Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    15-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Winterse wok met pastinaak

    Wat heb je nodig: pastinaak, in reepjes 2 preistengels, fijngesneden 150gr champignons, in kwartjes gesneden 3 wortels, fijngesneden (of met spiralizer) Halve el sriracha (pikante chilipasta, kan ook met harissa) 450 gr steak, in reepjes gesneden Verse peterselie 2 teentjes look, geperst 1 ui, in fijne stukjes gesneden Handvol pecannoten Olijfolie Peper Zout Zo maak je het: - verwarm de olijfolie en bak er de ui en look in. Voeg er de steak aan toe en laat 5 minuten bakken. - voeg er de groenten aan toe. - roer goed en voeg er de sriracha en de verse peterselie aan toe. - kruid af met peper en zout. - serveer en strooi er fijngehakte pecannoten over. Smakelijk!

    Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL

                                   

    Wedstrijdverslag:  2----5 doelpunten
    AC Ergo Flémalle – GS Beobank Hoboken

    Dankzij een opvallend trefzekere Khaled Oulichki en een uitmuntende Birger Maes heeft GS Beobank Hoboken de terugronde van de reguliere competitie met een logische overwinning aangevat.

     

    Slappe ouverture

    De Hobokenaars verschenen in sportcomplex Louis Melin zonder Olivier Verhanneman (ziek) terwijl de nog onvoldoende herstelde Steven Dillien voorzichtigheidshalve niet van de wisselbank zou gehaald worden.

    Tijdens de beginfase eisten onze jongens weliswaar het meeste balbezit voor zich op maar bakten er weinig van. Het vereiste ritme ontbrak om de lokale defensie te verontrusten. Toch moest de Ergo-doelman zich reppen toen Imad Amazou en Xavier Potvin een reële kans aangeboden kregen, een vluchtschot van Mustapha Aabbassi suisde over de dwarsligger.

     

    Drie doelpunten uit stilstaande fase

    In de 12′ schoot Philippe Hanoset een grondscherende vrijschop binnen waarmee de thuisploeg ietwat gevleid op voorsprong klom (1-0).

    Het Hobokense antwoord liet niet lang op zich wachten: Antoine Lemaire vuurde een kortgenomen vrije trap van Hicham Channouf staalhard tegen de touwen (1-1) nadat beiden even voordien een doelpoging de mist in zagen gaan.

    De goud-zwarte trein reed nu in volle versnelling. Imad Amazou nam een corner van Hicham Channouf in één tijd subliem op de slof en boog de stand verdiend om in het voordeel van de bezoekers (1-2).

     

    Birger Maes staat pal

    Onze sluitpost diende gepast uit zijn doel te snellen om de doorgebroken Alexandre Manzo een halt toe te roepen. Na een kordate balrecuperatie van Yannis Van Parys belandde de bal via enkele tussenstationnetjes tot bij Khaled Oulichki die een snoeiharde punter uit de benen schudde waartegen geen Luiks kruid gewassen was (1-3).

    Birger Maes stal opnieuw de show met twee fenomenale reddingen, zodat GS Beobank Hoboken met een nog altijd niet geruststellende marge naar de kleedkamers mocht terugkeren.

    Vijf minuten na de rust voltrok zich een scenario dat de afloop van deze partij zou bepalen. Nadat Mustapha Aabbassi een glasheldere Hobokense combinatie jammerlijk in het zijnet had besloten, werd aan de thuisploeg een penalty toegekend. Birger Maes hield de strafschop van Philippe Hanoset met een magistrale voetreflex uit zijn doelvlak!

     

    Op weg naar de triomf

    In de 38′ daagde Mustapha Aabbassi alleen voor het vijandelijke doel op. Alweer zonder succes. Eén minuut later deponeerde Khaled Oulichki een assist van onze pechvogel uit de draai lakoniek in de verste hoek (1-4).

    GS Beobank Hoboken zat op rozen en een resem mogelijkheden stapelden zich op. Een solotocht van Hicham Channouf eindigde met een voorzet tot bij Xavier Potvin aan de tweede paal, de kopstoot van deze laatste ontbeerde de nodige kracht. Een vlot uitgevoerd driehoekje, op touw gezet door Yannis Van Parys, belandde via Imad Amazou in de voeten van Xavier Potvin, Julien Creppe stortte zich buiten zijn doelgebied met beide grijparmen op de bal. Imad Amazou aarzelde te lang om een wenkende doelkans binnen te tikken, Mustapha Aabbassi kende eens te meer geen meeval bij de afwerking.

     

    Het patent van Khaled Oulichki

    Khaled Oulichki deed alle twijfel verdampen: met de rug naar doel maakte hij een geslaagde zwenking en scoorde alzo voor de tweede maal op een manier waarvoor hij het patent schijnt te bezitten (1-5)!

    Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal van het arbitrale duo Paul Emmery-Régis Bawin milderde een schicht van Fabrizio Santangelo de plaatselijke schade (2-5); twee harde knallen van Xavier Potvin misten de goede richting maar deden geen afbreuk aan de onbetwistbare zege van de Beobankers.

     

    Ploegopstellingen

    AC Ergo Flémalle: Julien Creppe (d), Philippe Hanoset (kpt) (1), Julien Restiglian, Fabrizio Santangelo (1), Alexandre Manzo, Tanino Caramazza, Maxime Morana, Fayssal Bourard en coach Vincent Creppe.

    GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt) (1), Hicham Channouf, Imad Amazou (1), Khaled Oulichki (3), Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Xavier Potvin, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

     

    Hobokense derby in de achtste finale van de Beker van België!

    Er dient gewacht tot vrijdag 3 februari a.s. vooraleer onze A-ploeg opnieuw in actie treedt. In bijzondere omstandigheden nog wel, want dan staat in het kader van de 1/8ste finale van de Beker van België een heuse districtsderby tegen Futsal Hoboken (tweede nationale afdeling A) op het programma, een affiche die om 21:15 uur ongetwijfeld heel wat kijklustigen naar sportcentrum Sorghvliedt zal lokken!

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    12 | 1 | 2017  

    ANTWERPENAARS BEZOEKEN MASSAAL OLV-KATHEDRAAL


    Gratis toegang voor inwoners provincie Antwerpen groot succes

    In 2017 bezochten maar liefst 37.000 inwoners uit de provincie Antwerpen de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal. Dat zijn er bijna zes keer meer dan in 2015 (6.600). Sinds 1 januari 2016 bezoeken inwoners uit de provincie Antwerpen de Kathedraal gratis, een geschenk dat in dank is aanvaard door de Antwerpenaars.

    Gedeputeerde voor erfgoed Luk Lemmens is verheugd over het resultaat: “De provincie Antwerpen heeft vijftig jaar lang de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met zorg gerestaureerd. Dankzij de geste van het kerkbestuur konden onze inwoners dit monument zelfs gratis komen herontdekken. We zijn blij dat onze inwoners zo massaal hun weg naar de Kathedraal hebben gevonden. We zijn trots op het resultaat van de restauratie en hopen dat ook de komende jaren heel wat van onze inwoners een bezoek brengen aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.”

    Ook Christian Devos, directeur van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is tevreden: “Door de Kathedraal gratis toegankelijk te maken voor inwoners van de provincie wilden we alle Antwerpenaars bedanken voor hun bijdrage aan de restauratie van onze Kathedraal. We zijn blij dat zoveel mensen hier van gebruik maken. Het is voor het toerisme in ons land geen eenvoudig jaar geweest, maar dankzij de vele bezoekers uit onze provincie blijft de daling voor de Kathedraal heel beperkt.”

    Bezoekersaantallen Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

    In 2016 bezochten in totaal 298.681 mensen de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Dat zijn er 14.000 (4,5%) minder dan in 2015 (312.243). Vooral wat betreft de buitenlandse bezoekers was er een scherpe daling na de gebeurtenissen van 22 maart 2016. De stijging van het aantal bezoekers uit de provincie Antwerpen compenseert deze daling bijna volledig (van 6.600 naar 37.000).

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Erfgoed


    ENKELE FOTO'S TIJDENS DE RENOVATIE



















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

       

    Provincie Antwerpen    

    9 | 1 | 2017

    Havencentrum kiest Rudi De Meyer als nieuwe directeur voor de toekomst
    Rudi De Meyer kent met zijn palmares haven door en door

    Rudi De Meyer (57) uit Boom is op 1 januari 2017 gestart als nieuwe directeur van het Havencentrum. De provincie Antwerpen kiest hiermee voor een ervaren havenkenner aan het stuur van het Havencentrum, het provinciaal bezoekers- en belevingscentrum voor de haven. Het Havencentrum zal grondig worden hervormd om zo op langere termijn bezoekers en jongeren te blijven beklijven rond deze boeiende motor voor de Antwerpse en Vlaamse economie en welvaart.

    Rudi De Meyer deed al heel wat ervaring op in de haven. Hij startte zijn carrière bij de transportkrant De Lloyd, werd directeur van de Antwerpse Scheepvaartvereniging om in 2003 als afgevaardigd bestuurder Alfaport op te richten en te leiden, de koepelorganisatie van de private havensector in Antwerpen. Zijn ervaringsdomeinen betreffen algemeen havenbeleid, community ICT, opleidingen, arbeidsmarkt en onderwijs. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van vzw De Steenschuit, een sociaal opleidingsproject voor langdurig werkzoekenden, die een replica van de driemaster Belgica bouwen.

    Ludwig Caluwé, voorzitter van het Havencentrum, noemt de keuze voor Rudi De Meyer als nieuwe directeur één voor de toekomst van het Havencentrum 2.0: “Het Havencentrum staat voor de boeiende uitdaging om ook jongeren van nu te beklijven en verwonderen. De Meyer zal niet alleen voor een grondige vernieuwing en aanpak zorgen, door zijn achtergrond in de haven is hij ook de ideale matchmaker tussen arbeidsmarkt, jongeren en de bedrijfswereld. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plek is en de grandeur van onze wereldhaven nog beter in het Havencentrum zal laten weerspiegelen.”

    Foto: voorzitter Ludwig Caluwé en directeur Rudi De Meyer COPY RICHT PROVINCIE ATNWERPEN

    Rudi De Meyer was al sinds 1 september 2016 actief in het Havencentrum als interim-manager. Tijdens deze periode heeft hij draagvlak gecreëerd voor een toekomstrategie met een Havencentrum 2.0.


    Rudi De Meyer: “Het Havencentrum moet een hedendaags doe- en belevingscentrum worden voor al wie geïnteresseerd is in die boeiende wereld van de haven. Jong en oud moet hier de haven, haar industrie en logistiek kunnen ontdekken en beleven. De haven is heel belangrijk en creëert toegevoegde waarde voor de hele provincie en ver daar buiten. Deze boodschap moeten we op een creatieve manier uitdragen om zo mee te helpen het maatschappelijk draagvlak rond die haven te versterken én jongeren te sensibiliseren voor een studiekeuze of job in de haven. Hiervoor zullen we een hedendaags educatief aanbod ontwikkelen. Een wereldhaven zoals Antwerpen verdient  een écht belevingscentrum. Voor minder kunnen en willen we niet gaan.”.

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    Havencentrum, Scheldelaan 444, Haven 621, 2040 Antwerpen

    Meer info: www.havencentrum.be

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde voor Economie en voorzitter van het Havencentrum








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    Tijd voor een goed verhaal
    Elke zondagnamiddag om 14u in het Sprookjeshuis van het Rivierenhof (2100 Deurne).

    In een klein huisje aan de rand van de grote stad knispert er een vuurtje dat gloeit van hartverwarmende verhalen. Wil je je verbeelding vleugels geven, kom dan zeker eens naar Sprookjes op Zondag, want op zondagnamiddag is het Sprookjeshuis in het Deurnese Rivierenhof de ontmoetingsplaats voor gretige oortjes en twinkelende oogjes. Reserveer gauw jouw plaatsje aan de open haard en laat de verhalen tot je spreken. 

    .

    Een schat aan verhalen en sprookjes voor iedereen vanaf 6 jaar. Copyright: Provincie Antwerpen.

    PRAKTISCHE INFO SPROOKJES OP ZONDAG

    Wanneer:

    • Elke zondag (uitgezonderd sluitingsdagen*)
    • Van 14u tot 15u30 (verzamelen om 13u45 vóór het Sprookjeshuis)

    (*) het Sprookjeshuis Rivierenhof is gesloten op zondag 16 april 2017, 4 juni 2017, 2 - 9 - 16 - 23 - 30 juli 2017, 6 - 13 - 20 - 27 augustus 2017, 17 september 2017 en 24 december 2017.

     

    Waar:

    Sprookjeshuis Rivierenhof, gelegen aan de Parkweg z.n. (omgeving kasteel en spiegelvijver) in provinciaal groendomein Rivierenhof te 2100 Deurne.

    Wie:

    Voor kinderen vanaf 6 jaar (tot 10 jaar met begeleiding). Ook voor kleine en grote groepen (max. 25 personen).

    Deelname: 

    5 EURO PER PERSOON

     Vooraf reserveren verplicht.

    Meer info en reserveren op het nummer T 03 324 82 70 of via educatie.antwerpen@provincieantwerpen.be . Je kan ook surfen naar www.provincieantwerpen.be > Sprookjes op Zondag

    Website:

    www.provincieantwerpen.be > Sprookjes op Zondag

    Social media:

    www.facebook.com  > rivierenhof

    PERSINFO & BEELDMATERIAAL

    Beleidsverantwoordelijke:

    Bruno Peeters | N-VA | bevoegd voor provinciale groendomeinen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderboerderij

    Provincie Antwerpen

     

    Kinderboerderij Rivierenhof heropent

    Zondagnamiddag 15 januari 2017 van 13u tot 17u (Deurne / 2100 Antwerpen)

    Na een deugddoend winterslaapje zet de Kinderboerderij Rivierenhof aanstaande zondag de poorten opnieuw open voor het grote en kleine publiek.

     

    Spelen in de wilgenhutten, konijntjes aaien, schrikken van het geloei in de stal? Raden welke groenten er in de moestuin groeien of de neus dichtknijpen bij het passeren van de mesthoop? Kom langs en maak van dichtbij kennis met de wereld van de boer, de dieren en het erf.

     

    De hofstee langsheen de Parkweg is leuk voor jong en oud. Bezoekers en dieren worden geregeld verrast met extra verwennerijen. Eropuit met het gezin, de jeugdgroep of een vereniging? Bezoek dan zeker eens de Kinderboerderij Rivierenhof!De hoeve bezoeken is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

     

    Verblijd de dieren met een bezoekje

    Op zondag 15 januari 2017 van 13u tot 17u is iedereen opnieuw welkom op de Kinderboerderij Rivierenhof, Parkweg z.n. (omgeving Rozentuin) in 2100 Deurne. Ook daarna (inclusief feestdagen) ben je ’s namiddags tussen 13u en 17u welkom op het erf. Echter niet op vrijdag en zaterdag, want dan is de Kinderboerderij gesloten.

     

    Copyright: Provincie Antwerpen.

    Opgelet!

    De jaarlijkse winterpauze van de Kinderboerderij Rivierenhof loopt t.e.m. zaterdag 14 januari 2017, tot dan is het erf gesloten.

     

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:

    Zondag 15 januari 2017 van 13 uur tot 17 uur.

     

    Waar

    Kinderboerderij Rivierenhof, gelegen langsheen de Parkweg z.n. (omgeving Rozentuin) in provinciaal groendomein Rivierenhof te 2100 Deurne.

    Deelname:

    Gratis, inschrijven is niet nodig.

    Social media:

    www.facebook.com > Rivierenhof

    www.provincieantwerpen.be > Kinderboerderij Rivierenhof

     

    Beleidsverantwoordelijke:

    Bruno Peeters | N-VA | bevoegd voor provinciale groendomeinen

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    We zijn terug!

    Hopelijk is iedereen goed aan het nieuwe jaar begonnen en we hopen dat wij daar met onze verse groentjes aan kunnen bijdragen.

    Op 4 februari houden we op de Stadsboerderij een kerstboomverbranding. Voorafgaand aan dat evenement willen we graag al onze coöperanten uitnodigen. Om jullie te bedanken, vragen te beantwoorden, onze plannen te bespreken, te luisteren naar jullie input...

    We hopen jullie allen te mogen verwelkomen!

    Inhoud grote pakketten:

    • grondwitloof van Seizoensmaak
    • rode biet van de Wriemeling
    • witte kool van de Wriemeling
    • pastinaak van Seizoensmaak
    • prei van Seizoensmaak
    • paarse aardappelen van Seizoensmaak
    • aardpeer van Seizoensmaak

    De tweewekelijkse pakketten worden gevuld met grondwitloof, pastinaak, prei, paarse aardappelen en aardpeer van Seizoensmaak, chioggia en boerenkool van De Wriemeling.

    Inhoud kleine pakketten:

    • grondwitloof van Seizoensmaak
    • wortelen van Seizoensmaak
    • pastinaak van Seizoensmaak
    • prei Seizoensmaak
    • paarse aardappelen van Seizoensmaak

    De kleine tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

    Warme groet vanop de boerderij!

    Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen,






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN



    5 | 1 | 2017

    MoMu trekt opnieuw meer dan 100.000 bezoekers!
    Opnieuw topjaar voor ModeMuseum provincie Antwerpen

    In 2016 bezochten in totaal 100.657 mensen het ModeMuseum provincie Antwerpen. Daarmee klokt het MoMu voor het tweede jaar op rij af boven de 100.000 bezoekers. Grootste trekpleisters waren de tentoonstelling ‘Rik Wouters en het huiselijk utopia’ in samenwerking met het KMSKA (tot 26 februari 2017) en de expo over het Brusselse modehuis Natan.

    Gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens is tevreden met de resultaten van het MoMu: “Met opnieuw meer dan 100.000 bezoekers heeft het ModeMuseum zijn op één na meest succesvolle jaar ooit achter de rug. Enkel 2015 scoorde nog beter (130.000 bezoekers) dankzij de succesvolle tentoonstelling rond Dries Van Noten. Ter vergelijking, in de jaren vóór 2015 bezochten gemiddeld zo’n 80.000 mensen het MoMu. We kunnen dus gerust spreken van een indrukwekkende toenamein de laatste jaren.”

    Ook directricevan het ModeMuseum Kaat Debo is onder de indruk en kijkt al uit naar 2017: “Deze cijfers zijn een bewijs dat we goed werken en dat Antwerpen op de internationale kaart staat als modestad. Het valt ook op dat we twee keer scoren met tentoonstellingen met een sterk internationaal potentieel: het werk van Dries Van Noten en nu dat van Rik Wouters. Beiden zijn in Vlaanderen en ver daarbuiten duidelijk publiekslievelingen. Voor 2017 trekken we deze lijn verder. Voor het voorjaar plannen we een internationale toptentoonstelling over de Hermès-jaren van Martin Margiela. Zijn werk bij Hermès leeft tot op heden door in het werk van hedendaagse ontwerpers. De tentoonstelling opent op 31 maart. Ook voor het najaar en voor de galerij staat er nog heel wat op het programma.”

    Tentoonstelling ‘Rik Wouters en het huiselijk utopia’ – copyright ModeMuseum provincie Antwerpen

    Modejaar 2020

    De indrukwekkende bezoekerscijfers van het MoMu zijn een mooie boost in aanloop naar het Modejaar 2020.”, aldus gedeputeerde Luk Lemmens. “We zijn in volle voorbereiding van een grondige renovatie en uitbreiding van het ModeMuseum en het is belangrijk om het huidige momentum vast te houden. Er is in 2015 zwaar geïnvesteerd in de grote Dries Van Noten-tentoonstelling en het is prachtig om te zien dat deze inspanningen ook dit jaar nog hun vruchten afwerpen. Het ModeMuseum is klaar om het vlaggenschip te worden van het Modejaar 2020 in Antwerpen.”

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Cultuur
    Perscontact: Willem Migom
    T 03 240 51 97, M 0494 75 32 22
    E willem.migom@provincieantwerpen.be


    E David.Flamee@momu.be

     

     

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    Vlechten met wilgentenen in het Rivierenhof
    Zondag 15 januari 2017, van 10 tot 12 uur OF van 13 tot 15 uur, kinderboerderij Provinciaal Groendomein Rivierenhof, Deurne

    Jeannie Bouwen van mandenmakerij De Ratelaar geeft op zondag 15 januari twee workshops vlechten met wilgentakken in het Rivierenhof. Maak samen met Jeannie een spiraal, bloem of mezenbollenhanger met jonge wilgentenen uit het Rivierenhof. Zowel volwassenen als kinderen kunnen deelnemen aan deze gratis workshop. Kinderen jonger dan 10 kunnen enkel meedoen onder begeleiding van een volwassene. Inschrijven via T 03 360 52 18 is wel verplicht. Wie deelneemt, zal merken dat het aangenaam vlechten is met de zachte, soepele wilgentenen.

    Knotwilgenrij Provinciaal Groendomein Rivierenhof - Copyright: provincie Antwerpen

    In Provinciaal Groendomein Rivierenhof groeien veel knotwilgen. Deze bomen halen veel water uit de bodem en zijn dus ideaal om op erg natte plaatsen de grond droger te maken. Ze zijn ook een ideale schuilplaats voor steenuilen en andere dieren. De wilgen worden om de 2 jaar volgens de traditionele methode geknot. Met de buigzame, afgeknipte jonge wilgentenen kan je creatief aan de slag.

     

    In 2016 hielpen vrijwilligers mee wilgen knotten en bouwden ze op de kinderboerderij mee aan grote speelhutten van wilgentakken. Op zondag 15 januari 2017 staat het fijnere vlechtwerk op het programma.

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Zondag 15 januari van 10 tot 12 uur OF van 13 tot 15 uur

    Waar:
    Kinderboerderij Provinciaal Groendomein Rivierenhof, Parkweg z.n. (omgeving rozentuin), Deurne

    Deelnameprijs:
    gratis, inschrijven verplicht

    Website:
    www.deratelaar.be
    www.provincieantwerpen.be > Rivierenhof

    Meer info:
    T 03 360 52 18






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgbedrijf Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HET ZORGBEDRIJF

    06 |01 | 17

    Zorgbedrijf Antwerpen lanceert met ‘20 in 70’ reeks dansfeesten in het teken van de seventies


    Elke ’20 in 70’ avond wordt een fuif helemaal in seventiesstijl, voor al wie 20 was in de jaren ’70 of dat wel had willen zijn. Zorgbedrijf Antwerpen nodigt 4 bekende dj’s uit voor de nieuwe dansavonden en begint ’20 in 70’ op 16 februari met een kick-off in De Roma. Daarna volgt elke maand een dansfeest op een andere locatie.

     

    Op ’20 in 70’ brengen bekende dj’s Zaki, Dirk Stoops, Gust De Coster en supporting dj Schwarzkopf het beste van de jaren ‘70. Het wordt telkens een fuif in seventiesstijlmet de muziek, de sfeer, het uitzicht, de dansvloer en wie weet klasgenoten of een lief van toen…

     

    Deze nieuwe reeks maandelijkse dansavonden van Zorgbedrijf Antwerpen is gericht op een publiek van vijftigers en zestigers en alle andere leeftijden die van de seventies houden. De kick-off vindt op donderdag 16 februari plaats in De Roma. Nadien wordt elke eerste donderdagavond van de maand op een andere locatie in de stad gedanst.

     

    De plaatjes liggen voor het grijpen. Volgens dj Dirk Stoops zijn de jaren ’70 zelfs het zaligste muziekdecennium aller tijden. Stoops: “Ze brachten ons schitterende tijdloze platen die iedereen in mijn dj-sets van ‘20 in 70’ al dansend kan herbeleven. Verwacht dus maar, om het met Rod Stewart te zeggen ‘never a dull moment’.” Of zoals dj Zaki het omschrijft: “Nu mijn schaduw lang geworden is door de jaren van geluk, dans ik mijn schoenen bijna stuk.”

     

    Ook dj Gust De Coster koestert de seventies: “Het project ‘20 in 70’ is voor mij echt ‘back to the roots’. Het is namelijk in 1971 dat ik als 18-jarige in het legendarische Brusselse Jeugdhuis Tram 81 mijn eerst fuiven heb gedraaid. Het gaat mij ontzettend veel plezier doen om mijn muzieklijsten van toen een tweede leven te gunnen. Mensen mogen zich verwachten aan The Doors, The Beatles, The Rolling Stones, The Troggs, The Small Faces, The Pebbles, The Who, maar ook aan de vroege Bowie, Roxy Music, de vroege Eagles en Mud, The Sweet, Abba... Kortom: alles wat leuk is en dansbaar. Ik kijk er nu al naar uit!”

     

    Praktisch

    • ’20 in 70’ op donderdag 16 februari in De Roma om 20 uur

    o    voorverkoop: 13 euro | kassa: 15 euro

    o    tickets te verkrijgen via www.deroma.be  - tel. 03 600 16 60 | Ticketbalie De Roma: Turnhoutsebaan 327, 2140 Antwerpen

    • maandelijkse ’20 in 70’ dansavonden vanaf 2 maart

    o    voorverkoop: 10 euro | kassa: 12 euro

    o    tickets te verkrijgen in alle dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen, in winkel De Schakel aan de Bredabaan in Merksem of via de webwinkel www.deschakel.be

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken Nieuws

    Natuurpunt Hobokense Polder vzw    4 januari 2017

    In deze flits:

    • Vlucht 2017 is vertrokken!
    • Polderborrel: Winterwandeling en Nieuwjaarsdrink in de Hobokense Polder
    • Natuurbeheer in de Hobokense Polder
    • Natuurpunt Hobokense Polder heeft 900 leden!
    • Hobokense Polder op ATV en extra wandeling
    • Ledenavond
    • Noteer reeds in je agenda

    www.hobokensepolder.be

    Is deze mail niet goed weergegeven
    of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

    Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

    Vlucht 2017 is vertrokken!

    Je bent ingecheckt op vlucht 2017.

    We wensen je tijdens je reis: geluk, gezondheid, liefde en vriendschap. Je vlucht duurt 12 maanden. Maak gebruik van gezellige, nuttige of leerzame tussenlandingen: de Polderborrel, natuurbeheer, gezellig samenzijn, vogeltochten, wandelingen, ...

    Natuurpunt Hobokense Polder wenst je een goede reis en een gelukkig Nieuwjaar!

     

    Zo 8 jan: Polderborrel:
    Winterwandeling en Nieuwjaarsdrink in de Hobokense Polder

    Gidsen: Danny Jonckheere, Marnix Lefranc
    Inschrijven: Ria Thys, 0476/33 79 36

    Traditioneel wandelen we het nieuwe jaar in in ons eigen natuurgebied de Hobokense Polder. Het is bovendien een mooie gelegenheid om mekaar onze beste wensen voor een mooi en natuurvriendelijk 2017 over te brengen.

    Praktisch:
    We komen samen op de parking van United Caps, Schroeilaan 15 te Hoboken om 14 u en wandelen een tweetal uurtjes in de winterse Polder. We eindigen onze wandeling weer op de parking, waar we je laten genieten van een Nieuwjaarsborrel en heerlijke hapjes, bereid door Hedwig, Frieda en Ria.

    Einde: omstreeks 17 u.
    Kan je komen? Bij voorkeur graag een seintje op bovenstaand GSM-nummer of mailadres ten laatste 7 januari. Zo kunnen we de hoeveelheid verwennerijtjes bepalen. Heel welkom!

    Zo 15 jan: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

    Info: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27 of Wim Mertens, 03/216 93 62

    Vandaag vliegen we er weer in tijdens het maandelijkse weekendbeheer in de Hobokense Polder. Er wordt gewerkt van 9 u tot 13 u. We kunnen ieders hulp gebruiken om het natuurbeheer uit te voeren: jong en oud, man en vrouw, ...
    Een greep uit de uit te voeren werken voor de komende maanden:
    - maaien en afvoeren van maaisel
    - onderhoud wandelpaden
    - verwijderen van exoten
    - verwijderen van sluikstort

    Vele handen maken het werk lichter en geven ook een fijne sfeer. Dus welkom.

    Praktisch:
    Afspraak om 9 u Schroeilaan 15 (straat naast de spoorweg) aan de container aan firma United Caps (= achteraan het bedrijf).
    Meebrengen: werkhandschoenen en stevige schoenen of laarzen.

    Natuurpunt Hobokense Polder heeft 900 leden!

    Leden werven voor Natuurpunt - kom ons helpen!

    Natuurpunt Hobokense Polder doet het heel goed als het op leden werven aankomt. Voor aanbreng van leden staan we op de 10e plaats in de rangschikking van 173 afdelingen. We zijn zelfs de beste Antwerpse afdeling.

    Wandelaars komen van overal, dus maken we ook veel leden voor buurafdelingen. Maar ook ons eigen ledenaantal kende een nieuwe mijlpaal: 900 leden!

    Goed nieuws kwam er ook van Natuurpunt, met de melding dat de kaap van de 100.000 leden in Vlaanderen voor eind 2016 ruimschoots gehaald werd.

    Maar jij kan ons nog helpen. Ben je nog geen lid of heb je je lidmaatschap van 2017 nog niet betaald? Klik dan hier.

    Wil je ons zelf helpen bij het werven van leden, zend dan even een mailtje aan leden@hobokensepolder.be

    Hobokense Polder op ATV en extra wandeling

    Onze voorzitter Danny ging op wandel met Zoë Van Gastel, die steeds op zoek is naar de leukste, meest trendy plekjes en de nieuwste hotspots in Antwerpen en de Antwerpse regio.

    Dit wordt uitgezonden in het programma Relax op ATV op zaterdag 7 januari. Zendschema:

    • Elke zaterdag van 9.30u tot 22.00u.
    • Elke zondag om 15.45u en 17.00u.
    • Herhaling op woensdagnamiddag, vanaf 12.40u tot 18.00u.

    Extra wandeling

    Danny nodigt de kijkers uit om kennis te maken met onze winnende "Wandeling van het Jaar". Speciaal voor de ATV-kijkers lassen we een extra wandeling in onze agenda in:
    zaterdag 14 januari, start om 14u aan de ingang van het wandelpad aan de Schroeilaan

    Op het wandeltraject zal een natuurcafé opgesteld worden.
    Uiteraard is iedereen welkom, ook wie de uitzending niet zag

    Za 4 feb: Gezellig samenzijn met algemene vergadering van onze vzw
    en fotoreeks de Hobokense Polder Feestelijke maaltijd !!!!

    Info: Danny Jonckheere, 03/ 828 64 03
    Adres: CultuurCafé Moretus, Berkenrodelei 36, Hoboken

    Om 18 u staat na een verwelkomingsaperitief een feestelijke maaltijd op ons te wachten. We laten het ons smaken.
    Maar we maken ook tijd om het Jaaroverzicht 2016 van onze afdelingswerking voor te stellen in de vorm van een becommentarieerde (computer)diashow. En we geven je al zeker een vooruitblik op onze Plannen voor 2017.
    We willen ook ons bestuur versterken !!! Ben je kandidaat bestuurslid, geef dan je naam door aan voorzitter Danny of penningmeester Luk. Meer info: verder in Polder.blad.
    Na het Jaaroverzicht en de Planning voor 2017 zal er een foto-impressie getoond worden over de natuur in onze afdeling. Zie ook hier.

    Wat staat er op het menu?

    Aperitief met verrassende hapjes
    -
    Eendeborst met winters
    groentenpaletje
    of
    Zeewolfschotel met tomaten en prei

    Beide hoofdschotels, vergezeld van aardappelgratin
    -
    Apfelstrüdel met ijs + koffie/thee

    Gelieve je keuze van hoofdgerecht door te geven bij je inschrijving en dit uiterlijk 30 januari!

    Kan je komen? Al deze verwennerijtjes (aperitief met hapjes - warme hoofdschotel - dessert met koffie/thee), maar ook de zaalhuur komt neer op 26 euro per persoon). Maar we willen jou extra vertroetelen en bieden dit alles aan aan 16 euro p/p.

    Inschrijven door storting van 16 euro p/p op onze rekening BE81 5230 8065 0424 van Natuurpunt Hobokense Polder ten laatste 30 januari met als mededeling "Gezellig samenzijn" + keuze hoofdmenu).

    Dranken (wijnen, bieren, frisdranken) dienen ter plekke afgerekend te worden. Heel welkom!

    Noteer ook in je agenda

    We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda

    • WE 14/15 jan: Internationale Wildwatervogeltellingen (WVT) in onze afdeling
    • Zo 22 jan: Waterpiepertelling
    • Zo 29 jan: Bustocht naar Zeeland en Zuid-Holland (NL)

    Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

    Natuurbeheer:

    Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur. (verzamelen aan container United Caps)

    Verantwoordelijke runderen:
      André Van Langenhove, 03/288.00.81
    Beheerplanning en schoolcontacten:
      Danny Jonckheere, 0478 33 24 27

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken Nieuws

    BRAND IN HOBOKEN

     

                                  Op  3 januari 2017 rond 10 uur is er brand uitgebroken in de Emiel de Harvenstraat in Hoboken. In de keuken op de eerste verdieping waar een bejaarde dame woont en op de benedenverdieping waar een man woont De man heeft onmiddellijk de dame geholpen. De brandweer was snel te plaatse  om het vuur te bestrijden. De dame had brandwonden en de man was bevangen van de rook. Ze zijn beiden naar het hospitaal gebracht. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht .

























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht

    +4382090123258 als dit nummer jou belt, niet opnemen! Ook even delen met je vrienden dit is een scam! Kost veel geld als je opneemt en of terug belt! Goed opletten dus, dit bericht wordt door de politie gedeeld

    Niet fake was ook op radio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad Antwerpen

    Sirenes loeien op donderdag 5 januari 2017


    Op donderdag 5 januari 2017 worden in Antwerpen en omgeving tussen 11.45 en 13.15 uur de elektronische alarmsirenes, opgesteld in risicozones rond nucleaire en Seveso-bedrijven, getest.

     

    De elektronische sirenes die door Binnenlandse Zaken worden opgesteld in welbepaalde risicozones rond nucleaire centra en Seveso-bedrijven worden dagelijks op hun gebruiksklaarheid getest. Dat gebeurt door middel van stille testen. Ze zijn niet hoorbaar voor de bevolking.

     

    Elke eerste donderdag van de eerste maand van ieder trimester worden er ook luide testen uitgevoerd, die meer vertellen over de hoorbaarheid van de signalen. In 2017 zijn er luide testen op 5 januari, 6 april, 6 juli en 5 oktober.

     

    Op het ogenblik van de test zal de sirene een alarmsignaal geven. Dit is een gemoduleerde huiltoon die na een korte onderbreking herhaald wordt. Na dit signaal melden de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap 'Proefsignaal'. Tijdens de test duurt het alarmsignaal ongeveer 1 minuut. Bij een reële noodsituatie duurt het signaal ongeveer 3 minuten en kan het ook meermaals worden herhaald. Bewoners hoeven dus niet ongerust te zijn als ze donderdag 5 januari 2017 deze alarmsignalen horen.

     

    Wie vragen over de testen heeft, kan tijdens de week van de test, tussen 9 en 16 uur, terecht op het gratis nummer 0800 94 113. Eventuele vragen of reacties naar aanleiding van de sireneproeven kunnen ook steeds bezorgd worden aan alerte@ibz.fgov.be.

     

    Bijkomende informatie over het alarmeringsnet van Binnenlandse Zaken kan u vinden op de site www.crisiscentrum.be.  

     

    In Antwerpen zullen de sirenes loeien bij:

    • ABC Sociale woningen, Reinaartlaan 12 (Linkeroever)
    • PIVA, Desguinlei 244 
    • Hogere Zeevaartschool, Campus Noordkasteel Oost 6
    • Provinciale Verkeerseenheid, d'Herbouvillekaai 9
    • Politie, Antwerpsebaan (Berendrecht)
    • Pyloon, Leugenberg (Ekeren)
    • OLV van Lourdesinstituut, Alfons Jeurissenstraat 13 (Ekeren)
    • Total Raffinaderij, Scheldelaan 16
    • Vopak Terminal Eurotank, Industrieweg 16 – Haven 399
    • Vormingscentrum Noord (seinhuis) blok 9, Noorderlaan
    • Indaver, Poldervlietweg 
    • Vopak Terminal ACS, Scheldelaan 410
    • NV Vollers
    • LBC, Leon Bonnetweg 28
    • Solvay, Scheldelaan 480
    • New Holland, Wilmarsdonksteenweg 32
    • ABT, Nieuwe Westweg
    • Opel Belgium (Powerplant), Noorderlaan 401
    • HesseNoordNatie, Scheldelaan 601
    • HesseNoordNatie, Treurenberg 1-9
    • Sobelgra, Zandvoort 2 - Haven 350 
    • HesseNoordNatie, Delwaidedok 700-714 - Kaai 913
    • Esso, Haven 447 - Polderdijkweg
    • Vollers Belgium/Capella, Kaaien 218-220
    • het vormingsstation Noord 9 aan de Noorderlaan 630
    • het vormingsstation Noord blok 10 aan de Noorderlaan 630
    • Douane en accijnzen, Kattendijkdok Oostkaai 22 A 1
    • Northern Manuport, Mulhouselaan Zuid
    • Belgian Refining Corporation, Scheldelaan 490
    • Monsanto Europe, Scheldelaan 460
    • Degussa Antwerpen, Frans Tijsmanstunnel West
    • Politieschool POTVA (Blok E), Noorderlaan 500 
    • Total, Scheldelaan 4
    • Umicore Precious Metals, A. Greinerstraat 14 (Hoboken)
    • ZNA Hoge Beuken, Cdt. Weynsstraat 165, 2660 Hoboken
    • Stelplaats De Lijn, Putsebaan 204 (Zandvliet)
    • Voetbalterrein, Armenstraatje (Zandvliet)
    • Basisschool Noordland, Begijnhoeve 6 (Zandvliet) 
    • Brandweer, Sint-Jacobsmarkt 58 - 60

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL

    Beste

     

    Op zaterdag 1 april 2017 om 19:30 uur organiseert zvc GS Beobank Hoboken vzw haar 16de QUIZ in de feestzaal van cultuurcafé Moretus, Berkenrodelei 36 te 2660 Antwerpen-Hoboken.

     

    Voor meer info: zie bijlage.

     

    Stel uw inschrijving niet te lang uit: vorig jaar was de quiz in geen tijd volzet!

     

    Tot dan!

     

    Met vriendelijke groeten

     

    Marc De Bock

    secretaris

    zvc GS Beobank Hoboken vzw “meer dan een zaalvoetbalclub!”

    03 238 00 50

    0477 62 65 16

    debock.marc@telenet.be

    www.gshoboken.be

    https://www.facebook.com/GS-Hoboken-10150154037160322/?fref=ts

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    2 | 1 | 2017

    Nieuw jaar, nieuwe blog: de kruidenalmanak van Rembert: Dodoens365.tumblr.com
    Rembert Dodoens krijgt een blog voor zijn 500ste verjaardag

    Om de 500ste geboortedag van Rembert Dodoens te vieren, lanceerde Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark op 1 januari 2017 een dagelijkse almanak. Elke dag verschijnt één van Dodoens’ geneeskruiden op de blog Dodoens365.tumblr.com én op een almanak in het park.

     

    Hoezo een blog?

    Rembert Dodoens vergaarde tijdens zijn leven veel kennis over geneeskunde, planten en kruiden. Elke dag van 2017 lees je op de blog Dodoens365.tumblr.com een nieuw weetje, een geneeskrachtig recept op basis van planten, een origineel familierecept op basis van een kruid, info over de plaats waar je de plant kunt bewonderen, en ga zo maar door. Alle blogposts worden geïllustreerd met foto’s uit het beroemde Cruydtboek van Dodoens.

    KKruidenblog Rembert Dodoens - Copyright: provincie Antwerpen

    Rembert Dodoens

    Rembert Dodoens was een held, niet enkel in zijn tijd, maar ook in de onze. Hij was stadsarts van Mechelen, lijfarts van Maximiliaan II en lector aan de universiteiten van Leuven en Leiden. Dodoens was één van de eersten die geneeskunde met kruiden ook daadwerkelijk onderzocht. Hij experimenteerde, hield zijn bevindingen nauwkeurig bij en vond zo allerlei echt werkende remedies. Dat was een wereldschokkende aanpak in een tijd waarin geneeskunde zich nog blindelings baseerde op theorieën uit het Griekenland van de 2de eeuw.

     

    Hij publiceerde zijn geneeskruiden in Cruydtboecken, die hij als eerste indeelde in plantengroepen. Die groepen, of pemptaden, waren gebaseerd op overeenkomsten in blad, stengel en bloemvorm. Hij was hierdoor de grondlegger voor de systematische indeling van planten in families, geslachten en soorten.

     

    Het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark in Mechelen haalt deze 500-jarige Mechelse held onder de botanici vanonder het stof. Veel van de planten die Dodoens beschreef zijn nog altijd in het park te vinden. Elke dag mag een ander kruid in de spotlights staan en dat een jaar lang. De blog geeft dag na dag de botanische kennis van Rembert Dodoens prijs. De blog is interessant voor wie meer wil weten over recepten, oude gebruiken en wetenswaardigheden over planten en kruiden. De papieren versie van de almanak kan je bezichtigen in het bezoekerscentrum van het Vrijbroekpark.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    van 1 januari tot en met 31 december 2017

    Waar:
    bezoekerscentrum Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

     

    Meer info:
    Dodoens365.tumblr.com






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilrijk nieuws

     

    WINTERVONK SLAAT OVER IN WILRIJK 

    In het begin was het zo wat zoeken en vinden …

    ‘Maar er was (gratis) eten en drinken en dat (s)maakt altijd iets goed hé mijnheer’

    ‘terwijl mijn kleindochter rondjes rijdt met het treintje eet ik nog een wafel met zalm…’

     

    Voor de geitentrofee waren de volgende personen – organisaties genomineerd:

    • Willem Magits (jeugdhuis Argus)
    • Basketbalclub Red Vic
    • De lesgevers van de computercursussen voor Wilrijkse 55-plussers

    Er kon gestemd worden van 17.00 tot 18:25 uur.

    De winnaar werd meteen daarna bekendgemaakt door het Wilrijkse districtscollege.

    En de winnaar was BASKETBALCLUB RED VIC !

     

    Voor het overige :zie de fotoreportage van Georges…

     

    Leo    S P A E Y






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPORT

    22 |12 | 16

    OPNIEUW SPORTIEVE FEESTDAGEN IN ANTWERPEN.

    DE SPORTS TROPHY



    Van maandag 26 december 2016 tot en met woensdag 4 januari 2017 vindt in de Parkloods in Park Spoor Noord de vierde editie van de Soccer Trophy plaats. Vanaf dit jaar maakt het grootste recreatieve indoor-voetbaltornooi van Vlaanderen deel uit van de Sports Trophy, waar naast voetbal ook basket en volleybal aan bod komen. Op maandag 26 december om 11.30 uur wordt de Sports Trophy officieel geopend door schepen voor sport Ludo Van Campenhout in de Parkloods in Park Spoor Noord (Damplein, 2060 Antwerpen).

     

    Soccer Throphy

    Sinds 2013 vindt rond de eindejaarsperiode telkens de Soccer Trophy plaats in de Parkloods in het Antwerpse Park Spoor Noord. Na 3 succesvolle edities van het grootste recreatieve indoor-voetbaltornooi van Vlaanderen komt de Soccer Trophy ook dit jaar terug. Met opnieuw meer dan 200 ploegen verspreid over 9 verschillende categorieën belooft het alweer een spetterende editie te worden.

     

    Naast de verschillende jeugdreeksen U7, U8, U9, U10, U11 en U13 is er uiteraard ook opnieuw plaats voor heren, dames en veteranen. De jeugddagen beloven alvast van een hoog niveau te worden met inschrijvingen van o.a. Royal Antwerp FC, Waasland-Beveren, Eendracht Aalst, VW Hamme, Beerschot-Wilrijk en Futsal Topsport Antwerpen.

     

    De Soccer Trophy is open voor iedereen. Ook individuele jeugdspelertjes of voetballiefhebbers die niet gebonden zijn aan een bepaalde voetbalploeg worden niet uit het oog verloren. Op maandag 2 januari kunnen zij terecht op het initiatietornooi voor individuele spelertjes en niet-gestructureerde ploegen, dat wordt georganiseerd in samenwerking met Kras Sport en Futsal Topsport.

     

    Ook voor de supporters is het opnieuw gezellig vertoeven op de Soccer Trophy. Naast komen supporteren voor hun favoriete ploeg, kunnen bezoekers ook genieten van tal van animaties en een hapje en een drankje. Toeschouwers betalen 3 euro inkom, onder de 14 jaar is het gratis.

     

    Sports Trophy, een gloednieuw multisportconcept

    Vanaf dit jaar maakt de Soccer Trophy deel uit van de Sports Trophy, een gloednieuw multisportconcept. Zo wordt er tijdens de kerstvakantie niet alleen gevoetbald, maar kunnen sportievelingen op maandag 26 december ook komen basketten op de 3X3 Masters – Xmas Edition en staat op dinsdag 27 december de eerste editie van de Volley Trophy op het programma. Voor beide tornooien kan nog ingeschreven worden via www.sportstrophy.be.

     

    Meer informatie over het evenement vindt u op de websites www.soccertrophy.be, www.sportstrophy.be en www.volleytrophy.be

     






































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    FT BORNEM-PUURS -GS BEOBANK HOBOKEN 1-1

     

    De laatste competitiewedstrijd van het jaar 2016 verdiende geen schoonheidsprijs en evenmin een winnaar. In sporthal “De Kollebloem” werd vanavond geen spetterend eindejaarsvuurwerk afgestoken…

     

    GS Beobank Hoboken kon geen beroep doen Xavier Potvin (ziek) en Yannis Van Parys (aanslepend liesletsel) zodat belofte Amine Boulayoune in de kern werd opgenomen. In de loop van de eerste speelhelft zou Steven Dillien (met een hopelijk niet al te ernstige) blessure uitvallen. Ook dat zette een domper op deze bijzonder matige partij.

     

    De Hobokenaars vingen de prille aanvalsgolven van de thuisploeg keurig op. Meer zelfs, een harde knal van Hicham Channouf deed de vingertoppen van Robbin Seghers gloeien, een vloeiend ééntweetje tussen Mustapha Aabbassi en Steven Dillien liep met een sisser af.

     

    Voor het overige was er in het aanvangskwartier weinig hartverwarmends te beleven. Beide ploegen hielden de boel hermetisch gesloten en kwamen niet verder dan een reeks hoek- en vrijschoppen.

     

    In de 16’ hield Robbin Seghers een stevige vrije trap van Hicham Channouf niet klemvast, Antoine Lemaire boekte in de herneming geen succes. Twee minuten later moest Birger Maes alles uit de kast halen om een loeier van Aatif Bouyalaoui via het dwarshout uit de bovenhoek te ranselen.

     

    Nadien herviel het toneel in het stroeve stramien. Vooral omdat de goud-zwarten te weinig schwung brachten om het lokale bastion te ontmantelen.

     

    Vier minuten voor de pauze, verbijstering en ongeloof op en naast het veld: een sliding van Khaled Oulichki in het Hobokense strafschopgebied (zonder contact met een tegenstrever) werd met de gevreesde sanctie bestraft. Luiz Aranha kogelde het kerstgeschenk onverstoord binnen (1-0).

     

    Kort daarop slaagde de geïsoleerde Khaled Oulichki er warempel in om een puike assist van Hicham Channouf alsnog over het doelkader te lepelen. Alzo mocht FT Bornem-Puurs met een gevleide voorsprong naar de kleedkamers terugkeren.  

     

    Na de hervatting ging GS Beobank Hoboken naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Pogingen van Imad Amazou, Antoine Lemaire en Khaled Oulichki brachten geen zoden aan de dijk.

     

    Net voor het verstrijken van het derde kwartier werd Khaled Oulichki in de fatale zone van de sokken gelopen. Antoine Lemaire vuurde de penalty onverbiddelijk tegen de netten en zorgde daarmee terecht voor evenwicht op het scorebord  (1-1). Toen de Klein-Brabanders vlak nadien een zesde blauwe overtreding begingen, kreeg de Carolo zelfs de kans om de Beobankers aan de leiding te hijsen maar Robbin Seghers neutraliseerde zijn negenmeter met een sierlijke knieval.

     

    Het spelpeil zakte naar een bedroevend niveau. Stug verdedigingswerk aan weerszijden en talrijke onzuiverheden maakten de partij nauwelijks het aankijken waard. Toch verplichtte Mustapha Aabbassi de lokale doelwachter nog tot een knappe redding en wisten de gastheren bij een vlijmscherpe tegenaanval geen profijt te puren uit een drie-tegen-twee-situatie.

     

    GS-coach Karim Akajoua vroeg een time-out en stuurde nadien zijn manschappen voluit in het offensief. Dat leverde niet veel meer op dan enkele afstandsschoten. Het had allemaal nog faliekant kunnen aflopen, gelukkig dwarsboomde Birger Maes de intenties van zowel Ismail Ben Ayad als Nabil Rabhi dankzij twee fenomenale parades. Net op tijd liet het arbitrale duo Paul Emmery-Danny Desmit het doek vallen over deze teleurstellende vertoning…

     

    Een integraal beeldverslag en een samenvatting van deze wedstrijd kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond om 21:00 uur bekijken onder de rubriek “video’s” op de website van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be; ook kan u zaterdagavond om 18:15 uur terecht bij BX1 op hun website www.bx1.be → “Emissions” → “Foutsal” of op hun facebookpagina https://www.facebook.com/bx1.sport/?fref=ts

     

    Wij wensen alle GS-supporters en -sympathisanten prettige feestdagen en geven rendez-vous op vrijdag 6 januari 2017. Dan gaat GS Beobank Hoboken vanaf 21:15 uur voor eigen publiek aan de slag tegen Golden Séraing (momenteel koploper in derde nationale afdeling D) in het kader van de 1/16de finales van de Beker van België.

     

    FT Bornem-Puurs:Robbin Seghers (d), Michael Lauwers (d), Luiz Aranha (kpt) (1), Abdelhakim Sababti, Ismail Ben Ayad, Mohcine Hajji, Mounir Kissami, Nabil Rahbi, Aatif Bouyalaoui, coach Glenn Vermincksel en assistent-coach Alain Aertgeerts.

     

    GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire (kpt) (1), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Yannis Van Parys,  Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.  afsluiten

     

    Tijdens het voorprogramma speelden de beloften van beide clubs hun laatste wedstrijd uit de heenronde van de Vlaamse competitie (regio centraal). Ook hun onderlinge confrontatie werd met een gelijkspel beklonken (2-2). Op vrijdag 6 januari 2017 trekt GS Beobank Hoboken B naar Rapid Los Calimeros Beernem (actief in dezelfde competitie - regio west) om aldaar uit te maken wie in aanmerking komt voor een plaatsje in de kwartfinale van de Beker van Vlaanderen.

     

    Tenslotte kondigen wij niet zonder fierheid de geboorte aan van onze fonkelnieuwe GS-website. Neem gauw een kijkje op www.gshoboken.be!

     

    Marc De Bock                                                                                                                                                                

     

    GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

     

    - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

    - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25 - 0497 43 56

     

    Met sportieve groeten

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!