NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  07-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS 2016

  WILRIJK VIERD 125  JAAR JAARMARK

  HET WIELRENNEN ACHTER DERBY  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS 2016

     

  Tentoonstelling blikt terug op 125 jaar jaarmarkt


  De Wilrijkse jaarmarkt beleeft op maandag 8 augustus haar 125ste editie. Een openluchttentoonstelling op de Bist toont hoe de geitenkoppen door de jaren heen deze feestdag beleefden. De tentoonstelling wordt op vrijdag 5 augustus om 13 uur geopend.

   

  Op vraag van het district Wilrijk dook erfgoedconsulente Mia Nollet in de geschiedenis van de Wilrijkse jaarmarkt. Ze ploos archieven uit en ging op zoek naar bijzondere weetjes en anekdotes over de Wilrijkse jaarmarkt. De inwoners van Wilrijk werden ook opgeroepen om hun herinneringen en souvenirs van lang vervlogen jaarmarkten te delen.

   

  “Heel wat  gemeenten hebben een jaarmarkt, maar toch is die van Wilrijk heel speciaal”, licht Mia toe. "De trottinettenrace is behoorlijk uniek, je vindt dat bijna nergens anders terug. Ook de inrichting van een dernywedstrijd voor wielrenners was destijds behoorlijk inventief. En natuurlijk kan je niet om de geitjes heen."

   

  Het resultaat is een vierdaagse openluchttentoonstelling met tientallen beelden die de vele aspecten van de Wilrijkse jaarmarkt tonen. De tentoonstelling bevindt zich onder de luifel op de Bist, op hoek van de Heistraat met de Sint-Bavostraat, en wordt plechtig geopend voor het publiek op vrijdag 5 augustus om 13 uur door Wilrijks districtsschepen voor cultuur Hans Ides en districtsvoorzitter Kristof Bossuyt.

  EN OP DEZE TENTOONSTELLING ZIJN DE FOTO'S EN BRIEVEN, TEKENINGEN GEPLAATST OP TEGELS WAT EEN SPECIAAL EFFECT GEEFT


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRADERIJ KIEL

  BRADERIJ ABDIJSTRAAT KIEL.

  Op 3 augustus werd de 83 ste keer de braderij op het kiel geopend gastsprekers waren:

  Bert Van Buggenhout vertegenwoordiger unizo.

  Cordula Van Winkel :districts shepenen Financien,jeugd en Feestelijk heden.

  Samuel Markowitz: Districts schepenen Participatie,lokale economie,sport,markten en foren,Veiligheid.

  Ook werd zo als alle jaren een kielenaar in de bloemetjes gezet de heer  Wim Moonen geboren in 1945 heeft een boek geschreven met als titel Voor het nageslacht ,De avontuurlijke en humorvolle jeugd van een naoorlogse jongen van de stad.

   Voor vele aanwezige ouderen  de erkenbaare feiten terug in het geheugen naar voor kwamen en het gesprek van de avond was.

  En na de toespraken was er een hapje en een drankje

  De grote spelbreker was de regen daardoor om 21 uur was de abdijstraat leeg hopend op beter weer voor de volgende dagen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Europa investeert 3,4 miljoen euro in deprovincie Antwerpen

  Projecten in zorg- en sociale innovatie, energie-efficiëntie en klimaatadaptatie 

  De Europese Unie investeert via het Interreg 2 Zeeën-Fonds 3,4 miljoen euro in een reeks projecten waarmee ook in de provincie Antwerpen wordt ingezet op zorg- en sociale innovatie, energie-efficiëntie en klimaatadaptie. Gedeputeerde voor Europese samenwerking Peter Bellens vindt dat een goede zaak: “Deze investeringen vertalen zich in heel concrete initiatieven waarmee een oplossing wordt geboden aan de zorgen van alledag en de uitdagingen voor de toekomst. Ze staan dicht bij  de mensen en komen tegemoet aan reële problemen. Wie zegt dat Europa een ver-van-mijn-bed-show is, heeft ongelijk. Europa werkt wel degelijk in ieders buurt.” Bij het realiseren van deze projecten werken partners uit Vlaanderen, Nederland, Frankrijk en Engeland nauw met elkaar samen.

   

  Zorg- en sociale innovatie

  Het project Seas2Grow wil de thuiszorg verbeteren en zo de druk op verpleeghuizen verlagen. Thomas More Kempen zet hiervoor grensoverschrijdende diensten op waarbij bedrijven innovatieve toepassingen uittesten op de werkvloer.

   

  Het project PACE wil de tewerkstellingsgraad van kansarmen met 20% verhogen door de toegang tot kinderopvang voor hen gemakkelijker te maken en een flexibele kinderopvang uit te testen, zodat hun kansen op de arbeidsmarkt verhogen. De steden Mechelen en Turnhout zijn partners in dit project.   

  Energie-efficiëntie

  Het project SHINE onderzoekt hoe de energiefactuur in de (sociale) woningmarkt omlaag kan door grootschalige renovatie van woningen en bewoners te informeren over energiebesparende maatregelen. Het project zo wil een jaarlijkse daling van 3,7 ton CO2-uitstoot realiseren. De partners in de provincie Antwerpen zijn IOK, Zonnige Kempen en Kamp C, het provinciaal centrum voor duurzaam bouwen en wonen.  

   

  Klimaatadaptatie

  Als gevolg van de klimaatverandering komen er meer overstromingen voor. Het project SPONGE2020 investeert in verbeterde methodes om de risico's en de schade te verminderen van stedelijke overstromingen. Dit moet ook leiden tot een kostenbesparing van 10-50 procent. Stad Antwerpen is partner in dit project.  

   

  Ook het project Triple C draait rond wateroverlast. Provincie Antwerpen wil samen met grondeigenaars en landbouwers nieuwe initiatieven opstarten om wateroverlast beter te beheersen en vooral te voorkomen. Op deze manier moeten 1150 huishoudens gevrijwaard worden van wateroverlast.

  Interreg 2 Zeeën
  Interreg 2 Zeeën 2014-2020 is een Europees territoriaal samenwerkingsprogramma voor Engeland, Frankrijk, Nederland en België (Vlaanderen). Het programma is medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en heeft een totaalbudget van 241 miljoen euro om projecten te ondersteunen in de periode 2014-2020.

  PRAKTISCHE INFO

  Meer info
  Meer informatie over elk van deze vijf projecten vindt u in de projectendatabank. 

   

  Seas2Grow

  PACE

  SHINE

  SPONGE2020

  Triple C

   

  Meer informatie over het Interreg 2 Zeeën-programma vindt u op: www.interreg2seas.eu/nl.

  Beleidsverantwoordelijke:
  Peter Bellens,  gedeputeerde bevoegd voor Europese Samenwerking
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Wat zit er deze week in je pakket?
  4 augustus (week 31)


  Augustus = oogstmaand! Er staat veel lekkers op de velden, en dat lekkers oogsten wij graag voor jou!

  Wist je dat het woord oogst afgeleid is van augustus? Augustus was en is de maand waarin volop de gewassen van het veld gehaald worden, en langzaam aan is het woord "oogst" gegroeid uit de naam van de maand. Wat nu geplukt en gemaaid kan worden, kunnen we volop gebruiken om ons voor te bereiden op de winter, waarin geen frisse zomergroenten meer verkrijgbaar zijn. In die maanden halen we onze energie voornamelijk uit knolgewassen, die als een energiebommetje onder de grond groeien.
  We geven je deze week graag extra veel tomaten mee, om bijvoorbeeld aan de slag te gaan om zelf passata of chutneys te maken, waar je dan van kan genieten buiten het tomatenseizoen.
  Verder delen we ook graag mee dat we onze kippen op bestelling slachten en verkopen. Je kon er het voorbije weekend al van proeven op de barbecue van Circuspret bij Lizette (dat was nogal eens een geslaagd feest, trouwens!), en als je er zelf graag één bestelt, stuur je eenvoudigweg een mailtje naar Eva.

  De seizoensgroenten die je deze week in je grote pakket* kan verwachten zijn:
  • Courgette van Puur Natuur in Melsele
  • Romatomaten van Wijngaardhof in Westmalle
  • Regenboogwarmoes van Wijngaardhof in Westmalle
  • Zomerpostelein van Wijngaardhof in Westmalle
  • Cindeltomaten van De Voldoening in Wachtebeke
  • Rode of groene eikenbladsla van De Voldoening in Wachtebeke
  • Rode bieten van De Voldoening in Wachtebeke

  In het grote, tweewekelijkse groentepakket van deze week zit geen sla maar wel pompoen van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem).

  In het kleine groentepakket* zit het volgende:
  • Courgette van Puur Natuur in Melsele of van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem)
  • Romatomaten van Wijngaardhof in Westmalle
  • Regenboogwarmoes van Wijngaardhof in Westmalle
  • Zomerpostelein van Wijngaardhof in Westmalle
  • Rode bieten van De Voldoening in Wachtebeke

  In het kleine, tweewekelijkse groentepakket van deze week zitten geen rode bieten, maar wel patisson van de Stadsboerderij (veld in Wommelgem).


  Voor de klanten die tweewekelijks bestellen: we leveren deze week de pakketten voor de oneven week (4 augustus 2016 - week 31). Volgende week is het weer de beurt aan de klanten die intekenden op de oneven weken.

  Wie reeds coöperant is, kan zich voor een groentepakket in 2016 inschrijven via www.stadsboerderijantwerpen.be/groentenpakket-bestellen
  Wie nog geen coöperant is en graag een wekelijks of tweewekelijks groentepakket wil, kan instappen via www.stadsboerderijantwerpen.be/stap-je-mee-in en zich vervolgens inschrijven voor een groentepakket.

   

  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.


  www.stadsboerderijantwerpen.be
   

   

  Foto onder: © Georges Peeters
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS 2016

  02 | 08 | 16

  Wilrijk zoekt dierenverzorgers voor Neerlandpark


  Voor de verzorging van de dieren in het Neerlandpark worden enkele gemotiveerde dierenvrienden gezocht. Het district gaat het dierenpark daarna ook herinrichten.

   

  In het Neerlandpark (tussen de Planetariumlaan en de Wanninkhovelaan) bevindt zich een dierenparkje met onder meer geiten en konijnen. De voorbije jaren werden de dieren gevoederd en verzorgd door een aantal vrijwilligers. Dit team heeft echter besloten er een punt achter te zetten. Daarom is het district nu op zoek naar nieuwe vrijwilligers uit de wijk.

   

  Concreet worden onder meer de volgende zaken verwacht van de vrijwilligers:

   

  • Ze hebben affiniteit met kleine boerderijdieren en geven de diertjes op dagelijkse basis eten en drinken.
  • Ze stellen het parkje open voor jeugdverenigingen, kleuter- en lagere scholen.
  • Ze onderhouden de ruimte binnen de afsluiting (het parkgedeelte buiten de afsluiting wordt onderhouden door de stedelijke groendienst).
  • Diverse aanvullende taken.

   

  Nadat de nieuwe vrijwilligers gevonden zijn wil het district het dierenparkje een stevige onderhoudsbeurt geven en een aantal zaken vernieuwen. Zo komen er een volwaardig nieuw dierenverblijf en extra bomen. De vijver wordt gedempt, en een open doorgang moet het contact met de dieren bevorderen.

   

  Wie zin heeft om de dieren van het Neerlandpark te verzorgen, kan contact nemen met het Wijkoverleg Wilrijk op het telefoonnummer 03 338 53 91 of via e-mail op wijkoverleg.wilrijk@stad.antwerpen.be. Kandidaat-vrijwilligers kunnen ook meer info bekomen aan een infostand tijdens de wijkfeesten van het Neerland eindaugustus.  foto is een voorbeeld uit de stadsboerderij

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  02 | 08 | 16

  Tentoonstelling blikt terug op 125 jaar jaarmarkt


  De Wilrijkse jaarmarkt beleeft op maandag 8 augustus haar 125ste editie. Een openluchttentoonstelling op de Bist toont hoe de geitenkoppen door de jaren heen deze feestdag beleefden. De tentoonstelling wordt op vrijdag 5 augustus om 13 uur geopend.

   

  Op vraag van het district Wilrijk dook erfgoedconsulente Mia Nollet in de geschiedenis van de Wilrijkse jaarmarkt. Ze ploos archieven uit en ging op zoek naar bijzondere weetjes en anekdotes over de Wilrijkse jaarmarkt. De inwoners van Wilrijk werden ook opgeroepen om hun herinneringen en souvenirs van lang vervlogen jaarmarkten te delen.

   

  “Heel wat  gemeenten hebben een jaarmarkt, maar toch is die van Wilrijk heel speciaal”, licht Mia toe. "De trottinettenrace is behoorlijk uniek, je vindt dat bijna nergens anders terug. Ook de inrichting van een dernywedstrijd voor wielrenners was destijds behoorlijk inventief. En natuurlijk kan je niet om de geitjes heen."

   

  Het resultaat is een vierdaagse openluchttentoonstelling met tientallen beelden die de vele aspecten van de Wilrijkse jaarmarkt tonen. De tentoonstelling bevindt zich onder de luifel op de Bist, op hoek van de Heistraat met de Sint-Bavostraat, en wordt plechtig geopend voor het publiek op vrijdag 5 augustus om 13 uur door Wilrijks districtsschepen voor cultuur Hans Ides en districtsvoorzitter Kristof Bossuyt. Ook de pers is hierbij van harte welkom. Daarna kan de tentoonstelling het hele weekend en op de jaarmarktdag (maandag 8 augustus) de klok rond bezichtigd worden, de toegang is vrij.

   

  Breng een hoed mee en win een prijs

  Vroeger was de jaarmarkt een hoogdag waarop mensen zich op hun mooist uitdosten. Daarom duiken op heel wat oude foto’s mensen op die een hoed dragen. Het district Wilrijk roept bezoekers van de jaarmarkt op om ook op de 125ste editie een mooie hoed, pet of ander hoofddeksel te dragen. Bezoekers kunnen zich daarmee laten fotograferen op de tentoonstelling op maandag 8 augustus van 10 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. Een jury bekroont de persoon waarvan de meest sprekende foto genomen wordt met een originele, typisch Wilrijkse prijs.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INTERREG

   

  Persbericht 1 augustus 2016

  Zes nieuwe projecten van start in Interreg Vlaanderen-Nederland

   

  Ruim 29.3 miljoen euro - inclusief cofinanciering - wordt met nieuwe goedkeuring in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd.

  Leve(n) de Bodem

  Op 29 juli keurde Interreg Vlaanderen-Nederland maar liefst zes nieuwe projecten goed. Leve(n) de Bodem, EnergyEfficiency (EnEf) en CO2 voor energie opslag (EnOp) zijn de laatste drie projecten die zich aandienden voor oproep 1. ‘EnEf’ en ‘EnOp’ werken aan baanbrekende innovaties op vlak van energie, ‘Leve(n)de Bodem’ zet in op herstel en verbetering van bodemkwaliteit. 
  IMPAKT!, 'SmartSediment' en 'F2AGRI' ontfermen zich in het bijzonder over waterbeheer in de grensregio. 'IMPAKT!' wenst de waterkwaliteit bij waterlopen in de grensstreek te verbeteren, 'SmartSediment' focust zich op sedimentbeheer in de delta en 'F2AGRI' richt haar pijlen op het zuiveren van afvalwater voor de landbouw. 

  Met deze goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, in totaal ruim 29.3 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt 14.4 miljoen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Ondertussen staat de teller op 25 goedkeuringen waarmee 62.4 miljoen euro vanuit het EFRO fonds werd geïnvesteerd in de grensregio. In het najaar plant het programma een derde oproep. 

  Het volledige persbericht leest u hier

   
  Innovatie op alle fronten

  Innovatie op alle fronten
  22 september - Bio Base Europe Pilot Plant - Gent

  Met het event 'Innovatie op alle fronten' wil Interreg Vlaanderen-Nederland in samenwerking met de projecten CrossRoads 2, CrossCare en Link2innovate ondernemers informeren over de ruime subsidiemogelijkheden voor Vlaams-Nederlandse innovatieprojecten. De focus ligt op kleine en middelgrote ondernemingen. Meer informatie vindt u hier

   

  CrossRoads: het beste project in Europa?
  Finaleplaats RegioStars Awards 

  Elk jaar worden door de Europese Commissie de RegioStars Awards uitgereikt. Binnen vijf verschillende thema’s worden innovatieve en succesvolle projecten in regionale ontwikkeling in de spotlight gezet en beloond. CrossRoads werd geselecteerd voor de finale. Meer informatie kan u hier vinden. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Samen aan de slag:

  Hooien in augustus
  zaterdag 20 augustus 2016 van 13u30 tot 16u30 - provinciaal groendomein Rivierenhof (2100 Deurne / Antwerpen)

  Steek de handen uit de mouwen als vrijwilliger voor een (halve) dag

  Met maar liefst twaalf verschillende activiteiten kun je in dit jaar onder het motto ‘Samen aan de slag’ als occasioneel vrijwilliger in het Rivierenhof helpen bij het bouwen van dierenhuisjes, vlechten van wilgentakken tot speelse parkelementen, het oogsten van zaden, het planten van bloembollen, het beschermen van bomen, enz. Deze nieuwe ontwikkeling komt na tien jaar vrijwilligerswerking tegemoet aan de behoefte van parkgebruikers die iets willen doen voor het Rivierenhof maar zich niet op regelmatige basis kunnen engageren om mee te helpen op de Kinderboerderij of aan de slag te gaan als vrijwillig vuilprikker of rozentuingids.

   

  Augustus: oogstmaand!

  Het is weerom tijd om de hooilanden te maaien. Het maaisel moet worden bijeen gerijfd en afgevoerd. Met een riek in de hand is dat behoorlijk intensief. Het ambachtelijk, verzamelde maaisel wordt vervolgens gedroogd en in botten geperst: meteen goed als wintervoer voor de koeien op de Kinderboerderij.

   

  We vliegen er samen in op zaterdag 20 augustus 2016 van 13u30 tot 16u30.

  Afspraak aan het domeinwachtersgebouw Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne. Meedoen is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht.

  Inschrijven kan vanaf 1 augustus 2016 bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.

  Copyright: provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  zaterdag 20 augustus 2016 van 13u30 tot 16u30.

  Waar:
  Provinciaal groendomein Rivierenhof, afspraak aan het domeinwachtersgebouw, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne.

  Deelname:
  Gratis! Vooraf inschrijven is verplicht.

  Inschrijven kan vanaf maandag 1 augustus 2016 bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.

   

  Website:
  www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

  Social media:
  www.facebook.com > Rivierenhof


  Meer info:
  Domeinwachters T 03 360 52 18

  Beleidsverantwoordelijke:

  Bruno Peeters, , gedeputeerde bevoegd voor groendomeinen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  01 | 08 | 2016

  45 projecten in het Zuiden krijgen steun van Provincie Antwerpen
  De Molsevzw Zaba Kina zorgt voor school en medisch centrum met materniteit

  Tal van verenigingen uit de provincie Antwerpen zetten zich in voor de levensomstandigheden van mensen in het Zuiden. Ze geven niet louter geld, maar gaan langdurige samenwerkingen aan met partners in het Zuiden en zetten landbouw-, gezondheids- en educatieprojecten op. Rik Röttger, gedeputeerde van Noord-Zuid: “We ondersteunen dit jaar 45 projecten voor een totaalbedrag van 240.000 euro. Het zijn projecten waar educatie, gezondheidszorg, duurzame landbouw en voedselzekerheid of organisatieversterking en capaciteitsopbouw centraal staan.”

  De provincie Antwerpen verleent jaarlijks subsidies aan erkende ngo’s en 4de pijlerorganisaties, die een kwalitatieve band met de provincie Antwerpen hebben en actief inzetten op draagvlakversterking rond Noord-Zuidthema’s. De ondersteuning is gericht op bevordering van internationale samenwerking en op de verbreding van het draagvlak voor internationale solidariteit.


  School voor 500 Congolese kinderen

   

  De provincie Antwerpen subsidieert niet alleen NGO-projecten, maar ook kleinere initiatieven, zoals de kleinschalige vrijwilligersvereniging vzw Zaba Kina uit Mol. Die vzw werkt samen met lokale partner CREROEA. Ze bouwen duurzamestructuren opin het Congolese Boma, waardoor kwetsbare wees-, straatkinderen en de arme plattelandsbevolking worden geholpen.

   

  Door de steun kon CREROEA de voorbije acht jaar investeren in onderwijs, drinkbaar water, sanitaire voorzieningen, medische zorg en de bouw van een lagere school waar nu meer dan 500 kinderen les volgen. Vijftig jongeren uit het weeshuis behaalden intussen een diploma, twee van hen werden dokter. 

  Schooltje in Boma copy richt provincvie antwerpen

  Medisch centrum met materniteit dankzij provincie

   

  CREROEA startte in 2015 bovendien een grootschalige campagne rond thema’s als familieplanning, voorbehoedsmiddelen en  vrouwen- en kinderrechten. De nood aan info daarover is bijzonder hoog bij de plattelandsbevolking.

   

  Dankzij de campagne kwam een enorme dynamiek op gang in de hele stad Boma. Er werd beslist een medisch centrum met materniteit te bouwen. De ruwbouw is intussen klaar en een geëngageerd team van jonge Congolese dokters, verpleegsters en vroedvrouwen staat klaar om deze volgende stap in de samenwerking te doen slagen. Dankzij de steun van de Provincie Antwerpen kan de polikliniek nu verder afgewerkt en ingericht worden.

  PERSINFO & INTERVIEWS

  Beleidsverantwoordelijke:

  Rik Röttger, gedeputeerde bevoegd voor Noord-Zuid


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

   

  Vleermuizenavond

  Zaterdag 20 augustus 2016 van 19u30 tot 22 uur – Provinciaal groendomein Rivierenhof (Deurne / 2100 Antwerpen)

   

  Geen nachtdier is zo mysterieus, zo boeiend en zo mooi als de vleermuis. Na een presentatie over deze intrigerende zoogdieren, ga je met een vleermuisdetector op zoek naar de echte beestjes terwijl ze jagen aan de vijvers van het Rivierenhof.

  Voor kinderen van 7 tot 11 jaar is er een aparte knutsel- en verkenningsactiviteit. Deze educatieve avond wordt georganiseerd door de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA) i.s.m. de Zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt.

   

  Schrijf je tijdig in

  Zin om mee vleermuizen te gaan spotten op zaterdagavond 20 augustus 2016? De gids wacht je op om 19u30 aan het kasteel Rivierenhof. Deelnemen is gratis, maar vooraf telefonisch inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan bij de domeinwachters op het nummer T 03 360 52 18. Wacht niet te lang, want volzet is volzet.

   

  Meer weten?

  www.facebook.com  > Rivierenhof

  www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

   

  Vleermuizen spotten

  Copyright: provincie Antwerpen.

   

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:

  Zaterdag 20 augustus 2016 van 19u30 tot 22 uur.

   

  Waar

  Afspraak aan kasteel Rivierenhof, Parkweg z.n. in 2100 Deurne.

  Deelname:

  Gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan bij de domeinwachters op het nummer T 03 360 52 18 vanaf maandag 1 augustus 2016.

  Website:

  www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

  Social media:

  www.facebook.com  > Rivierenhof
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  02 |08 | 16

  Gratis tennisinitiaties Kiel en Linkeroever


  Van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 augustus organiseert het district Antwerpen gratis tennisinitiaties in samenwerking met TC VIIde Olympiade en TC Linkeroever. Zowel jong als oud is welkom om deel te nemen. Inschrijven kan nog tot 11 augustus.

   

  De gratis tennisinitiaties vinden plaats op het Kiel en Linkeroever. Wie geen eigen racket heeft, kan er een reserveren bij inschrijving.Op het Kiel kan deelnemen vanaf 7 jaar en worden de groepen verdeeld per leeftijdscategorie. Bij TC Linkeroever kunnen sportievelingen vanaf 5 jaar kennismaken met tennis.

   

  Tennisinitiaties Kiel

  • vier tennisinitiaties voor iedereen vanaf 7 jaar:

  o    groep 1: kinderen (7 t.e.m.14 jaar) van 9 tot 10 uur

  o    groep 2: volwassenen (vanaf15 jaar) van 10 tot 11 uur

  o    groep 3: volwassenen (vanaf 15 jaar) van 11 tot 12 uur

  • Alle deelnemers zijn verzekerd.
  • Tenniscentrum VIIde Olympiade, Julius de Geyterstraat 133, 2020 Antwerpen
  • gratis
  • vooraf inschrijven voor de hele lessenreeks van vier sessies via www.sportstad.be/district_Antwerpen/aanbod

   

  Tennisinitiaties Linkeroever

  • vier tennisinitiaties voor iedereen vanaf 5 jaar:

  o    groep 1: van 18 tot 19 uur

  o    groep 2: van 19 tot 20 uur

  o    groep 3: van 20 tot 21 uur

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01 |08 | 16

  Antwerpse kinderen beleven dolle pret tijdens de zomervakantie


  In Antwerpen nemen elke dag een heleboel kinderen en tieners deel aan de activiteiten die de jeugddiensten in de verschillende districten organiseren. Velen hebben er al enkele leuke weken opzitten, anderen kijken vol ongeduld uit naar de activiteiten die nog gepland staan. Ouders kunnen hun kinderen en tieners nog tot de dag van de activiteit inschrijven (op basis van beschikbaarheid). Alle info staat op www.antwerpen.be/Akaartjeugd.

   

  In juli organiseerden de districten maar liefst 197 activiteiten. Dat was goed voor een totaal van 2269 deelnames. Voor augustus lopen de inschrijvingen voor de 241 activiteiten nog volop. 2365 plekjes zijn al ingevuld. Kinderen kunnen tot de dag van de activiteit zelf nog worden ingeschreven.

   

  Mama’s Sofie, Kelly, Figen en papa Stijn vertellen hoe leuk het in juli al is geweest. Ook Romy Jochems (11) deelt haar ervaring.

   

  Sofie Ceulemans, mama van Noor (8), vindt het leuk om haar dochter voor activiteiten in te schrijven die ze zelf mag kiezen. Zo kijkt ze er echt naar uit. Noor komt steevast moe maar voldaan naar huis. De leukste activiteit tot nu toe vond ze de reis rond de wereld, en dan vooral het koken. De Ekerse spelen, zomercarnaval, ballet en de speleobox staan nog op het programma van Noor.

   

  Kelly Stark, mama van Victor (6), hecht veel belang aan het contact met andere kinderen en de afwisseling in de activiteiten. Victor sport graag en vond tot hiertoe vooral het touwtrekken en het maken van een medaille leuk. Hij heeft nog heel wat op zijn zomerlijstje staan: waterpret, verdwalen in verhalen, zeemonsters, aquarium en speltrappers. Zijn mama was ook zo slim om hem in te schrijven voor de activiteit ‘cadeau moederdag’.

   

  Figen Keser, mama van Azra (11) en Rana (8), vindt het leuk dat er veel variatie in de activiteiten zit. De uitstap naar Neeltje Jans was bijvoorbeeld heel leuk en spannend. Figen schrijft haar kinderen, zoals vele ouders, elk jaar in voor enkele activiteiten van de jeugddienst.

   

  Stijn T’Seyen, papa van Joy (9) en Fleur (7), vindt het handig te weten dat zijn kinderen een leuke dag hebben terwijl hij en zijn vrouw moeten werken. Joy en Fleur zijn altijd heel enthousiast over de activiteiten, en nemen er bijna elke vakantie aan deel. Ze vertellen honderduit wat ze gedaan hebben of tonen hun kunstwerkjes. Fleur vindt vooral knutselen, koken en uitstappen met de bus leuk. Joy verkiest de sportactiviteiten en de uitstappen. Op hun planning voor de rest van de zomer staan dan ook net die activiteiten: Bobbejaanland, Toverland, zwemmen, knutselen, koken en sporten.

   

  Romy Jochems (11) gaat graag spelen bij de jeugddienst van Berchem. Ook tijdens de kleinere schoolvakanties kwam ze al meedoen. Ze heeft niet echt een uitgesproken voorkeur voor een specifieke activiteit, want alles dat ze samen doen is leuk. Romy raadt alle kinderen aan om te komen meedoen.

   

  Nog een hele zomer lang

  De jeugddiensten in Antwerpen organiseren nog tot het einde van de zomervakantie activiteiten. Het volledige aanbod vindt u op www.antwerpen.be/Akaartjeugd. In de bijlage vindt u enkele aanraders en praktische informatie.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Antwerps Gildejuweel op 7 augustus op Grote Markt

   

  Zoals de traditie het wil, vindt ook deze zomer een nieuwe editie van het Antwerps Gildejuweel plaats. Op zondag 7 augustus kunnen kijklustigen terecht op de Grote Markt waar de schuttersgilden in traditionele klederdracht schietwedstrijden houden. Wie dat wil, kan onder begeleiding ook zelf schieten. Nieuw dit jaar is dat ook een schermersgilde deelneemt.

   

  Het Antwerps Gildejuweel gaat op zondag 7 augustus om 10.30 uur van start met een kerkdienst in de Sint-Andrieskerk. De dienst wordt bijgewoond door de verschillende deelnemers, maar ook het grote publiek is welkom.

   

  Na de kerkdienst, om 13.30 uur, verzamelen de gilden aan de Vrijdagmarkt. Van daaruit trekken ze, onder begeleiding van de stadstrommelaars, in een kleine optocht naar de Grote Markt. Daar staan de schietstanden gecentraliseerd opgesteld tussen de historische gevels, met het stadhuis op de achtergrond.

   

  Om 14 uur gaan de schietwedstrijden van start. De schuttersgilden nemen het tegen elkaar op in traditionele klederdracht. Liefhebbers kunnen ook zelf proberen te schieten, onder begeleiding van ervaren schutters.

   

  Dit jaar neemt voor de eerste keer ook een schermersgilde deel. Deze schermersgilde, de Sint-Michielsgilde van Antwerpen, werd heropgericht en geeft demonstraties op de Suikerrui vanaf 14 uur.

   

  Praktisch

  • zondag 7 augustus

  o   10.30 uur: dienst in de Sint-Andrieskerk

  o   13.30 uur: vertrekt richting Grote Markt op de Vrijdagmarkt. De optocht gaat langs de Gierstraat, Reyndersstraat, Hoogstraat, Oude Koornmarkt, Matthijsgang, Handschoenmarkt, Lijnwaadmarkt, Torfbrug, Kaasrui en eindigt op de Grote Markt.

  o   14.00 – 18.00 uur: schietwedstrijden op de Grote Markt en demonstraties schermersgilde op de Suikerrui

  • gratis

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!