NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  12-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  Provincie Antwerpen

  9 | 2 | 2017

  185.000 euro voor 62 verkeersveilige initiatieven


  40 scholen van het basisonderwijs en 22 gemeenten kregen in 2016 in totaal 185.000 euro aan subsidies voor investeringen in verkeersveiligheid. Met het label 10op10 ondersteunt de provincie scholen bij de aankoop van bijvoorbeeldfietsen of verkeersborden om in te zetten bij de verkeerslessen. Ook infrastructuurwerken in de schoolomgeving kunnen via de gemeenten op een provinciale subsidie rekenen. In 2016 konden scholen ook voor het eerst subsidies krijgen voor de aankoop van een nieuwe fietsenstalling, hier maakten 11 scholen gebruik van.

  Met 10op10 zet de provincie samen met basisscholen in op praktijklessen verkeer, een veilige schoolomgeving en het betrekken van ouders. Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens licht toe: “De provincie Antwerpen ondersteunt via 10op10 de aankoop van onder andere verkeersborden of fluohesjes zodat kinderen in een beschermde omgeving kunnen oefenen. Zo leren ze zich later veiliger in het verkeer te verplaatsen. Ook gemeenten kunnen een beroep doen op onze ondersteuning om zo de schoolomgeving veiliger maken. Gemeenten kunnen bijvoorbeeld een VERO installeren, een uitgestippelde oefenroute voor voetgangers en fietsers langs verschillende verkeerssituaties.”

   

  Provincie Antwerpen kende in 2016 185.000 euro toe aan de verkeersveilige projecten van 40 scholen en 22 gemeenten. Hiervan vroegen 11 scholen de nieuwe subsidie voor fietsenstallingen aan. “Door het plaatsen van een kwaliteitsvolle fietsenstalling zetten scholen hun verkeerseducatieve werking kracht bij. Kinderen die met de fiets komen, verdienen een veilige en overdekte stalplaats. Bovendien moedigen we kinderen en hun ouders aan om voor de fiets te kiezen. Zo slaan we twee vliegen in één klap.”, aldus gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens.

  Oefenen in een stapstraatje                                                       COPY RICHT PROVINCIE ANTWERPEN

  Ter Speelbergen in Heist-op-den-Berg en De driemaster in Retie, scholen voor buitengewoon onderwijs, zetten in op praktijklessen

  Ook in het buitengewoon onderwijs is er enthousiasme om de leerlingen voor te bereiden op hun (semi-)zelfstandige deelname aan het verkeer. De subsidies gaan naar fietsen en andere verkeersmaterialen. Gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit Luk Lemmens legt uit: “Voor het buitengewoon onderwijs voorziet 10op10 een aangepaste begeleiding. De kinderen oefenen regelmatig op de speelplaats om hun stap- en trapvaardigheden eerst te automatiseren. Als ze dan later in het echte verkeer oefenen, zijn ze beter voorbereid om hun aandacht op de verkeerssituatie te vestigen.”

  Gemeenten Duffel, Herenthout en Stabroek leggen een VerkeersEducatieve ROute (VERO) aan

   

  Met 10op10 oefenen leerlingen hun verkeersvaardigheden eerst op de speelplaats en daarna bijvoorbeeld op een VERO in het echte verkeer. Zo leren kinderen actief deelnemen aan het verkeer: ze oefenen specifieke vaardigheden, passen de verkeersregels toe, leren de betekenis van verkeersborden en leren omgaan met reële gevaren onder begeleiding van hun leerkrachten.

   

  2.000 euro subsidie voor schoolroutekaarten in Puurs

   

  Veilig, aangenaam en milieuvriendelijk naar school met de schoolroutekaarten van de gemeente Puurs. Wat is de veiligste route naar school? Zijn er knelpunten op die weg? Waar kun je begeleid oversteken? Welke grote parkings liggen er in de buurt van de school? Niet alleen veilig, maar ook een bewuste keuze om meer kinderen en hun ouders voor de fiets te doen kiezen.

   

   

  Beleidsverantwoordelijke:
  Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde voor mobiliteit


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  10 | 02 | 2017

  Provincie Antwerpen zoekt glastuinbouwers met interesse in nieuwe teelt

  Serres worden steeds groter, waardoor kleinere serres verloren dreigen te gaan. De provincie Antwerpen zet in op teeltomschakeling om kleine serres nieuw leven in te blazen. Tien glastuinbouwers krijgen dankzij het plattelandsproject ‘Mooi glaslandschap’ een unieke kans om intensief begeleid te worden naar een succesvolle teeltomschakeling. Zo zorgen we samen voor rendabele bedrijven en voor het behoud en verduurzaming van de glastuinbouw in de provincie Antwerpen.

  De glastuinbouwsector van de provincie Antwerpen bekleedt een toppositie in Vlaanderen. Van het Vlaams serreareaal staat bijna 50% in onze provincie. Als we in de serres kijken, staat bijna 60% van het Vlaams areaal serregroenten in de provincie Antwerpen. De glastuinbouwsector is ook een sector in volle evolutie.

   

  Gedeputeerde voor landbouw Ludwig Caluwé: “We zien dat bedrijven groter en hoger worden dan ooit. Tegelijkertijd kan en wil niet elke glastuinbouwer investeren in grotere serres en nieuwe technologie. Als provincie willen we ervoor zorgen dat ook deze bedrijven blijven bestaan. We doen dit door nieuwe projecten op te starten en in te zetten op het behoud van kleinere serres. Soms is een omschakeling naar een andere teelt hiervoor noodzakelijk. Bij hun omschakeling kunnen glastuinbouwers rekenen op steun en kennis vanuit onze provincie.”

  Kleine serre op het platteland - Copyright: provincie Antwerpen

  Intensieve begeleiding bij teeltomschakeling

  Dankzij het plattelandsproject ‘Mooi glaslandschap’ heeft de provincie Antwerpen een uniek aanbod voor 10 glastuinbouwbedrijven op haar grondgebied. “Deze bedrijven krijgen de kans om zich intensief te laten begeleiden naar een succesvolle teeltomschakeling. Onze praktijkcentra zullen hen kennis en data aanreiken over nieuwe teelten en samen met hen op zoek gaan naar de meest geschikte teelt voor hun bedrijf. Ik roep de bedrijven dan ook op om deze unieke kans te grijpen. Ik ben ervan overtuigd dat we, door in te zetten op teeltomschakeling, samen kunnen zorgen voor rendabele bedrijven en voor het behoud en verduurzaming van de glastuinbouwsector in de provincie Antwerpen”, aldus gedeputeerde voor landbouw Ludwig Caluwé.

   

  Ben je een glastuinbouwer die een teeltomschakeling overweegt? Neem dan contact op en ontdek of jij één van de pilootprojecten kan worden binnen het plattelandsproject ‘Mooi glaslandschap’.

   

  Voorbeelden van succesvolle teeltomschakeling

  Enkele glastuinbouwers schakelden al over naar een andere teelt. Roger Hermans uit Boechout wilde zijn arbeidsdruk verminderen en schakelde over van tomaten naar veldsla. Bij Paul Vercammen uit Lier vind je nu asperges in bakken op de plaats waar vroeger zijn tomaten stonden. Vanaf zondag 12 februari vertellen zij hun verhaal in Tournée Provincial op PlattelandsTV. Hieronder geven we je alvast een voorsmaakje.

  NEEM CONTACT OP

  Met provincie Antwerpen
  Koen Eyskens

  adviseur glastuinbouw dienst Landbouw- en Plattelandsbeleid

  T 03 240 66 95

  E glastuinbouw@provincieantwerpen.be

  Beleidsverantwoordelijke:
  Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde voor landbouw
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HANDBAL DHW

  DB GENT  20----39 DHW UNITED ANTWERPEN

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL

            4---3                                                                                         

  Wedstrijdverslag:
  AS Snob Schaarbeek – GS Beobank Hoboken

  Met niet minder dan de tweede plaats in de rangschikking als trofee, stond er vanavond in de goedgevulde Schaarbeekse omnisportzaal Kinetix een geladen topmatch op het programma.

  Tactisch spelletje

  Aanvankelijk lieten beide ploegen niet in hun kaarten kijken. Het tactisch spelletje werd slechts gekleurd door een gemiste kans voor Imad Amazou en Steven Dillien. Aan lokale zijde noteerden we pas na tien minuten de eerste vermeldenswaardige doelpoging.

  Bij het ingaan van het tweede kwartier eindigde een volgehouden inspanning van Zakaria Akatouf tegen de staak. In de 20′ kon Amine Mohand Ben Haddou zich alleen doorzetten en Birger Maes het nakijken geven (1-0).

  Het Hobokense antwoord

  Een flitsende actie, met Hicham Channouf en Yannis Van Parys in een voorbereidende rol en Antoine Lemaire als afwerker, was het gevatte antwoord van GS Beobank Hoboken (1-1). Khaled Oulichki bood de op links vrijstaande Xavier Potvin een unieke mogelijkheid om de goud-zwarten aan de leiding te hijsen, het schot van deze laatste keilde helaas voorlangs. Vlak voor de rust moest Birger Maes een prachtreflex uit de mouwen schudden om Zakaria Akatouf van dichtbij het scoren te beletten.

  De kat uit de boom

  De tweede speelhelft werd ingeleid met een stevig offensief van de thuisploeg. Onze jongens keken de spreekwoordelijke kat uit de boom. Bij een felle tegenstoot, op gang getrokken door Imad Amazou, werd Steven Dillien zwaar onderuit gehaald door Pierre Ndjeka die prompt met een gele kaart kon opkrassen. Hicham Channouf verkeek een dot van een kans op een glasheldere assist van Steven Dillien. Even later etaleerde Khaled Oulichki zijn handelsmerk: ruggelings naar doel en met een verdediger op de hielen, draaide hij zich handig vrij en nagelde Yassine Tsabounti aan de grond (1-2).

  Twee weggeefdoelpunten

  In een tijdsspanne van nauwelijks vier minuten maakten beurtelings Arber Shkoda en Soufiane Tigra dankbaar gebruik van geklungel in de Hobokense defensie om de fel bevochten voorsprong uit te wissen (3-2).

  Heksenketel

  Naarmate de minuten verstreken, steeg de spanning en verloren sommige acteurs de pedalen. Nadat Xavier Potvin opnieuw een aflegger van Khaled Oulichki niet wist te benutten, liet Yannis Van Parys zich een geel karton aansmeren voor een al te opzichtig vergrijp.

  Het spektakel gleed af naar een onsmakelijke heksenketel. Met Antoine Lemaire als meespelende doelman poogden de Beobankers alsnog de bakens te verzetten. Niet zonder averij want Steven Dillien en GS-coach Karim Akajoua werden achtereenvolgens met een rode en een gele sanctie bedacht.

  Toen Antoine Lemaire een rechtstreekse vrijschop krachtig tegen de touwen trapte, leek de zenuwoorlog op een billijk gelijkspel uit te monden (3-3).

  De scheidsrechters Marc Nihoul en Paul Emmery zorgden echter voor een fatale apotheose: zij zagen een fel gecontesteerde zesde Hobokense blauwe overtreding, Zakaria Akatouf mocht zijn ploeg vanop negen meter een gevleide overwinning schenken (4-3). Een gele kaart voor Taulant Shkodra wierp andermaal een donkere schaduw over het ultranerveuze wedstrijdeinde.

  Ploegopstellingen

  AS Snob Schaarbeek: Yassine Tsabounti (d), Younes El Badaoui (d), Arber Shkodra (kpt) (1), Zakaria Akatouf (1), Pierre Ndjeka, Taulant Shkodra, Soufiane Tigra (1), Amine Mohand Ben Haddou (1), Adnane Larchi, Ibrahim El Jomaile, coach Hazzis Iabkrima en adjunct-coach Abdellah Besri-Medyouni.

  GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt) (2), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki (1), Steven Dillien, Yannis Van Parys, Xavier Potvin, Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kathedraal

  PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  Restauratie Schyvenorgel nadert voltooiing
  Donderdag 9 februari, 14.30 uur, Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal Antwerpen

  De restauratie van het monumentale Schyvenorgel in de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal van Antwerpen nadert zijn voltooiing. De orgelpijpen en de orgelkast zijn teruggeplaatst en de laatste werken spelen zich in het orgel zelf af. De restauratie is gestart in september 2014 en zit na meer dan twee en half jaar op schema.

   

  Tijdens het persmoment lichten gedeputeerde bevoegd voor Erfgoed Luk Lemmens, directeur van de Kathedraal Christian Devos en Guido Schumacher van Orgelbau Schumacher de verdere restauratie in detail toe tijdens een bezoek aan het Schyvenorgel. Bovendien zalgedeputeerde Luk Lemmens het volgende kathedraalconcert aankondigen, het eerste waarbij het Schyvenorgel opnieuw bespeeld wordt.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Creatief met rode kool

  Gevulde appels
   
  Wat heb je nodig (voor 4 appels):
  4 appels
  1/2 rode kool
  4 el appel azijn
  handvol gedroogde cranberry's
  1 cm verse gember, geraspt
  peper
  zout
  1 tlsesamzaadjes
  1/2 tl paprikapoeder
  olijfolie
   
  Zo maak je het:
  - Rasp de rode kool fijn en doe in een kookpot.
  - Zet op een laag vuurtje en giet er een beetje water over. Laat sudderen tot alles zacht wordt.
  - Hol de appels uit. Snijd het binnenste van de appel fijn en voeg de helft aan de rode kool toe. Gooi de hoedjes van de appels nog niet weg.
  - Voeg er peper, zout, paprikapoeder, de cranberry's en de azijn aan toe.
  - Laat 20 minuten sudderen. Voeg er daarna de geraspte gember aan toe.
  - Vul de appels met de rode kool en zet er het hoedje op.
  - Giet een beetje olijfolie in een ovenschotel en zet de appels in een voorverwarmde oven van 180°C. 
  - Bak de appels 35-40 minuten. Bedruip de appels regelmatig met het vocht dat in de ovenschotel ligt.
  - Serveer met geroosterde walnoten.

  Smakelijk!
  copy richt stadtsboerderij
   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  Provincie Antwerpen

  9 | 2 | 2017

  92 hulpverlener-ambulanciers studeren af
  Steeds vaker zetten mensen met een drukke fulltime job de stap om hulpverlener-ambulancier te worden

  Vanavond studeren 92 hulpverlener-ambulanciers af die hun opleiding in 2016 startten aan campus Vesta. Onder hen een aantal cursisten die voltijds werken en in hun vrije tijd met de ziekenwagen interventies rijden.

  Wie op zoek is naar zingeving en iets wil betekenen voor zijn medemens komt steeds vaker uit bij de opleiding hulpverlener-ambulancier. De opleiding duurt 132 uur en er volgt een praktijkstage van 40 uur. Je stapt wel in een leven van je constant bijscholen. Zo volgt elke hulpverlener-ambulancier jaarlijks minstens 24 uur bijscholing om zijn competenties te behouden.

  Bij de nieuwe lichting zitten de meest uiteenlopende profielen. Het valt op dat steeds vaker mensen met een drukke fulltime job de stap zetten naar hulpverlener-ambulancier worden. Onder hen Sofie de Caluwe die haar nieuwe hobby combineert met een drukke job en een gezinsleven. Ze deed haar stage op de spoeddienst van ZNA Jan-Palfijn Merksem en heeft de smaak te pakken. “De opleiding trekt een heel divers publiek aan. We hebben wel een ding gemeen: we helpen allemaal graag anderen. Het leukste is voor mij dat je zelfvertrouwen krijgt. Zodra je weet hoe je dringende geneeskundige hulpverlening toepast, ben je meer op je gemak als er op je werk of in je privéleven iets gebeurt.”

  Hulpverlener-ambulancier Sofie de Caluwe

  Pre-hospitaal werk daagt je mentaal en fysiek uit

  Er bestaan veel misverstanden over de opleiding hulpverlener-ambulancier. Zo moet je absoluut fysiek in vorm zijn, wil je je job goed doen. Sofie zelf zwemt bijvoorbeeld veel. “Tijdens interventies moet je zwaar materiaal dragen: je medische tas, zuurstof, een monitor, enz. Je gaat ook patiënten met een uiteenlopend gewicht uit de meest penibele situaties halen. Vaak op de bovenste etage van een appartementsgebouwen met een kapotte lift. Tijdens de opleiding deden we trouwens pittige oefeningen op het hindernissenparcours waar ook brandweer en politie trainen.”

  Je komt uit je comfort zone

  Voor Sofie is de job de ideale hobby als je leergierig bent en graag de handen uit de mouwen steekt. “Je leert constant dingen bij. En je komt met de meest uiteenlopende mensen in contact. Als hulpverlener-ambulancier kom je werkelijk overal. Je leert omgaan met agressie, je werkt samen met brandweer, politie en MUG-teams, je leert het hoofd koel houden bij zware verkeersongevallen. Je komt ook in contact met de grauwe kanten van de maatschappij. De armoede achter gesloten deuren went niet. Ik vind dat je sowieso vaker gaat stilstaan bij wat er in de maatschappij gebeurt. Dat geeft je meer begrip voor je medemens en meer mensenkennis.”

  Als hulpverlener-ambulancier maak je vertrouwelijke dingen mee en heb je beroepsgeheim. Zo sta je bij een verdacht overlijden plots op een crime scene. Tijdens de opleiding op Campus Vesta leggen politieprofessionals van het labo aan hulpverleners-ambulanciers uit hoe sporenonderzoek precies in elkaar zit. “Je moet integer zijn, dat klopt”, bevestigt Sofie. ”Toch moet je het zeker niet voor de kick doen. De sector heeft geen cowboys nodig. Eerder empathische mensen met gezond verstand. Met een ziekenwagen rijden, doe je in eerste instantie vanuit een maatschappelijk engagement. Mij geeft het alleszins voldoening om niet alleen met mezelf bezig te zijn en mijn steentje bij te dragen.”

  PERSINFO & INTERVIEWS


  De brevetuitreiking vindt plaats op 9 februari om 19 uur op Campus Vesta, Oostmalsesteenweg 75, 2520 Ranst

  Beleidsverantwoordelijke:
  Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor veiligheid
  Perscontact: Willem Migom


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  We zijn er weer!

  Op het veld in Wommelgem worden er volop fruitbomen geplant, de serre wordt verbouwd, de zeug is weer zwanger, de groentjes beginnen weer te groeien... In ons hoofd laten we de winter stilaan achter ons en concentreren ons op een nieuw jaar.

  Inhoud grote pakketten:

  • boskoop appelen van de Wriemeling
  • rapen van de Wriemeling
  • palmkool van de Wriemeling
  • rode kool van Seizoensmaak
  • aardpeer van Seizoensmaak
  • aardappelen van Seizoensmaak
  • witloof van Seizoensmaak

  De tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

  Inhoud kleine pakketten:

  • boskoop appelen van de Wriemeling
  • rode kool van Seizoensmaak
  • aardpeer van Seizoensmaak
  • aardappelen van Seizoensmaak
  • witloof van Seizoensmaak

  De kleine tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

  Warme groet vanop de boerderij!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad Antwerpen

  Claude Marinower
  Schepen van onderwijs en rechtszaken
  Stad Antwerpen

   

  Unieke samenwerking Stad Antwerpen en De Lijn rond sensibilisering dodehoekongevallen

   

  De stad Antwerpen en De Lijn (Antwerpen) bundelen met een unieke samenwerking de krachten om het aantal dodehoekongevallen tot nul te reduceren. Ze sensibiliseren kinderen uit de derde graad lager onderwijs en het eerste jaar secundair door middel van gratis praktijklessen met de ‘Trammelant’-bus. In het kader van deze samenwerking zal de ‘Trammelant’-bus voor de rest van het schooljaar ter beschikking staan van de Stad, met als doel het aantal praktijklessen te verhogen.

   

  Jaarlijks fatale dodehoekongevallen

   

  In België gebeuren er jaarlijks ongeveer 50 ongevallen tussen vrachtwagens of bussen en zwakke weggebruikers (voetgangers, fietsers, bromfietsers) waarin de dode hoek een rol speelt. Elk jaar vallen er bij dat soort ongevallen 5 tot 10 doden. Het is daarom  noodzakelijk dat zwakke weggebruikers zich bewust worden van dit gevaar en dat ze leren hoe ze kunnen vermijden zich in de dode hoek te begeven.

   

  Gratis dodehoeklessen

   

  Door middel van de praktijkles Dode Hoek wil de afdeling Onderwijsbeleid van de stad Antwerpen leerlingen uit het 5de leerjaar en 6de  leerjaar en het 1ste  jaar secundair sensibiliseren en hen leren hoe ze uit de gevarenzones van een vrachtwagen of bus kunnen wegblijven. In 2015 en 2016 kregen al 3930 kinderen zo een les. Om nog meer leerlingen de kans te geven om aan een praktijkles deel te nemen, zal  de ‘Trammelant’-bus voor de rest van het schooljaar 2016-2017 in bruikleen zijn van de stad Antwerpen.

   

  Peter Vanwalleghem (directeur De Lijn Antwerpen): “Je veilig in het verkeer bewegen is iets dat je niet alleen op de schoolbanken leert. Om kinderen te tonen wat een buschauffeur wel en niet ziet vanop zijn stoel, gaan onze chauffeurs graag met de ‘Trammelant’-bus langs scholen. Zo ondervinden de kinderen aan den lijve waarop ze moeten letten, en wat ze zelf kunnen doen om een dodehoekongeval te vermijden. We willen niet alleen mensen veilig vervoeren, maar er ook aan bijdragen dat anderen veilig thuis geraken.”

   

  Vandaag vond een dodehoekles plaats voor 160 leerlingen van GO! Melgesdreef in aanwezigheid van schepen van onderwijs Claude Marinower.

   

  Schepen Marinower: “In een stad als Antwerpen is aandacht voor verkeersveiligheid extra belangrijk. Kinderen worden in onze stad geconfronteerd met complexe verkeersomstandigheden, met naast de vele auto’s ook nog trams, vrachtwagens en bussen. Het is belangrijk dat we onze kinderen daarmee leren omgaan en dat ze de verkeerssituaties correct inschatten. Met de praktijklessen dode hoek ervaren de leerlingen zelf wat die dode hoek inhoudt, en dat is veel krachtiger dan een theorieles. De stad heeft er voor geijverd om deze praktijklessen gratis aan de scholen te kunnen aanbieden.”

   

  Meer info over de dodehoeklessen is te vinden op http://www.klasopstap.be/activiteiten/praktijkles-dode-hoek.

   

   

   

     copy richt stad antwerpen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TREINEN EN OVERWEGEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  INGEZONDE NOTA

  MET DE VRAAG TE PUBLICEREN

  Groeten  VANHOEF    JACQUES   HEMIKSEM

   

  ONGEVALLEN AAN OVERWEGEN : ECENTE OPROEP INFRABEL : SENSIBILISERING   

  GEACHTE  GEORGES  , ik heb U reeds eerder leren kennen  voor het geval van het onafgewerkte kruispunt Schoonselhof aan herberg De Leuvenaar .  De kleine plaat staat er spijtig genoeg nog steeds en er rijden nog vele voertuigen verkeerd , het zal zo moeten .  

  Ik wil U nu berichten over  een onveilige overweg waarbij ik de aandacht wil trekken en ongevallen wil vermijden en U vragen of de mogelijkheid bestaat  een artikel aan het probleem te voorzien voor de spooroverweg  HEMIKSEM – HOBOKEN  waar de lichten  schuin staan voor de hoofdweg  de beruchte en slechte N148 genaamd Bernardsesteenweg .  Volgens mij zijn er zo nog meerdere overwegen in Belgiê .  Ik heb reeds eerder gepoogd de aandacht te trekken  en in 2013 maakte onze burgemeester mijn bezorgdheid over aan  Infrabel doch zonder gevolg , neen het werd nog slechter .  De infrastructuur laat te wensen over  ook voor de fietsers .  Tevens  bij laagstaande  verblindede zon in het voorjaar  , bij mist en bij glad wegdek  zit men zo tussen de  sporen met de gekende gevolgen zoals  over het ganse land .  Akkoord dat Infrabel  sensibiliseert  maar zelf zouden ze ook moeten maken dat  de overweg  veiliger wordt  zoals ook een ondergeschikte weg op een kruispunt moet aangepast zijn en  plotse verlagingen geen drama ‘ s kunnen veroorzaken en dat ze geen helden meer moeten maken van bestuurders die zich opofferen voor schoolkinderen .

  Indien belangstelling , rond elk uur .. 30  kruisen zich twee treinen waarbij de tussenpauze  soms uiterst kort is en maar enkele voertuigen kunnen passeren vooraleer de bel terug gaat en de slagbomen weeral zakken . 

    

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  COLPAERTS   :  RECONSTRUCTIE  “TREINRAMP”  BUIZINGEN  !!!                                                                                     REGELMATIGE BERICHTGEVINGEN  :  WEERAL  EEN TREINONGEVAL  MET   DODEN EN  GEKWETSTEN  !!!         IK ZOU  EEN  DERGELIJK  TREINONGEVAL WILLEN VOORKOMEN  OF ZELFS EEN   DRAMA  OP DE  GRENSSCHEIDING VAN DE GEMEENTEN  HEMIKSEM – HOBOKEN  .  IK  KLAAG  DEZE  TOESTAND  AL  VELE JAREN  AAN  ZOALS  OOK  VIA   E – MAIL  IN  2013  AAN  DE BURGEMEESTER , DIE  GELUKKIG  OP ZIJN BEURT  HET PROBLEEM  AAN  INFRABEL INFORMEERDE  , DOCH  BOTER  AAN  DE  GALG  .

  NU GAAT  INFRABEL  CAMERA ’ S PLAATSEN AAN DE  SPOOROVERWEGLICHTEN  MET BEGIN IN  DENDERMONDE : ALLEMAAL  GOED MAAR HOE STAAN DE LICHTEN  OPGESTELD VOOR DE WEGGEBRUIKERS EN WELKE HINDERNISSEN  BELEMMEREN DAT ZICHT : MIST , LAAGSTAANDE ZON , GEPARKEERDE VOERTUIGEN ?

  ZO IS DE SPOOROVERWEG  N148  BLIJKBAAR EEN  ONOPLOSBAAR  PROBLEEM  VOOR  INFRABEL ,                                        EEN PROBLEEM  DAT  MOGELIJK  EEN  ZWAAR ONGEVAL  KAN  VEROORZAKEN OP  DE  SPOOROVERWEG  HEMIKSEM – HOBOKEN  OF  AANGELANDEN  EN IK BEN VERBAASD DAT DIT NOG NIET  GEBEURDE  .                                                                 DE MATERIE  “ONGEVALLEN  OP SPOOROVERWEGEN  EN OP DE SPOREN”  WORDT  DE LAATSTE TIJD  DOOR  INFRABEL REGELMATIG  ZELF AANGEKLAAGD  . MAAR  …  MOETEN  ZIJZELF  DE SITUATIES  TER PLAATSE NIET   DUIDELIJKER  OBSERVEREN  EN  AANPASSEN  OM  ONGEVALLEN TE  … VERMIJDEN  . 

  DE AANDACHT OP  HET GEVAAR  VOOR DE  SPOOROVERWEG  GRENSSCHEIDING  HEMIKSEM MET  HOBOKEN OP DE  “GEWESTWEG  N148”  GERAAKT IN DOVENMANSOREN  . LICHTEN STAAN  NIET DUIDELIJK ZICHTBAAR OPGESTELD  VOOR DIE DRUKKE GEWESTWEG  N148  :  DE LICHTEN   STAAN GERICHT NAAR DE KLEINERE  “ONDERGESCHIKTE WEGEN” ALS DE   VAN PRAETSTRAAT  HOBOKEN EN DE  MOERELEI  HEMIKSEM .                                                                      TERWIJL  OP ANDERE ,  KLEINE  GEMEENTEWEGEN  IN DIEZELFDE  GEMEENTE  HEMIKSEM  “WEL”  TWEE  APARTE OVERWEGLICHTEN STAAN  TER  VERDUIDELIJKING VAN HET GEVAAR ,  DUS  EEN  APART  LICHT VOOR ELKE  WEG EN RICHTING ,   NAMELIJK  AAN DE  K . DE BACKERSTRAAT MET DE KETINGLEI  !                                                     AAN  DE  KRUISING  OVERWEG  MET  DE   DRUKKE  GEWESTWEG  N148  ,  STAAT SLECHTS  EEN  ENKEL   LICHT  DAT  DAN OOK NOG  ZEER SLECHT OF NIET ZICHTBAAR IS VOOR DE BESTUURDERS  VAN   SCHELLE  -  HEMIKSEM NAAR HOBOKEN – ANTWERPEN .  HET  OVERWEGLICHT STAAT  NAMELIJK  MEER DAN  45° GEDRAAID  ,  MOGELIJK   75° ,   IN DE RICHTING  VAN  DE  ONDERGESCHIKTE  WEG  :  DE  INDUSTRIEWEG  VAN PRAETSTRAAT  HOBOKEN   , DIT IS VAN EN NAAR HET INDUSTRIEGEBIED  UMICOR EN ANDERE BEDRIJVEN  .

  LINKS  VAN DE  N148  STAAT  WEL  EEN TWEEDE  LICHT WAARVAN  OOK  DE LICHTEN  SLECHT ZICHTBAAR ZIJN  .  OOIT  STOND  ER  EEN WERFWAGEN VOOR EN VERLEDEN JAAR NA EEN ONGEVAL OP  DAT KRUISPUNT  EEN  BIJKOMEND  GEVAAR  VOOR  BLOKKERING  VAN HET ZICHT OP DAT TWEEDE  LICHT .  DE  HELDERHEID  VAN  DIE LICHTEN  LIETEN OOK TE WENSEN OVER , ZEKER BIJ MIST  ,  FELLE  REGEN  EN  VOORAL  DE  LAAGSTAANDE  OCHTENDZON  !!! DE  STERKE  OPKOMENDE  EN  LAAGSTAANDE   ZON  IN OP HET  UITERSTE NOORD – OOST – PUNT  DOCH  OOK  BIJ  MIST  ZOUDEN  DE BESTUURDERS  JUIST DE RICHTING VAN HET WITTE FLIKKELICHT  NEMEN  WAARDOOR ZE OP  OF TUSSEN  DE TREINSPOREN  TERECHT KOMEN MET HET GEKENDE  GEVOLG  VAN  ZWARE  ONGEVALLEN .   OORZAAK …  DE  INFRASTRUCTUUR  !

   

   

   

  AANGEZIEN  HET REEDS VAN  2013  GELEDEN IS  DAT  DE BURGEMEESTER  MIJN BEZORGHEID  OVERMAAKTE  AAN  INFRABEL EN  ANTWOORD KREEG  VOOR ONDERZOEK , IS NOG STEEDS NIETS VERANDERD , JAWEL NOG SLECHTER ,  EN  IS ER STEEDS , ALLE DAGEN  MET OM HET UUR  TWEE TREINEN IN TEGENGESTELDE RICHTING  ,  EEN  CONSTANT GEVAAR VOOR ONGEVALLEN  . IDEM DE  TUSSENDOOR RIJDENDE WERKTREINEN MET NOG MEER SNELHEID EN GEVAARLIJKE STOFFEN .  BETREFFENDE  HET  NAKENDE GEVAAR  HEB IK  TOEVALLIG  EN TWEEMAAL  EEN  VOERTUIG DOOR HET RODE LICHT ZIEN RIJDEN , EENMAAL ZELFS AL ONDER DE DALENDE SLAGBOMEN DOOR .  BEIDE BESTUURDERS WAREN DUIDELIJK GESCHROKKEN  , IK BEN IN HET BEZIT VAN DE   NUMMMERPLATEN  EN VAN EEN  TEGENLIGGENDE  GETUIGE  , NUMMERPLATEN  DIE IK OP VRAAG ZAL OVERHANDIGEN AAN  DE SPOORWEGPOLITIE  INDIEN MEN GEEN GELOOF HECHT  AAN DE  REALITEIT  .                                                                SPIJTIG  , OVERTREDERS ZIJN DAT NIET , HET ZIJN SLACHTOFFERS  VAN  EEN  ONDUIDELIJKE EN  ZEER  GEVAARLIJKE  TOESTAND  DIE MEN BLIJKBAAR  NIET WIL VERHELPEN  TOTDAT  HET WEERAL  TE LAAT  ZAL ZIJN  EN ER EEN ONGEVAL  ZAL GEBEUREN . VERANTWOORDELIJKHEID ???

  VOORBEELD   VAN   EEN ZEER  ZWAAR ONGEVAL EN HOE HET ZEKER NIET MOET  IS WETTEREN WAAR DE GEMEENTE  ACHTERBLEEF  MET  DE ENORME  SCHADE  EN SCHULD  .  EN DAN DE MENSENLEVENS ???                                                                         ZOWEL  HET VERVOER  OVER  DE  N148  EN OVER HET SPOOR  MET  “GEVAARLIJKE  PRODUKTEN”  NAAR  DE  CHEMISCHE  INDUSTRIE  , WAT ALS …  EN  DE  BURGEMEESTER  WOONT  JUIST ACHTER DE  KRUISING  , HIJ ZOU VROEG OF LAAT  DE  EERSTE  GETUIGE EN MISSCHIEN  SLACHTOFFER KUNNEN ZIJN  . TEL DE VOERTUIGEN MET GEVAARLIJKE  STOFFEN DAGELIJKS EN MEN ZAL VERBAASD ZIJN OVER HET AANTAL !

  IDEM  GEVAAR  VOOR “FIETSERS”  DIE VAN  ANTWERPEN – HOBOKEN  KOMEN ,                                                                      ZIJ  “MOETEN”  , JA ZIJ WEL ,  MOETEN  LINKS HET  ONWAARDIGE  RIJWIELPAD VOLGEN  OM  “VOORBIJ”  DE  KRUISING  MET DE SPOORWEG EN NA EEN BOCHT  , SCHUIN  OVERSTEKEN WEEGSN FIETSPAD IN BEIDE RICHTINGEN , PRECIES OF ER IS GEEN ANDERE  VEILIGERE  PLAATS OM OVER TE STEKEN  .                                                                                    AAN DE  BEWUSTE  OVERWEG  HEBBEN DIE FIETSERS EN BROMFIETSERS  , KOMENDE VAN HOBOKEN ,      “GEEN SLAGBOOM” HETGEEN EEN BIJKOMENDE GEVAARLIJKE  SITUATIE  IS  BIJ VERSTROOIDHEID  :                          IETS TE  VER  RIJDEN  OF  UITWIJKEN  OF IN WINTERDAG  SLIPPEN OP DE GLADDE  FIETSPADEN ZOALS WEERAL DIT JAAR  … EN  MEN ZIT OP  OF LANGS HET SPOOR   VAST  WANT  JUIST LANGS HET FIETSPAD  OF  JUIST LANGS DE RIJBAAN  VALT MEN TUSSEN DE SPOREN ! WAAROM  GEEN GELIJKE  HOOGTE  HOUDEN  OP  10 à 20 METER  VAN DE  KRUISING ?  OP ANDERE  GEWONE KRUISPUNTEN  MOET DE ONDERGESCHIKTE WEG TOCH  OOK AAN DIE VOORWAARDEN  VOLDOEN  VAN EVENWAARDIGHEID !  ZIE VOORBEELDEN VAN  FIETSSLAGBOMEN IN NEDERLAND , HET LAND DAT MEN TOCH ZO GRAAG ALS VOORBEELD NEEMT  , MEESTAL VOOR VERKEERDE ZAKEN !                                                                                                                                                                                               N148  :  EEN  ZEER GEVAARLIJK  SMAL  FIETSPAD   MET “VERPLICHT”  VERKEER  IN BEIDE  RICHTINGEN  WAAROP  BREDE  BROMFIETSEN  ,  ZWAAR BELADEN  E –FIETSEN VAN  POSTBODES  , FIETSEN MET AANHANGWAGENTJES  EN FIETSEN MET  KINDERBAKKEN  … WAARIN  KINDEREN   .                                                            “TOCH”   “1.40 METER BREED” ZEGDE ME EEN POLITIEKER ???  EVEN LANGS HET FIETSPAD  GERAAKT MEN AL IN DE SPOORBERM  EN TUSSEN DE SPOREN .  BUSSEN OF VRACHTWAGENS ZOUDEN BLOKKEREN ZELFS  RECENT EEN STROOIWAGEN VAN EEN GEMEENTE  DIE BLEEF HAKEN ???                                                                                                                                                             EN DE  SNELHEDEN   TREINEN   :  OP DE  WEGEN  MAG  MEN  DAAR  MAAR  50 KM/HR  ,  DE  TREINEN EN VOORAL DE  WERKTREINEN “MET GEVAARLIJKE  PRODUKTEN”  RAZEN ER AAN  80 – 90 KM/HR  VOORBIJ  ?  

  DE  SLAGBOMEN  :  WAAROM  GEEN  FLIKKERLICHTEN  OP  VOORZIEN  ZOALS  IN  DE HAVEN  AAN DE  BRUGGEN  EN OVERWEGEN  .  DAAR  KAN MEN WEL  DUIDELIJK  EN DEGELIJK  SIGNALEREN   MET  EEN  VOLLEDIGE  AFSLUITING   MET  FLIKKERLICHTEN  EN VERDER VAN HET GEVAAR AF  .

   

   

   

  INFRABEL  -  NMBS  ZIJN  ,  IN  DE  MEDIA ,  ZELF  OPROEPERS  VOOR  MEER AANDACHT ,                                    VOOR  MEER CONTROLE  EN VOOR  CAMERA ‘ S   MAAR  VOLDOEN ZELF NIET AAN  DE   VEILIGHEIDSNORMEN INZAKE … DE  STAND  VAN  DE  LICHTEN  ,  DE   ZICHTBAARHEID EN  DE  HELDERHEID  LAAT OP VELE PLAATSEN TE WENSEN OVER  , ZEKER  OP DIE PLAATS  IN DE VOLLE OCHTENDZON  EN BIJ DICHTE  MIST .                                                                                   

  VOORBEELDEN  VAN  EIGEN  OPROEPEN  INFRABEL  EN  NMBS  :  EN VOORAL DIT ERGERT MIJ …                                                                 THOMAS  BAEKEN  :  IK HOOP DAT “IEDEREEN” , DIE IETS DERGELIJKS ZIET GEBEUREN , ZIJN “BURGERPLICHT” DOET  !!!  P . S .  … OOK DE  POLITIE ???   WACHTEN  TOT …???                                                                     IK  DEED  DAT  EERDER AL  EN  ZEKER  IN  2013 VIA DE POLITIEKE WEG  EN  IN  2016  BIJ ANDERE  NIEUWSDIENSTEN  EN  NU  OPNIEUW !!!  

  EN LEES IK DAN VANDAAG 17/01/17 ALWEER  EEN BRIEF VAN EEN EMOTIONELE MOEDER  IN DIEPENBEEK BOUDWIJNLAAN  NA DODELIJK ONGEVAL OP EEN PLAATS WAAR IN 2016 NOG TWEE JONGE DODEN EN REEDS VIER ONGEVALLEN …                                                             “WANNEER WORDT ER IETS AAN GEDAAN” ???                                                                                  NATUURLIJK HEEFT  AWV  ANTWOORD  EN WILDE MEN BEGINNEN MET ANDER ASFALT , BETERE VERLICHTING ,  VERPLAATSEN VAN BORD 90 EN FIETSPAD WEG !!!   WAAROM STEEDS WACHTEN  TOT  AANPASSINGEN  ???   TE DUUR ??? WAT KOSTEN DIE MENSENLEVENS EN ZWARE GEKWETSTEN AAN DE MAATSCHAPPIJ ?                            WAT  LANGDURIGE  ELLENDE  BRENGEN DIE ONGEVALLEN MEE VOOR  NABESTAANDEN  ??? 

  IDEM  THOMAS  BAEKEN  VAN DE SPOORWEGEN  :                                                                                                          NEGEN MENSEN LIETEN HET LEVEN EN VIER ZWAARGEWOND   IN 2013  !!!                                                                     TOEVALLIG  DE  MAAND VAN DOORGEVEN  BERICHT  DOOR DE  BURGEMEESTER  AAN  INFRABEL  .

  INFRABEL  -  NMBS  MELDEN  ZELF DAT ER OPVALLEND  MEER ONGEVALLEN GEBEUREN AAN … OVERWEGEN !  REDENEN ??? BLIJKBAAR  ONBEKEND  ?  WIE BESLIST VAN OVERWEGENLICHTEN SCHUIN TE PLAATSEN  I P V  RECHT NAAR DE BESTUURDERS TOE ???  PLAATS DAN TWEE LICHTEN ZOALS ELDERS  IN HEMIKSEM OP KLEINE GEMEENTEWEGEN EN ZOALS HET HOORT !    

  FEITEN  :  INFRABEL  -  NMBS  :                                                                                                                                         ONGEVAL  TE  LIER  :   PW  ONDER  TREIN  NA  VASTRIJDEN  OP  OVERWEG … ALWEER ???   OORZAAK ???                                                                                VERKEERD  MANEUVER  MAAR  HOE KAN HET  DAN  ?  WOORDVOERDER  BART  CROLS                                         THOMAS  BAEKEN  INFRABEL  :  ER GEBEUREN  MEER  ONGEVALLEN  OP OVERWEGEN  ??? 

  P .  S .   :  NMBS , INFRABEL EN TREINBESTUURDER  VERANTWOORDELIJK VOOR   HET ZWARE  ONGEVAL - TREINRAMP  BUIZINGEN  :                                                                            SLACHTOFFERS MOETEN HET  WEL LEZEN UIT DE MEDIA  :  19 DODEN !  

   

  WEERAL  ONGEVAL  AAN … OVERWEG !!!   ZOU  IN  HEMIKSEM – HOBOKEN  OOK KUNNEN  GEBEUREN !                                                                                                                        BESTUURDER  VERGISTE  ZICH  VAN  AFSLAG EN REED  HET SPOOR OP  !!!   RICHTING VAN DE LICHTEN ???                                                                        HASSELT  -  DIEST :  DOOR  TWEE WERKTREINEN  GEGREPEN   :  ER  TUSSENIN  GERAAKT  MAAR  OP NIPPERTJE  UIT HET VOERTUIG , TOTAAL VERHAKKELD !!!    TUSSEN  TWEE  ZWARE  GOEDERENTREINEN  !                                                                                                        DIT KAN OOK GEBEUREN , ZEKER  BIJ  DICHTE  MIST  AAN DE BEWUSTE  OVERGANG  ”HALTE”  OP DE  GRENS  HEMIKSEM -  HOBOKEN !  WAAR  WACHT  MEN  OP ??? LIEVER  SLECHTE  NIEUWSMELDINGEN  , IK DEED ER VELE  OP 35 JAAR STRAAT   EN WEET DUS GOED  WAT HET IS , WAT HET MEEBRENGT  ???

   

   

   

   

   

   

  ONGEVAL  MET VRACHTWAGEN AAN OVERWEG : VASTGERAAKT DOOR MANEUVREREN VAN  …                               ANDERE VRACHTWAGEN !!!  FOTO  ONGEVAL TUSSEN TWEE  VRACHTWAGENS  JUIST VOORBIJ  SPOORWEG  AAN  KRUISPUNT  VAN  PRAETSTRAAT  WAAR  BLOKKADE  EN ZEER MOEILIJK IN – EN UITRIJDEN  :  WAT  INDIEN  VOLGENDE  ZWARE VRACHTWAGEN  MET GEVAARLIJKE  PRODUCTEN  KOMT STIL TE STAAN  OP DE  OVERWEG    WAARBIJ  IK POLITIE BELDE  DOCH  DOORVERWEZEN  MET KEUZE ZONE ??? 

   

  ANZEGEM  :  SPOORLIJN DENDERLEEUW – POPERINGE :                                                                                                           TRUCK WACHT OP SPOREN , TREIN KNALT ERTEGEN EN ONTSPOORT !!!                                                                       POOLSE TRUCKER : DIENDE TE WACHTEN OP ANDERE TRUCK DIE MANEUVREERDE EN TOEN GINGEN DE SLAGBOMEN DICHT ! GELUKKIG DEDEN OMSTAANDERS HEM TEKEN WANT DE TRUCK KON GEEN KANT MEER OP !!! AANSTORMENDE TREIN MET 100 à 150 PERSONEN MAAKTE NOODSTOP !  ENKELE GEKWETSTEN EN LANGE HINDER DOOR ONTSPORING ! HIER OOK GEVAAR  VRACHTWAGENS  INDUSTRIE HOBOKEN !!!

   

   

  BERLAAR  :  TREIN GRIJPT TIENER DIE NIET MERKT DAT HALVE SLAGBOMEN DICHT ZIJN !                                                                                                                                  VERMOEDELIJK HET BELSIGNAAL NIET GEHOORD DOOR … DE MUZIEKOORTJES !!!                                                        JONGEN  KWAM VAN EEN ZIJSTRAAT ! GEMEENTE VROEG AL VOLLEDIGE SLAGBOMEN DOCH NMBS WEIGERDE OM REDEN VAN … INLSUITINGSGEVAAR !!!  ZIE  VOORBEELD  HEMIKSEM , KOMENDE  VAN  HOBOKEN  MET  FIETSPAD  LINKS  EN  GEEN ONMIDDELLIJKE  SLAGBOOM  VOOR  HET  SPOOR ???

   

  GOEDE  VOORBEELD  :  SPOOROVERWEG  : STATION  NEERPELT  :                                                                                            TWEE TUNNELS  :  DOORSTEEK  VOOR VOETGANGERS IN HET STATION  EN  AUTOTUNNEL  AAN ROTONDE  BOSEIND  !      

   

  DRAMATISCH  SPOORONGEVAL  TE NIJLEN ! MOEDER EN  KIND  DOOD !!!                                                                                                   DE  POLITIEK GAAT ER ZICH MEE MOEIEN  , DRINGENDE INGREPEN AAN DE SPECIALE  SITUATIE !                 ONDERZOEK OOK DOOR INFRABEL DOCH … DAT DUURT ZEKER EEN JAAR ???  WAARFOM  ZO  LANG ???                                        GEMEENTEBESTUUR DOET  ONDERZOEK EN OP BASIS  FOTODOSSIER  POLITIE  KOMEN ER AANBEVELINGEN !!! WAAROM  NIET EERDER DOOR   VERKEERSPOLITIE DIE OVERAL IN HET LEVEN GEROEPEN WERD DOCH …           ZE BOKSEN TEGEN DE EIGEN POLITIEK :  LAAT  MAAR  ,  WACHT MAAR , ER ZAL TOCH NIETS GEBEUREN !

  VOORBEELDEN  VOLDOENDE  OOK  MET  BEGROEIING OP KRUISPUNTEN  MET ANTWOORDEN OM ACHTEROVER TE VALLEN  :  MAAR ALS ER EEN KIND VERONGELUKT  ZITTEN ZE OP DE EERSTE RIJ IN DE KERK  OF IN DE  AULA  EN IN DE MEDIA  : WIJ ZULLEN  !

   

  INFRABEL  …  EEN  ONGELUKKIG  TOEVAL  DAT  …  3  SPOORONGEVALLEN  IN  3  WEKEN  IN  LIMBURG !!!                                          ZOEK DAN DE  OORZAKEN OVERAL , ER ZULLEN WEL MEER GEVALLEN ZIJN ZOALS HEMIKSEM , WAAROM  OP EN KLEINE GEMEENTEWEG WEL  TWEE LICHTEN  VOOR ONGEVEER DEZELFDE  SITUATIE , NL  K . DE BACKER – STRAAT  MET  DE KETINGLEI  ???  K . DE BACKERSTRAAT STAAN TWEE LICHTEN  TEGEN  ELKAAR VOOR DE BEIDE RICHTINGEN … EN ZO HOORT  HET OOK VOOR DE VEILIGHEID . MAAR … WAT DOET MEN ERAAN ???

   

  THOMAS  BAEKEN  ZEGDE   : JAARLIJKS  EEN  10 - TAL  IN  HEEL  BELGIË MAAR …                                                                                                                        …  NIET  TE  WIJTEN  AAN  ONVEILIGE  SPOORINRICHTINGEN …  ???                                                                                          ELKE OVERWEG IS UITGERUST MET LICHTEN … JA  MAAR HOE ???  IK STEL  ME  VRAGEN .                                                                             

   

  20/02/15  : ZESDE  ONGEVAL  OP MINDER  DAN  2  MAANDEN  TIJD AAN LIMBURGSE  OVERWEG ?                  FREDERIC  PETIT  INFRABEL : OPROEP TOT BIJZONDERE  VOORZICHTIGHEID !                                                                         OVERWEGEN ZELF ZIJN NIET ONVEILIG ???  INVESTEREN OM AF TE SCHAFFEN OF VEILIGER TE MAKEN  ???   NOODZAAK IS   … SENSIBILISERING ZEGT  THOMAS  BAEKEN ,                                                                                 

   

   

   

   

   

   

  ANTWERPEN IS HET ZWAARST GETROFFEN  MET  MAAR LIEFST 14  ONGEVALLEN MET 2  DODEN IN 2013  !!!                                                                                                                                                                 NIET  MOEILIJK  ZIE  N148 HEMIKSEM - HOBOKEN HOE DE LICHTEN STAAN  EN IN HET VOORJAAR MET DE LAAGSTAANDE ZON RECHT IN DE OGEN  !!! EN  EEN  OVERWEGLICHT  DAT  75° GEDRAAID  STAAT  EN NIET OF ZEER SLECHT ZICHTBAAR IS  VOOR EEN  GEWESTWEG , DE  SLECHTE  N148  !

   

  SPOOROVERWEG OP DE GRENS  HEMIKSEM - HOBOKEN GAAT  DRIE  WEKEN  DICHT  ,             VAN 03 TOT EN MET  19/06/15  TE  17.00 HR  :  DACHT JA , NU  GAAT  HET  GEBEUREN !!!

   

  JONGEN  VAN  11  GEGREPEN  DOOR  TREIN TERWIJL  VRIENDJE  TOEKIJKT !!!                                                 ANZEGEM  :  DRAMATISCH !   SINDS KORT MET DE FIETS NAAR SCHOOL T, FIETS VAN ZIJN COMMUNIE ! SPECIAAL LANGS DIE WEG OMDAT … VEILIGER ??? VRIENDJE AL OVER OEN SLAGBOOM VOOR HEM AFGING ! EERSTE  TREIN  VOORBIJ ,  TWEEDE  NIET GEZIEN ANDERE RICHTING !

  VOLGENS  INFO  WAS SLAGBOOM  EVEN  OMHOOG EN DAN WEER AF VOOR DE ANDERE  … ZOALS  OOK  IN  HEMIKSEM  ZELFS  ZO TE KOMEN EN NIET DENKENEDE AN TWEEDE TREIN ! NIET DUIDELIJK OF SLAGBOOM  NAAR ONDER  DUS  ONDERZOEK MAAR  HIJ ZOU NORMAAL GEFUNCTIONEERD HEBBEN !!! DAT WANNEER  MET FIETS  MIDDEN OP SPOOR  VERSCHRIKKEN VOOR  NIEUWE  BEL  VOOR TWEEDE TEGENGESTELDE  TREIN  ! PARKET DENKT DAT HIJ LANGS  DE  SLAGBOOM GESLALOMD  HEEFT OM BIJ VRIENDJE

  TWEEDE  TREIN !!!  MET FIETS  ZEZLFS  SCHRIKWEKKEND  ALS  JUIST OP HET SPOOR  !

   

  AAN STATION  : 

  WAAROM  OOK STEEDS  3  TOT  5  MINUTEN WACHTEN  OP  TREINEN  ,  ZELFS  AMBULANCE  EN  MUG  OOIT AAN   OVERWEG  BAREELSTRAAT  -  STATIESTRAAT  - KERKSTRAAT :  TOEKOMEN  MET  SIRENE EN  ZWAAILICHT  EN DAN  MET DE DUIMEN DRAAIEN !   EN ALS DE BRANDWEER ?                                                                                                                                   INDIEN  DE  OORZAAK  DE ENKELE WERKTREINEN  OP EEN DAG  ZIJN  ,  LAAT DIE DAN  HUN SNELHEID AANPASSEN  , LANGDURIGHEID EN TWIJFEL OF DEFECT  IS DE  REDEN VAN MENSEN  OM ER TOCH  DOOR TE LOPEN  IS DE TIJDSPANNE VAN VELE MINUTEN !  OOIT OP EEN ZONDAG  7 MINUTEN EN BIJ AANSPRAAK  WERKNEMERS MET KRAAN : GELACH !!!

  AAN  KERKSTRAAT  :  BARELEN AL DICHT ALS DE TREIN  AAN STATION  NADERT  , MOET DAN  NOG STOPPEN , MOET  VERVOLGENS NOG  LOSSEN EN LADEN EN TERUG VERTREKKEN ???

   

   

  HEMIKSEM   :  GEMEENTE  EN  POLITIE  :  AANDACHT  SPOOROVERWEGEN :                                                             WAARSCHUWEN   KINDEREN  VOOR  GEVAARLIJKE  OVERWEGEN !!!                                                                                 MAAR … WAAR  IS  DE  PREVENTIE , WAAR IS  DE  CONTROLE  ???  POLITIE  VRAAGT  OUDERS  OM DE KINDEREN  IN TE PRENTEN HOE GEVAARLIJK  HET IS !  DESTIJDS  KREEG IK  ANTWOORD  DAT  HET GEBIED ROND STATION  EN OVERWEGEN EN  SPOREN  NIET VOOR HEN WAS … MAAR VOOR DE SPOORWEGPOLITIE ???

  DIE  UITSPRAAK  VERANDERDE NA  E - MAIL  AAN  POLITIE RAADVOORZITTER -  BURGEMEESTER  VAN  BOOM  NAAR AANLEIDING VAN  DE  JONGE  DODE  OP  HET SPOOR  IN BOOM  STATION  !!!  LEF  HEBBEN  !

  SPOORWEGPOLITIE HEEFT  DE HANDEN MEER  DAN  VOL IN DE GROTE STATIONS  EN OP DE  TREINEN EN DIE KOMEN ENKELE  IN HEMIKSEM BIJ  ONGEVALLEN OF  DRAMA ‘ S  .

  FEBRUARI  2015  :  LIES  LEFEVER ,   SLECHTZIENDE  COMEDIAN  ,  POSEERT  VOOR EEN FOTO …                               “OP DE SPOREN” !!!  NMBS  BAAS :, ONVERANTWOORDE DAAD !                                                                                   LIES   :  IK BEN DIKWIJLS BOOS GEWEEST OP DE  NMBS  MAAR  NADIEN  EXCUSEERT ZE ZICH TOCH VOOR HET SLECHTE  VOORBEELD  OOK AL WAS HET VOLGENS HAAR “OM DE AANDACHT TE TREKKEN”  … NIET  THUIS  PROBEREN !!!  P . S .  LIES  , IK  BEN OOK  BOOS EN AL HEEL LANG OP  INFRABEL EN NMBS  !

  OOK UITSTAPPEN  VAN EEN INTERNATIONELE TREIN AAN DE VERKEEREDE KANT WANT OOK DIE DEUREN GAAN OPEN  EN DAN ZIT MEN TUSSEN  DE SPOREN : GEBEURDE  IN “A” CENTRAAL  EN ELDERS NOG RECENT !

   

   

   

   

   

   

   

  BERICHTEN  HLN  :  NOG EEN PROBLEEM  DAT ZICH OOK ALLE DAGEN  MEERDERE MALEN  STELT  IN  HEMIKSEM  :   MAN  FILMDE  HOE  ELDERS  DE SLAGBOMEN EVENTJES  NAAR BOVEN  GAAN  OM DAN WEER TERUG ZIE  NAAR ONDER  TE GAAN  !!!  OOK IN HEMIKSEM  OP DE OVERWEGEN !                                                           ALS FIETSER  ERVAREN  EN SCHRIKWEKKEND . 

  HASSELT  : SPOOROVERWEG  :  IK  KON GEEN  KANT  MEER  UIT !!!                                                                               HASSELAAR  ONTSNAPT AAN DE DOOD  OP  SPOOROVERGANG STEVOORTSE  KIEZEL  DOOR …         VOORLIGGER – ZWARE  GRAAFMACHINE  DIE PLOTS  STOPT EN … BLIJFT  STAAN  ZODAT  SLACHTOFFER  VAST  ZAT OP SPOOR ! SLACHTOFFER  DIENDE  ACHTERUIT TE RIJDEN EN DAN OP DE VERHOOGDE STOEP  TE GAAN OM AANRIJDING MET TREIN TE VERMIJDEN !  WEGENBOUW  BAM  :  DIT  TOLEREREN  WIJ  NIET !!!      

  EN  JUIST  NU  , BIJ VERZAMELEN  E – MAILS  OP 16/09/15  TE  20.30  HR  LEES IK VOLGENDE  SCHRIKWEKKENDE  BERICHT …   MEERDERE  LEERLINGEN  EN  CHAUFFEUR  ONTSNAPPEN  NIPT  AAN  AANSTORMENDE  TREIN !!!

  FEIT VAN   TREIN EN SCHOOLBUS  IN  DUITSLAND  BUXTEHUDE  :  SCHOOLBUS KWAM VAST TE ZITTEN OP DE  SPOREN …  ZIE 25/11/15   HIER  EEN  FEIT  VAN  OUDERE  PERSOON ONDER DALENDE  SLAGBOMEN  DOOR  !     IS NIET MOEILIJK , ALS MEN IETS AFWIJKT  ZIT MEN IN DE  VERLAGING , ZIT MEN OP DE POREN  I P V  TE VERPLICHTEN  25  METER  VERDER  ALLES  EFFEN EN EGAAL TE MAKEN ZODAT ZE NIET TUSSEN  DIE SPOREN  KUNNEN VAST GERAKEN …  IN HEMIKSEM  STAAN DE LICHTEN DAN ZO DAT MEN BIJ ZEER ZWARE MIST MET ZICHT NUL OF BIJNA NUL JUIST DAT LICHT  ZOU KUNNEN VOLGEN … RECHT  HET  SPOOR OP  ???

  BESTUURSTER MOEST WEGENS  WEGWERKZAAMHEDEN …  EEN OMWEG  VOLGEN , REDEN VAN  HET VAST ZITTEN IS NOG ONBEKEND MAAR …  ZE HANDELDE  ONMIDDELLIJK JUIST DOOR DE KINDEREN  UIT  DE BUS  TE STUREN , ZE BELDE NOG  DOCH HET WAS … TE LAAT  !  KINDEREN  WAREN  ZWAAR  AANGEDAAN , SOMMIGEN ZAGEN DE TREIN NOG NADEREN  …

   

   

  DIEPENBEEK  -  ZONHOVEN  :  BESTUURDER  VAN  78  RIJDT  ZICH  VAST  OP  HET  SPOOR  EN  DE TREIN  STOPT  OP  10 METER VAN DE AUTO !!!

  21/10/2015  :  AVOND , DONKER , EEN  “VERKEERDE  AFSLAG”  EN  “VAST” OP HET SPOOR !!! OVERWEGEN INDE BUURT BLEVEN OP ROOD  STAAN TOT ONGENOEGEN BESTUURDERS  . VOOR DE REST GEEN SCHADE BUITEN  VERTRAGINGEN .

  FREDERIC  PETIT : GOEDE  REACTIE  TREINBESTUURDER  , NOODSTOP  UITGEVOERD EN DIENST VERWITTIGD VOOR ANDERE  TREINEN . 

   

  22/10/15  :  HLN – BRON :  WAGEN VAST OP SPOREN EN TREIN                                                                          SCHEERT ER RAKELINGS  LANGS DOOR  EN  ALWEER  ASSE – MERCHTEM .                                                                                          HOE  OP DE SPOREN TERECHT GEKOMEN  IS ONBEKEND  .

   

  7  JONGEREN  DOOD  NA  BOTSING  MET  TREIN  IN  MONZINGEN (D)  , TOTAAL VERNIELDE  AUTO , GEEN ENKELE  OVERLEVENDE !!!

   

  KOOLSKAMP   :  INFRABEL  ZOEKT  OORZAAK ???   P . S .  : AL GEVONDEN ???                                                                                                           VROUW  BELANDT  MET  AUTO  OP SPOREN  NA  FOUT  MANEUVER OP  31/10/2015  .                                                    DAME  UIT  FRANKRIJK  MET  PASSAGIERS !    ZIE HIER BIJ UITWIJKEN OF SLIPPEN  ALS GLAD : RAKEN VAN DE  BETONPAAL EN BLIJVEN HANGEN TUSSEN DE LAGERE  SPOORBAAN ?      

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  14/10/15  :  NIEUWE  ACTIE  OP  TV  OM  OPNIEUW  AANDACHT  TE  TREKKEN  OP  SPOORLOPEN  EN  OP  OVERSTEKEN  SPOREN !!!                                                                                                                                                      NMBS  -  BESTUURDER  EN  NMBS  -  VERANTWOORDELIJKE   RIJDEN  ZELF  MET  TREIN  DOEN  EEN   AANRIJDING …  MET  EEN  POP  !!!                                                                                                                                                        

   

  REACTIE  IN  DAG  ALLEMAAL  :  FILMPJE  NMBS  SCHOKT  NABESTAANDEN !!!                                                                                               IK WIL DIE CLIP NIET EENS ZIEN ZEGT  MOEDER VAN  DE  16 -  JARIGE IMANE  DIE STIERF AAN DE GESLOTEN OVERWEG  BERLAAR !!!                                                                                                                                                                 ANTWOORD  : RUWE  REALITEIT  ZEGT  … THOMAS  BAEKEN  ALS … WOORDVOERDER ,                                                                       GEVAREN TONEN VAN SPOORLOPEN IN DE HOOP EEN  MENTALITEITSWIJZIGING DOOR TE VOEREN , WAT WIJ NU DOEN IS ALS DE AUTO – INDUSTRIE AL VEEL LANGER   MET DE  CRASHTEST … OOK  MET POPPEN !                        POP HIER WORDT DOOR EEN AANSTORMENDE  TREIN UIT ELKAAR GERUKT ! WAT GAAN ZE ZEGGEN ALS IN HEMIKSEM EEN TREINONGEVAL GAAT GEBEUREN , ZIE EVENEENS  BETONNEN PAAL OP RAND FIETSPAD ?           ZIE  LAGERE DELEN  JUIST LANGS  HET FIETSPAD  EN TUSSEN DE SPOREN ??? 

   

  TREIN “A” -  POPERINGE  05/08/2015  :  BEJAARD  FRANS  KOPPEL  ONTSNAPT AAN HET ERGSTE ,                                                                                                                                                                         AUTO  PERTE  TOTALE , ZIJ  HEBBEN  HET VTG KUNNEN VERLATEN NA VASTGEREDEN TE ZIJN TUSSEN DE SLAGBOMEN  .   HIER  OOK MOGELIJK EN NIET MOEILIJK … ZELFS VOOR EN FIETSER BIJ UITWIJKEN  AL .                                                                                                                                         WOORDVOERDER  FREDERIC  PETIT ZEGDE “ LICHTE  AANRIJDING “…  BLIJKBAAR  ERGER GEWOON ???

   

   

   

   

  TREINEN  VERGETEN  WEL  EENS  TE  … STOPPEN  IN  EEN  HALTE !!!   AANDACHT ???                                                              VORIG JAAR  2014  =   113 , JAAR VOORDIEN  =  116 ???  OOIT  240  KLACHTEN  MET  1200 EUR  COMPENSATIE !  OORZAAK ???  AFWIJKINGEN  DOOR WERKEN  ,  ANDERE  HALTE IN WEEKEND  DAN IN DE WEEK ???                 ELK  FEIT WORDT AANZIEN ALS EEN … INCIDENT .

  IK HEB MIJ AL DIKWIJLS DE VRAAG GESTELD WAAROM  STEEDS  HET ROLLUIK  NAAR  DE  TREINBESTUURDER … DICHT IS ???  ETEN  ,  KRANT  ,  GSM … ZOALS  DE  BEROEPS – VRACHTWAGENBESTUURDERS ???

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  25/11/2015  : ALWEER  :  VROUWELIJKE  BUSCHAUF

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  Provincie Antwerpen

  Lokale zagevent aan het werk in het Vrijbroekpark
  Maandag 13, woensdag 15 en donderdag 16 februari 2017, 9 uur, Kastanjedreef naast de speeltuin, Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark Mechelen

  Op maandag 13, woensdag 15 en donderdag 16 februari vliegen de houtsnippers je om de oren in het Vrijbroekpark. Buurtbewoner en professioneel houtsculpteur Leo Beterams zal 3 bomen van de gekandelaarde kastanjedreef aan de speeltuin onder handen nemen en omvormen tot kunstige houtsculpturen. Wat het resultaat zal zijn, is nog een verrassing. Bezoekers zijn welkom om op veilige afstand het spektakel te volgen en het eindresultaat te bewonderen. Meer info op www.provincieantwerpen.be

   

   

  Copyright: Geert Van Thielen

  De dreef

  De witte paardenkastanjes kampen al geruime tijd met de bloedingsziekte en verschillende dodelijke zwammen. De stammen werden sprok en vormden een gevaar voor bezoekers. In eerste instantie werden de bomen gekandelaard: enkel de stam bleef staan. Tussen de oude bomen staat nu nieuwe schietwilg, geoogst uit het park. Die jonge boompjes schoten meteen wortel en verzekeren op termijn vervanging van de oude bomen. Het zal nog wel even duren voor de dreef haar statig allure terug heeft. Bomen groeien spijtig genoeg niet als kool. In afwachting kunnen bezoekers van Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark genieten van de houtige kunst van houtsculpteur Leo Beterams.

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Maandag, woensdag en donderdag 13, 15 en 16 februari 2017, tussen 9 en 17 uur

  Waar:
  Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark , Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen, in de Kastanjedreef nabij de speeltuin en het Vrijbroekhof.

  Website:
  www.provincieantwerpen.be > Vrijbroekpark


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APOTHEKERS

   

   EETSTE HULP BIJ DEMENTIE:UW APOTHEKER !

   

   

   

  FAZODEM – opleiding voor huisapothekers rond dementie


  Het innovatieve project ‘Farmaceutische zorg voor personen met dementie, FAZODEM’ wil de rol van de huisapotheker op vlak van dementie versterken. Huisapothekers zijn, naast de huisarts, door hun nabijheid cruciaal in de ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ze kunnen een vertrouwensrelatie opbouwen en zijn vaak een eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen. FAZODEM wil hen de nodige kennis en houvast bieden met behulp van verschillende materialen. Tijdens het persmoment schetsten de projectleider, een apotheker en een mantelzorger elk vanuit hun standpunt het belang van het project.

  LEO SPAEY & GEORGES PEETERS  Wanneer:
  Maandag 6 februari 2017, 11.30 uur

  Waar:
  Apotheek Smets, Letterkundestraat 2 – 2610 Wilrijk

  Programma:

  11.30 uur:

  Eline Moors, projectleider FAZODEM – Expertisecentrum Dementie Vlaanderen

  Ilse Smets, titularis apotheek Smets – pilootapotheker FAZODEM-project

  Mantelzorger die het belang van de rol van de apotheker schetst vanuit eigen ervaring

  Jurn Verschraegen, directeur Expertisecentrum Dementie Vlaanderen

  Peter Bellens, gedeputeerde provincie Antwerpen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!