Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    22-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


    Provincie Antwerpen

    21 | 08 | 2020

    Provincie Antwerpen schuift fietstunnel onder ring van Lier

    Donderdag 20 augustus startte aannemer TV Viabuild-Emotec met het inschuiven van een fietstunnel van 30 meter lang, 6 meter breed en 6 meter hoog onder de ring van Lier. De werken eindigen op vrijdagochtend 28 augustus 2020. Hiermee bouwt de provincie Antwerpen alvast verder aan de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier.



    Na de aanleg van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier tussen Deurne en Boechout startte de provincie Antwerpen met de verdere realisatie van deze fietsostrade in de stationsomgeving van Lier. “Om deze verbinding vlot en veilig te maken, schuiven we dit weekend een fietstunnel onder de ring van Lier (R16) tussen de twee spoorbundels. Aannemer TV Viabuild-Emotec bouwde de tunnel reeds naast de R16. Gedurende de komende acht dagen is het alle hens aan dek om de sleuf waarin de tunnel komt voor te bereiden, de tunnel op z’n plaats te schuiven, funderingen aan te brengen boven de fietstunnel en opnieuw te asfalteren”, licht gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Mobiliteit, het verloop van de werken in het kort toe.

    Het inschuiven van zo’n tunnel is redelijk spectaculair. Geïnteresseerden kunnen het hele proces op de voet volgen vanuit de Tramweglei, die bereikbaar is voor voetgangers en fietsers”, geeft gedeputeerde Luk Lemmens mee.

     

    "De realisatie van de nieuwe fietstunnel is wellicht de grootste investering in fietsinfrastructuur ooit in onze stad. Daardoor brengt de fietsostrade de Stad Antwerpen, de zuidrand en het Lierse station een stuk dichterbij voor schoolgaande jeugd en fietspendelaars. Fietsen wordt op die manier nog meer een tweede natuur voor Lierenaars en biedt het extra kansen richting één van de belangrijkste bestemmingen voor de stad. Het is tegelijk al decennia geleden dat er nog een nieuwe tunnel onder onze Lierse ring werd gebouwd, met dit project wordt het voor de fietser een stuk makkelijker om deze barrière veilig en snel te kruisen, in elk geval een historisch moment”, reageert Bert Wollants, schepen van Mobiliteit van de stad Lier.

    De fietstunnel werd volledig naast de ring rond Lier gebouwd - Copyright: provincie Antwerpen

    Investering van 7,8 miljoen euro

    Deze fietstunnel kadert in een totaalproject van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier in de stationsomgeving van Lier. Het project omvat ook de bouw van een fietsbrug over de sporen en de aanleg van de fietspaden. Dit volledige project kost 7,8 miljoen euro. De provincie Antwerpen kan op een cofinanciering van ruim 4 miljoen euro van de Vlaamse overheid rekenen en op 1,8 miljoen euro van het Fietsfonds.

     

    De stad Lier vormt een belangrijke schakel in het fietsostradenetwerk in de provincie Antwerpen. Vlaanderen investeert hier 4 miljoen euro in de aanleg van deze fietstunnel, die ervoor moet zorgen dat fietsers zich op een veilige, snelle én comfortabele manier kunnen verplaatsen. De veelheid aan fietsostrades in de buurt van Lier kunnen een stimulans zijn om de fiets te kiezen voor woon-werk of woon-schoolverkeer”, aldus Vlaams minister Lydia Peeters, bevoegd voor Mobiliteit.

    Verdere verloop

    Na het inschuiven van de fietstunnel kan deze nog niet gebruikt worden. De aannemer gebruikt de fietstunnel eerst om al het materiaal voor de brugpijlers van de fietsbrug naar het eiland tussen de sporen te brengen. Deze brugdelen komen tegen de zomer van 2021 op hun plaats. Daarna volgt nog de afwerking van de brughellingen en de fietspaden naar de fietsbrug en –tunnel, maar ook de aanleg van het fietspad vanaf de fietsbrug tot aan de Antwerpsesteenweg. Deze werken zijn, onder voorbehoud, afgerond tegen eind 2021. Vanaf dan kan je als fietser het fietspad gebruiken.

     

    Fietsostrade F11 Antwerpen-Lier

    Deze fietstunnel maakt deel uit van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier. Ondertussen is reeds 75% van deze fietsostrade befietsbaar.
    Voor de provincie Antwerpen zijn de steden Lier en Antwerpen belangrijke knooppunten in het fietsostradenetwerk. Op termijn fiets je vanuit de Pallieterstad via fietsostrades naar Antwerpen (F11), Mechelen via Lint (F16 en F1), Aarschot (F104), Herentals (F103) en Boom (F17). In Antwerpen sluit de F11 aan op de FR10, het Ringfietspad, en de F1 richting Mechelen.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit
    Perscontact: Faye Van Impe








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DISTRICT MERKSEM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    21 | 08 | 20

     

    Toch nog kermis in Merksem deze zomer

     

    Tussen 22 augustus en 2 september vinden er twee kermissen plaats in Merksem. Bezoekers moeten de geldende coronamaatregelen in acht nemen.

    Het zag er lang naar uit dat de twee zomerkermissen in Merksem niet konden doorgaan omwille van corona. Mits naleving van een aantal maatregelen, kunnen de Merksemnaren echter toch komen genieten van kermisplezier in de Laaglandlaan en op het Sint-Franciscusplein.

    De kermis in de Laaglandlaan die gepland was van 1 tot en met 4 augustus vindt in plaats daarvan plaats van 22 tot en met 25 augustus. De grote kermis van 29 augustus tot en met 2 september vindt plaats op het Sint-Franciscusplein, en niet op het Kroonplein zoals oorspronkelijk gepland.  

    Bezoekers dienen rekening te houden met de geldende coronamaatregelen.

    Markt verandert eenmalig van plaats

    Omwille van deze tweede kermis kan de markt op 1 september niet worden opgesteld op het Sint- Franciscusplein. De kramen verschuiven naar de Jaak De Boeckstraat. Tijdens de markt kan er geen autoverkeer in de straat en geldt er een parkeerverbod van 6 uur ’s ochtends tot 15 uur.

     

    E

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BERICHT

     

     

    21 | 08 | 20

     

    26 Antwerpse straten versneld uitgerold als (woon)erf

     

    Het Antwerpse stads- en districtsbestuur maken versneld werk van een voetgangersvriendelijke 16de-eeuwse binnenstad en willen Antwerpen als wandelstad op de kaart te zetten. Nog dit jaar worden 26 straten versneld uitgerold als (woon)erf in afwachting van een definitieve heraanleg.

     

    De 26 straten in het district Antwerpen krijgen een nieuwe, tijdelijke inrichting met onder andere fleurige schilderingen op het wegdek. Op die manier worden ze nu al een (woon)erf in afwachting van een definitieve heraanleg en wordt voor de voetgangers extra ruimte gecreëerd. Zeker in de historische binnenstad, waar de meeste voetpaden vandaag te smal zijn voor twee voetgangers die elkaar willen passeren, biedt een (woon)erf een grote meerwaarde.

     

    Bij de tijdelijke inrichting blijft de toegankelijkheid voor verschillende diensten zoals nooddiensten, leveringen en afvalophaling steeds verzekerd. De proefopstelling wordt gemonitord door de stad en loopt automatisch af op het moment dat de straat heraangelegd wordt naar een permanent ingericht (woon)erf. Momenteel onderzoekt de stad nog of er verschillende andere straten in het historisch centrum ook versneld als (woon)erf kunnen worden ingericht.

     

    Opsomming van de straten

    1. Dries
    2. Drukkerijstraat
    3. Engelse Beurs
    4. Heilige Geeststraat
    5. Hofstraat
    6. Huikstraat
    7. Jeruzalemstraat
    8. Keistraat
    9. Kleine Goddaard
    10. Kleine Kraaiwijk
    11. Kommekensstraat
    12. Korte Vlierstraat
    13. Lange Doornikstraat
    14. Lange Sint-Annastraat
    15. Nosestraat
    16. Peterseliestraat
    17. Pottenbrug
    18. Saucierstraat
    19. Sint-Andriesplaats
    20. Stoofstraat
    21. Tabakvest (tussen Leopoldstraat en Oudevaartplaats)
    22. Veemarkt
    23. Vrijdagmarkt
    24. Zakstraat
    25. Zand
    26. Zirkstraat

     

    Uniforme uitrol
    Een pakket van uniforme maatregelen zorgt ervoor dat de tijdelijke inrichting voldoende herkenbaar, leesbaar en afdwingbaar is als een (woon)erf.

    • Aan het begin en einde van de straat wordt het wettelijke verkeersbord voor (woon)erven geplaatst.
    • Parkeervakken worden duidelijk afgebakend met witte lijnen en voorzien van de letter ’P’.
    • Aan het begin van de straat wordt aanvullend een opvallende en fleurige schildering aangebracht op het wegdek, waarin het woord 'woonerf' en de vermelding ‘20 km/u’ verwerkt is.
    • Op regelmatige afstand worden gelijkaardige opvallende schilderingen op de straat aangebracht om alle weggebruikers eraan te herinneren dat voetgangers de volledige breedte van de straat mogen gebruiken.

    Aanvullend wordt in 10 van de 26 straten op een of meerdere plaatsen een asverschuiving ingericht om de snelheidslimiet van 20 km/uur af te dwingen: Dries; Drukkerijstraat; Huikstraat; Keistraat; Korte Vlierstraat; Lange Doornikstraat; Lange Sint-Annastraat; Saucierstraat; Tabakvest en Veemarkt. De asverschuivingen worden waar mogelijk ondersteund door straatobjecten zoals onder meer plantenbakken, jerseys (betonblokken) en/of fietsbeugels.

    Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Het wooncomfort en de leefbaarheid voor de bewoners zal hierdoor merkelijk verhogen, en bezoek wordt aantrekkelijker. Een aantal horeca- en handelszaken kan hierdoor een nieuwe impuls krijgen.”

    Bewoners en handelaars van de tijdelijke (woon)erven ontvangen een informatiepakket met poster in dezelfde stijl als de opvallende schilderingen. Door de poster aan hun raam op te hangen, helpen ze om de nieuwe verkeerssituatie extra herkenbaar te maken.

    Wat zijn de regels in een (woon)erf?

    In een (woon)erf mogen voetgangers de volledige straat gebruiken, kinderen mogen er spelen en auto’s zijn er te gast tegen maximum 20 kilometer per uur. Het wegdek is niet opgedeeld in voetpad en rijweg. Parkeren gebeurt in afgebakende vakken voorzien van een ‘P’.

     

    Leefbare en veiligere straten door (woon)erven

    De stad wil door het inzetten van de (woon)erven automatisch een correcter snelheidsgedrag afdwingen bij automobilisten. Aan de hand van een aangepaste infrastructuur voelen ze intuïtiever aan waar zij vlot kunnen doorrijden of voorrang moeten verlenen. Daarnaast dragen de voetgangersvriendelijke gebieden ook bij aan een leefbare en open binnenstad met in de eerste plaats ruimte voor voetgangers, fietsers en bewoners.

     

    Op www.antwerpen.be/voetgangersstaat meer info over woonerven en voetgangers in de stad.

     

    E

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    20 augustus 2020

     

     

    Blauwalgen aangetroffen in kanaal Bocholt-Herentals en kanaal naar Beverlo: bijkomend captatieverbod van kracht

     

      

    Recente metingen uitgevoerd door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) wijzen uit dat er blauwalgenbloeien zijn aangetroffen in de Kempische kanalen en meer bepaald op de Zuid-Willemsvaart, (delen van) het kanaal Bocholt-Herentals en (delen van) het kanaal naar Beverlo.  Omdat blauwalgen gezondheidsrisico’s inhouden voor mens en dier, stelt de gouverneur er een captatieverbod in voor het besproeien van consumptie- en voedergewassen alsook voor het drenken van vee.


    Wat zijn blauwalgen?

    Cyanobacteriën of blauwalgen vormen een blauwgroene, soms roodbruine, olieachtige laag op het water en houden gezondheidsrisico's in voor mens en dier. Deze schadelijke bacteriën komen vooral voor in waterlopen en/of vijvers met (nagenoeg) stilstaand water. Zij ontwikkelen zich bij aanhoudend warm en droog weer.

    Voor meer info over blauwalgen:

    https://www.vmm.be/water/kwaliteit-waterlopen/blauwalgen

    Politiebesluit voor delen van het kanaal Bocholt-Herentals en het kanaal naar Beverlo

    In de Zuid-Willemsvaart, (delen van) het kanaal Bocholt-Herentals en (delen van) het kanaal naar Beverlo in de provincie Antwerpen werd zopas blauwalg vastgesteld. Omwille van de gezondheidsrisico’s vaardigt gouverneur Cathy Berx in overleg met de VMM, de provincie Limburg en De Vlaamse Waterweg Nv een politiebesluit uit dat in de besmette zones een captatieverbod oplegt voor het besproeien van consumptie- en voedergewassen evenals voor het drenken van vee.

    Het besluit geldt enkel voor:

    • Kanaal Bocholt-Herentals (provinciegrens tot kmp 31.1 (net opwaarts sluis 4, Dessel);
    • Kanaal naar Beverlo (van provinciegrens tot kmp 5 (ophaalbrug NV Nyrstar).

    Captatieverbod

    Voor deze kanalen gelden volgende maatregelen:

    • In de drijflaag en de omgeving ervan is het verboden om water te capteren voor het besproeien van consumptie- en voedergewassen. Het water mag ook niet gebruikt worden als drinkwater voor vee.
    • Voor meer info over de blauwalgenbloei in Vlaanderen:

                 https://www.vlaamsewaterweg.be/nieuws/blauwalgen-actueel


    Zwemmen in kanalen is en blijft als steeds absoluut verboden, zie ook https://www.visuris.be/zwemmen).

    In bijlage:

    • Tekst van het politiebesluit 20/08/2020

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Provincie Antwerpen

    21 | 08 | 2020

    Provincie Antwerpen brengt Europa op de regionale televisie

    Enkele beelden uit de reeks - Copyright: Provincie Antwerpen


    Van 24 tot 28 augustus toont ‘Europa bij ons’ op ATV en RTV resultaten van Europese projecten


    Op maandag 24 augustus gaat de reeks ‘Europa bij ons’ van start op RTV en ATV. In negen afleveringen worden, verdeeld over beide zenders, evenveel Europese projecten uitgediept. Daarnaast lanceert de provincie Antwerpen de website www.europabijons.be, hier kunnen burgers op een kaart bekijken wat Europa zoal bij ons in de buurt doet.

    Met de reeks ‘Europa bij ons’ brengt de provincie Antwerpen concrete voorbeelden van Europese projecten tot bij de burger. De reeks wil op een toegankelijke manier tonen wat Europa zoal bij ons doet. De afleveringen tonen projecten uit hele provincie met diverse thema’s zoals mobiliteit, duurzaamheid en zorginnovatie. Samen met de reeks lanceert provincie Antwerpen ook de website www.europabijons.be. Hier ontdek je wat Europa doet bij ons in de provincie Antwerpen.



    “Via het Europese cohesiebeleid investeerde Europa de afgelopen 6 jaar meer dan 100 miljoen euro in de provincie Antwerpen. Wij zijn als provinciebestuur nauw betrokken bij de uitvoering van de Europese programma’s en daar worden wij allemaal beter van. De Europese projecten die we samen realiseren zorgen voor onder andere extra tewerkstelling, een betere mobiliteit, extra natuurontwikkeling en investeringen in onderzoek en innovatie.”, vertelt Kathleen Helsen, gedeputeerde voor Europese samenwerking.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus

    Waar:
    ATV en RTV – Elke avond vanaf 18u30

    Meer info:
    www.europabijons.be

     

    Over Europa bij ons:

    Met deze reeks brengt de provincie de resultaten van de afgelopen programmaperiode naar het brede publiek. Deze reeks kwam tot stand met financiële steun van EFRO Vlaanderen en Interreg Vlaanderen Nederland.

     

    Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Vlaanderen ondersteunt onderzoek en innovatie in Vlaanderen. Het wil ook bijdragen aan de ontwikkeling van Vlaanderen als een competitieve, koolstofarme en KMO-vriendelijke economie. Hierbij is er speciale aandacht voor stedelijke gebieden.

     

    Interreg-Vlaanderen Nederland is een programma van de Europese Unie, gericht op de samenwerking aan de Vlaams-Nederlandse grens. Het streeft naar slimme, duurzame en inclusieve groei in de grensregio, door innovatie, vergroening en een betere benutting van het arbeidspotentieel.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN


    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    Zomerzoektocht ‘in het spoor van de eekhoorn’
    t/m 13 september 2020 in het provinciaal groendomein Rivierenhof (2100 Antwerpen Deurne)

    Deze zomer zet het Rivierenhof voluit in op betaalbare staycation-activiteiten voor een veilige vakantie dichtbij huis. Tijdens de zomerzoektocht ‘in het spoor van de eekhoorn’ beleef je op je eentje of met je bubble uren speurplezier in de tofste tuin van de Antwerpse metropool.

    Verwarde pluimstaart leidt speurders naar Rivierenhof

    Eekhoorn Skwirrel viel uit een boom en lijdt aan geheugenverlies. Help jij de onfortuinlijke parkbewoner weer op weg? Via een boeiende zoektocht ontdek je de mooiste en meest verrassende hoekjes van het Rivierenhof. Voor slechts vijf euro haal je de brochure bij de domeinwachters en beleef je ontzettend veel plezier in de natuur.

     

    Zomerzoektocht ‘in het spoor van de eekhoorn’

    • tot 13 september 2020
    • aankoop en startpunt: Infopunt Domeinwacht, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne
    • balie open elke dag tussen 9u en 18u
    • 5 euro per boekje (gepast cash of elektronisch betalen)
    • voor iedereen en alle leeftijden (6+)

     

    Meer info nodig?

    De domeinwachters van het Rivierenhof staan je graag te woord via T 03 360 52 18.

     

    Laatste weken! Wie helpt de onfortuinlijke parkbewoner Skwirrel weer op weg? - Copyright: provincie Antwerpen









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Peter Mertens start als kabinetschef bij gouverneur Cathy Berx

    20 augustus 2020

    Over enkele dagen gaat Peter Mertens aan de slag als kabinetschef bij gouverneur Cathy Berx.  Van de vele kandidaten die reageerden op de vacature die in maart werd uitgeschreven, kwam hij als beste kandidaat naar voren. Gouverneur Cathy Berx is bijzonder  verheugd dat Peter Mertens haar team komt versterken.

    Na een opleiding in Politieke en Sociale Wetenschappen, legde Peter Mertens zich toe op het vakgebied van communicatie. Met 18 jaar dienst bij het Nationaal Crisiscentrum als woordvoerder en directeur communicatie heeft hij heel wat relevante ervaring.  Zowel samenwerken met verschillende overheden in eigen land en onze buurlanden als netwerking en overleg zijn hem erg vertrouwd. Binnen het Nationaal Crisiscentrum  kreeg hij de kans om de dienst communicatie uit te bouwen, en kan hij terugblikken op heel wat mooie realisaties en vernieuwende initiatieven, zoals het verwittigingssysteem BE-Alert en de oprichting van Team D5 ter ondersteuning van overheden in de informatie aan de bevolking bij noodsituaties.

    Voor Peter Mertens, afkomstig uit Puurs, zijn onze provincie en de gouverneur geen onbekende.  Zo droegen hij en zijn team al meermaals bij aan de crisiscommunicatie van gemeenten en van de gouverneur.

    Peter Mertens: “Graag zet ik me verder in voor de dienstverlening aan de burger, in een functie waar ik mee richting kan geven aan de dynamiek van de organisatie. Om mee te werken aan oplossingen. Om de gouverneur te ondersteunen in haar opdrachten, samen met een geolied team.”

    Gouverneur Cathy Berx: “De voorbije jaren heb ik Peter Mertens leren kennen als een buitengewoon toegewijde en professionele steunpilaar van het Nationaal Crisiscentrum. Als teamspeler met een scherpe geest en veel ervaring is hij de juiste persoon om mijn kabinet voortaan te leiden. Tegelijk dank ik Sara Claes meest hartelijk voor de uitstekende wijze waarop zij als  kabinetschef a.i. het kabinet rechthield in zeer uitdagende tijden”.  

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN


    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    Wandel mee over de paarse heide
    zondag 6 september 2020 om 10u – provinciaal domein Kesselse Heide (2560 Nijlen)

    Bloeiende Calluna vulgaris kleurt heidevlakte paars

    Wanneer de zomer ten einde loopt, is de Kesselse Heide op haar mooist. De struikheide staat in bloei en de open heidevlakten kleuren paars. De gids vertelt je hoe dit landschap is ontstaan en waarom er zoveel inspanningen worden geleverd om het in stand te houden. Je ontdekt ook welke planten en dieren de heide zo uniek maken. Trek je stapschoenen aan en wandel mee! Afspraak op zondag 6 september 2020 om 10u aan de parking Kesselse Heide, Lindekensbaan in 2560 Nijlen.

     

    Reserveer jouw deelname online

    Deelnemen aan deze gegidste natuurwandeling is gratis. Reserveer echter tijdig je deelname via www.provincieantwerpen.be > Kalender Kesselse Heide want volzet is volzet.

     

    Meer info nodig?

    Contacteer de domeinwachters via T 03 360 52 18.

     

     

    Struikheide (Calluna vulgaris) kleurt de Kesselse Heidepaars - Copyright: PGRA voor provincie Antwerpen.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer en waar:

    Zondag 6 september 2020 om 10u.

    Afspraak op de parking van de Kesselse Heide, Lindekensbaan in 2560 Nijlen.

     

    Deelnemen:

    Gratis! Vooraf inschrijven verplicht.

    Reserveer je deelname vanaf vandaag via www.provincieantwerpen.be > Kalender Kesselse Heide

    Meer info bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.

     

    Website:

    www.provincieantwerpen.be > Kalender Kesselse Heide

     

    Social media:

    https://www.facebook.com/kesselseheide/

    www.twitter.com > DeDomeinen

     

    Beleidsverantwoordelijke:

    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen

    Helke Verdick, woordvoerder Jan De Haes

    T 03 240 58 95  
    E helke.verdick@provincieantwerpen.be



      

    Algemene persinfo provincie Antwerpen| Uitschrijven






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOGESCHOOL

     

     

     

     

    Persbericht 17 augustus2020

    Opvallend meer inschrijvingen voor opleiding Verpleegkunde

     

    Terwijl de opleiding Verpleegkunde het al enkele jaren moeilijker had om nieuwe studenten aan te trekken, lijkt er tijdens deze gezondheidscrisis bij AP Hogeschool Antwerpen een kentering aan de gang. Momenteel staat de teller op bijna dubbel zoveel inschrijvingen als vorig jaar. De coronacrisis zorgt duidelijk voor een andere kijk op het beroep.

     

    “De 4-jarige bacheloropleiding Verpleegkunde leidt studenten op tot professionals in een knelpuntberoep. Werkzekerheid is dus zeker een grote troef voor deze opleiding en verklaart voor een deel de verhoogde belangstelling. Maar er lijkt dit jaar meer aan de hand,” aldus Eva Van der Linden, opleidingshoofd Verpleegkunde bij AP Hogeschool. 

     

    In vergelijking met dezelfde periodevorig jaar noteert AP Hogeschool Antwerpen nu bijna dubbel zoveel inschrijvingen voor de bachelorVerpleegkunde.

     

    “Het beroep van verpleegkundige is de afgelopen weken volop in beeld gekomen. Ook de spannende, dringende kant van de job werd plots erg zichtbaar. Het grote publiek heeft daardoor een ander beeld van het beroep gekregen. Bovendien zijn onze studenten Verpleegkunde ook altijd, vrijwillig en met veel enthousiasme in de frontlinie blijven staan. Tijdens de lockdown liepen ze verder stage in de ziekenhuizen, en momenteel bemannen ze het Covid-testdorp in Antwerpen. Dat engagement trekt jongeren blijkbaar opnieuw aan.”

     

     

    De inschrijvingen voor alle opleidingen aan de hogeschool verlopen dit jaar grotendeels online. Ook dat lijkt kandidaat studenten niet af te schrikken. Voorlopig heeft de corona-crisis geen invloed op de inschrijvingen bij AP Hogeschool.

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EKEREN

    17 | 08 | 20

     

    Kandidaten gezocht voor uitbating cafetaria De Schinde in Ekeren

     

    AG VESPA is op zoek naar een gemotiveerde uitbater voor de cafetaria aan zwembad De Schinde in Ekeren.

     

    Zwembad De Schinde ligt in het centrum van Ekeren en maakt deel uit van een sportsite in het Hagelkruispark. Dit park wordt intensief gebruikt door sporters, scholen en buurtbewoners. Naast het zwembad is er een voetbalveld, een atletiekpiste en een sportgebouw voor gym en dans. Verder is er ook een speeltuin die zichtbaar is vanop het terras van de cafetaria. Voor deze cafetaria wordt nu een nieuwe uitbater gezocht.

     

    De cafetaria beschikt over een multifunctionele verbruiksruimte van 181 m² met gebruiksklare toog, een keuken van 19 m², een berging van 35 m² en sanitaire voorzieningen. Als enige gebouw op de sportsite heeft de cafetaria ook een terras (85 m²). De keuken en de verbruiksruimte met zicht op het zwembad hoeven alleen nog ingericht worden door de nieuwe uitbater.

     

    De concessie wordt afgesloten voor een periode van negen jaar en gaat in op 1 december 2020. De minimumvergoeding bedraagt 12.000 euro per jaar, exclusief btw. Een belangrijke voorwaarde van de overeenkomst is dat de concessiehouder zelf de cafetaria uitbaat. Het is niet toegestaan om de cafetaria te verhuren of een onderconcessie af te sluiten.

     

    Kandidaten die de cafetaria wensen uit te baten kunnen hiervoor een bod met projectvoorstel onder gesloten omslag indienen uiterlijk op vrijdag 9 oktober 2020 om 14 uur. De bundel en inschrijvingsformulieren zijn terug te vinden op www.agvespa.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!