Prettige feesten iedereen!!!
Warm witloof met appel en brie Leuk voorgerecht voor de vegetariërs (of niet-vegetariërs!) Nodig: 5 stuks witloof 220 gr brie, in plakjes verse tijm verse peterselie 2 appels, geschild en in dunne partjes gesneden 2 el honing handvol walnoten peper en zout olijfolie Bereiding: Stap 1: Verwarm de oven op 200 °C. Maak de witloof proper en snijd het kontje eraf. Stap 2: Snijd ze in de lengte doormidden. Stap 3: Verwarm de olijfolie in een hete pan. Bak de witloof 2 à 3 minuten. Stap 4: Neem een ovenschaal en vet deze in met een beetje olijfolie. Leg er de witloof en de appel in. Stap 5: Strooi er peper en zout over. Verdeel er de plakjes brie over. Stap 6: Giet er als afwerking een beetje honing over en strooi er de helft van de tijm op. Stap 7: Strooi er tot slot de walnoten over. Zet de ovenschaal 20-25 minuten in de oven. De duur beslis je zelf, afhankelijk van hoe fel je de kaas gesmolten wilt zien. Stap 8: Serveer met de andere helft van de tijm en de verse peterselie. Tip: Vervang de brie door geitenkaas.
Smakelijk en fijne feestdagen!.
|
|
Copyright © 2016 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.
|