Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    19-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Provincie Antwerpen


    Provincie Antwerpen

    15 | 05 | 2020

    Kamp C wordt Vlaamse showcase van betaalbare renovatiepakketten voor woningen

     

    Bestaande woningen energieneutraal maken is een geen simpele opdracht. Niet iedereen kan het zich immers permitteren om in duurzame oplossingen te investeren. Kamp C, het Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw, zoekt daarom mee naar oplossingen om het huidig woningbestand toekomstklaar te maken. Als partner in het INDU-ZERO project, dat een fabriek ontwerpt om in massaproductie renovatiepakketten aan te bieden tegen een lagere kost, is Kamp C dan ook de Vlaamse showcase om het pakket te demonstreren.

     

    Om de Europese klimaatdoelen van Parijs te behalen, heeft de Europese Unie eind vorig jaar haar Green Deal gepresenteerd. Tot 2050 vraagt dit een enorme inspanning van alle lidstaten en de betrokken partijen. Klimaatneutraal wonen is één van de pijlers. Zeker bij nieuwbouw wordt daar al volop op ingezet. Maar wat met de bestaande woningen? Niet iedereen kan het zich permitteren om in duurzame oplossingen te investeren.

    Met behulp van Europese Interreg-subsidies wil het project INDU-ZERO verouderde woningen ook klimaatneutraal maken. Dat project wil een fabriek ontwerpen die in massaproductie en tegen lagere kosten renovatiepakketten voor bestaande woningen in Europa kan produceren. Overheden, kennisinstellingen, bouwfirma’s en andere ondernemingen slaan daarvan de handen in elkaar.  Partners uit zes landen werken mee aan het project mee: Nederland, België, Duitsland, Engeland, Noorwegen en Zweden.

     

     Ontwerp van de INDU-ZERO fabriek © Buro de Haan

     

    Isolerende jas

    Het renovatiepakket is een soort isolerende envelop die over een woning wordt aangebracht om ze duurzamer te maken. De pakketten bestaan uit verschillende componenten zoals isolatie voor de muren en het dak, warmtepompen, zonnepanelen en ventilatiesystemen. De renovatiepakketten worden vanaf dit jaar in showcases in verschillende landen gerealiseerd. Ondertussen wordt gewerkt aan het ontwerp van een slimme fabriek die de renovatiepakketten kan produceren. De eerste fabriek wordt wellicht in Nederland (Overijssel) gebouwd en kan daarna naar de overige landen worden uitgerold. Voor de productie, logistiek en montage worden innovatieve technieken ingezet. Dat kan een oplossing zijn voor het grote tekort aan vakmensen in de bouw.

     

    Vlaamse showcase op Kamp C

    Kamp C is één van de showcases. Om de Belgische markt kennis te laten maken met de pakketten, zullen ze geïnstalleerd en getoondworden op de site in Westerlo. De showcases zullen het effect van de renovatiepakketten demonstreren. De eerste wordt gebouwd in Nederland. Vervolgens is België aan de beurt in het najaar van 2020.

     

    Om een succesvolle implementatie van de ontwikkelde renovatiepakketten in België te garanderen, onderzocht Universiteit Gent het markpotentieel van deze renovatietechniek. In het onderzoek werd vooral gekeken naar sociale huisvesting gezien de uniformiteit van hun woningbestand en de opschaalbaarheid ervan. Het potentieel van één sociale huisvestingsmaatschappij in het Gentse werd geanalyseerd. Uit deze analyse bleek dat 53% van de wooneenheden (eengezinswoningen en appartementen) potentieel heeft om gerenoveerd te worden met de geprefabriceerde renovatiepakketten.

     

    Prettig wonen

    De orders voor de fabrieken moeten komen vanuit lokale besturen, sociale huisvestingsmaatschappijen, woningeigenaren en de bouwnijverheid. En er moeten natuurlijk investeerders worden gezocht voor het bouwen van de fabrieken. Om dit mogelijk te maken, wordt in het project ook aan een business case gewerkt. Het is de bedoeling dat er straks renovatiepakketten voor de helft van de huidige prijs per woning van de productielijn rollen. Het grote voordeel voor de bewoners van zulke huizen is evident: in een goed geïsoleerd huis is het prettiger wonen terwijl je toch minder energie verbruikt. Het resultaat is een toekomstbestendig huis met een aantrekkelijk (geïndividualiseerd) gevelontwerp, een gezond leefklimaat en een flinke besparing op de energiekosten.

     

    Voor de aanpak is een Europese Interreg-subsidie verkregen van ruim twee miljoen euro. De deelnemende partijen leggen gezamenlijk hetzelfde bedrag aan verplichte co-financiering op tafel. De provincie Antwerpen draagt 94.683,28 euro bij. Het totale projectbudget is daarmee bijna 4,4 miljoen euro. Het project duurt drie jaar.

    Meer info

    Meer info:

    https://northsearegion.eu/indu-zero/

    Beleidsverantwoordelijke:
    Kathleen Helsen, CD&V, gedeputeerde voor Wonen en voorzitter van Kamp C






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Provincie Antwerpen

    00


    Provincie Antwerpen

    14 | 05 | 2020

    PTS Boom produceert desinfecterende handvloeistof in eigen labo
    Leerkrachten en leerlingen maken op eerste schooldag zelf desinfecterende handgel



    Op 15 mei zet PTS Boom de schoolpoorten weer een beetje open. Verspreid over de verschillende weekdagen en campussen gaan er 169 leerlingen terug naar school. Omdat veiligheid hierbij primeert, worden tal van voorbereidingen getroffen. De leerkrachten en leerlingen van PTS Boom krijgen onder andere bij de start van de lessen een tube desinfecterende handvloeistof uit eigen labo. 

    “De leerkrachten zijn enthousiast om terug aan de slag te gaan en hebben hierbij aandacht voor de bezorgdheden van leerlingen en ouders. Daarom namen de leerkrachten chemie van de opleidingen Techniek-Wetenschappen en Chemie het initiatief om desinfecterende handvloeistof te produceren”, aldus directeur Arnold Callay.

    Al op de eerste schooldag, vrijdag 15 mei, steken leerkrachten en leerlingen de handen uit de mouwen: in kleine groep en met respect voor de veiligheidsmaatregelen en geldende maatregelen inzake Covid-19. Daarenboven worden  essentiële leerdoelen uit het vakgebied Chemie gerealiseerd. De chemische sector is immers een hoofdspeler in de productie van dagelijkse producten zoals voeding, cosmetica, zepen,…

    “Dit initiatief kan op veel enthousiasme rekenen bij het personeel en de leerlingen van PTS Boom. In september wordt dit initiatief zeker herhaald met de leerlingen uit Chemie, Techniek-Wetenschappen maar ook met de nieuwe lichting van leerlingen uit de richting Chemische Procestechnieken duaal waarmee PTS Boom in september 2020 van start gaat. De leerlingen die kiezen voor dit vakgebied zijn alvast zeker van een job met toekomstperspectief”, besluit gedeputeerde voor Onderwijs Luk Lemmens


    Wens je graag meer informatie over de bereiding van de desinfecterende handvloeistof of de opleidingen in het studiegebied Chemie waartoe ook de nieuwe studierichting Chemische Procestechnieken duaal toe behoort? Neem dan contact op via de website van PTS Boom: www.ptsboom.be  

     

              






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. XTRA

     

     

     

     

    Buren slaan de handen in elkaar.

    Dag Georges,

    Sociale contacten doen deze dagen nóg meer deugd dan anders. Denk aan videocalls met je familie en vrienden, babbels met de buren over de haag of op het balkon …

    We zijn er intussen al wel aan gewoon, maar soms is het toch even zoeken. Omdat je door de geldende maatregelen momenteel geen beroep kan doen op je vrienden en familie bijvoorbeeld. Daarom willen we je graag helpen via de Xtra-app, met onze nieuwe, online buurt.

    De online buurt brengt je makkelijk in contact met andere Xtra-gebruikers in jouw buurt. Jij geeft via een bericht aan dat je iets zoekt of aanbiedt. Je buren kunnen daarop reageren, en omgekeerd.

    Ben je bijvoorbeeld net verhuisd en zoek je een wandelbuddy, looppartner of gezellige babbel? Heb je oude fietsen in de garage staan waarmee je iemand blij kan maken? Of zoek je een boormachine die je normaal van je beste vriend leent?

    Met de online buurt kunnen jullie elkaar snel helpen en geholpen worden. Zo zorgen we voor meer warmte en verbinding, en dragen we samen stap voor stap bij aan een betere samenleving.

    Heb je de Xtra-app nog niet, dan kan je hem downloaden via de buttons onderaan deze mail. Je online buurt bekijken kan ook via mijnxtra.be

     

     

     

    Meer weten over je online buurt.

    Met vriendelijke groeten,

    Karel De Wilde
    Verantwoordelijke Xtra

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    We maken het je graag

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Galerie De Zwarte Panter

    TEN BATE VAN

    DE ZELFMOORDLIJN 1318 

     

     

    https://www.zelfmoord1813.be/

     

    Het Centrum ter Preventie (CPZ) is de organisatie achter de Zelfmoordlijn. 

    24 uur per dag, 7 dagen op 7 voeren vrijwilligers gesprekken met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving en dit via chat, telefoon en e-mail. 

    Daarnaast zet het centrum zich in om iedereen in de samenleving deskundig te maken in het herkennen en preventief reageren op signalen van zelfdoding.

     

    We hopen deze organisatie via de verkoop van de unieke posters een duwtje in de rug te geven.

     

    De originele kunstenaarsposters, gedrukt op slechts één exemplaar, worden eigenhandig ondertekend door de kunstenaars 

    en online te koop aangeboden via de website van Billboard Project Antwerpen: 

     

    https://billboard-project-antwerpen.com/index.php/artworks/

     

    De startprijs is 125 euro. De hoogste bieder verwerft het werk. 

    De opbrengst gaat integraal naar de Zelfmoordlijn.

     

    Deze online-veiling wordt enthousiast ondersteund door de volgende galeries :

    Base Alpha Gallery, DMW Gallery, De Zwarte Panter, Eva Steynen.Deviation(s), Gallery Fifty One, 

    Galerie Geukens & De Vil, Galerie Laroche/Joncas, Gallery Sofie Van de Velde,

    Galerie Verbeeck-Van Dyck, Plus One Gallery.

     

    Kunstenaars

    Nel Aerts  * Philip Aguirre Y Otegui * Nick Andrews  * Jan Baert * Fred Bervoets * Christine Clinckx * Bert Danckaert * Tine De Ruysser * Arpais-Du Bois * 

    Tom Liekens * Frederik Lizen * Adriaan Marin * Nel Maertens  * Spank Moons * 

    Nadia Naveau * Denie Put * Tom Tosseyn * Heidi Ukonnen * Jan Vanriet *  

    Bram Van Meervelde * Klaas Verplancke * Geert Vervaeke  * Dawid Wojtalewicz *

     

    Bezichtigen van de posters én een bod uitbrengen kan via :  

    https://billboard-project-antwerpen.com/index.php/artworks/

    En dit vanaf 15 mei 2020, om 00:00 u. tot en met zondag 31 mei 2020, 00:00 uur

     

    De posters van de andere kunstenaars én de kunststudenten zullen eveneens verkocht worden aan de vaste prijs van 50 euro. Indien mogelijk worden deze ook ondertekend door de kunstenaars.

    Hun beelden zijn ook terug te vinden op de Billboard-website :  

    https://billboard-project-antwerpen.com/index.php/artworks/

     

    VANWEGE DE KUNSTENAARS, DE KUNSTSTUDENTEN EN DE ORGANISATIE > HARTELIJK DANK !


    --

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afvalophaling Hemelvaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    18 | 05 | 20

     

    Afvalophaling Hemelvaart verschuift naar dag erna

     

    Op Hemelvaart en de nacht ervoor is er geen afvalophaling. De recyclageparken zijn ook gesloten.

     

    Op de feestdag donderdag 21 mei (Hemelvaart), is er geen afvalophaling in de stad Antwerpen. Ook in de nacht voordien, van woensdag 20 op donderdag 21 mei, rijden de vuilniswagens niet uit. Antwerpenaren met die ophaalmomenten mogen hun huisvuil op vrijdag 22 mei aanbieden, het wordt dan opgehaald.

     

    In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 mei en op vrijdag 22 mei verloopt de afvalophaling wel weer normaal.

     

    Deze info staat op de ophaalkalenders. De digitale versie van de kalenders is ook te vinden op www.antwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

     

    Wie twijfelt, kan op werkdagen van 9 tot 17 uur het stedelijk contactcenter bellen op het nummer 03 22 11 333. Op donderdag 21 mei (Hemelvaart) is het contactcenter gesloten.

     

    Ook de recyclageparken zijn gesloten op donderdag 21 mei. Op vrijdag 22 mei zijn ze wel geopend, maar omwille van de coronamaatregelen nog steeds enkel op afspraak. Meer info op www.antwerpen.be/recyclageparken.

     

     

    Michael Lescroart, tel. 0485 15 28 66, michael.lescroart@antwerpen.be

    Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, schepen voor stads- en buurtonderhoud

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!