NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  15-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Wilrijk herinnert inwoners aan lokaal erfgoed met vaste tentoonstellingsborden


  Het district Wilrijk installeert op vijf plaatsen permanente tentoonstellingspanelen die inwoners inlichten over het rijke verleden van het ‘geitendorp’, van het gemeentehuis tot steenbakkerijen.

   

  In 2015 vierde het district zijn 1250-jarige bestaan met een reeks activiteiten. Zo werd een tijdelijke openluchttentoonstelling met informatiepanelen ingericht op plekken die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van Wilrijk.

   

  Op vijf plaatsen verankert het district nu de herinneringen aan zijn rijke erfgoed met een vast tentoonstellingsbord. Centraal daarop staat een oude foto die vele decennia geleden op dezelfde plaats werd genomen. Zo kan de Wilrijkenaar zich perfect inbeelden hoe deze plek er vroeger uitzag. De foto’s komen uit het rijke fotoarchief van kring voor heemkunde Wilrica.

   

  De permanente tentoonstellingsborden staan op vijf plekken verspreid over Wilrijk:

  • Hoek Eglantierlaan/Della Faillelaan (wijk Hoogte)
   De rijhuizen in de Eglantierlaan hebben een hoge architecturale waarde. Hoe dat komt, wordt op het tentoonstellingsbord uitgelegd.
  • Hoek Bist/Heistraat (wijk Centrum)
   Hier wordt de geschiedenis van het Wilrijkse gemeentehuis geschetst.
  • Hoek Groenenborgerlaan/Sint-Augustinuslaan (wijk Hoogte/Oosterveld)
   In de buurt van dit bord stond ooit het Groenenborgerhof, één van de vele Wilrijkse ‘hoven van plaisantie’ of luxueuze buitenverblijven waar rijke stedelingen kwamen verpozen. Onder andere de campus van de Universiteit Antwerpen verwijst nog naar deze historische plek.
  • Buurtpark ’t Marmotteke (hoek Gebroeders De Wachterstraat/Primulalei, wijk Valaar)
   Deze verstedelijkte wijk was tot in het midden van de twintigste eeuw een bosrijk gebied.
  • Wanninkhovepark(Wanninkhovelaan, wijk Neerland)

  Ook Wilrijk had vroeger een eigen steenbakkerij die de voorbode was van de industriële activiteit rondom de Boomsesteenweg.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Provincie Antwerpen

  13| 09 | 2017

  Chinezen bezoeken provincie Antwerpen

  Chinese delegatie leert bij over afvalverwerking, duurzaam bouwen en landbouw.

  Vandaag verwelkomt het Antwerpse provinciebestuur enkele delegaties van de Chinese provincie Shaanxi. Zij zullen van 13 tot 16 september verschillende organisaties en bedrijven bezoeken die bezig zijn met afvalverwerking, duurzaam bouwen en landbouw.

   

  De Chinese delegatie bestaat uit een cleantechdelegatie (schone energie) en een landbouwdelegatie. In beide delegaties zitten zowel afgevaardigden van de overheid als van bedrijven. Voor beide delegaties is een apart programma voorzien.

   

  Partnerschap

  De provincie Antwerpen heeft al 32 jaar een partnerschap met de provincie Shaanxi. Dit is ontstaan naar aanleiding van een investering van Janssen Pharmaceutica in die regio. De provincies Antwerpen en Shaanxi willen met hun samenwerking de beide economieën versterken en uitwisseling tussen bedrijven promoten. Vooral in minder evidente, belangrijke domeinen zoals landbouw en schone energie.

   

  Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Internationale Samenwerking: “In China zijn overheidscontacten nog altijd zeer belangrijk. Als provincie hebben we ginds een partner van hetzelfde niveau, hoewel Shaanxi met haar 206.000 km² 38 miljoen inwoners telt. Onze uitstekende contacten met Shaanxi staan ter beschikking van Antwerpse instellingen, zoals de Universiteit en de haven, en Vlaamse bedrijven. Het gaat niet om een éénmalige losstaande gebeurtenis, maar kadert in een langdurige samenwerking.”

   

  Cleantechdelegatie
  Op 14 september bezoekt de cleantechdelegatie verschillende bedrijven rond afvalverwerking in Antwerpen zoals de Hooge Maey en Umicore. Op 15 september trekt de delegatie naar Kamp C in Westerlo, het provinciaal centrum voor duurzaam bouwen en verbouwen. Voor cleantech is het al het tweede bezoek bij Kamp C dit jaar.

   

  Landbouwdelegatie
  Vorig jaar organiseerde de provincie Antwerpen in samenwerking met Flanders Investment & Trade een landbouwmissie naar China. Nu komen de toen bezochte bedrijven en de Dienst Landbouw hier op bezoek. Deze landbouwdelegatie komt op 14 september meer te weten over voedselveiligheid en mestverwerking in België. Ze kunnen van gedachten wisselen met experts  van het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel. Vrijdag 15 september leert de delegatie bij over de verwerking van meststoffen (vergisting, hergebruik…) tijdens bezoeken aan Groep Op De Beeck (Kallo), Quirijnen (Brasschaat) en Biolectric (Temse).

  Beleidsverantwoordelijke:

  Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Internationale Samenwerking

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  13 | 09 | 2017

  Op 15 september start de provincie Antwerpen met het ruimen van haar waterlopen

  In de provincie Antwerpen kronkelt 2.400 km aan provinciale, onbevaarbare,  waterlopen die bijna allemaal tegen 14 februari een onderhoudsbeurt zullen krijgen. Een goed onderhoud zorgt ervoor dat de beken de watertoevloed na een fikse regenbui vlot kunnen opvangen en afvoeren. Een cruciaal gegeven voor gemeenten en burgers in hun strijd tegen wateroverlast en overstromingen.

  Bijna alle provinciale waterlopen krijgen minstens 1 kruidruiming per jaar. Dit gebeurt met de hand of machinaal, in de periode tussen 15 september en 14 februari. Er wordt stroomafwaarts gestart, om vervolgens geleidelijk de meer opwaartse gedeelten van een waterloop aan te pakken.

   

  Soms grijpt de provincie ook tijdens de zomer in, als dat noodzakelijk is om wateroverlast te vermijden.

  Ongeveer 70% kan machinaal geruimd worden

  Didier Soens, directeur van de dienst Integraal Waterbeleid van de provincie, legt uit wat het beheer inhoudt. “Te veel kruid in een waterloop kan de vlotte doorstroming van het water in het gedrang brengen en tot overstromingen leiden. Net zoals zwerfvuil of andere hindernissen trouwens. Wij zorgen ervoor dat het water weer ruimte krijgt en zijn weg vindt. Ook houden we doorheen het jaar meer dan 200 vuilroosters proper. En soms moeten oevers hersteld worden of slib geruimd.”

  Provinciale waterlopen alsmaar belangrijker in de strijd tegen wateroverlast

  Door de klimaatsverandering maar ook door de aanhoudende verstedelijking en betonnering van de beschikbare ruimte, krijgen de kleine waterlopen steeds meer water te verwerken. Via deze provinciale waterlopen moet het water zijn weg vinden naar grotere rivieren en zo verder naar de zee.

  De vlotte doorstroming van deze waterlopen is cruciaal, maar helaas komt het meer en meer voor dat waterlopen de hoeveelheid water niet meer aan kunnen. De provincie investeert dan ook alsmaar meer middelen in de aanleg van overstromingsgebieden en pompinstallaties en in het herstel van valleigebieden.

  Rik Röttger beklemtoont hierbij de gezamenlijke verantwoordelijkheid. “Slechts 1 obstakel kan in een traject een hele waterloop lam leggen. We pleiten ervoor dat iedereen ons helpt om vrije doorgang te verlenen om de onderhoudswerken mogelijk te maken en voldoende afstand tot de waterloop bewaart. We gaan daar ook strenger op toekijken. Zie je iets dat niet thuishoort in een onbevaarbare waterloop, laat het dan de provincie weten via www.meldpuntwaterlopen.be. Zo kunnen burgers én provincie samen 2.400 km waterlopen in het gareel houden en tijdig problemen aanpakken.”

  Beleidsverantwoordelijke:
  Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Integraal Waterbeleid  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Provincie Antwerpen

  12| 9 | 2017

  Jonge ministers in het Suske en Wiske -Kindermuseum
  Moet de EU stripboeken verplichten in de klas of investeren in tablets en laptops?

  Van 11 tot en met 22 september organiseert Europa Direct samen met het Suske en Wiske - Kindermuseum in Kalmthout twee Europaweken. Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de basisschool kruipen in de huid van Europese ministers. Ze stemmen over een verplichting voor het gebruik van stripboeken versus tablets op school.

  De Europese Unie heeft een steeds grotere impact op ons dagelijks leven. Dit verdient uiteraard ook de nodige aandacht in het onderwijs. Tijdens de Europaweken doen de leerlingen op een interactieve manier basiskennis op over het ontstaan en de werking van de EU. Op die manier is Europa later voor hen geen ver-van-mijn-bedshow,” motiveert Peter Bellens, gedeputeerde voor Europese Samenwerking.

  De interactieve Europasessie maakt van de leerlingen echte Europa-experts in amper twee uur tijd. Naast hun rol als minister van een Europese lidstaat maken ze in een fractie van het Europese parlement een Europese begroting op. Na deze Europasessie volgen de leerlingen nog het drie uur durende programma van het Kindermuseum. Daar nemen ze o.a. deel aan het Eurovisiestripfestival.

  Deelnemende scholen

  Aan de Europaweken in Kalmthout nemen de volgende basisscholen deel : 

  • Sint-Jozef Heide uit Kalmthout
  • GBS Maatjes uit Kalmthout
  • VBS Sint-Mariaburg uit Ekeren
  • OZCS Noord-Kempen GVBS Mater Dei uit Brasschaat
  • Sancta Maria basisschool uit Deurne
  • GO! Irishof uit Kapellen
  • GVBS Sint-Catharina uit Stabroek
  • Polderstadschool uit Hoboken

  Europaweken schooljaar 2017-2018 wegens succes uitgebreid

  Het Suske en Wiske Kindermuseum is de eerste van negen provinciale locaties waar de Europaweken dit schooljaar naartoe reizen. Het aantal Europaweken is dit schooljaar wegens groot succes overigens uitgebreid met een extra week. Er zijn nu in totaal zeventien Europaweken. Ongeveer 3000 leerlingen uit meer dan 125 klassen van het basisonderwijs zullen daarbij opgeleid worden tot jonge Europa-experts.

  In 2017 en 2018 zijn er nog Europaweken:

  • 13 november – 1 december: PIME, Lier – Thema: milieu – Stemming over plastic zakjes.
  • 29 januari – 2 februari 2018: Kamp C, Westerlo – Thema: duurzaam energieverbruik – Stemming over het verplicht plaatsen van windmolens in dorpen.
  • 5-9 februari 2018: de Warande, Turnhout – Thema cultuur. (thema stemming te bepalen)

             19 februari – 2 maart 2018: Kasteel d’Ursel, Hingene (Bornem) – Thema: geschiedenis – Stemming over verplichting van erfgoedbezoeken met de school.

  • 19-30 maart 2018: Proefbedrijf pluimveehouderij, Geel. Thema: landbouw.
  • 16-27 april 2018: Vrijbroekpark, Mechelen – Thema milieu – Stemming om ontbossing tegen te gaan.
  • 15-29 mei 2018: FOMU Antwerpen – Thema: fotografie. (thema stemming nog te bepalen)
  • 4-15 juni 2018: Veiligheidsinstituut Antwerpen. Thema: preventie. Stemming over een maximum geluidsbeperking.

  PRAKTISCHE INFO

  Persfotografen zijn welkom voor een foto en journalisten voor een babbeltje. Graag een seintje vooraf.

  Wanneer:
  Van maandag 12 tot en met vrijdag 23 september, (niet op 14, 17, 18 en 21 september).
  Van 10 tot 12 uur & van 13 tot 15 uur

  Waar:
  Suske en Wiske Kindermuseum, Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout. Routebeschrijving.

  Meer info:
  Suske en Wiske Kindermuseum
  Europaweken

  Beleidsverantwoordelijke:
  Peter Bellens, CD&V, bevoegd voor Europese Samenwerking

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAANDEREN NIEUWS

  REGISTRATIE VAN DE KATTEN

  Geachte Mevrouw, Heer,

  In België gaan de gewesten een officiële dienst voor de registratie van katten aanvangen, samen met de maatschappij die de registratie van honden beheert (www.dogid.be).

  Naar aanleiding hiervan brengt en perscampagne de dienstverlening door ID Chips in de registratie van huisdieren in diskrediet.

  Wij willen dit rechtzetten.

  ID Chips werkt sinds 1990 onafgebroken aan de registratie van huisdieren.

   

  Onze databank telt meer dan 650.000 geregistreerde dieren.

   

  De dierenartsen en asielen die ons contacteren zeggen erg tevreden te zijn met de geboden service.

   

  In het bestek opgesteld door de gewesten voorzag de nieuwe officiële registratie service voor katten een overname van de gegevens (zie hieronder een kopie van onze mailwisseling met de regering).

  • Ze zeggen nu een technisch probleem te hebben waardoor de gegevens niet op een bevredigende manier overgenomen kunnen worden.
  • Er is geen enkel technisch probleem. Alle technische gegevens waren bekend ten tijde van het opstellen van het bestek.
  • In de kopie van de mails hieronder, zult u kunnen constateren dat de regering ID Chips erkent, en dat de geregistreerde katten NIET OPNIEUW MOETEN WORDEN geregistreerd in de nieuwe database (de Waalse regering vertegenwoordigt de 3 gewesten wat betreft deze materie).

   

  Onze perceptie is dat de politiek van de drie gewesten betreffende de registratie van gezelschapsdieren niet genoeg aandacht schenkt aan het dierenwelzijn.

   

  Ons enige doel is om zo snel mogelijk de eigenaar van een verloren dier terug te vinden.

   

  Wij gaan onze dienstverlening dus op vrijwillige en particuliere basis voortzetten.

  Wij zullen onze service garanderen voor alle katten die zijn geregistreerd in onze databank, en VOOR ALLE DIEREN die de eigenaars wensen te registreren in onze databank.

   

   


  Beste,

  Teneinde het opvolgen van de gegevens, die talrijke verantwoordelijken van katten hebben geregistreerd bij ID Chips, te verzekeren, wensen wij deze te integreren in de gecentraliseerde databank zonder bijkomende kosten.
  Om hen deze service te kunnen bieden, verzoeken wij om uw medewerking.
  Kunt u ons een bestand met alle registraties voor katten doen toekomen? 

  Met vriendelijke groeten,

  Dr Catherine Terclavers

  Expert vétérinaire

  P.S. Wij zijn ook de officiële databank voor het Groothertogdom Luxemburg.

   

  Met vriendelijke groeten.

   

  Dr. M. Buchet                                               Dr. M. Schoffeniels
  Voorzitter                                                     Secretaris
  marc.buchet@gmail.com                          michel.schoffeniels@skynet.be

   

   

  info@idchips.com
  www.idchips.com

  IK HEB TOCH EEN BEDENKING DE MENSEN DIE EEN KAT HEBBEN LATEN REGISTREREN HEBBEN ER 25 EURO VOOR BETAAL DUS VIND IK HET NIET MEER ALS NORMAAL DAT WE DIT BEDRAG NIET MEER MOETEN BETALEN HET IS DE KATTEN EIGENAAR ZIJN FOUT NIET .

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  11 september 2017

  Aantal doden en zwaargewonden door het verkeer gaat weer helemaal de verkeerde kant op.

   

  Hoeveel (jonge) mensen willen we nog offeren op het altaar van koning auto?

   

   

  Voor alles leven wij intens mee met de familie, vrienden en vriendinnen van Gilles Dierckx en Julie Roelens die dit weekend werden doodgereden door dronken chauffeurs die bovendien vluchtmisdrijf pleegden. Zoveel dromen en plannen van jongeren, ouders, vrienden en scouts die brutaal worden afgebroken door –alweer- dronken chauffeurs. Het is intriest.

   

  In 2016 waren er in de provincie Antwerpen maar liefst 57 dodelijk verkeersslachtoffers te betreuren. Tot en met juli van dit jaar verloren al 40 mensen het leven in en door het verkeer in de provincie Antwerpen. De cijfers van augustus zijn pas over enkele dagen en die van september pas half oktober bekend, maar lijken nu al dramatisch. Kortom, als de cijfers zich zo doorzetten, tellen we dit jaar meer dan 10 dodelijke verkeersslachtoffers meer dan vorig jaar. 

   

  Ook het weekendverkeer blijft een akelig hoge tol eisen. Tot en met juli 2017 vielen er al 11 dodelijke verkeersslachtoffers tijdens de weekends in onze provincie.  De weekends van augustus en de eerste helft van september waren ronduit dramatisch. Officiële cijfers van deze periode zijn binnenkort beschikbaar, maar het aantal dodelijke weekendverkeersslachtoffers is nu al ongeveer even hoog als in het hele jaar 2016 (19). Het is om radeloos en moedeloos van te worden. Hoeveel (jonge) mensen willen we nog offeren op het altaar van koning auto en bestuurders onder invloed en/of te snel rijdende chauffeurs?

   

  Meer dan eens wordt duidelijk dat veel controleren en de pakkans verhogen helaas niet volstaan.  Immers, in de periode januari tot en met juli 2017 werden er ongeveer 50 000 alcoholtesten méér uitgevoerd dan in dezelfde periode in 2016.

   

  Een mentaliteitswijziging en veel meer sociale controle blijven noodzakelijk. Ook daar kunnen we, hoe cruciaal ook, helaas niet op blijven wachten.

   

  Meer dan eens wordt duidelijk dat bijkomende strenge maatregelen dringend en noodzakelijk zijn. Maatregelen die het materieel onmogelijk maken om nog langer een auto te besturen wanneer men onder invloed is. Een alcoholslot en automatische snelheidsbegrenzer voor elke auto zijn het absolute minimum.

   

  Tegelijk blijven we inzetten op veel controles en blijft de oproep: drinken en rijden gaan niet, gaan nooit samen, grijp in wanneer een persoon onder invloed de baan op wil, vraag aan wie alcohol bestelt of hij/zij met de auto is en wijs hem/haar op zijn/haar verantwoordelijkheid.

   

  Immers, veel belangrijker dan cijfers en statistieken zijn de tragedies en voor altijd gebroken levens van ouders, broers, zussen, vrienden voor wie het leven nooit meer hetzelfde zal zijn.  We delen in het verdriet. Maar dat volstaat niet.

                                                                                               

  Jean-Claude Gunst                                                                    Cathy Berx                                                      

  Directeur-coördinator Antwerpen - Federale Politie                  Gouverneur provincie Antwerpen

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GALERIE DE ZWARTE PANTER

   

                                                     GALERIE DE ZWARTE PANTER

   

                                       

   

  Hoogstraat  70-74

   B 2000 Antwerpen tel:0032(0)3-233 13 45

  September-oktober 2017

   

  De tentoonstelling Nick Andrews,'Revised Recollections'loopt van zondag 10 september tot en met zondag 29 oktober. De vernissage vindt plaats op zaterdag 9 september tussen 16u00 en 22u00. Inleiding en boekpresentatie van "Folie à deux' van Nick Andrews en Nadia Naveau, door Sergio Servellón, directeur FeliXart Museum om 18u00.

   

  Revised Recollections

   

  Voor zijn nieuwe tentoonstelling van Revised Recollections zijn er vier aspecten die Nick Andrews aangaat.

   

  Het eerste aspect is een herinterpretatie of herziening van zijn oeuvre. Het is dan ook 20 jaar geleden dat Andrews zijn eerste expo "Let's get Lost" (maart 1997) in De Zwarte Panter had. Hij bekijkt dit aan de hand van thematische en plastische variaties; de theatrale en imaginaire

   

  wereld waar zijn alter-ego de zogenaamde Champagne Charlie floreerde.("Beyond the Scenes", 2013). Het tweede aspect is een picturale analyse van een document. Het is een foto van Henri Matisse in zijn atelier in Nice, genomen door een vriendin van zijn assistente. De foto is eigenlijk een 'snapshot' maar herbergt voor Andrews een inkijk in een wereld die vergelijkingen toont met Van Eyck of Vermeer's interieur taferelen. Andrews maakt hier compositorische variaties op die hij "Recollections on his Nice studio"(2015-2017) noemt.

   

  Een derde aspect is zijn teruggrijpen naar de geschiedenis ("Sacred Themes",2011). Door elementen en objecten te gebruiken in een 'setting' worden de schilderijen verstilde en eigentijdse stillevens, die uitmonden in de reeks "The End of an Era". Deze reeks werken op doek, papier en keramiek komen uit een intuïtieve en instinctmatige manier van tekenen en schilderen.

   

  Het vierde aspect in deze expo is zijn studiereis naar Mexico (dec.'16 - jan.'17) samen met zijn partner Nadia Naveau. Hier zien we een vroeger weerkerend thema in Andrews' werk nl. zijn reisverslag, The Beaten Track. ("Wandering Eye", 2009) In een samenwerking met Nadia Naveau ontstaat een sculptuur, een installatie en het bibliofiele boek "Folie à Deux"(2017), die hun reis naar Mexico schetst. Nadia Naveau wordt vertegenwoordigd door Base -Alpha Gallery, Borgerhout. "Folie à Deux" wordt uitgegeven door Demian en de vrienden van de Zwarte Panter.

   

  Sergio Servellón, directeur FeliXart museum, zal "Folie à Deux" inleiden en het eerste exemplaar overhandigen. Hij schreef in 1996 de introductie voor Andrews' eerste solo tentoonstelling "Depraved Mind" in het Bernarduscentrum, Antwerpen. Servellón nodigde in 2016 Nick Andrews uit om "De Brabantse Fauvisten" te cureren in het FeliXart museum te Drogenbos. In 1996 studeerden ze beiden af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen afstudeerrichting Schilderkunst en behoorden tot de eerste lichting studenten van Fred Bervoets. Sergio Servellón is tevens voorzitter van ICOM België (International Council Of Museums), Museumvereniging van België.

  Eerder verschenen bibliofiele boeken:

  "Wandering Eye", (2009) ism. Marc Ruyters en Jeroen Olyslaegers. "Sacred Themes", (2011) ism. Jeroen Olyslaegers.

  "Beyond the Scene", (2013) ism. Jeroen Olyslaegers.

   

  Monografie "Within Me"(2016), ism. Annelies Nagels, Jeroen Olyslaegers en Sofie Vermeiren. Jeroen Olyslaegers, die in De Zwarte Panter de Arkprijs van het Vrije Woord ontving, wordt

   

  “writer in residence” bij het Museum Mayer van den Bergh. Hij werkt de komende twee jaren samen met dit museum waar het schilderij “Dulle Griet” van Pieter Bruegel de Oude hangt. De schrijver bereidt er zijn volgende boek voor dat in het teken staat van het Antwerpen van de 16° eeuw. Jeroen Olyslaegers is een compagnon de route van Nick Andrews. Hij schreef voor diverse publicaties indringende teksten rond en over deze kunstenaar.

  Exposities in de Zwarte Panter:

  1997 Let's get Lost, 2000 One Liners, 2003 Coney Island, 2005 My Lovely Neigbourhood,

   

  2007 The Beaten Track, 2009 Wandering Eye, 2011 Sacred Themes, 2013 Beyond the Scene, 2015 Divine Desires, 2017 Revised Recollections.

   

  Nick Andrews (°1972, Londen) woont en werkt in Antwerpen en Saint-Bonnet Troncais, Frankrijk. In 2009 werd hij Laureaat van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunst.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  van Nick Andrews en  door Sergio Servellón, directeur FeliXart Museum om 18u00.

  Nadia Naveau,

  directeur FeliXart Museum 

  Nick Andrews  Nadia Naveau,


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!