Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    14-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    s-plus



















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp Urban Trail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Antwerp Urban Trail 2016 passeert door het Sportpaleis


    Op zondag 6 maart 2016 proeven 10 000 sportievelingen tijdens de CittA Antwerp Urban Trail opnieuw van een uniek parcours.Zoals steeds lopen ze langs en door tal van markante en historische Antwerpse gebouwen.De meest opvallende nieuwe locatie is het Sportpaleis. Inschrijven kan vanaf dinsdag 15 december.

     

    De CittA Antwerp Urban Trail is in 2016 aan zijn vierde editie toe. Start en finish liggen zoals de voorbije jaren in Park Spoor Noord. Nieuw op het twaalf kilometer lange parcours is een passage door het Sportpaleis. Al lopend een kijkje nemen in de legendarische sport- en muziektempel van 83 jaar oud, wordt ongetwijfeld een unieke belevenis. Wat het nog extra bijzonder maakt, is dat tijdens dat weekend het afscheidsfeest van veldrijder Sven Nys plaatsvindt in het Sportpaleis. De deelnemers aan de Antwerp Urban Trail lopen door de backstage van ‘Merci Sven!’ en maken kans om enkele bekende sporters of muzikanten op hun weg te ontmoeten.

     

    Naast het Sportpaleis worden nog heel wat nieuwe, verrassende locaties in het parcours opgenomen, maar die worden pas later onthuld. Dat vaste waarden als passages door het stadhuis en het MAS een onderdeel blijven van het traject is echter geen geheim. “Als uitdagende loopwedstrijd brengt de Antwerp Urban Trail ook in 2016 onze lopers langs verrassende en normaal ontoegankelijke plekken”, vult Antwerps schepen voor sport Ludo Van Campenhout aan, “De organisatoren slagen er samen met Sporting A steeds in om nieuwe attracties en een origineel parcours te vinden, want er is nog heel veel te ontdekken in Antwerpen, ook voor lopers. Met de Antwerp Urban Trail leer je de stad op een aparte manier kennen. Antwerpen blijft dé loopstad van Vlaanderen en de Antwerp Urban Trail vormt elk jaar een van onze hoogtepunten!”

     

    Inschrijven

    De inschrijvingen voor de Antwerp Urban Trail 2016 openen op dinsdag 15 december 2015 om 10 uur op www.nnurbantrailseries.be. Om elke loper het nodige loopcomfort te bieden op de soms smalle passages kunnen in totaal 10 000 lopers deelnemen. Gegadigden wachten best niet te lang om in te schrijven, want tijdens de laatste editie was die limiet twee weken na de start van de inschrijvingen al bereikt.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

     Studenten en professionals werken samen aan creatieve workshops voor Music For Life

    Charged Up is een initiatief opgestart door drie laatstejaarsststudenten van de splinternieuwe Artesis Plantijn Hogeschool Campus Ellermansstraat. Aan de hand van creatieve workshops willen zij geld inzamelen ten voordele van Music For Life.

     

    De studenten Grafische en Digitale Media hebben de intentie de grafische sector toegankelijk te maken voor jongeren en belangstellenden. De workshops zeefdruk, kalligrafie, graffiti, productontwikkeling, fotografie en illustratie worden gegeven door professionals. Tijdens de anderhalf uur durende sessies geven zij de basis van hun passie mee. Voorafgaande kennis is voor de deelnemers geen vereiste maar kan wel een pluspunt zijn.

     

    Graffiti

    Kenny van den Broeck is geen onbekend figuur in de graffiti scene. Tijdens zijn workshop is het de bedoeling om samen een kunstwerk neer te zetten van 6 op 2 meter. Hiernaast krijgen deelnemers ook de kans om zelfstandig de aangeleerde technieken toe te passen op kleiner formaat.

     

    Kalligrafie

    Ruben van Gassen staat tijdens deze workshopdag klaar om jullie zoveel mogelijk bij te brengen over de wondere wereld van kalligrafie. Je hoeft dit nog niet onder de knie te hebben om deel te kunnen nemen. Hij zorgt ervoor dat je de belangrijkste basics meekrijgt door gebruik te maken van verschillende materialen.

     

    Fotomaton (Zeefdruk)

    Met het concept ‘Fotomaton on tour’ brengen de deelnemers zelf de omgeving in kaart. De Batterie nodigt bezoekers uit om plaats te nemen in de Fotomaton. Er wordt een fotografisch portret genomen van de bezoeker, en een aantal vragen gesteld. Foto’s en quotes worden daarna in grafiek-ateliers uitgewerkt aan de hand van zeefdruk. Samen bouwen deelnemers ter plaatse een installatie die hun blik op de omgeving verbeeldt.

     

    Illustratie

    Laura J. Janssens, ook bekend van de door haar geïllustreerde boeken “Hoger dan de bergen en dieper dan de zee” en “Berelekker”, is eveneens bereid om haar steentje bij te dragen aan het goede doel. Op Charged Up tracht zij de deelnemers illustratief aan het werk te zetten met papier, potlood en chinese inkt.

     

    Fotografie

    De medewerkers van Stampmedia, een belangrijke Antwerpse schakel tussen jongeren en de journalistiek, bieden de workshop fotografie aan. Stampmedia brengt de deelnemers de basis mee op een interactieve manier. Na deze workshop zijn de kandidaten in staat om er zelf met een camera op uit te trekken en fotografische pareltjes vast te leggen.

     

    Productontwikkeling

    El Moïz Ghammam (Mowzes) zorgt tijdens zijn sessies voor de nodige interactiviteit. In de workshop Productontwikkeling krijgen zowel nieuwelingen als mensen met voorkennis de kans te werken op nieuwe producten. Tijdens de anderhalf uur durende sessie’s worden er verscheidene toestellen opnieuw uitgewerkt tot nieuwe concepten.

     

    Elke workshop bedraagt vijf euro, met uitzondering van de Fotomaton. Deze duurt namelijk een hele namiddag en kost hierdoor tien euro.

     

    De ingezamelde winst van het Charged Up-project gaat integraal naar vzw De Batterie, een kunst-educatieve organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen en risicogroepen.

    En daarmee is de cirkel rond: jongeren maken kennis met de grafische sector zodat andere jongeren ook die kans krijgen!

     

    Charged Up vindt plaats 19 december in de lokalen van jongerencentrum Kavka, Oudaan 14 te Antwerpen.

    Iedereen met een warm hart voor het goede doel is zeer welkom om gewoon een kijkje te komen nemen of om een hapje en een drankje te consumeren. Indien u niet kan komen, maar deze Music For Life actie toch wenst te steunen, is storten mogelijk op het Charged Up rekeningnummer: BE52 7370 4495 6109.

     

    Alle info is terug te vinden via het ϟ CHARGED UP ϟ Facebook evenement

    of  via de officiële website waar men zich tevens ook kan inschrijven: www.chargedup.tk.

     tekst voor bij de foto: Arnaud Pepermans, Jozefien Van Asch, Jessica Mamistvalov van de AP Hogeschool nodigen iedereen uit voor Charged Up op 19/12.





     

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S-PLUS HOBOKEN

    HET WINTERFEEST MET EEN SPETRENDE SHOW:RETINA'S SCHOWCASE&DJ RENATO INGERICHT DOOR S-PLUS HOBOKEN

    ARTIESTEN:TAMARA,RUDY JONES,cabarat follies





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT


    Provincie Antwerpen

    Ontdek waarom Maria en Jozef naar Malle komen
    19 december, 17 -20 uur, Winterse wandeling in het Vormingscentrum Malle #gezelligbuiten

    Aan het begin van de kerstvakantie legt het Vormingscentrum z’n buren in de watten. In het kader van de wintercampagne “Kom gezellig buiten” nodigt het centrum, waar jaarlijks zo’n 38 000 cursisten te gast zijn, de omwonenden uit om het domein eens van een andere kant te leren kennen. Maar ook de wat verdere vrienden van het Vormingscentrum zijn zeker welkom!

    Maria en Jozef nemen bezoekers mee op een malle wandeling met grappige nootjes. Uiteraard houden zij ook halt aan de “herberg”. Plaats om te slapen is daar volgens de traditie niet, maar er wacht wel een warme sfeer. Wie het concept kent, weet dat er aan winterse charme op de provinciale winterevenementen geen gebrek is, met kaarslicht, gratis hapjes en drankjes.

     

    Een wandeling duurt ca. 40 minuten (2.5 km), inclusief animatie halverwege het parcours in het “popupkerststalletje”. Vooraf inschrijven is niet nodig, enkel een warme muts en sjaal zijn  mooi meegenomen. Het Vormingscentrum zorgt naar goede gewoonte alvast voor dat tikkeltje extra voor een geslaagd verblijf, hoe kort of hoe lang ook.

    Gezellig komen wandelen kost niets en kan doorlopend tussen 17 uur en 20 uur, de winterbar is open tot 21 uur.

    Gezellig buiten

    Kom Gezellig Buiten is een overkoepelende wintercampagne van de provincie Antwerpen. De provincie verkeert in opperste winterstemming en pakt hier manifest mee uit. Provinciale Groendomeinen Prinsenpark, Rivierenhof en Vrijbroekpark, Arboretum Kalmthout en Provinciale Recreatiedomeinen Zilvermeer en de Schorre dompelen zich tijdens winteravonden, sfeerwandelingen, … onder in een gezellige wintersfeer. Ook de Keiheuvel in Balen, de Lilse Bergen, het Suske en Wiske – Kindermuseum en het Vormingscentrum in Malle schotelen bezoekers een winters programma voor vol vuur, licht en sfeer. Het G-cyclocrosscriterium is met vijf wedstrijden de sportieve poot van Gezellig Buiten. G-sporters strijden in het voorprogramma van grote veldritten op hetzelfde parcours als beroepsveldrijders. Tijdens Gezellig Buiten is het warm en vurig in de provincie Antwerpen, ook al is het putteke winter!

    www.gezelligbuiten.be

    Het Vormingscentrum bij valavond - Copyright: Provincie Antwerpen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN - verlichting

    HARTELIJK HOBOKEN

     

    WINKELEN IN HOBOKEN

     

    GEWOON BUITENGEWOON

     

    Dank zij die ‘slogan’ kan Lynn Lodewyckx binnenkort gaan winkelen in HOBOKEN…aan de Hudson in plaats van aan de Schelde…

    Is het toeval dat Frank Sinatra op 12/12/1915 – 100 jaar geleden dus in HOBOKEN geboren  werd?

    38.711 inwoners telt Hoboken – want dat was de bijkomende vraag- waarop Lynn antwoordde met 38.175- en de tweede schatte het aantal inwoners op 37.954- en gezien de slogan een combinatie was - werd de ‘troostprijs’ een aankoopbon van 200 € overhandigd door schepen voor oa middenstand Koen Raets.

     

    Na de nodige ceremonie werd dan de verlichting aangestoken,Lichtjes in de Kapelstraat branden!

     





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERSTVERLICHTING WILRIJK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Kerstverlichting officieel aangestoken in Wilrijk

    Nadat Hans Ides ook de Duitstalige ‘collega’s’ welkom heette, de bijhorende geschenken verdeeld waren, troonde de districtsburgemeester iedereen mee naar de lokatie van de twee mozaïeken.

    Nadat de heer Tondat erop wees dat de ‘Wilrijkse Academie eveneens de ‘haiku’ boven de elektriciteitscabine leverde – werden de twee schitterende kunstwerken ingewijd.

    Ondertussen werd de 19de kerstmarkt open verklaard.

    De 31ste kersboom uit Butchenbach werd symbolisch overhandigd door HIW.





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    11 | 12 | 2015

    Provincie veilt Nessie voor goed doel (#mfl2015)
    De opbrengst gaat integraal naar Watafrik, tijdens de #warmsteweek van Studio Brussel

     

    De provincie roept iedereen op om mee te bieden op Nessie. Deze kunststoffen volbloed werd voorbije jaar gecreëerd als onderdeel van de communicatiecampagne meldpuntwaterlopen. Bieden kan tot 22 december. Tijdens de #warmsteweek wordt het bedrag bekend gemaakt.

    Gemeenten, bedrijven en zelfs particulieren met interesse in kunst, natuur, landschap en/of solidariteit met het zuiden, kunnen een kans wagen. De provincie Antwerpen mikt op een aardig bedrag. In het kader van Music For Life wordt dit integraal geschonken aan Watafrik. Watafrik is één van de duizenden vzw’s die geregistreerd zijn binnen de solidariteitsactie van Studio Brussel en die je met een actie kan steunen.

     

    Didier Soens, directeur van de dienst Integraal Waterbeleid en huidig eigenaar van Nessie, hoopt dat Nessie een tweede leven beschoren krijgt.

    Het voorbije jaar hebben we onze burgers met succes betrokken bij het waterlopenbeleid. Wanneer je iets ongewoon ziet in een provinciale waterloop, kan je dat melden op meldpuntwaterlopen.be. Nessie is zonder meer een ongewone exoot te noemen en was daarom de ideale mascotte van onze actie. Net omdat we onze waterlopen vrij willen houden van exoten die er niet horen, zoeken we een nieuwe warmere bestemming voor dit 2,5m grote wezen.”

     

    Watafrik, kortweg Water voor Afrika, was volgens Rik Röttger (sp.a.), bevoegd voor integraal waterbeleid én noord zuid, een bewuste keuze. “Gemeenschappelijke deler is het recht op water voor iedereen. De opbrengst gebruikt Watafrik voor een waterput in Boghé. De put zal landbouw (moestuinen) mogelijk maken zonder regenafhankelijk te zijn. Zo krijgen 1.000 gezinnen voedselzekerheid. We zijn zelf de grootste waterloopbeheerder van de onbevaarbare waterlopen in onze provincie en onze medewerkers weten als geen ander hoe belangrijk water is en hoe het moet beheerst worden.

    Momenteel ligt Nessie op het provinciaal recreatiedomein De Schorre

    PRAKTISCHE INFO

    Bieden op Nessie:

    De afmetingen en andere eigenschappen van Nessie vind je terug in het zoekertje (2dehands.be >Nessie). Bieden kan tot 22 december tot 10u. Startbedrag is 250€.  De provincie vervoert Nessie kosteloos naar de nieuwe eigenaar in de loop van januari.

     

    Music For Life:

    Van 18 tot en met 24 december is het Provinciaal recreatiedomein De Schorre opnieuw de centrale locatie voor de ‘De Warmste Week’ tijdens Music For Life. Tijdens deze jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel organiseren luisteraars acties en zamelen ze zo geld in voor een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt. Op die manier wil Studio Brussel de vele Vlaamse vzw's die zich inzetten voor anderen ondersteunen. Siska Schoeters, Linde Merckpoel en Eva De Roo leven tijdens de Warmste Week een week lang buiten in de kou in De Schorre en draaien non-stop jouw verzoekplaten voor meer dan 1000 goede doelen.

    Meer info: www.warmsteweek.be


    Bezoek Nessie:
    Je kan Nessie bezichtigen in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Nessie bevindt zich vlakbij de locatie van Music For Life. Je kunt ze het vlotst bereiken via dienstingang 2 in de Kapelstraat (ter hoogte van hockeyclub Braxgata).

    Als je via de bareel binnen wandelt ga je meteen rechts over een bruggetje, Nessie ligt aan het tweede bruggetje dat je tegenkomt.

    De parking aan deze ingang is gedurende Music For Life volledig in gebruik. Je kunt wel parkeren aan de hoofdingang in de Schommelei. Je gaat dan de trappen van de hoofdingang naar beneden, loopt het domein door richting het Vlinderplein waar Music For Life doorgaat en loopt rechtsom langs het Vlinderplein. Je blijft volgen, laat de ingang van dienstingang 2 rechts liggen en uiteindelijk kom je aan de twee bruggetjes waar Nessie ligt.

    copy richt provincie antwerpen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgbedrijf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10 |12 | 15

    Dienstencentra en woonzorgcentra Zorgbedrijf Antwerpen zetten opnieuw deuren open voor blokkende studenten


    Studenten die op zoek zijn naar een rustige ruimte om samen te studeren, zijn opnieuw welkom in dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen, verspreid over de hele stad.

     

    In de dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen kunnen in totaal meer dan 200 studenten terecht om te blokken.

     

    Er is gratis wifi en er zijn op alle locaties zeker senioren in de buurt die de studenten die dat willen, met plezier zullen be(groot)moederen. Zo zetten de klanten en medewerkers van Zorgbedrijf Antwerpen mee hun schouders onder de blok.

     

    Meer dan twintig locaties in alle districten van Antwerpen heten de studenten graag welkom. Wie in een dienstencentrum of woonzorgcentrum wil komen studeren, neemt het best vooraf even contact op met de locatie. Dat kan telefonisch of per e-mail. Op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/studeren vinden studenten een overzicht van alle dienstencentra en woonzorgcentra die de deuren openzetten en hun contactgegevens.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken komt op tegen kanker

    11.820,79 !

    €11.820,79 is het bedrag van de cheque die een fiere  districsburgemeester Kathelijne Toen in naam van Hoboken mocht overhandigen aan de afgevaardigde van ‘Kom Op Tegen Kanker’.

    ‘In tegenstelling met andere gemeenten in Vlaanderen heeft Hoboken géén grote actie – maar wel talrijke kleine activiteiten die alles samen toch voor het mooie bedrag van € 11.820,79 zorgden.’

    Karen Dobbé, coördinator van Kom Op Tegen Kanker dankte dan ook alle verenigingen die jaarlijks zoveel mensen in actie krijgen.

    Tijdens een ‘lekkere’ receptie mochten we dan nog vernemen dat er door ‘sjoelclub’ de vinkskes reeds op 15 december een volgende actie op het getouw staat…

     















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Kempens Landschap vzw

     

    09 | 12 | 2015

     

    Wandelen en fietsen tussen Hof Ter Linden en Fort 5 in Edegem
    De provincie Antwerpen kent aan Kempens Landschap een belangrijke subsidie toe voor de verbinding van Hof Ter Linden met Fort 5. 

    Donderdag 3 december keurde de deputatie van de provincie Antwerpen een subsidie van 27.200 euro goed ten aanzien van Kempens Landschap voor de aanleg van 2 paden tussen Hof ter Linden en Fort 5 te Edegem. De paden worden volgend jaar gerealiseerd.

     

    Kempens Landschap bekomt subsidie

     

    Hof Ter Linden werd in 2012 aangekocht door de gemeente Edegem, Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur en Bos, met belangrijke steun van de provincie Antwerpen. Dankzij deze aankoop krijgt Hof Ter Linden als belangrijke groene long in het hart van de gemeente en als parel in de Zuidrand een mooie toekomst, met een grote meerwaarde voor gemeenschap.

     

    Aan deze toekomst werd tijdens de afgelopen jaren achter de schermen hard gewerkt. De restauratie van de gebouwen werd voorbereid en er werd een visie uitgewerkt voor het park. Kempens Landschap had in deze aspecten vaak een belangrijke rol en werkte al verschillende malen als katalysator voor het verkrijgen van subsidies, zonder welke er weldra niet zoveel meer gerealiseerd zou kunnen worden.

     

    Dat Kempens Landschap het verschil kan maken bleek donderdag opnieuw. De landschapsvereniging kreeg vanuit de provincie Antwerpen een belangrijke cofinanciering voor de verbinding van het kasteeldomein met het naastgelegen Fort 5, een ambitie die de eigenaars hadden vanaf de dag van de aankoop. Ook Landschapspark Zuidrand, het gebiedsgerichte samenwerkingsverband tussen de provincie Antwerpen, 9 gemeenten, de Vlaamse overheid en heel wat verenigingen, pleitte mee voor deze cofinanciering.

     

    Concreet besloot de deputatie van de provincie Antwerpen om 27.200 euro opzij te zetten als financiële steun aan Kempens Landschap en de gemeentevoor de realisatie van twee paden. De totale realisatiekost zal zo’n 145.000 euro bedragen.

     

    Verbinding van Hof Ter Linden met Fort 5

     

    Het pad ten westen van Hof Ter Linden zal de Drie Eikenstraat, langsheen landbouwgronden en bos, verbinden met de Graaf De Granvellelaan. Van daaruit zal het pad verder naar het noorden lopen om uiteindelijk de verbinding te maken met het fort. Dit recreatieve pad wordt opengesteld voor fietsers, voetgangers en joggers.

     

    Het pad ten oosten van Hof Ter Linden zal vertrekken vanaf de Patronaatstraat en tussen de landbouwgronden en het bosgebied lopen tot aan ‘den Donk’. Dit pad wordtvoorbehouden voor wandelaars en joggers.

     

    De werken starten in het voorjaar van 2016. Vanaf de zomer kan men van op de nieuwe paden genieten van dit prachtig stukje erfgoed.

     

    Volop genieten van de Zuidrand

     

    Gedeputeerde Peter Bellens, covoorzitter van Kempens Landschap, is blij dat er via deze subsidie werk kan gemaakt worden van een eerste stap in de totale openstelling van het kasteeldomein. “Hof Ter Linden is een prachtig geheel van gebouwen, bossen en velden. Het park herbergt enkele pareltjes, die Kempens Landschap en de andere eigenaars in de toekomst zeker nog zullen ontsluiten. Maar ook de open ruimte rondom het kasteelpark, met enkele mooie zichtassen, heeft een hoge belevingswaarde. Dankzij de wandel- en fietspaden kunnen we jong en oud daar volgend jaar al ten volle van laten genieten.

     

    Ook gedeputeerde Rik Röttger ziet een absolute meerwaarde in het project: “Dankzij deze realisatie zal de Zuidrand een troef rijker zijn, en wordt er opnieuw invulling gegeven aan één van de doelstellingen van het open ruimte project van Landschapspark Zuidrand, namelijk het toegankelijk en beleefbaar maken van de open ruimte van onze streek voor wandelaars of buurtbewoners. In de Zuidrand zijn er al heel wat trage wegen, die je voeren langs  onverwachte plaatsen en je heel wat waardevol erfgoed, natuur of mooie landschappen doen ontdekken. De paden rond Hof Ter Linden vullen dit netwerk - waar onder andere Kempens Landschap al 10 jaar aan meewerkt – sterk aan.  

     

    Kempens Landschap maakt al jaren lang werk van de inrichting en ontsluiting van de open ruimte in de Zuidrand. Ook in de gemeente Borsbeek zijn we bijvoorbeeld eigenaar van ca. 30 ha landbouwgrond, verspreid gelegen, die met elkaar verbonden en ontsloten worden door trage wegen. Op die manier kan je in Borsbeek – één van de gemeenten met de hoogste bewoningsgraad in Vlaanderen – een wandeling van zo’n 2u maken door een weids, stil, open landschap. Een zeer mooie prestatie, waarop we in Edegem graag verder bouwen”, aldus gedeputeerde Inga Verhaert, co-voorzitster van Kempens Landschap.

     



    Copyright: Kempens Landschap

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

     

    09 | 12 | 2015

    Discipline maakt kinderen sterk

    Nieuw Triple P magazine over positief opvoeden

    Hoe kan je je kind discipline bijbrengen? Dat is het onderwerp van het 14de Triple P magazine dat provincie Antwerpen, Kind en Gezin, de opvoedingswinkels en Triple P Belgium uitbrengen. Ouders willen hun kinderen zien opgroeien tot gelukkige volwassenen die hun eigen keuzes maken en rekening houden met de omgeving waarin ze leven. Discipline helpt hen op weg naar dit doel. Maar hoe doe je dat? Hoort straffen daarbij, of zijn er betere manieren? Daarover gaat deze najaarseditie. Vanaf vandaag verdelen meer dan 500 organisaties, waaronder Kind en Gezin en de opvoedingswinkels, 50.000 gratis exemplaren van deze najaarseditie.

    Hoe goed is streng zijn voor je kind?

    Aandachtig met je kind bezig zijn, dat is de eerste stap naar discipline, stelt Triple P-trainster Hilde Weekers. Zo ontdek je niet alleen wie jouw kind is, wat het kan en niet kan, maar creëer je ook een veilige, warme band met je kind. Dat is de belangrijkste voorwaarde om je kind discipline te kunnen meegeven.

    ‘Je moet geen vrienden willen zijn met je kind’

    Door herhaling en regelmaat in de opvoeding krijg je kinderen met discipline, vertelt professor Paul Verhaeghe in zijn nieuwe boek Autoriteit. Triple P magazine ging met hem in gesprek over zijn visie op opvoeding, gezag en discipline. ‘Kinderen willen graag gezien worden door hun ouders en daarom hebben ouders een natuurlijk gezag bij hun kinderen, maar dat gezag kan op de helling komen te staan als ze dit niet goed uitoefenen.’

    Hoe raak je het als ouders met elkaar eens?

    ‘Het mag van papa!’ Iedere ouder komt het wel eens tegen dat zijn of haar partner er andere ideeën op nahoudt over bepaalde aspecten van de opvoeding. Hoe ga je met die verschillen om tegenover je kind en tegenover elkaar? Triple P zet vijf tips op een rijtje.

    Discipline in de sportclub

    Triple P ging op bezoek bij een basketbalclub en leerde er hoe de coach de discipline in zijn jonge team handhaaft. ‘Discipline draait bij mij grotendeels om respect’, vertelt hij.

    ‘Je kunt bij ons met al je vragen terecht.’

    Wendy Verdickt van het opvoedingscentrum van Mechelen vertelt wat ouders van de opvoedingswinkel kunnen verwahcten. Geen kant en klare antwoorden, zo legt Wendy uit. ‘We gaan samen met de ouders uitzoeken wat voor hun kind goed is.’

    Vraag het aan de opvoedingswinkel

    In deze rubriek lees je met wat voor vragen gezinnen zoal bij de opvoedingswinkel terecht kunnen én lees je de goede raad die ze daar als antwoord krijgen. Deze keer: ‘Mijn dochtertje heeft voortdurend driftbuien’ en  ‘Mijn dochter is overgevoelig aan kleding’.

    Vijf frietjes/Slabakken

    In hun eigen stijl bieden Atilla Erdem en Barbara De Munnynck weer twee heerlijke columns. Een ouder zien die zijn kind onheus behandelt: het overkwam Atilla in de Quick.Barbara ontdekt, bij de geboorte van haar derde dochter, dat de strenge normen die ze voor haar eigen moederschap hanteert intussen wat afgezwakt zijn.

    Triple P magazine praktisch

     

    Triple P staat voor Positive Parenting Program, een wetenschappelijk onderbouwd programma voor opvoedingsondersteuning. Met het Triple P magazine informeert de provincie Antwerpen samen met Kind en Gezin, de opvoedingswinkels en Triple P Belgium duizenden ouders over het Triple P-programma en positief ouderschap.

    Het Triple P magazine is gratis te verkrijgen bij Kind en Gezin, de opvoedingswinkels, bibliotheken en op tal van verdeeladressen, zie www.triplepmagazine.be of via redactie@triplepmagazine.be. Extra info vinden ouders op de Facebookpagina ‘Positief opvoeden werkt!’  Organisaties buiten de provincie Antwerpen kunnen het magazine nu ook bestellen voor 0,25 eurocent/magazine. 

    Meer info over Triple P: www.triplep.be    

    copy richt provincie antwerpen




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

     
     

    Recept met de groenten van de Stadsboerderij: Week 30


    Grote verhuis deze week op de Stadsboerderij! Vanaf nu zijn ook de boerderijgebouwen in ons beheer en starten we met de verbouwingswerken. De groenten zullen de komende weken vooral komen van lokale boeren waarmee we samenwerken in de coöperatie, want wij hebben onze handen vol met de werken.

    Opgelet!
     Voor wie zijn pakket op de Stadsboerderij afhaalt: je groentepakket staat vanaf deze donderdag 10 dec klaar in het boerderijgebouw.

    In je groentepakket* van deze week zitten deze seizoensgroenten:
    - Paarse wortel van de Baarbeekhoeve in Muizen
    - Paksoi van de Baarbeekhoeve in Muizen
    - Groene selder van de Baarbeekhoeve in Muizen
    - Pijplook van het Wijngaardhof in West-Malle (ook het lof kan je opeten)
    - Peterselie van het Wijngaardhof in West-Malle
    - Pompoen van 't Livinushof in Sint-Margariete


    Geen kolen dus deze week. Jolien ging aan de slag met pompoen. Laat je inspireren.

    Aardappelen
    van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn  te bestellen aan 1,70 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt: 
    http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/


    *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.
    Pasta met pompoen Een verrassend pastagerechtje!   Nodig (4 personen): 1 kleine pompoen, 1 teentje look, 1 grote ui, 250 ml groentenbouillon, 1 laurierblaadje, enkele takjes tijm, 250 gr spek (kleine stukjes), 400-500 gr pasta, handvol geraspte parmezaan, peper, zout   Bereiding: - Breng het water van de pasta aan de kook. - Stoof de look en de ui aan in hete olijfolie. - Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg ze eraan toe. - Voeg er daarna de bouillon en het laurierblaadje aan toe. Laat ongeveer 20 minuten sudderen. - Bak ondertussen het spek. Zet daarna even opzij. - Neem het laurierblaadje weg van de pompoen. Mix/prak de pompoen tot een zachte saus. - Werk de saus af met peper, zout en tijm. Je kan er in de plaats van tijm ook nootmuskaat bij doen. - Als de saus te dik is kan je er een beetje water aan toevoegen. - Meng de pasta, saus en stukjes spek onder elkaar. - Strooi er de parmezaanschilfers over. Als extra versiering kan je er nog wat tijm overstrooien.   Tip: Je kan er verschillende soorten kaas aan toevoegen.
    Smakelijk!

    www.stadsboerderijantwerpen.be


    Grote verhuis deze week op de Stadsboerderij! Vanaf nu zijn ook de boerderijgebouwen in ons beheer en starten we met de verbouwingswerken. De groenten zullen de komende weken vooral komen van lokale boeren waarmee we samenwerken in de coöperatie, want wij hebben onze handen vol met de werken.

    Opgelet!
     Voor wie zijn pakket op de Stadsboerderij afhaalt: je groentepakket staat vanaf deze donderdag 10 dec klaar in het boerderijgebouw.

    In je groentepakket* van deze week zitten deze seizoensgroenten:
    - Paarse wortel van de Baarbeekhoeve in Muizen
    - Paksoi van de Baarbeekhoeve in Muizen
    - Groene selder van de Baarbeekhoeve in Muizen
    - Pijplook van het Wijngaardhof in West-Malle (ook het lof kan je opeten)
    - Peterselie van het Wijngaardhof in West-Malle
    - Pompoen van 't Livinushof in Sint-Margariete


    Geen kolen dus deze week. Jolien ging aan de slag met pompoen. Laat je inspireren.

    Aardappelen
    van de Baarbeekhoeve in Muizen zijn  te bestellen aan 1,70 euro/kilo via onze webshop voor wie ook een groentepakket afneemt: 
    http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/


    *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.


    Pasta met pompoen
    Een verrassend pastagerechtje!
     
    Nodig (4 personen): 1 kleine pompoen, 1 teentje look, 1 grote ui, 250 ml groentenbouillon, 1 laurierblaadje, enkele takjes tijm, 250 gr spek (kleine stukjes), 400-500 gr pasta, handvol geraspte parmezaan, peper, zout
     
    Bereiding:
    - Breng het water van de pasta aan de kook.
    - Stoof de look en de ui aan in hete olijfolie.
    - Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg ze eraan toe.
    - Voeg er daarna de bouillon en het laurierblaadje aan toe. Laat ongeveer 20 minuten sudderen.
    - Bak ondertussen het spek. Zet daarna even opzij.
    - Neem het laurierblaadje weg van de pompoen. Mix/prak de pompoen tot een zachte saus.
    - Werk de saus af met peper, zout en tijm. Je kan er in de plaats van tijm ook nootmuskaat bij doen.
    - Als de saus te dik is kan je er een beetje water aan toevoegen.
    - Meng de pasta, saus en stukjes spek onder elkaar.
    - Strooi er de parmezaanschilfers over. Als extra versiering kan je er nog wat tijm overstrooien.
     
    Tip: Je kan er verschillende soorten kaas aan toevoegen.

    Smakelijk!

    www.stadsboerderijantwerpen.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

     

    08 | 12 | 2015

    Leerlingen SBSO De Mast zijn Europese Ministers voor één dag

    Buitengewone Europese Ministerraad in Kasterlee

    Op dinsdag 8 december zat gedeputeerde Peter Bellens de Europese Ministerraad voor Gezondheid voor in SBSO De Mast in Kasterlee. De leerlingen van het 7e jaar van  SBSO De Mast stemden over een Europees rookverbod voor de horeca. Zij speelden ministers van de lidstaten van de Europese Unie. Dit rollenspel is een onderdeel van ‘Europa Buitengewoon’, een interactieve inleefsessie over de Europese Unie voor het buitengewoon onderwijs.

    Van 7 tot 11 december bezoekt Europa Direct provincie Antwerpen scholen in het buitengewoon secundair onderwijs. Vandaag was het de beurt aan de leerlingen van De Mast in Kasterlee. Tijdens een interactief rollenspel kropen de leerlingen in de huid van de Europese Ministers van Gezondheid. Ze moesten stemmen over een Europees rookverbod in cafés.

     

    Gedeputeerde Peter Bellens zat de Ministerraad voor. “Tijdens de twee uur durende inleefsessie worden de leerlingen EU-experten. Het ontstaan van de Europese Unie, de 28 lidstaten, de uitbreidingen, de belangrijke verdragen en zelfs de begroting van het Europees Parlement kennen voor hen na afloop geen geheimen meer. Met deze interactieve lesaanpak worden leerlingen zich beter bewust van de invloed van de Europa en de impact van de Europese wetgeving op ons dagelijks leven.”,legt Bellens uit.

     

     

     

    Europa Direct provincie Antwerpen

     

    Europa Direct provincie Antwerpen is het lokale informatiecontactpunt van de Europese Commissie voor de burger. In totaal zijn er meer dan 500 infopunten in de 28 lidstaten. Europa Direct is een partnerschap tussen provincie Antwerpen, de Europese Commissie en de FOD Buitenlandse Zaken. Europa Direct heeft tot doel de burger te informeren over de Europese Unie, haar beleid en programma’s.

     Peter Bellens zit Ministerraad voor in De Mast in Kasterlee - Copyright: provincie Antwerpen

       

     












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BJOOZS

     

    BJOOZS!?
    UNIEKE WEDSTRIJD zkt KANDIDATEN!


    Wat doen muzikanten tijdens Earth Hour? Op 19 maart 2016 staan ze misschien in de volledig stroomloze finale van Ben jij Onversterkt ook zo Sterk!? (kortweg BJOOZS!?).

    BJOOZS!? roept alle artiesten op die onversterkt van zich wil laten horen! 

    Watt? Volte moeilijk? Voelen we daar Weerstand? Het is voor de moderne artiest geen gemakkelijke opgave om zonder stroom te spelen, maar het kàn wel!

    BJOOZS!? appelleert op de creativiteit, het talent én vooral ook de inventiviteit van haar kandidaten. Deze volledig stroomloze muziekwedstrijd bracht al vele artiesten onder de publieke aandacht. Jazzlight maakte furore in Wilrijk, Blind Horny Toads trok na de wedstrijd succesvol naar 'Belgium's Got Talent', Encantadas verovert één na één de culturele podia en ook jeugdige artiesten laten nog sterker van zich horen na hun deelname aan de wedstrijd.

    Een uniek concept in België -en ver daarbuiten- dat mag rekenen op veel bijval van zowel artiesten als publiek.

    Inschrijven kan via de websitewww.sterkonversterkt.be, vóór 14 februari 2016.
     

    PRIJZEN
     

    Kandidaten maken, naast professionele coaching, geldprijzen en contact met scouts uit het culturele veld, kans op een podiumplaats tijdens het stroomloze zomerfestival Sterk Onversterkt, waar o.a. LEKI, Chantal Acda (Isbells), Deborah Ostrega & Ernst Löw, David Davidse, Tcha Limberger, Den Ambrassband, Kristien Hemmerechts, ... reeds 100% puur en elektriciteitsloos talloze bezoekers wisten te bekoren!

     

     

    PRAKTISCH
     

    • Inschrijven voor de wedstrijd dient te gebeuren voor 14 februari 2016.
     

    • Eind februari vinden de gesloten preselecties van de wedstrijd plaats in Wilrijk en Broechem.

     

    • De finale-avond op zaterdag 19 maart wordt aan elkaar gepraat door "Roepers" Geert Van den Broeck en Kees Meerman. Tijdens de finale is publiek welkom. De toegang is gratis.

     

    • Juryleden zijn o.m. Suzy Mandaglio (Assunta Mano, Assunta & The Light Orchestra), Regine Mosuse (Novastar, Venus in Flames, ...), Sfen Van Staeyen (bezieler Sterk Onversterkt), ...


    Heeft u nog vragen of wil u aandacht besteden aan deze wedstrijd, contacteer ons dan gerust voor eventuele extra info. Jullie zijn natuurlijk ook van harte uitgenodigd om de finale bij te wonen!
     

    Met onversterkte groeten,
     

    STERK ONVERSTERKT VZW

    Sfen Van Staeyen

    organisatie wedstrijd/festival



    Perscontacten (niet voor publicatie):

    0496 24 24 86

     

    Info:
    www.sterkonversterkt.be

    sterkonversterkt@telenet.be

    festival  -

     www.facebook.com/sterkonversterkt

    wedstrijd  -  

    www.facebook.com/sterkonversterktwedstrijd

     

    Copyright © 2015 Sterk Onversterkt, All rights reserved.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

    Provincie Antwerpen

    8 | 12 | 2015

    Opening gaspakkengebouw en eerste spadesteek voor nieuwe oefenplaat
    Campus Vesta wil meer samenwerken met zware en chemische industrie

    Op dinsdag 8 december opende Campus Vesta officieel haar gaspakkengebouw en werd de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van een nieuwe oefenplaat voor industriële brandbestrijding en een innovatieve waterzuiveringsinstallatie.


    Als provinciaal opleidingscentrum voor brandweer, politie, dringende geneeskundige hulpverlening en rampenmanagement, gelegen op een boogscheut van de Antwerpse haven, wil Campus Vesta inspelen op de groeiende behoefte aan trainingen voor chemische en andere interventies in de zware industrie en op de openbare weg.

     

    Een eerste stap is haar splinternieuwe gaspakkengebouw dat een uniek kader biedt om brandweerzones en veiligheidspersoneel uit de industrie zo realistisch mogelijk te kunnen laten oefenen. In het gebouw kunnen gaspakdragers - mannen en vrouwen in robuuste pakken met weinig bewegingsruimte - hun ontsmettingsveld aanleggen en daarna buiten in gaspak oefenen op technische handelingen met gevaarlijke producten.

     

    Het zijn deze gaspakdragers die in het dagelijkse leven moeten tussenkomen bij chemische of nucleaire incidenten, bij een opstoot van ebola of andere virussen, bij een aanval met biologische wapens, …

     

    Aan het gaspakkengebouw kleeft een prijskaartje van zo’n 1,4 miljoen euro. De investering was mogelijk dankzij de financiële steun van het provinciebestuur, het Seveso-fonds en Binnenlandse Zaken.

     

    “Dit is een verantwoorde investering die in de lijn ligt van onze missie en visie: de veiligheid van de samenleving maximaal borgen als noodzakelijke randvoorwaarde voor een sterke gemeenschap en economie”, liet gouverneur Cathy Berx bij de opening verstaan.

     

    Het nieuwe gaspakkengebouw is ook goed nieuws voor de studenten Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) die op Campus Vesta les volgen. Antwerpen is op dit ogenblik trouwens de enige provincie die 24 op 24 uur een beroep kan doen op een operationeel AGS-team binnen de brandweer. Geen nodeloze luxe als je weet dat in Antwerpen de tweede grootste petrochemische cluster ter wereld én de tweede grootste haven van Europa gevestigd zijn.

     

    Tweede oefenplaat

    Ook de aanleg van een nieuwe oefenplaat voor industriële brandbestrijding kadert in een nauwere samenwerking met de industrie. Bedoeling is om in een eerste fase de betonplaat af te werken en die in een tweede fase verder te ontwikkelen door er nieuwe oefeninstallaties (met verdiepingen) op te bouwen.

     

    Campus Vesta mikt daarbij op complexere en grotere oefeningen die gericht zijn op bestaande risico’s in zware industrie, chemische bedrijven en chemische opslag in het bijzonder. Concreet betekent dit dat de school afgeschreven installaties van de industrie wil recycleren en gebruiken als oefeninstallatie. Maar zeker niet alleen de private partners, ook de brandweer zal beter worden van deze groei aan opleidingscapaciteiten.

     

    Dat samenwerken met de zware industrie ook milieuvriendelijk kan gebeuren, blijkt uit het tweede luik van dit bouwproject: de installatie van een duurzaam waterzuiveringssysteem. De nieuwe installatie met een groot ondergronds bufferbekken zal het gebruikte koel- enbluswater van de twee oefenplaten in een gesloten circuit zuiveren en recupereren, waardoor er geen drinkwater meer moet worden gebruikt en er geen afvalwater meer wordt geloosd.

     

    “Hiermee verkleint Campus Vesta aanzienlijk haar ecologische voetafdruk”, beklemtoont Bruno Peeters, gedeputeerde bevoegd voor veiligheid. “Geschat wordt dat dit systeem jaarlijks zo’n 18 miljoen liter kan uitsparen, wat kan leiden tot een mooi terugverdieneffect.”

     

    De kostprijs van de werken voor infrastructuur en waterzuiveringsinstallatie bedraagt ruim 2,7 miljoen euro (btw inbegrepen). In oktober 2016 moet alles klaar zijn.

     

    Het instituut voor veiligheidsopleidingen doet tot slot een warme oproep aan de industrie. “We willen u niet alleen als klant, maar we willen ook van u leren. Dit kan door nauwer samen te werken en door mensen uit de industrie in te zetten als instructeurs bij Campus Vesta”, besluit algemeen directeur Koen Milis.

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    Campus Vesta, Oostmalsesteenweg 75, 2520 Ranst

    Meer info:
    Koen Milis, algemeen directeur Campus Vesta
    M 0486 88 39 71
    Gaspakdragers klaar om te oefenen. - Copyright: Campus Vesta






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK

    Kerstmarktweekend tovert Wilrijk om tot winterdorp


    Op 11, 12 en 13 december vindt op de Bist in Wilrijk het jaarlijkse kerstmarktweekend plaats. Tijdens deze driedaagse kunnen Wilrijkenaars ook genieten van de Lichtjesstoet en de Geitencorrida.

     

    Kerstmarkt op de Bist

    Onder het schijnsel van duizenden led-lichtjes wordt het evenementenplein van de Bist op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 december omgetoverd tot een kerstmarkt. Tientallen Wilrijkse verenigingen verkopen er leuke kerstgeschenkjes of drank en hapjes. Verschillende muziekgroepen zorgen voor extra kerstsfeer. De 19de Wilrijkse kerstmarkt is open op:

    • vrijdag 11 december van 18 tot 22 uur;
    • zaterdag 12 december van 13 tot 22 uur;
    • zondag 13 december van 13 tot 18 uur.

     

    Lichtjesstoet
    Op zaterdag 12 december worden de lichten in het Steytelinckpark opnieuw gedoofd voor de Lichtjesstoet. Dat is een feeërieke wandeltocht voor het ganse gezin. De deelnemers, aan wie allemaal wordt gevraagd een zelfgemaakte lampion mee te brengen, beleven in het donkere park betoverende ontmoetingen. Wie geen lampion bij heeft, kan er ter plaatse nog een knutselen.

    • zaterdag 12 december vanaf 16.30 uur, vertrek tussen 17 en 18 uur
    • Steytelinckpark (ingang via Sint-Bavoplein), Wilrijk
    • gratis toegang

     

    Geitencorrida – Memorial Jean Van Onselen
    De Geitencorrida is de jaarlijkse afspraak voor sportfanaten. De stratenloop, op zondag 13 december, doorkruist het centrum van Wilrijk en biedt met loopafstanden tussen 400 meter en 7,5 kilometer voor elk wat wils.

    • zondag 13 december van 14.30 tot 16 uur
    • start en aankomst op de Bist in Wilrijk
    • vooraf inschrijven via www.wilrijk.be (klik op ‘Sport’) of via de rechtstreekse link
    • ter plaatse inschrijven op de wedstrijddag tussen 12 en 14 uur

     

     

    Volledig overzicht van het feestprogramma

    Het volledige programma van het Wilrijkse kerstmarktweekend, met verwijzing naar de Lichtjesstoet en de Geitencorrida, is terug te vinden op www.wilrijk.be. Klik op ‘Kerstmarktweekend: drie dagen gezelligheid op de Bist’of op deze directe link.


    -









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!