NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Ringland
 • GEITENTROFEE 2018
 • Hoboken nieuws
 • PROVINCIE ANTWERPEN NIEUWS
 • Nieuws uit Hoboken
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  28-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Wie Duurzame Ontwikkelingsdoelen uitdraagt, krijgt ondersteuning van de provincie Antwerpen

  In 2015 lanceerden de Verenigde Naties 17 duurzame ontwikkelingsdoelen om van de wereld een betere plek te maken tegen 2030. De dienst Mondiaal Beleid van de provincie Antwerpen zet al een hele tijd in op de bredere bekendheid van deze SDG’s door middel van onder andere  uitlenen van SDG materiaal (kubussen, poefjes,…), festivalstand, gemeentelijke begeleidingstrajecten, affiches op maat van gemeenten,… Vandaag lanceert de provincie een nieuwe subsidielijn voor projecten die de draagkracht rond de SDG’s vergroot.


  Rik Röttger, gedeputeerde van Mondiaal Beleid licht toe waarom er nu een nieuwe subsidielijn komt: “De SDG’s vormen hét gereedschap bij uitstek om een leefbare toekomst voor ons allen te verzekeren, daarom roept de provincie Antwerpen een nieuwe subsidielijn in het leven. Landelijke NGO’s, organisaties en verenigingen die bij het 4de pijlersteunpunt geregistreerd staan, (hoge)scholen en universiteiten, middenveldorganisaties en gemeentebesturen kunnen intekenen. Ze kunnen financiële steun krijgen voor een project dat in het teken staat van de SDG’s en deze doelstellingen wil bekend maken bij het grote publiek. Zo kan de kennis rond de SDG’s zich verder op lokaal niveau verspreiden en de draagkracht daar vergroten.


  SDG’s: breder kader

   

  SDG’s staat voor ‘Sustainable Development Goals’ of Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. De SDG’s zijn de opvolgers van de Millenniumdoelstellingen (MDG’s) maar ze  zijn veel ambitieuzer! De MDG’s waren opgevat vanuit het klassieke perspectief van ontwikkelingssamenwerking: de westerse landen gaven geld aan het Zuiden zodat ze daar aan de slag konden om de doelstellingen te halen. De SDG’s omvatten echter doelstellingen die wereldwijd van belang zijn: ook in onze eigen land zijn er doelen waaraan gewerkt moet worden.

  De Verenigde Naties lanceerden deze 17 doelen in 2015 om van de wereld een betere plek te maken tegen 2030. De SDG’s zijn gekoppeld aan 169 concrete targets die samen één groot actieplan vormen  om de mensheid te bevrijden van armoede en de planeet terug op koers te zetten richting duurzaamheid. De 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zijn één en ondeelbaar, en reflecteren vijf dimensies van duurzame ontwikkeling: de mens, de planeet, welvaart, vrede en samenwerking. Daarom zijn ze belangrijk voor alle landen en alle burgers ter wereld!

  Beleidsverantwoordelijke:
  Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Mondiaal Beleid


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  De Schorre
  Provincie Antwerpen

  26 | 02 | 2018

  Heraanplanting Deltaweide in De Schorre van start
  De Deltaweide wordt heraangelegd met inspraak van de buurtbewoners van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre.

  Dit voorjaar wordt de Deltaweide in Provinciaal Recreatiedomein heraangelegd. Op 15 februari werd reeds gestart met de aanplanting van 60 hoogstambomen en volwassen struiken van verschillende groottes. Er worden ook 250 kleinere struiken en 5000 stuks jong bosgoed aangeplant. Voor deze heraanleg werd in 2017 in samenwerking met Love Tomorrow, een stichting van Tomorrowland, een Werkgroep opgericht. ‘Werkgroep 2020’, die bestaat uit buurtbewoners van het domein, kreeg inspraak bij de heraanleg van deze zone. Meer info op www.deschorre.be

  Jan De Haes, bevoegd voor Recreatie- en groendomeinen:“De Provincie Antwerpen heeft de ambitie om haar provinciaal recreatiedomein verder uit te bouwen tot een duurzame, sociaal-recreatieve belevingsplek in een groene omgeving. Streefdoel is een attractief en toeristisch park met hoge natuurwaarde. Structurele oplossingen verbeteren de veiligheid, de mobiliteit, de natuurontsluiting en de beleving van het landschap.”

   

  Love Tomorrow

   

  Tomorrowland engageert zich om mee te bouwen aan de uitstraling, levenskwaliteit en belevingswaarde van dit park, ook de plek van Tomorrowland en DreamVille. In de periode tussen 15 februari en 15 maart 2018 zal de aanplantingsfase van de Deltaweide plaatsvinden , gevolgd door de inrichting met zitbanken. De stichting van Tomorrowland - Love Tomorrow – www.lovetomorrow.com - draagt de boodschap uit dat we samen verantwoordelijk zijn voor de generatie van morgen, in respect met elkaar en met moeder natuur. “Vandaag” iets goed doen waarvoor “morgen” ons dankbaar zal zijn.

   

  Love Tomorrow heeft de buren uitgenodigd en samengebracht in de “Werkgroep2020”. De drie maandelijkse samenkomsten in De Schorre hebben al vele goede ideeën opgeleverd en één hiervan is de herinrichting van de Deltaweide. Daarnaast worden er momenteel een aantal voorstellen verder uitgewerkt zoals buurtplein St. Katelijnestraat in Boom en het Elfenpad in het gedeelte van De Schorre gekend als “vlonderpad”. Love Tomorrow hoopt samen met de Werkgroep2020 nog veel goede ideeën te kunnen ontwikkelen voor Tomorrowland en nabije omgeving. Mensen die willen aansluiten bij deze werkgroep kunnen hiervoor een mail sturen naar werkgroep2020@tomorrowland.com.

  Toekomstbeeld Deltaweide - Copyright: Studiebureau Ars Horti

  Levendige Deltaweide

   

  “De Deltaweide van 2,4 hectare werd vorige zomer heringericht in kleinere zones met opportuniteiten voor een variatie aan doelgroepen”, meldt gedeputeerde Jan De Haes. “Tussen 15 februari en 15 maart worden 60 inheemse hoogstambomen en volwassen struiken aangeplant in verschillende groottes. De grootste zijn 10 meter hoog en wegen maar liefst 8 ton. Er worden ook 250 kleinere struiken en 5000 stuks jong bosgoed aangeplant.”

   

  Voor ieder wat wils, want het assortiment is samengesteld uit aantrekkelijke bloeiende plantensoorten waar bijen en vlinders nectar vinden, waar vogels zich met bessen en zaden voeden en mensen fruit plukken. Een divers assortiment met zomereik, winterlinde, meidoorn, spork, lijsterbes, hazelaar, appelaars, kerselaars en rozelaars zal worden aangevuld met enkele duizenden jongere bosplanten en bloeiende struiken.

   

  Het divers inheems plantgoed komt de biodiversiteit ten goede en stelt het belang dat we hechten aan de natuur in de kijker. Tussen de struiken wordt de bodem ingezaaid met bloeiende kruidensoorten om sneller een ecologisch effect te bekomen. De nieuwe aanplantingen zullen hopelijk een inspiratiebron zijn voor een frequenter gebruik van inheemse soorten. Naarmate de struiken uitgroeien zullen de kruiden spontaan verdwijnen en de perken evolueren tot bosjes volgens het principe van de natuurlijke successie. Deze extensief beheerde bosjes zullen beschutting geven aan organisch gemoduleerde zitbanken waarvan de signatuur nauw aansluit bij de eigentijdse vormgeving van De Schorre.

   

  Speelse Grastribune

   

  De Grastribune die vorig jaar geïntegreerd werd in de voormalige steile rand van de Deltahelling krijgt een uitbreiding in de richting van het aanpalend bosareaal. Anderzijds zal ook het bos op de helling in de richting van de Grastribune worden uitgebreid zodat beiden met elkaar versmelten tot een organisch geheel.

  Aan de tegenovergestelde kant van de Deltahelling zorgen gelijkaardige treden voor een betere ontsluiting en een kortere wandelverbinding tussen het hooggelegen deltaplateau, het landschapspark op de Deltaweide en de vlonder in het bosgebied. Een looproute wordt uitgewerkt met houten traptreden naar analogie met de bestaande landschapstrap. Deze treden worden doorgetrokken in de grashelling zodat zittreden ontstaan waar men kan uitrusten en intenser genieten van de ochtendzon.

  Beleidsverantwoordelijke:
  Jan De Haes, N-va, gedeputeerde bevoegd voor provinciale domeinen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  Bollen, Bloesem en Biekeswandeling
  Doe-het-zelf-wandeling over lentebloeiers, hommels en bijen, vanaf 1 maart tot 1 mei, start aan het bezoekerscentrum van het Vrijbroekpark.

  Kom tussen 1 maart en 1 mei wandelen en genieten van de prille lentebloeiers en de eerste bedrijvigheid na een lange winter. Je start de wandeling van 2,5 km aan het bezoekerscentrum van het Vrijbroekpark. Een wandelfolder met parkplan haal je gratis op aan de infobalie van het bezoekerscentrum of vind je op de website www.provincieantwerpen.be, zoek op Vrijbroekpark. In het park tonen bijenfiguurtjes waar de planten staan. Tijdens de wandeling kom je meer te weten over 11 bijzondere lentebloeiers. Met een beetje geluk spot je de eerste stoere hommels die zich warm zoemen op zoek naar stuifmeel. Kinderen kunnen tijdens de wandeling aan de slag met een zoekkaart om bijen en hommels te herkennen en te tellen.

  De eerste krokussen in het Vrijbroekpark - Copyright: Provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  vanaf 1 maart tot 1 mei

  Waar:
  Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark , Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

  Deelnameprijs:
  Gratis

  Website:
  www.provincieantwerpen.be, zoek op Vrijbroekpark

  Social media:
  www.facebook.com/vrijbroekpark

  www.instagram.com/vrijbroekpark

  Meer info:
  Barbara Pardon, 015 45 13 92 of 015 45 13 80

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!