Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    12-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen



    Provincie Antwerpen

    2000 bezoekers vieren 10 jaar werken aan de Antwerpse Zuidrand
    Zuidranddag lokt massaal bezoekers naar de Antwerpse Zuidrand

    Meer dan 2000 nieuwsgierigen zakten op zondag 10 oktober af naar de Antwerpse Zuidrand voor de ‘Zuidranddag’. Ze ontdekten er onbekende paden, prachtige natuur en beekvalleien, proefden van streekproducten en maakten kennis met het boerderijleven. Het evenement was de feestelijke afsluiter van 10 jaar hard werken aan beleefbare open ruimte in de Antwerpse Zuidrand

    Overheden, verenigingen, private eigenaars en burgers bundelen al jaren de krachten om het bijzondere gebied van de Antwerpse Zuidrand te behouden, versterken en zoveel mogelijk toegankelijk te maken voor bezoekers.

    Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor het gebiedsprogramma Zuidrand, sluit met trots dit voorbeeldproject af: “Als provincie brachten we de voorbije 10 jaar verschillende partners samen binnen het project ‘Beleefbare Open Ruimte in de Antwerpse Zuidrand’. We streven naar een aaneengesloten open ruimte met plaats voor bossen, waterlopen, landbouw en erfgoed die klimaatbestendig is. Zodat ze ook in de toekomst tegen een stootje kan. Daarenboven we willen deze ook beleefbaar maken met concrete acties die voor de burger ook tastbaar zijn. Door een intense samenwerking en blijvende inzet slaagden we erin om trage wegen te openen en ontharden, kwamen er natuurlijke speelplekken en bossen bij en werden nieuwe gebieden aangekocht en toegankelijk gemaakt. Tijdens de Zuidranddag hebben we deze knappe projectrealisaties in de kijker gezet en konden we bezoekers dankzij geleide wandelingen en rondleidingen, speurtochten en doe- en zoekopdrachten mee laten genieten. En het werk is nog niet gedaan, met de ondertekening van het open ruimte charter door alle partners start een nieuw hoofdstuk.”

    Alle partners die de open ruimte ambities in de Zuidrand onderschrijven - Copyright: provincie Antwerpen

    Werken aan ‘Beleefbare Open Ruimte in de Antwerpse Zuidrand’

    Sabine Caremans, coördinator van het project BORAZ (Beleefbare Open Ruimte in de Antwerpse Zuidrand), licht het project toe: “De Antwerpse Zuidrand is een drukbevolkt gebied met 5000 hectare open ruimte, meer dan de helft van de beschikbare oppervlakte. Het gebied omvat het volledige grondgebied van de gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en stad Mortsel. Die open ruimte zit achter woonlinten, wegen of spoorlijnen en is niet altijd toegankelijk. Met het project BORAZ hebben we ons ingezet om dat lappendeken van bossen, akkers en waterlopen beter te verbinden, uit te breiden en toegankelijker maken tot in de woonkernen. We maken ook ruimte voor water.   We werken dus aan een biodiverse streek en een streek die tegen een stootje kan, waar mensen, plant en dier een plaats hebben, kinderen kunnen spelen in het groen, joggers, wandelaars en fietsers kunnen genieten van de natuur en het landschap.”

    Het strategisch project BORAZ, onder coördinatie van de provincie Antwerpen en gefinancierd door het departement Omgeving en de provincie Antwerpen, kon de afgelopen jaren uitpakken met verschillende realisaties:

    • De aankoop van gronden rond de Gasthuishoeve in Hove
    • De begeleiding en ondersteuning van de Molenbeekbron in Boechout
    • Het openen en herstellen van trage wegen als het Dwaallichtjespad en het Bostulpenpad in Edegem, de verbinding tussen Edegem en Kontich via de Edegemse beekvallei, de verbinding tussen Lint en Hove via het Laarzenpad enz.;
    • Ruimte creëren voor bos, natuur en water in de Edegemse beekvallei (klimaatbos), De Reukens (Aartselaar), de Lachenebeek, de Molenbeekvallei in Boechout;
    • Het vergroenen van scholen;
    • De aanleg van groene speelplekjes in Frijthout in Hove, aan het Klimaatbos in Lint, in De Reukens in Aartselaar, aan Brouwershoek in Borsbeek;
    • Het trekken en schrijven van tal van projecten zoals het toeristisch project ‘de Zuidrand dat Smaakt’, ‘Boeren en burgers’ en Nature Smart Cities
    • De oprichting en start van de Streekvereniging Zuidrand en de toetreding van de Zuidrandgemeenten tot het Regionaal Landschap Rivierenland
    • Als kers op de taart onderschreven alle partner het open ruimte Charter zodat verder ingezet wordt Klimaatrobuuste ruimte en open ruimte.

    Meer info over het strategisch project BORAZ lees je op https://bit.ly/strategischprojectBORAZ

    Veel volk op het publieksfeest in de Boshoek - Copyright: provincie Antwerpen

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor het gebiedsprogramma Zuidrand

    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Milieu en Natuur

    De partners zijn:

    Natuurpunt, Streekvereniging Zuidrand, Stroyland, Gasthuishoeve Boshoek, en het Strategisch project Boraz vanuit de provincie Antwerpen en het Departement Omgeving Vlaamse overheid, Regionaal Landschap Rivierenland, DocC Borsbeek, streekproducenten, Bosgroep Antwerpse Gordel, Kempens Landschap, de gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Duffel en de stad Mortsel en het district Wilrijk, erfgoed-, cultuur- en toeristische verenigingen en de Vlaamse overheid.

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     


    CVO Vitant

    11 | 10 | 2021

    Feest voor 193 volwassenen die diploma secundair onderwijs behaalden in coronatijden
    Eindelijk mag het: feestelijke receptie voor afgestudeerde cursisten van CVO Vitant

    Sinds maart 2020, toen de coronamaatregelen van de een op de andere dag ingingen, behaalden 193 cursisten van Centrum voor Volwassenenonderwijs  (CVO) Vitant hun diploma secundair onderwijs. Vrijdag 8 oktober konden de gediplomeerden die mijlpaal eindelijk vieren op Campus Maalboot in Hoboken.

    In Antwerpen verlaat 1 jongere op 5 het secundair onderwijs zonder diploma. Gelukkig is het ook als volwassene mogelijk om een diploma secundair onderwijs te behalen. CVO Vitant heeft al meer dan 35 jaar ervaring in het secundair volwassenenonderwijs – ook bekend als tweedekansonderwijs.

    “Ik heb veel bewondering voor mensen die kansen niet alleen grijpen, maar er ook echt mee aan de slag gaan. Onze cursisten zijn niet bij de pakken blijven zitten en hebben de draad van hun opleiding knap terug opgenomen om verder te kunnen studeren of om aan de slag te gaan. Het stemt me gelukkig dat we als een kansrijk onderwijsnet voor hen dit mee mogelijk hebben kunnen maken”, aldus gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Onderwijs. “Samen met CVO Vitant zullen we blijven werken aan een studieaanbod met toekomstperspectieven voor de cursisten op hetzij een vervolgstudie of hetzij de arbeidsmarkt.”

    Wanneer de economie goed draait, vinden de schoolverlaters zonder diploma vaak nog wel werk,” zegt Ann Cleemput, directeur bij CVO Vitant, “maar in slechte economische tijden zijn deze mensen vaak de eersten die ontslagen worden of veel moeilijker aan de slag kunnen.’’

    Aan de slag op de werkvloer of verder studeren

    Tijdens de coronamaatregelen, waarbij de lessen volledig of grotendeels via afstandsonderwijs doorgingen, behaalden toch 29 volwassenen hun ASO-diploma (10 in de richting Wetenschappen-wiskunde en 19 in de richting Humane wetenschappen). 63 cursisten rondden met succes de opleiding Aanvullende Algemene Vorming af, die samen met een diplomagerichte beroepsopleiding, tot diploma secundair onderwijs leidt.

    Geproclameerden gooien hun mondmasker omhoog – Copyright: CVO Vitant

    Aan de slag op de werkvloer of verder studeren

    Verder studeerden er 50 volwassenen af als medisch administratief assistent, 21 als polyvalent administratief medewerker en 25 als transport- en logistiek medewerker, waarmee ze meteen konden starten op de werkvloer of aan verdere studies aan de hogeschool of universiteit.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen

     

     



    Bosgroepen Antwerpen

    11| 10 | 2021

    Bosgroepen Antwerpen Zuid en Noord gaan samen verder!


    Op 10 oktober 2021 zagen meer dan 125 boseigenaars en bosliefhebbers elkaar terug over de toekomst van een gemeenschappelijke bosgroep.De fusie is het resultaat van een constructieve samenwerking, en dat mocht gevierd worden.

     

    Korte historiek

    Even terug in de tijd waarbij vzw Bosgroep Antwerpen Noord en Zuid in de loop van 2005 en 2006 het levenslicht zien.

    Beide organisaties bouwen een actieve werking uit waarbij bossen en hun boseigenaars centraal staan.

    Ondersteund door de Provincie Antwerpen en Vlaanderen, bieden ze een uitgebreide dienstverlening aan in samenwerking met verschillende lokale partners op het terrein. Bosgroepen worden zo een betrouwbare partner in het buitengebied om meer en beter bos te realiseren samen met hun eigenaars.

    Beide bosgroepverhalen kennen echter ook heel wat gelijkenissen waardoor in 2019 voor de eerste keer naar elkaar wordt gekeken om de krachten te bundelen.

     

    Traject van doorgedreven samenwerking naar fusie

    Met heel wat betrokken boseigenaars als bestuurder of vrijwilliger start zo een traject van mogelijke fusie.

    Sterktes en kansen worden benut, mogelijke valkuilen benoemd. Wat volgt is een verkenning van elkaars werking en regio, elkaars aanpak en toekomstbeeld. De medewerkers ervarende nieuwe mogelijkheden van doorgedreven samenwerking en bouwenhierop verder. Boseigenaars worden gebriefd via allerhande communicatiekanalen, er volgt zelfs de kans om voor een nieuwe naam te stemmen.

     

    Gaan we samen verder?

    En zo kwamen Bosgroep Antwerpen Noord en Zuid op 10 oktober samen en werd beslist om samen te gaan in de nieuwe Bosgroep, Bosgroep Antwerpse Gordel vzw. Co-voorzitters Martine Van Goethem en Frederic van Haaren: “In deze nieuwe naam is het gevarieerde en uitgestrekt nieuw werkingsgebied vervat, met een verwijzing naar associaties zoals de Fortengordel en de Antitankgracht die beide Bosgroepen verbindt. Maar zeker ook naar gordel als verbinden, werk maken van verbindingen tussen kleinere individuele bospercelen en inzetten op de corridorfunctie. Als nieuwe Bosgroep willen we ook mensen verbinden en samenbrengen van boseigenaar, partner, vrijwilliger en burger.”

    Samen staan we achter de nieuwe Bosgroep Antwerpse Gordel

    Blik op de toekomst

     

    Bosgroep Antwerpse Gordel is een vereniging van zo'n 1066 leden-boseigenaars en meer dan 500 bosliefhebbers. Met een personeelsteam van 8, en met talrijke vrijwilligers en bestuurders, zet ze verder in op de 11.855ha bos in huidig beheer om te werken aan beter bos samen met de boseigenaars. Daarnaast krijgt ook nieuw bos aandacht en werden alleen al in 2020 21.185 nieuwe boompjes geplant.

    In het plantseizoen 21-22 alleen al, staan via plantacties met gemeentes zo'n 17.7 ha nieuw bos op het programma. Maatschappelijke thema's als bosuitbreiding, ecosysteemdiensten, evenwicht tussen economie en ecologie, klimaatweerbaarheid van onze bossen, allen krijgen hun plaats in deze unieke samenwerking tussen boseigenaars.

     

    Jan De Haes, gedeputeerde bevoegd voor Milieu en Natuur: “Bescherming, beheer en uitbreiding van onze bossen staan hoog op de agenda van private eigenaars en overheden, zo ook bij provincie Antwerpen. Om nog meer Antwerpse bossen in de toekomst in beheer te krijgen bij onze Bosgroepen én om de uitdaging rond bosuitbreiding aan te gaan, is een versterkte samenwerking een absolute meerwaarde. Naast technisch-administratieve ondersteuning tijdens de fusieoperatie, dragen we vooral de kennis en kunde van de Bosgroepen uit naar alle boseigenaars in onze provincie. Daarom herhaal ik telkens deze boodschap: heb je een vraag over bos? Bel jouw Bosgroep!”.

     

    Bosgroep Antwerpse Gordel vzw, als dé referentie voor bos, gaat vanaf vandaag samen verder met de vele boseigenaars en de partners in het buitengebied voor een duurzame toekomst.

     

    Wie zijn de Antwerpse Bosgroepen?


    De provincie Antwerpen telt na deze fusie 3 Bosgroepen. Met de financiële steun en ondersteuning van de provincie begeleiden en adviseren zij boseigenaars bij het duurzaam beheer van hun bos. Elke boseigenaar kan gratis aansluiten bij de Bosgroep. Hij of zij krijgt er advies en informatie bij het bosbeheer en hulp bij de administratie. De Bosgroepen vormen hét aanspreekpunt voor de aanplant van nieuwe bossen en bosuitbreiding, zowel voor privé-eigenaars als lokale besturen. Meer info op www.bosgroep.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Milieu en Natuur






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12 | 10 | 2021

     

    Borgerhoutse plannen om te ontharden en vergroenen op kruissnelheid

     

    District Borgerhout zet volop in op het ontharden van hun openbaar domein en het tegelijk zo veel mogelijk te vergroenen. Waar het kan, worden stenen weggehaald en vervangen door planten en waterdoorlatende ondergrond. Heel wat projecten zijn een onderdeel van het stedelijke project ‘Antwerpen Breekt Uit’, maar daar bovenop gaat District Borgerhout nog een stap verder om hun dichtbevolkte district klimaatrobuust te maken. Zo werden 4 nieuwe onthardingsprojecten opgeleverd en legt het district zichzelf een vergroeningsnorm op bij elke nieuwe heraanleg.

     

    Groene oase in de Van Leentstraat

    In de Van Leentstraat deed het district een intensief inspraaktraject. Op vraag van bewoners creëerden ze verschillende plantvakken met gevelbescherming en 194m² stenen werden opgebroken op het woonerf. Er volgt nog een aanplantactie, samen met buurtbewoners. Zij zullen in de toekomst het onderhoud van hun groene oase op zich nemen. Zij kunnen steeds rekenen op advies en ondersteuning van het district.

     

    Een veiligere en groene Oudstrijderstraat

    De omgeving aan de schoolpoort van basisschool Kleine Muze werd verkeersveiliger gemaakt. Tijdens deze wegenwerken werden meteen nieuwe bomen en geveltuinen voorzien. Zo kwamen er 6 nieuwe bomen en over de hele lengte van de voor- en zijgevel van de school wordt gevelgroen geplant.

     

    Plantvakken verhinderen foutparkeren Ferdinand Berckmansstraat

    Op het woonerf aan de Ferdinand Berckmansstraat werden de plantvakken van verschillende bomen samengevoegd tot één groot plantvak. Om het foutparkeren tegen te gaan, zijn ook de andere plantvakken vergroot. In totaal werd zo 65m² ruimte onthard.

     

    Groene Delta in de Kroonstraat

    De vernieuwde Kroonstraat is naast verkeersveiliger ook groener geworden. Er werden 9 nieuwe bomen aangeplant. Deze bomen hebben grotere boomspiegels en zo geeft het district hen een betere groeikans. De buurtgroep Groene Delta moedigt, met ondersteuning van het district, de buurt aan om samen te ontharden en vergroenen. Ze organiseren actiedagen waarbij buurtbewoners samen de handen uit de mouwen steken en zo samen geveltuinen kunnen creëren.

     

     

    Maximale inplanting geveltuinen als norm

    Het district legt zichzelf een vergroeningsnorm op bij de heraanleg van lokale straten. Bij elke nieuwe heraanleg wordt er tegen de gevellijn maximaal plaats voorzien voor geveltuinen. De strook tegen de gevels wordt daarbij aangelegd als geveltuin.  Wanneer de bewoner dit niet wenst, wordt de geveltuin opnieuw toegelegd met tegels maar wel bovenop de waterdoorlatende ondergrond. Wil de bewoner in de toekomst toch een geveltuin, dan hoeft het district enkel de tegel weg te nemen en kunnen ze direct starten met aanplanten. Bovendien ondersteunt het district bewonersinitiatieven die Borgerhout mee willen vergroenen. Dat kan door een buurtboom te adopteren, een boomspiegel te verzorgen en zoveel meer. Wil jij ook met je buren aan de slag?

     

    Meer info op : www.borgerhout.be/borgerbouwers  

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouverneur Cathy Berx

     

    Meer dan 7500 bijkomende geregistreerde adressen in de provincie Antwerpen na nationale test BE-Alert

     

     

     

     

      

    Op donderdag 7 oktober testten meer dan 115 steden en gemeenten in België het waarschuwingssysteem BE-Alert tijdens de nationale test. In de provincie Antwerpen vond een primeur plaats. Daar werd de locatiegebaseerde technologie op grote schaal getest. Alle personen die op het moment van de test aanwezig waren in de provincie Antwerpen, ontvingen een SMS. In totaal werden zo meer dan 1,9 miljoen SMS’en verzonden. De test verliep zeer vlot. Enkel de verzending door Orange verliep met enige vertraging.


    Deze testmomenten zijn nuttig om de procedures en de technologie te testen. Tegelijk is het een goede gelegenheid om de inschrijvingen op BE-Alert te verhogen. Hoewel het technisch mogelijk is om een SMS te versturen naar de mensen die fysiek aanwezig zijn in een geselecteerde zone (ook aan wie zich niet inschreef), blijft het van kapitaal belang dat mensen zich inschrijven op BE-Alert. Door zich op voorhand te registreren, kunnen mensen ook verwittigd worden bij een noodsituatie in hun woonplaats, ook al zijn ze op dat moment niet aanwezig. Daarnaast zijn er noodsituaties waarbij het nuttig is om enkel de inwoners van een bepaalde zone te alarmeren.

    Afgelopen week nam het aantal geregistreerde adressen in de provincie Antwerpen met ongeveer 4% toe: de teller staat hierdoor op bijna 200.000 geregistreerde adressen. Dit aantal vormt een goede basis, maar uiteraard kan en moet dit nog omhoog. Hoe meer mensen zich registreren, hoe doeltreffender de alarmering tijdens een echte noodsituatie zal verlopen.

    Be-Alert werd de afgelopen drie jaar in de provincie Antwerpen meer dan 130 keer ingezet tijdens een noodsituatie om de bevolking te alarmeren. Het ging om verschillende soorten van noodsituaties: brand met rookontwikkeling, incident met gevaarlijke stoffen, elektriciteitsonderbreking, stormweer, maar ook tijdens de coronacrisis werd BE-Alert regelmatig ingezet.

    Het is dus nooit te laat om je te registreren. Doe dit vandaag nog via www.be-alert.be. Zo zijn we samen voorbereid op een noodsituatie. 

     

     

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen schorsen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering.  Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en rampenmanagement.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arboretum Kalmthout


    Agendatip
    Arboretum Kalmthout

    Op eikenjacht! start tijdens Week van het Bos

    Herfstspeurtocht, elke dag tot en met 7 november, 10-17 uur, Kalmthout

    Wist je dat een derde van alle eiken ter wereld bedreigd zijn? En wist je dat er in Arboretum Kalmthout meer dan honderd verschillende eiken groeien? De herfstspeurtocht neemt kinderen mee op eikenjacht langs enkele heel bijzondere exemplaren. Onderweg spelen ze spelletjes en lossen ze raadsels op. Een ideale familieactiviteit tijdens de Week van het Bos (10-17 oktober) en de hele herfst lang, tot en met de herfstvakantie.

    Speciale eiken kijken

    In Arboretum Kalmthout vind je meer dan honderd verschillende eiken uit alle hoeken van de wereld. Er groeien soorten die recht uit de wilde natuur komen, maar ook eiken uit een kwekerij met een spectaculair blad, prachtige eikels of met een statige of bijzondere groeivorm.

     

    Tollen, tellen, rapen en raden

    Kinderen tussen vier en tien jaar dompelen zich spelenderwijs onder in de wereld van de eik. Door symbolen en vruchtjes te volgen die in bomen hangen, vinden ze hun weg door de tuin. Passen ze zelf ook in een napje? Vinden ze de eikels die de gaai en de eekhoorn verstopten? En kunnen ze in de ‘bladerbib’ het verschil tussen de blaadjes van vijf verschillende eiken aanwijzen?

     

    Kinderen tot 12 jaar mogen gratis de tuin in. Een speurkaart kost 2,5 euro.

      Met de herfstspeurtocht van Arboretum Kalmthout heb je een ideale familie-uitstap in je agenda staan. Samen in de arboretumtuin op ontdekking gaan; blaadjes rapen, spelletjes spelen en heel wat weetjes leren, over enkele van de honderden eiken die er groeien bijvoorbeeld.
      Copyright: Arboretum Kalmthout

    Puzzelen, kleuren, knippen en plakken

    In de herfst vallen de bladeren. Je hoeft ze dan gewoon maar op te rapen, erg gemakkelijk! De herfstspeurtocht van Arboretum Kalmthout is veel méér dan enkel speuren en spelen want je mag volop blaadjes rapen in het 13,5 hectare groendomein. En ook na afloop van de herfstspeurtocht blijft de herfstpret duren. Kinderen krijgen een uitknippuzzel over een eekhoorn en zijn eikel mee, en een knip- en kleurkaart om hun mooie bladerenverzameling op te kleven, thuis of bij een drankje in de cafetaria.

    PRAKTISCHE INFO

    Herfstspeurtocht: Op eikenjacht!

    Elke dag tot en met 7 november 2021, 10 tot 17 uur

     

    Contact- & bezoekadres
    Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
    T +32 (0)3 666 67 41
    E info@arboretumkalmthout.be

    Toegangsprijzen tuin
    volwassenen € 7, senioren € 6, studenten € 5
    jaarkaart- en museumpashouders en kinderen -12 jaar gratis


    Plantencentrum, cadeau- & boekenshop en cafetaria
    Het plantencentrum, de cadeau- & boekenshop en de cafetaria zijn vrij toegankelijk en elke dag open van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen.

     

    Maatregelen coronavirus

    Om de verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) te vermijden, gelden er in Arboretum Kalmthout aangepaste maatregelen. Kijk op de website voor een volledig overzicht en antwoorden op veelgestelde vragen.

    Website
    www.arboretumkalmthout.be


    Social media
    www.facebook.com/arboretumkalmthout
    twitter.com/arboretumkalmt

    www.instagram.com/arboretumkalmthout

    #arboretumkalmthout

    Bereikbaarheid
    Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.
    De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.
    Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.
    Meer informatie bereikbaarheid op de website






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merksem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    12 | 10 | 21

     

    Merksemse scholieren leren spoken word

     

    Op maandag 11 oktober gaf dichteres Esohe Weyden in bibliotheek Park in Merksem workshops spoken word aan 87 leerlingen van KNMC Groenendaal. De getalenteerde dichteres creëerde een safe space voor de jongeren om aan de slag te gaan met woorden, taal en poëzie.

     

    De workshops waren een voorbereiding voor de scholieren op het schrijven van een gedicht voor de Merksemse Week van de Poëzie. Elk jaar roept het district iedereen in Merksem op om een gedicht of foto in te sturen rond een bepaald thema. Het thema van dit jaar is ‘samen’. De meest originele inzendingen verschijnen in een bundel en kunnen tijdens de laatste week van januari op grote panelen in het Gemeentepark van Merksem worden gelezen.

     

    Op www.merksem.be vindt u alle informatie over de Merksemse Week van de Poëzie 2022. Klik hier voor de rechtstreekse link.

     

    Via deze link kan een foto van de workshops met de leerlingen van KNMC Groenendaal downloaden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merksem

    11 | 10 | 21

     

    Eindelijk terug burendag in Merksem

     

    In 2020 kon de burendag niet plaatsvinden omwille van de coronapandemie. Ook in de lente van 2021 gooide corona nog roet in het eten. Het districtscollege van Merksem besliste daarom om de editie van 2021 uit te stellen naar het najaar. Gelukkig is het ondertussen terug mogelijk om samen te komen met buren.

     

    Heel wat buren in Merksemse straten maakten op vrijdag 8 oktober van die gelegenheid gebruik om, met financiële ondersteuning van het district, samen een hapje en drankje te nuttigen en elkaar zo beter te leren kennen.

     

    Het district bedankt de enthousiaste initiatiefnemers en hoopt dat er naar aanleiding van burendag nieuwe straatwerkingen of bewonersgroepen zullen ontstaan zodat de sociale cohesie in het district verder kan groeien.

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!