NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  15-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  Provincie Antwerpen

  12 | 1 | 2017

  PITO Stabroek pakt uit met nieuwe labo’s en techniekklassen

  Het Provinciaal Instituut voor Technisch onderwijs in Stabroek gaat 2017 in met gloednieuwe, hoogtechnologische labo's en techniekklassen. Gedeputeerde voor onderwijs Inga Verhaert legt het principe uit:  "In de ruime lokalen bootsen leerlingen situaties uit het werkveld na en slaan zo de brug tussen praktijk en theorie. De nieuwe accommodatie moedigt de jongeren aan om zelfstandig én samen te werken. Ook bedrijven zijn welkom om bijscholingen te organiseren. In PITO Stabroek is de arbeidsmarkt immers nooit ver weg. PITO Stabroek rolt zo het STEM-verhaal verder uit in de school."


  Drie nieuwe technieklokalen voor de eerste graad

  In de eerste graad zullen de leerkrachten theorie en praktijk beter op elkaar kunnen afstemmen dankzij de drie nieuwe techniekklassen. Hoogtechnologische machines staan broederlijk naast klassieke werkbanken en ICT-eilanden. Voor elke fase in het leertraject nemen de leerlingen plaats aan het meest geschikte eiland van het technieklokaal. Informatie opzoeken en leren programmeren gebeurt bijvoorbeeld aan het ICT-eiland.

  Vanaf het eerste jaar maken de leerlingen, binnen STEM, kennis met hoogtechnologische apparatuur zoals een 3D-printer en een lasercutter. Deze apparatuur sturen ze aan door middel van tablets en computers.Dankzij de grote deur en de buitenruimte is het ook mogelijk te werken aan grotere projecten.

  Robot knipt lintje nieuwe labo’s en technieklokalen door - Copyright: Koen Fasseur voor provincie Antwerpen


  Tweede graad: domotica, rationeel energieverbruik en industriële installaties

  De leerlingen van de tweede graad BSO Elektrische Installaties leggen tijdens hun projecten steeds vaker de link tussen praktijk en theorie. In de grote ruimte is er plaats voor bouwconstructies zodat de praktijkopdrachten erg realistisch zijn.

  De leerlingen maken al kennis met basisdomotica en rationeel energieverbruik. Hoge muren en plafonds maken het mogelijk om leidingtracés uit te zetten voor kabelbanen en kabelgoten zoals in industriële installaties. Elk lokaal heeft een apart magazijn zodat de praktijkruimtes ordelijk blijven. De hoge ruimtes en optimale lichtinval zorgen voor een aangename sfeer.

  De leerlingen van de tweede graad TSO Elektrische Installatietechnieken borduren in hun nieuwe labo verder op de STEM - doelstellingen van de eerste graad. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Een apart labo in de praktijkruimte maakt werken met verschillende toestellen mogelijk. Het gebruik van logische modules en microcontrollers legt de basis voor latere digitale schakeltechnieken zoals domotica en PLC. De combinatie van een labo- en theorielokaal binnen de praktijkruimte zorgt ervoor dat de leerlingen met hun praktische vragen of onduidelijkheden onmiddellijk terecht kunnen. Ook  in de stille werkruimte staat zelfstandig werken en probleemoplossend denken centraal.

   

   

  Ook bedrijven maken gebruik van nieuw labo derde graad

  Het nieuwe labo van de derde graad TSO Elektrische installatietechnieken en Industriële Wetenschappen is uitgerust met kwalitatieve meetapparatuur zodat de leerlingen op een veilige en zelfstandige manier kunnen werken. Door indicatieverlichting per labotafel merken leraars meteen of de status passief, actief of in nood is. De pc’s registreren alle metingen, waardoor leerlingen gemakkelijk verslagen kunnen maken.

  Gedeputeerde Inga Verhaert: "Het multifunctioneel karakter van het labo maakt dit lokaal ook interessant voor externe organisaties voor bijvoorbeeld bijscholingen. Het pedagogisch concept van de school en de knowhow van de bedrijven zullen elkaar versterken en zorgen voor een win-winsituatie voor de leerlingen."

  PRAKTISCHE INFO

  Waar:
  Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs PITO, Laageind 19, Stabroek

  Meer info:
  www.pitostabroek.be

  PERSINFO & INTERVIEWS

  Beleidsverantwoordelijke:
  Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  Provincie Antwerpen
  De Schorre


  12 | 01 | 2017

  Intense heropent feestelijk vernieuwde avonturentoren in De Schorre
  Iedereen welkom op gratis klimsessies op zaterdag 21 en zondag 22 januari


  De organisatie Intense bleef niet bij de pakken zitten na een uitslaande brand in augustus vorig jaar. De avonturentoren in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre kreeg een grondige facelift. Het interieur steekt in een nieuw knap jasje en de nieuwe indoor via ferrata is uniek in Europa! Op 21 en 22 januari is iedereen van harte welkom om de activiteiten gratis uit testen.


  Midden in het groen van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre kun je voor avontuurlijke verjaardagsfeestjes en uitdagende teambuildings terecht in de avonturentoren van Intense.

  De organisatie Intense baat via een erfpacht de avonturentoren uit. Scholen, groepen en bedrijven kunnen er terecht voor avontuurlijke en speelse activiteiten. Naast een avonturentoren met een indoor en outdoor parcours is er ook aansluitend een avonturenbos en twee ziplines.  Nieuwe via ferrata, uniek in Europa

   

  Na een uitslaande brand in augustus 2016, is Intense niet bij de pakken blijven zitten en hebben ze hard gewerkt aan de avonturentoren. Het indoor hoogteparcours werd aangepast en de klimmuur werd vervangen door een indoor via ferrata, die door haar creativiteit en speelse opzet uniek is in Europa. Het interieur kreeg een grondige facelift samen met de bar en de zitruimte. Door een verwarmingsinstallatie en aangepaste verlichting kan Intense nu ook tijdens de winterperiode activiteiten organiseren. Het nieuwe interieur straalt gezelligheid, sfeer en avontuur uit. Wim Maes, één van zaakvoerders van Intense:

  “We focussen vanaf nu op recreatieve activiteiten die toegankelijk zijn voor een breed publiek. Klimsessies kun je niet volgen bij ons, er is immers geen klimmuur meer. We werken pakketten op maat uit voor groepen, scholen en bedrijven.”

   

  De avonturentoren van Intense, met o.a. een outdoor via ferrata.
  Copyright: Intense

  De Schorre ideale locatie voor bedrijven

   

  Voor Provinciaal Recreatiedomein De Schorre zijn de activiteiten van Intense een enorme troef. Bruno Peeters, gedeputeerde bevoegd voor sport en recreatie- en groendomeinen:

  “Je kunt hier al terecht voor professionele of recreatieve sport in clubverband (denk maar aan hockeyclub Braxgata, kajakpoloclub KNRS, F.C. Rupel Boom, …) of gewoon in je vrije tijd. Bedrijven kunnen terecht in ons congrescentrum De Pitte en er is natuurlijk onze prachtige natuur. We zijn heel blij dat Intense na een grondige make-over opnieuw van start gaat. De Schorre is nu dé locatie bij uitstek voor vergaderingen of brainstorms in combinatie met teambuildings en sportdagen.”

   

  Gratis het hoogteparcours op

   

  Op 21 en 22 januari nodigt Intense iedereen uit op een feestelijke heropening. Zowel op zaterdag als zondag kun je gratis het hoogteparcours, de indoor en outdoor via ferrata en de ziplines uitproberen. Er zijn sessies van 12.30 uur tot 18 uur. Een sessie duurt max. 1 uur en start telkens om 13 uur, 14 uur, 15 uur, 16 uur en 17 uur. Wees op tijd want de sessies zullen snel volzet zijn! Intense zorgt voor het nodige materiaal en een goede begeleiding, je dient enkel sportieve kledij aan te doen. Je maakt bovendien kans op leuke prijzen! De eerste 50 bezoekers krijgen een leuk geschenk en langs het parcours loopt ook een zoekwedstrijd.Niet zo’n avonturier? Dan kun je ook de mogelijkheden van dichtbij ontdekken met een hapje en een drankje, en foto’s van vroeger en nu bekijken. De vernieuwde bar is doorlopend open.

   

   

  Verjaardagsfeestjes en teambuildings

   

  De avonturentoren van Intense is gelegen in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre(Schommelei 1, 2850 Boom), centraal tussen Antwerpen en Mechelen en makkelijk te bereiken via de E19 en A12. Je kunt er terecht voor (verjaardags)feestjes, teambuildings en sportdagen. Ze werken graag een pakket op maat uit met naast klimactiviteiten ook initiaties skateboarden, SUPen, streetdance, mountainboarden, slackline, longboarden, … Tijdens vakanties organiseren ze ook geregeld open dagen waarop iedereen de activiteiten kan uitproberen. Ook voor minder avontuurlijk aangelegde personen zijn er leuke activiteiten. Meer info over alle mogelijkheden vind je op www.intense.be. Meer info over de combinatiemogelijkheden met het congrescentrum De Pitte vind je op www.congrescentrumdepitte.beenwww.deschorre.be.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Winterse wok met pastinaak

  Wat heb je nodig: pastinaak, in reepjes 2 preistengels, fijngesneden 150gr champignons, in kwartjes gesneden 3 wortels, fijngesneden (of met spiralizer) Halve el sriracha (pikante chilipasta, kan ook met harissa) 450 gr steak, in reepjes gesneden Verse peterselie 2 teentjes look, geperst 1 ui, in fijne stukjes gesneden Handvol pecannoten Olijfolie Peper Zout Zo maak je het: - verwarm de olijfolie en bak er de ui en look in. Voeg er de steak aan toe en laat 5 minuten bakken. - voeg er de groenten aan toe. - roer goed en voeg er de sriracha en de verse peterselie aan toe. - kruid af met peper en zout. - serveer en strooi er fijngehakte pecannoten over. Smakelijk!

  Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL

                                 

  Wedstrijdverslag:  2----5 doelpunten
  AC Ergo Flémalle – GS Beobank Hoboken

  Dankzij een opvallend trefzekere Khaled Oulichki en een uitmuntende Birger Maes heeft GS Beobank Hoboken de terugronde van de reguliere competitie met een logische overwinning aangevat.

   

  Slappe ouverture

  De Hobokenaars verschenen in sportcomplex Louis Melin zonder Olivier Verhanneman (ziek) terwijl de nog onvoldoende herstelde Steven Dillien voorzichtigheidshalve niet van de wisselbank zou gehaald worden.

  Tijdens de beginfase eisten onze jongens weliswaar het meeste balbezit voor zich op maar bakten er weinig van. Het vereiste ritme ontbrak om de lokale defensie te verontrusten. Toch moest de Ergo-doelman zich reppen toen Imad Amazou en Xavier Potvin een reële kans aangeboden kregen, een vluchtschot van Mustapha Aabbassi suisde over de dwarsligger.

   

  Drie doelpunten uit stilstaande fase

  In de 12′ schoot Philippe Hanoset een grondscherende vrijschop binnen waarmee de thuisploeg ietwat gevleid op voorsprong klom (1-0).

  Het Hobokense antwoord liet niet lang op zich wachten: Antoine Lemaire vuurde een kortgenomen vrije trap van Hicham Channouf staalhard tegen de touwen (1-1) nadat beiden even voordien een doelpoging de mist in zagen gaan.

  De goud-zwarte trein reed nu in volle versnelling. Imad Amazou nam een corner van Hicham Channouf in één tijd subliem op de slof en boog de stand verdiend om in het voordeel van de bezoekers (1-2).

   

  Birger Maes staat pal

  Onze sluitpost diende gepast uit zijn doel te snellen om de doorgebroken Alexandre Manzo een halt toe te roepen. Na een kordate balrecuperatie van Yannis Van Parys belandde de bal via enkele tussenstationnetjes tot bij Khaled Oulichki die een snoeiharde punter uit de benen schudde waartegen geen Luiks kruid gewassen was (1-3).

  Birger Maes stal opnieuw de show met twee fenomenale reddingen, zodat GS Beobank Hoboken met een nog altijd niet geruststellende marge naar de kleedkamers mocht terugkeren.

  Vijf minuten na de rust voltrok zich een scenario dat de afloop van deze partij zou bepalen. Nadat Mustapha Aabbassi een glasheldere Hobokense combinatie jammerlijk in het zijnet had besloten, werd aan de thuisploeg een penalty toegekend. Birger Maes hield de strafschop van Philippe Hanoset met een magistrale voetreflex uit zijn doelvlak!

   

  Op weg naar de triomf

  In de 38′ daagde Mustapha Aabbassi alleen voor het vijandelijke doel op. Alweer zonder succes. Eén minuut later deponeerde Khaled Oulichki een assist van onze pechvogel uit de draai lakoniek in de verste hoek (1-4).

  GS Beobank Hoboken zat op rozen en een resem mogelijkheden stapelden zich op. Een solotocht van Hicham Channouf eindigde met een voorzet tot bij Xavier Potvin aan de tweede paal, de kopstoot van deze laatste ontbeerde de nodige kracht. Een vlot uitgevoerd driehoekje, op touw gezet door Yannis Van Parys, belandde via Imad Amazou in de voeten van Xavier Potvin, Julien Creppe stortte zich buiten zijn doelgebied met beide grijparmen op de bal. Imad Amazou aarzelde te lang om een wenkende doelkans binnen te tikken, Mustapha Aabbassi kende eens te meer geen meeval bij de afwerking.

   

  Het patent van Khaled Oulichki

  Khaled Oulichki deed alle twijfel verdampen: met de rug naar doel maakte hij een geslaagde zwenking en scoorde alzo voor de tweede maal op een manier waarvoor hij het patent schijnt te bezitten (1-5)!

  Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal van het arbitrale duo Paul Emmery-Régis Bawin milderde een schicht van Fabrizio Santangelo de plaatselijke schade (2-5); twee harde knallen van Xavier Potvin misten de goede richting maar deden geen afbreuk aan de onbetwistbare zege van de Beobankers.

   

  Ploegopstellingen

  AC Ergo Flémalle: Julien Creppe (d), Philippe Hanoset (kpt) (1), Julien Restiglian, Fabrizio Santangelo (1), Alexandre Manzo, Tanino Caramazza, Maxime Morana, Fayssal Bourard en coach Vincent Creppe.

  GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt) (1), Hicham Channouf, Imad Amazou (1), Khaled Oulichki (3), Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Xavier Potvin, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

   

  Hobokense derby in de achtste finale van de Beker van België!

  Er dient gewacht tot vrijdag 3 februari a.s. vooraleer onze A-ploeg opnieuw in actie treedt. In bijzondere omstandigheden nog wel, want dan staat in het kader van de 1/8ste finale van de Beker van België een heuse districtsderby tegen Futsal Hoboken (tweede nationale afdeling A) op het programma, een affiche die om 21:15 uur ongetwijfeld heel wat kijklustigen naar sportcentrum Sorghvliedt zal lokken!

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  Provincie Antwerpen

  12 | 1 | 2017  

  ANTWERPENAARS BEZOEKEN MASSAAL OLV-KATHEDRAAL


  Gratis toegang voor inwoners provincie Antwerpen groot succes

  In 2017 bezochten maar liefst 37.000 inwoners uit de provincie Antwerpen de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal. Dat zijn er bijna zes keer meer dan in 2015 (6.600). Sinds 1 januari 2016 bezoeken inwoners uit de provincie Antwerpen de Kathedraal gratis, een geschenk dat in dank is aanvaard door de Antwerpenaars.

  Gedeputeerde voor erfgoed Luk Lemmens is verheugd over het resultaat: “De provincie Antwerpen heeft vijftig jaar lang de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met zorg gerestaureerd. Dankzij de geste van het kerkbestuur konden onze inwoners dit monument zelfs gratis komen herontdekken. We zijn blij dat onze inwoners zo massaal hun weg naar de Kathedraal hebben gevonden. We zijn trots op het resultaat van de restauratie en hopen dat ook de komende jaren heel wat van onze inwoners een bezoek brengen aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.”

  Ook Christian Devos, directeur van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is tevreden: “Door de Kathedraal gratis toegankelijk te maken voor inwoners van de provincie wilden we alle Antwerpenaars bedanken voor hun bijdrage aan de restauratie van onze Kathedraal. We zijn blij dat zoveel mensen hier van gebruik maken. Het is voor het toerisme in ons land geen eenvoudig jaar geweest, maar dankzij de vele bezoekers uit onze provincie blijft de daling voor de Kathedraal heel beperkt.”

  Bezoekersaantallen Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

  In 2016 bezochten in totaal 298.681 mensen de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Dat zijn er 14.000 (4,5%) minder dan in 2015 (312.243). Vooral wat betreft de buitenlandse bezoekers was er een scherpe daling na de gebeurtenissen van 22 maart 2016. De stijging van het aantal bezoekers uit de provincie Antwerpen compenseert deze daling bijna volledig (van 6.600 naar 37.000).

  PERSINFO & INTERVIEWS

  Beleidsverantwoordelijke:
  Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Erfgoed


  ENKELE FOTO'S TIJDENS DE RENOVATIE  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

     

  Provincie Antwerpen    

  9 | 1 | 2017

  Havencentrum kiest Rudi De Meyer als nieuwe directeur voor de toekomst
  Rudi De Meyer kent met zijn palmares haven door en door

  Rudi De Meyer (57) uit Boom is op 1 januari 2017 gestart als nieuwe directeur van het Havencentrum. De provincie Antwerpen kiest hiermee voor een ervaren havenkenner aan het stuur van het Havencentrum, het provinciaal bezoekers- en belevingscentrum voor de haven. Het Havencentrum zal grondig worden hervormd om zo op langere termijn bezoekers en jongeren te blijven beklijven rond deze boeiende motor voor de Antwerpse en Vlaamse economie en welvaart.

  Rudi De Meyer deed al heel wat ervaring op in de haven. Hij startte zijn carrière bij de transportkrant De Lloyd, werd directeur van de Antwerpse Scheepvaartvereniging om in 2003 als afgevaardigd bestuurder Alfaport op te richten en te leiden, de koepelorganisatie van de private havensector in Antwerpen. Zijn ervaringsdomeinen betreffen algemeen havenbeleid, community ICT, opleidingen, arbeidsmarkt en onderwijs. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van vzw De Steenschuit, een sociaal opleidingsproject voor langdurig werkzoekenden, die een replica van de driemaster Belgica bouwen.

  Ludwig Caluwé, voorzitter van het Havencentrum, noemt de keuze voor Rudi De Meyer als nieuwe directeur één voor de toekomst van het Havencentrum 2.0: “Het Havencentrum staat voor de boeiende uitdaging om ook jongeren van nu te beklijven en verwonderen. De Meyer zal niet alleen voor een grondige vernieuwing en aanpak zorgen, door zijn achtergrond in de haven is hij ook de ideale matchmaker tussen arbeidsmarkt, jongeren en de bedrijfswereld. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plek is en de grandeur van onze wereldhaven nog beter in het Havencentrum zal laten weerspiegelen.”

  Foto: voorzitter Ludwig Caluwé en directeur Rudi De Meyer COPY RICHT PROVINCIE ATNWERPEN

  Rudi De Meyer was al sinds 1 september 2016 actief in het Havencentrum als interim-manager. Tijdens deze periode heeft hij draagvlak gecreëerd voor een toekomstrategie met een Havencentrum 2.0.


  Rudi De Meyer: “Het Havencentrum moet een hedendaags doe- en belevingscentrum worden voor al wie geïnteresseerd is in die boeiende wereld van de haven. Jong en oud moet hier de haven, haar industrie en logistiek kunnen ontdekken en beleven. De haven is heel belangrijk en creëert toegevoegde waarde voor de hele provincie en ver daar buiten. Deze boodschap moeten we op een creatieve manier uitdragen om zo mee te helpen het maatschappelijk draagvlak rond die haven te versterken én jongeren te sensibiliseren voor een studiekeuze of job in de haven. Hiervoor zullen we een hedendaags educatief aanbod ontwikkelen. Een wereldhaven zoals Antwerpen verdient  een écht belevingscentrum. Voor minder kunnen en willen we niet gaan.”.

  PRAKTISCHE INFO

  Waar:
  Havencentrum, Scheldelaan 444, Haven 621, 2040 Antwerpen

  Meer info: www.havencentrum.be

  PERSINFO & INTERVIEWS

  Beleidsverantwoordelijke:
  Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde voor Economie en voorzitter van het Havencentrum
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  Provincie Antwerpen

  Tijd voor een goed verhaal
  Elke zondagnamiddag om 14u in het Sprookjeshuis van het Rivierenhof (2100 Deurne).

  In een klein huisje aan de rand van de grote stad knispert er een vuurtje dat gloeit van hartverwarmende verhalen. Wil je je verbeelding vleugels geven, kom dan zeker eens naar Sprookjes op Zondag, want op zondagnamiddag is het Sprookjeshuis in het Deurnese Rivierenhof de ontmoetingsplaats voor gretige oortjes en twinkelende oogjes. Reserveer gauw jouw plaatsje aan de open haard en laat de verhalen tot je spreken. 

  .

  Een schat aan verhalen en sprookjes voor iedereen vanaf 6 jaar. Copyright: Provincie Antwerpen.

  PRAKTISCHE INFO SPROOKJES OP ZONDAG

  Wanneer:

  • Elke zondag (uitgezonderd sluitingsdagen*)
  • Van 14u tot 15u30 (verzamelen om 13u45 vóór het Sprookjeshuis)

  (*) het Sprookjeshuis Rivierenhof is gesloten op zondag 16 april 2017, 4 juni 2017, 2 - 9 - 16 - 23 - 30 juli 2017, 6 - 13 - 20 - 27 augustus 2017, 17 september 2017 en 24 december 2017.

   

  Waar:

  Sprookjeshuis Rivierenhof, gelegen aan de Parkweg z.n. (omgeving kasteel en spiegelvijver) in provinciaal groendomein Rivierenhof te 2100 Deurne.

  Wie:

  Voor kinderen vanaf 6 jaar (tot 10 jaar met begeleiding). Ook voor kleine en grote groepen (max. 25 personen).

  Deelname: 

  5 EURO PER PERSOON

   Vooraf reserveren verplicht.

  Meer info en reserveren op het nummer T 03 324 82 70 of via educatie.antwerpen@provincieantwerpen.be . Je kan ook surfen naar www.provincieantwerpen.be > Sprookjes op Zondag

  Website:

  www.provincieantwerpen.be > Sprookjes op Zondag

  Social media:

  www.facebook.com  > rivierenhof

  PERSINFO & BEELDMATERIAAL

  Beleidsverantwoordelijke:

  Bruno Peeters | N-VA | bevoegd voor provinciale groendomeinen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderboerderij

  Provincie Antwerpen

   

  Kinderboerderij Rivierenhof heropent

  Zondagnamiddag 15 januari 2017 van 13u tot 17u (Deurne / 2100 Antwerpen)

  Na een deugddoend winterslaapje zet de Kinderboerderij Rivierenhof aanstaande zondag de poorten opnieuw open voor het grote en kleine publiek.

   

  Spelen in de wilgenhutten, konijntjes aaien, schrikken van het geloei in de stal? Raden welke groenten er in de moestuin groeien of de neus dichtknijpen bij het passeren van de mesthoop? Kom langs en maak van dichtbij kennis met de wereld van de boer, de dieren en het erf.

   

  De hofstee langsheen de Parkweg is leuk voor jong en oud. Bezoekers en dieren worden geregeld verrast met extra verwennerijen. Eropuit met het gezin, de jeugdgroep of een vereniging? Bezoek dan zeker eens de Kinderboerderij Rivierenhof!De hoeve bezoeken is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

   

  Verblijd de dieren met een bezoekje

  Op zondag 15 januari 2017 van 13u tot 17u is iedereen opnieuw welkom op de Kinderboerderij Rivierenhof, Parkweg z.n. (omgeving Rozentuin) in 2100 Deurne. Ook daarna (inclusief feestdagen) ben je ’s namiddags tussen 13u en 17u welkom op het erf. Echter niet op vrijdag en zaterdag, want dan is de Kinderboerderij gesloten.

   

  Copyright: Provincie Antwerpen.

  Opgelet!

  De jaarlijkse winterpauze van de Kinderboerderij Rivierenhof loopt t.e.m. zaterdag 14 januari 2017, tot dan is het erf gesloten.

   

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:

  Zondag 15 januari 2017 van 13 uur tot 17 uur.

   

  Waar

  Kinderboerderij Rivierenhof, gelegen langsheen de Parkweg z.n. (omgeving Rozentuin) in provinciaal groendomein Rivierenhof te 2100 Deurne.

  Deelname:

  Gratis, inschrijven is niet nodig.

  Social media:

  www.facebook.com > Rivierenhof

  www.provincieantwerpen.be > Kinderboerderij Rivierenhof

   

  Beleidsverantwoordelijke:

  Bruno Peeters | N-VA | bevoegd voor provinciale groendomeinen

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  We zijn terug!

  Hopelijk is iedereen goed aan het nieuwe jaar begonnen en we hopen dat wij daar met onze verse groentjes aan kunnen bijdragen.

  Op 4 februari houden we op de Stadsboerderij een kerstboomverbranding. Voorafgaand aan dat evenement willen we graag al onze coöperanten uitnodigen. Om jullie te bedanken, vragen te beantwoorden, onze plannen te bespreken, te luisteren naar jullie input...

  We hopen jullie allen te mogen verwelkomen!

  Inhoud grote pakketten:

  • grondwitloof van Seizoensmaak
  • rode biet van de Wriemeling
  • witte kool van de Wriemeling
  • pastinaak van Seizoensmaak
  • prei van Seizoensmaak
  • paarse aardappelen van Seizoensmaak
  • aardpeer van Seizoensmaak

  De tweewekelijkse pakketten worden gevuld met grondwitloof, pastinaak, prei, paarse aardappelen en aardpeer van Seizoensmaak, chioggia en boerenkool van De Wriemeling.

  Inhoud kleine pakketten:

  • grondwitloof van Seizoensmaak
  • wortelen van Seizoensmaak
  • pastinaak van Seizoensmaak
  • prei Seizoensmaak
  • paarse aardappelen van Seizoensmaak

  De kleine tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

  Warme groet vanop de boerderij!

  Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen,


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!