NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  20-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DC OVERSNES

  OP 17 DECEMBER WAS HET KERSTDINER BIJ DC OVERSNES NA HET LEKKER ETEN KONDEN WE GENIETEN VAN EEN FANTASTISCHE CHOW GEBRACHT DOOR CABARET FOLLIES ONDER BEGELEIDING VAN DJ RENATO DE NAMMIDAG WAS ZO VOORBIJ

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAN AL ONZE LEZERS
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS VAN WINKELS

  9 MAANDEN TERUG HEEFT MEN IN DE BERKENRODELEI NR 9 2660 TE HOBOKEN GEINVERSTEERD IN EEN ZAAK  STOCK VERKOOP DE HANDELAAR HEEFT ER GEEN SPIJT VAN DE INVESTERING HET WAS EEN SCHOT IN DE ROOS

  OPEN:VAN DINSDAG TOT VRIJDAG OM 10,00 UUR TOT 19,00 UUR

                   ZATERDAG EN ZONDAG OM 10,00 UUR TOT 20,UUR

                   MAANDAG IS DE SLUITINGSDAG

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS Sport

                                              

   -4-3 uitslag

  CKB Puurs zat de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen en moest vanavond hoe dan ook winnen om nog enigszins in de buurt te blijven van de vier koplopers in het klassement.

   

  Om dat doel te bereiken kozen de Klein-Brabanders voor het wapen van de tegenaanval en lieten het initiatief aan de bezoekers.

   

  De Hobokenaars, zonder Safouane Channouf (ziek), legden te weinig tempo en verrassing in hun aanvalsacties om de thuisploeg in grote problemen te brengen.  Pas in de 10’, nadat Mehdi Jaber zich als laatste verdediger de bal liet afsnoepen door Steven Dillien die aan de goed gevolgde Mustapha Aabbassi de gelegenheid gaf om makkelijk binnen te duwen, werd het overwicht ook op het scorebord uitgedrukt (0-1).  Even later was Steven Dillien opnieuw een tegenstander te vlug af, wachtte tot op het juiste moment om de aanstormende Hicham Channouf te bedienen, helaas vloog diens schot naast het doelkader.

   

  Wie dacht dat het lokale kaartenhuisje in elkaar zou storten, vergat dat we momenteel in een geschenkenperiode leven: nog voor het verstrijken van het eerste kwartier mocht Mehdi Jaber zijn blunder van voorheen nagenoeg ongestoord herstellen (1-1).

   

  Het werd nu tijd voor goudzwart om wat harder op het gaspedaal te gaan staan. Een harde dreun van Imad Amazou dwong Ken Beaudoux tot een fraaie parade, een uithaal van Antoine Lemaire miste de goede richting.

   

  De Hobokense motor kwam echter niet op het gewenste toerental. Erger nog, het doelhout diende ter hulp te komen om Ismail Ben Ayad, Mounir Kissami en Victor Ferreira Rodriguez het scoren te verhinderen. Vier minuten voor de rust kon Luiz Aranha een hoekschop van Abdelhakim Sababti in één tijd in doel verlengen (2-1).

   

  Doelpogingen van Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi en Steven Dillien vormden het slotakkoord van een weinig tot de verbeelding sprekende eerste speelhelft in een kille sporthal “De Kollebloem”.

   

  De Beobankers keerden klaarblijkelijk in een andere gedaante uit de kleedkamers terug. Met fris en dartel voetbal werd de achterstand in geen tijd omgebogen naar een terechte voorsprong, waarbij Steven Dillien de hoofdrol opeiste en Imad Amazou de schutter was (2-3).

   

  Het pad naar een probleemloze overwinning leek geëffend. De marge werd weliswaar niet verbreed, door toedoen van enkele knappe reddingen van Ken Beaudoux.

   

  Plots gebeurde wat niemand nog had verwacht: telkens op een felle tegenstoot, wisten achtereenvolgens Mehdi Jaber en Ismail Ben Ayad hun team opnieuw aan de leiding te hijsen (4-3).

   

  Er bleven voor onze jongens welgeteld tien minuten over om de scheve situatie recht te trekken. Geduldig beukend tegen een wankelende rood-witte muur gingen zij op zoek naar de verdiende gelijkmaker. De aanhoudende belegering werd onderbroken voor de langdurige verzorging van de geblesseerde Ken Beaudoux die uiteindelijk toch de baan moest ruimen voor Robbin Seghers. Imad Amazou worstelde zich voorbij een drietal opponenten, vond de vrijstaande Hicham Channouf, de Schaarbekenaar mikte haast onbegrijpelijk op de deklat. Om aan de wurgende omknelling even te ontsnappen vroeg CKB-coach Luc Nys om een time-out. Luttele seconden voor het laatste fluitsignaal van het arbitrale duo Denis Van Laeken-Kris Speelman kreeg Imad Amazou dé kans voor de linkervoet om alsnog een puntendeling uit de brand te slepen, een wonderlijke reactie van Robbin Seghers besliste er anders over.

   

  Zo moesten we ons neerleggen bij het tragische einde van een partij waarvan u een integraal beeldverslag en een samenvatting respectievelijk vanaf zondag en woensdag kan bekijken op de website van FWBB (Futsal Web Broadcast Belgium) www.futsal.be onder de rubriek “video’s”.

   

  Op vrijdag 8 januari 2016 beginnen we het nieuwe jaar met een verplaatsing naar AC Piazza Gilly in het kader van de 1/16de finale van de Beker van België, waar we niet zo lang geleden in competitieverband een vlotte zege behaalden.

   

  Prettige eindejaarsfeesten!

   

  samenstelling CKB Puurs: Ken Beaudoux (d+kpt), Robbin Seghers (d), Mounir Kissami, Mehdi Jaber (2), Abdelhakim Sababti, Hajji Mohcine, Nabil Rahbi, Luiz Aranha (1), Victor Ferreira Rodriguez, Ismail Ben Ayad (1) en coach Luc Nys.

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Wim Rooms (d), Antoine Lemaire, Hicham Channouf, Imad Amazou (2), Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi (1),  Steven Dillien,coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

   

  Marc De Bock                                                                                


  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS Hairstylist Danny bestaat 30 jaar…

   

  Hairstylist Danny bestaat 30 jaar…

   

   

  Hairstylist DANNY staat reeds 30 jaar ten dienste van zijn vast clienteel

   

   

   

   'Dertig jaar geleden ben ik op de Lage Weg  nr. 2 begonnen (december 1985) . En het is eerder toevallig dat ik de plek naast mijn woning heb kunnen inrichten als modern, gezellig en knus kapsalon.  Je kan mij vinden in de Waaslandstraat 11 a.’ zegt Danny Noeninckx.

   

  Gezien ik in de loop van de jaren een echt trouw cliënteel heb opgebouwd, bestaande uit zowel mannen, vrouwen als kinderen, kan ik enkel en alleen op afspraak werken. Telefoneren voor een afspraak kan op nummer 03/827 69 61.

  'Charlotte, mijn dochter is hier nog een jaartje op leercontract geweest en is nu een ‘vaste waarde’ in ons kapsalon.

   Brushen is bijvoorbeeld iets dat ze enorm goed kan.'

  ' In ieder geval, als geboren en getogen rasechte Hobokenaar apprecieer ik die aandacht en interesse ten zeerste!'

   

  'Schrijf het gerust op dat ik er fier op ben van Hoboken te zijn!'

   

   

   

   

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  DE LAASTE SCHOOLDAG VOOR HET KERSTVERLOF RICHTTE DE MOLENSCHOOL VAN HOBOKEN EEN SCHOOL LOOP IN DE URBAN SANTA RUN SPONSORLOOP IN, HET WAS EEN GEWELDIGE STRIJD NA DE OPWARMING DE START DOOR DE SCHOOL LANGS DE PARKING DE STRAAT OP EN TERUG DE SCHOOL BINNEN EN DAN NAAR DE FINISCH EN HOE LATER HET WERD HOE DONKERDE  MAAR DAT KON DE LOPERS NIET AFSCHRIKKEN,DE OUDERS KONDEN HET KERSTMARKTJE BEZOEKEN OP DE SPEELPLAATS

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.molen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.molen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  ONGEVEER 9 MAANDEN TERUG HEEFT DE ZAAKVOERDER VAN MAGAZIJN VERKOOP EEN ZAAK GEOPEND EN GEINVERSTEERD GELEGEN BERKENRODELEI 9 HET WAS EEN PIJL RECHT IN DE ROOS EN HEEFT ER NOG GEEN SPIJT VAN DE INVESTERING

  OPENINGSUREN:MAANDAG GESLOTEN

                                              DINSDAG TOT VRIJDEG OPEN OM 10.00 UUR TOT 19.00 UUR

                            ZATERDAG EN ZONDAG OPEN VAN 10.00 UUR TOT 20.00UUR


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp Urban Trail
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Antwerp Urban Trail 2016 passeert door het Sportpaleis


  Op zondag 6 maart 2016 proeven 10 000 sportievelingen tijdens de CittA Antwerp Urban Trail opnieuw van een uniek parcours.Zoals steeds lopen ze langs en door tal van markante en historische Antwerpse gebouwen.De meest opvallende nieuwe locatie is het Sportpaleis. Inschrijven kan vanaf dinsdag 15 december.

   

  De CittA Antwerp Urban Trail is in 2016 aan zijn vierde editie toe. Start en finish liggen zoals de voorbije jaren in Park Spoor Noord. Nieuw op het twaalf kilometer lange parcours is een passage door het Sportpaleis. Al lopend een kijkje nemen in de legendarische sport- en muziektempel van 83 jaar oud, wordt ongetwijfeld een unieke belevenis. Wat het nog extra bijzonder maakt, is dat tijdens dat weekend het afscheidsfeest van veldrijder Sven Nys plaatsvindt in het Sportpaleis. De deelnemers aan de Antwerp Urban Trail lopen door de backstage van ‘Merci Sven!’ en maken kans om enkele bekende sporters of muzikanten op hun weg te ontmoeten.

   

  Naast het Sportpaleis worden nog heel wat nieuwe, verrassende locaties in het parcours opgenomen, maar die worden pas later onthuld. Dat vaste waarden als passages door het stadhuis en het MAS een onderdeel blijven van het traject is echter geen geheim. “Als uitdagende loopwedstrijd brengt de Antwerp Urban Trail ook in 2016 onze lopers langs verrassende en normaal ontoegankelijke plekken”, vult Antwerps schepen voor sport Ludo Van Campenhout aan, “De organisatoren slagen er samen met Sporting A steeds in om nieuwe attracties en een origineel parcours te vinden, want er is nog heel veel te ontdekken in Antwerpen, ook voor lopers. Met de Antwerp Urban Trail leer je de stad op een aparte manier kennen. Antwerpen blijft dé loopstad van Vlaanderen en de Antwerp Urban Trail vormt elk jaar een van onze hoogtepunten!”

   

  Inschrijven

  De inschrijvingen voor de Antwerp Urban Trail 2016 openen op dinsdag 15 december 2015 om 10 uur op www.nnurbantrailseries.be. Om elke loper het nodige loopcomfort te bieden op de soms smalle passages kunnen in totaal 10 000 lopers deelnemen. Gegadigden wachten best niet te lang om in te schrijven, want tijdens de laatste editie was die limiet twee weken na de start van de inschrijvingen al bereikt.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kasteeldursel

   

   

  Fijne Feesten

  De provincie Antwerpen en kasteel d'Ursel wensen jou een warme kerst en een feestelijk eindejaar. Laten we er een mooi 2016 van maken waarin we jou misschien ontmoeten tijdens onze vele activiteiten. Graag tot dan!

   


   

  Opnieuw in de prijzen

  Vorig jaar won het kasteel de Vlaamse Monumentenprijs. Nu is het opnieuw raak: de restauratie van de fruitmuur werd bekroond met de Hans Vredeman de Vries Prijs. Lees meer op deze link.


   

   

   

   

   

  voorgevel in de stellingen

  Enige tijd geleden werden drie zijden van het kasteel in de stellingen gezet voor schilder- en onderhoudswerken aan de luiken en de gevels. Intussen hebben die drie gevels opnieuw een warme, gele kleur gekregen. De luiken zijn afgenomen en worden later deze winter in het atelier geverfd. Het kleurverschil tussen de geschilderde gevels en de nog onbehandelde voorgevel en torens is goed te zien.

  Intussen is de volgende fase van de werken gestart. Er werd een stelling gebouwd aan de voorgevel en de twee torens.

  Zo zal ook over de voorgevel gebouwd worden, zodat de zogenaamde binnengevels hersteld kunnen worden (het kasteel is immers een U-vorm met een façade ervoor).

  concert met Jean Bosco Safari

   

   

   

  Sjabizz, de businessclub van het Sint-Jan Berchmansinstituut in Puurs, organiseert voor de elfde keer op rij een concert in het kasteel. Vorig jaar gaf Liebrecht Vanbeckevoort, een oud-leerling van de school een pianorecital. Dit keer gooien ze het over een heel andere boeg met een concert van Jean Bosco Safari. Deze zanger, songwriter en performer nam in 1989 onder de naam Kid Safari zijn eerste cd op en scoorde meteen een hit met Caroline cool. Vanaf 1995 nam hij opnieuw zijn Rwandese naam aan: Jean Bosco Safari. Intussen leverde hij zes cd’s af, waarvoor hij de mosterd haalde bij The Beatles, Bach en Rwandese traditionele drums.

  Praktisch

  Zondag 31 januari - 11 uur - 15 euro (incl. 2 drankjes)

  Info en reservatie: linda.spiessens@sjabi.beKasteel d'Ursel - Provincie Antwerpen
  Wolfgang d'Urselstraat 9, 2880 Hingene
  Telefoon: +32 (0) 3 820 60 11 
  info@kasteeldursel.be
  www.kasteeldursel.be


   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad Antwerpen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  18 |12 | 15

  Stad Antwerpen wint acht prijzen op de Groene Lente 2015


  De Vereniging voor Openbaar groen (VVOG) heeft de winnaars bekendgemaakt van de finale van de Groene Lente 2015. Met de Groene Lente wil VVOG openbaar groen promoten door interessante, creatieve en vernieuwende groenprojecten in de kijker te plaatsen. De stad Antwerpen viel maar liefst acht keer in de prijzen.

   

  Groene gemeente

  In het wedstrijdonderdeel ‘Groene Gemeente’ dienden 31 gemeenten een projectvoorstel in. Het district Antwerpen won in de subcategorie ‘park’ de hoofdprijs met het Harmoniepark. Het 19e eeuwse Harmoniepark in het district Antwerpen werd helemaal vernieuwd tot een kwalitatief buurtpark en is een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor de bewoners van de wijk Harmonie. Hiervoor investeerde het district 1 015 000 euro. Het district Ekeren mocht met het Groot Hagelkruispark de tweede prijs in ontvangst nemen, omwille van de nieuwe, avontuurlijke speeltuin. Ook het district Borgerhout met het Krugerpark (3e laureaat) viel in de prijzen voor de vernieuwing van de groenheuvel met beplanting in overleg met de buurtbewoners van het Krugerplein. Tot slot was de jury onder de indruk van het district Berchem met het Villegaspark (4e laureaat). Hierbij werd de speelwaarde van de heuvels en de aanleg van het groen met respect voor de bestaande monumentale bomen geloofd.

  In de subcategorie ‘Omgevingsgroen’ werd het district Antwerpen tweede laureaat met de aanleg van de beplanting op het Eilandje.

   

  Bijenvriendelijke gemeente

  In de categorie ‘Bijenvriendelijke gemeente’ werden de gemeenten beloond die in 2015 bijenvriendelijke realisaties en campagnes hebben opgezet. Zowel het district Berchem als het district Wilrijk werden in deze categorie vernoemd. Het district Berchem plaatste bijenkasten en bijenvriendelijke beplanting op en rondom het districtshuis. Het district Wilrijk kan pronken met een heuse bijentuin met bijenhotel op het centrumplein de Bist.

   

  Openbaargroen-award

  Het VVOG en het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) reikte gisteren ook de Openbaargroen-award uit. Die prijs beloont de beste samenwerking tussen een openbaar bestuur en een professionele tuinaannemer. Het district Ekeren nam deze prijs in ontvangst voor het Groot Hagelkruispark.

   

  Gemeente in bloei

  Tot slot deelde VVOG bloemensymbolen uit voor de meest verdienstelijke bloemenprojecten in 2015. VVOG beoordeelde de bloemenprojecten op een aantal criteria, zoals creativiteit, duurzaamheid, ecologieen beplantingsvoorstel. Bij een gemiddelde van 65% krijgt een gemeente één bloemensymbool. Vanaf 75% wordt de gemeente beloond met twee bloemensymbolen. Vanaf 85% kan ze drie bloemensymbolen in ontvangst nemen. Maar liefst zeven districten (districten Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hobokenen Wilrijk) scoorden tussen de 75% en 85% en kregen een metalen bord met twee bloemensymbolen.

  De vele prijzen zijn een mooie erkenning voor het harde werk van de groendienst in samenwerking met de districten van de stad Antwerpen.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EYES FOR THE WORLD

  Eyes For The World “wint de Solidarity Award ”Coup de Coeur” van ING voor een bedrag van 10.000€ .

  Eyes For The World heeft dankzij de ontwikkeling van hun nieuw zelfcorrigerende zonnebrilletje deze prijs in de wacht gesleept. 
  Volgens de Belgische vzw Eyes For The World heeft iedereen het recht om te zien. Maar veel jongeren in het zuiden lijden aan cataract door de blootstelling aan hevige zon zonder protectie. Eyes For The World ontwikkelde een zelfcorrigerend zonnebrilletje om cataract en blindheid onder de jongeren te voorkomen, zodat ze kunnen studeren. 
  De bril is ontwikkeld door Prof Friedman en Koen Van Pottelbergh . Deze ontwikkeling is gebaseerd op het principe van Prof. Alvarez waar een convex en concaaf glas over elkaar schuift. De sterkte varieert van +4.25 tot -500 dioptrie. Eyes For The World ziet een belangrijke rol weggelegd voor de brilletjes in het uitbouwen van oogzorg in ontwikkelingslanden. Eén zelfcorrigerende brilletje kost 20€ en worden verkocht bij de OBOS opticiens met het principe “buy one –give one” voor 50€ (20€+20€+BTW). Door deze actie kan er steeds eentje gegeven worden wanneer er eentje gekocht wordt. 
  Duurzaam en verantwoord ondernemen 
  Koen Van Pottelbergh: “ Verwacht wordt dat tegen 2020 wereldwijd één op vier mensen wereldwijd zal lijden aan bijziendheid. Dat zijn twee miljard mensen die nood hebben aan goede oog zorg en een correcte bril. Tachtig tot vijfentachtig procent van deze visuele kunnen we oplossen met een zelfcorrigerende brilletje. Die brilletjes hebben bovendien het voordeel dat geen dure apparatuur nodig is om oogtesten te doen. Zo blijft de kostprijs laag en kunnen slechtzienden hun bril onmiddellijk naar huis meekrijgen”. 
  Deze brilletjes genaamd Focus-Specs worden niet gemaakt in China maar in een Beschutte Werkplaats in Nederland. Het zijn mensen met een handicap die deze brillen assembleren. 
  Koen Van Pottelbergh: “ Het is zo mooi om de trotsheid van deze mensen op de werkvloer te zien. Ze zijn zo fier om deze brillen te maken wetende dat ze hierbij een steentje bijdragen om andere mensen hierbij te helpen. Dit wil ik dan ook voor geen geld van de wereld uit de handen van deze mensen nemen. Het geeft een enorme toegevoegde waarde aan het project. 
  Projecten wereldwijd 
  Eyes For The World heeft net een missie opzitten met Dr Luc Beaucourt in Myanmar. Daar zijn duizenden kinderen geholpen met een zelfcorrigerende bril. Tevens zijn er honderden oudere mensen geholpen met een zelfcorrigerende leesbril zodat ze terug hun favoriete bezigheden konden uitoefenen. De glimlach op deze mensen p hun gezicht is gratis maar zo dankbaar. Volgend jaar staan er ook enkele projecten op til in België waaronder de daklozen in Antwerpen. Kinderen die het overkomt, kunnen niet langer volgen op school en zien hun toekomst verstoort, terwijl oudere mensen hun sociaal leven zien verbrokkelen”. 
  Meer weten? 
  Koen Van Pottelbergh, Eyes For the World, tel. 0475 86 04 69 of info@eyesfortheworld.be 
  Foto in Bijlage: Koen Van Pottelbergh (Eyes For The World) en Adrie Heinsbroek ( Head of Sustainability ING Bank

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Vzw Kempens Landschap

   

  17 | 12 | 2015

  Europese subsidies voor energieproject Demi More

  Kempens Landschap verzekert 718.529 euro steun voor drie Vlaamseerfgoedsites: Het rangeerstation in Essen, Hof ter Linden in Edegem en domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver

   

  Woensdag 16 december keurde de stuurgroep van het Europese subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland het project Demi More goed. Het project onderzoekt innovatieve toepassingen voor energie-efficiëntie en hernieuwbare energie in monumenten. Groen licht dus voor het voorstel dat Kempens Landschap samen met de Nederlandse provincie Noord-Brabant zal uitwerken.

         Innovatief omgaan met erfgoed

   

  Demi More staat voor ‘Demonstration of Energy efficiency by Measurement and Innovation gives MORE’. De komende drie jaar zullen verschillende erfgoedcomplexen in de provincies Antwerpen en Noord-Brabant deelnemen aan het project. In deze gebouwen worden innovatieve en energiebesparende technieken ontwikkeld en getest om te kijken hoe zulke complexen energie-efficiënter kunnen worden. Een zorgvuldig gekozen expertengroep begeleidt het proces. Op basis van de waarnemingen wordt een nieuwe BREEAM-norm uitgewerkt, een internationale duurzaamheidsstandaard. Deze versie van de norm is specifiek bedoeld voor monumenten in Nederland en Vlaanderen.

   

   

  Kempens Landschap als motor

   

  Op het grondgebied van de Provincie Antwerpen worden drie demonstratieprojecten gerealiseerd binnen Demi More.

   

  1)    Het rangeerstation in Essen vormt een energetische uitdaging door zijn omvang. Het monument, eigendom van het Autonoom Gemeentebedrijf Essen, wordt gerestaureerd en krijgt een nieuwe bestemming. Op deze site staat innovatieve energieopwekking- en recuperatie centraal.

   

  2)    Hof ter Linden is een statig landgoed in Edegem. Zowel het kasteel als de beide koetshuizen zullen na restauratie een nieuwe bestemming krijgen. Ook hier zal Kempens Landschap, mede-eigenaar van het domein, tijdens de werken experimenteren om de koetshuizen op innovatieve wijze te isoleren.

   

  3)    De laatste site is het domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver. Deze voormalige abdijsite is in eigendom van Kempens Landschap. Het domein doet dienst als jeugdverblijf, uitgebaat door de vzw Roosendael. Onlangs kreeg deze organisatie voor de zesde maal op rij het milieulabel 'Green Key - Groene Sleutel'. Hier zal er gewerkt worden rond innovatieve opwekking van groene stroom.

   

  De drie sites zijn allen beschermd als monument of landschap en dus onderhavig aan de Vlaamse regelgeving hierrond. Het agentschap voor Onroerend Erfgoed is betrokken actor binnen ‘Demi More’ en ondertekende hiertoe een samenwerkingsovereenkomst.

   

  rovinciale cofinanciering

  Ook de provincie Antwerpen gelooft in het voorstel en maakt daarom extra middelen vrij. De provincie zal, gespreid over drie jaar,  310.299 euro cofinanciering inbrengen in het Demi More project.

  Peter Bellens, gedeputeerden voor Europese samenwerking en Inga Verhaert, bevoegd voor energie zijn zeer verheugd met dit nieuw: “Het project is zeer ambitieus en innovatief. We zijn verheugd dat Kempens Landschap ook het energetische aspect meeneemt als doelstelling bij de restauratie en herbestemming van gebouwen.  Bovendien zal de ontwikkeling van een BREEAM-norm op maat van monumenten kunnen uitgroeien tot een maatstaf voor vele andere erfgoedsites”.  

  Het project is goedgekeurd voor drie jaar en zal dus eind 2018 zijn resultaten kunnen voorleggen. De totale projectkost bedraagt 3.874.720 euro.

   Rangeerstation in Essen, copyright: Kempens Landschap/James Van Leuven

   

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.McDonald’s

  McDonald’s opent nieuw restaurant op de Meir

   

  BOEKEN TOE !

  Zou de gedroomde ‘slogan’ kunnen zijn voor de nieuwe vestiging van McDonald’s in de voormalige boekhandel van De Slegte.

  Het was schepen Rob Van De Velde die deze nieuwe zaak open praatte.

  Na een toelichting door architect Vermeersch uit Brugge – die van het pand – vroeger een gerenommeerd woonhuis dicht bij het Koninklijk Paleis, en de toegang tot de ‘handelsbeurs’ – een indrukgevend pand maakte.

  McDonald’s België opende op 17 december de deuren van zijn nieuw restaurant in Antwerpen voor het grote publiek. Het nieuwe restaurant is gelegen aan het Metro Station Meir ter hoogte van huisnummer 40.

  Dit nieuwe McDonald’s restaurant pakt uit met een paar sterke troeven: het is gelegen in een authentiek, historisch pand, het heeft een unieke locatie, heel wat nieuwe jobs en enkele opmerkelijke, duurzame initiatieven. Het McDonald’s team staat te popelen om jullie te ontvangen. Zij werden de weken naar aanloop van de opening klaargestoomd dankzij opleidingen en krijgen nadien nog verdere opleidingen in het restaurant zelf.

  Antwerpenaar Peter Verhelst is franchisenemer van dit nieuwe restaurant. Peter is reeds franchisenemer van de Antwerpse McDonald’s restaurants op de Keyserlei, Groenplaats en Teniersplaats. Daarnaast is hij ook franchisenemer van de McDonald’s restaurants in Puurs, Aartselaar, Burcht en Sint-Niklaas.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitetrofee 2015

  Wie wint de Geitetrofee 2015: Guy Vervoort, Hugo Berckmoes of Ferre Denis?


  Elk jaar beloont het district Wilrijk een verdienstelijke inwoner of vereniging met de Geitetrofee. Voor 2015 zijn er drie genomineerden: Geitestoet-medewerker Hugo Berckmoes, wielerorganisator Guy Vervoort en haiku-dichter Ferre Denis. De Wilrijkenaren verkiezen de winnaar op de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 2 januari 2016.

   

  De jury, bestaande uit leden van de Wilrijkse districtsraad, het districtscollege en de lokale pers, selecteerde drie personen voor de Geitetrofee. Allen hebben ze zich het afgelopen jaar ingezet voor het district en zijn inwoners of Wilrijk op een positieve manier in het nieuws gebracht.

   

  1. Ferre Denis zette met de Haiku-kern Antwerpen het district Wilrijk op de kaart als nationale hoofdstad van de haiku. Deze Japanse dichtvorm, die steevast 3 regels en 17 lettergrepen telt, is vooral bekend door voormalig Europees president Herman Van Rompuy. Hij is dan ook een vaste gast op de activiteiten van de Haiku-kern, die steevast doorgaan in het Wilrijkse districtshuis.

  Ferre Denis en zijn Haiku-kern schonken Wilrijk alvast een gedicht in mozaïekvorm op de Bist en een heuse feestjaar-haiku.

   

  2. Guy Vervoort is nooit ver weg als er in Wilrijk gekoerst wordt. Als organisator bij de Koninklijke Wielerclub Feestcomité Wilrijk lokte hij al heel wat bekende profrenners naar het jaarlijkse dernyfestival tijdens de jaarmarkt, zoals Alessandro Ballan, Philippe Gilbert en Tom Boonen. Dit jaar kreeg de jaarmarkt er een extra wielerwedstrijd bij voor dames.

  Daarnaast was Guy Vervoort tot voor enkele jaren ook de organisator van de Fort VI-cyclocross en zet hij mee zijn schouders onder de jaarlijkse pistemeeting en de dameswielerwedstrijd in de Neerlandwijk.

   

  3. Hugo Berckmoes is een van de drijvende krachten achter de Geitestoet, die op 20 september door de straten van Wilrijk trok. Hugo is de voorzitter van het Technisch Comité, een team van 40 vrijwilligers die er letterlijk én figuurlijk voor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Maanden voor de stoet uitgaat, zijn zij al druk bezig met praalwagens restaureren, schilderen, naaien en timmeren.

  Dankzij Hugo en zijn team, en natuurlijk nog tal van andere vrijwilligers, kon de Wilrijkenaar genieten van alweer een indrukwekkende Geitestoet.

   

  Stemmen op de nieuwjaarsreceptie

  De stemming voor de Geitetrofee vindt plaats op de nieuwjaarsreceptie van het district Wilrijk. Die vindt plaats op zaterdag 2 januari 2016 tussen 12 en 15 uur in het Wintervuurdorp op de Bist. Tussen 12 en 13.30 uur kan elke bezoeker zijn stem uitbrengen op een van de drie kandidaten.

   

  Daarna worden de stemmen geteld en krijgt de winnaar de Geitetrofee ter plaatse overhandigd omstreeks 13.45 uur.

  De geitentrofee's 2014


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen

   

  17 | 12 | 2015

  Ook in 2016 verrassend veel te doen!

  Rivierenhof - Hof van Leysen - Vrieselhof - Kesselse Heide

  De nieuwe is gearriveerd! Haal de PGRA-activiteitenbrochure 2016 af bij de domeinwachters van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen.  

  Eindeloos veel inspiratie voor leuke, leerrijke en zinvolle activiteiten, dat vind je in de gloednieuwe activiteitenbrochure van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA). Kom gezellig buiten, want ook in 2016 valt er weer veel te beleven!

   

  Verrassend veelzijdig

  Het aanbod van de provinciale groendomeinen is zoals altijd plezant, vaak educatief en zeer divers. Sportievelingen, mensen met groene vingers, kindjes die graag dieren aaien, liefhebbers van rozen, sprookjesfans … wie wil genieten, vindt in het grote aanbod vast iets naar z’n meug.

   

  NIEUW: Samen aan de slag!

  Nieuw is de mogelijkheid om de handen uit de mouwen te steken als vrijwilliger voor een (halve) dag. Met maar liefst twaalf verschillende activiteiten kun je onder het motto ‘Samen aan de slag’ als occasioneel vrijwilliger in het Rivierenhof helpen bij het bouwen van dierenhuisjes, vlechten van wilgentakken tot speelse parkelementen, het oogsten van zaden, het planten van bloembollen, het beschermen van bomen, enz.

  Deze nieuwe ontwikkeling na tien jaar vrijwilligerswerking (°2005) komt tegemoet aan de behoefte van parkgebruikers die iets willen doen voor het Rivierenhof maar zich niet op regelmatige basis kunnen engageren om mee te helpen op de Kinderboerderij of aan de slag te gaan als vrijwillig vuilprikker of rozentuingids.

   

  Kom je brochure afhalen bij de domeinwachters of lees online

  Dit boekje boordevol plezierige activiteiten kun je gratis afhalen elke dag tussen zonsopgang en zonsondergang in de provinciale groendomeinen Rivierenhof (Deurne), Vrieselhof (Ranst) en Kesselse Heide (Nijlen).

  Je kan de activiteitenkalender ook online lezen. Surf daarvoor naar www.provincieantwerpen.be > PGRA-jaarbrochure 2016

  Graag tot binnenkort!

   

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:

  Je kunt je gratis activiteitenbrochure 2016 afhalen elke dag tussen zonsopgang en zonsondergang.

  Waar:

  Bij de domeinwachters Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne

  Bij de domeinwachter Vrieselhof, Schildesteenweg 95 in 2520 Ranst (Oelegem)

  Bij de domeinwachters Kesselse Heide, Vaerestraat 4 in 2560 Nijlen

  Je kan de activiteitenkalender ook online lezen. Surf daarvoor naar www.provincieantwerpen.be > PGRA-jaarbrochure 2016

  Social media:

  Nieuwsjes en updates als vanzelf ontvangen op je Facebook-account? Door deze fanpages te ‘liken’ en ‘te volgen’, mis je voortaan geen enkel nieuwsje meer over jouw favoriete groendomein. Ontdek de groene oases in de Antwerpse metropool op:

   

  www.facebook.com > rivierenhof www.facebook.com > kesselseheide www.facebook.com > vrieselhof

  Websites:

  www.provincieantwerpen.be  > Rivierenhof

  www.provincieantwerpen.be  > Vrieselhof

  www.provincieantwerpen.be  > Kesselse Heide

  www.provincieantwerpen.be  > Hof van Leysen

  PGRA-activiteitenbrochure 2016 - Copyright: Provincie Antwerpen.

   

   

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokale Politie Zone Rupel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Niet thuis? Licht aan!

  Voorkom inbraken lamp v2-2w RUPELSTREEK -
  Nu de dagen korter worden, start de Lokale PolitieZone Rupel met de nieuwe actie ‘Niet thuis? Licht aan!’. Inbrekers voelen zich te veel op hun gemak in het donker. De politie wil inwoners een (spaar-)lamp doen laten branden als ze even niet thuis zijn.

  Pakkans
  Inbrekers werken graag in het donker. Als niemand ze ziet, is de pakkans het kleinst. Wie een lichtje in de woonkamer of keuken laat branden, een tijdschakelaar of schrikverlichting aan voor- en achterdeur gebruikt, verkleint de kans op een woninginbraak.

  Valavond
  In de wintermaanden zijn er traditioneel meer inbraken. Daarnaast vervroegt het tijdstip waarop men inbreekt. Dieven kijken vaak in welke huizen het licht aan gaat bij valavond. Waar het donker blijft, is misschien niemand thuis. Politie Rupel wil met de nieuwe actie het aantal woninginbraken verminderen.

  Flyer
  De Lokale PolitieZone Rupel overhandigt met de actie ‘Niet thuis? Licht aan!’ een flyer met een lamp om deze lumineuze tip onder de aandacht te brengen. Inwoners kunnen met vragen terecht op het nummer 03 443 09 00 of kunnen een afspraak maken op diefstalpreventie@politiezonerupel.be voor een gratis advies op maat. Meer tips staan hier te lezen op deze website.

  Samen werken we aan een veilige Rupelstreek!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welzijns- en Gezondheidsraad van de provincie Antwerpen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   Vertegenwoordigers uit welzijnsveld trekken aan alarmbel

  Welzijns- en Gezondheidsraad van de provincie Antwerpen vreest voor gevolgen bij het verdwijnen van provinciale tussenniveau

   

  De Welzijns- en Gezondheidsraad van de Provincie Antwerpen trekt stevig aan de alarmbel. De vernieuwde taakstelling die de Vlaamse regering oplegt aan de provincies baart de vertegenwoordigers uit het sociale werkveld grote zorgen. Vlaanderen wil persoonsgebonden aangelegenheden zoals beleid rond Welzijn en Gezondheid grotendeels overnemen. Daardoor zullen heel wat samenwerkingen en innovatieve projecten in de toekomst niet meer mogelijk zijn. “We voelen ons zondermeer in de steek gelaten. Als de provincies verdwijnen, verliezen we een onmisbare neutrale partner en kunnen we geen nieuwe initiatieven meer uitrollen.”, zegt François Boddaert van de provinciale Welzijns- en Gezondheidsraad.

   

  De welzijns- en gezondheidsraad bestaat uit vertegenwoordigers van

  sociale organisaties en het werkveld. “Deze raad detecteert regionale behoeften en signaleert noden, problemen, vernieuwingen, tendensen die zich in het werkveld voordoen. Vanuit hun praktijkervaring adviseert de raad bij de voorbereiding en de uitvoering van het provinciaal welzijnsbeleid.”, verduidelijkt Boddaert.

   

  Grote bezorgdheid

   

  In het huidige ontwerp van de Vlaamse regering staat dat de persoonsgebonden aangelegenheden, en meer specifiek de welzijnsbevoegdheden, grotendeels bij de Vlaamse overheid gecentraliseerd worden. Dat baart de Welzijns- en Gezondheidsraad grote zorgen. “Er is nood aan een intermediair bestuur zoals de provincie, die  dicht bij het werkveld staat én voldoende schaal heeft om iets in beweging te zetten. Het is naast een gezaghebbend en intersectoraal bestuur ook een neutrale, aanspreekbare en herkenbare partner. Als deze korte lijn wegvalt, verliezen we een onmisbare schakel in de realisatie van bovenlokale samenwerkingen en innovatieve projecten. Bovendien vrezen we dat een rigide opsplitsing tussen persoons- en grondgebonden bevoegdheden een integrale benadering in de weg staat. Denk bijvoorbeeld aan het vrijwilligerswerk dat zich niet enkel afspeelt binnen de zorgsector (persoonsgebonden), maar ook  in andere grondgebonden materies zoals toerisme. De ene vrijwilliger mag dus nog wel ondersteund worden door de provincies en de andere niet? Wat met de provinciale ouderenadviesraad die in de schoot van de Dienst Welzijn ontstaan is en nu door de dienst ondersteund wordt? Zij geeft ook advies over grondgebonden aangelegenheden zoals wonen en mobiliteit. Wie gaat deze adviesraden ondersteunen? Dit kan je niet vanuit één ooghoek benaderen.”, beklemtoont Boddaert.

   

  Provinciale realisaties: enkele voorbeelden

   

  “De provincie zet in op het geven van impulsen aan vernieuwende projecten.”, zegt Boddaert.  Alleen zo kunnen we innovatief blijven. Met deze impulssubsidie kunnen organisaties in een beginfase experimenteren en bij gunstig resultaat de ideeën omzetten naar regulier beleid.” Denk bijvoorbeeld aan de projectoproepen Vrije tijd voor kinderen in armoede. Hiermee willen we vernieuwende experimenten die het welzijn van kinderen bevorderen, met specifieke aandacht voor het terugdringen van kinderarmoede, stimuleren. Een ander voorbeeld is TEJO. Dit staat voor therapeuten voor jongeren. Het is een vrijwilligersorganisatie waar jongeren tussen 10 en 20 anoniem en gratis terecht kunnen voor kortdurende therapeutische begeleiding.

  Na een succesvolle werking in Antwerpen werd een opstartsubsidie voorzien voor een TEJO-werking in Mechelen, Turnhout en Lier.

   

  De afgelopen jaren experimenteerde de provincie op vraag van de Vlaamse overheid met een samenwerkingsmodel rond intrafamiliaal geweld. Er werd een traject uitgewerkt tussen hulpverlening, politie, justitie en lokale besturen om slachtoffers en plegers te begeleiden. “Dit CO3-model blijkt bijzonder succesvol en zal uitgerold worden in heel Vlaanderen. Zonder de experimentele fase op provinciaal niveau was dit nooit gelukt.”, verzekert Boddaert.

   

  Oproep

   

  “De sterke betrokkenheid van het werkveld en de representatieve vertegenwoordiging van de Welzijns- en Gezondheidsraad leidt tot netwerken tussen organisaties en/of lokale besturen. De werking van de actoren kent een betere afstemming, de expertise wordt verhoogd en leemten in het zorg- en dienstverleningsaanbod opgespoord en aangepakt.”

   

  De provinciale Welzijns- en Gezondheidsraad roept de Vlaamse regering op om bij de implementatie van haar beleid rekening te houden met hun bezorgdheden. “Het succesvolle overlegmodel van de provincie Antwerpen mag niet teloor gaan. Dankzij het provinciaal initiatief wordt regionale en intersectorale samenwerking gestimuleerd en is een innoverend beleid mogelijk. We vrezen dat de onschatbare expertise van de provincies en hun professionele ondersteuning verloren gaat. Hoe dan ook is een intersectoraal advies- en inspraakorgaan op provinciaal niveau nodig, liefst onafhankelijk van de regelgevende (sectorale) overheid!”, pleit Boddaert.

   

   

  Getuigenissen uit het werkveld

   

  Kempens Welzijnsplatform –  voorzitter Mon Verrydt:

  “We kunnen altijd rekenen op de deskundige inbreng vanuit de provincie als het gaat over inzicht in de welzijnsvoorzieningen en de noden in de welzijnssectoren. Er is  inzicht in de data, de nieuwe noden en ook wijzigingen in de reglementering en opportuniteiten om startende of experimentele initiatieven te ondersteunen.”

   

  Het Huis-Antwerpen vzw – algemeen coördinator Rita Hey:

   “Het Huis-Antwerpen vzw weet uit ervaring hoe onontbeerlijk de provinciale steun is. Het kon al meermaals op de provincie rekenen voor financiële ondersteuning van haar vormingsactiviteiten en de uitbouw van nieuwe projecten. Als organisatie die volledig op vrijwilligers draait, is deze steun onmisbaar.”

   

  Nachtzorg Antwerpen – Voorzitter Hugo Goedemé:

  “De provincie Antwerpen faciliteert de sectorale en intersectorale samenwerkingsverbanden, initieert een overlegplatform, geeft initiatieven een stimulans, en neemt de rol op van intermediaire tussen de organisaties en sectoren, waarbij zij er over waakt dat alle partners - ongeacht politieke of andere kleur -betrokken worden bij alle fora.”

   

  Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Antwerpen – algemeen directeur Stef Anthoni:

  “Voor het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Antwerpen is de ondersteuning van de provincie van zeer groot belang. Zij hebben het mogelijk gemaakt om onze werking provinciaal goed uit te bouwen en te verankeren. Zij zijn financieel steunend, maar ook regio-stimulerend. De provincie is perfect geplaatst om het gesprek met de lokale en regionale besturen aan te gaan en in een gezamenlijke visie iedereen bij de hulp te betrekken en voor zijn verantwoordelijkheid te stellen.Dit gaat over de grenzen van de subsidiërende administraties en ministeries heen. De provincie is stimulerend op het vlak van vernieuwing en het opzetten van experimenten in hulp en samenwerking. Dankzij een startsubsidie gedurende een aantal jaren konden experimenten ontwikkeld worden, zonder dat dit in gans Vlaanderen al direct moest geïmplementeerd worden. Daardoor kunnen er zaken uitgetest en bijgestuurd worden in nauw overleg met alle betrokken partijen, vooraleer een ruimer initiatief van start gaat.Als de rol van de provincie weg valt, zullen ze hem binnen afzienbare tijd op één of andere manier terug moeten uitvinden.”

   

  CAW De Kempen – psychologe Lotte Theuwis:

  “Met al onze vragen kunnen we steeds terecht bij het provinciale steunpunt. Zij toont ons de juiste weg met praktische vraagtekens. Ze organiseert overleg met andere partners in de provincie om inhoudelijke twijfels, moeilijkheden of hinderpalen te bespreken. We leren van de successen van de projecten van onze provinciale collega's. De provinciale werking heeft duidelijk een meerwaarde!”

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interreg Vlaanderen-Nederland

  Eerste projecten van startin Interreg Vlaanderen-Nederland
  Acht projecten bijten de spits af in ambitieus nieuw subsidieprogramma voor Vlaams-Nederlandse samenwerking

   

  Op 16 december keurde Interreg Vlaanderen-Nederland de eerste acht projecten goed. Met deze goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, in totaal 31.7 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt een bedrag van 15.3 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De Europese Commissie stelt via Interreg Vlaanderen-Nederland de komende zeven jaar ruim 152 miljoen euro ter beschikking voor grensoverschrijdende samenwerking, die innovatie en duurzame ontwikkeling in de grensregio bevordert.

   

   

  Meer natuur voor pittig fruit

   

  De populatie van bijen gaat sterk achteruit.Vlaanderen en Nederland beleven momenteel een heuse bestuivingscrisis die grote ecologische en economische gevolgen met zich mee brengt. De teelt vanappels, peren en kersen is echter erg afhankelijk van bestuiving. Vooral gebieden als het Hageland,  de Haspengouw in Vlaanderen, Nederlands Limburg en Zeeland voelen de gevolgen.

   

  ‘Meer natuur voor pittig fruit’zal fruittelers aansporen om bijvoorbeeld nestblokken te installeren. Voor andere nuttige soorten als vleermuizen, eikelmuizen en marterachtigen worden andereconcrete maatregelen gerealiseerd. Op die manier tracht men opnieuw een stabiele populatie van bestuivende insecten op te bouwen binnen percelen, bedrijven en de brede regio.

   

  Dit natuurlijk tuinbeheer - vanuit een ecologisch model dat de nieuwste Vlaamse en Nederlandse kennis bijeenbrengt - zal de sterfte van de honingbij tegengaan. Het biedt daarnaast kansen voor plaagbestrijding met minder inzet van chemicaliën. Bij het project, getrokken door het Regionaal Landschap Zuid-Hageland, worden beheerders van biotopen in de ruimere omgeving van de boomgaarden betrokken, zoals gemeenten, waterschappen en terreinbeheerders.

   

  Thema: 3A MILIEU – duurzame groei (milieu en hulpbronnen).

  Op een totaal budget van €1.299.127,04levert Interreg een bijdrage van € 649.563,52 (50%).

   

   

  IMPROVED: verbeterde proceswaterzuivering

   

  Uit onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat Vlaanderen en Nederland ongeveer 10 keer meer water zouden kunnen hergebruiken dan momenteel het geval is. Water is een cruciale grondstof voor de chemische industrie in de Zeeuwse, Gentse en Antwerpse zeehavens. De (chemische) industrie vertegenwoordigt een zeer belangrijke economische activiteit in deze havens, maar ze wordt steeds meer geconfronteerd met waterproblematiek zoals o.a. een dalende voorraad van zoet water. De sleutel tot een duurzamer watergebruik ligt dan ook in aanzienlijke mate bij de grootschalige chemische industrie in de havengebieden.

   

  Universiteit Gent initieert daarom ‘Improved’. In dit project wil het infrastructuur opbouwen waarmee onderzoek verricht wordt naar proceswaterzuivering uit verschillende waterbronnen. De onderzoeksinfrastructuur wordt veelvuldig getest bij een aantal grote industriële spelers die mee in het traject stappen en de technologie op eigen terrein zullen toepassen: BASF Antwerpen, Yara Sluikskil, DOW Benelux en Evides Industriewater BV.

   

  De beoogde zuiveringsinstallatie moet state-of-the-art, mobiel en ‘plug and play’ zijn. Zo kan de dynamiek van variabele bronwaterkwaliteit en de invloed van daarvan op het productieproces onderzocht worden zodat bedrijven waterbeheer rond de eigen site kunnen ontwikkelen. Dit alles gebeurt door een geïntegreerde en grensoverschrijdende benadering waarbij zowel de expertise van de chemische industrie, proceswaterleveranciers, technologieleveranciers, als de academische sector uit Vlaanderen en Nederland een belangrijke rol spelen.

   

  Thema: 1A INNOVATIE - slimme groei

  Op een totaal budget van 4.596.678,86levert Interreg een bijdrage van € 2.298.339,43 (50%).

   

   

  PV op maat

   

  Vlamingen en Nederlanders hebben de afgelopen jaren massaal zonnecellen (PV) geïnstalleerd vanwege het subsidiebeleid daarrond. De traditionele zonnepanelen zijn op sommige plaatsen niet meer weg te denken uit het straatbeeld, al worden ze niet door iedereen even aantrekkelijk gevonden.

   

  ‘PV op maat’ speelt daarop in en streeft ernaar om zonnepanelen efficiënter en meer op maat te integreren in woningen en gebouwen. Zonnecelmaterialen die bestaan uit dunne film bieden bijzondere kansen omdat deze rechtstreeks op glas, staal of foliemateriaal aangebracht kunnen worden. Zowel de aanpasbaarheid van afmeting, vorm, kleur en elektrische eigenschappen bieden hierbij mogelijkheden om PV kostenefficiënt èn esthetisch in bouwproducten te integreren.

   

  Vanuit bouwondernemingen, woningbouwverenigingen, woningcorporaties en lokale energienetwerken is er veel vraag naar beter integreerbare PV. Daarom onderzoekt en demonstreert ‘PV op maat’  perspectiefvolle toepassingen van dunne film PV in bouwelementen. Hierdoor ontstaan kansen voor geïnteresseerde producenten en installateurs.

   

  Dankzij het Interreg IV project ‘Solar Flare’ kwam reeds een internationaal toonaangevende alliantie van bedrijven en publieke instellingen tot stand en is de potentie van dunne film zonnecellen aangetoond. ‘PV op maat’ maakt dankbaar gebruik van de uitkomst van dit project en bouwt er gefundeerd op verder.

   

  Thema: 2C DUURZAME ENERGIE – duurzame groei (energie)

  Op een totaal budget van 7.047.000,00 levert Interreg een bijdrage van € 3.163.507,00 (44,89%)

   

   

  2B Connect verbindt bedrijven met biodiversiteit

   

  ‘2B Connect’ - gestuurd door het Vlaamse Departement Leefmilieu, Natuur en Energie - geeft een rechtstreekse invulling aan de Biodiversiteitsstrategie 2020 van de Europese Commissie: inzetten op de ontwikkeling van groene infrastructuur als een belangrijk middel om ecosystemen en ecosysteemdiensten te handhaven en te verbeteren. De Europese Commissie benadrukt daarbij het belang van samenwerking met en tussen bedrijven om de streefdoelen op het vlak van biodiversiteit te realiseren. ‘2B Connect’ voorziet binnen deze optiek minstens 70 bedrijven van een biodiverse inrichting van hun terrein. Deze groene infrastructuur speelt een  belangrijke rol als natuur- en groencorridor en zorgt tevens voor o.a. minder geluidsoverlast, betere luchtzuivering en een aangename omgeving voor buitenactiviteiten.

   

  Heel wat bedrijven willen graag hun terreinen natuurgericht inrichten en beheren. Zij missen echter de nodige kennis en ondersteuning. Via de biodiversiteitsscan BIODIVA voor bedrijven - ontwikkeld in 2012 door o.m. de provincie Antwerpen en de Strategische Projectenorganisatie Kempen - werden een aantal bedrijven geholpen bij het vergroten van de kennis rond biodiversiteit. Maar dit gebeurde vaak ad hoc. Er is echter een groeiende vraag naar ondersteuning vanuit de bedrijven waar ‘2B Connect’ ten volle wil op inzetten. Daarnaast ontwikkelt het project een rekentool dat aantoont waarom het de moeite is om te investeren in groene infrastructuur door de voordelen voor het bedrijf aan te tonen.

   

  Thema: 3A MILIEU – duurzame groei (milieu en hulpbronnen).

  Op een totaal budget van € 6.025.165,41 levert Interreg een bijdrage van € 3.012.582,69 euro (50%)

   

   

  De blauwe keten: algen onder glas

   

  De glastuinbouw beleeft moeilijke tijden omwille van oplopende kosten en een toenemende wereldwijde concurrentie. Zowel Vlaanderen als Nederland voeren dan ook een ondersteunend beleid naar glastuinbouw om de noodzakelijke transitie en de daarbij horende modernisering te kunnen realiseren. Hierbij wordt gezocht naar een verrijking van het bestaande aanbod zoals de commerciële teelt van microalgen, goed voor toepassingen in de voedings- en textielindustrie, bouwsector, farmacie en cosmetica.

  Spirulina biedt binnen het aanbod van biogebaseerde micro-algen het grootste potentieel omdat het een belangrijke bron van fycocyanine (blauwe kleurstof) bevat. Het kan een waardevolle vervanger zijn van de artificiële variant, Briljant Blauw (E133), wat in verband wordt gebracht met hyperactiviteit en andere gezondheidsrisico’s.

  Momenteel worden de meeste micro-algen geïmporteerd uit Azië of de Verenigde Staten. De voorziene teelt in Vlaanderen en Nederland moet zich daarom kunnen onderscheiden door de hoge kwaliteit. En ook het logistieke proces van teelt naar verwerking moet economisch interessant zijn zodat er voldoende afnemers zijn van deze micro-alg. Serres zijn hiervoor bij uitstek geschikt en in de regio zijn er voldoende mensen aanwezig met de nodig technische kennis om, mits enige omscholing, deze teelt op een kwalitatieve en efficiënte manier te realiseren. Een bijzondere surplus binnen het project is het telen van de waterplant eendenkroos op het afvalwater zodat deze als uitstekende waterzuiveraar kan fungeren.

  ‘De blauwe keten’ is een aanzet om tot een nieuwe grootschalige sector te komen. Als deze teelt rendabel blijkt, is er ruimte voor tientallen hectare micro-algenteelt onder glas of op containervelden, waardoor de Vlaams-Nederlandse grensregio op wereldschaal een waardevolle speler wordt.

  Thema: 1A INNOVATIE - slimme groei

  Op een totaal budget van € 2.748.751,73 levert Interreg een bijdrage van €1.374.375,86 (50 %)

   

   

  Duurzame monumenten via Demi More

   

  ‘Demi More’ (Demonstration of Energy efficiency by Measurement and Innovation gives MORE) – geleid door Kempens Landschap en de provincie Noord-Brabant - richt zich op energie-efficiëntie  in onroerend (historisch) erfgoed.

   

  Het energiebeleid bij monumenten vraagt een erg specifieke aanpak. Op het vlak van energieverbruik hebben monumenten vaak slechte prestaties vanwege het materiaalgebruik, de omvang van de ruimtes, de afwezigheid en de moeilijke inbreng van isolatie in vloer, muren en dak. Door middel van demonstratieprojecten van diverse aard zoals o.a. het rangeerstation in Essen en het Franciscanenklooster in Megen zullen innovatieve toepassingen, voor energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare energie in monumenten, tastbaar gemaakt worden en inzicht bieden in de mogelijkheden. Op die manier hoopt het project andere belanghebbenden over de streep te trekken. In combinatie met de uitwerking van een internationale standaard voor de certificering van de duurzaamheid van monumenten (BREEAM-norm op maat van monumenten) kan dit resulteren in een krachtige toolkit voor de verduurzaming van erfgoed. Zo kan de monumentensector in Nederland en Vlaanderen  haar bijdrage leveren aan de ambities van Europa 2020, die vooropstelt de CO2-uitstoot te verminderen, de energievoorziening te vergroenen en het verbruik ervan efficiënter te maken.

   

  Thema: 2B DUURZAME ENERGIE - duurzame groei  (energie)

  Op een totaal budget van € 3.874.720,81 levert Interreg een bijdrage van € 1.937.360,40 (50%)

   

   

  Accelerate³ tilt 3D printen naar hoger niveau

  3D printen, binnen industriële context ook wel additive manufacturing genoemd, nam de laatste jaren een hoge vlucht. Er bestaan heel wat 3D printtechnologieën zoals Fused Deposition Modeling (FDM),  Digital Light Processing (DLP) en jetting. Dankzij deze technologieën kunnen allerhande producten geprint worden en is (dure en minder duurzame) assemblage niet meer nodig. Voor 3D printen is op de vrije markt echter slechts een beperkt aantal polymere printmaterialen beschikbaar. Een innovatieve doorontwikkeling van deze materialen dringt zich op. De behoefte aan biogebaseerde polymeren – als duurzame variant - is groot.

   

  ‘Accelerate³’ wil daarom de specifieke expertise uit Nederlands Limburg en West-Vlaanderen samenbrengen zodat de nodige kennis en testinfrastructuur structureel gebundeld kan worden. Beide regio’s staan in voor deze sector en kennen een gelijkaardig economisch weefsel dat voor het merendeel bestaat uit kleine en middelgrote ondernemingen. Daarnaast worden ze met soortgelijke uitdagingen geconfronteerd en zijn ze in eenzelfde inhoudelijk domein actief, met complementaire specialisaties. De grensoverschrijdende samenwerking tussen West-Vlaanderen en (Nederlands) Limburg biedt dan ook de ideale gelegenheid om kennis, infrastructuur en netwerk in beide regio’s gevoelig uit te breiden.

   

  Dankzij de grensoverschrijdende clustering kunnen de KMO’s en MKB’s in beide regio’s groeien. Verscheidene sectoren van zowel materiaalbedrijven, productie en software zullen baat hebben bij ‘Accelerate³’.

   

  Thema: 1A INNOVATIE - slimme groei

  Op een totaal budget van €2.997.070,40levert Interreg een bijdrage van € 1.279.913,20 (42,71%)

   

   

  Trans Tech Diagnostics (TTD) bekampt hart- en vaatziekten

   

  Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer één in de Europese Unie en kosten de Europese gemeenschap € 196 miljard per jaar. Hiervan wordt € 106 miljard uitgegeven aan gezondheidszorg, inclusief diagnostiek en behandeling van patiënten. De snelle vergrijzing en ontgroening in de grensregio schept de verwachting dat hart- en vaatziekten een sterk stijgende negatieve impact zullen hebben op onze maatschappij.

   

  Een groot deel van mensen met hart- en vaatziekten vertoont tijdens de ontwikkeling van de ziekte geen serieuze symptomen en is dus ook niet onder behandeling. Betere en vroegere identificatie van deze mensen met een verhoogd gezondheidsrisico is dan ook zeer gewenst. Ook voor reeds geïdentificeerde patiënten is goede diagnostiek essentieel om de therapie te verfijnen en zo minder complicaties of bijwerkingen te hebben.

   

  ‘TTD’ richt zich daarom op de ontwikkeling van een diagnostische kit. Deze vorm van gepersonaliseerde geneeskunde wordt gezien als dé weg naar efficiëntere cardiovasculaire gezondheidszorg, breed inzetbaar en met minder bijkomende gezondheidsschade en kosten voor het individu en de maatschappij. Deze inspanningen zullen op termijn niet alleen een positief effect kunnen hebben op de gezondheidszorg, maar spelen tevens in op de behoeften en de vraag van het bedrijfsleven en zorgaanbieders.

   

  Thema: 1A INNOVATIE - slimme groei

  Op een totaal budget van 3.160.000,00levert Interreg een bijdrage van € 1.580.000,00 (50%).

   

   

   

   

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  Sara Peeters
  +32 (0)3 240 69 31
  sara.peeters@grensregio.eu
  www.grensregio.eu


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  NIEUWS!
  + Recept met de groenten van de Stadsboerderij: Week 31


  Het einde van het eerste Stadsboerderij-jaar is in zicht. De laatste levering zal doorgaan op WOENSDAG 23 december. Je mag dan een extra groot en feestelijk pakket verwachten.

  En na ons eerste jaar, komt natuurlijk het tweede jaar. Met meer flexibiliteit en een ruimer aanbod. Vanaf de lente zullen we ook geitenzuivel, eieren en kippenvlees van de Stadsboerderij verkopen. Alles even vers en vol smaak.

  Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentenpakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
  Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks een groentenpakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.

  We bieden in 2016 vier soorten groentenpakketten aan:
  - KLEIN (voor ongeveer 1 persoon - 4 à 6 kleine groentenporties): 425 euro/jaar (8,5 euro week)
  - GROOT (voor 2 à 3 personen - 5 à 7 gewone groentenporties): 625 euro/jaar (12,5 euro/week)
  - TWEEWEKELIJKS KLEIN: 225 euro/jaar (9 euro/2 weken)
  - TWEEWEKELIJKS GROOT: 325 euro/jaar (13 euro/2 weken)

  De leveringen in 2016 zullen starten op donderdag 4 februari. In januari zijn we bezig met verbouwingswerken. Vanaf dan leveren we telkens heel het jaar door met uitzondering van de weken met kerst en nieuwjaar. Inschrijven voor een groentenpakket is dus telkens voor 50 weken, ongeacht op welk moment in het jaar dat je start. Je kan de prijs van het groentenpakket in één keer betalen of op vraag in gelijke stukken per maand afbetalen. 


  In je groentenpakket* van deze week zitten deze seizoensgroenten:
  - Wortelpeterselie en mogelijk nog wat extra groentjes van de Stadsboerderij
  - Knolselder van de Baarbeekhoeve in Muizen
  - Wortelen van de Baarbeekhoeve in Muizen
  - Rode biet van de Baarbeekhoeve in Muizen
  - Postelein van het Wijngaardhof in West-Malle
  - Sjalotjes van 't Livinushof in Sint-Margariete


  Aardappelen van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn te bestellen aan 1,70 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt: 
  http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/


  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.


  Aardappelschotel met wortelpeterselie

  Nodig (3-4personen): 750 gr rode aardappelen, 5-6 stuks wortelpeterselie, 2 rode uien, olijfolie, peper, zout, pikante paprikapoeder, 1 teen look, 5-6 takjes rozemarijn

  Bereiding:
  -  Verwarm de oven voor op 200°C
  -  Was de aardappelen en snijd ze in 2 of in 4 stukjes.
  -  Sprenkel wat olijfolie in een grote ovenschotel. Schik de aardappelen in de schotel.
  -  Snijd de ajuinen in grove stukken en verdeel ze over de aardappelen. Doe hetzelfde met de wortelpeterselie (deze kan je beter eerst schillen).
  -  Sprenkel er de kruiden, fijngesneden look en wat olijfolie over. Meng alles goed met de handen.
  -  Werk af met takjes rozemarijn.
  -  Zet 35-40 minuten in de oven.
  -  Serveer (eventueel) met kip of kalkoen.

  Tip: Vervang de rozemarijn door tijm. Beide kan natuurlijk ook!

  Smakelijk!

  www.stadsboerderijantwerpen.be
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wintervuur te wilrijk

  Premières op Wintervuur

  De Wintervuur karavaan is nu echt in aantocht...
  Tenten zullen neerstrijken op de Bist en in het Steytelinckpark te Wilrijk, The Barn - onze houten concertschuur - wordt dra opgebouwd en de lokale Wilrijkse zaaltjes worden klaargestoomd.

  Wintervuur staat bij deze editie meer dan ooit in het teken van nieuwe creaties en theaterpremières van eigen bodem. Hieronder een korte toelichting bij drie van de acht premières. Kijk op onze website www.wintervuur.be en koop tijdig je tickets!

  VOOR NIKS UMSONST
  PREMIère van COMP.Marius

  Met het stuk Voor Niks Umsonst wagen Comp. Marius & ’t Barre Land (NL) zich aan een tekst van de Oostenrijker J.P Nestroy, die in de negentiende eeuw gekend was als de kwelgeest van de welgestelde burgerij.
  Geniet mee van een komedie waarin toneelspelers een kat-en-muisspel spelen en waarin de romantische kijk op de rol van de kunstenaar aan diggelen wordt geslagen.
  Info & tickets vind je HIER

  TAK en POOLNACHT
  twee premières van jonge makers

  Bij TAK krijg je in het oudste theater van Wilrijk een videoclip voorgeschoteld. Alles wat je bij deze clip is "live": de prachtige collages en tekeningen, de wonderlijke poppen en de muziek. Dit dynamisch, ritmisch verhaal over mensen en onderweg zijn, is een aanrader voor iedereen vanaf 4 jaar.
  Info & tickets vind je HIER

  Poolnacht, het filmisch theater van Post uit Hessdalen, neemt je mee naar het meest noordelijke deel van Europa, waar de duisternis elke winter het onderscheid tussen dag en nacht wegvaagt. Vijf jonge makers trokken in de winter van 2014 naar dit onherbergzaam gebied ver voorbij de noordpoolcirkel en lieten zich wekenlang onderdompelen in een donker en besneeuwd landschap.
  Info & tickets vind je HIER


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen

  15 | 12 | 2015

   

  Meer dan 500.000 euro voor 21 plattelandsprojecten Leader-steun in provincie Antwerpen met plattelandsarmoede als nieuw thema

  21 plattelandsprojecten kregen groen licht via het Europese subsidieprogramma LEADER. Het gaat om 5 projecten in de regio LEADER Kempen Oost, 7 projecten in LEADER Kempen Zuid en 9 projecten in LEADER MarkAante Kempen, alles samen goed voor een subsidiebedrag van € 506.147,49. Onder impuls van gedeputeerde Peter Bellens werd vanuit LEADER voor het eerst aandacht  besteed aan  het thema plattelandsarmoede. Een beknopt overzicht van de projecten leest u onderaan.


  De provincie Antwerpen telt 3 LEADER-gebieden, waar in totaal 31 gemeenten in vertegenwoordigd zijn. In deze gemeenten kunnen overheden, organisaties, verenigingen en ondernemers projecten indienen met een agrarische link, die het platteland versterken. Hiervoor werden in elk gebied een aantal specifieke thema’s afgebakend van werken aan de open ruimte tot streekidentiteit of landbouw- en natuureducatie. “Voor het eerst konden in de drie regio’s ook projecten worden ingediend rond het thema plattelandsarmoede,” zegt provinciaal gedeputeerde Peter Bellens, bevoegd voor Plattelandsbeleid en voorzitter van de 3 LEADER-gebieden. “Armoede op platteland is vaak verdoken, maar alom aanwezig. Met deze LEADER-subsidies krijgen innovatieve projecten de kans om zich te ontwikkelen en anderen te inspireren. Succesvolle projecten kunnen nadien uitgerold worden en nieuwe perspectieven geven aan deze armoedeproblematiek.”

   

  LEADER AANPAK IS BOTTOM UP

  Elk jaar kunnen LEADER-projecten worden ingediend. Uniek hierbij is de bottom up-aanpak. In elk LEADER-gebied vormt zich een Plaatselijke Groep die zelf beslist over de toelagen die lokaal worden toegekend. Projecten kunnen voor een periode van maximaal 2 jaar voor maximaal 65% gesubsidieerd worden met middelen van Europa, Vlaanderen en de provincie. Aan het einde van het jaar worden alle aanvragen door de Plaatselijke Groepen geëvalueerd en worden de subsidies toegekend.

  3 LEADER gebieden van de provincie Antwerpen

  Beknopt overzicht van de goedgekeurde projecten:

   

   

  LEADER Kempen Oost (Balen, Mol, Dessel, Retie, Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk): 5 projecten voor € 118.302,65

   

   

  1)    Doorstarters zijn vechters - KVLV Agra Antwerpen focust zich met dit pilootproject op uittredende land- en tuinbouwsters en helpt hen op zich te heroriënteren op de arbeidsmarkt. Totale projectkost : € 37.470,50  / LEADER-subsidie : 24.355,83

   

  2)    Schrijvers op stal - In de zomer van 2016 organiseert vzw RURANT in elke gemeente een publieksevenement op een land- en tuinbouwbedrijf waarbij een schrijver en een Bekende Vlaming in dialoog gaan over het leven op het platteland. Totale projectkost : € 22.701,83  / LEADER-subsidie : € 14.756,19

   

  3)    Landschapsherstel en agrarisch natuurbeheer in Malou te Balen - Regionaal Landschap Grote en Kleine Nete gaat o.a. de unieke erfgoedwaarden van het Maloudomein opwaarderen samen met het gemeentebestuur van Balen, lokale ondernemers, bewoners en erfgoedhouders. Totale projectkost : € 71.931,74 / LEADER-subsidie : € 46.755,63

   

  4)    Kempische everzwijnen - Agro aannemingen cvba wil de everzwijnenpopulatie in de Kempense grensregio onder controle houden door landbouwers, jagers en andere openruimtegebruikers te laten samenwerken. Totale projectkost : € 38.300,00 / LEADER-subsidie : € 24.895,00

   

  5)    Kempen-karavaan, in de voetsporen van Stephelinus  - Regionaal Landschap Grote en Kleine Nete trekt met een aantal partners door de regio met een professioneel avondvullend programma, waarbij de bezoekers de Kempen anders leren bekijken. Totale projectkost : € 11.600,00 / LEADER-subsidie : € 7.540,00

   

   

  LEADER Kempen Zuid (Herenthout, Grobbendonk, Zandhoven, Vorselaar, Lille, Kasterlee, Geel, Olen, Meerhout, Laakdal, Herselt): 7 projecten voor € 147.645,34

   

  1)    Roadmap feesten en vergaderen op de boerderij, mogelijkheden en regels - KVLV-Agra Antwerpen ontwikkelt een gids met praktische tips voor land- en tuinbouwbedrijven die nieuwe markten willen opzoeken door feestjes te organiseren, vergaderfaciliteiten aan te bieden, enz. Totale projectkost : € 10.067,50  / LEADER-subsidie : € 6.543,88

   

  2)    Een proactieve aanpak van energiearmoede in Herselt  - Het gemeentebestuur van Herselt gaat mensen in armoede met een hoge energiefactuur actief begeleiden om hun woonkwaliteit te verhogen en energiezuinig te leven. Totale projectkost : € 35.000,00  / LEADER-subsidie : € 22.750,00

   

  3)    Groene vingers in Olen : landbouw en natuur hand in hand  - Vzw Kempens Landschap gaat 21 ha agrarisch gebied rond de site van Umicore opwaarderen, o.a. met houtkanten, bomenrijen, een poel en ecologische beekoevers. Voor het beheer worden lokale landbouwers ingeschakeld. Totale projectkost : € 29.000,00  / LEADER-subsidie : € 18.850,00

   

  4)    Zorg met streeksmaak - vzw RURANT wil het gebruik van lokale producten in de zorgsector stimuleren. Met een pilootproject in een zorginstelling in Lille worden de knelpunten in kaart gebracht en creatieve oplossingen uitgedokterd. Er wordt geëxperimenteerd met aangepaste menu’s, proeverijen en smaakacties en nieuwe vormen van maaltijdbeleving. Totale projectkost : € 36.425,84  / LEADER-subsidie : € 23.677,45

   

  5)    Kempense weidepoorten - Regionaal Landschap de Voorkempen wil de typische Kempense (weide)poort of “Kempens veken” weer introduceren in het landschap en lokaal laten produceren met Kempens hout door ondernemers uit de streek. Totale projectkost : € 24.450,00  / LEADER-subsidie : € 15.892,50

   

  6)    Kempen-karavaan, in de voetsporen van Stephelinus  - Regionaal Landschap Grote en Kleine Nete trekt met een aantal partners door de regio met een professioneel avondvullend programma, waarbij de bezoekers de Kempen anders leren bekijken. Totale projectkost : € 11.600,00  / LEADER-subsidie : € 7.540,00

   

  7)    Naar een kader voor houtkanten in agrarisch gebied – Regionaal Landschap Grote en Kleine Nete wil in twee pilootgebieden (Gemeente Kasterlee en Gemeente Olen), actief landbouwers adviseren over het beheer, behoud en inrichting van houtkanten en hen informeren over win-winsituaties voor zowel landbouw als andere sectoren. Totale projectkost : € 80.502,33  / LEADER-subsidie : € 52.391,51  

   

  LEADER MarkAante Kempen+ (Zoersel, Malle, Beerse, Merksplas, Rijkevorsel, Brecht, Wuustwezel, Hoogstraten, Kapellen, Stabroek, Kalmthout, Essen,

                               Baarle-Hertog): 9 projecten voor € 240.199,50

   

  1)    Verkeersveiligheid op den buiten  - Via een uitgebreide campagne wil de gemeente Wuustwezel haar landelijke wegen veiliger maken voor landbouwers en fietsers en conflicten tussen die 2 groepen vermijden. Totale projectkost : € 40.557,55  / LEADER-subsidie : € 26.362,00  

   

  2)    Groenten uit Essen  - Vzw Kempens Landschap wil op het voormalige kloosterdomein van de paters Redemptoristen 3 zones opwaarderen: de moestuin wordt een school- of samenmoestuin, de laagstamboomgaard en de hoogstamboomgaard, die door schapen begraasd zal worden. Totale projectkost : € 52.000,00 / LEADER-subsidie : € 33.800,00

   

  3)    Van tuin naar erf naar landschap  - Regionaal Landschap de Voorkempen wil tuinen en erven beter integreren in het landschap: o.a. via een toolbox rond erf en wetgeving, kijkerven en steekambassadeurs en specifieke acties voor tuin- en landschapsarchitecten. Totale projectkost : € 57.184,20 / LEADER-subsidie : € 37.170,00

   

  4)    Bodem als kapitaal voor open ruimte in de Polder  - Regionaal Landschap de Voorkempen neemt mensen mee naar de polder, o.a. om aardappelen te rapen naar de oogst, maar er rijdt ook een poldermobiel naar de dorpen en voor landbouwers komen er specifieke quickwins rond vergroening. Totale projectkost : € 37.228,20  / LEADER-subsidie : € 24.198,00

   

  5)    Waddisda? - Via een uitgekiende promotiecampagne wil vzw RURANT de kennis van landbouwvoertuigen op de weg verhogen bij het grote publiek om bij te dragen aan een hoger draagvlak en meer verkeersveiligheid. Totale projectkost : € 31.327,04 / LEADER-subsidie : € 20.363,00

   

  6)    Sttt, de lindeboom vertelt …  - Toerisme Zoersel ontwikkelt een educatieve doe-en beleefruimte gericht op natuur en landbouw in de ruime regio via een nieuw concept met o.m. multimedia en een vertelruimte. Totale projectkost : € 60.184,00 / LEADER-subsidie : € 31.050,50

   

  7)    Maatjes in de zorg  - De lokale besturen van Beerse en Malle investeren o.a. in de opleiding van een ervaringsdeskundige voor de begeleiding van sociaal kwetsbaren in hun gemeenten en starten diverse acties voor deze doelgroep. Het OCMW van Beerse coördineert dit project. Totale projectkost : € 49.046,03  / LEADER-subsidie : € 31.880,00

   

  8)    Vlucht doorheen de landbouwkolonies - Vzw Kempens Landschap ontwikkelt voor het nieuwe bezoekerscentrum via panoramafotografie een visuele toer door het landschap van de Kolonies van Wortel en Hoogstraten met aandacht voor landbouw, natuur en erfgoed. Totale projectkost : € 24.926,00  / LEADER-subsidie : € 16.201,00

   

  9)    Winkelplek  - Vertrekkende vanuit het thema voedsel en winkelen bundelt het OCMW van Zoersel diverse initiatieven rond eenzaamheid en armoede op het plattenland, o.a. de uitbouw van een vrijwilligersnetwerk. Totale projectkost : € 29.500,00 - / LEADER-subsidie : € 19.175,00

  MEER INFO

  Wil u meer informatie over deze projecten of over de LEADER-werking in de provincie Antwerpen, dan kunt u contact opnemen met LEADER-coördinator Kristien Vanlommel bij RURANT via email - kristien.vanlommel@rurant.be - of via de telefoon  - 014/85.27.07 of 0495/90.34.44  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rommelmarkt Lillo 2016

     Rommelmarkt Lillo 2016

   

   

  Afgelopen week werd beslist dat Kunstpunt-Vlaanderen V.Z.W. de rommelmarkt Lillo 2016 niet zal organiseren.

   

  Te weinig raakpunten met de eigen doelstellingen.

  Ons finaal concept voor de vernieuwde rommelmarkt kwam wel tegemoet aan een culturele inbreng, maar zou het traditionele karakter van de alom bekende ‘sjachermarkt’ zwaar kunnen hypothekeren.

   

  Lillo is niet alleen de Sjachermarkt.

  Eerste doelstelling van het initiatief was de toeristische aantrekkelijkheid van Lillo garanderen. De omvang van deze organisatie en de noodzakelijke inspanningen zijn echter bijzonder groot, terwijl het uiteindelijk maar over één ‘hoogdag’ gaat. Het is dan ook een logische beslissing de gebundelde krachten van Het Landshuis en Kunstpunt-Vlaanderen V.Z.W. in te zetten voor meerdere initiatieven tijdens het toeristisch seizoen.

   

  500 jaar oorlog en de strijd moet nog beginnen.

  2016 wordt sowieso een keerpunt voor Lillo. Het verdwijnen van de overzet naar Doel, de geplande werken aan de dijken, …, er zijn genoeg redenen om de strijd voor het behoud en de toekomst van Lillo op te voeren.

  Het Landshuis start 1 januari met een totaal vernieuwde aanpak om de kwaliteit van het vergadercentrum nog te verbeteren, en tegelijk de creativiteit als horecazaak gevoelig op te voeren.

  Kunstpunt-Vlaanderen V.Z.W. gaat voluit voor de implementatie van de digitale tentoonstelling in Het Landshuis en op het internet door middel van haar website www.kunstpunt-Vlaanderen.be.

  Samen zullen zij in 2016 verschillende activiteiten organiseren rond het actuele thema van de waterbeheersing, dat zonder twijfel voor het kleine Lillo grote gevolgen kan en zal hebben.

   

   

  Volste vertrouwen.

  Uit recente gesprekken met de familie Van Agtmael die tot vorig jaar de Sjachermarkt organiseerden, bleek dat zij wel degelijk concreet onderhandelen met potentiële kandidaten. Het leek ons dan ook veel zinvoller die aanpak alle steun te geven voor de toekomst, terwijl wij onze volle aandacht kunnen vestigen op bijkomende info om LILLO nog aantrekkelijker te maken.

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadsmakers

  Stadsmakers: voor Antwerpenaars met initiatief

   

  Opsinjoren wordt ‘stadsmakers’

   

   

  maak kennis met Stadsmakers

   

  Zet uw vereniging of bewonersgroep zich in voor een betere stad? Of werkt u aan een sociale en propere buurt? Dan kan u vanaf januari 2016 terecht bij Stadsmakers.

  ‘Tijdens de infosessie vertelden we u meer over Stadsmakers.’ Zeggen Hugo en Kathleen.

  ’ Zo weet u wat uw vereniging en bewonersgroep volgend jaar allemaal kan doen.’

  Subsidies voor activiteiten en projecten die het leven in de buurt verbeteren

  Stadsmakers bundelt subsidies voor verenigingen en bewonersgroepen. U kan drie types subsidies aanvragen:

  Activiteitssubsidies
  Vraag activiteitssubsidies aan als een van volgende initiatieven wil organiseren in uw buurt:

  • Een kleine activiteit.
  • Een grote activiteit zonder partner.
  • Een grote activiteit met partner.

   

  Voor alle info kijkt u eens naar : www.stadsmakers.be . Daar vind je àlles!  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  s-plus  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp Urban Trail
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Antwerp Urban Trail 2016 passeert door het Sportpaleis


  Op zondag 6 maart 2016 proeven 10 000 sportievelingen tijdens de CittA Antwerp Urban Trail opnieuw van een uniek parcours.Zoals steeds lopen ze langs en door tal van markante en historische Antwerpse gebouwen.De meest opvallende nieuwe locatie is het Sportpaleis. Inschrijven kan vanaf dinsdag 15 december.

   

  De CittA Antwerp Urban Trail is in 2016 aan zijn vierde editie toe. Start en finish liggen zoals de voorbije jaren in Park Spoor Noord. Nieuw op het twaalf kilometer lange parcours is een passage door het Sportpaleis. Al lopend een kijkje nemen in de legendarische sport- en muziektempel van 83 jaar oud, wordt ongetwijfeld een unieke belevenis. Wat het nog extra bijzonder maakt, is dat tijdens dat weekend het afscheidsfeest van veldrijder Sven Nys plaatsvindt in het Sportpaleis. De deelnemers aan de Antwerp Urban Trail lopen door de backstage van ‘Merci Sven!’ en maken kans om enkele bekende sporters of muzikanten op hun weg te ontmoeten.

   

  Naast het Sportpaleis worden nog heel wat nieuwe, verrassende locaties in het parcours opgenomen, maar die worden pas later onthuld. Dat vaste waarden als passages door het stadhuis en het MAS een onderdeel blijven van het traject is echter geen geheim. “Als uitdagende loopwedstrijd brengt de Antwerp Urban Trail ook in 2016 onze lopers langs verrassende en normaal ontoegankelijke plekken”, vult Antwerps schepen voor sport Ludo Van Campenhout aan, “De organisatoren slagen er samen met Sporting A steeds in om nieuwe attracties en een origineel parcours te vinden, want er is nog heel veel te ontdekken in Antwerpen, ook voor lopers. Met de Antwerp Urban Trail leer je de stad op een aparte manier kennen. Antwerpen blijft dé loopstad van Vlaanderen en de Antwerp Urban Trail vormt elk jaar een van onze hoogtepunten!”

   

  Inschrijven

  De inschrijvingen voor de Antwerp Urban Trail 2016 openen op dinsdag 15 december 2015 om 10 uur op www.nnurbantrailseries.be. Om elke loper het nodige loopcomfort te bieden op de soms smalle passages kunnen in totaal 10 000 lopers deelnemen. Gegadigden wachten best niet te lang om in te schrijven, want tijdens de laatste editie was die limiet twee weken na de start van de inschrijvingen al bereikt.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

   Studenten en professionals werken samen aan creatieve workshops voor Music For Life

  Charged Up is een initiatief opgestart door drie laatstejaarsststudenten van de splinternieuwe Artesis Plantijn Hogeschool Campus Ellermansstraat. Aan de hand van creatieve workshops willen zij geld inzamelen ten voordele van Music For Life.

   

  De studenten Grafische en Digitale Media hebben de intentie de grafische sector toegankelijk te maken voor jongeren en belangstellenden. De workshops zeefdruk, kalligrafie, graffiti, productontwikkeling, fotografie en illustratie worden gegeven door professionals. Tijdens de anderhalf uur durende sessies geven zij de basis van hun passie mee. Voorafgaande kennis is voor de deelnemers geen vereiste maar kan wel een pluspunt zijn.

   

  Graffiti

  Kenny van den Broeck is geen onbekend figuur in de graffiti scene. Tijdens zijn workshop is het de bedoeling om samen een kunstwerk neer te zetten van 6 op 2 meter. Hiernaast krijgen deelnemers ook de kans om zelfstandig de aangeleerde technieken toe te passen op kleiner formaat.

   

  Kalligrafie

  Ruben van Gassen staat tijdens deze workshopdag klaar om jullie zoveel mogelijk bij te brengen over de wondere wereld van kalligrafie. Je hoeft dit nog niet onder de knie te hebben om deel te kunnen nemen. Hij zorgt ervoor dat je de belangrijkste basics meekrijgt door gebruik te maken van verschillende materialen.

   

  Fotomaton (Zeefdruk)

  Met het concept ‘Fotomaton on tour’ brengen de deelnemers zelf de omgeving in kaart. De Batterie nodigt bezoekers uit om plaats te nemen in de Fotomaton. Er wordt een fotografisch portret genomen van de bezoeker, en een aantal vragen gesteld. Foto’s en quotes worden daarna in grafiek-ateliers uitgewerkt aan de hand van zeefdruk. Samen bouwen deelnemers ter plaatse een installatie die hun blik op de omgeving verbeeldt.

   

  Illustratie

  Laura J. Janssens, ook bekend van de door haar geïllustreerde boeken “Hoger dan de bergen en dieper dan de zee” en “Berelekker”, is eveneens bereid om haar steentje bij te dragen aan het goede doel. Op Charged Up tracht zij de deelnemers illustratief aan het werk te zetten met papier, potlood en chinese inkt.

   

  Fotografie

  De medewerkers van Stampmedia, een belangrijke Antwerpse schakel tussen jongeren en de journalistiek, bieden de workshop fotografie aan. Stampmedia brengt de deelnemers de basis mee op een interactieve manier. Na deze workshop zijn de kandidaten in staat om er zelf met een camera op uit te trekken en fotografische pareltjes vast te leggen.

   

  Productontwikkeling

  El Moïz Ghammam (Mowzes) zorgt tijdens zijn sessies voor de nodige interactiviteit. In de workshop Productontwikkeling krijgen zowel nieuwelingen als mensen met voorkennis de kans te werken op nieuwe producten. Tijdens de anderhalf uur durende sessie’s worden er verscheidene toestellen opnieuw uitgewerkt tot nieuwe concepten.

   

  Elke workshop bedraagt vijf euro, met uitzondering van de Fotomaton. Deze duurt namelijk een hele namiddag en kost hierdoor tien euro.

   

  De ingezamelde winst van het Charged Up-project gaat integraal naar vzw De Batterie, een kunst-educatieve organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen en risicogroepen.

  En daarmee is de cirkel rond: jongeren maken kennis met de grafische sector zodat andere jongeren ook die kans krijgen!

   

  Charged Up vindt plaats 19 december in de lokalen van jongerencentrum Kavka, Oudaan 14 te Antwerpen.

  Iedereen met een warm hart voor het goede doel is zeer welkom om gewoon een kijkje te komen nemen of om een hapje en een drankje te consumeren. Indien u niet kan komen, maar deze Music For Life actie toch wenst te steunen, is storten mogelijk op het Charged Up rekeningnummer: BE52 7370 4495 6109.

   

  Alle info is terug te vinden via het ϟ CHARGED UP ϟ Facebook evenement

  of  via de officiële website waar men zich tevens ook kan inschrijven: www.chargedup.tk.

   tekst voor bij de foto: Arnaud Pepermans, Jozefien Van Asch, Jessica Mamistvalov van de AP Hogeschool nodigen iedereen uit voor Charged Up op 19/12.

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S-PLUS HOBOKEN

  HET WINTERFEEST MET EEN SPETRENDE SHOW:RETINA'S SCHOWCASE&DJ RENATO INGERICHT DOOR S-PLUS HOBOKEN

  ARTIESTEN:TAMARA,RUDY JONES,cabarat follies

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!