Sasja Antwerpen verzuimt kansen af te maken

Sasja Antwerpen HC  -  HC Visé BM   22 - 24

Visé blijft zowat het zwarte beest van Sasja. De Luikenaars wonnen zondagnamiddag de vierpuntenmatch en komen hierdoor op gelijke hoogte van Sasja. Nochtans was Sasja met een uitstekende Mestdagh in doel, zeker in de eerste helft de betere ploeg, maar het verzuimde de geboden kansen af te werken. Vier strafworpen en minstens vijf open kansen werden gemist, waardoor een uitgekookt Visé uiteindelijk de zege wist binnen te halen.

Zoals verwacht werd het een wedstrijd op het scherp van de snee. Binnen de zes minuten had Sasja al twee strafworpen gemist, maar het hield desondanks toch gelijke tred tot 5-5. Dan lieten zowel Jacobs als Bertels een snelle tegenaanval onbenut en daarop kwam Visé heel even aan de leiding (5-6). De thuisploeg kon echter rekenen op een zeer secure Mestdagh tussen de palen en kwam 8-6 voor, waarop Visé kort daarna weer gelijk maakte. We zaten dan op drie minuten van de rust. Lamberigts lukte het enige strafworpdoelpunt en Gijs legde met twee treffers de ruststand vast.
De wedstrijd was nog maar net terug hervat of zowel Bertels als Rola moesten twee minuten naar de bank. Visé kon niet echt profiteren, want Sasja bleef op voorsprong (14-12). De bezoekers maakten kort daarna wel gebruik van een tijdstraf van Roelants om de bordjes weer gelijk te hangen. Visé kwam nu een aantal keer een puntje voor, maar Bertels had telkens wel een antwoord klaar, zodat we met 20-20 aan de laatste tien minuten begonnen.  Sasja miste nog maar eens een strafworp en een open kans vanop cirkel. Dit brak de thuisploeg zuur op, want Danse en Geradon zorgden voor 20-22. Toch kwam Sasja weer op gelijke hoogte. In een zenuwachtig slot hield Visé echter het hoofd net iets koeler dan de Hobokenaars. Glesner wierp in de voorlaatste minuut de 22-23 tegen de touwen en in de slotseconden kon Danesi van op zeven meter de eindstand vastleggen en zo ging Visé met de belangrijke punten aan de haal.
Hopelijk zullen de paar weken rust Sasja deugd doen, want in januari wachten ook nog enkele zware opdrachten met verplaatsingen naar Lions en Bocholt en de derby thuis tegen Merksem.

Scoreverloop:  10' 4-4/ 20' 7-6 / 30' 11-9 / 40' 14-14 / 50' 20-20 / 60' 22-24

Samenstelling ploegen en doelpuntenmakers:
SASJA : Sam Theyssens (d), Robbie Mestdagh (d – 60’), Jasper Mendes (d), Nemanja Kostic 3, Stijn Gijs 4, Quinten Colman 1, Sergio Rola 4, Bert Bisschop, Hans Lamberigts 2 (1), Brian Meulders , Sander Soetaert, Jasper Roelants , Kevin Jacobs, Yme Bertels 7, Gert-Jan Mathijs 1, Merlijn Wauters
VISE : Konstantinos Gourgoumis (d – 43’), Jonathan Lupica (d – 17’), Sebastien Gava, Florian Glesner 3, Sebastien Jurdan, Martin Massat, Stephane Geradon 4, Benjamin Danesi  6 (1), Nicolas Danse 4, Yves Van Cosen 4, Matej Flajs, Louis Marchal 2, Jonathan Vandeberg, Marko Popivoda, Dominique Cutaia 1

Straftijden :       Sasja:  5 (Colman 2x, Rola, Bertels, Roelants)        Visé:  5 (Geradon 2x, Danse, Popivoda, Van Cosen)
Strafworpen:     Sasja   1/5             Visé   1/2

Scheidsrechters:   M. Box – P. Claes