Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    25-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    PROVINCIE ANTWERPEN

    CORONA MAATREGELEN

    25 juli 2020

     

    Provinciale Crisiscel Antwerpen: striktere maatregelen om de curve te buigen

    Het is ook aan jou!

     

    Zonet vergaderde de Provinciale Crisiscel van Antwerpen onder leiding van gouverneur Cathy Berx.

     

    De federale gezondheidsinspecteur, artsen en specialisten gaven toelichting bij de huidige epidemiologische toestand in de provincie. Het reproductiegetal of de R-waarde nadert de 2, wat wijst op een exponentiële toename van het aantal besmettingen. Een betere naleving van de maatregelen door een ieder zijn dringend noodzakelijk.

     

    Enkel als iedereen zich consequent aan alle maatregelen houdt, kunnen we er samen in slagen om over 4 weken een sterkte daling van het aantal besmettingen te zien in de grafieken. We roepen iedereen op om zeer creatief te zijn in het verslaan van het virus en niet in het omzeilen van de maatregelen. Een strikte naleving van de bestaande en lokaal strengere maatregelen in combinatie met consequente en strenge handhaving zal ervoor zorgen dat we geen discussie of overleg moeten voeren over een softe lockdown.  Dat scenario willen wij, wil iedereen absoluut vermijden. 

     

     

     

     

    Sociale contacten beperken door strengere maatregelen.

     

    • De sociale bubbel wordt beperkt tot 10 vaste contacten voor de komende 4 weken. Iedereen wordt met aandrang verzocht om 10 contacten (naam, adres en telefoonnummer) op te schrijven.

     

    • Niemand mag met meer dan 10 personen samenkomen op het publieke domein. 

     

    • Respecteer de fysieke afstand ook binnen uw sociale bubbel.

     

    • Stel uw privéfeesten uit.

     

    Mond-neusmaskers

     

    • Het dragen van mond-neusmaskers wordt verplicht op alle drukke publiek toegankelijke plaatsen voor alle personen boven de 12 jaar.

     

    Testing

     

    Huisartsen en spoeddiensten in het bijzonder in de stad Antwerpen zien een sterke toeloop van het aantal mensen dat wil of moet worden getest. Ook deze problematiek is na een toelichting door de Antwerpse ziekenhuizen en een vertegenwoordiging van de huisartsen besproken.

     

    De Provinciale Crisiscel adviseert om zo snel als mogelijk, bij de organisatie en uitvoering van de testing een onderscheid te maken tussen mensen die volgens de casusdefinitie om medische redenen dringend moeten worden getest en asymptomatische mensen die om een test verzoeken om persoonlijke redenen (ongerustheid na contact met een covid-positief getest persoon, vakantie, op vraag van de werkgever).

     

    Beide stromen moeten dringend en accuraat worden gescheiden. Ook wordt gevraagd om bedrijfsartsen in te schakelen voor testen op de werkvloer.

     

    Met onmiddellijke ingang zijn een aantal huisartsenwachtposten versterkt om de komende dagen ondersteuning te bieden bij het testen.

     

    Handhaving

     

    Behalve op een beperking van sociale contacten en strengere maatregelen, zetten we ook in op een strengere en striktere handhaving van de nationale en de strengere lokale maatregelen.

     

    De politie zal daarbij vooral focussen op de naleving van de maatregelen door de horeca (afstandregels, mond-neusmaskers en registratieplicht), de mond-neusmaskers en de overige specifieke lokale maatregelen.

     

    Omwille van de efficiënte handhaving dragen we alle gemeenten op om deze maatregelen op te nemen in lokale politiereglementen zodat ze met het instrument van de Gemeentelijke Administratieve Sancties gehandhaafd kunnen worden.

     

    Advies aan de lokale besturen

     

    Om de effectiviteit en efficiëntie van de contacttracing te optimaliseren, roepen we de lokale veiligheidscellen om de registratieplicht eventueel uit te breiden tot buiten de horeca, zoals in fitnesszaken en bioscoopzalen.

     

    Protocollen en richtlijnen

     

    De Provinciale Crisiscel roept de hogere overheden op om de bestaande protocollen en richtlijnen systematisch te evalueren en aan te passen aan de epidemiologische toestand.

     

     

    De Provinciale Crisiscel blijft aansturen op de snellere beschikbaarheid van up to date testresultaten en gedetailleerde gegevens op niveau van de statistische sector.

     

    Omwille van de vele vragen, volgende bijkomende verduidelijking over de bubbel van 10 waarvan sprake in het persbericht:

     

     

    Het gaat om maximum 10 externe contacten per gezin in de private sfeer die opgesteld of samengesteld worden door het gezin, en dus niet per gezinslid (deze contacten staan los van werk en de georganiseerde vrije tijd, zoals sportclubs, zomerscholen, jongerenkampen. In die context zijn de contacten sowieso gekend) voor de komende 4 weken.

     

    Concrete voorbeelden:

     

    Gezin van 2 volwassenen en 3 kinderen: 3 contactpersonen per kind en 1 voor de 2 volwassenen.  

    Gezin van 1 volwassene en 2 kinderen: 4 voor de volwassene en 3 per kind.

    Een alleenstaande: 10 vaste externen.

     

     

     

    Bart De Wever                                                             Cathy Berx

    Burgemeester Antwerpen                                         Gouverneur Antwerpen

     

            



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie antwerpen

    22 juli 2020

    Gouverneur in gesprek met Umicore over toekomstige veiligheidsinspanningen –en maatregelen

     

    Vandaag overlegde Cathy Berx met de directie van Umicore over de verschillende incidenten op de site in Hoboken. De focus lag vooral op de preventieve maatregelen om de veiligheid en gezondheid van de buurtbewoners en medewerkers te garanderen. 

    Umicore Hoboken is een hogedrempel Seveso bedrijf dat zware metalen behandelt. Het bedrijf recycleert onder andere kostbare metalen uit laptops en smartphones en levert dus een belangrijke bijdrage aan een duurzame en energiezuinige samenleving. De vestiging bevindt zich midden in een woonwijk waar veel gezinnen met kinderen wonen.

     

    Verschillende incidenten op de site leidden de voorbije jaren vaak tot conflicten en onbegrip bij de buurtbewoners. Gouverneur Cathy Berx ging hierover vandaag open, streng maar  constructief in gesprek met de directie en veiligheidsmanager van Umicore.  Bij het overleg waren ook schepen van stad Antwerpen Fons Duchateau, medewerkers van de federale dienst Noodplanning van de gouverneur en Bert Brugghemans, zonecommandant Brandweer Antwerpen, aanwezig.

     

    Gouverneur Cathy Berx: “Omdat de werkzaamheden bij Umicore gevaarlijk kunnen zijn én omdat zij midden in een woonwijk zijn gevestigd, moet de lat extra hoog liggen wat betreft veiligheid en milieuzorg. Indien er zich toch een incident voordoet, moet het bedrijf hier op een correcte manier mee omgaan. Dit betekent dat er een perfect werkend noodplan is, dat de transparantie naar de overheden maximaal is en dat het bedrijf snel, open en correct communiceert naar de buurtbewoners.”

     

    Voor het bedrijf en de overheden kan er slechts één streefdoel zijn: zero incidenten in de toekomst. Umicore zal hier verder actief en intensief werk van maken, lichtte directeur Luc Gellens uitvoerig toe. Zo zullen de komende maanden en jaren forse investeringen gebeuren op vlak van veiligheid, gezondheid en milieuzorg.  Eén van die investeringen op korte termijn is het plaatsen van slimme sirenes. Die sirenes zullen de buurt onmiddellijk alarmeren in geval van een incident en informeren over de te nemen reflexmaatregelen, zoals het sluiten van deuren en ramen. 

     

    Het bedrijf engageert zich om de NC 112 meteen te verwittigen bij elk incident. Dit kan ertoe leiden dat brandweer Antwerpen soms sneller zal uitrukken dan mogelijk noodzakelijk is. Maar de boodschap is: liever enkele keren te snel, dan een keer te laat. Deze werkwijze, die zal worden opgenomen in een protocol, sluit evenwel niet uit dat een – maximaal te voorkomen- incident, bijv. een dakbrand, toch sneller wordt opgemerkt door de buurt dan door een medewerker of het detectiesysteem van het bedrijf.  

     

    Om de veiligheidscultuur en de interne noodplanning te versterken, zal  ingezet worden op veiligheidsoefeningen in samenwerking met de diensten noodplanning van stad en gouverneur en met de brandweer van Antwerpen.

     

    Tot slot zal over de uitvoering van alle afspraken en veiligheidsmaatregelen een maandelijks overleg plaatsvinden tussen Umicore en de federale dienst noodplanning van de gouverneur en de stad.  Er zal systematisch worden geëvalueerd of deze maatregelen effectief zijn en volstaan om het aantal incidenten tot nul te beperken en de buurt snel en correct te informeren en te waarschuwen bij elk incident (zonder dat dit afbreuk doet aan de noodzaak om deze tot nul terug te brengen door doortastende maatregelen). 

     

    Ook over de problematiek van het stijgend lood-in-bloedgehalte is gesproken. Dit wordt verder opgenomen met het Provinciaal Instituut voor Hygiëne dat de metingen en onderzoeken uitvoert, en verder bilateraal besproken tussen de stad en Umicore.

           

     

    Kabinet gouverneur Cathy Berx:
    Sara Claes

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen schorsen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering.  Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en rampenmanagement.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    17 | 07 | 20

     

    Hoboken lanceert wandelkaart met vijf verrassende routes

     

    Van park tot polder: zo luidt de titel van de gloednieuwe Hobokense wandelkaart. De vijf uitgestippelde routes lopen langs gevarieerde landschappen en zijn gericht op uiteenlopende doelgroepen. Zo is er een avontuurlijke route voor gezinnen met kinderen, maar ook routes die focussen op geschiedenis, sportieve uitdagingen bieden of gewoon rust. Voor iedereen die de zomer in eigen streek doorbrengt, is dit dus een uitgelezen kans om een van de groenste districten van Antwerpen eens te verkennen.

    Er valt voor iedereen wel iets te beleven in Hoboken, dat bewijzen de vijf wandelingen op de nieuwe wandelkaart. Zo is er de Avonturentocht, gericht op gezinnen met kinderen. Dankzij de bossafari, fitnesstoestellen en speeltuinen onderweg leven de allerkleinsten zich 3,5 kilometer lang uit. Het Kuierpad is dan weer obstakelvrij. Zo kunnen ook personen die minder mobiel zijn zorgeloos genieten van de natuur. Verder zijn er nog Route 2660, een hardlooproute langs onbekende plekjes in Hoboken. Groene geheimen biedt dan weer kilometers aan prachtige natuur. De Hoboken-historie ten slotte is een historische wandeling door het district.

     

    Voor die laatste wandeling bracht het district Hoboken bij alle interessante haltes op de route een paaltje met een QR-code aan. Wie die met zijn smartphone scant, krijgt het verhaal achter het monument te lezen. Zo kom je te weten waarom er op de Kioskplaats helemaal geen kiosk staat of wat er zich vroeger achter de deuren van de Hobokense kastelen afspeelde. De Hoboken-historie is dan ook ideaal voor wie houdt van geschiedenis of op wandel is met tieners die zich snel vervelen.

     

    Districtsschepen voor toerisme Carolyn Krekels: “Onbekend is onbemind. Hoboken is een heel groen district waar je heel mooi kan wandelen én we hebben ook voor kleine wandelaartjes en voor liefhebbers van geschiedenis heel wat te bieden. De zomer van 2020 wordt sowieso een zomer waarin veel gewandeld zal worden. Met de nieuwe wandelkaart kunnen zowel Hobokenaars als wandeltoeristen ons district wat beter leren kennen. Ook onze terrasjes in het centrum en daarbuiten staan klaar om hen te ontvangen!”

     

    De wandelkaart praktisch: digitaal of gratis af te halen

    Geïnteresseerden kunnen de wandelkaart gratis ophalen aan het onthaal van het zwembad aan de Krijgsbaan 20 of de bibliotheek in Hoboken in de Kapelstraat 64 tijdens de openingsuren, in het cultuurcafé in de Berkenrodelei 36 in Hoboken elke dag vanaf 14 uur en in de stadswinkel op de Grote Markt 13 tijdens de openingsuren. Ze kan ook digitaal geraadpleegd worden op www.wandeleninhoboken.be. Klik hier voor meer info.

     

    Het is wel noodzakelijk dat deelnemers tijdens de wandelingen rekening blijven houden met de geldende veiligheidsvoorschriften in het kader van de coronamaatregelen: het bewaren van een afstand van 1,5 meter, het vermijden van drukke momenten, het gebruik van hand- en ontsmettende gels, …

     

    Antwerpenstraalt.be

    De wandelkaart wordt ook vermeld op www.antwerpenstraalt.be. De stad verzamelde op dit platform heel wat coronaproof tips voor jong en oud. Je kan er ontdekken hoe je van de zomermaanden kan genieten in eigen stad en ook nieuwe dingen en bijzondere plekjes leren kennen. Zoeken kan op basis van vijf thema’s, de negen districten, datum of periode, leeftijd en budget (betalend of gratis). Zo is er voor elk wat wils op het vlak van kunst en cultuur, shoppen, natuur, sport, eten en drinken,… Bij elke plaats of activiteit staat ook een kaart om er vanaf de eigen locatie makkelijk en veilig te geraken.

     

    Verantwoordelijke districtsschepen: Carolyn Krekels, districtsschepen voor toerisme

     

    .

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!