NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • ONZE FRANK
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  19-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IKEA NIEUWS

   

   

  Kinderrechtendag: IKEA zoekt Belgische opvanginitiatieven om de allerkleinsten meer te laten spelen

  Oproep kadert binnen internationale campagne ‘Let’s Play for Change’ die in alle 8 IKEA vestigingen loopt van 20 november tot 24 december

  Spelen is een basisrecht voor alle kinderen. Daarom trapt IKEA, samen met de IKEA Foundation en zes vooraanstaande kinderrechtenorganisaties, een nieuwe campagne voor het goede doel af waarin spelen centraal staat: ‘Let’s Play for Change’ (’ Speel mee en help’). Voor elk kinderboek en elk stuk speelgoed dat wordt verkocht tussen 20 november en 24 december schenkt de IKEA Foundation 1 euro aan een van haar partnerorganisaties.

  Op 20 november, kinderrechtendag, lanceert IKEA ook een oproep aan Belgische organisaties om initiatieven in te sturen die opvangmogelijkheden en ontwikkelingskansen voor de allerkleinsten (0-3 jaar) in kwetsbare gezinnen ondersteunen. In april 2017 zullen de winnende projecten worden bekendgemaakt, die samen op een budget kunnen rekenen van 90.000 euro.

  Lees meer

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Links

  Koning Boudewijnstichting - IKEA Fonds voor kinderen en opvoeding

  IKEA Foundation - Let's Play for Change  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilrijk nieuws
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  WINTERVONK

  18 | 11 | 16

  Nieuw festival ‘Wintervonk’ zorgt voor warm eindejaar in Wilrijk


  Wilrijk sluit 2016 af met een gloednieuw festival voor jong en oud. ‘Wintervonk’ staat garant voor vier dagen film, muziek, theater en animatie.

   

  Wintervonk vindt plaatsvan woensdag 28 tot en met zaterdag 31 december 2016. Het epicentrum van het festival bevindt zich op de Bist, waar een gezellig winterdorp met onder meer een grote concerttent wordt opgetrokken. Daar vinden ’s namiddags en ’s avonds theater- en muziekvoorstellingen plaats voor kinderen en volwassenen.

   

  Wintervonk verwelkomt op de Bist artiesten zoals als The Whodads, Ertebrekers en Soulsister. Op 31 december zorgen de feestband Bottle of Moonshine en DJ Loveboat (Adriaan Van den Hoof) voor een spetterende nieuwjaarsparty die meteen Wintervonk afsluit.

   

  Ook ruimte voor film, comedy en theater

  Maar ook  op andere plaatsen in het centrum van Wilrijk brengt ‘Wintervonk’ sfeer: zo zijn er filmvoorstellingen in het cultuurcentrum De Kern, met kleppers als ‘Mrs. Peregrine’s Home for Peculiar Children’ en de klassieker ‘Funny Face’. In jeugdcentrum Vizit heersen stand-upcomedians als Jens Dendoncker, David Galle en Piet Depraitere. In het Diontheater kan men genieten van theater- en musicalproducties van lokale Wilrijkse gezelschappen.

   

  Wilrijkse troeven

  Wintervonk trekt naast grote namen ook volop de Wilrijkse kaart door lokale gezelschappen zoals dansgroep Swing, Harmonie Sint-Bavo en theatergroepen het Bananentejater en Toneel- en Musicalgroep BSO een plaats te geven in het programma. De dames en heren van Willrock zorgen er op hun beurt voor dat niemand met dorst het plein verlaat.

   

  Programma en tickets op website

  De meeste activiteiten van Wintervonk zijn gratis. Voor andere activiteiten, zoals de films en de theaterproducties, kosten de tickets maximaal 5 euro. Het volledige programma van Wintervonk staat op www.wintervonk.be. Tickets worden via de site verkocht.

   

  Wintervonk is een initiatief van het district Wilrijk en cultuurcentrum De Kern, in samenwerking met bib Bist, JC Vizit, Diontheater, vzw Willrock en tal van andere partners.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Copyright: Regionaal Landschap Rivierenland

  Antwerpen

  17 | 11 | 2016

  Infomarkt Hemiksem ‘Plant Aan’
  Gemeente Hemiksem moedigt inwoners aan om tuinen te vergroenen

  Met het project ‘Plant aan’ moedigt de gemeente Hemiksem in samenwerking met Regionaal Landschap Rivierenland en met de financiële steun van de provincie Antwerpen haar inwoners aan om meer autochtone bomen en struiken aan te planten in tuinen, voortuinen en op terrassen. Tijdens de infomarkt op 20 november krijgen bezoekers advies over hoe ze hun tuin best kunnen inrichten, welke planten, bomen en struiken ze hiervoor kunnen gebruiken, hoe ze te onderhouden, wat de toepasbare wetgeving is en welke voor- of nadelen ze hebben voor de ecologische waarde van tuin, terras of balkon. 


  Infomarkt 20 november

   

  Elke inwoner in Hemiksem kreeg onlangs een infobrochure over en een bestellijst voor plantgoed in de brievenbus. Hiermee wil de gemeente haar inwoners stimuleren om op eenvoudige en goedkope wijze autochtoon plantgoed aan te kopen. Ook de actie ‘Behaag … Natuurlijk’ van Natuurpunt staat in de kijker, Natuurpunt wil hiermee het aanplanten van streekeigen hagen bevorderen.

  Wie bestelt tijdens de infomarkt maakt bovendien kans op verschillende prijzen. Aanwezigen kunnen het bestelde plantgoed meteen afhalen en genieten van een warm tasje soep. Verder wordt er een demonstratie plant- en onderhoudstechnieken georganiseerd, wordt de desbetreffende wetgeving verduidelijkt en krijgen de bezoekers tips en tricks om hun tuinen biodiverser in te richten. Ook inwoners uit buurgemeenten zijn meer dan welkom. 

  Groene tuinen, groene gemeente

             

  Gedeputeerde van Natuur en Leefmilieu draagt het initiatief een warm hart toe: “Het is bewezen dat groen in de onmiddellijke woon- en werkomgeving leidt tot verhoogd welzijn en betere gezondheid van iedere mens. Door te kiezen voor autochtone planten verzeker je bovendien ook de natuurwaarde van je tuin. Want, autochtoon plantgoed heeft zich gedurende vele eeuwen aangepast aan de lokale groeiomstandigheden en is daardoor resistenter tegen ziektes, uitzonderlijke vorstperiodes en contacten met andere organismen.”

   

  Ook landschapsmedewerker Veerle Herssens van Regionaal Landschap Rivierenland vzw is erg opgetogen over dit project. Volgens haar beseffen slechts weinig mensen dat alle Vlaamse tuinen samen 8 procent van de totale Vlaamse oppervlakte beslaan. Dat is veel meer dan het aandeel natuur- en bosreservaten (2,5%). “Als we onze tuinen dus natuurvriendelijk inrichten, kunnen we heel wat nuttige planten en dieren alsnog een toekomst geven”, klinkt het hoopvol.

   

    Wist je dat

   

    Zelfs een beetje groen (zoals een boom of een plant in de tuin)…

  • leidt tot een beter concentratievermogen en psychische spanningen vermindert;
  • ervoor zorgt dat kinderen sneller buiten spelen, zich beter in hun vel voelen en zelfs beter presteren op de schoolbanken;
  • zorgt voor een optimistischere blik op de toekomst;
  • de waarde van vastgoed met meer dan 15 procent doet stijgen;
  • grondwater filtert;
  • geluidsoverlast dempt;
  • zoals een haag van 100 meter ruim 360 kilogram CO2 uit de lucht filtert;
  • helpt tegen wateroverlast.

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Zondag 20 november tussen 11 en 15 uur

  Waar:
  Aan het domein van de hoeve in de Assestraat 19 in Hemiksem

  Meer info:
  veerle@rlrl.be, T 015 28 18 20 (medewerker landschapszorg en speelnatuur, Rivierenland)

  www.rlrl.be

  PERSINFO & INTERVIEWS

  Beleidsverantwoordelijke:
  Rik Röttger,  gedeputeerde bevoegd voor Natuur & Leefmilieu, o.a. Regionale Landschappen en Bosgroepen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  Provincie Antwerpen

  Genieten van het laatste Provinciale orkesttornooi
  Zondag 20 november, van 13.30 tot 21 uur, Ekeren

  45 orkesten, van strijkorkesten, harmonies, fanfares en brassbands tot een big band, toonden in oktober en november hun muzikale kunnen op verschillende locaties verspreid over de hele provincie Antwerpen. Nu zondag gaat de zevende en laatste tornooizondag door in Ekeren. De concerten zijn gratis en je kunt ze vrij bijwonen. Geen betere manier om van een regenachtige herfstzondag een muzikaal feest te maken!

   

  Tijdens een namiddag- en avondsessie voeren orkesten een miniconcert uit van ongeveer twintig minuten en worden ze ter plekke beoordeeld door een deskundige jury. Naargelang hun prestatie worden ze in een bepaalde afdeling geplaatst en kunnen ze genieten van een provinciale subsidie. Zondag 20 november vullen ze het podium van de Stedelijke academie voor muziek en woordkunst ‘Jozef Pauly’ te Ekeren .

   

  Op zondag vanaf 13.30 uur: Jeugdharmonie van het Edegems Harmonieorkest, Koninklijke Harmonie St.-Martinus (Halle-Kempen), Brassband Borderbrass (Hoogstraten), Accordeonorkest Desselina (Geel). Vanaf 18.30 uur: Big Band KMV St.-Cecilia (Ekeren-Donk), 2440 Big Band Geel

   

  Dirigent Kevin Van Giel van Brassband De Kempenzonen (Tielen) tijdens het orkesttornooi op 30 oktober 2016

  .

  foto: Pieter Wouters – copyright: provincie Antwerpen

   

  Het provinciale orkesttornooi

   

  De provincie Antwerpen stimuleert en bevordert amateurkunsten. Het jaarlijks orkesttornooi in het najaar is daar een voorbeeld van. In 2016 gaat het orkesttornooi haar 68ste editie in.

  Met de tornooien krijgen orkesten een podium.  Tegelijkertijd hebben de muzikanten en dirigenten alle kansen om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

  Een professionele jury beoordeelt de concerten en bezorgt de groepen waardevolle persoonlijke feedback en adviezen voor de toekomst. Bij de beoordeling door de jury worden de orkesten in een bepaalde afdeling plaatst. Aan elke afdeling is een subsidiebedrag verbonden voor maximaal vier jaar.

  De zes afdelingen zijn: derde afdeling, tweede afdeling, eerste afdeling, afdeling uitmuntendheid, ereafdeling en superieure afdeling.

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  Zondag 20 november, van 13.30 tot 21 uur

  Waar:
  Stedelijke academie voor muziek en woordkunst ‘Jozef Pauly’,
  Ferdinand Pauwelsstraat 102, 2180 Ekeren

  Deelnameprijs:
  Gratis

  Website:
  www.provincieantwerpen.be (orkesttornooien)

  Social media:
  https://www.facebook.com/provincie.Antwerpen/

  Meer info:
  Christel Baeten,
  cultuurloket@provincieantwerpen.be, T 03 240 64 31


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps bericht

  WANEER KOMT DE SINT MET ZIJN HELPERS  ?

  Sint komt ook naar een aantal Antwerpse districten

   

  Sinterklaas is weer in het land. Op zaterdag 12 november is hij aangekomen in Antwerpen. Ook in een aantal Antwerpse districten doet hij zijn ronde. Zo houdt hij halt in Berchem (20 november), Zandvliet (26 november), Deurne (30 november), Hoboken (3 december)  en Wilrijk (4 december). Eén ding staat vast: voor de kinderen wordt de komst van Sinterklaas in de deelnemende districten een groot feest.

   

  Berchem

  Op zondag 20 november trekt Sinterklaas met zijn stoet van de luchthaven van Deurne naar het Frans Van Hombeeckplein in Berchem.

   

  Op zondag 20 november landt de Sint om 13.30 uur op de luchthaven van Deurne. Nadien gaat hij via de Diksmuidelaan, de Statiestraat en de Driekoningenstraat naar het Frans Van Hombeeckplein, samen met Pieten, steltlopers, clowns en muzikanten. Ook dit jaar kunnen kinderen na de stoet een praatje maken met Sinterklaas op het Frans Van Hombeeckplein. Voor elk kind is er een cadeautje. Muziek- en dansgroepen zorgen voor extra sfeer.

   

  • zondag 20 november

  o   12.00 uur: deuren van de luchthaven open

  o   12.30 uur: start animatie

  o   13.30 uur: aankomst van de Sint

  o   14 tot 16 uur: stoet

  o   16.00 uur: ontmoeting op het Frans Van Hombeeckplein

   

  Perscontact: Hans De Bakker, tel. 03 338 40 09, hans.debakker@stad.antwerpen.be   

  Verantwoordelijke: Evi Van der Planken, districtsvoorzitter Berchem

   

   

  Berendrecht-Zandvliet-Lillo

  In het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo kunnen kinderen gaan kijken naar de voorstelling ‘Sinterklaas Zingt – Daar wordt aan de deur geklopt!’: een muzikale show met zang en dans voor de hele familie. De kinderen komen te weten wat het lievelingslied van de Sint is, wat Piet zijn lievelingsdrankje is,… De voorstelling is ondertussen uitverkocht.

   

   

  Perscontact: Liesbeth Sleymer, tel. 03 289 28 14, liesbeth.sleymer@stad.antwerpen.be    

  Verantwoordelijke districtsschepen: Nathalie Aertssen, districtsschepen voor jeugd

   

   

  Deurne

  In het district Deurne kunnen kinderen op 30 november met hun (groot)ouders genieten van een gratis popconcert voor de Sint. Het wordt een swingend concert over schoenen, bergen speelgoed, de stoomboot, het schimmelpaard, Piet en… Sinterklaas. Na het optreden kunnen kinderen de Sint ontmoeten en hun tekening afgeven. Er zijn twee concerten, die ondertussen allebei volzet zijn

   

  • woensdag 30 november 2016 om 14 en 17 uur – VOLZET
  • Cultuurcentrum Deurne, Frans Messingstraat 36
  • gratis

   

  Perscontact: Arno Arnouts, tel. 03 338 45 28, arno.arnouts@stad.antwerpen.be

  Verantwoordelijke districtsschepen: Elke Brydenbach, districtsschepen voor jeugd

   

   

  Hoboken

  De Sint komt ook dit jaar naar Hoboken en wel op een heel bijzondere manier. Op 3 december kan heel de familie de Sint en zijn Pieten verwelkomen aan de veerpont waar hij per boot aankomt. Daarna vertrekt de stoet met een drumband naar het Gravenhof. Daar kunnen de kinderen op de foto met de Sint. Er zijn ook workshops pietenmutsen maken en huisjes knutselen, schoorsteenwerpen, een pietenparcours en een grimestand. Vanaf dinsdag 29 november kunnen kinderen bovendien een schoen achterlaten in het Gravenhof die ze zaterdag 3 december kunnen ophalen – misschien wel met een verrassing erin.

   

  • zaterdag 3 december om 14 uur (15 uur in het Gravenhof)
  • veerpont, einde Leo Bosschartlaan/Gravenhof, Louisalei 7
  • gratis
  • parcours stoet: www.gravenhof.org  - Klik hier voor de rechtstreekse link.

   

  Perscontact: Kelly Moons, tel. 03 292 65 43, kelly.moons@stad.antwerpen.be  

  Verantwoordelijke districtsschepen: Omar Fathi, districtsschepen voor jeugd  

   

   

  Wilrijk

  Sinterklaas en Piet ontvangen alle kinderen op zondag 4 december uur in het Wilrijkse districtshuis. Voor iedereen is er een geschenkje. Om 10, 11.30, 13.30 en 15 uur kunnen telkens 75 gezinnen aanschuiven om de goedheilig man en zijn metgezel te ontmoeten.

   

  • zondag 4 december
  • in de trouwzaal van het Wilrijkse districtshuis (Bist 1)
  • sessies om 10, 11.30, 13.30 en 15 uur, plaatsen zijn enkel ter plekke verkrijgbaar een kwartier voor de start van elke sessie
  • gratis

   

  Perscontact: Joost Claessens, tel. 03 338 53 11, joost.claessens@stad.antwerpen.be    

  Verantwoordelijke districtsschepen:  Hans Ides, districtsschepen voor cultuur en jeugd

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilrijk nieuws

  WILRIJK ZOEKT OPVOLGER GEITENTROFEE


  Wilrijk zoekt opvolger voor Hugo Berckmoes, winnaar van de Geitetrofee


  Op woensdag 28 december reikt het district Wilrijk de jaarlijkse Geitetrofee uit. Kandidaturen voor deze ereprijs zijn welkom tot en met 4 december 2016.

   

  Het districtsbestuur reikt de Geitetrofee elk jaar uit aan een verdienstelijke persoon, groep of vereniging die zich dat jaar heeft ingezet voor Wilrijk, de typische eigenheid van het district of zijn bevolking. De recentste laureaat is Hugo Berckmoes, één van de drijvende krachten achter de Geitestoet. Aan de prijs zijn een bronzen beeldje en een geldprijs verbonden.

   

  Kandidaturen welkom tot en met 4 december

  Iedereen kan een kandidaat voor deze prijs voorstellen. De kandidaturen, vergezeld van een korte begeleidende nota, kunnen tot en met zondag 4 december 2016 worden ingediend via district.wilrijk@stad.antwerpen.be of per brief (District Wilrijk, Bist 1, 2610 Wilrijk). Aan welke criteria een kandidaat-winnaar van de Geitetrofee moet voldoen en nog andere info, is terug te vinden op www.wilrijk.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

   

  Stemmen op de oudejaarsdrink

  Uit alle inzendingen worden drie genomineerden geselecteerd. Een vakjury en de bewoners van Wilrijk zullen vervolgens uitmaken wie de Geitetrofee in de wacht sleept. De stemming en de uitreiking van de trofee vinden plaats op de oudejaarsdrink van het district Wilrijk op woensdag 28 december 2016 op de Bist.

  -----------------------------------------
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Met dit koude, natte weer moeten de beesten extra worden verzorgd, de stallen vragen meer aandacht, de omheiningen gaan sneller stuk en ondertussen blijft het koud. Zo merken we nog maar eens dat het leven op een boerderij hard werken is en dat we heel dankbaar mogen zijn voor alle handen die ons zo vaak komen helpen! Dikke merci!

  Verder is er nog dit:

  Inhoud grote pakketten:

  • prei van de Voldoening
  • aardappelen van Seizoensmaak
  • palmkool van de Wriemeling
  • selder van de Wriemeling
  • groene kool van Seizoensmaak
  • bataviasla van de Wriemeling
  • rode biet van  Seizoensmaak

  De tweewekelijkse pakketten worden gevuld met wortelen, rode biet en aardappelen van Seizoensmaak, savooi en rode kool van de Stadsboerderij (veld Wommelgem) en prei en knolselder van de Voldoening.

  Inhoud kleine pakketten:

  • wortelen van Seizoensmaak
  • rode biet  van Seizoensmaak
  • savooi van de Stadsboerderij (veld Wommelgem)
  • venkel van de Wriemeling
  • palmkool van de Wriemeling

  De kleine tweewekelijkse pakketten worden gevuld met wortelen van Seizoensmaak, witte kool en savooikool van de Stadsboerderij (veld Wommelgem), frills van de Wriemeling, prei van de Voldoening. .

  Warme groet vanop de boerderij!


   

  Copyright © 2016 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw    14 november 2016

  In deze flits:

  • Dag van de Natuur: Natuurbeheer Hobokense Polder
  • Lichtjestocht in de Hobokense Polder: Voor jong en oud(er)
  • Natuurwandeling in het Haachts Broek
  • Hobokense Polder: steeds wat te zien
  • Plechtige inhuldiging van de "Wandeling van het Jaar"
  • Natuur.kalender 2017
  • Op naar de 100.000 !
  • Noteer reeds in je agenda

  www.hobokensepolder.be

  Is deze mail niet goed weergegeven
  of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

  Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

  Za 19 nov: Dag van de Natuur: Natuurbeheer Hobokense Polder

  Grote natuurbeheerdag in de Hobokense Polder

  Gratis soep en broodjes voor al wie de hele dag komt helpen!

  Info: Danny Jonckheere, 03/828 64 03 of Wim Mertens, 03/216 93 62 (beheer)
  Picknick: graag aanmelden bij Ria Thys, 03/289 73 66 (picknick)

  Foto Luk Smets

  Dit weekend organiseert Natuurpunt de "Dag van de Natuur". De natuurvereniging nodigt iedereen uit om te komen meewerken in de gezonde buitenlucht. Zo kunnen duizenden vrijwillige werkkrachten zich fysiek helemaal uitleven in de buitenlucht en het groen, de lokale natuur beter leren kennen en tegelijkertijd mensen uit de buurt leren kennen.

  Ook in onze Hobokense Polder kan iedereen de handen uit de mouwen steken. Wij hebben gekozen voor zaterdag 19 november voor een grote werkdag in ons mooie natuurgebied.
  De ontwikkeling van een mooi en waardevol stuk natuur vergt veel werk: snoeien, knotten, plaggen, riet maaien, paden of omheiningen herstellen, nieuwe bomen of struiken aanplanten...
  De Dag van de Natuur is het uitgelezen moment om kennis te maken met onze vrijwilligers en hun werk. Ze staan klaar om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

  Praktisch:
  Afspraakplaats: 9 uur Schroeilaan aan het startbord van de wandelingen. Hier slaan we ons tentenkampement op. Meebrengen: warme kledij, stevige schoenen. Wij zorgen voor gratis eten en drinken maar laat wel even een seintje of je een halve of een hele dag komt werken. Dit in functie van de catering.
  Einde is voorzien rond 15.30 u.

  Zo 26 nov: Lichtjestocht in de Hobokense Polder: Voor jong en oud(er)

  Leiding: Stan Van Damme en Sylvia Van den Broeck

  Hallo, grote en vooral kleine Polderbezoekers,

  Op zaterdag 26 november plannen we een lichtjeswandeling van een goed uur in de Hobokense Polder. Het is dan al vroeg donker en dan is het leuk wandelen met een lichtje.

  Hoe maak je dat (met hulp van mama of papa)?

  • je gebruikt een leeg bokaaltje van confituur of mayonaise
  • je bekleeft het met gekleurd papier of beschildert het
  • je wikkelt een ijzerdraad rond het randje en maakt het vast aan een stokje.
  • je steekt een theelichtje in het potje

  Praktisch:
  We vertrekken om 18 u aan Taverne 'De Schorren', Graspolderlaan 32 te Hoboken. Als we terug aankomen, drinken we een warme chocolademelk. Wie weet is er ook een spannend verhaal van de boskabouter. Mama's en papa's mogen natuurlijk ook mee.
  Deelnameprijs: 1 euro per persoon (ter plekke te betalen)

  Wie meedoet, laat het weten voor 24 november aan: Stan Van Damme, 03/828 84 50

  Zo 27 nov: Natuurwandeling in het Haachts Broek

  Leiding: Jan Eulaers, 0495/52 77 31
  Gids: René Verdonck

  Vandaag maken we kennis met een uniek natuurgebied, gelegen in de groene gordel tussen Aarschot en Mechelen: het HAACHTS BROEK.
  Deze broekvelden werden in de jaren '50 en '60 van vorige eeuw omgevormd tot een vrij eentonig populierenbos.
  Sinds Natuurpunt het gebied in beheer heeft, werd het een lappendeken van grasland, akkers, moeras en bos. Aldus ontstond er terug een waardevolle zone met gevarieerde flora en fauna.

  Praktisch:
  We verzamelen om 13 uur op de parking van zwembad Sorgvliedt, Krijgsbaan, Hoboken en spreken daar af voor kostendelend samenrijden (0,07 euro p.p./km).
  Je kan ook rechtstreeks naar het vertrekpunt van de wandeling rijden. Je wordt dan verwacht om 14 u op de parking van Sporthal Den Dijk, Dijkstraat, Haacht-Wespelaar.

  Einde ca 17.30 u. Laarzen zijn aangewezen!!! Niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen.

  Hobokense Polder: steeds wat te zien

  De najaarsvogeltrek geeft steeds enkele opmerkelijke soorten in de Hobokense Polder. Op de blog van vogelwerkgroep ARDEA merkten we dit leuk berichtje:

  Foto Maarten Mortier

  Maarten Mortier, 11 nov.
  Vandaag tijdens het wandelen 3 pestvogels waargenomen in de polder. Is blijkbaar de eerste waarneming in de Hobokense Polder.

  Ze bleven spijtig genoeg maar even zitten en vlogen daarna in ZO-richting de polder in. 2 uur tevergeefs zitten zoeken maar niet teruggevonden.
  Voor de mensen die er de komende dagen zouden wandelen zeker ogen open houden. Er hangen nog veel bessen in het gebied dus aan voedsel geen gebrek.

  Op de website www.waarnelingen.be melden enkele fervente vogelaars het overvliegen van kraanvogels.

  Plechtige inhuldiging van de "Wandeling van het Jaar"

  Foto Luk Smets

  Ondanks de regen was er toch veel volk op de "Wandeling van het Jaar" op zondag 6 november.

  Het bord werd plechtig onthuld door deputé Bruno Peeters en districtsvoorzitter Kathelijne Toen.

  Nadien werd het een mooie groepswandeling door ons natuurgebied met welkome pitstop en ledenwervingsstand.

  Meer foto's

  Natuur.kalender 2017: ideaal presentje

  Onze nieuwste kalender is nu verkrijgbaar!
  Laat je elke maand verrassen door de allermooiste natuurbeelden. De beelden zijn gemaakt door de finalisten van de Natuurpunt & Argus Fotowedstrijd 2015.

  Uitzicht: 12 recto-verso bladen. Op de rectozijde wordt telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalender-gegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem.
  Het gesloten formaat is 24,5 cm x 24,5 cm, in open formaat is het 24,5 cm x 49 cm.
  Voor 10 euro heb je een jaar lang elke maand een nieuwe mooie foto aan je muur.

  Te bestellen door storting op rekening BE81 5230 8065 0424 van Natuurpunt Hobokense Polder. Gratis levering, voor zover je woonachtig bent in postnummers 2660 en 2020.

  Met de aankoop steun je Natuurpuntprojecten in je buurt.

  Op naar de 100.000 !

  Natuurpunt Hobokense Polder doet het heel goed als het op leden werven aankomt. Voor aanbreng van leden staan we op de 10e plaats in de rangschikking van 173 afdelingen. We zijn zelfs de beste Antwerpse afdeling.

  Maar jij kan ons nog helpen.

  Ben je nog geen lid? Klik dan op naaststaande knop (logo) en vul je gegevens in.

  Of maak anderen lid. Klik daarbij eveneens op naaststaand logo of geef alle gegevens door aan leden@hobokensepolder.be.

  Wil je een Natuurpuntlidmaatschap als nieuwjaarspresentje schenken? Neem dan even contact. We bezorgen je een welkomstpakket dat je als cadeau kan afgeven.

  Wil je ons zelf helpen bij het werven van leden, zend dan even een mailtje aan leden@hobokensepolder.be

  Noteer ook in je agenda

  We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda

  • zo 4 dec: Daguitstap Saefthinghe Inschrijven!
  • za 17 dec: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • we 17-18 dec: INBO Watervogeltellingen
  • zo 18 dec: Ganzentocht naar het Meetjesland en de Oostkustpolders

  Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

  Natuurbeheer:

  Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur. (verzamelen aan container United Caps)

  Paarden en runderen:
    André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Beheerplanning en schoolcontacten:
    Danny Jonckheere, 0478 33 24 27

  Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

  Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
  Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
  Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.  --------------------

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!