Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    16-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    16 | 07 | 21

     

    Stad Antwerpen breidt zones 30 uit in Merksem en Ekeren

     

    Stad Antwerpen wil de verkeersveiligheid vergroten door de verdere invoering van een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur in gebieden waar geen aparte fietsinfrastructuur is. In totaal worden 6 bestaande zones 30 uitgebreid, 3 in district Ekeren en 3 in district Merksem.

     

    Studies tonen aan dat een reductie van de gemiddelde snelheid met 1 kilometer per uur kan leiden tot 3% minder ongevallen en 5% minder verkeersslachtoffers. Om de leefbaarheid in de woonwijken te verhogen, breidt stad Antwerpen daarom 6 zones 30 uit in de districten Ekeren en Merksem. Het gaat daarbij vaak om straten waar geen aparte fietsinfrastructuur is of straten waar enkel verkeer komt met bestemming en/of herkomst uit de straat zelf.

     

    Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Fietsveiligheid en de leefbaarheid van de wijken zijn een prioriteit voor dit stadsbestuur. In onze stad ligt 648 kilometer aan fietspaden, en daar komen elke dag nog een aantal meters bij. We zijn sinds vorige zomer volop bezig met de uitrol van 19 kilometer extra fietsstraten, en ook daar maken we snelle vordering. Aparte infrastructuur aanleggen is echter niet overal mogelijk, en daar biedt de introductie van een zone 30 een oplossing. Sinds 2018 zijn alle Antwerpse woonwijken reeds zone 30, en met deze aanvullingen in Ekeren en Merksem breiden we die zones nog verder uit.”

     

    Uitbreiding 3 bestaande zones in Ekeren

    • Zone 30 ‘Omgeving Boerendijk’ en ‘Kern Ekeren’
      De zone 30 ‘Omgeving Boerendijk’ wordt uitgebreid met de Boerendijk en in zijn geheel opgenomen in de zone 30 ‘Kern Ekeren’. Boerendijk is een lokale hoofdstraat waar vandaag nog een snelheidsregime geldt van 50 kilometer per uur. Fietsers rijden er gemengd met het gemotoriseerd verkeer omdat er geen aparte fietsinfrastructuur is. Om de fietsveiligheid in deze straat te verhogen, is een lagere maximumsnelheid gewenst en zijn er fietssuggestiestroken aangebracht.
    • Zone 30 ‘Donk’
      De zone 30 ‘Donk’ wordt uitgebreid met Ten Hoge. Dit is een korte, doodlopende woonstraat waar enkel plaatselijk verkeer komt.
    • Zone 30 ‘Bredeweg’
      De zone 30 ‘Bredeweg’ wordt uitgebreid met het bebouwde gedeelte van de Slijkweg (tot huisnummer 22). Dit straatsegment is een woonstraat met enkel plaatselijk verkeer, en is doodlopend. De straat ligt deels op het grondgebied van de gemeente Stabroek. De gemeente Stabroek is mede vragende partij om de straat op te nemen in de zone 30.

     

    Uitbreiding 3 bestaande zones in Merksem

    • Zone 30 ‘Rietschoorvelden-Het Weelke’
      De zone 30 ‘Rietschoorvelden-Het Weelke’ wordt uitgebreid met Schoordijk. Dit is een korte, doodlopende woonstraat waar enkel plaatselijk verkeer komt.
    • Zone 30 ‘Kern Merksem’
      De zone 30 ‘Kern Merksem’ wordt uitgebreid met de zuidelijk gelegen straten van het industriegebied (omgeving Dokske), gelegen tussen de Vaartkaai en de Sint-Bartholomeusstraat. In deze industriestraten geldt vandaag nog een snelheidsregime van 50 kilometer per uur. Fietsers rijden er gemengd met het gemotoriseerd verkeer omdat er geen aparte fietsinfrastructuur is. Om de fietsveiligheid in deze straten te verhogen, is een lagere maximumsnelheid gewenst. Volgende straten worden opgenomen in de zone 30: Duvelshoek (tot Carrettestraat), Eugeen Meeusstraat, Westkaai, Tarwestraat, Zuidkaai, Noordkaai, Olieslagerijstraat, Oostkaai, Griffinstraat en Glasstraat. De hoofdassen voor het verkeer blijven 50 kilometer per uur zoals de Vaartkaai, Theunisbrug en Azijnbrug/Deurnsebaan/Straalstraat. Met de invoering van de zone 30 zal ook in extra fietsmarkering worden voorzien.
    • Zone 30 ‘Merksem Heide’
      De zone 30 ‘Merksem Heide’ wordt uitgebreid met de Nieuwdreef, het gedeelte tussen de Bredabaan en de Terlindenhofstraat. De Nieuwdreef is een lokale hoofdstraat waar vandaag nog een snelheidsregime geldt van 50 kilometer per uur. In het straatsegment tussen de Bredabaan en de Terlindenhofstraat rijden fietsers gemengd met het gemotoriseerd verkeer omdat er geen aparte fietsinfrastructuur is. Om de fietsveiligheid in dit straatdeel te verhogen, is een lagere maximumsnelheid gewenst. Verderop blijft de Nieuwdreef 50 kilometer per uur omdat hier fietspaden aanwezig zijn.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deurne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    16 | 07 | 21

     

    Opening speel- en sportterrein aan de Ruimtevaartlaan

     

    Het speel- en sportpleintje aan de Ruimtevaartlaan is volledig vernieuwd. Het thema ‘ruimtevaart’ blijft behouden en de nieuwe (speel)toestellen spreken meerdere doelgroepen aan. District Deurne is verheugd dat de werken twee maanden vroeger klaar zijn dan verwacht. Hierdoor kan het speel- en sportterrein deze zomervakantie al openen en een plek bieden aan speelvogels en sportievelingen.

     

    Het speel- en sportterrein aan de Ruimtevaartlaan is een herkenningspunt voor de buurt. Na een bevraging bij de kinderen werd er gekozen om het thema ‘ruimtevaart’ te behouden. De verschillende planeten uit het zonnestelsel passeren er de revue. Centraal staat een grote uitkijktoren van waaruit verschillende speeltoestellen vertrekken. Voor de jongeren die op zoek zijn naar meer sportieve uitdagingen, bieden de calisthenicstoestellen en het pannaveld een uitweg.

    Schepen voor jeugd Elke Brydenbach: “We blijven in Deurne investeren in onze speel- en sportterreinen. Ik ben dan ook verheugd dat we er weer een nieuwe, avontuurlijke speelplek bij hebben in Deurne-Zuid. Deurne is klaar voor een zonnige zomer vol spel- en sportplezier! In het concept is er ook rekening gehouden met de integrale toegankelijkheid van het speelterrein. Zo kan ook iemand die iets minder mobiel is, toch ook meegenieten van deze fijne speelplek."

     

    In Deurne zijn er 22 speel- en sportterreinen. Jaarlijks investeert het district in het onderhoud ervan. Na ongeveer 12 jaar is een speelterrein uitgeleefd en is er nood aan een volledige heraanleg. De werken aan het terrein aan de Ruimtevaartlaan zijn gestart op 19 april 2021 en zouden duren tot begin september. De werken zijn echter twee maanden vroeger klaar dan verwacht. Door deze onverwachte meevaller kunnen Deurnse jongeren nu al genieten van deze speelplek.

     

    Verantwoordelijke districtsschepen: Elke Brydenbach, tel. 0476 40 48 56, elke.brydenbach@antwerpen.be

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.district Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    16 | 07 | 21

     

    Petanque in district Antwerpen: zomers vakantiegevoel in eigen buurt


    District Antwerpen telt veel petanqueveldjes en laat deze via de campagne ‘Straks samen naar de Provence?’ tijdens de zomer nog meer in het oog springen. In elke postcode zijn er vrij toegankelijke petanqueveldjes. Bezoek een pleintje naar keuze en speel een spelletje met je buren of vrienden. Geïnteresseerden kunnen zich op zondag 19 september 2021 meten met elkaar tijdens een petanquetornooi, als afsluiter van deze zomerse campagne.

    Provence in de stad
    “Het leuke aan petanque is dat alle leeftijden van het spel kunnen genieten. In district Antwerpen vind je een 20-tal petanquevelden die iedereen vrij kan gebruiken. Deze zomer zetten we 10 van die terreintjes speciaal in de kijker met de leuke campagne ‘Straks samen naar de Provence?’. Elke zaterdag wordt één pleintje een hele week lang extra gezellig gemaakt met fijne inkleding. Ga dus zeker je gang op één van deze petanqueveldjes en praat na op een terrasje in de buurt. Met een beetje inlevingsvermogen waan je je zo in de Provence, zeker nu er eindelijk mooi zomerweer aankomt”, zegt Charlie Van Leuffel (districtsschepen voor sport en evenementen).

    Om deze zomerse campagne af te sluiten, organiseert het district Antwerpen op zondag 19 september 2021 een gezellig petanquetornooi aan het petanqueterrein op de Napoleonkaai.

    Terrasjes in de buurt
    Schepen voor middenstand Koen Kennis ziet de petanqueveldjes als een troef voor nabijgelegen horecazaken en betrekt hen graag bij de campagne: “De petanqueveldjes zijn een mooie kans voor nabijgelegen horecazaken om extra volk naar hun terras te lokken. We moedigen lokale horeca-ondernemers en hun klanten aan om een ploeg samen te stellen.”

    De ploegjes hebben de hele zomer om te oefenen voor de wedstrijddag op 19 september 2021. De winnaars gaan naar huis met een prijs uitgekeerd in Antwerp Ucoins die ze dit jaar kunnen besteden bij onze Antwerpse horeca.

    Veldjes in de kijker
    Op deze dagen worden de veldjes van het district extra in de kijker gezet met opvallende signalisatie. Scan de QR-code op het bord bij elk petanqueveld en ontdek nog meer terreintjes in de omgeving. 

    • zaterdag 17 juli | Theaterplein  | postcode 2000
    • zaterdag 24 juli | Jules Bordetstraat (Groen Kwartier) | postcode 2018
    • zaterdag 31 juli | Aalscholversstraat (Regattawijk) | postcode 2050
    • zaterdag 7 augustus | Damplein | postcode 2060
    • zaterdag 14 augustus | Noorderlaan (Sintelbaan) | postcode 2030
    • zaterdag 21 augustus | Jan Denuncéstraat (Silvertop) | postcode 2020
    • zaterdag 28 augustus | Binnenvaartstraat | postcode 2000
    • zaterdag 4 september | Baron Dhanislaan | postcode 2000
    • zaterdag 11 september | Kloosterstraat (Willem Lepelstraat) | 2000 Antwerpen
    • zondag 19 september | Napoleonkaai  | postcode 2000 | petanquetornooi

     

    Geïnteresseerden kunnen zich gratis inschrijven voor het petanquetoernooi via deze link.
    Er kunnen maximum 16 ploegen deelnemen aan het tornooi.

    Via de uitleendienst van Sporting A kunnen alle inwoners van stad Antwerpen sport- en spelmateriaal zoals petanquesets reserveren

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!