Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    26-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Brussels Parlement verraadt de dieren

    "Een de facto vetorecht voor religieuze hardliners"

    Beste dierenvriend,

    Met lede ogen en een bloedend hart heb ik vorige week, net zoals u, moeten toezien hoe de Brusselse parlementsleden de dieren ijs- maar dan ook ijskoud in de steek gelaten hebben.

    Het voorstel voor een verbod op onverdoofd slachten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (ingediend door DéFi, Groen en Open Vld), waar we met GAIA zo voor gezwoegd en gestreden hebben, werd weggestemd door extreem laffe Brusselse parlementsleden

    42 parlementsleden stemden op 17 juni, in plenaire zitting, voor de conclusies van de parlementaire commissie Leefmilieu en Dierenwelzijn, die het verbod een week eerder verworpen had. 38 parlementsleden stemden tegen de conclusies van de commissie en stemden daarmee dus voor het verbod op onverdoofd slachten. 8 parlementsleden onthielden zich.

    Het heeft dan ook maar een paar stemmen gescheeld, maar daarmee zijn de tienduizenden dieren die verschrikkelijke pijnen zullen moeten lijden in Brussel allesbehalve geholpen.

    ALTERNATIEVE FEITEN

    Tot mijn immense teleurstelling werd het verbod dus verworpen. Het was dan ook een bijzonder zwarte dag voor de dieren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en voor al wie ook maar een greintje respect voor dierenwelzijn heeft.

    De Brusselse parlementsleden slaagden erin om het advies van wetenschappers en dierenartsen met kennis van zaken, die kristalhelder voor een verbod op onverdoofd slachten pleitten, naast zich neer te leggen alsof het niets is, en om daar nog mee weg te komen ook. Ze deden alsof de historische arresten van de twee hoogste gerechtshoven, het EU-Hof van Justitie en ons Belgisch Grondwettelijk Hof, die de Vlaamse en Waalse verboden valideerden, niet bestonden. 

    Op 17 uni werd de humaniteit jegens dieren opgeofferd aan de verstarring van religieuze hardliners. De alternative facts van de religieuze extremisten haalden het van de wetenschappelijke consensus en de wijsheid van 27 Europese en Belgische eminente rechters, die vier jaar lang alle argumenten voor en tegen onverdoofd slachten aan een diepgaand onderzoek onderwierpen. De parlementaire democratie werd in Brussel vervangen door de parlementaire theocratie.

    Denk maar aan de uitspraken van Brussels parlementslid Fouad Ahidar (one.brussels-Vooruit): “Ik kan niet geloven dat God de dieren doet lijden”. En daarmee lijden ze dus ook niet voor Ahidar en zijn geestesgenoten, waarmee de kous af was voor hen. Probleem opgelost voor deze wetenschapsontkenner. Was er een probleem eigenlijk?

    De Brusselse parlementsleden die tegen een verbod op onverdoofd slachten stemden, gaven blijk van een totaal gebrek aan eerbied en respect voor weerloze dieren. Weerloze dieren die nochtans bijzondere bescherming verdienen volgens de algemene Brusselse wetgeving inzake dierenwelzijn.

    GEVOCHTEN ALS EEN LEEUW

    Samen met u heb ik alles gedaan wat in mijn macht lag om de parlementsleden ervan bewust te maken hoezeer dieren lijden wanneer ze worden gekeeld zonder verdoving. Als deskundige sprak ik het Brussels Parlement toe en ik trok ook naar het hoofdkwartier van de PS om er, in het kamp van de tegenstander, toch iets uit de brand te slepen voor de dieren.

    Het heeft niet mogen baten en daar ben ik bijzonder verdrietig over. Kwaad ook, en diep teleurgesteld in de Brusselse politiek. In dit dossier waren vuile trucs schering en inslag om de onverzettelijke vertegenwoordigers van de religieuze gemeenschappen in Brussel op hun wenken te bedienen. 

    De Brusselse parlementsleden, die tegen het verbod stemden, hebben de volgende elementen brutaal genegeerd:

    -       De wetenschappelijke consensus waarbij de meeste wetenschappelijke experten het erover eens zijn dat zonder verdoving gekeelde dieren minutenlang kunnen lijden (tot zelfs 12 minuten voor runderen).

    -       De rechtspraak. Het EU-Hof van Justitie en het Belgisch Grondwettelijk Hof hebben geoordeeld dat de invoering van een wettelijk verbod op onverdoofd slachten (zoals bestaat in Vlaanderen en Wallonië) niet in strijd is met de vrijheid van godsdienst, maar een billijk evenwicht vormt tussen de vrijheid van godsdienst en het belang van dierenwelzijn.

    -        70% van de Brusselaars is voorstander van een verplichte verdoving. Uit de cijfers blijkt eveneens dat 35% van de moslims in het Brussels Gewest voorstander is van een verplichte verdoving, 18% van hen heeft geen mening, waaruit volgt dat 53% van de moslims in Brussel dus niet uitgesproken tegen een verbod is (Ipsos-enquête, 2021). En meer dan een derde is dus zelfs uitgesproken voor een verbod op onverdoofd slachten.

    -       De algemene Brusselse dierenwelzijnswet, die sinds 2018 erkent dat dieren voelende wezens zijn die bijzondere bescherming verdienen, aangezien zij kwetsbaar zijn.

    -       Consistentie en eerlijkheid. Partijen die in Brussel radicaal tegen waren, stemden in Vlaanderen en Wallonië wél voor een verbod.

    STRIJD NIET VOORBIJ

    Deze uiterst betreurenswaardige stemming werd breed uitgemeten in de pers en dat zal zijn gevolgen hebben. Dit thema gaat niet meer van de agenda en zal ongetwijfeld terug op tafel gelegd worden. Fouad Ahidar werd uit het partijbureau van Vooruit gezet en de Raad van Bestuur van GAIA besliste om Pierre Kompany (Les Engagés) met onmiddellijke ingang van de ledenlijst van GAIA te schrappen, omdat dit Brussels parlementslid én lid van GAIA, tegen het verbod stemde op 17 juni.

    In onderstaand lijstje ziet u welke partijen tegen het verbod gestemd hebben:

    Agora: 0 tegen, 0 voor, 1 onthouding

    Cd&v: 0 tegen, 1 voor, 0 onthoudingen

    DéFI: 2 tegen, 6 voor, 2 onthoudingen

    Ecolo: 9 tegen, 6 voor, 0 onthoudingen

    Groen: 0 tegen, 4 voor, 0 onthoudingen

    Les Engagés: 3 tegen (onder wie dus Pierre Kompany), 0 voor, 2 onthoudingen

    MR: 0 tegen, 12 voor, 1 onthouding

    N-VA: 0 tegen, 3 voor, 0 onthoudingen

    Onafhankelijken: 1 tegen, 1 voor, 0 onthoudingen

    one.brussels-Vooruit: 2 tegen, 1 voor, 0 onthoudingen

    Open Vld: 0 tegen, 2 voor, 1 onthouding

    PS: 14 tegen, 2 voor, 0 onthoudingen 

    PTB: 11 tegen, 0 voor, 0 onthoudingen

    PVDA: 1 tegen, 0 voor, 0 onthoudingen

    Vlaams Belang: 0 tegen, 1 voor, 0 onthoudingen

    GEEN EXCUSES

    GAIA eist van alle partijen en hun vertegenwoordigers in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om ook met het oog op de verkiezingen van 2024, het extreme dierenleed dat wordt veroorzaakt door onverdoofde slachtingen te erkennen en hun onvergeeflijke historische vergissing te herstellen door zich in alle duidelijkheid te engageren voor een verbod op onverdoofd slachten.

    Geen excuses. Aan het religieus uitzonderingsregime om dieren extreem te doen lijden, moet een einde gemaakt worden. Een de facto vetorecht voor religieuze hardliners (met dank aan hun politieke medestanders) die de wetenschappelijke en juridische realiteit miskennen en de dieren misprijzen, is absoluut onaanvaardbaar en uit den boze. 

    Politici moeten begrijpen dat burgers meer verwachten dan vage intentieverklaringen. En dat burgers helemaal geen waarde hechten aan goedkope electorale spelletjes en slinkse strategieën.

    De strijd is nog niet gestreden. Ik zal er alles aan doen om het dossier politiek nieuw leven in te blazen en ik zal de houding van de Brusselse parlementsleden op de voet volgen. En ik weet dat u daarbij aan mijn zijde zult staan. Hartelijk dank voor uw steun, GAIA zal de tienduizenden dieren, die op 17 juni door cynische en laffe Brusselse politici tot martelpijnen veroordeeld werden, nooit in de steek laten.

     

    Met diervriendelijke groeten,


    Michel Vandenbosch
    Voorzitter van GAIA





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    21 | 6 | 2022

    Mobiele waterzuiveringscontainer van Life ACLIMA reikt oplossingen tegen droge zomers aan
    Land- en tuinbouwers krijgen begeleiding op maat om waterrobuust te ondernemen  


    Land- en tuinbouwbedrijven hebben af te rekenen met meer langere droogteperiodes en meer plotse en hevigere regenbuien dan vroeger. Hun bedrijfsvoering moet aan deze veranderende klimaatomstandigheden worden aangepast. Een goede waterhuishouding is immers noodzakelijk voor een succesvolle teelt. Dankzij het Europese project Life ACLIMA kunnen agrarische ondernemers via een mobiele waterzuiveringscontainer verschillende technieken en zuiveringsprocessen testen en een geschikte keuze maken op maat van hun bedrijf. Ze krijgen daarbij professionele begeleiding door experten van de proefcentra voor land- en tuinbouw in de provincie Antwerpen en van Aquafin.


    Op naar een waterrobuuste landbouw

     

    De demonstratie van de waterzuiveringscontainer is slechts een van de vele acties binnen Life ACLIMA om de waterbeschikbaarheid op land- en tuinbouwbedrijven gevoelig te verhogen. De focus van het project ligt op klimaatadaptatietrajecten. Land- en tuinbouwers worden actief begeleid en kunnen te allen tijde een beroep doen op de expertise van de praktijkcentra.

     

    “Door de huidige waterhuishouding van een bedrijf in kaart te brengen en te kijken naar waar er aanvullende waterbronnen zijn, kunnen wij waterwinsten aanreiken,” vertelt Joris De Nies, projectcoördinator van Life ACLIMA. “Met deze info en de resultaten van de mobiele zuiveringscontainer kan de land- of tuinbouwer dan aan de slag op zijn eigen bedrijf. Land- en tuinbouwers die de waterzuiveringscontainer naar hun bedrijf willen halen, kunnen via de website van Life ACLIMA intekenen voor een klimaatadaptatietraject met gratis begeleiding en demonstraties op hun bedrijf.”

     

    “Innovatie is de bron van waterrobuuste landbouw,” benadrukt Vlaams minister voor Innovatie en Landbouw Jo Brouns. “Klimaatadaptatietrajecten en het zelf kunnen uittesten van allerlei technieken op het bedrijf verlagen de drempel voor de land- en tuinbouwer om de broodnodige investeringen te maken. Bovendien sluiten acties als deze mobiele zuiveringscontainer perfect aan bij de doelstellingen van de Blue Deal om meer in te zetten op circulair watergebruik.”

     

    “Het agrobusinesscomplex is een belangrijke economische pijler in de provincie Antwerpen,” stelt gedeputeerde voor Landbouw en Europese samenwerking Kathleen Helsen. “Voor onze voedselvoorziening is veel water nodig.Door mee te stappen in het Life ACLIMA-project kunnen land- en tuinbouwers hun waterreserves zo duurzaam mogelijk op peil houden en met zo min mogelijk impact op de omgeving een zo hoog mogelijke opbrengst behalen. De experten van provinciale onderzoekcentra Hooibeekhoeve en Proefbedrijf Pluimveehouderij en die van het Proefcentrum Hoogstraten en het Proefstation voor de Groenteteelt staan geïnteresseerde land- en tuinbouwers daarvoor met raad en daad bij.” 

     

    De waterzuiveringscontainer van Life ACLIMA met van links naar rechts gedeputeerde Helsen, projectmanager Life ACLIMA Joris De Nies en de familie Pittoors van Primato - Copyright: Koen Fasseur voor provincie Antwerpen

     

    Pionier Primato

     

    De eerste demonstraties met de mobiele waterzuiveringscontainer worden uitgevoerd bij Primato in Duffel. Het familiebedrijf wordt geleid door Kevin en Colin Pittoors en Chelsey Kenis, samen met hun vaders Guy en Dany. Op een oppervlakte van 12 hectare telen ze diverse soorten tomaten, en dit zo duurzaam mogelijk. “De toenemende droogte maakt dat de huidige dakoppervlakte van de serre niet voldoende is om de waterbassins gevuld te houden. Daarom moest er gezocht worden naar alternatieve waterbronnen. Met de Itterbeek die langs het bedrijf stroomt, vroegen wij ons af of er hier misschien opportuniteiten te rapen vielen. Al wisten we in eerste instantie niet goed wat de mogelijkheden waren,” aldus Kevin Pittoors, zaakvoerder van Primato 

     

    Primato illustreert perfect hoe we met Life ACLIMAaan de slag gaan,” verduidelijk projectmanager Joris De Nies. “Dit bedrijf neemt al heel wat maatregelen om de waterbeschikbaarheid te garanderen: water opvangen in bassins, restwater hergebruiken, enzovoort. Desondanks is hun waterreserve soms toch nog onvoldoende. Het weer is steeds minder voorspelbaar, waardoor je enkel op jezelf en de beschikbare technieken van het bedrijf kunt rekenen. Zo gaan we bij Primato aan de slag met water uit de Itterbeek dat verschillende zuiveringsprocessen ondergaat voor het bij de tomatenplanten terechtkomt. Daar komt heel wat bij kijken. Met de technische ondersteuning van Pidpa zorgen we ervoor dat we enkel water zullen capteren tijdens natte periodes, waarin teveel water naar de zee vloeit, zodat het landschap er niet onder te lijden heeft.” 

     

    De waterzuiveringscontainer op jouw bedrijf?

     

    De waterzuiveringscontainer van Life ACLIMA verhuist om de 3 à 6 maanden naar een ander bedrijf. Land- en tuinbouwers die hier ook mee aan de slag willen, krijgen een mobiele container die verschillende zuiveringstoestellen kan aansturen en meerdere technieken demonstreert. Een zandfilter, actieve koolfilter en dosering met waterstofperoxide zijn ter beschikking, maar ook andere toestellen kunnen geïnstalleerd worden. Zo werd de container in het verleden al eens gebruikt voor zuiveringstechnieken gebaseerd op chloorgas en chloordioxide dosering, ultrafiltratie en papierbandfiltratie en de toepassing van ultrasone behandeling.

     

    Experten van de verschillende onderzoekcentra voor land- en tuinbouw in de provincie Antwerpen en van Aquafin zorgen bovendien voor een goede begeleiding van het traject op maat van het bedrijf.

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    www.lifeaclima.eu - www.provincieantwerpen.be - www.facebook.com/LifeAclima - www.linkedin.com - https://twitter.com/LifeAclima

    Beleidsverantwoordelijke:
    Kathleen Helsen, cd&v, gedeputeerde voor Landbouw en Europese samenwerking







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persuitnodiging
    Regionaal Landschap de Voorkempen

    Opening nieuwe uitkijkplatformen
    in de Voorkempen
    Woensdag 29 juni 2022, 16u, uitkijkpunt Kooldries, Brecht

    De Voorkempen, een streek met streken

    Samen mogen we trots zijn op het (h)oogverblindend landschap van de Voorkempen. Vanop vier spiksplinternieuwe uitkijkpunten ontdek je vanaf nu het landschap nog beter.

     

     

    Koester het landschap

    Door goed te kijken naar het landschap ontdek je steeds meer de kleine details die het landschap tot dé Voorkempen maken. Het LEADER project (H)Oogverblindend landschap zet de streek samen met meer dan 40 studenten in de kijker.

     

    Ontdek tijdens het openingsmoment de nieuwe fiets- en wandellussen, educatieve pakketten en de observatiepunten in Brecht, Kalmthout, Stabroek en Wuustwezel. De nieuwe uitkijkplekken tillen het landschap letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau.

     

    PRAKTISCHE INFO PERSMOMENT

    Wanneer:
    Woensdag 29 juni, 16u – 17u

    Waar:
    Uitkijkpunt Kooldries, Brecht
    Parking: Boudewijnstraat 20, Brecht (aan de Cuvee Hoeve)
    Hou de parking van de Cuvee Hoeve vrij. Er zijn voldoende parkeerplaatsen op de parking aan de berm van het kanaal Dessel-Schoten. Het uitkijkpunt bevindt zich op 600 meter wandelen van de parking. Voorzie enkele minuten extra wandeltijd. Er staat bewegwijzering tot aan het uitkijkpunt.

    Programma:

    16u:

    Verwelkoming door Ines Van Limbergen, Coördinator Regionaal Landschap de Voorkempen

    16u05:

    Gedeputeerde Kathleen Helsen aan het woord

    16u15:

    Karel Breugelmans, voorzitter Noordertuin van Antwerpen aan het woord

    16u25:

    Op uitkijk vanop het platform

     

    16u30:

    Aan de slag met de educatieve pakketten, praatje maken met de studenten en projectpartners bij een hapje en drankje

     

    17u:

    Einde


    Beleidsverantwoordelijke:
    Kathleen Helsen, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Plattelandsbeleid en voorzitter van LEADER Provincie Antwerpen

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    22 | 06 | 2022

    Verstrengde maatregelen in De Nekker

    Naar aanleiding van de recente opstootjes in De Nekker voert de provincie enkele nieuwe maatregelen in.

    Heel wat mensen zoeken regelmatig de groen- en recreatiedomeinen van de provincie op. Zoals gezinnen met kinderen. Of vrienden of collega’s die graag van het water genieten bij het warme weer.

     

    Helaas vinden af en toe ook amokmakers de weg naar het domein. De veiligheid van onze bezoekers is prioriteit nummer één.

     

    Vandaar voert de provincie vanaf morgen en in samenspraak met de Stad Mechelen volgende maatregelen in:

     

    - Verplicht online ticketverkoop met identiteitsopgave, net zoals tijdens de coronaperiode. Het zal dus niet langer mogelijk zijn ter plaatse tickets te kopen aan de ingang, ook niet voor zwembad en binnenspeeltuin.

    - Het aantal toegelaten bezoekers wordt tijdelijk teruggebracht naar maximaal 3000.

    - Verder volgt er een beperking voor grote groepen.

     

    Na het weekend volgt een eerste evaluatie en worden indien nodig nog bijkomende maatregelen genomen, want iedereen (van goede wil) verdient een leuke vakantie.

    Provinciaal Recreatiedomein De Nekker - Copyright: provincie Antwerpen

    Burgemeester en gedeputeerde dringen bij minister Verlinden aan om snel werk te maken van een centrale databank, zoals die ook bestaat in het voetbal, om amokmakers uit alle recreatiedomeinen te kunnen weren.

     

    “Wij roepen minister Verlinden net zoals vorige zomer op om versneld werk te maken van mogelijkheden tot verstrengde ordehandhaving”, klinkt het bij bevoegd gedeputeerde Mireille Colson, “Begin dit jaar ontvingen de minister en de gouverneur van ons reeds een nota waarin gevraagd wordt amokmakers te kunnen weigeren.”

     

    “De maatregelen komen er na intensief overleg tussen provincie, de directie van De Nekker, lokale politie en stadsbestuur. Uiteraard zullen we de lijnen de komende weken kort houden en de situatie samen blijven monitoren”, zegt Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Mireille Colson, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor recreatie-en groendomeinen




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    23 | 06 | 2022

    Yasmien Naciri nieuwe manager Innovatiecentrum Werk

    Het Innovatiecentrum Werk duidt na een uitgebreide selectieprocedure Yasmien Naciri aan als algemeen manager. Vanaf 1 juli zal ze de operationele en strategische leiding opnemen van dit innovatiecentrum, dat innovatieve ideeën zal uitwerken voor een beter functionerende arbeidsmarkt. Het Innovatiecentrum Werk is een initiatief van stad Antwerpen, VDAB, provincie Antwerpen en stad Turnhout. 

    Na een doorgedreven selectieprocedure selecteerde de stuurgroep van het Innovatiecentrum Werk Yasmien Naciri (30) als algemeen manager. Zij zal de verantwoordelijkheid dragen voor de dagelijkse leiding van het Innovatiecentrum Werk en een team uitbouwen waarmee ze innovatieve initiatieven zal ontwikkelen om meer mensen naar werk te leiden. Op vrijdag 1 juli treedt ze officieel aan.

    Ondernemerschap en expertise

    Yasmien Naciri is auteur, zelfstandig ondernemer en wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Antwerpen. Ze werkte aan verschillende onderzoeksprojecten rond de arbeidsmarkt, waarbij ze onder meer focuste op de drempels die werkgevers ervaren in de zoektocht naar werknemers. Haar inzet rond dit thema resulteerde in 2015 in het ontstaan van het statuut voor student-ondernemers.

     

    Verder adviseert ze beleidsmakers en bedrijven rond sociale ongelijkheid en inclusie op de werkvloer. Naciri is ook maatschappelijk geëngageerd als covoorzitter bij de Vlaamse federatie van jeugdhuizen en jongerencentra Formaat, en als docent bij DUO for a JOB, die werkzoekende jongeren met migratieachtergrond in contact brengt met 50-plussers.

     

    De nieuwe Manager Innovatiecentrum Werk Yasmien Naciri reageert enthousiast: “Het arbeidsmarktvraagstuk ligt me nauw aan het hart. De afgelopen jaren heb ik naast mijn werk als zelfstandige, op verschillende niveaus bijgedragen rond dit vraagstuk. Het Innovatiecentrum Werk is voor mij de ideale plek om al die kennis en ervaring te centraliseren om er concreet mee aan de slag te gaan. Samen met mijn team hoop ik het arbeidsmarktvraagstuk vanuit andere invalshoeken te benaderen en vooral de huidige aanpak in vraag te stellen. Alleen op die manier kunnen we samen vooruitgang boeken en tot concrete oplossingen komen.”

    Yasmien Naciri

    Engagement

    De vier partners van het Innovatiecentrum Werk sloten in 2021 een samenwerkingsovereenkomst af voor vier jaar. Stad Antwerpen, VDAB, Provincie Antwerpen en stad Turnhout engageren zich om in totaal 600.000 euro per werkingsjaar vrij te maken. De aanstelling van een algemeen manager is een cruciale eerste stap in de realisatie van het Innovatiecentrum Werk. Samen met haar team zal Naciri concrete initiatieven uitwerken om de missie van het Innovatiecentrum Werk te laten slagen: ‘innovaties als motor voor tewerkstelling creëren.’

     

    Focus op innovatie en oplossingen

    Het aandeel werkzoekenden ten opzichte van de beroepsbevolking ligt in de provincie Antwerpen (6,9%) hoger dan het Vlaams gemiddelde (5,6%). In de stad Antwerpen (11,9%) ligt het dubbel zo hoog als het Vlaamse gemiddelde. Het Innovatiecentrum Werk heeft de ambitie om meer mensen naar werk te helpen begeleiden, Yasmien Naciri krijgt dan ook het vertrouwen om af te wijken van de klassieke recepten en out of the box te werken.

    Kathleen Helsen, provinciaal gedeputeerde bevoegd voor werk en sociale economie, geeft duiding bij het Innovatiecentrum Werk: “Het Innovatiecentrum Werk heeft een dubbele opdracht: werkgevers stimuleren om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te werven en werkzoekenden extra ondersteunen in hun zoektocht naar een job. Het team van Yasmien Naciri moet daarvoor op zoek gaan naar out of the box-oplossingen. Alle klassieke methodes worden immers al toegepast en toch blijven de uitdagingen groot. Daarom kiezen we resoluut voor innovatie: het uitwerken en toepassen van vernieuwende methodes en organisatievormen om werkzoekenden maximaal te matchen met de vele knelpuntvacatures. Dit moet leiden tot concrete acties met meetbare resultaten die opgeschaald en overgedragen kunnen worden, zodat het effect ervan over de hele provincie kan uitwaaieren.”

     

    Erica Caluwaerts, schepen voor werk stad Antwerpen, licht toe: “Ambities zijn er om te realiseren. Met deze nieuwe benadering om meer mensen aan het werk te krijgen, laten we Antwerpenaren én Antwerpse bedrijven groeien. Haar opgebouwde expertise, uitgebreide netwerk en passie voor de arbeidsmarkt zijn waardevolle bouwstenen voor deze nieuwe uitdaging: alle succes Yasmien Naciri als manager van het Innovatiecentrum Werk.”

     

    Over de samenwerking vertelt provinciaal directeur VDAB Bjorn Cuyt het volgende: “Oplossingen voor arbeidsmarktvraagstukken komen niet vanzelf en komen er ook alleen door samenwerking. Het doet VDAB veel plezier dat de provincie Antwerpen en de steden Antwerpen en Turnhout hiermee hun schouders onderzetten. Het is dan ook belangrijk dat we beroep doen op een sterke trekker. Yasmien kan ons als institutionele partners ‘uitdagen’ en samen met ons op zoek gaan naar innovatieve oplossingen."

     

    Luc Op de Beeck, schepen voor werk stad Turnhout, sluit af: “We geloven sterk in de kracht van het innovatiecentrum omdat de huidige arbeidsmarktuitdagingen fundamenteel anders benaderd zullen worden. Met de komst van Yasmien kan het innovatiecentrum echt van start en zijn we ervan overtuigd een verschil te kunnen maken voor Turnhout.“

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Kathleen Helsen, cd&v, gedeputeerde bevoegd voor Werk en Sociale Economie

    Dienst:
    Yasmien Naciri

    Manager Innovatiecentrum Werk






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht
    Stichting Kempens Landschap

    23 | 06 | 2022

    Beschermde schrijnwerkerij wordt infopunt voor verkenning van de Rupelstreek

    Wie er een dagje op uit trekt in de Rupelstreek, kan vanaf september terecht in de oude schrijnwerkerij van de voormalige EMABB-site. In het gebouw dat vorig jaar helemaal werd gerestaureerd, ontwikkelde Stichting Kempens Landschap samen met de gemeente Boom en vzw Emabb een nieuw infopunt. Dat moet bezoekers aansporen om de Rupelstreek en het authentieke Noeveren verder te verkennen. Omdat de site het toerisme in de streek een extra boost geeft, investeerden het provinciebestuur en de Vlaamse overheid hierin ruim 48 000 euro via een Platteland Plus-project. 

     

    In de schrijnwerkerij op de EMABB-site bewerkten de schrijnwerkers vroeger het hout dat nodig was voor het werkmateriaal en de gebouwen. De zogenaamde vakwerkconstructie bestaat uit houten balken met daartussen bakstenen. Het gebouw doorstond de tand des tijds, maar was enkele jaren geleden dringend aan restauratie toe.

     

    Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap: “De meeste van deze zogenaamde vakwerkconstructies in de streek werden in de loop der tijden afgebroken. Het feit dat deze bewaard is gebleven en bovendien teruggaat tot minstens 1830, maakt dit gebouw uniek. Daarom is de restauratie met de grootste zorg voor de erfgoedwaarde gebeurd. We zijn dan ook blij dat we met de herbestemming als toeristisch infopunt dit beschermde gebouw een tweede leven kunnen geven. Het is een perfect uithangbord voor het rijke verleden van deze streek.”

     

    Verleiden tot meer

    Het onbemande infopunt is vrij te bezoeken en vooral bedoeld om bezoekers te verleiden om verder op verkenning te gaan op de EMABB-site en in de Rupelstreek. Zo kunnen ze zich bijvoorbeeld via een snuisterwand een beeld vormen van het leven op de steenbakkerij ontdekt of aan de hand van geluiden een werkbank leren kennen. Op een touchscreen zijn alle bezienswaardigheden van de streek te raadplegen.

     

    Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap licht toe: “De EMABB-site was reeds erg toeristisch georiënteerd, maar met deze Platteland Plus-investering kunnen we het aanbod naar een hoger niveau tillen. Bezoekers leren nu ook hoe de identiteit van de hele streek zich ontwikkelde. Het infopunt is bovendien geen losstaande schakel, maar maakt deel uit van een groter geheel. Zo kan je vanaf september ook het belevingscentrum in de ringoven bezoeken, waar het verhaal van de mensen achter de stenen centraal zal staan.”

     

     

    In de gerestaureerde schrijnwerkerij vind je vanaf september een toeristisch infopunt - Copyright: Renée Herremans

    Opening met Open Monumentendag

    De EMABB-site is sinds 2018 eigendom van de gemeente Boom. Het lokaal bestuur sloot een erfpachtovereenkomst af met Stichting Kempens Landschap en vzw Emabb om de restauratie en herbestemming van de site in goede banen te leiden. Burgemeester Jeroen Baert is alvast opgetogen nu de eerste fase van de restauratie zo goed als afgerond is. “De restauratie van deze site was broodnodig. Ze maakt niet alleen deel uit van het beschermde dorpsgezicht van Noeveren, maar ze kan ook voor een nieuw toeristisch elan zorgen in de streek. De opening van de site is gepland voor Open Monumentendag op 11 september. Dan kan het grote publiek deze boeiende site voor het eerst ontdekken. Die dag gooit niet alleen de schrijnwerkerij de deuren open, maar kan je ook gratis een kijkje gaan nemen in het bezoekerscentrum in de ringoven.”

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijken:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap

    perscontact: Helke Verdick, M 0484 090 597

    Kathleen Helsen, cd&v, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap
    perscontact: Johny Geerinckx , M 0485 997 297

    Jeroen Baert, burgemeester Boom
    perscontact: Patrick Poppe, M 0475 54 04 05

    Perscontact:

    Philippe De Backer, directeurStichting Kempens Landschap

    T 015 22 82 30,  M 0478 44 83 86
    E Philippe.Debacker@kempenslandschap.be

     

    Digitaal beeldmateriaal:
    Beeldmateriaal in hoge resolutie aan te vragen bij nathalie.duerinck@kempenslandschap.be

                      

                 






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    😊😊

     

     


    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    Koor in het Vrijbroekpark
    Zondag 26 juni, 15 uur, Vrijbroekpark Mechelen

    Op zondag 26 juni sluit het Provinciaal groendomein Vrijbroekpark haar twee weken 'rozentuinen in bloei' feestelijk af met het Koor voor mensen die niet noodzakelijk kunnen zingen. Dit koor komt geregeld samen in Mechelen en bestaat uit iedereen die graag mee wil komen zingen. Dus ook jij hoort daar zondag bij.
    De editie van zondag gaat speciaal in de rozentuinen van het Vrijbroekpark door.
    In de grote rozentuin wordt er tussen de rozen gezongen met als thema van de liederen, hoe kan het ook anders, ‘de roos’.

     

    Kom je mee zingen? Breng je familie en vrienden maar mee, om 15 uur starten we. Deelnemen is gratis.

    Van al dat zingen krijg je uiteraard dorst. Kom naar de bar en koop je drank aan democratische prijzen.

    Meer informatie op www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark

    Koor voor mensen die niet noodzakelijk kunnen zingen - Copyright: Annick Bocklandt

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Zondag 26 juni, van 15 tot 17 uur

    Waar:
    Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark,
    Ridder Dessainlaan 65
    2800 Mechelen

    Deelnameprijs:
    gratis

    Website:
    www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark

    Social media:
    https://www.facebook.com/events/5156390591073262

    Meer info:
    Onthaal Vrijbroekpark,

    015 45 13 80

    vrijbroekpark@provincieantwerpen.be

    Organisatie:
    Koor voor mensen die niet noodzakelijk kunnen zingen:

    https://www.facebook.com/groups/1405721646169891






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    23 | 06 | 2022

    38 steden of gemeenten in provincie Antwerpen hebben aanbod van zomerscholen of andere speelleeractiviteiten
    Vrijwilligers kunnen zich centraal aanmelden via www.provincieantwerpenleert.be.

    In juli en augustus vinden er in de provincie Antwerpen in 37 steden en gemeenten zomerscholen en andere speelleeractiviteiten plaats. De provincie Antwerpen blijft daarmee koploper in Vlaanderen. Voor het derde jaar op rij biedt het provinciebestuur praktische en inhoudelijke ondersteuning aan. Vrijwilligers die enkele dagen mee willen lesgeven of andere activiteiten begeleiden, kunnen zich vrijblijvend aanmelden via www.provincieantwerpenleert.be

    Vorig jaar vonden er in 39 Antwerpse steden en gemeenten zomerscholen en andere speelleeractiviteiten plaats, vandaag staat de teller op 38. “Voor het tweede jaar op rij kunnen kinderen in meer dan helft van onze steden en gemeenten tijdens de grote vakantie spelenderwijs hun leerstof opfrissen en daar zijn we best wel trots op,” stelt gedeputeerde voor Flankerend Onderwijs Kathleen Helsen. “De provincie Antwerpen zorgt in haar eentje immers voor een derde van alle zomerscholen in Vlaanderen. De organisatie ligt vooral in handen van de lokale besturen. We stellen vast dat het inrichten van een zomerschool of een ander speelleerinitiatief steeds meer in hun beleid verankerd raakt. Vooral kinderen met een kwetsbaar profiel of een leerachterstand hebben daar baat bij. Toch waren zulke initiatieven vóór de coronacrisis eerder uitzondering dan regel. We mogen dus gerust spreken van een gunstige evolutie.”

     

    De initiatieven zijn zeer uiteenlopend. Het meest bekend zijn de klassieke zomerscholen. De inrichters bepalen zelf hun doelgroep: leerlingen uit kleuter- lager, secundair of buitengewoon onderwijs. Daarnaast worden er op steeds meer plaatsen zomeractiviteiten aangeboden die gecombineerd zijn met leerprikkels, zoals bijvoorbeeld een speelpleinwerking waarin af en toe aan een aantal kinderen les wordt gegeven.

     

    Een zomerschool is een kans om kinderen nog beter voor te bereiden op het volgende schooljaar,” onderstreept gedeputeerde Helsen. “Sport en spel zijn heel belangrijk en kunnen perfect aan leren gekoppeld worden. In de meeste gevallen is een halve dag voorzien om te ravotten en wordt er het andere dagdeel spelenderwijs geleerd. Meestal komen taal en rekenen aan bod, maar er wordt ook ingezet op andere vaardigheden, zoals techniek of artistieke vorming. Het plezier primeert. Het is per slot van rekening vakantie.

    (plaatsen waar een aanbod is van zomerscholen of andere speelleeractiviteiten)

    Net als de voorbije zomers kunnen de organisatoren rekenen op praktische en inhoudelijke ondersteuning vanuit het provinciebestuur. Dat aanbod breidt nog elk jaar uit. Zo voorziet de provincie onder meer in praktische draaiboeken, een vormingsaanbod voor coördinatoren en begeleiders, een lerend netwerk én een uitgebreid pakket aan didactisch materiaal en speelmateriaal. Via DocAtlas is geïnvesteerd in extra zomerkoffers met didactische materialen en spelmaterialen, onder andere voor OKAN-klassen met anderstalige nieuwkomers. Die koffers kan je gratis uitlenen.

     

    De provincie helpt ook geschikte vrijwilligers zoeken om al deze initiatieven te begeleiden. Wie enkele dagen mee wil lesgeven of aan andere activiteiten meewerken, kunnen zich centraal aanmelden www.provincieantwerpenleert.be.  Op die website staat ook een uitgebreid vormingsaanbod met basismodules over leerstrategieën, differentiatie, spelend leren, verbindend taalgebruik, enzovoort. Er zijn ook linken naar kant- en klare lesmaterialen en werkvormen.

    MEER INFO

    Meer info:
    www.provincieantwerpenleert.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Kathleen Helsen, cd&v, gedeputeerde voor Flankerend Onderwijsbeleid







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!