NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  25-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. IMRA 2018, internationale mineralen-, edelstenen- en fossielenbeurs.

  De Academie voor Mineralogie (ACAM) vzw organiseert op zaterdag 24 februari 2018 van 12u tot 18u en zondag 25 februari 2018 van 10u tot 17u30 haar internationale mineralen-, edelstenen- en fossielenbeurs ‘IMRA 2018’. Het gebeuren vindt plaats in het ‘Event Center’ van KINEPOLIS – (Zaal Hollywood) – Groenendaallaan 394 – ANTWERPEN. Bereikbaar met tramlijn 6.

   

  Door zijn grote verscheidenheid aan mineralen, fossielen, edelstenen, sieraden, kunstvoorwerpen, instrumenten, gereedschap en vakliteratuur is deze beurs beslist de moeite waard. IMRA 2018 zet de deuren niet alleen open voor specialisten ter zake. Iedereen die beroepshalve of vanuit liefhebberij met deze tak van de natuurwetenschappen te maken heeft, voelt zich erdoor aangetrokken. Ook de toevallige bezoeker raakt ongetwijfeld geboeid door die fascinerende wereld van mineralen, door die wonderbaarlijke pracht aan kleuren en kristalvormen... Ook juwelen met mineralen of fossielen schitteren in al hun pracht.

  Tijdens de beurs kan men ook nu weer gratis zijn edelstenen op hun echtheid laten onderzoeken (voor zover men aan de vraag kan voldoen).

  In het cafetaria zijn dranken en broodjes te verkrijgen.                                                                                                             

  Wie meer inlichtingen wenst over deze beurs kan hiervoor best contact opnemen met Ghilaine (Suzy) Hofmans, Tel.03/5690175 – GSM: 0496-146503 of per E-mail: suzy.hofmans@telenet.be - info@acam.be  website: www.acam.be

   

        WAT?              IMRA 2018, internationale mineralen-, edelstenen- en  

                                 fossielenbeurs.     

        WAAR?           ‘Event Center’ – KINEPOLIS (Zaal Hollywood)

                                  Groenendaallaan 394 - ANTWERPEN          

        WANNEER?     Zaterdag  24 februari 2018 van 12 tot 18u

                       Zondag    25 februari 2018 van 10 tot 17.30u 

        INKOM: € 5.00 per persoon, kinderen tot 12 j. gratis, duo-ticket € 8.00 p/p

   

   

   

  Met vriendelijke groeten .

  Ghilaine Hofmans

  Verantwoordelijke PR voor de Academie voor Mineralogie vzw (ACAM)

  GSM: 0496-146503

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  PIVA KENNISMAKEN MET DE SCHOOL

  Provincie Antwerpen

  Hoe laat je kinderen goesting krijgen in een technische of beroepsopleiding? (en hoe overtuig je de ouders…)
  Persvoorstelling: Vijf Bekende Vlamingen dagen straffe leerlingen uit + bezoek DOE-dag PIVA
  woensdag 24 januari, 14 – 15 uur, PIVA Antwerpen

  In een trend waar de leerlingenaantallen dalen in beroeps- en technisch onderwijs, bewijst de provincie Antwerpen het tegendeel. De 5 provinciale middelbare scholen: PIVA, PITO Stabroek, PTS Boom, PTS Mechelen en avAnt kunnen dit schooljaar gezamenlijk rekenen op een lichte stijging van hun pupillen en komen uit op iets meer dan 5000 leerlingen voor meer dan 100 opleidingen in technische en beroepsrichtingen.

  Om kinderen nog meer goesting te doen krijgen om te kiezen voor richtingen zoals slager, toerisme, tuinbouw, techniek, mode, STEM-richtingen… lanceert het Antwerpse provinciebestuur op woensdag 24 januari een promotiecampagne met rolmodellen: vijf bekende Vlamingen dagen straffe leerlingen tussen 10 en 14 jaar uit om een creatieve uitdaging aan te gaan en te presenteren op de opendeurdagen van de scholen.

  Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs stelt de campagne voor en zal stilstaan bij de kracht van rolmodellen. Ze zal de vijf bekende Vlamingen die deze campagne steunen bekendmaken en hun oproep lanceren. Tevens licht zij de inschrijvingscijfers van de provinciale scholen en de STEM-richtingen toe.

  Daarna kan de pers een kijkje nemen op de DOE-dag van PIVA. Eén van de succesvolle initiatieven om kinderen én hun ouders te overtuigen dat beroeps – en technisch onderwijs zowel plezant als leerrijk is. Op 24 januari worden een 70-tal kinderen met hun ouders verwacht. Hieronder vindt u meer informatie over deze DOE-dag, waar ‘beleving’ van een opleiding centraal staat.

  DOE-dag PIVA: kinderen en ouders welkom om een opleiding te beleven

  Welke opleiding ga je kiezen? Als je in het 6de leerjaar zit, is dit een veel gestelde vraag.  Het antwoord is echter niet zo eenvoudig voor de meeste kinderen en hun ouders. Een overvloed aan opleidingen, vakken en nieuwe regelgeving in het secundair onderwijs maken de keuze er niet makkelijker op.

  Het provinciale instituut PIVA organiseert daarom een echte DOE-dag om leerlingen van het 6de leerjaar te laten proeven van de verschillende richtingen: bakkerij, slagerij, hotel en toerisme. Op woensdag 24 januari is iedereen welkom tussen 13 en 16 uur.

  De kinderen kunnen workshops volgen in de 4 verschillende afdelingen met o.a. koekjes bakken, workshop chocolade, in de hotelafdeling kunnen de kinderen pannenkoeken maken, frietjes bakken en in de slagerij wordt een gourmet assortiment uitgewerkt. De afdeling toerisme trakteert de jonge garde op een reis rond de wereld.

  Ouders kunnen een rondleiding volgen doorheen de hele school en krijgen informatie over het nieuwe aanmeldingssysteem voor het secundair onderwijs www.meldjeaan.antwerpen.be.

   

  Geleid bezoek DOE-dag door Julie Sels, directeur PIVA


  Beleidsverantwoordelijke:
  Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  In AZ Klina te Brasschaat overleed op 30 september, René Herckenrath. Hij was de weduwnaar van Tineke Driessens en levensgezel van Mariette Janssens. René, ook gekend als dj Renato, werd geboren te Antwerpen op 8 juli 1946.

  Ons René is niet meer we missen hem ongelofelijk daarom hebben we op 20 januari een HERDENKING GEHOUDEN IN  HET DIENSTENCENTRUM KLEIN HEIDE.

  Met artiesten die jaren samenwerkte en natuurlijk de vrienden en familie het werd een gezellige namiddag met een lach en een traan we hopen dat hij met Tineke verenigd is in de hemel.

  Zijn levensgezellin Mariette zet zijn werk voort 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leon

  Leon Verbraeken gehuldigd door VJJF     Op het nieuwjaarsgala van de Vlaamse Ju-Jitsu Federatie ontving Leon de “Life Time Achievement award” voor zijn uitzonderlijke inzet voor het ju-jitsu: een levenswerk.   Leon begon met ju-jitsu in 1968, 50 jaar geleden, met de sport. In 1971 stichtte hij Ippon Zwijndrecht. Wat begon als een club van 30 leden groeide in de topjaren ‘80 uit tot een club van 250 leden. In 1973 behaald hij zijn 1e DAN.

  Sinds 1983 neemt hij met zijn sporters deel aan nationale randori wedstrijden.

  Tot op heden nemen leden van Ippon Zwijndrecht nog steeds met succes deel aan tornooien duo-system en fighting.

  Vanaf 1996 gaat de club internationaal met zijn sporters.

  In 1999 werd Leon aangesteld als bondscoach duo-system.  Een functie die hij nog steeds uitoefent en waarin hij reeds vele duo-koppels naar de wereldtop begeleidde.

  Samen met zijn sporters behaalde hij tot op heden een 140-tal internationale medailles waaronder 21 op Wereldkampioenschappen (waarvan 7 gouden), 16 op Europese kampioenschappen (waarvan wederom 7 gouden) en 5 bronzen medailles op The World Games (Olympische Spelen voor niet Olympische sporten).

  In de hoedanigheid van bondscoach heeft hij al de hele wereldbol rondgereisd (o.a. Japan, Uruguay, Taiwan, Colombia, Rusland, China en zowat alle Europese landen).

  In november 2013 werd hij drager van de rode gordel  (9e DAN), het resultaat van zijn dagelijkse inzet voor het ju-jitsu, zowel op competitief als recreatief vlak.

  Tot op vandaag geeft hij nog steeds les en brengt hij zijn passie voor de sport over op de leden van Ippon en de leden van het nationaal team.

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

  Europese filmavond Lier: Sami Blood
  Pop up Europa Lier, 30 januari 2018, 20.15 uur, CC Vredeberg Cultureel Centrum

  Op dinsdag 30 januari is om 20.15 uur de film Sami Blood te zien in het Cultureel Centrum Vredesberg in Lier. Deze Scandinavische film won de Europese Lux filmprijs voor 2017, die wordt uitgereikt aan de beste Europese film van het jaar. De film gaat over een Sami meisje uit Lapland, dat met veel discriminatie te maken krijgt in het Zweden van de jaren 30.

  Sami Blood gaat over het 14-jarige meisje Elle Marja, geboren in een Sami familie. Tijdens haar tienerjaren krijgt ze te maken met het racisme van de jaren 30 en moet ze verschillende rassenkeuringen ondergaan op haar kostschool. Vanaf dan begint ze te dromen over een ander leven. Om haar huidige leven volledig te kunnen omgooien, moet ze alle banden met haar familie en cultuur verbreken. Gaat dat lukken?. Tickets bestel je via de website van het Cultureel Centrum. Deze filmvertoning is onderdeel van Pop up Europa Lier.

  Film Sami Blood – Winnaar Europese Luxprijs 2017

  Pop up Europa Lier

  Deze Europese filmavond is onderdeel van Pop up Europa Lier. In samenwerking met de stad Lier worden er in januari 2018 verschillende Europa activiteiten georganiseerd, waaronder diverse workshops voor scholen. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen om Europa dichterbij de burger te brengen.

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  Dinsdag 30 januari 2018, 20 uur – 22.05 uur

  Waar:
  CC Vredeberg
  Vredebergstraat 12-14
  2500 Lier

  Deelnameprijs:
  € 8
  <25/+65 : € 5
  Lidkaart Kalliopee : € 5

  Website:
  Tickets bestellen kan via: https://www.lierscultuurcentrum.be/programma/-sami-blood/10147

  Meer info:
  Telefonisch tijdens de openingsuren van het onthaal (tel. 03 488 06 79). Aan het onthaal, tijdens de openingsuren: alle werkdagen van 13 tot 16.30 uur en steeds één uur voor de voorstelling tot aanvang van de voorstelling.

  Organisatie:
  CC Vredesberg – Liers Cultuurcentrum


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!