Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    03-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Provincie Antwerpen


    Persbericht
    Regionaal Landschap de Voorkempen
    i.s.m. Gruunrant vzw

    31 | 08 | 2021

    Leerlingen ontdekken ‘ontharde’ speelplaatsen
    Groene start voor Schotense scholen

    De leerlingen van de scholen GO!Ter Linde en Vita et Pax ontdekken op de eerste dag van het nieuwe schooljaar een vernieuwde speelplaats. Tijdens de zomervakantie werden in beide Schotense scholen alle overbodige verhardingen uitgebroken. De scholen werkten hiervoor samen met GruunRant Onthardt, een project dat beton uitbreekt en vervangt door groen.

    In basisschool Ter Linde ontdekken de kinderen een volledig nieuwe speelplek. Voor de zomer was het nog een grote betonnen vlakte, nu is bijna alle verharding weg. “Dat wordt zeker aanpassen voor iedereen”, zegt directrice Audry Festraerts, “maar voor de kinderen zal het een grote verbetering zijn. We krijgen nu een groene speelplaats, met meer variatie en uitdagingen. We creëren rustplekjes en kunnen zelfs buiten les geven. De bestaande lindeboom zal helemaal tot zijn recht kunnen komen.” Het gras moet nog tijd krijgen om te groeien en de struiken worden in het najaar geplant. Vanaf het voorjaar is het dan ten volle genieten van de groene speelplaats.

     

    Door te ontharden lossen we het waterprobleem op”, licht Anne Stuer toe, die de uitvoering van de werken voor Regionaal Landschap de Voorkempen coördineert. Bij een stevige regenbui stond de speelplaats blank en was die onbegaanbaar. De riolering kon al het water op korte tijd niet slikken, een probleem waarmee de hele wijk kampt. “Door volledig te ontharden, laten we de bodem het werk doen. Het water krijgt de kans om te infiltreren. 

     

    Burgerinitiatief GruunRant is de bezieler van het project. “Tof dat we extra groen realiseren,” knikt voorzitter Paul Lermytte goedkeurend, “maar we willen vooral een golf van ontharding in gang zetten. De subsidie van de Vlaamse overheid is bedoeld om te leren ontharden. Hoe krijg je ontharding op een structurele manier in gang? We vonden twee enthousiaste scholen, twee gemeentebesturen en een bedrijf die mee beton uitbreken als opstap naar meer en betere natuur. Ook voor de ruimere omgeving. Bij Ter Linde gaat dat over waterproblemen van de wijk, bij Vita et Pax over ecologische kansen van een groter gebied.”

    Basisschool Ter Linde (links) en Vita et Pax college (rechts) voor de ontharding

    Dat klopt helemaal”, beaamt Bart Roels, directeur van het college Vita et Pax. “De positieve impact van een school stopt niet bij de omheining. Onze link met de omgeving mag ook ecologisch zijn, graag zelfs. We hebben er de juiste troeven voor.” De school maakt deel uit van een oud kloosterdomein, ligt tegen groene woonwijken en naast de vallei van het Klein Schijn. “De kans om te ontharden was voor ons ook een kans om heel het buitengebeuren te verbeteren. De groene plekken die we al hadden waren onze sterkste troeven. Die lijn trekken we nu door.

     

    Roels: “We willen niet alleen vergroenen, we willen ook dat het een leerrijke omgeving wordt. Door covid-19 kwamen leerkrachten en leerlingen vaker buiten. We merkten dat leerlingen buiten rustiger zijn. Daarom voorzien we nu in allerlei buitenplekken om te zitten, werken, nadenken of les volgen.

     

     

    Basisschool Ter Linde (links) en Vita et Pax college (rechts) tijdens de werken

     

    Anne Stuer (overtuigend): “Wat ons opvalt is dat hoe verschillend beide scholen ook zijn, de werkwijze voor een verbeterde buitenruimte is heel gelijkend. Minder beton is één ingrediënt. Leerkrachten en leerlingen laten meedenken was dat ook.” Audry Festraerts bevestigt: “Van het eerste tot het zesde leerjaar dachten onze kinderen mee na over hun groene droomspeelplaats. En ze brachten knappe én bruikbare ideeën aan.” Ook bij Vita et Pax was participatie het codewoord. Daar werd onder andere gewerkt met een Pinterest pagina waar iedereen online voorbeeldfoto’s kon ‘pinnen’ en vervolgens ‘liken’. Helemaal mee met de tijd. “Het eindbeeld mag er best zijn. Hetgeen in één zomer gerealiseerd kon worden, is nu klaar. De volgende fase ligt al op de tekentafel,” aldus een enthousiaste Roels.  

     

    GruunRant Onthardt is een project op initiatief van GruunRant vzw, Regionaal Landschap de Voorkempen vzw en Antwerpen Aan ’t Woord vzw. Met steun van de Vlaamse overheid, via het Departement Omgeving. Realisaties gebeuren via lokale partnerschappen. In Ter Linde bedraagt het totale investeringsbedrag voor de ontharding 50.000 euro, bij Vita et Pax 40.000 euro.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor milieu en natuur











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


    Agendatip

    Verhalen voor volwassenen: nocturne in Rivierenhof
    op zaterdag 18 september 2021 om 20u in 2100 Deurne.

    Aan de vooravond van het tweejaarlijkse vertelfeest voor kinderen en gezinnen, organiseert het Rivierenhof een verhalennocturne voor volwassenen. De eerste generatie kinderen die in het schattige Sprookjeshuisje naar verhalen kwam luisteren is intussen (groot)ouder geworden. Ook de vertelkunst is mee gegroeid. Dankzij avondlijke storytelling in de schaduw van dat magische huisje aan de rand van de stad kunnen nu ook volwassenen genieten van vertellingen tot de oren en het hart er warm van worden.

     

    Van de hemel naar de hel en terug voor 16 plus

    Eigenzinnig fris, vol verrassing en met humor rijgen Fred Versonnen en Katelijne Billet op zaterdagavond 18 september 2021 parels van verhalen voor volwassenen aaneen in het Rivierenhof.

     

    Topvertellers Fred Versonnen en Katelijne Billet

    Vele jaren al brengt Fred Versonnen sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken voor een publiek van nu, authentiek en pakkend. Soms een tikje duister, hoewel er steeds een glimlach op de loer ligt. Vol passie vertelt hij op zijn onnavolgbare manier met hier en daar interactie met het publiek. Meer weten: www.schobbejak.be

     

    Katelijne Billet vertelt poëtische verhalen. Met een mooi lied brengt Katelijne beide kunstvormen bij elkaar. Haar stem is haar kracht. De sfeer en de beelden, die ze oproept, spreken groten en kleinen aan. Zij reist het land door met verhalen voor iedereen, van de kleinsten tot de oudsten. Katelijne geeft ook workshops vertellen en geeft les aan de kunsthumaniora in Hasselt. Meer weten: www.villakatz.be.

     

    Reserveer en kom op tijd!

    De verhalennocturne verwacht je op zaterdag 18 september 2021 om 20u met jouw online reservering aan de tent in de omgeving van het Sprookjeshuis Rivierenhof, ter hoogte van de Parkweg / Jezuïetendreef in 2100 Deurne.

    Volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar kunnen vanaf 2 september hun plaatsje online reserveren via www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

    Deelnemen kost € 5,00 p.p.

     

    Topvertellers Fred Versonnen en Katelijne Billet

    - Copyright: Fred Versonnen en Katelijne Billet voor PGRA provincie Antwerpen.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer en waar:

    Zaterdag 18 september 2021 om 20u aan de tent omgeving Sprookjeshuis Rivierenhof, via Turnhoutsebaan 242-244-246 in 2100 Antwerpen Deurne.

     

    Deelnemen:

    Uitsluitend voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. € 5,00 p.p.

    Deelname verplicht vooraf online reserveren www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

     

    Meer info:

    Via E educatie.antwerpen@provincieantwerpen.be en T 03 327 35 00

     

    Website:

    www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

    Social media:

    www.facebook.com  > Rivierenhof

    www.instagram.com > Rivierenhof

    www.twitter.com > DeDomeinen

     

    Beleidsverantwoordelijke:

    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

     


    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    In de wolken met het Sprookjeshuis Rivierenhof
    Tweejaarlijks gratis vertelfeest - zondag 19 september 2021 van 13u tot 18u in 2100 Deurne.

     

    Gratis evenement voor iedereen tussen 4 en 104 jaar

    Op zondagnamiddag 19 september 2021 is het opnieuw feest in het Rivierenhof! Het Sprookjeshuis Rivierenhof nodigt een bonte bende vertellers, woordtovenaars en muzikanten uit. Tussen de bomen rond het Sprookjeshuis brengen ze de wilde, onbegrensde wereld van de verbeelding tot leven. Kom dus zeker eens kijken en luisteren, het feest is gratis en begint om 13 uur. Een prachtige vliegershow sluit het vertelfeest af. Reserveer snel!

     

    Feest van de verbeelding

    Op de weide bij het Sprookjeshuis staat op 19 september 2021 een podium waarop de beste vertellers het publiek vermaken met wonderlijke verhalen. Niels Brandaan, Tom Van Outryve en muzikant Stijn Wastyn, Fred Versonnen, Katelijne Billet, Mia Verbeelen, Kathleen Vandervelde en Tine Vandenbussche tekenen present.

    De voorstellingen zijn verdeeld over 4 tijdssloten van elk drie kwartier. Per tijdsslot kunnen toeschouwers in veilige omstandigheden het vertelfeest bijwonen. Omdat de plaatsjes beperkt zijn, moet je vooraf online reserveren via www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof  Heb je gereserveerd maar kom je niet? Geef een ander de kans om deel te nemen! Je kan tickets heel eenvoudig online restitueren (teruggeven).  

     

    Kom je verkleed als sprookjesfiguur of natuurwezen? Dan wordt het feest vast dubbel zo leuk! Het vertelfeest richt zich op gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar, maar ook volwassenen kunnen er voluit het hart ophalen aan verhalen.

     

    Het vertelfeest ‘In de wolken’ wordt prachtig, zorg dat je erbij bent!

    Je wordt verwacht:

    • op zondag 19 september 2021 van 13 tot 18u per tijdsslot
    • omgeving Sprookjeshuis Rivierenhof, dicht bij de Parkweg (omgeving van kasteel Rivierenhof) in 2100 Antwerpen Deurne
    • gratis!
    • rolstoeltoegankelijk
    • vooraf inschrijven noodzakelijk: reserveer je plaatsje(s) en tijdslot
    • reserveren en volledig programma: www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

     

    Het Sprookjeshuis Rivierenhof …  

    al 42 jaar leverancier van onuitwisbare jeugdherinneringen

    Het Sprookjeshuis in het Rivierenhof in Deurne is een uniek concept van de provincie Antwerpen.

    Iedere weekdag vinden er twee vertelsessies plaats voor kinderen van 1ste en 2de leerjaar.

    Kinderen van 3de en 4de leerjaar krijgen een workshop waarin zij zelf een verhaal leren verzinnen en vertellen. Iedere week luisteren 180 schoolkinderen naar een vertelprogramma van twee uur. Ieder schooljaar hebben 4600 kinderen tussen 6 en 8 jaar een unieke ervaring met vertelde sprookjes en verhalen.

    Op zondag kunnen kinderen vanaf 6 jaar, in familie- of groepsverband naar een vertelling ‘Sprookjes op Zondag’. Op jaarbasis bieden vertellers en freelance vertellers zo duizend bezoekers een onvergetelijke zondagnamiddag.

    Tweejaarlijks organiseert het Sprookjeshuis op de 3de zondag in september een gratis, kleurrijk en gevarieerd vertelfeest voor een publiek van 4 tot 104 jaar.

     

    Europees netwerk

    Het Sprookjeshuis Rivierenhof is aangesloten bij FEST (Federation for European Storytelling), een erkend Europees Netwerk. 

     

    Vertelfeest met milieuzorgkwaliteitslabel

    De PGRA (Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen), organisator van het vertelfeest ‘In de wolken’, is sinds september 2011 houder van het ISO-14001 label. Dit milieuzorgkwaliteitslabel omtrent duurzame, ecologische bedrijfsvoering vertaalt zich niet alleen in bijvoorbeeld het beperken van drukwerk, doordacht aankoopbeleid of het organiseren van afvalbeheer, het komt ook tot uiting in de thema’s en klemtonen bij activiteiten en de duurzaamheidscriteria die worden gehanteerd. Als bezoeker merkt u de ISO 14001-reflex waarschijnlijk vooral op door de bewuste keuze voor een streekgebonden, biologisch of fairtrade productenaanbod, de extra aandacht voor milieuvriendelijke verplaatsingen (fietsenstalling), gratis toiletten, de afvalarme catering, enz.

     

    Sprookjeshuis Rivierenhof nodigt je uit voor een namiddag in de wolken - Copyright: provincie Antwerpen.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer en waar:

    Zondag 19 september 2021 van 13u tot 18u op het vertelfeestterrein omgeving Sprookjeshuis Rivierenhof, bereikbaar via Turnhoutsebaan 242-244-246 in 2100 Antwerpen Deurne.

     

    Deelnemen:

    Gratis! Reservatie noodzakelijk via www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

    Kom verkleed, dat is dubbel leuk.

     

    Programma:

    Het programma vind je op www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

     

    Meer info:

    Via E educatie.antwerpen@provincieantwerpen.be en T 03 327 35 00

     

    Website:

    www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

    Social media:

    www.facebook.com  > Rivierenhof

    www.instagram.com > Rivierenhof

    www.twitter.com > DeDomeinen

    Beleidsverantwoordelijke:

    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    31 | 08 | 21

     

    Sinjor Circo brengt straattheater naar groene Antwerpse locaties

     

    Op drie zondagen in september kunnen de inwoners van district Antwerpen straattheater bewonderen op verrassende locaties tijdens Sinjor Circo. Het straatfestival is in 2021 al aan haar vierde jaargang toe. Drie voorstellingen spelen deze editie voor het eerst in Antwerpen.

     

    “Sinjor Circo zorgt voor een ontspannen namiddag vol verwondering. Na het succes van juni gaan we in september op groene locaties verder met dit rondreizend circusspektakel. De succesformule blijft onveranderd: originele circusacts voor jong en oud!”, aldus Femke Meeusen, districtsschepen voor cultuur. 

    Toeschouwers kunnen het straattheaterfestival op een coronaproof manier beleven. Tijdens het optreden kunnen ze genieten van een drankje op het terras van de bar.

     

    Programma

    Zondag 5 september – Boeienweide (Fredrik van Eedenplein)

    • Welkom bij de bijenkorf To Bee Queen van Lady Cocktail. De bijen zijn in staking en Hare Majesteit roept op tot een crisisbijeenkomst. Ze wil dat de opstand van de bijen eindigt en de productie wordt hervat. Op de agenda: een acrobatisch debat en bevrijdende trapeze. 
    • Een portret van twee unieke Homo Sapiens Idioticus ‘US’ door Company Midnight. Partners in crime die samen alles gevonden hebben wat je met messen kan doen. Een ongezonde mix van mes- en fleswerpen en een opstandige computer.

     

    Zondag 12 september - Konijnenwei (Brusselstraat)

    • Een enthousiaste doe-het-zelver, een knutselende muzikant en twee vrolijke en prettig gestoorde acrobates brengen een rokende smidse, spectaculaire trapezenummers, een zelfgebouwde “Wheel of Death” en aanstekelijke livemuziek tijdens voorstelling Home Made van Circus Marcel.
    • Wat kan je allemaal doen met een eenvoudige trapladder? La belle escabelle van Doble Mandoble is een verrassend schouwspel van humor en poëzie en het resultaat van een zoektocht met, tegen, naast, voor en rond … een trapladder.

     

    Zondag 19 september - Harmoniepark (Koningin Elisabethlei)

    • Twee acrobaten, Jesse Huygh en Rocio Garrote, op de Chinese paal en een zuurstoftank. Elk zijn eigen beperkingen, begrenzingen, nut, en gewicht. 'À deux mètres' van elkaar, de lengte van de zuurstofslang, brengen zij een mooi spektakel.
    • Nu ze overbodig zijn geworden als bewakers aan de grenspost, blijven deze vier bewakers toch 'op post'. Met humoristische en poëtische trucjes en livemuziek opent gezelschap Sur Mesure de slagboom naar een surrealistische wereld zonder deuren tijdens de voorstelling Barrière.

     

    Praktisch

    • De Sinjor Circo voorstellingen zijn gratis.
    • Elke zondag spelen er twee nieuwe voorstellingen.
    • Beide voorstellingen spelen in twee tijdsblokken:

    Blok 1: 13 tot 15 uur (deuren openen om 12 uur)

    Blok 2: 16 tot 18 uur (deuren openen om 15 uur)

    • Reserveren is niet nodig. Kom op tijd; de plaatsen zijn beperkt.

     

    Alle informatie staat op www.sinjorcirco.be

     Verantwoordelijke: Femke Meeusen, districtsschepen voor cultuur

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen



    Provincie Antwerpen

    31 | 08 | 2021

    Provincie start met het ruimen van haar onbevaarbare waterlopen  

    Elk najaar, van september tot december, maait de provincie de woekerende vegetatie in haar waterlopen en worden zwerfvuil en andere hindernissen verwijderd. Door zowel de droogte als de wateroverlast heeft het beheer een evolutie ondergaan. Om in alle weersomstandigheden niet te veel maar ook niet te weinig water te doen vloeien, dringt zich een doordachter beheer op. De provincie onderhoudt maar liefst 2.400 km waterlopen op haar grondgebied.

    Door de klimaatverandering, maar ook door de aanhoudende verharding, krijgen waterlopen steeds meer water te verwerken bij hevige regen. De vlotte doorstroming van de waterlopen is dan cruciaal, maar door een te snelle afvoer raakt de bedding stroomafwaarts snel vol en stijgt de kans dat de waterloop overstroomt en schade veroorzaakt. Vertraagde afvoer van bron tot monding binnen de waterloop en in de grachten (de haarvaten van het systeem) en extra bufferruimte in grachten, valleigebieden en overstromingsgebieden worden steeds belangrijker.

     

    Anderzijds ondervinden landbouw en natuur steeds meer verlies door langere periodes van droogte. Daarvoor is het ook nodig om het water plaatselijk langer op te houden.

    Aangepast maaibeheer waar het kan

    In het verleden werden alle waterlopen volledig gemaaid, over de volledige breedte. De functie van de waterloop was toen louter de vlotte afvoer van het water naar de zee. Maar die aanpak is ondertussen toch wel achterhaald.

     

    Want door het volledige waterlopenstelsel volledig en grondig te maaien, wordt het water te snel afgevoerd naar stroomafwaartse gebieden waardoor daar de kans op wateroverlast stijgt. Bovendien krijgt het water geen tijd om in de grond te sijpelen, wat nochtans broodnodig is om het grondwaterpeil in onze provincie voldoende hoog te houden. Daarnaast verwijder je ook het zelfzuiverend vermogen van de waterloop wanneer je de planten in de waterloop verwijdert. Tenslotte haal je ook het volledige leefgebied van watergebonden dieren en planten weg.

    Vooral in bredere waterlopen wordt daarom meer en meer een ecologisch maaibeheer toegepast. 

    Jan De Haes, gedeputeerde van o.a. waterbeleid, verduidelijkt: ”We maaien daar enkel een stroomgeul, en een deel van de vegetatie laten we staan. Op die manier is (vertraagde) afvoer gegarandeerd, maar zakt het waterpeil in de zomer minder snel weg. Het water krijgt meer kans om in de bodem te filtreren.”

    De smallere stroomgeul zorgt ook voor een hoger debiet in tijden van droogte, met hogere zuurstofconcentraties tot gevolg. De overgebleven vegetatie beschermt de structuur van de waterloop en helpt bij de zuivering van het water. De watergebonden natuur blijft gespaard van een totale kaalslag en vissen vinden een vluchtweg tijdens de uitvoering van de maaiwerken.

    PRAKTISCHE INFO

    Wil je graag een kruidruiming van dichtbij volgen, neem dan contact op met de dienst Integraal Waterbeleid om te horen waar in je buurt een onderhoud plaatsvindt.

     

    Tip:

    Op 1 september gaat er een ecologische kruidruiming door aan het Merkske, in aanwezigheid van enkele vrijwilligers die gelijktijdig de aanwezige vissen beschermen en inventariseren.

    Indien interesse, kan je je om 10u30 uur begeven naar onderstaand adres in Hoogstraten. Graag even op voorhand een seintje naar Bart Van Den Ackerveken (0476 20 13 59) die je dan met de auto komt oppikken. Districtsverantwoordelijke Jonas Vermeiren geeft graag een woordje uitleg.

     

    Plaats van afspraak: start zandweg tussen Hoogstratensebaan en Staakheuvel. Vergeet geen laarzen en/of regenkledij.

     

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, gedeputeerde bevoegd voor milieu, natuur en water










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arboretum Kalmthout


    Agendatip
    Arboretum Kalmthout

    Tomatenfestival presenteert eigen praline
    Culinaire editie, 3 t/m 5 september 2021, 10-17 uur, Kalmthout

    Tijdens het eerste weekend van september verwelkomt Arboretum Kalmthout haar bezoekers voor een extra smakelijke editie van het Tomatenfestival.

     

    Chefs, traiteurs en lokale producenten bereiden op de culinaire festivalweide originele hapjes met verse tomaten. Als smaakmaker zijn er opnieuw heel wat zeldzame tomatensoorten te zien in een uitgebreide tentoonstelling in het Vangeertenhof. En tot slot presenteert Arboretum Kalmthout in primeur twee eigen tomatenpralines én een gloednieuwe Arboretum Gin op basis van ingrediënten uit de arboretumtuin.

     

    Voor fijnproevers, niet te missen!

      Het tomatenfestival 2020 in een buitenopstelling, waarbij bezoekers honderden tomatenrassen op lange tafels konden bewonderen. Ook komende editie vormt de arboretumtuin het decor voor het culinaire gedeelte met lokaal kooktalent.
    Copyright: Arboretum Kalmthout

    Tentoonstelling en zadenverkoop

    Het tomatenfestival van Arboretum Kalmthout zwaait traditioneel de zomer uit met een kleurrijke tentoonstelling over deze smakelijke vrucht. Zo'n 200 opmerkelijke en zeldzame tomatenrassen passeren de revue in een overzichtstentoonstelling in het historische Vangeertenhof. Moestuinliefhebbers kunnen er grasduinen en shoppen in de gespecialiseerde zadendatabank tussen ruim 300 tomatenrassen, waarvan de vrijwilligers van Arboretum Kalmthout de zaden zelf oogsten, schoonmaken en inventariseren.

    Culinaire festivalweide

    Deze editie van het Tomatenfestival krijgt een uitgesproken culinair tintje. Traiteurs en lokale producenten laten je – aan democratische prijzen- op zaterdag en zondag aan hun eetkraam in de arboretumtuin proeven van originele hapjes met tomaat als hoofdingrediënt. Wil je zelf aan de slag, dan kun je inspirerende recepten plukken uit de tentoonstelling en je ingrediënten aan het kraam met verse tomaten kopen. Tomatenkwekerij Stoffels uit Rijkevorsel zorgt voor een hoogstaand assortiment.

    Tomatenpraline in primeur

    De Kalmthoutse chocolatier Clément Ickx werkt al 40 jaar met chocolade, en nog altijd met evenveel passie. In zijn atelier 'Het Zwarte Goud' in Heide (Kalmthout) creëerde hij speciaal voor het Tomatenfestival van Arboretum Kalmthout twee bijzondere pralines in een ongewone combinatie met tomaat. En zoals steeds doet hij dat op volledig ambachtelijke wijze. Zijn creaties ‘Rito’ en ‘Muse’, kregen een basis van pure en melkchocolade afgetopt met een laagje witte chocolade. Voor de vulling met eigen bereide tomatencoulis liet hij zich inspireren door de gelijknamige tomaatjes van Stoffels Tomaten. Bezoekers van het tomatenfestival kunnen de praline gratis proeven én mee naar huis nemen, want ze zijn er in primeur te koop.

     

    Een pralinedoosje ‘Rito’ of ‘Muse’ bevat drie stuks en kost 4 euro.

     

     De tomatenpralines ‘Rito’ en ‘Muse’ van chocolatier Clément Ickx zijn werkelijk snoepjes voor het oog en kregen elk een toepasselijke, eetbare ‘selfie’ in hun ontwerp.
    Copyright: Arboretum Kalmthout

    Nieuwe Arboretum Gin voor tuinuitbreiding

     

    Op 3 september lanceert Arboretum Kalmthout een tweede unieke Arboretum Gin, met rozen en sparrennaalden die geplukt werden in de arboretumtuin. Het resultaat is een frisse, kruidige gin met acht botanische extracten. Ideaal voor een heerlijke nazomer. De eerste Arboretum Gin, uitgebracht in april 2021, vloog meteen de deur uit en was gebaseerd op de bloemen van Hamamelis uit de wereldberoemde collectie toverhazelaars van Arboretum Kalmthout. Opnieuw is de oplage beperkt tot 1.000 met de hand genummerde flessen. De opbrengst van de verkoop gaat rechtstreeks naar de 1 hectare tuinuitbreiding van het arboretum. Arboretum Gin is een creatie en productie van Sterkstokers en Arboretum Kalmthout.

     

    De nieuwe Arboretum Gin is voor het eerst te koop tijdens het Tomatenfestival, daarna is hij in de cadeau- en boekenshop van Arboretum Kalmthout te verkrijgen. Een fles van 500 ml kost € 39,50.

     

     De nieuwe Arboretum Gin kreeg een verfijnde, delicate mix van acht verschillende botanische extracten: roos en spar uit Arboretum Kalmthout, maar ook jeneverbes, engelwortel, tijm, munt, oregano en kaneel.

    Copyright: Arboretum Kalmthout

    Programma 2021

     

    Vrijdag 3 september

    • 10.00 – 17.00 uur tentoonstelling en zadenverkoop

    zaterdag 4 & zondag 5 september

    • 10.00 – 17.00 uur tentoonstelling en zadenverkoop
    • 11.00 – 16.30 uur verkoop van hapjes, streekproducten en tomaten
    • 14.00 uur seizoenswandeling met gids in de arboretumtuin (max. 25 personen)

    Culinaire Gasten

    • Traiteur Elke Van Dale van P.I.P., kweekt haar eigen bio-tomaten in Kalmthout
    • Kok Eddy Vanden Langenbergh, culinaire duizendpoot, vaste waarde in het tomatenfestival
    • Traiteur Chef’s @Home, koks in hart en nieren, mét foodtruck
    • Ann Wouters, Kalmthoutse, huisgemaakte bio-sauzen met tomaten uit eigen oogst
    • Clément Ickx, chocolatier van ‘Het Zwarte Goud’ in Kalmthout en ontwerper van de tomatenpralines

    PRAKTISCHE INFO

    Tomatenfestival

    3 tot en met 5 september 2021 van 10 tot 17 uur

     

    Contact- & bezoekadres
    Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
    T +32 (0)3 666 67 41
    E info@arboretumkalmthout.be

    Toegangsprijzen
    € 7 vrijdag - € 8,5 zaterdag & zondag| gratis op vertoon van een geldige jaarkaart of museumpas en voor kinderen <12 jaar="" toegang="" tot="" de="" tuin="" inbegrepen="" a="" href="https://webshop.arboretumkalmthout.be/Exhibitions/Overview" data-mce-href="https://webshop.arboretumkalmthout.be/Exhibitions/Overview">tickets online of aan de kassa


    Plantencentrum, cadeau- & boekenshop en cafetaria
    Het plantencentrum, de cadeau- & boekenshop en de cafetaria zijn vrij toegankelijk van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen.

     

    Maatregelen coronavirus

    Arboretum Kalmthout organiseert het Tomatenfestival volgens de op dat moment geldende COVID-19 veiligheidsmaatregelen van de overheid. Meer info over de maatregelen vind je in de FAQ-vragen op de website.

     

    Website
    www.arboretumkalmthout.be


    Social media
    www.facebook.com/arboretumkalmthout
    twitter.com/arboretumkalmt

    www.instagram.com/arboretumkalmthout

    #arboretumkalmthout

    Bereikbaarheid
    Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.
    De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.
    Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.
    Meer informatie bereikbaarheid op de website










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merksemse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    01 | 09 | 21

     

    Kleine ingrepen maken Merksemse schoolomgevingen verkeersveiliger

     

    District Merksem wenst haar schoolomgevingen met kleine ingrepen verkeersveiliger te maken. De schoolomgeving van het Groenendaalcollege, Stella Maris en De Luchtballon zijn als eerste aan de beurt.

     

    Omgeving Groenendaalcollege

    De Ullenshofstraat is reeds sinds 2019 een schoolstraat. Recent werden er in de straat ook verdrijvingsvakken op de weg gemarkeerd. In de Gagelveldenstraat komt er weldra een extra zebrapad met arcering op de nabijgelegen laad- en loszone. Voetgangers zullen er zo veiliger en goed zichtbaar kunnen oversteken. Parkeerverbodsborden in de beide straten zijn vervangen door stilstand- en parkeerverbodsborden.

     

    Omgeving Stella Maris Merksem en Sint-Elisabeth Instituut

    In de Stella Marisstraat zijn de middenberm en de oversteekplaats voor voetgangers opnieuw ingericht. De glasbak werd verplaatst zodat oversteken er voortaan veiliger kan. De voetpaduitstulping en de middenberm zijn gedeeltelijk onthard en er werden twee nieuwe bomen geplant. Zo wordt de omgeving van de nabijgelegen scholen niet alleen veiliger maar ook groener.

     

    Stad, district en Vlaanderen pakken samen nog 5 schoolomgevingen in Merksem aan

    De inrichting van de 2 bovenstaande schoolomgevingen is een districtsinitiatief. Daarnaast maken stad Antwerpen en district Merksem ook nog 5 andere schoolomgevingen verkeersveiliger. Deze investering kadert in een project waarvoor Vlaanderen subsidies gaf en waarbij ook in de districten Antwerpen, Berchem, Borgerhout en Deurne nog schoolomgevingen worden aangepakt.

     

    Als eerste werd de omgeving van De Luchtballon in de Sint-Bartholomeusstraat verkeersveiliger ingericht. De inhuldiging daarvan vond begin deze week plaats. De omgeving is voortaan veiliger voor schoolgaande kinderen door grondmarkeringen met de vermelding ‘School’, een voetpaduitstulping en 2 verkeersplateaus.

     

    Ook in de Gagelveldenstraat, de Du Chastellei, de Laarsebaan en de Telindenhofstraat – allemaal straten in de buurt van Merksemse scholen – komen er grondmarkeringen om de straten veiliger te maken.

     

    Als bijlage vindt u het eerder verzonden persbericht hierover.

     

    “Niet enkel de stad en Vlaanderen maar ook het district zelf investeert in veiligere schoolomgevingen. Door zelf naar de scholen te gaan en te luisteren naar wat er verkeersveiliger kan, kunnen we de pijnpunten gerichter aanpakken,” laten districtsschepen voor Publiek Domein Jari Frensch en districtsschepen voor Jeugd Sonja De Meyer weten.

     

     

    Son Van den Broek,  tel 03 338 72 54, wijkoverleg.merksem@antwerpen.be

    Jari Frensch, districtsschepen publiek domein, tel 0486 180 897 – Sonja De Meyer, districtsschepen voor jeugd, tel 0495 791 821

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Provincie Antwerpen

    PTS Mechelen start duurzaam
    PTS Mechelen voorziet brooddozen en drinkbussen voor eerstejaars.

    PTS Mechelen heeft op de eerste dag van het nieuwe schooljaar zijn nieuwe eerstejaars onthaald met een PTS-brooddoos en PTS-drinkbus. 

    PTS Mechelen is het nieuwe schooljaar gestart met het voornemen om de afvalberg van de schoollunch te verkleinen. De startende eerstejaars kregen op hun eerste schooldag meteen een PTS-brooddoos en een PTS-drinkbus. De school hoopt zijn leerlingen op die manier aan te zetten tot het maken van duurzame lunchkeuzes.

     

    Directeur Kim Vervenne van PTS Mechelen: “Al een aantal jaar proberen we de afvalberg van de school te verkleinen. We stimuleren onze leerlingen om de speelplaats proper te houden en duurzame keuzes te maken. Met deze PTS-brooddozen en PTS-drinkbussen hopen we onze eerstejaars aan te zetten om niet te kiezen voor voorverpakte broodjes en een blikje frisdrank voor de lunch.”

     

    Gedeputeerde Lemmens overhandigt PTS-brooddoos en -drinkbus - Copyright: PTS Mechelen

    Gedeputeerde voor Onderwijs Luk Lemmens steunt het duurzame initiatief van de school. “Vanuit de provincie zetten we met ons Klimaatactieplan in op het verhogen van het klimaatbewustzijn. Bovendien streven we ernaar om een klimaatneutrale en klimaatbestendige organisatie te zijn. Dit initiatief van PTS Mechelen kadert dan ook perfect in ons streven. Bovendien beantwoorden deze PTS-brooddozen en PTS-drinkbus aan de duurzame ontwikkelingsdoelstelling SDG 12, want onze leerlingen gaan zo op een meer verantwoorde manier consumeren.”

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    1 september 2021, 8 uur

    Waar:
    PTS Mechelen, Antwerpsesteenweg 145, 2800 Mechelen

    Meer info:
    www.ptsmechelen.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


    Provincie Antwerpen

    2 | 9 | 2021

    275.000 euro subsidies voor duurzamer logies
    Provinciaal Stimulusprogramma ondersteunt 16 logiesuitbaters bij toekomstgerichte investeringen

    Toekomstgericht investeren? Allesbehalve evident voor uitbaters van toeristisch logies in volle herstelperiode …

    Met de steun van het Provinciaal Stimulusprogramma lukt dat wél.

    16 toeristische ondernemers ontvangen samen bijna 275.000 euro subsidies voor ingrepen rond hoofdzakelijk duurzaamheid en digitalisering.

    Een slimme keuze: je logies beantwoordt beter aan de wensen van vakantiegangers én je versterkt je concurrentiepositie.

    Aansluitend bij het Vlaams Stimulusprogramma maakt de provincie Antwerpen bijna 275.000 euro vrij om toeristisch logies te ondersteunen bij investeringen in gezondheidsmaatregelen, ecologie, digitalisering en professionalisering.

    Conform de afspraken met Toerisme Vlaanderen geven we daarbij voorrang aan inspanningen om het internationale duurzaamheidslabel Green Key te behalen of een vlottere online boekbaarheid te realiseren”, verduidelijkt gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes.

    Copyright: Mie De Backer voor Toerisme Provincie Antwerpen

    16 blije logiesuitbaters

    Toerisme Provincie Antwerpen adviseerde geïnteresseerde logiesuitbaters bij de samenstelling van hun dossier voor de Vlaamse oproep ‘toeristische stimulus’ en stimuleerde hen daarbij om stappen te zetten richting een Green Key label of richting online boekbaarheid. Die inspanning resulteerde in 138 ingediende dossiers vanuit de provincie Antwerpen. 50 ondernemers ontvangen ook effectief Vlaamse middelen. Aanvullend beloont het Provinciaal Stimulusprogramma 16 extra dossiers: allemaal kleinschalige logies, toegankelijk voor individuele gasten én actief in het toerismenetwerk. 

    De uitbaters van vakantiewoning SHWAY, 22 b&b en Hotel U Eat & Sleep (Antwerpen), Hotel De Statie (Brecht), Hotel Verlooy (Geel), B&B Hullebrug (Heist-op-den-Berg), B&B Heiderust (Kalmthout), B&B Welcome Home (Laakdal), B&B Ridderspoor (Mol), B&B Het Boekenhof (Niel), B&B Villa Tartine (Puurs-Sint-Amands), Gastenlogies Het Blauwe Schaap (Ranst), Hotel Villa Tilia (Retie), B&B Bon-bon Nuit (Turnhout), Hotel Geerts en Domein Den Asberg (Westerlo) ontvingen intussen een positief antwoord.

    De plannen variëren van groene verwarmingsinstallaties of een CO²-gestuurd ventilatiesysteem tot de aanleg van een tuin voor de gasten of een automatisering van de check-in.


    Stevigere concurrentiepositie

    De provinciale steun bestaat uit een renteloze lening over vijf jaar en 25% subsidie, met een maximumbedrag van 20.000 euro per dossier.

    Uiterlijk op 1 juli 2022 moeten de projecten afgerond zijn.

    Een wereld van verschil voor onze zaak”, getuigt Ariane Belmans van Hotel Villa Tilia in Retie. “Zo’n duwtje in de rug doet meer dan ooit deugd”, reageert Tine Buelens van B&B Villa Tartine in Puurs-Sint-Amands.

    Gedeputeerde Jan De Haes is blij dat de provinciale steun ondernemers over de streep trekt om toch te investeren: “Aan structurele ingrepen rond duurzaamheid hangt meestal een stevig prijskaartje. Maar het loont om nu te investeren in je toekomst. Een duurzame aanpak is slim: vakantiegangers opteren immers steeds vaker voor een ecovriendelijke logeerplek. Met deze financiële injectie van bijna 275.000 euro helpen we toeristische ondernemingen om hun concurrentiepositie te versterken en het herstel na de coronapandemie te bespoedigen.”

    WEER EEN ACTIE UIT HET RELANCEPLAN TOERISME

    Na een zware coronaperiode willen we dat bezoekers dit jaar opnieuw ten volle vakantie kunnen beleven, zelfs nog intenser dan voorheen. Daarom werkt Toerisme Provincie Antwerpen dit jaar met een relancebudget van 300.000 euro aan de versterking van het toeristisch aanbod, een betere ontsluiting van de toeristische producten en de verdere professionalisering van de toeristische sector.

     

    Het relanceplan toerisme gaat uit van vijf grote projectlijnen.

    1/ We zetten in op de promotie van fiets- en wandelvakanties, waarbij we bestemmingen en producten aan elkaar koppelen.

    2/ We bieden belevingsvolle pop-ups aan ter promotie van de Vlaamse icoonfietsroutes.

    3/ We zetten een bezoekersanalyse van logies op met als doel de kwaliteit, de beleving en de rendabiliteit te verbeteren.

    4/ We creëren een camper- en kampeervriendelijk klimaat en belevingsvolle suggestielussen voor de campertoerist.

    5/ We bieden de kampeersector een gebruiksvriendelijke en performante reserveringsmodule aan en ondersteunen kleinschalige logies bij hun inspanningen voor een vlottere online boekbaarheid.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Toerisme






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


    Provincie Antwerpen

    2 | 9 | 2021

    275.000 euro subsidies voor duurzamer logies
    Provinciaal Stimulusprogramma ondersteunt 16 logiesuitbaters bij toekomstgerichte investeringen

    Toekomstgericht investeren? Allesbehalve evident voor uitbaters van toeristisch logies in volle herstelperiode …

    Met de steun van het Provinciaal Stimulusprogramma lukt dat wél.

    16 toeristische ondernemers ontvangen samen bijna 275.000 euro subsidies voor ingrepen rond hoofdzakelijk duurzaamheid en digitalisering.

    Een slimme keuze: je logies beantwoordt beter aan de wensen van vakantiegangers én je versterkt je concurrentiepositie.

    Aansluitend bij het Vlaams Stimulusprogramma maakt de provincie Antwerpen bijna 275.000 euro vrij om toeristisch logies te ondersteunen bij investeringen in gezondheidsmaatregelen, ecologie, digitalisering en professionalisering.

    Conform de afspraken met Toerisme Vlaanderen geven we daarbij voorrang aan inspanningen om het internationale duurzaamheidslabel Green Key te behalen of een vlottere online boekbaarheid te realiseren”, verduidelijkt gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes.

    Copyright: Mie De Backer voor Toerisme Provincie Antwerpen

    16 blije logiesuitbaters

    Toerisme Provincie Antwerpen adviseerde geïnteresseerde logiesuitbaters bij de samenstelling van hun dossier voor de Vlaamse oproep ‘toeristische stimulus’ en stimuleerde hen daarbij om stappen te zetten richting een Green Key label of richting online boekbaarheid. Die inspanning resulteerde in 138 ingediende dossiers vanuit de provincie Antwerpen. 50 ondernemers ontvangen ook effectief Vlaamse middelen. Aanvullend beloont het Provinciaal Stimulusprogramma 16 extra dossiers: allemaal kleinschalige logies, toegankelijk voor individuele gasten én actief in het toerismenetwerk. 

    De uitbaters van vakantiewoning SHWAY, 22 b&b en Hotel U Eat & Sleep (Antwerpen), Hotel De Statie (Brecht), Hotel Verlooy (Geel), B&B Hullebrug (Heist-op-den-Berg), B&B Heiderust (Kalmthout), B&B Welcome Home (Laakdal), B&B Ridderspoor (Mol), B&B Het Boekenhof (Niel), B&B Villa Tartine (Puurs-Sint-Amands), Gastenlogies Het Blauwe Schaap (Ranst), Hotel Villa Tilia (Retie), B&B Bon-bon Nuit (Turnhout), Hotel Geerts en Domein Den Asberg (Westerlo) ontvingen intussen een positief antwoord.

    De plannen variëren van groene verwarmingsinstallaties of een CO²-gestuurd ventilatiesysteem tot de aanleg van een tuin voor de gasten of een automatisering van de check-in.


    Stevigere concurrentiepositie

    De provinciale steun bestaat uit een renteloze lening over vijf jaar en 25% subsidie, met een maximumbedrag van 20.000 euro per dossier.

    Uiterlijk op 1 juli 2022 moeten de projecten afgerond zijn.

    Een wereld van verschil voor onze zaak”, getuigt Ariane Belmans van Hotel Villa Tilia in Retie. “Zo’n duwtje in de rug doet meer dan ooit deugd”, reageert Tine Buelens van B&B Villa Tartine in Puurs-Sint-Amands.

    Gedeputeerde Jan De Haes is blij dat de provinciale steun ondernemers over de streep trekt om toch te investeren: “Aan structurele ingrepen rond duurzaamheid hangt meestal een stevig prijskaartje. Maar het loont om nu te investeren in je toekomst. Een duurzame aanpak is slim: vakantiegangers opteren immers steeds vaker voor een ecovriendelijke logeerplek. Met deze financiële injectie van bijna 275.000 euro helpen we toeristische ondernemingen om hun concurrentiepositie te versterken en het herstel na de coronapandemie te bespoedigen.”

    WEER EEN ACTIE UIT HET RELANCEPLAN TOERISME

    Na een zware coronaperiode willen we dat bezoekers dit jaar opnieuw ten volle vakantie kunnen beleven, zelfs nog intenser dan voorheen. Daarom werkt Toerisme Provincie Antwerpen dit jaar met een relancebudget van 300.000 euro aan de versterking van het toeristisch aanbod, een betere ontsluiting van de toeristische producten en de verdere professionalisering van de toeristische sector.

     

    Het relanceplan toerisme gaat uit van vijf grote projectlijnen.

    1/ We zetten in op de promotie van fiets- en wandelvakanties, waarbij we bestemmingen en producten aan elkaar koppelen.

    2/ We bieden belevingsvolle pop-ups aan ter promotie van de Vlaamse icoonfietsroutes.

    3/ We zetten een bezoekersanalyse van logies op met als doel de kwaliteit, de beleving en de rendabiliteit te verbeteren.

    4/ We creëren een camper- en kampeervriendelijk klimaat en belevingsvolle suggestielussen voor de campertoerist.

    5/ We bieden de kampeersector een gebruiksvriendelijke en performante reserveringsmodule aan en ondersteunen kleinschalige logies bij hun inspanningen voor een vlottere online boekbaarheid.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Toerisme

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jaarmarktprogramma 2021

    UurActiviteitLocatie
    Zaterdag 18 september 2021
    19 tot 1 uur 's nachts Jaarmarktbal Tent in park Sorghvliedt
    Zondag 19 september
    van 8 tot 17 uur Rommelmarkt Kapelstraat/Kioskplaats/Lelieplaats/Van Amstelstraat/Marneflaan
    van 10 tot 16 uur Verenigingenmarkt Van Amstelstraat
    van 10 tot 17 uur Braderij Kapelstraat/Kioskplaats/Lelieplaats
    van 10 tot 20 uur Foodfestival Lelieplaats
    van 11 tot 18 uur Wielerwedstrijd 'Jaarmarktprijs' Vertrek en aankomst Berkenrodelei
    van 12 tot 17 uur Expo 'Spot op Sport' O.L.V.-Geboortekerk
    van 14 tot 18 uur Feest in den Hof Park Gravenhof
    Maandag 20 september
    van 7 tot 15 uur Veeprijskampen Park Sorgvliedt en omgeving
    van 8 tot 15 uur Feestmarkt Kapelstraat/Kiosk- en Lelieplaats/Van Amstelstraat
    van 8 tot 15 uur Braderij Kapelstraat/Kioskplaats/Lelieplaats
    van 8 tot 15 uur Autoshow Marneflaan
    van 9.30 tot 15 uur Pannenkoekenslag Basketbalveld park Broydenborg
    van 10 tot 19 uur Café in 't park Van Amstelstraat/Marneflaan
    van 10 tot 20 uur Foodfestival Lelieplaats
    van 12 tot 16 uur Expo 'Spot op Sport' O.L.V.-Geboortekerk
    van 20.30 tot 21 uur Vuurwerk Atletiekpiste park Sorghvliedt

    Meer info

    Kim Nolf, communicatie-expert, tel. 03 338 30 26

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!