NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Ringland
 • GEITENTROFEE 2018
 • Hoboken nieuws
 • PROVINCIE ANTWERPEN NIEUWS
 • Nieuws uit Hoboken
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  23-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  ENIG EN ECHT SENIORENCAFE OPENDE IN HOBOKEN DE DEUREN !

   

  ‘Inderdaad’ zegt ons Johan, sinds 1 augustus de nieuwe uitbater van de cafetaria in het Sportcomplex Sorgvlieth in HOBOKEN.

  Inderdaad is het de bedoeling van elke zondag en elke maandag van 14 tot 18 uur een écht seniorencafé (enig in Hoboken en omgeving!) te realiseren in bedoelde cafetaria.

  En de toegang is bovendien gratis…

  ‘Als je het wil kan je hier aan een democratische prijs eten ook – soep, hoofdschotel, dessert én een koffie of thee ’ voor 16€ ‘                    

  zegt LIVIA, de echtgenote van Johan.

  Buiten het SENIORENCAFE hebben we hier nog verschillende clubs ook – een primeur : de korfbalbalploeg MERCURIUS is ook nog onderweg naar hier.

  ‘Voor het overige verwijs ik naar de verschillende clubs die hier onderdak vonden…’ vertelt Johan.

  ‘En vergeet niet te vermelden dat de eerste warme drank op onze kosten is’ (zie verder)valt Livia bij.

  ‘Noteer in elk geval dat op 1 oktober ‘PATJE’ komt draaien – en dat ik zelf een 30-tal jaren dj ben geweest...’

   

  En hoe zit het nu met die eerste warme drank?

   

  Wél, als je een kopietje van dit artikel afgeeft – krijg je die GRATIS !

  Wij zijn in ieder geval overtuigd dat    één : het Senioren café

                                                                en twee : de vele ploegen die er spelen een groot succes worden voor Johan en Livia.

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS

     

  22 |09 | 17

  ‘Wijkwerking op maat’ lanceert pop-upwijkcafés in Oosterveld-Elsdonk

   

  De stad Antwerpen heeft het project ‘wijkwerking op maat’ opgezet om gerichtere acties te kunnen ondernemen op wijkniveau, samen met burgers en verenigingen uit de buurt. Het project wordt voorgesteld tijdens het eerste pop-upwijkcafé in de wijk Oosterveld-Elsdonk in het district Wilrijk. Dit is de eerste van drie pilootwijken waar ‘wijkwerking op maat’ in de kijker gezet wordt. Later volgen Deurne-Noord en het Kiel.

   

  Het project ‘wijkwerking op maat’ wordt op zondag 24 september voorgesteld aan alle inwoners van de wijk Oosterveld-Elsdonk in het district Wilrijk. Wijkbewoners kunnen uitgebreid kennismaken met dit unieke project tijdens een gezellig pop-upwijkcafé. Het eerste in een reeks van vier die plaatsvinden op verschillende locaties in de buurt. Tijdens deze pop-ups kunnen wijkbewoners gezellig buurten met elkaar en het proefproject beter leren kennen.

   

  Ook de pers is van harte welkom op het eerste pop-upwijkcafé op zondag 24 september (tijdens het Oosterveldfeest) in de Groenenborgerlaan 216 aan de Pius X Kerk, 2610 Wilrijk. Schepen voor samenlevingsopbouw Fons Duchateau licht om 12 uur het project ‘wijkwerking op maat’ toe en onthult dan ook de allereerste buurtbank, die de leerlingen van de Prins Boudewijnschool en het Sint-Stanislascollege versierden.Ook districtsvoorzitter Kristof Bossuyt zal aanwezig zijn tijdens het pop-upwijkcafé en de onthulling van de buurtbank.

   

  Wijkwerking op maat

  Het project ‘wijkwerking op maat’ wil optimaal inspelen op de sterktes en wensen van een buurt aan de hand van gerichte acties op wijkniveau. Elke wijk is immers anders en heeft haar eigen dynamiek, haar eigen sterktes en haar eigen kleine en minder kleine zorgen. Samen met Deurne-Noord en het Kiel is Oosterveld-Elsdonk een van de drie geselecteerde pilootwijken waar het project wijkwerking op maat wordt uitgerold.

   

  Schepen Fons Duchateaubenadrukt dat wijkwerking op maat de uitdagingen van een wijk wil aanpakken met een frisse mix van wijkgerichte acties: “Met wijkwerking op maat streven we naar een integratie van publiek domein, zorg en dienstverlening op wijkniveau.”

   

  De wijkmanager als centrale figuur

  Binnen het project krijgt iedere wijk een gedreven wijkmanager die alle initiatieven van burgers, verenigingen, de stad en het district beter op elkaar afstemt. De wijkmanager zorgt voor initiatieven voor én door de buurt. Voor de wijk Oosterveld-Elsdonk heeft wijkmanager Sylvia Mortelmans een gedetailleerd wijkplan opgesteld:

   

  “Door alle kansen van de wijk in kaart te brengen willen we de leefbaarheid van de wijk steeds weer dat tikkeltje beter maken en al het potentieel van de wijk optimaal benutten. Geen standaardpakket aan maatregelen dus, maar een mix van kleine en grotere plannen die de uitdagingen van de wijk op een frisse manier aanpakken. Samen met de bewoners en ondernemers wil ik schrijven aan een positief verhaal. Een verhaal op maat van alle noden en wensen die leven in de buurt. Als wijkmanager hou ik dan ook zoveel mogelijk mijn oren en ogen open om te weten wat er leeft en speelt in de wijk. Als ik mensen kan verbinden of met de juiste partners in contact kan brengen, kan dit de wijk alleen maar versterken. Bijvoorbeeld : de scoutsvereniging in de wijk vertelde me dat ze te kampen hadden met een tekort aan speelruimte voor hun jongste leden. Hierdoor bracht ik de scoutsleiding in contact met de wijkverantwoordelijke van onderwijs en dit resulteerde in een samenwerking tussen de scoutsvereniging en het Sint-Stanislascollege dat op zondagen zijn speelplaats nu ter beschikking stelt. Een leuk samenwerkingsverband tussen twee wijkpartners dus.”

  Pop-upwijkcafé

  In de pop-upwijkcafés die georganiseerd worden op verschillende locaties in de wijk kunnen de buurtbewoners in een gezellige omgeving kennismaken met het project, hun wijkmanager en de andere wijkbewoners.

   

  Tijdens dit eerste pop-upwijkcafé zullen er verschillende projectpartners aanwezig zijn om hun aanbod voor de wijk in de kijker te zetten. Zowel Stadsmakers, Sporting A, de jeugddienst, de cultuurdienst, Zorgbedrijf Antwerpen, Huis van het Kind, OCMW, seniorenwerking en de lokale wijkagenten zakken af naar de pop-up.

   

  Het pop-upwijkcafé is echter meer dan een gezellige babbel over de wijk in al haar facetten. Bewoners krijgen er ook de kans om effectief mee te bouwen aan één van de vier buurtbanken die in de wijk geïnstalleerd worden. Onder begeleiding van een getalenteerde glaskunstenaar kunnen alle bezoekers de kunstige buurtbanken mee vormgeven.  De allereerste buurtbank wordt onthuld tijdens het openingspop-upwijkcafé van zondag 24 september.

   

  Pop-upwijkcafés praktisch

  • zondag 24 september van 10 tot 18 uur (tijdens het Oosterveldfeest), Groenenborgerlaan 216 aan de Pius X Kerk
   Schepen Fons Duchateau is om 12 uur aanwezig om te speechen en de allereerste buurtbank te onthullen die de leerlingen van de Prins Boudewijnschool en het Sint-Stanislascollege versierden.
  • zaterdag 7 oktober van 14 tot 17 uur,  Zwanenlaan (Elzenbos)
  • zaterdag 14 oktober van 14 tot 17 uur, speelterrein Sterrenlaan
  • vrijdag 20 oktober van 16 tot 19 uur, Monnikenplein, Hoge Aardstraat

   

  Wijkambassadeurs gezocht

  Een veilige, leefbare wijk kan niet zonder actieve inwoners met een groot hart voor de buurt. Net daarom zoekt wijkwerking op maat naar geëngageerde buurtbewoners, oftewel: eersteklas wijkambassadeurs.Wijkambassadeurs zijn bewoners, ondernemers, dienstverleners of andere betrokkenen uit de wijk die zich willen inzetten voor een veilige, propere en sociale buurt en zo de wijkmanager ondersteunen. De wijkambassadeurs krijgen de kans om wijkbelangen te bespreken met elkaar én met vertegenwoordigers van de stad Antwerpen. De wijkmanager neemt hierin een coördinerende rol op.

  Geïnteresseerde bewoners kunnen zich aanmelden tijdens één van de pop-upwijkcafés of via www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.  


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Groentepakket 21 september (even week)
  Equinox!

  Evenveel licht als donker. De inzichten en plannen rijpen. De groenten blijven van het seizoen. Elk seizoen. En vooral vers.

  Deze week leverden we de grote en de kleine pakketten en de tweewekelijkse pakketten voor de klanten die zich inschreven voor de even weken.

   
  Inhoud grote pakketten:

  Van Seizoensmaak:
  • Een grote koolrabi
  • Bietjes met loof, andere smaak dan in de lente!
  • Warmoes
  • Bladpeterselie
  • Baby leaf sla: jonge scheutjes gemengd groen
  • Aardappelen
  • Paksoi
  • De tweewekelijkse pakketten worden verder identiek gevuld als de wekelijkse.
   
  Inhoud kleine pakketten:
  • Koolrabi
  • Warmoes
  • Baby leaf
  • Aardappelen
  • Paksoi
  • De kleine tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.
   
  Smakelijk en beste groet vanop de boerderij!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CurieuzeNeuzen

  Stem zelf voor de publieksprijs
  Lees deze mail in je browser

  CurieuzeNeuzen in de prijzen!

  CurieuzeNeuzen heeft de jaarprijs 2017 voor wetenschapscommunicatie van de Koninklijke Vlaamse Academie van België en de Jonge Academie gewonnen. Het luchtkwaliteitsonderzoek van Ringland en partners was in mei 2016 met 2.000 deelnemende Antwerpenaars een ongeëvenaard succes.

  De jury prijst de ‘zeer grote betrokkenheid van de lokale bevolking: inwoners zelf laten ontdekken hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in hun straat en hen op die manier zelf ambassadeur laten worden van maatregelen voor een gezondere lucht’.
  Prof. dr. ir. Filip Meysman (VUB, nu UAntwerpen) en dr. Huib Huyse (HIVA-KU Leuven) worden gehuldigd als drijvende krachten achter het ‘uitmuntende’ citizen-scienceproject.
  Je kan via EOS ook stemmen voor de publieksprijs. Klik hier en bezorg CurieuzeNeuzen een tweede bekroning. 

  Hoe zat dat nu weer met de luchtkwaliteit? Herontdek de resultaten van CurieuzeNeuzen  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIETSERS OPGELET

  12 verkeersregels die elke fietser moet kennen (maar vaak niet kent)

  Vier op de tien Vlaamse fietsers zou de verkeersregels onvoldoende kennen. Dat blijkt uit een online onderzoek van VAB. De juristen van overtreding.be zetten enkele, minder bekende verkeersregels voor fietsers op een rijtje. Hoeveel ken jij er?

   

  1. Oversteken

  Volgens de wegcode ben je óf fietser óf voetganger. De twee tegelijk, dat kan niet. Aan een zebrapad moet je van je fiets stappen om voorrang te krijgen. Voorrang op zebrapaden is enkel voorbehouden aan voetgangers. Steek je al fietsend het zebrapad over, dan moet je dus zelf voorrang verlenen.

  En daar is een goede reden voor. Een voetganger wandelt maximum 5 km/u. Als je het zebrapad nadert op je fiets, rijd je makkelijk vier keer zo snel. Een automobilist heeft dus een pak minder tijd om je op te merken en gepast te reageren. Hoe traag hij ook rijdt...
   

  2. Een zebrapad is geen oversteekplaats voor fietsers.

  Er is ook een verschil tussen een zebrapad en een oversteekplaats voor fietsers. Het eerste is een oversteekplaats voor voetgangers, het tweede een oversteekplaats voor - je raadt het al - fietsers.

  Het verschil is niet louter semantisch. Voor voetgangers die wachten aan een zebrapad moeten auto's verplicht stoppen. Voor fietsers moet dat niet. Meer nog, fietsers moeten zich voorzichtig op de oversteekplaats voor fietsers begeven en moeten rekening houden met naderende voertuigen.

  De auto's moeten je geen voorrang verlenen, tenzij je al op de oversteekplaats bent.
   

  3. De voorrang van rechts is universeel

  Ook op fietsers zijn de voorrangsregels van toepassing. Ook fietsers moeten dus voorrang verlenen aan het verkeer dat van rechts komt.

  Ook daar is een goede reden voor. Het verkeer is een kwestie van vertrouwen. Op een kruispunt met beperkt zicht moet je erop kunnen vertrouwen dat alle verkeer dat van links komt, je voorrang zal verlenen. Uiteindelijk rijd je een beetje blind. Daarom heeft de auto ook (maar ook de fietser) die van rechts komt voorrang.

  Steekt de fietser de straat over over het fietspad, dan heeft deze voorrang. 
   

  4. Spookrijden

  Een verplicht fietspad (aangegeven met verkeersbord D7) is precies dat wat het zegt. Een verplicht fietspad. Op een verplicht fietspad mag je doorgaans dan ook maar in 1 richting rijden.

  De reden is andermaal kinderlijk eenvoudig: een automobilist weet dat hij voorrang moet verlenen aan de voetgangers, die van beide richtingen kunnen komen. Hij moet ook voorrang verlenen aan wie het fietspad volgt. Maar omdat fietsers veel sneller rijden dan voetgangers, mogen ze meestal maar in één richting over het fietspad.
   

  5. Lichten zijn er niet enkel voor jou

  Zorg er voor dat je lichten behoorlijk werken en gebruik deze ook. Ook al moet je dan veel harder trappen. Ook al maakt je dynamo een verschrikkelijk geluid. Je licht (en zeker je achterlicht) dient namelijk niet alleen om de baan te verlichten, maar ook (en vooral) om gezien te worden.

  Zonder goede lichten ben je in het donker zo goed als onzichtbaar. Zelfs op plaatsen met openbare verlichting.
   

  6. Snelheidslimieten

  Ook fietsers moeten zich aan de snelheidslimieten houden. Nu zal je met de fiets niet snel meer dan 50 rijden in de bebouwde kom, maar er gelden ook nog andere snelheidsbeperkingen. Wist je dat je op een jaagpad maximaal 30 km/u mag. Net als op een verkeersdrempel. In een woonerf mag je maximaal 20 km/u. In een speelstraat mag je maximaal stapvoets rijden. Dat is ongeveer 5 km/u.

  In geen enkele van deze gevallen mag je voetgangers in gevaar brengen.
   

  7. Inhalen

  Zit je vast achter een andere, tragere fietser? Inhalen mag, maar wel conform de wegcode. Je mag dus niet inhalen wanneer de andere fietser bezig is een trage auto in te halen. Bovendien moet je zo snel mogelijk weer rechts kunnen invoegen.
   

  8. Alcohol

  Een avondje uit met de fiets? Pas op! Ook op de fiets gelden de alcohollimieten die gelden voor automobilisten. Wist je trouwens dat ook als fietser je rijbewijs kan worden ingetrokken?
   

  9. Groepen fietsers

  Groepen van 15 tot 50 wielertoeristen zijn niet verplicht de fietspaden te volgen. Ze mogen met twee naast elkaar op de rijbaan rijden. Op voorwaarde dat ze samen blijven.
   

  10. Naast elkaar

  In de bebouwde kom mogen fietsers maximaal met twee naast elkaar rijden. In geen enkel geval mag je de tegenliggers hinderen.

  Buiten de bebouwde kom moeten fietsers achter elkaar rijden zodra er een achterligger nadert.
   

  11. Verboden rijrichting

  Let goed op de borden in een enkelrichtingstraat. Ook fietsers mogen in de straat maar in 1 enkele richting rijden. Tenzij een onderbord dat uitdrukkelijk toelaat. Opgelet, want de boete bedraagt 165 EUR.
   

  12. Varia

  Fietsers moeten ook altijd hun stuur vasthouden en hun voeten op de pedalen houden. Ze mogen zich niet laten voorttrekken en niemand achterop nemen. Ook je hond uitlaten terwijl je zelf op de fiets zit, is verboden. Wil je afslaan, dan moet je - indien mogelijk - je arm gebruiken. Voor elke van deze laatste overtredingen bedraagt de boete 55 EUR.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANT EGIDIO NIEUWS

                    

  UITNODIGING - 20 september 2017

  DE PERS IS UITGENODIGD

   « Bridges for Peace » Brussel, 26 september 2017
  Op dinsdag, 26 september bezoeken ca 300 Brusselse jongeren de huizen van verschillende godsdiensten en levensbeschouwingen in de hoofdstad. Bedoeling is « de ander » beter te leren kennen, zijn geloof en zijn overtuiging, in een geest van respect en openheid. Het gaat om een initiatief van Together in Peace met de steun van Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets.

  Op dinsdag, 26 september, brengen ca 300 jongeren tussen 16 en 18 jaar van verscheidene Nederlandstalige en Franstalige middelbare scholen een bezoek aan verschillende gebedshuizen en een huis van de Mens.Nu. Op iedere plaats ontmoeten ze een vertegenwoordiger en een jongere van de godsdienst/levensbeschouwing in kwestie. Bedoeling is de Brusselse jongeren van welk geloof of overtuiging ook de kans te geven de levensbeschouwelijke diversiteit van hun stad beter te leren kennen. Door ontmoeting en kennis bouwt “Bridges for Peace” aan een cultuur van respect en vreedzaam samenleven.

  Bianca Debaets: “Samenleven in Brussel leer je niet alleen thuis of op school, maar ook in de kerk, in de tempel, in de moskee, in de synagoge, op pleinen, in cultuurcentra en jeugdhuizen. Met Bridges for Peace nemen we jongeren op sleeptouw en bouwen we bruggen tussen verschillende religies en perspectieven.”

  Het initiatief gaat uit van « Together in Peace ». Dit comité verzamelt vertegenwoordigers van alle in ons land erkende erediensten en levensbeschouwingen: de anglicaanse, de katholieke, de  islamitische, de joodse, de orthodoxe, de protestantse eredienst en het vrijzinnig humanisme. Together in Peace organiseerde eerder de grote interlevensbeschouwelijke mars « Vrijheid en Respect » (15 mars 2015) en het interlevensbeschouwelijke straatvoetbaltornooi « Football for Peace » op het Gemeenteplein in Molenbeek (20 april 2016).

  De Gemeenschap van Sant’Egidio staat in voor de coördinatie en praktische uitwerking van het evenement.  
  Concreet: Van 9 tot 15 u bezoeken de scholieren in groepen de verschillende gebedshuizen. Van 15 tot 16 u vindt een gezamenlijk slotmoment plaats op het Muntplein.  

  Volgende plaatsen worden bezocht :

  Moskee Omar ibn Al Khattab (Passendalestraat 45, 1000 Brussel)

  Grote Synagoge (Regentschapstraat 32, 1000 Brussel)

  Onze-Lieve-Vrouw ter Rijkeklarenkerk  (Rijkeklarenstraat 23, 1000 Brussel)

  Huis van de Mens (Sainctelettesquare 17, 1000 Brussel)

  Protestantse kerk (Nieuwe Graanmarkt 8, 1000 Brussel)

  World Revival Center (Werkhuizenstraat 19, 1000 Brussel)

  15u-16u: Slotmoment met een getuigenis van Mohamed El Bachiri, auteur van «Jihad van Liefde » en van Hilde Kieboom van de Gemeenschap van Sant’Egidio,  toespraak van Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets.
  Woordvoerder Bianca Debaets – Eric Laureys: 0489 933 325
  Coordinator Together in Peace – Jan De Volder: 0495 79 50 91
  Voor de pers: Gledis Shabani: 0487 15 00 38


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  HOBOKEN VEILIGHEID

  Snelheidsremmers op de Hendriklei


  Het district Hoboken laat snelheidsremmers plaatsen op de Hendriklei. Uit een evaluatie blijkt immers dat er te snel gereden wordt.

   

  Op de Hendriklei in Hoboken, tussen de Weerstandlaan en de Maurits Sabbelaan en ter hoogte van huisnummer 161-163, worden er twee keer twee betonnen rijbaankussens geplaatst.De snelheidsremmers worden geplaatst tussen maandag 25 september en maandag 16 oktober. Een half jaar na de plaatsing is er opnieuw een evaluatie en zijn bijsturingen mogelijk.

   

  Met de ingreep wil het district automobilisten aanzetten hun snelheid te matigen. Hoge snelheden zorgen voor zwaardere ongevallen. Wanneer de snelheid met 5 % daalt, neemt het aantal ongevallen met zwaargewonden met 10% af. Voor dodelijke slachtoffers is dat zelfs 20.

  En geen nood het duurd even voor het beton is uitgehard is een speciale samenstelling vernomen van schepenen Tom de Boeck

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Kaap van 1000 km bereikt met de nieuwe Fair Trade Ecocyclo in Heist-op-den-Berg en Herenthout.

  Ontdek al fietsend 21 (h)eerlijke inspiratiepunten met de Fair Trade Ecocyclo in Heist-op-den-Berg en Herenthout. Deze nieuwe fietsroute van 34 km inspireert je rond fairtrade en duurzaamheid dichtbij huis.

  34 km fietsen langs locaties met een link naar eerlijke handel en lokale producten. Dit kan nu met de nieuwe Fair Trade Ecocyclo. De provincie Antwerpen realiseerde in samenwerking met de gemeenten Heist-op-den-Berg en Herenthout een nieuwe fietsbrochure. Proef de verse hoeveproducten, ontdek de lekkere streekproducten en ervaar dat fairtrade en duurzaamheid geen loze begrippen zijn in deze mooie gemeenten.

   

  Op zondag 17 september is de nieuwe fietsbrochure van de Fair Trade Ecocyclo voorgesteld in De Wimpschranshoeve in Herenthout door Liesbeth Andries, beleidsmedewerker dienst Mondiaal Beleid provincie Antwerpen, Tine Witvrouwen, schepen Herenthout, Kelly Van Tendeloo en Wim Van den Bruel, schepenen Heist-op-den-Berg.

   

  Deze Fair Trade Ecocyclo is een initiatief van provincie Antwerpen i.s.m. de gemeenten Heist-op-den-Berg en Herenthout.
  De Fair Trade Ecocyclo past perfect binnen het provinciaal fairtradedebeleid. In 2011 kreeg de provincie Antwerpen, als eerste provincie in België, de titel FairTradeProvincie. Deze titel is voor het provinciebestuur veel meer dan een bordje naast de deur. Het is een blijvend engagement om producten van eerlijke handel aan te kopen en fairtrade te promoten.

  Provincie Antwerpen ondersteuntde gemeenten in hun fairtradewerking, o.a. door het aanbieden van de Fair Trade Ecocyclo. Anderzijds is de realisatie van deze fietsbrochure een mooi voorbeeld van bovenlokale samenwerking tussen de gemeenten Heist-op-den-Berg en Herenthout, iets waar we als provincie ten volle achter staan.

   

  Ontdek alle fietsroutes op www.provincieantwerpen.be – zoekterm ecocyclo.

   

  Beleidsverantwoordelijke: Rik Röttger, gedeputeerde voor Mondiaal Beleid.

   

     copy richt provincie Antwerpen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  Week van het bos!

  Ecodroom: sport en bewegen in ’t groen

  zondag 8 oktober 2017 van 13u tot 18u – Rivierenhof (2100 Antwerpen / Deurne)

  Maak op zondag 8 oktober 2017 in het Rivierenhof kennis met haalbare, duurzame, lokale alternatieven voor een lekker gezond en vitaal leven met een kleinere voetafdruk.

   

  Workshops, proeverijen en infostands dompelen je tijdens Ecodroom voor de 17e keer onder in de wereld van de ecologische reflex en verantwoorde voeding. Langsheen de Parkweg ontdek je tal van kraampjes waar je planten, kruiden en eerder onbekende, ‘vergeten’ groenten kan kopen. Daartussen vind je verrassende hapjes, milieuvriendelijke producten, streekproducten en ander ambachtelijk gemaakt lekkers.

   

  Op zoek naar inspiratie voor een bewuster, groener en vitaler leven?

  Jaar na jaar is Ecodroom een markt om te genieten van de herfstkleuren in het park. Daarnaast kun je ook rekenen op lekkere gezonde gastronomie, een grote rommelmarkt, een fantastisch repair café (met een fietsherstelatelier!) en altijd weer verrassende nieuwigheden.

   

  Copyright: Majoretski https://www.facebook.com/majoretski/

   

  Dit jaar bijvoorbeeld kun je kennismaken met de talrijke sportclubs in het park, swingen op de klanken en danspasjes van de samenwerking tussen de eigenzinnige, kleurrijke stadsfanfare ’t Akkoord en ‘de madammen’ van Majoretski, uit Deurne en Borgerhout.

   

  Slow Cabins informeert over circulair en ecologisch wonen in een ‘tiny house’, een nieuwe duurzame beleving van verblijven in de natuur. Er zijn carnivore planten: een groene manier om insecten in huis te bestrijden én mooi om naar te kijken. SThout maakt van afvalmateriaal terplekke gedurfde interieurstukken. Je kan bio-desembrood proeven dat wordt gemaakt met graan van hier. En zoals altijd, kun je op Ecodroom ook kennismaken met de nieuwste vegetarische en veganistische snacks.

   

  Op de weide tegenover de Kinderboerderij laat de Jeugddienst Deurne de kleinsten spelen, ravotten en knutselen en vind je een ‘Groen Café’. Velt onthaalt je sfeervol in de Oostvleugel van kasteel Rivierenhof met lekkere biologische hapjes, prachtige boeken en de allerlaatste nieuwe weetjes over ecologische tuinieren.


  Hergebruik, duurzaamheid en plezier gaan hand in hand

  Kom zeker snuisteren op de rommelmarkt, breng je fiets of kleine elektrische toestellen binnen voor herstel in het fietsherstelatelier en repair café van de Spectrumschool want de ecologische reflex staat op deze milieuhappening centraal.

   

  We verwachten je!

  Ecodroom vind je op zondagnamiddag 8 oktober 2017 (13u – 18u) slingerend langsheen de Parkweg tussen het Sprookjeshuis, kasteel Rivierenhof en de Ruggeveldlaan: met talloze kraampjes en animatie langsheen de centrale dreef, het fietsherstelatelier en Repair café aan het kasteel Rivierenhof en de rommelmarkt aan Sportzone Oost in 2100 Deurne. Zoals altijd is de toegang tot Ecodroom gratis.

  Ook de Kinderboerderij Rivierenhof (omgeving Rozentuin) is open. Breng de dieren en het erf zeker eens een gratis bezoekje.

   

  Hergebruik, duurzaamheid, plezier en vitaliteit hand in hand op Ecodroom.

  Copyright: provincie Antwerpen.     

  PRAKTISCHE INFO ECODROOM 2017

  Wanneer:
  Zondag 8 oktober 2017 van 13u tot 18u.

  Waar:
  Provinciaal groendomein Rivierenhof in 2100 Antwerpen - Deurne.

  Ecodroom vind je langsheen de Parkweg tussen het Sprookjeshuis, kasteel Rivierenhof en de Ruggeveldlaan: met het fietsherstelatelier en Repair café aan het kasteel Rivierenhof, de rommelmarkt aan Sportzone Oost en dierenverwennerij op de Kinderboerderij Rivierenhof in 2100 Deurne.

   

  Toegang:
  Gratis!


  Social media:

  www.facebook.com > Rivierenhof 

   

  Website:
  www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

  Beleidsverantwoordelijke:

  Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor groendomeinen

   

   

   

   

   

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  19 | 09 | 2017

  Nieuwkomers leren Nederlands dankzij onthaalkoffers docAtlas
  Onthaalkoffers bieden antwoord op verhoogde instroom vluchtelingen in de klas

  Gisteren demonstreerde het Sint-Jozefinstituut te Geel het gebruik van de onthaalkoffers van provinciaal documentatiecentrum Atlas. DocAtlas ontwikkelde dit lesmateriaal als een hulpmiddel om de taalvaardigheid en het welbevinden van anderstalige nieuwkomers in de klas te bevorderen.

  Het provinciaal documentatiecentrum Atlas (docAtlas) is een documentatie- en leercentrum, gespecialiseerd in Nederlands voor anderstaligen, wereldburgerschapseducatie, welbevinden en interculturaliteit. Leerkrachten, studenten, vormingswerkers en andere geïnteresseerden kunnen er didactisch materiaal in alle vormen ontlenen. DocAtlas organiseert ook vormingen over het gebruik van de leermiddelen. Sinds kort kunnen scholen onthaalkoffers ontlenen waarmee ze de taalvaardigheid van nieuwkomers kunnen verbeteren.

   

  "De vluchtelingencrisis zorgt al enige tijd voor grote uitdagingen binnen het onderwijs,” licht gedeputeerde voor Onderwijs Inga Verhaert toe. “Vooral scholen in de centrumsteden hadden hierrond al ervaring opgebouwd, maar nu komen ook scholen op het platteland met deze anderstalige nieuwkomers (en vaak vluchtelingen) in aanraking. Er bleek een grote nood aan ondersteunend materiaal waarmee leerkrachten in de klas kunnen werken aan de integratie van vluchtelingen of (ex-)leerlingen uit de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN). Het provinciebestuur besliste om ook hier haar verantwoordelijkheid op te nemen. DocAtlas bundelde daarom de krachten met de dienst Flankerend Onderwijsbeleid.”     

   

  De koffers bevatten allerhande didactische materialen om het welbevinden en de Nederlands taal van anderstalige nieuwkomers te stimuleren en te bevorderen. Aan de hand van creatieve lesmethodes, activerende werkvormen en visueel spelmateriaal kunnen de leerkrachten eindeloos inspiratie opdoen om hun lessen vorm te geven of om anderstalige leerlingen extra te begeleiden.

   

  “We houden de koffers up-to-date en passen de inhoud op verzoek aan met nieuwe publicaties en materialen,” vertelt gedeputeerde Peter Bellens, voorzitter van het provinciaal documentatiecentrum Atlas. “Zo worden er momenteel samen met de stad Turnhout twee nieuwe koffers samengesteld, die ontleend zullen kunnen worden bij docAtlas Turnhout. De eerste zet in op het welbevinden van anderstalige nieuwkomers in het lager onderwijs, de tweede focust op relationele en seksuele voorlichting voor nieuwkomers.”

   

  Het Geelse Sint-Jozefinstituut bijt de spits af
  Een van de eerste scholen die in het schooljaar 2017-2018 met een van de koffers aan de slag ging, is het Sint-Jozefinstituut te Geel. Voor de onthaalklassen die de scholengemeenschap sinds 2016 organiseert, zijn de koffers een dankbaar leermiddel. Op dit ogenblik volgen 21 leerlingen van verschillende nationaliteiten les in de onthaalklas: Irak, Syrië, Polen, Turkije, Afghanistan, Eritrea, Filipijnen, Mongolië, Pakistan, Oeganda, Kosovo. Nadat de leerlingen een basiskennis Nederlands onder de knie hebben, kunnen ze afhankelijk van hun interesse en talenten kiezen voor een vervolgopleiding. De schoolse voorkennis van de leerlingen varieert van analfabeet tot hoger secundair onderwijs in eigen land.

   

  Enkele cijfers
  Basisonderwijs provincie Antwerpen 2017

  Aantal anderstalige nieuwkomers in het gewoon basisonderwijs: 1736

  Evolutie: 1094 (einde schooljaar 2015) – 1509 (einde schooljaar 2016)


  Aantal scholen die omkadering vroegen voor anderstalige nieuwkomers: 209

  Evolutie: 152 (einde schooljaar 2015) – 294 (einde schooljaar 2016)


  Secundair onderwijs provincie Antwerpen 2017

  Aantal anderstalige nieuwkomers in het gewoon voltijds secundair onderwijs: 1731

  Evolutie: 1241 (einde schooljaar 2015) – 1630 (einde schooljaar 2016)


  Aantal secundaire scholen die onthaalklassen organiseren: 29

  Evolutie: 20 (einde schooljaar 2015) – 22 (einde schooljaar 2016)

  Leerlingen van het Sint-Jozefinstituut in Geel gebruiken de onthaalkoffers
  © Tine Van Leemput – Bogaerts voor provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO

  Meer info via de website van het provinciaal documentatiecentrum Atlas.

  Onthaalkoffers reserveren kan via docatlas@provincieantwerpen.be of telefonisch via 03 338 71 60. Vermeld steeds of je de koffer in docAtlas Antwerpen of Turnhout wil ontlenen.

  Beleidsverantwoordelijke:
  Inga Verhaert, gedeputeerde voor Onderwijs

  Peter Bellens, gedeputeerde voor welzijn en gezondheid, voorzitter docAtlas

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAARMARKT HOBOKEN 2017

  Jaarmarkt in Hoboken 17 en 18 September 2017
   
   De zondag in de Kapelstraat en kioskplaats tot de lelieplaats een rommelmarkt samen met de winkeliers de foor mocht niet ontbreken.
  De maandag een feestmarkt een autoshow en verschillende bezienswaardigheden zoals de aquashow  de verschillende politieke partijen waren aanwezig en niet de veemarkt vergeten de afsluiting gebeurde in het park sorghvfliedt met swingen en een  prachtig vuurwerk ook waren de weergoden ons goed gezind.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SASJA HANDBAL

  Lions de beter ploeg

  We wisten op voorhand dat winnen van de Lions een moeilijke zaak zou zijn, maar eerlijk gezegd hebben we het in de beginfase zelf laten afweten door slecht uit de startblokken te schieten. Indien de gemiste kansen werden afgewerkt, had de stand er bij de rust al heel anders uit kunnen zien.

   

  Na twee gemiste open doelkansen van Sasja in de eerste minuten, waren het de Lions die via Ivo Steins in de 3de minuut de score openden. Het was Aaron Vandewoestyne die de eerste voor Sasja tegen de netten knalde. Meer open doelkansen werden gemist als ook twee strafworpen. Er moet wel gezegd worden dat de ganse wedstrijd door Luuk Hoiting, de keeper van de Lions, een uitmuntende prestatie neerzette en verschillende gemaakte doelpunten toch uit zijn netten wist te houden. Langs onze kant werden er nog meer fast breaks en starfworpen gemist en Lions liepen uit tot 1-4 en 2-8. Rond de 15de minuut begon de Sasja motor aan te slagen en met o.a. enkele mooie doelpunten van Bert  Bisschop en ook Nemanja Kostic en Yme Bertels die hun duit in het zakje deden kwamen onze jongens terug tot 6-9. Een fout van Nemanja Kostic op een doorgebroken Lions speler leverde echter een rode kaart op maar Stijn Gijs nam de taak van pivot succesvol over. Het bleef gelijk opgaan tot aan de rust, mede door enkele thuisdoelpunten van Hans Lamberigts. Ruststand 14-18.

  Het eerste kwart van de tweede helft kregen we een zelfde spelbeeld als op het einde van de eerste helft en er werd om en om gescoord en mooie reddingen uitgevoerd door beide keepers. Het waren vooral Stijn Gijs en Hans Lamberigts die goed bij schot bleven. Halverwege de tweede helft begon de motor langs Sasja kant echter te sputteren. Waarschijnlijk mede door vermoeidheid werden er veel balverliezen geleden die genadeloos afgestraft werden door vooral Feldman en Rebelo. De Lions konden verder uitlopen met een toch zware 25-35 eindscore als resultaat.

  Jammer, maar Lions was gewoon beter. Maar we zijn er zeker van dat als de jongeren en nieuwelingen nog beter ingepast zijn in het team dat we van Sasja nog mooie dingen gaan te zien krijgen.

   

  Scoreverloop; 10’ 2-4 / 20’ 6-11 / 30’ 14-18 / 40’ 17-21 / 50’ 19-27 / 60’ 25-35

  Voor Sasja: Dias 35’ / Theyssens 25’ / Gijs 5 / Kostic 1 / Vandewoestyne 3 / Jacobs 1 / Bertels 2 / Lamberigts 6 / Rola 2 / Bisschop 4

  Voor Lions: Feldman 7 / Janssen 4 / Steins 4 / Rebelo 7 / Ramos 2 / Bergen 2 / Schmets 2 / Stavast 2 / Versteegden 2

  Tijdstraffen: Sasja 6 x 2’ / Kostic rode kaart    -   Lions 5 x 2’

  Schiedsrechters: Van de Beek - Egberits


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DHW-HANDBAL

   

   

   

   DHW HANDBAL

   

   

   

   

  DHW zet de competitie in met een ruime zege tegen DB Gent

   

  Verslag DHW United Antwerpen –DB Gent : 16-09-‘17 Uitslag : 36 - 22 ruststand : 19 - 13

   

  Zonder de Gentse dames te onderschatten, leek alles er op te wijzen, dat de hekkensluiter van vorig seizoen, de ideale tegenstrever voor het verjongde DHW zou zijn om de competitie te starten en de eerste punten thuis te houden. Het “ideale scenario”kwam uit. De nieuwkomers konden zich voor het eerst tonen aan het thuispubliek in een officiële wedstrijd en hun doelpuntjes meepikken, zodat er vertrouwen getankt kon worden voor het zwaardere werk volgende week in Visé. Waar we een rechtstreekse concurrent voor het felbegeerde Play-off ticket zullen bekampen.

   

  DHW nam aanvallend een vliegende start met de “anciens”aan het kanon. Gitte Janssens en Sara Haazen (2x) werden goed bediend op de counter door doelvrouw Joni Muys. Sinne Bes en Teuntje Voermans werkten de vlot uitgespeelde aanvallen af. Gent kon rekenen op Sara De Smet (2) om tegen te prikken : 5 –2 na 5’

   

  Even stokte de Antwerpse aanval en Gent profiteerde om de kloof te herleiden tot 1 doelpunt, maar een bedrijvige Teuntje Voermans (4x) en Gitte Janssens zetten de situatie recht : 10 –4 na 14’

   

  Hetzelfde beeld aan de start van het 2e kwart. Enkele technische fouten, slordigheden in de defensie, een tijdstraf, wat concentratieverlies bij DHW en prompt speelde Gent weer even mee : 12 –10 na 22’

   

  Een goed ingevallen Gintare Butkeviciute (4x) toonde onmiddellijk haar talent en meerwaarde voor de ploeg en samen met de zusjes Janssens (Rilke 1x en Gitte 2x) dreef ze de score terug op : 18 –11 na 29’

   

  In een productieve laatste minuut, had Gent het laatste woord. Sara De Smet met haar 6e treffer van de namiddag, legde de ruststand vast : 19 –13

   

  DHW kwam goed uit de kleedkamer en bleef het tempo hoog houden, waardoor Gent definitief de rol moest lossen. Gintare Butkeviciute (2x) ging op haar elan verder. Nieuwkomer Tina Brecelj (1x), onze youngster Rachel Broeren (1x) en “ancien”Amber Major (3x) deden hun duit in het zakje, samen met een kwikzilveren Sara Haazen (1x) en Rilke Janssens (1x) : 28 –16 na 48’

   

  De 17-jarige Resi Hopstaken mocht ook haar debuut maken in de Belgische competitie op het hoogste niveau. Ze viel in voor doelvrouw Joni Muys, die een goede prestatie had neer gezet. De jongeren van DHW : Jana Maes, Rachel Broeren en kersvers geselecteerde voor de nationale M19 Young Women Emma Henderix vergrootten samen met Amber Major (2x) de kloof : 33 –19

   

  In de slotfase van een sportieve wedstrijd, hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, wat de score betreft. Eindstand : 36 –22

   

  Volgende week trekken we dus naar Visé. Verdedigend zal er een tandje bij moeten gestoken worden, maar we onthouden vooral dat DHW zijn start niet gemist heeft en dat ook de beloften “naar goede gewoonte”het goed voorbeeld gaven en hun eertse zege beet hebben.

  Voor DHW : Joni Muys (48’)   en   Resi(12Hopstaken’)(keepster)–Sinne Bes (2)–Sara

   

  Haazen (5) –Gintare Butkeviciute (6) –Rilke Janssens (2) - Amber Major (5) - Gitte

  Janssens (4) - Teuntje Voermans (5) –Jana Maes (2) –Tina Brecelj (2) –Emma Henderix

  (1) –Rachel Broeren (2) –Ellen Van De Vloed

   

  Voor Gent : Emilie Smet (47’)en Annemare De Vries (13’)en Oona Jonnaert (keepsters)–Sara De Smet (10) –Eline De Smet (2) –Lisa Van Laecke –Alieke De Fauw (3) –Barbara Fustos (2) - Lien Lampens (1) –Josefien Maes (1) –Jet Steur (2) –Anke Vandenheede (1)

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal

   

  Het bestuur van GS Beobank Hoboken nodigt u VR 15/9 om 19u uit voor een glaasje en een hapje op de persvoorstelling van GS Beobank Hoboken, waar we onze club en haar partners voorstellen aan de:

  -          pers

  -          huidige sponsors

  -          potentiële sponsors.

   

  Ook enkele spelers van ons A-team zullen paraat zijn, vooraleer ze aan de aftrap komen voor de topwedstrijd tegen landskampioen en professioneel team Selaklean Thulin.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaazlvoetbal

  15-09-2017

  Wedstrijdverslag:
  GS Beobank Hoboken – Selaklean Thulin

  Onze naamsponsor aan de aftrap

  Twee prominenten van Beobank genoten de eer om deze topmatch symbolisch af te trappen: Johan Bressinck en Peter Verhaest, respectievelijk zelfstandig agent van de Beobankfilialen Kiel/Berchem en Wilrijk/Boom.

  Bruisend spektakel

  De bezoekers hadden niet genoeg aan twee overtredingen om de eerste Hobokense aanvalsgolven te bedwingen: Imad Amazou presenteerde een schitterende voltreffer op één van de gouden schoenen van Steven Dillien (1-0).

  Selaklean Thulin probeerde de lokale defensie uit verband te rukken met snelle kaatsbewegingen van haar overwegend Braziliaanse balvirtuozen. De Hobokenaars hielden het been echter stijf. Meer zelfs, een punter van Mustapha Aabbassi zoefde rakelings over de deklat, terwijl Darcio Lemos Forgiarini met een duiksprong moest uitpakken om een keihard schot van Steven Dillien in hoekschop te weren.

  Toch lukten de Henegouwers het gelijkstellend doelpunt. Weliswaar in geschenkverpakking want Bruno Barboza mocht Lucas Diniz Pinheiro losjes op wandel sturen, Birger Maes kwam vergeefs uit zijn kooi gesneld (1-1).

  Arber Shkodra knalde een hemelsbrede kans in het zijnet. De van Snob Schaarbeek overgekomen Albanees werd seconden later op de rechterflank in de luren gelegd door Hicham Channouf die de bal in de verste hoek deed ploffen (2-1).

  De titelhouder reageerde furieus. Een machtige reflex van Birger Maes op een zware trap van Ivo Kaique werd gevolgd door een onontwarbare schermutseling voor de Hobokense muit die gelukkig zonder kleerscheuren afliep.

  Dan was het weer de beurt aan de Beobankers. Imad Amazou nam een voorzet van Steven Dillien in één tijd over maar zag het projectiel nipt naast zeilen. Een verraderlijke kogel van laatstgenoemde verdween in de grijparmen van de ST-portier.

  Nadat Orazio Valenti een assist van Bruno Barboza ietwat nonchalant naar de haaien hielp, kon ook Antoine Lemaire geen gunstig vervolg breien aan een krachtige balrecuperatie van Khaled Oulichki. Een mooie actie van Hicham Channouf werd in extremis afgeblokt.

  In de 24′ bood Yannis Van Parys een zee van ruimte aan Khaled Oulichki, uit diens rechter vertrok een onhoudbare schicht (3-1).

  In volle euforie wist Mustapha Aabbassi de bal te ontfutselen van Hicham El Morabit en bereikte de goed meegevolgde Yannis Van Parys. Het vluchtschot van de Edegemnaar daverde helaas op de dwarsligger.

  De boeiende eerste speelhelft werd afgesloten met een vrijschop van Ivo Kaique die Birger Maes tot een karpersprong noopte. GS Beobank Hoboken mocht gaan rusten met een puike uitgangspositie om het tweede bedrijf aan te vatten.

  Thriller van formaat

  Zoals verwacht, kwamen onze jongens na de verfrissingen onder felle druk te staan. Zij gaven echter geen krimp en in noodgevallen was er nog de onverstoorbare Birger Maes. Een en ander leidde in het bezoekende kamp tot een toenemende nervositeit: ter hoogte van de middellijn liet Arber Shkodra zich betrappen op een volstrekt onnodige fout en ontving bovendien een geel karton wegens gezeur.

  In de 43′ incasseerde GS Beobank Hoboken een (heftig gecontesteerde) vijfde blauwe overtreding. Het was nu voorzichtig uitkijken om een negenmeter te vermijden…

  De partij stevende af op een zenuwenoorlog. Ivo Kaique viseerde de staak, André Pereira de Campos nam Birger Maes tweemaal stevig op de korrel, onze ballenpakker week voor geen meter. De gefrustreerde Ivo Kaique torpedeerde Steven Dillien, waardoor hij niet alleen een gele sanctie slikte maar zijn ploeg tegelijkertijd met een vijfde blauwe kaart opzadelde.

  Het mocht niet beletten dat Hicham Channouf even later onderuit werd gehaald. Yannis Van Parys kweet zich vanop negen meter voortreffelijk van zijn taak (4-1). Aan de overzijde wist Selaklean Thulin dezelfde strafmaatregel te versieren, waarbij de protesterende Hicham Channouf een geel kleurtje voor de neus zag wapperen. André Pereira de Campos loodste de wedstrijd naar een bloedstollende slotfase (4-2).

  Met Lucas Diniz Pinheiro als meespelende doelman poogde de tegenstander alsnog de bakens te verzetten. Toen Gabriel Fernando Schneider een vlotte combinatie tot een glorieus einde bracht (4-3), slopen de gasten beangstigend dichtbij. Zij gingen evenwel onstuimig tekeer want Orazio Valenti worstelde Mustapha Aabbassi foutief tegen de vloer. Yannis Van Parys hield het hoofd voor de tweede keer koel en vuurde de negenmeter resoluut in de koorden (5-3). Niettemin weigerden de zwart-witten nog steeds om de handdoek in de ring te werpen. Gabriel Fernando Schneider kwam als overwinnaar tevoorschijn uit een scrimmage voor de Hobokense tent (5-4) … kort daarop weerklonk het verlossende eindsignaal!

  Onze moegestreden krijgers werden na afloop onthaald op een verdiend applaus van de laaiend enthousiaste GS-aanhang. Zij hadden de landskampioen, beker- en supercupwinnaar met lege handen naar huis gestuurd. GS Beobank Hoboken prijkt na drie speeldagen als enige club met het maximum der punten aan de leiding van het klassement. Heerlijk!

  Wedstrijdfiche

  GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Yannis Van Parys, Xavier Potvin, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

  Selaklean Thulin: Darcio Lemos Forgiarini (d), Garcia Rodrigo Moral (d), Bruno Barboza (kpt), Arber Shkodra, Gabriel Fernando Schneider, André Pereira de Campos, Ivo Kaique, Orazio Valenti, Hicham El Morabit, Lucas Diniz Pinheiro, coach Gween Cristens en assistent-coach Yannik Ansart .

  Doelpunten: 2′: Steven Dillien (1-0); 8′: Lucas Diniz Pinheiro (1-1); 11′: Hicham Channouf (2-1); 24′: Khaled Oulichki (3-1); 51′: Yannis Van Parys (4-1); 53′: André Pereira de Campos (4-2); 57′: Gabriel Fernando Schneider (4-3); 58′: Yannis Van Parys (5-3); 59′: Gabriel Fernando Schneider (5-4).

  Gele kaarten: 40′: Arber Shkodra; 50′: Ivo Kaique; 53′: Hicham Channouf.

  Rode kaarten: geen.

  Arbitrage: Claude Dubois en Guy Rassart.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!