NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Kabinet van Koen Van den Heuvel
 • KOEN VAN DEN HEUVEL MINISTER VAN OMGEVING
 • district Antwerpen
 • Provincie Antwerpen
 • Provincie Antwerpen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  13-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal

     3-4                gs-hoboken-bornem-puurs

  vrijdag 12 mei 2017 – 21:15 uur

  sportcentrum Sorghvliedt

  Wedstrijdverslag:
  GS Beobank Hoboken – FT Bornem-Puurs

  FT Bornem-Puurs speelt op zaterdag 3 juni voor de eerste keer in z’n bestaan een bekerfinale. Maar het was een dubbeltje op zijn kant…

  Beuken tegen beton

  Zoals verwacht streek FT Bornem-Puurs met een grote betonmolen in het Hobokense theater neer, klaar om voor eigen doel een metershoge muur op te trekken ter verdediging van de twee doelpunten voorsprong uit de heenmatch.

  Dat zag ook Frank Staes, sportief manager van voetbalclub KFCO Beerschot Wilrijk, die was uitgenodigd om de symbolische aftrap te komen geven. Wat hij overigens vlotjes deed. Minder gesmeerd liep het bij de thuisploeg want het duurde eventjes vooraleer GS Beobank Hoboken door die rood-witte verdedigingsgordel wist te combineren. Khaled Oulichki miste een dubbele poging van dichtbij, een vrije trap van Antoine Lemaire keilde naast en een raket van Steven Dillien werd ternauwernood gepakt door Robbin Seghers. Het was wachten tot de 12′ alvorens Yannis Van Parys op een assist van Hicham Channouf in één trek de dik verdiende openingsgoal scoorde (1-0).

  Verrassend tegendoelpunt

  De bezoekers gaven hun defensieve strategie op en gingen nu wel meevoetballen. Luiz Aranha nam een kort genomen vrijschop van ex-GS’er Mounir Kissami vanuit een zeer scherpe hoek succesvol over (1-1).

  GS Beobank Hoboken weer aan zet

  De Hobokenaars moesten opnieuw van voren af aan beginnen. Khaled Oulichki en Steven Dillien verkwanselden elk een droomkans. Luttele seconden voor het rustsignaal lukte Imad Amazou een fabelachtig nummertje en krulde de bal met de linker heerlijk in de kruising (2-1). Een juweeltje!

  De kwalificatie wenkt…

  Twee minuten na de pauze pafte Antoine Lemaire – in uitstekende verstandhouding met Hicham Channouf – een vrijschop snoeihard tegen de touwen (3-1) en leek de thuisploeg over de tegenstander te gaan walsen. Een schitterende voorzet van Yannis Van Parys tot bij de losgelaten Khaled Oulichki strandde in hoekschop. En dan … heel wat commotie als één van de scheidsrechters naar de stip wees na een overtreding op Aatif Bouyalaoui in de strafschopzone: net als vorige week ranselde Birger Maes de penalty van Luiz Aranha met een lekkere parade uit zijn doelvlak!

  FTBP slaat nogmaals terug

  In tegenstelling tot wat menigeen dacht, legden de Klein-Brabanders het hoofd niet in de schoot. Een verre boogbal van Abdelhakim Sababti plofte op de deklat, Mehdi Arras was er als de kippen bij om het terugspringende projectiel binnen te knikken (3-2). Birger Maes hield de alleen op hem afstormende Mounir Kissami nog van de gelijkmaker maar stond even later machteloos toen Luiz Aranha zich voorbij de laatste Hobokense verdediger kon wurmen (3-3).

  Krampachtig slot

  Tijdens de eindfase poogde onze coach nog een mirakel te versieren en liet een ultieme charge uitvoeren met Antoine Lemaire als meespelende doelman. Vergeefs echter, bij Hobokens balverlies mocht Nabil Rabhi triomfantelijk naar het verlaten doel dartelen (3-4). De finaledroom was definitief voorbij. Helaas, want het tweevoudig duel had ei zo na ook in het voordeel van de Beobankers kunnen aflopen…

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  De Schorre
  Provincie Antwerpen

  Kunstenaarsmarkt in De Schorre: zelfde concept, nieuwe locatie
  Zondag 14 mei, 12 tot 17 uur, Boom

  Zin in een portie kunst dit weekend? Maak dan op zondag 14 mei een wandeling in De Schorre en pauzeer op de gezellige Kunstenaarsmarkt op het Vlinderplein. Meer dan 100 schilders, grafici, beeldhouwers en keramisten laten je proeven van hun kunstwerken. Meer info: www.deschorre.be

  Sinds 2014 organiseert Provinciaal Recreatiedomein De Schorre de Kunstenaarsmarkt op het pleintje aan de oude ringoven aan de Rupeldijk. De vierde editie gaat uitzonderlijk niet door op deze locatie. Het plein wordt immers volop omgebouwd tot een echt fietsbelevingspunt, met een themacafé, wielermuseum en fietsuitleendienst. De opening hiervan wordt voorzien in 2018.

  Op 14 mei kan je daarom de schilderijen, foto’s en andere kunstwerken van heel wat exposanten bewonderen op het Vlinderplein in De Schorre. Kom langs en geniet van de mooie werken, het unieke kader en een drankje in een even gezellig decor.

  Kunstenaarsmarkt 2016

  Copyright: De Schorre – We Have Heart

  Wanneer:
  Zondag 14 mei 2017 van 12 – 17 uur

  Waar:
  Vlinderplein De Schorre, Parking: De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom

  Meer info:

  Onthaalbalie De Schorre, onthaal@deschorre.be, T 03 880 76 00
  www.deschorre.be

  PERSINFO & INTERVIEWS

  Dienst:
  Kathleen Vandendriessche – communicatie
  Provinciaal Recreatiedomein De Schorre


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  BLOEMENHULDE

   

  8 mei Lelieplaats

   

  ‘NOOIT MEER OORLOG!’

   

   

  Zoals de traditie het reeds zoveel jaren wil – ging op 8 mei de bloemenhulde door in het ‘parkske’ aan de Lelieplaats

  Tekst Leo Spaey

  Foto's Peeters Georges  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kioskplaats krijgt tijdelijke kiosk


  Het district Hoboken plaatst een tijdelijke kiosk op de Kioskplaats. De opbouw van de kiosk start morgen, 10 mei, en duurt 3 dagen. Bewoners, bezoekers en passanten kunnen bij de kiosk hun toekomstdromen voor het plein delen. Gedurende een jaar wordt er gefilmd zodat het district kan nagaan wat de mogelijkheden van het plein zijn en welke initiatieven de Hobokenaars smaken in afwachting van de heraanleg van het plein. Op woensdag 17 mei wordt de kiosk feestelijk geopend.

   

  Een brug naar de toekomst

  Na 66 jaar krijgt de Kioskplaats opnieuw een tijdelijke kiosk. De opbouw van deze nieuwe kiosk gaat morgen,  10 mei van start en duurt 3 dagen.

   

  De kiosk wordt het centrale punt op het plein vanwaarhet district de verschillende mogelijkheden voor het plein willen verkennen, in afwachting van de heraanleg. Met de kiosk refereert het district naar het verleden maar wordt ook een brug naar de toekomst gemaakt. Bewoners, bezoekers en passanten kunnen er namelijk hun toekomstdromen voor het plein delen. Districtsschepen voor publiek domein Tom De Boeck: “We willen in kaart brengen wat de Kioskplaats kan betekenen voor Hoboken met respect voor het verleden maar met een open blik naar de toekomst. We willen dit samen doen met alle bewoners: hun input, ervaringen en belevingen staan dan ook centraal”.

   

  Moderne interpretatie van een kiosk

  De plaatsing van de kiosk legt sporen van het verleden bloot. In 1894 verhuisde immers een kiosk van de Antwerpse wereldtentoonstelling naar het centrum van Hoboken. Zo kreeg het plein zijn huidige naam.

   

  Toch valt de nieuwe, tijdelijke kiosk niet te vergelijken met een klassieke kiosk. Deze moderne interpretatie is voorzien van banken, een schommel, een afdak en groen. Daarnaast herbergt ze allerlei verborgen kantjes die bij evenementen tevoorschijn kunnen komen. Zo kunnen er infoluiken openklappen, kan er een mobiel drankenstandje naar buiten gerold worden en kunnen er strandstoelen opgesteld worden. Op deze manier faciliteert het district het autovrij gedeelte van het plein om het plein aantrekkelijker te maken. Passanten worden geprikkeld om zich even neer te zetten, te schommelen of te vertragen om zo hun verblijf te verlengen. Het district monitort of dit een effect heeft op het gebruik van het plein (voetgangersaantallen, verblijfstijd…).

   

  Samen toekomstplannen uittekenen

  “Via tijdelijke interventies willen we de mogelijkheden van het plein aftasten. Later dit jaar en volgend jaar, zullen er nog interventies volgen”, gaat Tom De Boeck verder. “Iedereen is van harte uitgenodigd om de kiosk te verkennen, ideeën te delen en toekomstdromen te schetsen. Met deze vraaggestuurde aanpak willen we tegemoet komen aan de noden en behoeften van de mensen die het plein vandaag gebruiken. Ook denken we vooruit: hoe willen we het in de toekomst gaan gebruiken? Gedurende een jaar filmen we geregeld de tijdelijke kiosk en zijn omgeving. Met die beelden maken we een filmpje dat toont wat mensen op de Kioskplaats doen. Na een jaar willen we de film vertonen aan onze kiosk.”

   

  Plein als bruisende ontmoetingsplek

  “Omdat we voornamelijk het  dagelijkse gebruik in beeld willen brengen, organiseren we zeker géén grote evenementen. Het plein moet zichzelf waarmaken en we testen echt uit of het plein op een andere manier kan werken. Vanaf augustus gaan we wel enkele kleinere activiteiten organiseren samen met de collega’s. Ik kan nog niet vertellen welke activiteiten dat zullen zijn. We willen immers dat de Hobokenaar zelf bepaalt wat er wordt georganiseerd”, zegt districtsschepen Tom De Boeck. Tijdens het lanceerevent kan iedereen zijn ideeën achterlaten in de brievenbus, maar mailen kan ook naar wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be. Eind juni maakt het district de programmatie bekend.

   

  Op woensdag 17 mei om 11.30 uur wordt de kiosk feestelijk geopend.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  BORDER COLLIE

   

  We Hebben een nestje Bordercollies te koop aan 390 euro zijn nu drie weken oud

  Intresse bel ons op en je mag er komen naar kijken eerst is eerst.

  Dus als je er eentje koopt mogen ze het nestje verlaten rond 14 juni 2017

  Mama is ook aanwezig

  Puppy's zijn kerngezond met papieren van de veearts. 

   

  Lucien Depuydt – Paula De Sutter

  Schoonstraat 180 
  9940 Evergem
  tel:0479 90 42 60 
   
  Ter attentie foto met vrouw op is mijn dochter heeft een reutje gekocht 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  ZONDAG JAPANS FESTIVAL MATSURI IN GRAVENHOF

   


  Voor het derde jaar op rij organiseert het district Hoboken, in samenwerking met de Japanse vereniging Inari vzw, het Japans festival Matsuri. Dit jaar vindt het Japans volksfeest, dat de verschillende aspecten van de Japanse cultuur viert, plaats op zondag 7 mei.

  Gratis feest in het teken van Japan
  Om de liefde voor de Japanse cultuur te tonen wordt er een namiddag georganiseerd waarbij de Japanse cultuur een Vlaamse toets krijgt. Zo wordt de link gelegd tussen de twee culturen en krijgen bezoekers een uitgelezen kans om te proeven van wat zo uniek aan is aan Japan.

  Voor de kinderen zijn er typische Japanse spelletjes gecombineerd met Vlaamse volksspelletjes. Ook staan er demonstraties van Japanse kunsten zoals de drumkunst taiko en de Japanse vechtsport ju-jitsu op het programma. Er zijn creatieve workshops, bijvoorbeeld origami: papiertjes vouwen in bepaalde vormen. Wie dorst of honger heeft kan op de food market met Aziatische gerechten en dranken terecht.

   

  Praktisch

  • Japans festival ‘Matsuri’
  • zondag 7 mei van 12 tot 18 uur
  • park Gravenhof, Louisalei, Hoboken
  • gratis

  Spijtig van het weer koud en kil we hadden nog geluk geen regen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!