NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • ANTWERPEN
 • ANTWERPEN
 • Province Antwerp nieuws
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  27-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APOPO 20 JAAR OUD

                                      RATTEN

  Ratten wie denkt dat ratten alleen schadelijk zijn hebben het mis.
  Doordat ratten zo geen goed zicht hebben daar ze bij nacht voedsel zoeken hebben een goede reuk ontwikkeld.
  Dat heeft de mens ondervonden en ze zeer intelligent zijn,en deze gave nu gebruikt door ze af te richtten in de geneeskunde en op speuren naar explosieven.
  Explosieven kunnen we opsporen met:Een metaaldetector nadeel is dat deze alle metaal aanwijst waardoor veel tijd gepaard gaat. 
                                                          Met een hond deze zijn er ook zeer goed in maar de kostprijs is veel meer dan onze ratten en het gevaar voor een explosie daar het dier een mijn kan activeren.
                                                         De ratten zijn zeer licht in gewicht zodat indien ze op een mijn zit geen explosie teweegbrengt zijn goedkoop in onderhoud en transporteren is gewoon een kooitje.
  Nu heeft men nog een geweldige ontdekking gedaan  dat ze ziektes kunnen opsporen door aan een staal te reuken BV:10 patiënten worden onderzocht BV: op TBC haalt de rat direct de personen die besmet zijn eruit,gevolg een snellere diagnose 
  en verder onderzoek en behandeling van de zieke patiënt.
  NU ons ratje heeft ongeveer 9 maanden opleiding nodig en ze kan beginnen te werken,ze hebben wel een goede verzorging nodig op alle gebied.
   
   
  Op 26 mei 2018 is de viering van het 20 jarig bestaan van de VZW APOPO gevierd met een meeting over het werken met de ratten in de landen Angola,Cambodia,Mozambique,Zimbabwe,Colombia,Tanzania en Ethiopia.
  Apopo heeft met hun ratten al vele mensen  gevrijwaard van verminking en de dood door explosies en ziekten.
  Er zijn zo 200 mensen in dienst voor het kweken van de dieren,opleiding van zowel mens en dier.
  Nu hadden ze een wedstrijd ingericht om te zien hoe goed de mens is om geuren te herkennen je moest aan een staal ruiken even in een ander kamer aan 20 bollen ruiken en deze reuk eruit halen niet simpel.
  En hoe betaald men dit alles door sponsering en giften wil je ook doneren 
  Klik eens op deze link:

  https://www.org/en/support-us  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOF VAN LEYSEN

  Provinciaal Groendomein Hof van Leysen, Markgravelei , Antwerpen

  Naar jaarlijkse traditie vieren buurtbewoners en provincie Antwerpen op de laatste zondag van mei de Dag van het Park in het Hof van Leysen. Want kleine groene parkjes in de stad zijn belangrijk voor de wijk. Kom gerust een kijkje nemen en geniet! Op het programma staan: een kruidenactiviteit aan de Samentuin en een erfgoedwandeling: Hof van Leysen - Hoven van plaisantie. Doorlopend artisanale markt boeren en buren met lokale (landbouw) producten in het kader van de Week van de Korte Keten. www.provincieantwerpen.be
  Dus ja we hebben er eens een bezoekje gebracht samen met mijn dochter en schoonzoon echt wat gaan neuzen bij de kraampjes voedsel gekocht enkele bekenden tegen gekomen zoals gedeputeerde van de provincie luk Lemmens en Ludwig caluwe met zijn dochter kennis gemaakt en in het kader van Brasspartij 3#konden we een musical genoegen meemaken zo kan je de zondag ook meemaken


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  24 |05 | 18

  Zomerbar Sorgheloos en geefbib in park Sorghvliedt


  Het district wil van park Sorghvliedt een bruisende en levendig plek maken. De zomerbar in park Sorghvliedt groeide de afgelopen jaren uit tot een vaste waarde in Hoboken. Dit jaar wil de vzw 5 voor 12 er met zomerbar Sorgheloos een plaats voor ontmoeting, plezier, creatieve initiatieven, groepsbeleving en muziek & spel van maken. De zomerbar is open van vrijdag 1 juni tot zaterdag 30 september. In park Sorghvliedt staat sinds dinsdag 22 mei bovendien een geefbib waar Hobokenaars boeken kunnen uitkiezen of zelf boeken in kunnen plaatsen.

   

  Zomerbar Sorgheloos

  Het interieur van de Oranjerie in park Sorghvliedt wordt Franse bistro-stijl: een marmeren toog, ronde tafeltjes, enkele design duo-zitjes, hangplanten, hedendaagse kunst en een lage tafel in het midden met kranten en magazines. Buiten komt er een terras met 8 tot 12 picknicktafels met parasols. De zomerbar opent vrijdag 1 juni om 17 uur en is daarna alle dagen open vanaf 11 uur behalve op maandag.

   

  Districtsburgemeester Kathelijne Toen: “Het districtsbestuur kiest ervoor om park Sorghvliedt al enkele jaren aantrekkelijker te maken door de Oranjerie beschikbaar te stellen voor een zomerbar. Samen met de speeltuin en het vele groen geeft dit een extra ontspanningsplek voor de Hobokenaar. We zijn erg verheugd dat er een enthousiaste uitbater gevonden werd en kijken uit naar gezellige zomerdagen.”

   

  De uitbaters bieden een eenvoudige lunchkaart aan met panini’s, soepen en salades en ’s avonds wisselende dagschotels. Op woensdag is er spaghetti à volonté-avond; op zondagen een uitgebreid ontbijt. Het drankenaanbod is klassiek aangevuld met gezonde huisgemaakte limonades, bio-vruchtensappen,  biowijnen, fairtradekoffie en -thee.

   

  Verder zijn er verspreid over de zomer nog ontspannende activiteiten zoals kleinschalige optredens, yoga in groep, een uitleendienst voor gezelschapsspelletjes, tafeltennismiddagen, een open barbecue, filmvertoningen van klassiekers, urban petanque, WK op groot scherm, een cursus start-To-DJ…

   

  De zomerbar opent op vrijdag 1 juni om 17 uur. Een eerste optreden van Axl Peleman vindt plaats op zondag 3 juni om 18 uur.

   

  Geefbib in park Sorghvliedt
  Sinds dinsdag 22 mei staat er een geefbib op het grasveld naast het districtshuis van Hoboken waar Hobokenaars een boek uit kunnen kiezen of zelf boeken in kunnen plaatsen. Deze constructie is een houten kast met ingebouwde zitgelegenheid. Ze nodigt parkbezoekers of bezoekers van de toekomstige zomerbar uit om een boek te lezen op het terras, gras of op het ingebouwde zitmeubel. De kast is behandeld met een speciale olie zodat ze bestand is tegen regenweer.

   

  19 leerlingen van Hofke van Thys waren alvast enthousiast tijdens een voorleesmoment dat gisteren georganiseerd werd door het district en de bibliotheek van Hoboken.

   

  Districtsschepen Tom De Boeck: “Deze geefbib is gemaakt uit recyclagemateriaal en spoort Hobokenaars aan om met elkaar in interactie te gaan over de inhoud van de kast. Het is ook een sociaal gegeven dat Hobokenaars er zelf boeken in kunnen plaatsen voor anderen.”

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEURNE NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Deurne beloont fietsers met gratis ontbijt


  Tijdens de ‘Fietsdag Deurne’ op maandag 28 mei bedankt het district alle fietsers. Ze worden ’s morgens aan het kasteel Sterckshof getrakteerd op een gratis ontbijt.

   

  Veel Antwerpenaars verplaatsen zich in de stad regelmatig of altijd met de fiets. Zeker in een stad als Antwerpen met een hoge bevolkingsdichtheid, een bloeiende handel en een groot aantal openbare werken, is het belangrijk dat zoveel mogelijk verplaatsingen per fiets gebeuren. Fietsen is bovendien gezond, beter voor het milieu en is vaak sneller dan andere vervoersmiddelen. Tijdens de ‘Fietsdag Deurne’ op maandag 28 mei wil het district Deurne daarom alle fietsers belonen en nog meer bewoners aanzetten om hun verplaatsingen met de fiets te doen.

   

  Fietsers worden van 7 tot 9.30 uur ter hoogte van het kasteel Sterckshof getrakteerd op een gratis ontbijt (koffiekoek, fruit, koffie, thee en fruitsap). Het fietsatelier zal ter plaatse kleine herstellingen aan fietsen uitvoeren en de Fietsersbond is aanwezig met een infostand.


  Praktisch

  • Fietsdag Deurne
  • maandag 28 mei van 7 tot 9.30 uur
  • Kasteel Sterckshof - Hooftvunderlei (t.h.v. oversteekplaats aan Rivierenhof)
  • gratis
  • Alle info staat ook op www.deurne.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERCHEM NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Lancering nieuwe erfgoedbrochure ‘Berchem buiten de wallen’


  Het district Berchem stelt op zondag 27 mei de nieuwste erfgoedwandeling ‘Berchem buiten de wallen’ voor. Geïnteresseerden kunnen dan deelnemen aan een geleide wandeling. Na eerdere historische wandelbrochures voor de wijken Zurenborg, Nieuw Kwartier West, Oud Berchem en Groenenhoek neemt deze route wandelaars mee op tocht doorheen wijk De Veldekens. De bundel ‘Bewaar Berchem’ die de vijf erfgoedbrochures bundelt, wordt tevens op 27 mei in primeur voorgesteld. Ook de pers is hierbij van harte welkom.

   

  Het Berchemse grondgebied dat buiten de omwalling lag, kende in de tweede helft van de twintigste eeuw een ingrijpende evolutie. De nieuwe erfgoedwandeling ‘Buiten de wallen’ leidt wandelaars langs plaatsen die verwijzen naar het rijke verleden en langs locaties die de buurt vandaag zo aantrekkelijk maken. Geïnteresseerden kunnen op zondag 27 mei om 14 uur in primeur de nieuwe brochure ontdekken en deelnemen aan een begeleide wandeling. Vanaf vrijdag 1 juni is de brochure ook te koop voor 1 euro in bibliotheek De Poort, Willem Van Laarstraat 15 – 17, en kan de route zelfstandig afgelegd worden.

   

  Bewaar Berchem
  Op 27 mei wordt ook de erfgoedbundel ‘Bewaar Berchem’ voorgesteld, die vijf erfgoedbrochures waaronder de nieuwe borchure ‘Berchem buiten de wallen’ bundelt.  “We gaven de vijf Berchemse wijken de afgelopen jaren elk hun eigen wandeling en brochure”, vertelt Edwin de Cleyn, districtsschepen voor erfgoed. “Om dit project in schoonheid af te sluiten lieten we de vier oudere brochures herdrukkenmét nieuwe covers en presenteren we de bundel in een cadeauverpakking met oude postkaarten van elke Berchemse buurt.”

   

  De erfgoedbundel ‘Bewaar Berchem’ is vanaf 1 juni te koop in bibliotheek De Poort voor 10 euro.

   

  Praktisch  - lancering erfgoedbrochure ‘Berchem buiten de wallen’

  • zondag 27 mei, start wandeling om 14 uur (ongeveer 2 uur stappen)
  • vertrek begeleide wandeling aan dienstencentrum De Veldekens,
   Frans Beckersstraat  31
  • achteraf receptie met gratis drankje, versnapering en wandelbrochure
  • 2 euro
  • Inschrijven via www.ccBe.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERCHEM NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Lancering nieuwe erfgoedbrochure ‘Berchem buiten de wallen’


  Het district Berchem stelt op zondag 27 mei de nieuwste erfgoedwandeling ‘Berchem buiten de wallen’ voor. Geïnteresseerden kunnen dan deelnemen aan een geleide wandeling. Na eerdere historische wandelbrochures voor de wijken Zurenborg, Nieuw Kwartier West, Oud Berchem en Groenenhoek neemt deze route wandelaars mee op tocht doorheen wijk De Veldekens. De bundel ‘Bewaar Berchem’ die de vijf erfgoedbrochures bundelt, wordt tevens op 27 mei in primeur voorgesteld. Ook de pers is hierbij van harte welkom.

   

  Het Berchemse grondgebied dat buiten de omwalling lag, kende in de tweede helft van de twintigste eeuw een ingrijpende evolutie. De nieuwe erfgoedwandeling ‘Buiten de wallen’ leidt wandelaars langs plaatsen die verwijzen naar het rijke verleden en langs locaties die de buurt vandaag zo aantrekkelijk maken. Geïnteresseerden kunnen op zondag 27 mei om 14 uur in primeur de nieuwe brochure ontdekken en deelnemen aan een begeleide wandeling. Vanaf vrijdag 1 juni is de brochure ook te koop voor 1 euro in bibliotheek De Poort, Willem Van Laarstraat 15 – 17, en kan de route zelfstandig afgelegd worden.

   

  Bewaar Berchem
  Op 27 mei wordt ook de erfgoedbundel ‘Bewaar Berchem’ voorgesteld, die vijf erfgoedbrochures waaronder de nieuwe borchure ‘Berchem buiten de wallen’ bundelt.  “We gaven de vijf Berchemse wijken de afgelopen jaren elk hun eigen wandeling en brochure”, vertelt Edwin de Cleyn, districtsschepen voor erfgoed. “Om dit project in schoonheid af te sluiten lieten we de vier oudere brochures herdrukkenmét nieuwe covers en presenteren we de bundel in een cadeauverpakking met oude postkaarten van elke Berchemse buurt.”

   

  De erfgoedbundel ‘Bewaar Berchem’ is vanaf 1 juni te koop in bibliotheek De Poort voor 10 euro.

   

  Praktisch  - lancering erfgoedbrochure ‘Berchem buiten de wallen’

  • zondag 27 mei, start wandeling om 14 uur (ongeveer 2 uur stappen)
  • vertrek begeleide wandeling aan dienstencentrum De Veldekens,
   Frans Beckersstraat  31
  • achteraf receptie met gratis drankje, versnapering en wandelbrochure
  • 2 euro
  • Inschrijven via www.ccBe.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERP NIEUWS

  ANTWERPEN 

  Concessiehouder nieuwe openbare markt Eilandje gevonden


  Binnen enkele maanden krijgt de wijk het Eilandje een nieuwe wekelijkse openbare markt. De uitbating daarvan is nu toegekend. 

   

  Begin dit jaar besliste de gemeenteraad om een nieuwe markt op te richten aan de Napoleonkaai. De stad deed daarna een oproep naar potentiële concessiehouders om daar een goed draaiende markt te organiseren.

   

  Twee kandidaten dienden een uitgebreid concessievoorstel in. De stad Antwerpen besloot om te kiezen voor Michel Van Aerde bvba.Dit bedrijf werd gekozen omwille van zijn professionele, eigentijdse aanpak en zijn aandacht voor beleving en kwalitatieve uitstraling.

   

  De markt zal elke vrijdagnamiddag plaatsvinden van 15 uur tot 20 uur op de Napoleonkaai, met als aanbod voeding, bloemen en planten. De bedoeling is om in de loop van augustus de eerste marktdag te laten plaatsvinden.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van de Korte Keten


  In 2018 organiseren alle Vlaamse provincies samen met de Vlaamse Overheid de Week van de Korte Keten van 26 mei tot 3 juni.  De provincie Antwerpen wil het aankopen hoeve- en streekproducenten aanmoedigen om iets leuks te doen en nieuwe initiatieven financieel ondersteunen. Op 22 mei nodigen de provincie Antwerpen en Boeren & Buren je graag uit op de persvoorstelling waar beide partijen hun smakelijke samenwerking toelichten. Gedeputeerde van provincie Antwerpen Ludwig Caluwé geeft uitleg over de samenwerking met Boeren & Buren en Marleen De Gruyter (verantwoordelijke van 3 Antwerpse Buurderijen) geeft uitleg over de werking van Boeren & Buren. Je kan daarnaast ook proeven van ambachtelijke lekkernijen, bereid in samenwerking met de PIVA en op basis van de producten van verschillende boeren van het Boeren & Buren netwerk.

  Campagnebeeld Week van de Korte Keten - Copyright: VLAM

  Week van de Korte Keten is al voor de start een groot succes
  Meer dan 50 evenementen in de provincie Antwerpen  

  Van zaterdag 26 mei tot en met zondag 3 juni organiseert de provincie Antwerpen net als alle andere Vlaamse provincies de Week van de Korte Keten. Voor deze eerste editie in de provincie Antwerpen kan je meteen terecht op meer dan 50 evenementen, van kleine proeverijen op de boerderij tot grootse boerenmarkten. Met dit uitgebreide programma vol lekkers neemt dit nieuwe evenement in onze provincie alvast een daverende start.

  Koop je je verse producten in een hoevewinkel, op de markt of via een automaat? Dan koop je via de zogenaamde korte keten: rechtstreeks van de producent. Tijdens de Week van de Korte Keten kan je kennismaken met de lokale producenten in jouw buurt. Ze organiseren proeverijen, kooklessen, rondleidingen en veel meer. Verspreid over de provincie Antwerpen kan je smullen op meer dan 50 activiteiten. Dat maakt van de Week van de Korte keten nog voor de officiële start een groot succes. Benieuwd welke activiteiten in jouw buurt doorgaan? Kijk dan op www.weekvandekorteketen.be.

  Kiezen voor Korte Keten

  Voor de eerste keer organiseert de provincie Antwerpen samen met de andere Vlaamse provincies, VLAM en het Steunpunt Hoeveproducten de Week van de Korte Keten. Gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé: “We zetten onze schouders onder de Week van de Korte Keten omdat we weten dat elk landbouwbedrijf een duwtje in de rug kan gebruiken. Naar schatting 14% van de Antwerpse landbouwers kiest er bewust voor om zijn producten via korte keten te verkopen. Ze doen dit omdat ze dan zelf de prijs kunnen zetten en het aanbod kunnen bepalen. Door in te stappen in de organisatie van de Week van de Korte Keten, wil de provincie Antwerpen de lokale verkoopstrategie bij de consument promoten als een doordacht alternatief voor de verkoop via veiling, supermarkt en export.”

  Steun voor lokale producenten

  Niet alleen tijdens de Week van de Korte Keten ondersteunt de provincie Antwerpen haar hoeve- en streekproducenten, ze doet dat het hele jaar door op vele manieren. Gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Peter Bellens: “181 lokale producenten staan in de etalage op de website www.lekkersmetstreken.be en daar komen er steeds meer bij. Met het Lekkers met Streken-terras trekken we langs grote evenementen om lekkers uit eigen streek te promoten. We brengen producenten samen in ondernemersnetwerken om van elkaar te leren en nieuwe synergiën te ontwikkelen. Verschillende subsidieprogramma’s ondersteunen land- en tuinbouwers die hun activiteiten willen verbreden, enzovoort.”

   

  Proeven van al dat lekkers

  Verspreid over de provincie Antwerpen vind je 52 verkopers van hoevezuivel, 12 hoeveslagerijen en 47 verwerkers van groenten en fruit. Je vindt hun producten in hun eigen hoevewinkel of op verkooppunten zoals op een markt, een Buurderij of een voedselteam. Tijdens de Week van de Korte Keten kan je van een groot deel van deze producten komen proeven. Sommige rechtstreeks bij de producent andere bij collega-landbouwers of op georganiseerde markten en picknicks. Een overzicht van alle activiteiten vind je op www.weekvandekorteketen.be

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Van zaterdag 26 mei tot zondag 3 juni 2018

  Waar:
  Verschillende locaties in de provincie Antwerpen (en Vlaanderen)

  Meer info:
  www.weekvandekorteketen.be

  Beleidsverantwoordelijken:
  Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde voor Landbouw en Economie

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOF VAN LEYSEN

  Provincie Antwerpen

  Hof van Leysen lokt je naar Dag van het Park
  Kom zondag 27 mei naar het Hof van Leysen #dagvanhetpark #weekvandekorteketen

  Naar jaarlijkse traditie vieren buurtbewoners en provincie Antwerpen op de laatste zondag van mei de Dag van het Park in het Hof van Leysen. Kleine groene parkjes in de stad zijn immers belangrijk voor de cohesie van de wijk.

   

  Kom zondagnamiddag 27 mei naar het Hof van Leysen en geniet om 14 uur van een kruidenworkshop aan de Samentuin en om 15 uur van een erfgoedwandeling Hof van Leysen - Hoven van plaisantie. Tussen 14 en 17.30 uur struin je langs een artisanale markt met lokale landbouwproducten in het kader van de Week van de Korte Keten. Buurtactiegroep De Lei en Samentuin Hof van Leysen stellen hun werking voor. Geen zin in actie? Vlij je dan neer op een bankje en geniet van de gezellige bedrijvigheid en de zondagse sfeer in het park.

   

  KOM NAAR HET HOF VAN LEYSEN

   Markgravelei , Antwerpen

  Kom naar het Hof van Leysen tijdens Dag van het Park op 27 mei 2018 - Copyright: provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Zondag 27 mei 2018 van 14 tot 17.30 uur

  Waar:
  Provinciaal Groendomein Hof van Leysen, Markgravelei , Antwerpen

  Meer info:
  www.provincieantwerpen.be > Hof van Leysen

  www.weekvandekorteketen.be

  Beleidsverantwoordelijke:
  Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen
  Perscontact: Faye Van Impe
  T 03 240 51 97, M 0486 604 602
  E faye.vanimpe@provincieantwerpen.be  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA Provincie Antwerpen

  N-VA stelt haar kandidaten provincieraad voor
  22 mei 2018


  Onder een stralende zon stelde vice-eersteminister Jan Jambon aan de gloednieuwe fietsbrug van Berchem de drie provinciale N-VA-lijsttrekkers voor. Na 6 jaar sterk beleid staan eerste gedeputeerde Luk Lemmens, gedeputeerde Jan De Haes en provinciaal N-VA fractievoorzitster Mireille Colson stevig in de startblokken voor een volgende legislatuur.

  Luk Lemmens, Jan De Haes en Mireille Colson trekken de kieslijsten van respectievelijk de arrondissementen Antwerpen, Mechelen en Turnhout. De voorbije legislatuur is de provincie onder impuls van de N-VA afgeslankt waardoor de focus werd verschoven naar grondgebonden bevoegdheden. Dit heeft geresulteerd in een performanter beleid, onder meer op vlak van mobiliteit. Met deze drie lijsttrekkers wordt deze lijn voortgezet.

   

  Lijsttrekker voor het arrondissement Antwerpen én huidig eerste gedeputeerde Luk Lemmens: “De locatie van ons persmoment kan niet symbolischer, namelijk de oprit van de fietsostrade F1 Mechelen-Antwerpen in Berchem, waar we nog heel recent de nieuwe fietsbrug hebben geopend. De fietsostrades zijn hét speerpunt binnen ons provinciale mobiliteitsbeleid. Hiermee versterken we het bovenlokale fietsroutenetwerk te versterken. Dit beleid willen we uiteraard verderzetten in een volgende legislatuur.”

   

  Ook de lijsttrekker voor het arrondissement Mechelen, huidig gedeputeerde Jan De Haes en Mireille Colson voor het arrondissement Turnhout kaarten enkele prioriteiten aan. “De provincie Antwerpen draagt zorg voor 1700 ha bos, park en heide, waarbij we met respect voor de natuur inzetten op een belevenisvolle recreatie”, licht Jan De Haes, eveneens gedeputeerde voor Groen- en Recreatiedomeinen toe. “Ook bij toerisme zetten we deze lijn voort, en dan ook met grote aandacht voor opportuniteiten voor onze horeca. Binnen het beleid is de stimulans van ondernemerschap een topprioriteit.”

   

  Mireille Colson, lijsttrekker voor het arrondissement Turnhout, wil vanuit haar achtergrond in het onderwijs voor de volgende legislatuur graag inzetten op het provinciaal onderwijs. “Vanuit N-VA willen we werken aan sterke technische en beroepsopleidingen afgestemd op de behoeften van de arbeidsmarkt en waarbij talent ten volle tot ontwikkeling komt, waarbij neutraliteit en gelijkheid primeren. Daarom zullen we onderwijs claimen.” Colson gaat verder “Daarnaast strijden we als N-VA niet alleen voor een veiliger Vlaanderen maar ook voor een mooi en leefbaar Vlaanderen met voldoende plaats voor water, natuur, wonen en ontspanning. In onze Nota Ruimte leggen we als provincie de basis voor een zuinig en veerkrachtig ruimtegebruik.”

   

  Vice-eersteminister Jambon zal opnieuw optreden als lijstduwer voor het arrondissement Antwerpen. “Onze doelstelling als partij is nog steeds om de provincies af te schaffen. Maar zolang dat niet gebeurt willen we gaan voor goed bestuur. We zetten daarom hiervoor dan ook onze beste mensen in vanop het provinciale niveau.” 

   

  PERSINFO

  Provinciaal fractiemedewerker N-VA Provincie Antwerpen

  Thomas Van Herbruggen
  T 03 240 52 21, M 0474 79 74 69
  thomas.vanherbruggen@n-va.be
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!