Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    12-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAANDEREN NIEUWS

    REGISTRATIE VAN DE KATTEN

    Geachte Mevrouw, Heer,

    In België gaan de gewesten een officiële dienst voor de registratie van katten aanvangen, samen met de maatschappij die de registratie van honden beheert (www.dogid.be).

    Naar aanleiding hiervan brengt en perscampagne de dienstverlening door ID Chips in de registratie van huisdieren in diskrediet.

    Wij willen dit rechtzetten.

    ID Chips werkt sinds 1990 onafgebroken aan de registratie van huisdieren.

     

    Onze databank telt meer dan 650.000 geregistreerde dieren.

     

    De dierenartsen en asielen die ons contacteren zeggen erg tevreden te zijn met de geboden service.

     

    In het bestek opgesteld door de gewesten voorzag de nieuwe officiële registratie service voor katten een overname van de gegevens (zie hieronder een kopie van onze mailwisseling met de regering).

    • Ze zeggen nu een technisch probleem te hebben waardoor de gegevens niet op een bevredigende manier overgenomen kunnen worden.
    • Er is geen enkel technisch probleem. Alle technische gegevens waren bekend ten tijde van het opstellen van het bestek.
    • In de kopie van de mails hieronder, zult u kunnen constateren dat de regering ID Chips erkent, en dat de geregistreerde katten NIET OPNIEUW MOETEN WORDEN geregistreerd in de nieuwe database (de Waalse regering vertegenwoordigt de 3 gewesten wat betreft deze materie).

     

    Onze perceptie is dat de politiek van de drie gewesten betreffende de registratie van gezelschapsdieren niet genoeg aandacht schenkt aan het dierenwelzijn.

     

    Ons enige doel is om zo snel mogelijk de eigenaar van een verloren dier terug te vinden.

     

    Wij gaan onze dienstverlening dus op vrijwillige en particuliere basis voortzetten.

    Wij zullen onze service garanderen voor alle katten die zijn geregistreerd in onze databank, en VOOR ALLE DIEREN die de eigenaars wensen te registreren in onze databank.

     

     


    Beste,

    Teneinde het opvolgen van de gegevens, die talrijke verantwoordelijken van katten hebben geregistreerd bij ID Chips, te verzekeren, wensen wij deze te integreren in de gecentraliseerde databank zonder bijkomende kosten.
    Om hen deze service te kunnen bieden, verzoeken wij om uw medewerking.
    Kunt u ons een bestand met alle registraties voor katten doen toekomen? 

    Met vriendelijke groeten,

    Dr Catherine Terclavers

    Expert vétérinaire

    P.S. Wij zijn ook de officiële databank voor het Groothertogdom Luxemburg.

     

    Met vriendelijke groeten.

     

    Dr. M. Buchet                                               Dr. M. Schoffeniels
    Voorzitter                                                     Secretaris
    marc.buchet@gmail.com                          michel.schoffeniels@skynet.be

     

     

    info@idchips.com
    www.idchips.com

    IK HEB TOCH EEN BEDENKING DE MENSEN DIE EEN KAT HEBBEN LATEN REGISTREREN HEBBEN ER 25 EURO VOOR BETAAL DUS VIND IK HET NIET MEER ALS NORMAAL DAT WE DIT BEDRAG NIET MEER MOETEN BETALEN HET IS DE KATTEN EIGENAAR ZIJN FOUT NIET .

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    11 september 2017

    Aantal doden en zwaargewonden door het verkeer gaat weer helemaal de verkeerde kant op.

     

    Hoeveel (jonge) mensen willen we nog offeren op het altaar van koning auto?

     

     

    Voor alles leven wij intens mee met de familie, vrienden en vriendinnen van Gilles Dierckx en Julie Roelens die dit weekend werden doodgereden door dronken chauffeurs die bovendien vluchtmisdrijf pleegden. Zoveel dromen en plannen van jongeren, ouders, vrienden en scouts die brutaal worden afgebroken door –alweer- dronken chauffeurs. Het is intriest.

     

    In 2016 waren er in de provincie Antwerpen maar liefst 57 dodelijk verkeersslachtoffers te betreuren. Tot en met juli van dit jaar verloren al 40 mensen het leven in en door het verkeer in de provincie Antwerpen. De cijfers van augustus zijn pas over enkele dagen en die van september pas half oktober bekend, maar lijken nu al dramatisch. Kortom, als de cijfers zich zo doorzetten, tellen we dit jaar meer dan 10 dodelijke verkeersslachtoffers meer dan vorig jaar. 

     

    Ook het weekendverkeer blijft een akelig hoge tol eisen. Tot en met juli 2017 vielen er al 11 dodelijke verkeersslachtoffers tijdens de weekends in onze provincie.  De weekends van augustus en de eerste helft van september waren ronduit dramatisch. Officiële cijfers van deze periode zijn binnenkort beschikbaar, maar het aantal dodelijke weekendverkeersslachtoffers is nu al ongeveer even hoog als in het hele jaar 2016 (19). Het is om radeloos en moedeloos van te worden. Hoeveel (jonge) mensen willen we nog offeren op het altaar van koning auto en bestuurders onder invloed en/of te snel rijdende chauffeurs?

     

    Meer dan eens wordt duidelijk dat veel controleren en de pakkans verhogen helaas niet volstaan.  Immers, in de periode januari tot en met juli 2017 werden er ongeveer 50 000 alcoholtesten méér uitgevoerd dan in dezelfde periode in 2016.

     

    Een mentaliteitswijziging en veel meer sociale controle blijven noodzakelijk. Ook daar kunnen we, hoe cruciaal ook, helaas niet op blijven wachten.

     

    Meer dan eens wordt duidelijk dat bijkomende strenge maatregelen dringend en noodzakelijk zijn. Maatregelen die het materieel onmogelijk maken om nog langer een auto te besturen wanneer men onder invloed is. Een alcoholslot en automatische snelheidsbegrenzer voor elke auto zijn het absolute minimum.

     

    Tegelijk blijven we inzetten op veel controles en blijft de oproep: drinken en rijden gaan niet, gaan nooit samen, grijp in wanneer een persoon onder invloed de baan op wil, vraag aan wie alcohol bestelt of hij/zij met de auto is en wijs hem/haar op zijn/haar verantwoordelijkheid.

     

    Immers, veel belangrijker dan cijfers en statistieken zijn de tragedies en voor altijd gebroken levens van ouders, broers, zussen, vrienden voor wie het leven nooit meer hetzelfde zal zijn.  We delen in het verdriet. Maar dat volstaat niet.

                                                                                                 

    Jean-Claude Gunst                                                                    Cathy Berx                                                      

    Directeur-coördinator Antwerpen - Federale Politie                  Gouverneur provincie Antwerpen

     

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GALERIE DE ZWARTE PANTER

     

                                                       GALERIE DE ZWARTE PANTER

     

                                         

     

    Hoogstraat  70-74

     B 2000 Antwerpen tel:0032(0)3-233 13 45

    September-oktober 2017

     

    De tentoonstelling Nick Andrews,'Revised Recollections'loopt van zondag 10 september tot en met zondag 29 oktober. De vernissage vindt plaats op zaterdag 9 september tussen 16u00 en 22u00. Inleiding en boekpresentatie van "Folie à deux' van Nick Andrews en Nadia Naveau, door Sergio Servellón, directeur FeliXart Museum om 18u00.

     

    Revised Recollections

     

    Voor zijn nieuwe tentoonstelling van Revised Recollections zijn er vier aspecten die Nick Andrews aangaat.

     

    Het eerste aspect is een herinterpretatie of herziening van zijn oeuvre. Het is dan ook 20 jaar geleden dat Andrews zijn eerste expo "Let's get Lost" (maart 1997) in De Zwarte Panter had. Hij bekijkt dit aan de hand van thematische en plastische variaties; de theatrale en imaginaire

     

    wereld waar zijn alter-ego de zogenaamde Champagne Charlie floreerde.("Beyond the Scenes", 2013). Het tweede aspect is een picturale analyse van een document. Het is een foto van Henri Matisse in zijn atelier in Nice, genomen door een vriendin van zijn assistente. De foto is eigenlijk een 'snapshot' maar herbergt voor Andrews een inkijk in een wereld die vergelijkingen toont met Van Eyck of Vermeer's interieur taferelen. Andrews maakt hier compositorische variaties op die hij "Recollections on his Nice studio"(2015-2017) noemt.

     

    Een derde aspect is zijn teruggrijpen naar de geschiedenis ("Sacred Themes",2011). Door elementen en objecten te gebruiken in een 'setting' worden de schilderijen verstilde en eigentijdse stillevens, die uitmonden in de reeks "The End of an Era". Deze reeks werken op doek, papier en keramiek komen uit een intuïtieve en instinctmatige manier van tekenen en schilderen.

     

    Het vierde aspect in deze expo is zijn studiereis naar Mexico (dec.'16 - jan.'17) samen met zijn partner Nadia Naveau. Hier zien we een vroeger weerkerend thema in Andrews' werk nl. zijn reisverslag, The Beaten Track. ("Wandering Eye", 2009) In een samenwerking met Nadia Naveau ontstaat een sculptuur, een installatie en het bibliofiele boek "Folie à Deux"(2017), die hun reis naar Mexico schetst. Nadia Naveau wordt vertegenwoordigd door Base -Alpha Gallery, Borgerhout. "Folie à Deux" wordt uitgegeven door Demian en de vrienden van de Zwarte Panter.

     

    Sergio Servellón, directeur FeliXart museum, zal "Folie à Deux" inleiden en het eerste exemplaar overhandigen. Hij schreef in 1996 de introductie voor Andrews' eerste solo tentoonstelling "Depraved Mind" in het Bernarduscentrum, Antwerpen. Servellón nodigde in 2016 Nick Andrews uit om "De Brabantse Fauvisten" te cureren in het FeliXart museum te Drogenbos. In 1996 studeerden ze beiden af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen afstudeerrichting Schilderkunst en behoorden tot de eerste lichting studenten van Fred Bervoets. Sergio Servellón is tevens voorzitter van ICOM België (International Council Of Museums), Museumvereniging van België.

    Eerder verschenen bibliofiele boeken:

    "Wandering Eye", (2009) ism. Marc Ruyters en Jeroen Olyslaegers. "Sacred Themes", (2011) ism. Jeroen Olyslaegers.

    "Beyond the Scene", (2013) ism. Jeroen Olyslaegers.

     

    Monografie "Within Me"(2016), ism. Annelies Nagels, Jeroen Olyslaegers en Sofie Vermeiren. Jeroen Olyslaegers, die in De Zwarte Panter de Arkprijs van het Vrije Woord ontving, wordt

     

    “writer in residence” bij het Museum Mayer van den Bergh. Hij werkt de komende twee jaren samen met dit museum waar het schilderij “Dulle Griet” van Pieter Bruegel de Oude hangt. De schrijver bereidt er zijn volgende boek voor dat in het teken staat van het Antwerpen van de 16° eeuw. Jeroen Olyslaegers is een compagnon de route van Nick Andrews. Hij schreef voor diverse publicaties indringende teksten rond en over deze kunstenaar.

    Exposities in de Zwarte Panter:

    1997 Let's get Lost, 2000 One Liners, 2003 Coney Island, 2005 My Lovely Neigbourhood,

     

    2007 The Beaten Track, 2009 Wandering Eye, 2011 Sacred Themes, 2013 Beyond the Scene, 2015 Divine Desires, 2017 Revised Recollections.

     

    Nick Andrews (°1972, Londen) woont en werkt in Antwerpen en Saint-Bonnet Troncais, Frankrijk. In 2009 werd hij Laureaat van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunst.





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    van Nick Andrews en  door Sergio Servellón, directeur FeliXart Museum om 18u00.

    Nadia Naveau,













    directeur FeliXart Museum 

    Nick Andrews  Nadia Naveau,














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    EERSTE 2 WEGWIJZERS


    Eerste 2 wegwijzers die Hobokense bezienswaardigheden in de kijker plaatsen, zijn een feit


    Vandaag werden de eerste 2 wegwijzerpijlen aan Fort 8, die Hobokense bezienswaardigheden extra in de kijker zetten, ingehuldigd.

     

    Het district Hobokenzet zijn bezienswaardigheden, en op die manier ook wandel- en fietsroutes, in de kijker door middel van bewegwijzering. Het centrum en anderelocaties zoals het cultuur- en jeugdcentrum Gravenhof, het veer Hoboken-Kruibeke en park Sorghvliedt liggen immers op wandel- en/of fietsafstand van elkaar. 

     

    Met de wegwijzerpijlen wil Hoboken enerzijds zijn inwoners en bezoekers aansporen om zich te voet of met de fiets te verplaatsen. Anderzijds toont het district op deze manier zijn troeven aan zowel bezoekers als bewoners. Naast bewegwijzering hangt aan elke pijl een infobord met meer uitleg over de plek.

     

    De eerste 2 palen staan aan Fort 8 (ingang Krijgsbaan-Schansstraat tegenover de fitnesstoestellen) en aan het Station Hoboken-Polder in de Berkenrodelei. In de komende jaren wil Hoboken ook nog landmarkpalen plaatsen aan de Marneflaan (park Broydenborg) en aan het veer Hoboken-Kruibeke.

     

    “Deze landmarkpijlen of toeristische infoborden zijn een wezenlijk onderdeel in het promoten van Hoboken als bruisend en groenste district van Antwerpen. Daarnaast wordt de eigenheid van Hoboken als stadsdorp benadrukt", aldus districtsschepen Koen Raets.

     

    Districtsschepen Tom De Boeck: “De laatste jaren werd er fors in openbaar domein geïnvesteerd met een grote focus op de fietsers. Denk maar aan het recent vernieuwde fietspad aan Fort 8 of het Jef Van Lindenfietspad. De volgende jaren willen we deze trend verderzetten. Naast de verbeterde infrastructuur hopen we met deze bewegwijzering nog meer Hobokenaren te motiveren om de fiets te nemen. Op de pijlen staat de 'fietstijd' immers ook aangeduid. En die valt best mee want alles in Hoboken is dichtbij.”



    Verantwoordelijken: Tom De Boeck, districtsschepen voor publiek domein - Koen Raets, districtsschepen voor cultuur



































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    8 | 9 | 2017

    Provinciale bakfiets als alternatief voor dienstauto
    Provincie Antwerpen geeft duurzaam voorbeeld met inschakeling elektrische bakfiets

    Het provinciebestuur van Antwerpen breidt haar fietspool voor werknemers uit met een bakfiets. Deze robuuste fiets met elektrische ondersteuning is ideaal om materiaal te vervoeren over een fietsbare afstand. Collega Wim Peetermans, controleur van werken, droeg het idee van de bakfiets aan. Intussen kunnen provinciale medewerkers een bakfiets in provinciale kleuren ontlenen voor dienstreizen ver en dichtbij.

    Traditioneel verhoogt begin september de verkeersdrukte. Verschillende wegenwerken in Antwerpen, zoals de knip in de Leien, zorgen bovendien voor extra drukte op nu al verzadigde wegen. Het provinciebestuur van Antwerpen kocht een bakfiets met elektrische ondersteuning zodat medewerkers voor dienstverplaatsingen kunnen kiezen voor een bakfiets als volwaardig alternatief voor de dienstauto.

     

    Gedeputeerde bevoegd voor facilitaire dienstverlening Ludwig Caluwé is opgezet met de nieuwe aanwinst voor de fietspool: “De bakfiets is een mooie aanvulling van de provinciale fietspool, die voorheen al bestond uit gewone fietsen en enkele elektrische fietsen voor langere verplaatsingen. We willen onze medewerkers maximaal kansen bieden om voor dienstverplaatsingen alternatieven voor de auto te gebruiken. Als medewerkers files vermijden en zo tijd winnen door werkverplaatsingen met de fiets te maken, is dat een goede zaak. Zo geven we als bestuur ook het goede en duurzame voorbeeld. Bovendien vind ik het een meerwaarde als goede ideeën van ons provinciepersoneel opgepikt en uitgevoerd worden.”

    Gedeputeerde Caluwé probeert de provinciale bakfiets uit - Copyright: Dirk Laenen voor provincie Antwerpen

    De bakfiets wordt binnenkort gebruikt om fietstellers te plaatsen rond Antwerpen en op de fietsostrade F1 (Antwerpen-Mechelen). Hij komt ook van pas op vormingsdagen en evenementen. Ook de collega’s van de interventieploeg zijn tevreden dat ze klusjes op locaties in de omgeving kunnen opknappen met de bakfiets. De fiets is ook de geknipte oplossing voor het vervoeren van archiefstukken. Onderweg rijden de provinciale medewerkers fluitend langs wegenwerken en de knip in de Leien.


    Voor de keuze van het type bakfiets baseerde het provinciebestuur zich op een vergelijkend onderzoek van de Fietsersbond. De Urban Arrow Cargo met afgesloten bak is gebruiksvriendelijk, vlot hanteerbaar en heeft een laadvermogen van 125 kg. Medewerkers van de provincie Antwerpen kunnen de bakfiets reserveren via de facilitaire helpdesk.

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:

    Als de bakfiets niet op pad is, kan je hem bewonderen in de onthaalruimte van het Provinciehuis aan de Singel, Desguinlei 100, 2018 Antwerpen

     

    Meer info:
    www.provincieantwerpen.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Facilitaire Dienstverlening






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Provincie Antwerpen

    Sprookjeshuisnocturne voor volwassenen
    Zaterdag 16 september 2017 om 20u in het Sprookjeshuis van het Rivierenhof (2100 Deurne).

     

    Aan de vooravond van ’t Verhalenhof voor families,

    kunnen volwassenen in het Sprookjeshuis Rivierenhof komen genieten van een opwarmertje op maat.

     

    Met ‘Kwade reuk’ nemen Hilde Rogge en Rein De Vos op zaterdagavond 16 september 2017 je mee in een onbeschaamd vermakelijke wereld vol exuberantie en pittige intrige.

     

    Wil jij worden ondergedompeld in de excentrieke avonturen van ‘Oom Oswald’ (Roald Dahl)? Reserveer dan snel een plaatsje via educatie.antwerpen@provincieantwerpen.be

    Of T 03 324 82 70. Deelnemen kost vijf euro per persoon.

     

    Eerbetoon

    De verhalen die Roald Dahl voor volwassenen schreef zijn intrigerend, humoristisch en prikkelend. Hilde Rogge, vertelster pur sang, en accordeonist Rein de Vos verdiepten zich in de wondere wereld van deze Engelse schrijver en maakten zelfs een reis naar zijn woon- en werkplek. De voorstelling ‘Kwade Reuk’ is daar het resultaat van. Met een onbeschaamd vermakelijke vertelling -gebaseerd op verhalen uit het dagboek van Oom Oswald- brengen ze nu een eerbetoon aan de schrijver die 100 jaar geleden werd geboren.

     

    Pikant voorprogramma

    In het voorprogramma verrassen de vertellers van het Sprookjeshuis met ‘smakelijke verhalen’ voor volwassen oren die wel wat pikante details kunnen verdragen! Lieve De Meyer, Kristine Marteleur en Mia Verbeelen brengen verhalen uit o.a. ‘Rode Rozen en Tortilla’s’ van Laura Esquivel en ‘Afrodite’ van Isabel Allende.

     

    Europese subsidie voor Vertelnetwerk

    Het Sprookjeshuis is lid van FEST (Federation for European Storytelling). Het FEST netwerk kreeg een subsidie van  het Creative Europe NETWORK om een reeks van vertelactiviteiten op te zetten in Europa met de bedoeling het aantal en de kwaliteit  van storytelling events te vergroten en op diverse terreinen in de samenleving te kunnen inzetten.

    PRAKTISCHE INFO SPROOKJES OP ZONDAG

    Wanneer:

    Zaterdag 16 september 2017 om 20u (tot 22u).

     

    Waar:

    Sprookjeshuis Rivierenhof, gelegen aan de Parkweg z.n. (omgeving kasteel en spiegelvijver) in provinciaal groendomein Rivierenhof te 2100 Deurne.

    Wie:

    Voor volwassenen.

    Deelname:

    € 5,00 p.p.  Vooraf reserveren verplicht op het nummer T 03 324 82 70 of via educatie.antwerpen@provincieantwerpen.be .

    Website:

    www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

    Social media:

    www.facebook.com  > Rivierenhof

    Beleidsverantwoordelijke:

    Bruno Peeters | N-VA | bevoegd voor provinciale groendomeinen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zorgbedrijf antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Zorgbedrijf Antwerpen organiseert 10 dansnamiddagen met bekende artiesten in samenwerking met Radio Minerva


    Van 15 september tot 30 november staan er negen swingende Radio Minerva dansnamiddagen op het programma in de feesttent van Radio Minerva op Linkeroever en in de dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen. Als uitsmijter volgt later dit jaar nog een verjaardagsfeest voor 35 jaar Radio Minerva.

     

    De dansnamiddagen van Radio Minerva zijn al jarenlang een vaste waarde bij Zorgbedrijf Antwerpen. Ze zijn elk najaar een groot succes in de dienstencentra. Dit jaar zitten ze in een nieuw kleedje, met meer aandacht voor swingende muziek en nog meer ruimte om te dansen. De formule blijft wel vertrouwd met eerst lekker eten en dan een sfeervol optreden.

     

    Ivann bijt op vrijdag 15 september de spits af voor de negen dansnamiddagen. Eindigen doen Zorgbedrijf Antwerpen en Radio Minerva dit jaar met een swingend verjaardagsfeest voor het 35-jarig bestaan van de radiozender. Dat wordt de kers op de taart in een jaar dat Radio Minerva een bijzondere verjaardag viert maar tevens moet ijveren voor het behoud van zijn verzendvergunning.

     

    In totaal kunnen 1000 senioren genieten van de optredens en het lekkere eten:

     

    vrijdag 15 september: Ivann

    Radio Minerva feesttent (Linkeroever)

     

    woensdag 27 september: Accordeonduo De Melando’s

    Radio Minerva feesttent (Linkeroever)

     

    donderdag 5 oktober: Michael Heaven

    dienstencentrum De Veldekens (Berchem)

     

    vrijdag 13 oktober: Lia Linda

    dienstencentrum De Brem (Merksem)

     

    vrijdag 20 oktober: Michael Lanzo

    dienstencentrum Molengeest (Berendrecht)

     

    vrijdag 17 november: Luc Caals

    dienstencentrum Silsburg (Deurne)

     

    dinsdag 21 november: Matthias Lens

    dienstencentrum Blankenberg (Ekeren)

     

    vrijdag 24 november: Doran

    dienstencentrum Klein Heide (Hoboken)

     

    donderdag 30 november: Guy Neve

    dienstencentrum Oversnes (Wilrijk)

     

    35 jaar Radio Minerva: verrassingsfeest

    (informatie over datum en locatie volgen later)

     

    Programma

    Het programma is elke keer goed gevuld met een driegangenmaaltijd (soep, hoofdgerecht, dessert), een optreden van bekende artiesten en muziek met dj Danny Van Tichelen. De dansnamiddag start telkens om 12 uur met het middageten, vanaf 13 uur beginnen de optredens en muziek.

     

    Kaarten

    Kaarten kosten 14 euro per persoon voor een dansnamiddag, maaltijd inbegrepen.

    De kaarten zijn te koop bij alle 42 dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen.                      

    Alle adressen en meer informatie op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/radiominerva.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADS ANTWERPEN Bericht

      

                                                                                                 copyright: stad Antwerpen
     

    Antwerpse archeologen stoten op historische draaibrug van de oude Kempische Vaart


    Archeologen van de stad Antwerpen zoeken naar overblijfselen van de oude Kempische Vaart onder de IJzerlaan. Na het vooronderzoek in 2014 werd een vervolgonderzoek uitgevoerd. Hierbij werden de verschillende delen van de vaart in kaart gebracht, zoals sluis, land- en brughoofd, duiker en kadetalud. Deze opgravingen kaderen binnen de heraanleg van de IJzerlaan en bieden meer inzicht in de historische waterinfrastructuur van Antwerpen.

     

    De afgelopen twee weken zetten de archeologen van de stad Antwerpen hun onderzoek aan de kruising van de IJzerlaan en de Bredastraat verder. Uit vooronderzoek in 2014 was gebleken dat een van de brughoofden en een deel van kade van de Kempische vaart nog in goede staat bewaard waren. In het kader van de heraanleg van de IJzerlaan, werden er daarom afspraken gemaakt met de aannemer om het vervolgonderzoek mee op te nemen in de planning.

     

    Vondsten

    De brug aan de Bredastraat bestond uit een platform, een brughoofd, een zwevend brugdek uit smeedijzer en enkele bijgebouwen. In februari werd aan de zuidzijde van IJzerlaan het volledige draaiplatform van deze brug over de vaart blootgelegd. Dit platform van 12 op 24 meter was verhard met platte kasseien en was monumentaal afgewerkt met natuursteen. Het bevatte nog de metalen geleiders en het mechanisme, waarop de brug met houten brugdek draaide rond een spil. De vorm en werking van de draaibrug kan vergeleken worden met de nog oorspronkelijke Willembrug (1869) in Antwerpen, die het Kattendijkdok met het Willemdok verbindt. Tussen dit bruggenhoofd en het platform was het kanaal 7,5 m breed, net voldoende om een ‘Kempenaar’ door te laten. Dit waren vrachtschepen geschikt voor binnenvaart op ondiepe en smalle kanalen.

     

    Overig onderzoek

    Schepen Van de Velde: “Na het onderzoek werden de resten van het draaiplatform en het bruggenhoofd verwijderd om plaats te maken voor de nieuwe aanleg. De metalen elementen van het draaimechanisme en de boorden en trappen uit natuursteen werden ontmanteld. Daarnaast wordt ook een selectie van de kade bijgehouden. Deze blokken krijgen een plaats in de nieuwe aanleg als verwijzing naar de Kempische vaart.”

     

    Net voorbij de spoorwegbrug werd een ander element van de lokale waterhuishouding onderzocht. Hier bevond zich een kanalisatie (duiker) uit baksteenmetselwerk. Door middel van verschillende overwelfde kanalen werd hier een zijarm van de Schijn onder de Kempische vaart geleid. Zowel de dieper gelegen kanalen (op meer dan 5 meter diepte) als de toegangsschacht tot de duiker werden in kaart gebracht. Door duikers werd ook de binnenzijde van de constructie opgemeten. Deze informatie kan nu afgetoetst worden aan de historische plannen.

     

    Historiek Kempische vaart

    De Kempische vaart volgde het traject van de huidige IJzerlaan. Aanvankelijk kwam het kanaal uit op het Kattendijkdok, maar bij het graven van het Asiadok (1873) werd de vaart door middel van een sluis op het nieuwe dok aangesloten. Zo verbond de vaart uiteindelijk het Noordschippersdok met het Asiadok.  Bij de bouw van het Albertkanaal in 1930 werd het traject voor binnenscheepvaart verlegd en in 1935 werd de Kempische vaart gedempt.

     

    De Kempische vaart nam vrijwel de volledige breedte in van de huidige IJzerlaan. Het westelijk deel tot aan de sluis aan het Asiadok was meer dan 30 meter breed en ter hoogte van de draaibrug aan de kruising met de Bredastraat versmalde de vaart tot circa 20 meter, terwijl de te overspannen doorgang circa 7,50 meter bedroeg. Over de Kempische vaart lagen verschillende draaibruggen, die zichtbaar zijn op oude foto’s en plannen. In de geschiedenis van de Kempische vaart werd de brug aan de Bredastraat als eerste aangelegd. 






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Regionale Landschappen provincie Antwerpen

    Slotmoment Paard en Landschap op zondag 10 september
    Paardenhouders als landschapsbouwers

    Op zondag 10 september organiseren de vier Antwerpse Regionale Landschappen en de Hooibeekhoeve in samenwerking met Paardenpunt Vlaanderen het slotmoment Paard en Landschap bij een paardenhouder in de Worfthoeven 2 in Geel. Tijdens dit evenement, dat kadert in het Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO), kom je als paardenliefhebberalles te weten over hoe je een paardenweide landschappelijk kan integreren, welke beplantingen, kleine landschapselementen en afsluitingen interessant zijn en waarom correct graslandbeheer cruciaal is voor de gezondheid van het paard.

    Workshops, vliegende tapijten en huifkartochten

     

    Tijdens het slotmoment kan je deelnemen aan de workshop landschapsintegratie, meestappen met de begeleide wandeling graslandbeheer en een lezing bijwonen over de paardensector in Vlaanderen. Daarnaast vinden er diverse rondleidingen plaats waarbij landschapsarchitecten en projectmedewerkers uitleg en tips geven bij de landschappelijke inkleding van een paardenweide. Het aanpalende natuurgebied ‘de Zegge’ zal uitzonderlijk met een gids toegankelijk zijn. Wie wil, kan genieten van een huifkartocht langs erfgoedpareltjes en beeldschone natuur of een ritje maken op het vliegend tapijt. Tot slot stellen de vier Antwerpse regionale landschappen de brochure ‘Inspiratie voor Paard en Landschap’ voor aan het publiek en huldigen ze de winnaars van de fotowedstrijd.

    Steeds meer paardeneigenaars

     

    “Er zijn steeds meer mensen die paarden houden voor louter recreatief gebruik. Vlaanderen telt momenteel 235.000 geregistreerde paardachtigen en het aantal blijft stijgen. De groeiende paardensector heeft dan ook een steeds grotere impact op het landschap en de landschapskwaliteit. Tijdens dit evenement willen de Antwerpse Regionale Landschappen en de Hooibeekhoeve paardenhouders inspireren en adviseren om gronden en weiden optimaal te integreren in het landschap. Dit verhoogt niet alleen de natuurwaarde, maar heeft ook een positief effect op het welzijn van het paard en de aantrekkelijkheid van onze leefomgeving. Bovendien gaan relatief eenvoudige ingrepen vaak gepaard met een mooi resultaat,” aldus gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Peter Bellens, die alle paardenliefhebbers uit de provincie Antwerpen oproept om zondag een kijkje te komen nemen. 

     

    Gedeputeerde bevoegd voor Leefmilieu Rik Röttger voegt eraan toe dat ook de ecologische meerwaarde een belangrijk aspect is: “Door het paardenlandschap mooier te maken, wordt het aantrekkelijk voor dieren zoals vogels, vleermuizen en nuttige insecten die profiteren van hagen, struiken en bomen rond een paardenweide. Deze dieren zijn meer dan welkom voor de paardenhouders, want ze vangen heel wat lastige insecten zoals vliegen, muggen en dazen.”

    Landschapsvriendelijk inrichten van paardenweides

    PRAKTISCHE INFORMATIE

    Wanneer: zondag 10 september van 11 tot 17 uur

     

    Waar: Worfthoeven 2, Geel

     

    Deelnameprijs:gratis

     

    Website:www.rlrl.be/agenda/slotmoment-paard-en-landschap

    Meer info:
    Foeke Van Weverberg

    T 015 21 98 53, M 0468 27 22 62

    E foeke@rlrl.be

    Beleidsverantwoordelijken:
    Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Leefmilieu

    Peter Bellens, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Plattelandsbeleid






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIERENLEED

     FOTO COPY RICHT PROVINCIE ANTWERPEN

    GAIA meer dan ooit op de bres tegen onverdoofd ritueel slachten

    Ik ben bijzonder tevreden over de opkomst tijdens onze stille wake in de nacht van voorbije donderdag op vrijdag! We waren met meer dan 150 dierenvrienden waarvan een deel de ganse nacht wakker is gebleven en wiens gedachten uitgingen naar de duizenden dieren die gisteren op de eerste dag van het offerfeest onverdoofd gekeeld werden.

    Ik nodig u uit om naar de video te kijken die terugblikt op een warm en ingetogen samenzijn, de vele kaarsen, knuffeldieren, bloemen en andere persoonlijke items die vele deelnemers ter plaatse kwamen neerleggen.

    BEKIJK EN DEEL ONZE VIDEO Te bekijken op 

    http://www.gaia.be/nl/gift

     

    Ik hoop oprecht dat met deze wake, onze stem en de stem van de duizenden dieren die bij volle bewustzijn geslacht worden, gehoord worden door Brussels staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets. De Brusselse regering moet dringend een einde maken aan dit onnodig en vermijdbaar dierenleed.

    SCHRIJF NAAR BIANCA DEBAETS

    Vandaag is Brussel het enige Gewest waar onverdoofd slachten nog steeds bij wet is toegestaan. In Vlaanderen en Wallonië werd er reeds gestemd voor een wettelijk verbod dat in 2019 in voege treedt.

    We moeten de Brusselse politici duidelijk maken dat het ons menens is en dat er ook in Brussel snel een einde moet komen aan dit onaanvaardbare dierenleed! Dank daarom om deze oproep massaal te verspreiden. Elke e-mail telt.

    Namens de dieren, bedank ik u uit de grond van mijn hart.

    Met diervriendelijke groeten,

    Michel Vandenbosch, Voorzitter GAIA

     









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOETES

    NIEUWE VERKEERSBOETES

     

    Nieuwe boetes:  Dat gaat weer geld kosten !!!   

     

    Vers van bij de politie.... 29/08/2017

     

     

    SNELHEIDSOVERTREDINGEN :

    Binnen de bebouwde kom      

    Binnen de bebouwde kom bij wegwerkzaamheden

    Met 4 km/h – 44 euro             

    Binnen de bebouwde kom bij wegwerkzaamheden

    Met 4 km/h – 44 euro

    Met 5 km/h – 52 euro

    Met 6 km/h – 60 euro

    Met 7 km/h – 72 euro

    Met 8 km/h – 81 euro

    Met 9 km/h – 92 euro

    Met 10 km/h – 103 euro

    Met 11 km/h – 128 euro

    Met 12 km/h – 141 euro

    Met 13 km/h – 153 euro

    Met 14 km/h – 164 euro

    Met 15 km/h – 179 euro

    Met 16 km/h – 189 euro

    Met 17 km/h – 203 euro

    Met 18 km/h – 216 euro

    Met 19 km/h – 234 euro

    Met 20 km/h – 249 euro

    Met 21 km/h – 261 euro

    Met 22 km/h – 274 euro

    Met 23 km/h – 293 euro

    Met 24 km/h – 310 euro

    Met 25 km/h – 326 euro

    Met 26 km/h – 345 euro

    Met 27 km/h – 364 euro

    Met 28 km/h – 382 euro

    Met 29 km/h – 400 euro

    Met 30 km/h – 409 euro

     

    Binnen een erf

    Met 4 km/h – 44 euro

    Met 5 km/h – 52 euro

    Met 6 km/h – 60 euro

    Met 7 km/h – 72 euro

    Met 8 km/h – 81 euro

    Met 9 km/h – 92 euro

    Met 10 km/h – 103 euro

    Met 11 km/h – 128 euro

    Met 12 km/h – 141 euro

    Met 13 km/h – 153 euro

    Met 14 km/h – 164 euro

    Met 15 km/h – 179 euro

    Met 16 km/h – 189 euro

    Met 17 km/h – 203 euro

    Met 18 km/h – 216 euro

    Met 19 km/h – 233 euro

    Met 20 km/h – 249 euro

    Met 21 km/h – 261 euro

    Met 22 km/h – 274 euro

    Met 23 km/h – 293 euro

    Met 24 km/h – 310 euro

    Met 25 km/h – 326 euro

    Met 26 km/h – 345 euro

    Met 27 km/h – 364 euro

    Met 28 km/h – 382 euro

    Met 29 km/h – 400 euro

     

    Buiten de bebouwde kom

    Met 1 km/h – 10 euro

    Met 2 km/h – 14 euro

    Met 3 km/h – 18 euro

    Met 4 km/h – 23 euro

    Met 5 km/h – 29 euro

    Met 6 km/h – 35 euro

    Met 7 km/h – 40 euro

    Met 8 km/h – 47 euro

    Met 9 km/h – 53 euro

    Met 10 km/h – 60 euro

    Met 11 km/h – 82 euro

    Met 12 km/h – 90 euro

    Met 13 km/h – 96 euro

    Met 14 km/h – 103 euro

    Met 15 km/h – 114 euro

    Met 16 km/h – 123 euro

    Met 17 km/h – 133 euro

    Met 18 km/h – 142 euro

    Met 19 km/h – 153 euro

    Met 20 km/h – 164 euro

    Met 21 km/h – 176 euro

    Met 22 km/h – 185 euro

    Met 23 km/h – 197 euro

    Met 24 km/h – 208 euro

    Met 25 km/h – 216 euro

    Met 26 km/h – 227 euro

    Met 27 km/h – 238 euro

    Met 28 km/h – 249 euro

    Met 29 km/h – 261 euro

    Met 30 km/h – 275 euro

    Met 31 km/h – 283 euro

    Met 32 km/h – 295 euro

    Met 33 km/h – 313 euro

    Met 34 km/h – 329 euro

    Met 35 km/h – 338 euro

    Met 36 km/h – 356 euro

    Met 37 km/h – 373 euro

    Met 38 km/h – 384 euro

    Met 39 km/h – 407 euro

    Met 40 km/h – 409 eu

    Met 5 km/h – 52 euro

    Met 6 km/h – 60 euro

    Met 7 km/h – 72 euro

    Met 8 km/h – 81 euro

    Met 9 km/h – 92 euro

    Met 10 km/h – 103 euro

    Met 11 km/h – 128 euro

    Met 12 km/h – 141 euro

    Met 13 km/h – 153 euro

    Met 14 km/h – 164 euro

    Met 15 km/h – 179 euro

    Met 16 km/h – 189 euro

    Met 17 km/h – 203 euro

    Met 18 km/h – 216 euro

    Met 19 km/h – 234 euro

    Met 20 km/h – 249 euro

    Met 21 km/h – 261 euro

    Met 22 km/h – 274 euro

    Met 23 km/h – 293 euro

    Met 24 km/h – 310 euro

    Met 25 km/h – 326 euro

    Met 26 km/h – 345 euro

    Met 27 km/h – 364 euro

    Met 28 km/h – 382 euro

    Met 29 km/h – 400 euro

    Met 30 km/h – 409 euro

     

    Binnen een erf

    Met 4 km/h – 44 euro

    Met 5 km/h – 52 euro

    Met 6 km/h – 60 euro

    Met 7 km/h – 72 euro

    Met 8 km/h – 81 euro

    Met 9 km/h – 92 euro

    Met 10 km/h – 103 euro

    Met 11 km/h – 128 euro

    Met 12 km/h – 141 euro

    Met 13 km/h – 153 euro

    Met 14 km/h – 164 euro

    Met 15 km/h – 179 euro

    Met 16 km/h – 189 euro

    Met 17 km/h – 203 euro

    Met 18 km/h – 216 euro

    Met 19 km/h – 233 euro

    Met 20 km/h – 249 euro

    Met 21 km/h – 261 euro

    Met 22 km/h – 274 euro

    Met 23 km/h – 293 euro

    Met 24 km/h – 310 euro

    Met 25 km/h – 326 euro

    Met 26 km/h – 345 euro

    Met 27 km/h – 364 euro

    Met 28 km/h – 382 euro

    Met 29 km/h – 400 euro

     

    Buiten de bebouwde kom

    Met 1 km/h – 10 euro

    Met 2 km/h – 14 euro

    Met 3 km/h – 18 euro

    Met 4 km/h – 23 euro

    Met 5 km/h – 29 euro

    Met 6 km/h – 35 euro

    Met 7 km/h – 40 euro

    Met 8 km/h – 47 euro

    Met 9 km/h – 53 euro

    Met 10 km/h – 60 euro

    Met 11 km/h – 82 euro

    Met 12 km/h – 90 euro

    Met 13 km/h – 96 euro

    Met 14 km/h – 103 euro

    Met 15 km/h – 114 euro

    Met 16 km/h – 123 euro

    Met 17 km/h – 133 euro

    Met 18 km/h – 142 euro

    Met 19 km/h – 153 euro

    Met 20 km/h – 164 euro

    Met 21 km/h – 176 euro

    Met 22 km/h – 185 euro

    Met 23 km/h – 197 euro

    Met 24 km/h – 208 euro

    Met 25 km/h – 216 euro

    Met 26 km/h – 227 euro

    Met 27 km/h – 238 euro

    Met 28 km/h – 249 euro

    Met 29 km/h – 261 euro

    Met 30 km/h – 275 euro

    Met 31 km/h – 283 euro

    Met 32 km/h – 295 euro

    Met 33 km/h – 313 euro

    Met 34 km/h – 329 euro

    Met 35 km/h – 338 euro

    Met 36 km/h – 356 euro

    Met 37 km/h – 373 euro

    Met 38 km/h – 384 euro

    Met 39 km/h – 407 euro

    Met 40 km/h – 409 eu

     

    Met 4 km/h – 26 euro

    Met 5 km/h – 32 euro

    Met 6 km/h – 38 euro

    Met 7 km/h – 46 euro

    Met 8 km/h – 52 euro

    Met 9 km/h – 60 euro

    Met 10 km/h – 69 euro

    Met 11 km/h – 92 euro

    Met 12 km/h – 101 euro

    Met 13 km/h – 111 euro

    Met 14 km/h – 119 euro

    Met 15 km/h – 128 euro

    Met 16 km/h – 139 euro

    Met 17 km/h – 148 euro

    Met 18 km/h – 160 euro

    Met 19 km/h – 170 euro

    Met 20 km/h – 185 euro

    Met 21 km/h – 197 euro

    Met 22 km/h – 208 euro

    Met 23 km/h – 222 euro

    Met 24 km/h – 233 euro

    Met 25 km/h – 248 euro

    Met 26 km/h – 262 euro

    Met 27 km/h – 278 euro

    Met 28 km/h – 295 euro

    Met 29 km/h – 308 euro

    Met 30 km/h – 324 euro

     

    ro

     

    ALGEMEEN


    -Bumperkleven: 280 euro

    -Onnodig “ links blijven rijden: 140 €!!

    -Rechts inhalen: 230 euro

    -Geen autogordel dragen: 140 euro

    -Als bestuurder tijdens het rijden een mobiele telefoon vast houden: 230 euro

    -Een kruispunt blokkeren: 230 euro

    -Rijden terwijl de geldigheidsduur van het rijbewijs verstreken is: 90 euro

    -Geen voorrang verlenen aan bestuurders van rechts: 230 euro!!!!

    -Geen voorrang verlenen aan bestuurder van een tram: 230 euro

    -Als weggebruiker een militaire colonne doorsnijden: 90 euro

    -Afslaan zonder richting aan te geven: 90 euro

    -Bij het afslaan niet het tegemoet komend verkeer voor laten gaan: 230 euro!!

    -Met een motorrijtuig rijden terwijl het kentekenbewijs niet behoorlijk leesbaar is: 45 euro

    -Met een motorrijtuig rijden terwijl het kenteken niet behoorlijk leesbaar is: 130 euro

    -Buiten noodzaak stilstaan op de vluchtstrook of vluchthaven: 230 euro

    -Passagiers die bij een tram of autobus willen in- of uitstappen daartoe geen gelegenheid geven: 370 euro

    -Geen gevarendriehoek plaatsen bij een obstakel (stilstaand motorvoertuig of aanhangwagen): 140 euro

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen

    01 | 09 | 2017

    Betere voeding en volksgezondheid blijft belangrijk onderzoekstopic
    Proefbedrijf Pluimveehouderij zet onderzoek naar veilige bestrijdingsmiddelen voort

    De recente fipronilcrisis heeft het belang van veilige bestrijdingsmiddelen of geïntegreerde bestrijdingsstrategieën tegen bloedluizen nogmaals onderstreept. Het Proefbedrijf Pluimveehouderij van de provincie Antwerpen zoekt al jaren naar een geschikte methode en zal dit ook in de toekomst blijven doen. Het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel is internationaal gekend als één van de experten op het gebied van bloedluisonderzoek.

    Het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel hoopt ooit een geschikte bestrijding tegen bloedluizen te vinden. Gedeputeerde bevoegd voor Landbouw Ludwig Caluwé: “De pluimveesector is al zeer lang op zoek naar een geschikte bestrijdingsmethode. En wij proberen met ons provinciaal praktijkbedrijf al even lang een geschikte methode te vinden.”

    Sinds 2003 heeft het Proefbedrijf Pluimveehouderij van de provincie Antwerpen al verschillende bestrijdingstechnieken getest.  Johan Zoons, directeur van het Proefbedrijf Pluimveehouderij van de provincie Antwerpen: “Met wisselend resultaat. Momenteel testen we een veelbelovende techniek, waarmee de universiteit Gent prachtige resultaten haalde. We merken helaas dat die laboresultaten moeilijk uit te voeren zijn op een draaiend pluimveebedrijf. Maar we geven de moed niet op, het project loopt nog tot januari.”

    Voorbeeld van een bestrijdingsmethode waarmee roofmijten in de stal worden uitgezet
    Copyright: Proefbedrijf Pluimveehouderij

    Internationale expertise

    Gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé: “De bloedluizenproblematiek is universeel. Met ons praktijkonderzoek zoeken we oplossingen voor pluimveehouders in binnen- én buitenland. Het Proefbedrijf Pluimveehouderij wordt internationaal beschouwd als één van de experten binnen de bloedluisbestrijding. Iets waar we als provincie enorm trots op zijn.”

    Directeur Johan Zoons: “Ook zijn we actief in een internationaal netwerk van onderzoeksinstellingen zodat we continu op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in buitenlands onderzoek, om zo op termijn een gepaste en gebruiksvriendelijke methode te vinden, zodat onveilige chemische producten hun weg niet meer vinden naar de pluimveesector.”

     

    Internationale onderzoekers bekijken de bestrijdingsmethoden die het Proefbedrijf Pluimveehouderij uittest
    Copyright: Proefbedrijf Pluimveehouderij

     

    Optimaal evenwicht

    Als consument wil je eieren die lekker en gezond zijn. De pluimveehouder wil kippen die gezond zijn en die veel, gezonde eieren leggen. Ze zijn zijn bron van inkomsten. Door de lage opbrengst per kip (1 euro per jaar) is het van groot belang om elke extra kost – bijvoorbeeld voor bestrijdingsmiddelen – zo laag mogelijk te houden. “Elk praktijkonderzoek speelt in op verschillende elementen. Bij het bloedluisonderzoek kijken we onder meer naar voedselveiligheid, dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden en rendabiliteit. Het bestrijdingsmiddel dat we zoeken moet niet alleen de bloedluizen effectief bestrijden, maar moet ook optimaal zijn voor alle partijen, zowel de pluimveehouders als de consument. Dat is een evenwicht waar we elke dag naar zoeken. In al onze praktijkonderzoeken”, aldus directeur Johan Zoons.

     

    Achtergrondinformatie

     

    Een bloedluis is een mijt die zich overdag verschuilt in spleten en kieren en die ’s nachts bloed zuigt bij de kippen. De bijhorende jeuk zorgt bij stress en een verlaagde productie bij kippen. Er kunnen ook ernstige infecties ontstaan met bloedarmoede en soms sterfte tot gevolg. Ook sommige mensen zijn gevoelig voor bloedluizen.

     

    Bloedluizen vind je bij iedereen die kippen houdt: van de professionele pluimveehouder tot de particulier met een kippenhok in de tuin.

     

    In de professionele pluimveehouderij zijn de bloedluizen lang onder controle geweest. Door het verbod op chemische bestrijdingsmiddelen en de intrede van nieuwe huisvestingssystemen (die moeilijker te reinigen zijn) neemt het aantal bloedluizen in pluimveestallen weer sterk toe. Dit kan een grote impact hebben op de inkomen van de pluimveehouder.

     

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, CD&V, bevoegd voor Landbouw










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

     

    3xG studie volgt gezondheid in Dessel, Mol en Retie grondig op

     

     

    Naar aanleiding van de nieuwe studie van het WIV over schildklierkanker rond Belgische nucleaire sites en kerncentrales brengen wij graag in herinnering dat de 3xG studie sedert 2010 de gezondheid in de gemeenten Dessel, Mol en Retie op een grondige manier opvolgt. 3xG staat voor Gezondheid-Gemeenten-Geboorten. De studie gebeurt in opdracht van NIRAS en de partnerschappen STORA en MONA en komt tegemoet aan de vraag in de regio om op het vlak van gezondheid vroegtijdige signalen te capteren en gezondheidsaanbevelingen te doen.

     

    De studie is opgebouwd uit twee onderdelen. In elk daarvan kunnen gegevens in verband worden gebracht met kanker:

    (1)     Humane BioMonitoring (HBM). Dit is een onderzoek naar de blootstelling aan milieuvervuilende stoffen en de daaraan verbonden gezondheidseffecten bij 300 baby’s en hun moeders. Deze blootstelling wordt onderzocht met de methode van biomonitoring waarbij bloed- en urinestalen van alle deelnemers worden geanalyseerd en voor lange periode worden opgeslagen. Specifiek voor kanker wordt in de stalen gekeken naar DNA schade en herstel. Die resultaten waren voor de regio in 2016 vergelijkbaar met Vlaanderen.

    (2)     Een analyse van de ziekte- en overlijdensregisters in Mol, Dessel en Retie. 
    Voor de analyse van ziekte- en sterftegegevens onderzoekt het 3xG team, om de 5 jaar, in de officiële registers
    van de voorbije jaren gegevens over overlijden, ziekte (zoals het voorkomen van kanker), hospitalisatie en aangeboren afwijkingen uit de gemeenten Dessel, Mol en Retie en vergelijkt deze met de Vlaamse gemiddelden. Specifiek voor kanker werden de gegevens in 2015 voor de 2de keer onderzocht. In Dessel-Mol-Retie kwamen in de periode 2008-2012 minder kankers voor dan gemiddeld in Vlaanderen zowel bij mannen als vrouwen. Geen enkel kankertype kwam significant meer voor dan in Vlaanderen, ook schildklierkanker niet. Bij mannen werd het verhoogd voorkomen van long- en prostaatkanker uit de vorige analyse in 2010 niet meer vastgesteld. Het volledige rapport is te vinden op de studiewebsite

    In 2020 zal deze opvolging van ziekte en sterftegegevens voor de derde keer gebeuren.

     

     

    Achtergrondinformatie

    De partnerschappen STORA (Dessel) en MONA (Mol) hebben verschillende voorwaarden verbonden aan de oppervlakteberging van laag- en middelactief kortlevend afval in de gemeente Dessel. Naast de technische uitvoering van het bergingsproject worden verschillende initiatieven voorzien die een positieve impact moeten hebben op de werkgelegenheid, de welvaart en het welzijn in de regio. Eén van die initiatieven is het opstellen van een gezondheidsprofiel en een doorlopende opvolging die kijkt naar diverse milieueffecten en gezondheidsgegevens. Dit is de 3xG-studie.

    De studie wordt geleid door  de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Antwerpen, het Provinciaal Instituut voor Hygiëne en de Vrije Universiteit Brussel.





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    vervolg



































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    vervolg























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurpunt Hobokense Polder

    Natuurpunt Hobokense Polder vzw    28 augustus 2017

    In deze flits:

    • Zwerfvuil ruimen in en om de Hobokense Polder
    • Vogel-Verrassingstocht
    • Ardeense vogelklassiekers
    • Natuurbeheer in de Hobokense Polder
    • Noteer reeds in je agenda

    www.hobokensepolder.be

    Is deze mail niet goed weergegeven
    of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

    Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

    Za 2 sep: Zwerfvuil ruimen in en om de Hobokense Polder

    Info: Luk en Ria Smets-Thys, 0476/33 79 36

    Eénmaal per kwartaal plannen we een opruimactie in en aan de rand van de Hobokense Polder.
    Na een mooie zomer met allicht veel wandelaars (jammer genoeg daardoor ook meer afval zeker aan de randen van de Polder), is een opruimactie meer dan nodig. Kom ons helpen!

    Praktisch:
    Afspraak om 10 u achteraan op de parking van United Caps, Schroeilaan 15 Hoboken. Wij zorgen voor vuilzakken en grijpstokken.
    Meebrengen: werkhandschoenen, gesloten schoeisel (of laarzen)
    Einde voorzien omstreeks 11u45 met een heerlijk gratis drankje !!!!

    Zo 3 sep: Vogel-Verrassingstocht
    Wat krijgen we vandaag in de kijker en waar zal dat zijn?

    Gids: Wim Roelant, 0477/34 07 21
    Leiding: Luc Van Schoor, 0494/33 63 09

    Zoals al stilaan een kleine traditie begint te worden, hebben we in de nazomer, zo begin september, een verrassingstocht op het menu staan. Veel valt er natuurlijk niet aan te kondigen over wat en waar we iets leuks in het vizier kunnen krijgen. Dat is immers voor de begeleiders van deze tocht nog een verrassing tot op het laatst. De voorgaande dagen wordt alvast online het vogelfront in het oog gehouden. Heel wat trekvogels hebben de tocht naar het zuiden al aangevat en daarbij zitten ook de jongen die dit jaar het ei uit zijn gekropen. Vele zijn dan ook de eerste keer op pad en durven dan al eens wat op de dool te geraken. Dit betekent dat een zeldzaamheid al eens wat gemakkelijker in onze contreien durft op te duiken. Natuurlijk kunnen we niets beloven, maar wie weet... Er is maar één manier om dit te weten te komen, sluit vandaag aan. Hoe meer ogen, hoe meer kans!

    Praktisch:
    Afspraak om 8 u op de parking onder viaduct ter hoogte van Het Spant, Boomsesteenweg 335 Wilrijk. Einde omstreeks 17.30 u ter plaatse. Kostendelend samenrijden aan 0,07 euro/km.
    Meebrengen: Vogelkijker en telescoop, vogelgids, fototoestel, aangepaste kledij en picknick.

    Za 16 sep: Ardeense vogelklassiekers

    Gids: Luc Van Schoor, 0494/33 63 09
    Begeleiding: Walter Van Spaendonk: 0479/98 57 77 - Marc Hofman - Joris Van Reusel

    Voor vogelaars vormen de Oostkantons één van de beste gebieden om typische Ardeense vogels te zien. Vogels die in Vlaanderen en Nederland zeer zeldzaam zijn, komen hier voor.
    De Ardennen hebben een apart klimaat door de hogere ligging. Dit zorgt voor totaal andere landschappen en heel wat andere of ginds talrijker voorkomende vogelsoorten. Denken we maar aan soorten als korhoen, hazelhoen, grijskopspecht, taigaboomkruiper, notenkraker, waterspreeuw, ruigpootuil, oehoe, rode en zwarte wouw, zwarte ooievaar, klapekster en raaf.
    Meer info

    Praktisch: Wie mee wil, verwittigt voor 10 september Walter Van Spaendonk, 0479/98 57 77. Meldt hem eveneens of je al dan niet zelf rijdt en of je voor de terugreis ter plaatse iets wenst te eten.
    Vertrek om 7 u aan 't Spant, Boomsesteenweg 333, Wilrijk. Samendelend rijden (0,07 €/km)
    We eindigen de excursie ter plaatse rond 19.30 u, maar je kan aansluitend iets eten als je dat wenst.
    Meebrengen: verrekijker, telescoop, fototoestel, picknick, drankje, stevige wandelschoenen en passende kledij.

    Zo 17 sep: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

    Machinaal of handenarbeid? Alle hulp is welkom!
    Foto: Dirk Vandorpe

    Info: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27 of Wim Mertens, 03/216 93 62

    Wil je in de natuur samen met anderen de handen uit de mouwen steken en daarmee zorgen voor een gezonde leefomgeving? Kom dan bij de vrijwilligersploeg van de Hobokense Polder.
    Vandaag werken we verder o.a. met het traditioneel maaien van het wandelpad tussen de plassen en de bijhorende graslandjes. Met maaibalk, bosmaaier en tractor gaan we erin vliegen. Kom jij ook eens een keer mee helpen?

    Afspraak: om 9 u aan de containers achter United Caps. Geef een seintje aan Wim of Danny dat je komt. Voor ieder voorzien we een lekkere koffiekoek en een bakje koffie of thee.

    Noteer ook in je agenda

    We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda

    • Za 23 sept: Daguitstap naar de Visbeekvallei
    • dagelijks vanaf 30
    • sep: 12e Herfsttrektellingen Hobokense Polder
    • Zo 1 okt: ARDEA's Herfstmeeting 2017

    Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

    Natuurbeheer:

    Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur (verzamelen aan containers United Caps)

    Verantwoordelijke runderen:
      André Van Langenhove, 03/288.00.81
    Beheerplanning:
      Danny Jonckheere, 0478 33 24 27
      Peter Van Elsacker, 0486 82 27 92
    Natuurbeheer scholen:
      Diane De Clercq, 0486 07 39 87

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

    SPORTDAGEN 2017 DISTRICT HOBOKEN

    TORNOOI:

    komende zaterdag  in sporthal Sorghvliedt. Vanaf 13h30 is er een driehoekstornooi met de Nederlandse teams Quintus en United Breda. Dit ter gelegenheid van de Hobokense sportdagen, georganiseerd door het district Hoboken. Iedereen welkom, de inkom is gratis !

    EERSTE WETSTRIJD:DHW TEGEN QUINTUS






























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    TWEEDE WEDSTRIJD:BREDA tegen QUINTUS

























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    DERDE WEDSTRIJD:DHW TEGEN QUINTUS

    Een spannende wedstrijd op het eindsingaal was er juist gefloten zodoende kreeg DHW een vrijworp die de stand gelijk bracht



























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!