Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    01-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    30 | 03 | 2023

    Een wekelijkse markt, nieuw dienstencentrum of petanqueveld, zo houd je ouderen langer gezond thuis
    Provincie ontwikkelt ondersteuningspakket voor gemeenten en lespakket voor zorgprofessionals en rondt Empowercare-project af

    De provincie Antwerpen zocht gedurende drie jaar lang uit hoe lokale gemeenschappen kunnen helpen om ouderen langer gezond en gelukkig thuis te laten wonen. Twaalf Europese partners uit Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk deden hetzelfde. Provincie Antwerpen ontwikkelde een pakket waarmee lokale besturen een analyse van hun dorp als zorgzaam dorp kunnen maken. Herentals en Lille gingen er al mee aan de slag en dat zorgde voor een nieuw dienstencentrum, een wekelijkse markt en een ontmoetingsplaats met petanqueveld.

    Tegen 2040 zal 27,6% van de Europese bevolking 65 jaar of ouder zijn. In de provincie Antwerpen gaat het eveneens om een kwart van de bevolking (24,4%). Er liggen dus uitdagingen op het vlak van langer gezond thuis wonen voor ouderen én het tegengaan van vereenzaming. De juiste ondersteuning in de buurt aanbieden kan een deel van de oplossing zijn.

     

    De provincie Antwerpen startte daarom op 1 januari 2020 met 12 Europese partners aan het Empowercare-project. Met dit project willen alle partners veerkrachtige gemeenschappen ontwikkelen en kwetsbaarheid en eenzaamheid verminderen. Het project eindigt eind maart 2023. Drie jaar lang werd in kaart gebracht hoe personen met een zorg- en ondersteuningsnood nauwer geïntegreerd kunnen worden in de buurt waar ze wonen, zodat ze zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen verblijven. Drie jaar lang werd onderzocht welk aanbod in de buurt van mensen met een zorg- en ondersteuningsnood ervoor kan zorgen dat zij zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen verblijven.

     

    Een nieuw dienstencentrum en een markt

     

    De provincie Antwerpen ontwikkelde een pakket waarmee lokale besturen een analyse kunnen maken van hun dorpen, buurten en wijken. Uit zo’n analyse kunnen ze initiatieven putten om “zorgzame dorpen” vorm te geven. En dat is exact wat Lille en Herentals deden als test binnen het project Empowercare. Zij werden door de provincie en Thomas More begeleid om acties uit te denken na hun analyse.

     

    In Herentals werd zo een nieuw dienstencentrum gerealiseerd te Morkhoven. Het gebrek aan winkels in de buurt deed dan weer een markt ontstaan op initiatief van de gemeente. Lille ging voor meer ontmoeting over de generaties heen en richtte een ontmoetingsplaats in Gierle op voor senioren én jonge gezinnen waar activiteiten worden georganiseerd. In de buitenlucht kwam er een nieuw petanqueveld met een speeltuin bij.  

     

    Charlotte Dewin, coördinator Dienstencentrum Herentals over hun deelname aan het project: “Voor ons zit echt de meerwaarde in het feit dat we een hele goede basis hebben om nu mee te nemen naar de toekomst.”

     

    Een lespakket voor zorgprofessionals

     

    Meer buurtgericht gaan werken betekent ook een andere aanpak én manier van denken voor de zorgprofessional en buurtorganisaties. Voor studenten en leerkrachten ontwikkelden we een lespakket dat wordt aangeboden in Kwartier Z, het levensecht skillslab voor zorgprofessionals van het Gouverneur Kinsbergencentrum. In 8 buurten (Bornem, Herselt, Hoogstraten, Rumst, Antwerpen-Zuid en –Noord) werd er een leertraject uitgetest door zorgprofessionals, in samenwerking met UCLL.

     

     

    Empowercare project loopt af


    Het drie jaar durend project loopt nu op zijn einde. De provincie Antwerpen hield een slotevent ‘Samen voor zorgzame dorpen en buurten’ op 9 februari 2023 en inspireerde zo 150 professionelen uit de zorgsector en lokale besturen. De internationale slotconferentie werd gehouden op 25 januari 2023. Het einde van dit project betekent niet het einde van “zorgzame dorpen”. Provincie Antwerpen gaat verder aan de slag om gemeentebesturen en de zorgsector te ondersteunen met het uitwerken van zorg in de buurt.

    PRAKTISCHE INFO

    Empowercare werd gesubsidieerd door het Interreg 2 Zeeën-programma 2014-2020 en gecofinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het project werd goedgekeurd voor een totaal van 7,2 miljoen euro, waarvan 4,3 miljoen Europese middelen zijn en 2,9 miljoen door de projectpartners zelf werd geïnvesteerd.

     

    Partners

    13 organisaties uit Vlaanderen, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Frankrijk: Provincie Antwerpen, Solidarity University, Conseil Départemental du Nord, University of Brighton, Canterbury Christ Church University, VZW Wieltjesgracht, Familiehulp VZW, BOONE N.V., samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio, VITO, Zorggroep Heilig Hart, Kent County Council en Solidarity University.

     

    Meer info

     

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Kathleen Helsen, cd&v, gedeputeerde bevoegd voor zorgeconomie






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    30 | 3 | 2023

    Kies mee de wandeling van het jaar
    Shortlist met wandelingen in Bornem, Mol, Retie, Schelle en Zoersel

    Vijf kandidaten, vijf maanden stapplezier en een spannende zoektocht naar de publieksfavoriet: dat is de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’.

    Gaat de titel ditmaal naar de wandeling in Bornem, Mol, Retie, Schelle of  Zoersel? Wandelaars kunnen tot 31 augustus stemmen voor hun favoriet op www.wandelingvanhetjaar.be.

    In september maakt Toerisme Provincie Antwerpen de winnaar bekend.


    Twaalf wandelnetwerken - gerealiseerd en onderhouden door Toerisme Provincie Antwerpen - zorgen voor duizenden kilometers actieve ontspanning.

    Extra initiatieven van steden, gemeenten, toeristische diensten, (natuur)verenigingen en ondernemers versterken dat wandelaanbod nog.

    Met de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’ biedt Toerisme Provincie Antwerpen de knapste realisaties een mooi podium.

    Copyright: Toerisme Provincie Antwerpen

    Vijf kanshebbers

    Na een screening op het terrein van alle inzendingen maakte de jury een selectie op basis van o.a. landschap, randinfrastructuur en toeristische beleving.

    Dat resulteert in volgende shortlist (inzender tussen haakjes):

    - Op stap met de hertog in Bornem (Toerisme Klein-Brabant – Scheldeland);

    - Molse Meren - Schansheide in Mol en Dessel (Visit Mol);

    - Koninklijke Kempen in Retie en Geel (Stuifzand);

    - Drieverenwandeling in Schelle, Hemiksem, Kruibeke en Bornem (Toerisme Rupelstreek);

    - Ezelwandeling Ferme NeElke in Zoersel, Ranst en Schilde (Ferme NeElke).


    Van ezeltochtje tot kasteelwandeling


    De competitie bewijst het keer op keer: ook dicht bij huis maak je aantrekkelijke wandelingen. De lijst met winnaars van de voorbije jaren bevat uitsluitend toppers.

    Gedeputeerde voor toerisme Mireille Colson: “Ook deze shortlist oogt veelbelovend. In Bornem verken je de favoriete wandeling van de hertogen d’Ursel. Molse Meren serveert een aantrekkelijke mix van water, zand en groen. In Retie ontdek je waarom het Prinsenpark precies zo heet. Tijdens de Drieverenwandeling in Schelle steek je maar liefst driemaal het water over. En de sympathieke Poitou-ezels van vakantieboerderij Ferme NeElke zijn je compagnon in Zoersel. De vijf kandidaten boeien ongetwijfeld een breed publiek, van families met kinderen tot fervente stappers. Heel benieuwd welk traject de meeste stemmen haalt op www.wandelingvanhetjaar.be.”

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    Gedetailleerde voorstelling, wandelfiches en gpx-coördinaten van de vijf kandidaten op www.wandelingvanhetjaar.be.

     

    Stemmen kan tot en met 31 augustus op www.wandelingvanhetjaar.be.

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Mireille Colson, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor toerisme






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Ambitieuze Wijnegemse school gaat voor meer dan 900m² ontharding
    Leerlingen van de basisschool De Notelaar geven het startschot voor de ontharding van hun speelplaats

    Op vrijdag 31 maart gaven de leerlingen van basisschool De Notelaar de aftrap voor de realisatie van een Groene Oase. Ze ontvingen daarvoor een mooie cheque uit handen van gedeputeerde Luk Lemmens. Het project Groene Oases van provincie Antwerpen biedt scholen de mogelijkheid om investeringskosten voor een groene speelplaats terugbetaald te krijgen. De school zorgt voor meer dan 900m² ontharding.

    Project Provincie Antwerpen

    “Maak van je speelplaats een groene oase.” Dat is de boodschap en het doel dat centraal staat in de campagne van provincie Antwerpen. Kleuter-, lagere en secundaire scholen binnen provincie Antwerpen kunnen een aanvraag indienen om de speelplaats te ontharden én vergroenen. “Provincie Antwerpen zorgt voor de coördinatie en middelen”, verheldert gedeputeerde Luk Lemmens. De Antwerpse Regionale Landschappen helpen bij de uitvoering, ze brengen een bezoek aan de school en geven onder meer advies bij de administratie en plantenkeuze.


    Als school krijg je 70 tot 100 % van de investeringskost terugbetaald. Gemeentelijke basisschool De Notelaar krijgt € 15.000 om hun projecten te realiseren. Scholen kunnen zich nog steeds kandidaat stellen via de website www.provincieantwerpen.be/groeneoases

    Leerlingen van basisschool De Notelaar in Wijnegem kunnen dankzij het project hun speelplaats omtoveren in een Groene Oase. Copyright: provincie Antwerpen - Dieter Daniëls

    Uitdagend én comfortabel

    “Samen met onze leerlingen dromen wij van een groene, uitnodigende speelplaats. ‘Weg met de klinkers, hier met die vuile broeken en regenlaarsjes’, zo luidt onze slogan”, aldus de trekker van het project en lid van het directieteam Iene Van de Vel. “We zetten in op groene plekjes waar kinderen tot rust kunnen komen. We voorzien uitnodigend groen spelmateriaal dat stimuleert tot spelen. Een groene zone met een parcours van boomstammen, grassen waar kinderen mogen en kunnen doorlopen en zich in verstoppen, een regenbuizen-doolhof waar kinderen met regenwater kunnen spelen, noem maar op. We willen ook het comfort van onze leerlingen vergroten. Door schaduw te creëren in het amfitheater is dit een plek waar ze verkoeling kunnen zoeken in de zomer. We planten met de subsidies ook bomen, fruitstruiken en hagen aan.”

     

    Bij De Notelaar gaat wel 900m2 verharding weg, een hele opluchting bij de leerlingen en directie.
    Copyright: provincie Antwerpen - Dieter Daniëls

    De voordelen van vergroening

     

    Een ontharde en vergroende speelplaats biedt heel wat voordelen: kinderen ervaren minder stress na een speeltijd in het groen en buitenlessen zetten tevens aan tot onderzoekend leren en verhogen de concentratie. Ook ons klimaat profiteert mee: water dat na ontharding opnieuw kan doorsijpelen in de bodem, helpt ons om droge periodes te overbruggen.

    Maar vooral voor de jongsten is dit prille natuurcontact essentieel. Zorg dragen voor de natuur begint immers al in de kinderschoenen. Door les te krijgen in en over de natuur, leren we de volgende generaties hoe belangrijk natuur, biodiversiteit en klimaat zijn.

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Contactpersoon school:

    De Notelaar, Wijnegem

    Iene Van de Vel, lid directieteam

    .


    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Milieu en Natuur









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    31 | 3 | 2023

    Kies je Kempenklassiekers
    Vernieuwde fietskaart Kempen biedt inspiratie voor élke fietser

    Perfect op tijd nu de fietsmicrobe steeds hardnekkiger toeslaat: de vernieuwde fietskaart Kempen van Toerisme Provincie Antwerpen.

    Met een actueel overzicht van het fietsnetwerk, up-to-date toeristische info én in een fris Kempenjasje.

    Stof voor talloze trips voor de ervaren fietser en inclusief aanraders voor wie minder vaak op de fiets klimt.

    Fietskriebels? Haal de vernieuwde fietskaart Kempen in huis.

    De kaartlegger is opnieuw 100% accuraat na een grondige check door Toerisme Provincie Antwerpen.

    Met uiteraard een actueel overzicht van de trajecten - geen nieuwe knooppunten, wel enkele kleine aanpassingen voor extra veiligheid of beleving - en de aansluitingen met de aangrenzende netwerken, ook in Nederland.

    Graag een leuke of lekkere halte? Alle blikvangers in de buurt van het netwerk krijgen een vermelding. Van uitkijktoren tot streekproductenautomaat.

    Ook handig: 30 aanbevolen inrijpunten, waar je in alle comfort je trip start.

    De nieuwe kaartlegger - voortaan in de Kempenkleuren - oogt tegelijk fris en rustig. Volledig in lijn met de andere fiets- en wandelpublicaties van de Kempen.

    Copyright: David Samyn voor Fietsvakanties in Vlaanderen

    Groeiende fanclub

    Goed om weten: kaart en fietsnetwerk blijven ongewijzigd tot en met 2025.

    Een volgende editie komt er pas in het voorjaar van 2026, na een uitgebreide screening. Drie jaar onvervalst fietsplezier, besluit gedeputeerde voor toerisme Mireille Colson: “En nog mooier: voor elk type fietser. De geoefende fietser stippelt naar hartenlust zelf trips uit, ook grensoverschrijdende tochten. De vele vlakke fietspaden in de Kempen vormen bovendien het ideale decor voor de minder ervaren fietser. Die vindt op de kaart een QR-link naar een reeks kant-en-klare themaroutes op Kempen.be. Nog meer aanraders in onze gloednieuwe Vakantiegids Kempen. Van plezante trips voor beginnende fietsertjes over een drempelvrije Kempenroute tot een fietskampeervakantie. Zo wordt de fanclub van ons fietsnetwerk steeds groter!”

    PRAKTISCHE INFO

    De fietskaart Kempen is te koop (9,95 euro) bij de toeristische infokantoren en Standaard Boekhandels in de Kempen.

    Je bestelt de fietskaart online op Kempen.be.

     

    De Vakantiegids Kempen ligt gratis voor je klaar bij de toeristische infokantoren in de Kempen.

    Je bestelt de Vakantiegids online op Kempen.be.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Mireille Colson, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor toerisme









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

        

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    29 | 03 | 2023

    Provincie Antwerpen trotse Fair Trade Provincie!
    Liefst 60 van de 69 Antwerpse steden en gemeenten blijven Fair Trade Gemeenten.


    Provincie Antwerpen blijft inzetten op fair trade en stimuleert de Antwerpse lokale besturen om hetzelfde te doen. Met succes, via de laatste Fair-O-Meter (februari 2023), uitgaande van de campagne FairTradeGemeente/Provincie, herbevestigden talrijke Antwerpse steden en gemeenten hun engagement voor eerlijke handel.

    Toen de provincie Antwerpen in 2011 de titel ‘Fair Trade Provincie’ kreeg, hield dit in dat we toen al faire koffie en overige eerlijke producten aankochten, meer dan 70% van de Antwerpse lokale besturen stimuleerden om in te zetten op fair trade en ook focusten op korte keten producten. Dit vanuit de afweging: ‘kies eerst voor lokaal & duurzaam, als dit niet of te weinig voorhanden is, kies dan voor fair trade’. Zowel faire als korte keten producten garanderen immers dezelfde duurzame principes: een eerlijke prijs voor de producent, respect voor milieu & dier en aandacht voor sociale rechten.

     

    “Deze provinciale inzet is de voorbije 12 jaar niet alleen behouden, maar ook sterk gegroeid. Momenteel hebben we dan ook heel wat gerealiseerd waar we terecht fier op mogen zijn”, zegt gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Mondiaal Beleid. Zo bieden de provinciale diensten en instellingen, naast eerlijke koffie, ondertussen heel wat andere faire en korte keten items aan als thee, fruitsap, fruit, chocolade, koekjes en nog veel meer. Gedeputeerde Luk Lemmens: “Liefst 93% van de provinciale entiteiten koopt minstens 3 van deze producten aan. Daarnaast zetten inmiddels maar liefst 60 van de 69 Antwerpse steden en gemeenten, een mooie 87%, zich in voor fair trade en de korte keten, wat van onze provincie een absolute koploper maakt!”

    Provincie Antwerpen blijft inzetten op Fair Trade en korte keten - Copyright: Provincie Antwerpen

    Fair Trade en de SDG’s, een ideale combinatie

    De inzet rond ‘Fair Trade Provincie’ past in het beleid van de provincie Antwerpen waarbij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) een rode draad vormen bij beleidsbeslissingen. Duurzaamheid is een kernwaarde in het bestuursakkoord, de organisatie, dagelijkse werking en beslissingen van het Antwerpse provinciebestuur.

     

    Via ‘Fair Trade Provincie’ wordt direct ingezet op de SDG 2 geen honger, SDG 8 waardig werk en economische groei, SDG 12 verantwoorde consumptie en productie, SDG 13 klimaatactie en SDG 17 partnerschap om doelstellingen te bereiken.

     

    “De realisaties inzake fair trade en korte keten producten zijn dan ook een provinciebreed verhaal van vele betrokken beleidsdomeinen en medewerkers. Allen verdienen hiervoor een dikke pluim! Daarenboven is het organisatiebreed delen van expertise sowieso een enorme meerwaarde. Zo’n samenwerkingen leiden tot sterke resultaten”, meldt gedeputeerde Luk Lemmens.

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/doe/mondiaal-beleid/fair-trade-provincie.html

    www.fairtradegemeenten.be

    Beleidsverantwoordelijke Provincie Antwerpen:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Mondiaal Beleid en Onderwijs

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!