Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    04-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04 |09 | 18

    MOBIT-gebruikers ontdekken de districten


    Sinds de lancering van MOBIT in Antwerpen twee maanden terug, stelt de aanbieder van het fietsdeelsysteem vast dat gebruikers niet enkel in het centrum blijven, maar ook naar de districten fietsen. Om op deze trend in te spelen wordt de operationele zone van MOBIT vandaag uitgebreid naar verschillende districten. Daardoor wordt het gebruik van de deelfietsen in de districten goedkoper. In overleg met de districtsburgemeesters zullen heel binnenkort MOBIT-parkeerlocaties komen in de districten. Met de komst van MOBIT krijgt Ekeren bovendien zijn eerste deelfietsensysteem.

     

    Vanaf vandaag breidt MOBIT haar operationele zones uit en kan MOBIT gebruikt worden in Antwerpen, Ekeren, Deurne, Merksem, Wilrijk, Hoboken en Berchem. In samenspraak met de districtsburgemeesters zullen weldra ook parkeerlocaties voorzien worden in deze districten. Dat is belangrijk omdat gebruikers geen extra kosten moeten betalen als ze een fiets stallen op een MOBIT-parkeerlocatie. Parkeren buiten een MOBIT-parkeerlocatie binnen de operationele zone kan ook altijd met een extra kost van 45 eurocent. Gebruikers die een fiets achterlaten buiten de operationele zone betalen een toeslag van 3 euro.

     

    “De uitbreiding naar de districten is dus een groot voordeel voor de vele gebruikers die vandaag al naar de districten fietsen”, aldus schepen voor mobiliteit Koen Kennis. “We zijn er van overtuigd dat door deze verruiming nog meer mensen gebruik zullen maken van de MOBIT-fietsen. Waar Velo veelvuldig gebruikt wordt voor kortere afstanden, zijn deelfietsensystemen zoals MOBIT of Cloudbike ook geschikt voor het afleggen van langere afstanden.”

     

    Nu ook deelfietsen in Ekeren

    Primeur is dat ook district Ekeren sinds vandaag deelfietsen heeft. Ekeren en Brasschaat vormen een mooie toevoeging voor de MOBIT-gebruikers. Verschillende woonwijken, trekpleisters en groene recreatieve ruimte liggen nu binnen handbereik van de Ekerenaars en Antwerpenaars.

     

    Districtsburgemeester Koen Palinckx: “Onze inwoners zijn al lang vragende partij voor een fietsdeelsysteem. We zijn dan ook trots dat we  – na al onze inspanningen – nu ook deelfietsen kunnen aanbieden in ons district naast de deelwagens.  Naar het centrum van Antwerpen of naar Brasschaat fietsen kan nu zeer voordelig met de comfortabele groene MOBIT-fietsen.”

     

    Medeoprichter Alexander De Bièvre van MOBIT zegt:  “MOBIT wil het fietsdeelsysteem worden in Vlaanderen dat een waardige aanvulling is op de eigen wagen en het openbaar vervoer. De schakel voor alle dagdagelijkse verplaatsingen of recreatieve verplaatsingen. De versnelde uitbreiding naar de districten is dus vanzelfsprekend. Onze gebruikers hadden reeds de weg daarheen gevonden. We volgen dus onze klanten.”

     

    Marktplaats voor mobiliteit

    Mobit is 1 van de 18 geselecteerde projecten binnen de projectoproep 2017 van de Marktplaats voor mobiliteit, die inzet op slimme mobiliteitsoplossingen in de Antwerpse regio. Deze oproep werd gelanceerd in september 2017. Er werden 18 projecten geselecteerd, waarvan 11 gericht op personenmobiliteit en 7 gericht op logistiek. Ze dragen bij aan vlot, efficiënt en betrouwbaar personen- en vrachtverkeer. Ze kunnen rekenen op de stad voor professionele expertise, financiële en communicatieve ondersteuning.

     

    Meer informatie over de Marktplaats voor mobiliteit staat op https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/mobiliteitsaanbieders.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fixkes lanceert nieuwe single ‘Hoboken’ in Gravenhof


    Op 7 september brengt Fixkes hun gloednieuwe single ‘Hoboken’ uit. Een week later, vrijdag 14 september, houden ze toepasselijk hun officiële releaseshow in het Hobokense cultuurcentrum Gravenhof.

     

    Na 10 jaar, 15 singles en 3 albums besloot Fixkes in 2016 een stevige sabbatperiode in te lassen. Dit jaar zijn ze terug met een gloednieuw album.  

     

    Op vrijdag 14 september om 20.45 uur stellen ze dat nieuwe repertoire voor in cultuurcentrum Gravenhof, met nadien een afterparty.

     

    Het nieuwe album volgt het beproefde recept, met songs met weerhaakjes in het Vlaamse dialect waarin alles kan, maar niets moet. In de nummers speelt humor naar eigen zeggen haasje over met ernst, en gaat het over het leven, rake observaties en de liefde of het gebrek eraan.

     

    Fixkes zelf hebben er alleszins al veel zin in: “Fixkes doet Hoboken…dus Hoboken doet Fixkes. Iedereen is welkom in het Gravenhof op 14 september voor een topavond, met een topsong in een topdistrict!”

     

    Alle info over deze avond staat op www.gravenhof.org/fixkes.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02 | 09 | 18

    Stad en districten vieren de Bevrijding


    Begin september viert Antwerpen de Bevrijding. Het centrum van de stad wordt op vrijdag 7 en zaterdag 8 september ondergedompeld in de sfeer van weleer met het Bal van de Bevrijding, legervoertuigen, plechtigheden en de Taptoe. Ook in de districten Hoboken, Deurne en Merksem wordt de Bevrijding gevierd.

     

    Op 4 september is het 74 jaar geleden dat de stad Antwerpen van de Duitse bezetter bevrijd werd met de hulp van het Britse leger en het verzet. De stad en haven konden grotendeels zonder vernieling ingenomen worden, al vielen er enkele tientallen doden. De oorlog was toen echter niet voorbij: de Slag bij de Schelde duurde nog tot november 1944, en tot maart 1945 vielen er 857 V-bommen op Antwerpen, met 4500 doden, 7000 gewonden en 50.000 vernielde woningen tot gevolg.

     

    Vandaag de dag zijn er nog elementen in de stad die aan de Bevrijding herinneren. Zo verwijst de Kolonel Silvertopstraat naar de bevelhebber van het Third Royal Tank Regiment, die later sneuvelde in de Slag om Arnhem. Daarnaast herdenken de stad en een aantal districten elk jaar de Bevrijding.

     

    District Antwerpen bijt de spits af met gratis bal

    De Bevrijdingsfeesten gaan traditioneel van start met het Bal van de Bevrijding, georganiseerd door het district Antwerpen. Dit gratis bal vindt plaats op vrijdag 7 september op de Groenplaats.

     

    Cream Colored Ponies en vaste waardes DJ Danny (Radio Minerva) en Valley Sound Big Band zorgen voor sfeervolle muziek uit de oorlogsjaren. Dancing Sophie leert het publiek de basispassen van de swing. Tussendoor arriveert een historische legervoertuigenparade. Daarnaast zorgt de populaire Make Up & Beautyboudoir voor een jaren '40 make-over. De Photomatique legt alle make-overs vast op beeld. Cinema Roulotte vertelt aan de hand van enkele opmerkelijke rekwisieten wat meer over WOII.

     

    Programma vrijdag 7 september:

    • 18.00 tot 18.50 uur: Cream Colored Ponies (set 1)
    • 18.50 tot 19.10 uur: historische legervoertuigenparade
    • 19.15 tot 20.00 uur: Cream Colored Ponies (set 2)
    • 20.00 tot 20.45 uur: dansinitiaties swing
    • 20.50 tot 23.30 uur: Valley Sound Big Band
    • doorlopend van 18 tot 22 uur: Make-up en Beauty Boudoir
    • doorlopend van 18 tot 22 uur: Photomatique
    • doorlopend van 18 tot 22 uur: Cinema Roulotte
    • DJ Danny van Radio Minerva zorgt voor de sfeer tussen de verschillende muzikale sets door.

     

    Deze info is ook te vinden op www.districtantwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

     

    Legervoertuigenparade en Taptoe

    Op zaterdag 8 september vindt er om 15 uur een heuse optocht plaats van oude legervoertuigen van AMVA (Antwerp Military Vehicles Association). De parade gaat van het Stadspark naar de binnenstad en wordt begeleid door muziekkapellen uit binnen- en buitenland. Ze houdt halt op de Groenplaats, waar het publiek de voertuigen kan bezichtigen.

     

    ’s Avonds om 20 uur kunnen liefhebbers genieten van de Internationale Taptoe op de Grote Markt, met binnen- en buitenlandse muziekkapellen. Op het programma staan vaste waarden zoals de Koninklijke Muziekkapel van de Lokale Politie Antwerpen, maar ook de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine, The United States Naval Forces Band en the Rimsky-Korsakov Central Navy Band uit de Russische Federatie. Zoals elk jaar is de Taptoe een groot succes: alle kaarten zijn al de deur al uit. Wie wil, kan zich om 19.45 uur aandienen aan de ingang op de Grote Markt en eventuele plaatsen die niet benomen zijn, innemen.

     

    Programma zaterdag 8 september:

    • 15 uur: De legervoertuigenparade vertrekt aan het Stadspark en volgt de route Marie-Henriëttalei, Bourlastraat, Leopoldstraat, Schuttershofstraat, Hopland, Kipdorpvest, Meir, Schoenmarkt, Groenplaats.
    • 16 – 18 uur: Static show aan de Groenplaats.
    • 20 uur: Taptoe.

     

    Daarnaast zijn er een aantal plechtigheden in de stad gepland.

     

    Ook districten vieren de bevrijding

    In Hoboken wordt de bevrijding herdacht op dinsdag 4 september met een bijeenkomst aan het districtshuis in park Sorghvliedt om 18.45 uur, een optocht naar het Heldenmonument in park Broydenborg om 19.15 uur en tot slot een bloemenhulde en toespraken aan het Heldenmonument om 19.30 uur.

     

    In Deurne is er op vrijdagavond 7 september een Bevrijdingsconcert van Absynthe Minded in het OLT Rivierenhof. Diezelfde avond om 22 uur schieten vuurwerkmaker Cliff Hooge en zijn team duizenden vuurpijlen de lucht in aan de atletiekpiste in Park Groot Schijn. Op 8 en 9 september vinden er in het district allerlei activiteiten plaats zoals de traditionele reuzenstoet door Deurne-Noord, de taptoe op het Arenaplein en de braderij op de Gallifortlei.

     

    In Merksem wordt de Bevrijding dit jaar gevierd op 28 en 29 september. Dan zijn er de Vredesfeesten met ‘Merksem zingt’, een bloemenhulde aan de begraafplaats, de hindernissenloop Run4Freedom in het Fort van Merksem, een muziekprogramma in het Bouckenborghpark, en vuurwerk als afsluiter.

    ...

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!