Creatief met rode kool
Gevulde appels Wat heb je nodig (voor 4 appels): 4 appels 1/2 rode kool 4 el appel azijn handvol gedroogde cranberry's 1 cm verse gember, geraspt peper zout 1 tlsesamzaadjes 1/2 tl paprikapoeder olijfolie Zo maak je het: - Rasp de rode kool fijn en doe in een kookpot. - Zet op een laag vuurtje en giet er een beetje water over. Laat sudderen tot alles zacht wordt. - Hol de appels uit. Snijd het binnenste van de appel fijn en voeg de helft aan de rode kool toe. Gooi de hoedjes van de appels nog niet weg. - Voeg er peper, zout, paprikapoeder, de cranberry's en de azijn aan toe. - Laat 20 minuten sudderen. Voeg er daarna de geraspte gember aan toe. - Vul de appels met de rode kool en zet er het hoedje op. - Giet een beetje olijfolie in een ovenschotel en zet de appels in een voorverwarmde oven van 180°C. - Bak de appels 35-40 minuten. Bedruip de appels regelmatig met het vocht dat in de ovenschotel ligt. - Serveer met geroosterde walnoten.
Smakelijk! copy richt stadtsboerderij
|