Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    22-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DISTRICT MERKSEM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    21 | 08 | 20

     

    Toch nog kermis in Merksem deze zomer

     

    Tussen 22 augustus en 2 september vinden er twee kermissen plaats in Merksem. Bezoekers moeten de geldende coronamaatregelen in acht nemen.

    Het zag er lang naar uit dat de twee zomerkermissen in Merksem niet konden doorgaan omwille van corona. Mits naleving van een aantal maatregelen, kunnen de Merksemnaren echter toch komen genieten van kermisplezier in de Laaglandlaan en op het Sint-Franciscusplein.

    De kermis in de Laaglandlaan die gepland was van 1 tot en met 4 augustus vindt in plaats daarvan plaats van 22 tot en met 25 augustus. De grote kermis van 29 augustus tot en met 2 september vindt plaats op het Sint-Franciscusplein, en niet op het Kroonplein zoals oorspronkelijk gepland.  

    Bezoekers dienen rekening te houden met de geldende coronamaatregelen.

    Markt verandert eenmalig van plaats

    Omwille van deze tweede kermis kan de markt op 1 september niet worden opgesteld op het Sint- Franciscusplein. De kramen verschuiven naar de Jaak De Boeckstraat. Tijdens de markt kan er geen autoverkeer in de straat en geldt er een parkeerverbod van 6 uur ’s ochtends tot 15 uur.

     

    E

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BERICHT

     

     

    21 | 08 | 20

     

    26 Antwerpse straten versneld uitgerold als (woon)erf

     

    Het Antwerpse stads- en districtsbestuur maken versneld werk van een voetgangersvriendelijke 16de-eeuwse binnenstad en willen Antwerpen als wandelstad op de kaart te zetten. Nog dit jaar worden 26 straten versneld uitgerold als (woon)erf in afwachting van een definitieve heraanleg.

     

    De 26 straten in het district Antwerpen krijgen een nieuwe, tijdelijke inrichting met onder andere fleurige schilderingen op het wegdek. Op die manier worden ze nu al een (woon)erf in afwachting van een definitieve heraanleg en wordt voor de voetgangers extra ruimte gecreëerd. Zeker in de historische binnenstad, waar de meeste voetpaden vandaag te smal zijn voor twee voetgangers die elkaar willen passeren, biedt een (woon)erf een grote meerwaarde.

     

    Bij de tijdelijke inrichting blijft de toegankelijkheid voor verschillende diensten zoals nooddiensten, leveringen en afvalophaling steeds verzekerd. De proefopstelling wordt gemonitord door de stad en loopt automatisch af op het moment dat de straat heraangelegd wordt naar een permanent ingericht (woon)erf. Momenteel onderzoekt de stad nog of er verschillende andere straten in het historisch centrum ook versneld als (woon)erf kunnen worden ingericht.

     

    Opsomming van de straten

    1. Dries
    2. Drukkerijstraat
    3. Engelse Beurs
    4. Heilige Geeststraat
    5. Hofstraat
    6. Huikstraat
    7. Jeruzalemstraat
    8. Keistraat
    9. Kleine Goddaard
    10. Kleine Kraaiwijk
    11. Kommekensstraat
    12. Korte Vlierstraat
    13. Lange Doornikstraat
    14. Lange Sint-Annastraat
    15. Nosestraat
    16. Peterseliestraat
    17. Pottenbrug
    18. Saucierstraat
    19. Sint-Andriesplaats
    20. Stoofstraat
    21. Tabakvest (tussen Leopoldstraat en Oudevaartplaats)
    22. Veemarkt
    23. Vrijdagmarkt
    24. Zakstraat
    25. Zand
    26. Zirkstraat

     

    Uniforme uitrol
    Een pakket van uniforme maatregelen zorgt ervoor dat de tijdelijke inrichting voldoende herkenbaar, leesbaar en afdwingbaar is als een (woon)erf.

    • Aan het begin en einde van de straat wordt het wettelijke verkeersbord voor (woon)erven geplaatst.
    • Parkeervakken worden duidelijk afgebakend met witte lijnen en voorzien van de letter ’P’.
    • Aan het begin van de straat wordt aanvullend een opvallende en fleurige schildering aangebracht op het wegdek, waarin het woord 'woonerf' en de vermelding ‘20 km/u’ verwerkt is.
    • Op regelmatige afstand worden gelijkaardige opvallende schilderingen op de straat aangebracht om alle weggebruikers eraan te herinneren dat voetgangers de volledige breedte van de straat mogen gebruiken.

    Aanvullend wordt in 10 van de 26 straten op een of meerdere plaatsen een asverschuiving ingericht om de snelheidslimiet van 20 km/uur af te dwingen: Dries; Drukkerijstraat; Huikstraat; Keistraat; Korte Vlierstraat; Lange Doornikstraat; Lange Sint-Annastraat; Saucierstraat; Tabakvest en Veemarkt. De asverschuivingen worden waar mogelijk ondersteund door straatobjecten zoals onder meer plantenbakken, jerseys (betonblokken) en/of fietsbeugels.

    Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Het wooncomfort en de leefbaarheid voor de bewoners zal hierdoor merkelijk verhogen, en bezoek wordt aantrekkelijker. Een aantal horeca- en handelszaken kan hierdoor een nieuwe impuls krijgen.”

    Bewoners en handelaars van de tijdelijke (woon)erven ontvangen een informatiepakket met poster in dezelfde stijl als de opvallende schilderingen. Door de poster aan hun raam op te hangen, helpen ze om de nieuwe verkeerssituatie extra herkenbaar te maken.

    Wat zijn de regels in een (woon)erf?

    In een (woon)erf mogen voetgangers de volledige straat gebruiken, kinderen mogen er spelen en auto’s zijn er te gast tegen maximum 20 kilometer per uur. Het wegdek is niet opgedeeld in voetpad en rijweg. Parkeren gebeurt in afgebakende vakken voorzien van een ‘P’.

     

    Leefbare en veiligere straten door (woon)erven

    De stad wil door het inzetten van de (woon)erven automatisch een correcter snelheidsgedrag afdwingen bij automobilisten. Aan de hand van een aangepaste infrastructuur voelen ze intuïtiever aan waar zij vlot kunnen doorrijden of voorrang moeten verlenen. Daarnaast dragen de voetgangersvriendelijke gebieden ook bij aan een leefbare en open binnenstad met in de eerste plaats ruimte voor voetgangers, fietsers en bewoners.

     

    Op www.antwerpen.be/voetgangersstaat meer info over woonerven en voetgangers in de stad.

     

    E

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    20 augustus 2020

     

     

    Blauwalgen aangetroffen in kanaal Bocholt-Herentals en kanaal naar Beverlo: bijkomend captatieverbod van kracht

     

      

    Recente metingen uitgevoerd door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) wijzen uit dat er blauwalgenbloeien zijn aangetroffen in de Kempische kanalen en meer bepaald op de Zuid-Willemsvaart, (delen van) het kanaal Bocholt-Herentals en (delen van) het kanaal naar Beverlo.  Omdat blauwalgen gezondheidsrisico’s inhouden voor mens en dier, stelt de gouverneur er een captatieverbod in voor het besproeien van consumptie- en voedergewassen alsook voor het drenken van vee.


    Wat zijn blauwalgen?

    Cyanobacteriën of blauwalgen vormen een blauwgroene, soms roodbruine, olieachtige laag op het water en houden gezondheidsrisico's in voor mens en dier. Deze schadelijke bacteriën komen vooral voor in waterlopen en/of vijvers met (nagenoeg) stilstaand water. Zij ontwikkelen zich bij aanhoudend warm en droog weer.

    Voor meer info over blauwalgen:

    https://www.vmm.be/water/kwaliteit-waterlopen/blauwalgen

    Politiebesluit voor delen van het kanaal Bocholt-Herentals en het kanaal naar Beverlo

    In de Zuid-Willemsvaart, (delen van) het kanaal Bocholt-Herentals en (delen van) het kanaal naar Beverlo in de provincie Antwerpen werd zopas blauwalg vastgesteld. Omwille van de gezondheidsrisico’s vaardigt gouverneur Cathy Berx in overleg met de VMM, de provincie Limburg en De Vlaamse Waterweg Nv een politiebesluit uit dat in de besmette zones een captatieverbod oplegt voor het besproeien van consumptie- en voedergewassen evenals voor het drenken van vee.

    Het besluit geldt enkel voor:

    • Kanaal Bocholt-Herentals (provinciegrens tot kmp 31.1 (net opwaarts sluis 4, Dessel);
    • Kanaal naar Beverlo (van provinciegrens tot kmp 5 (ophaalbrug NV Nyrstar).

    Captatieverbod

    Voor deze kanalen gelden volgende maatregelen:

    • In de drijflaag en de omgeving ervan is het verboden om water te capteren voor het besproeien van consumptie- en voedergewassen. Het water mag ook niet gebruikt worden als drinkwater voor vee.
    • Voor meer info over de blauwalgenbloei in Vlaanderen:

                 https://www.vlaamsewaterweg.be/nieuws/blauwalgen-actueel


    Zwemmen in kanalen is en blijft als steeds absoluut verboden, zie ook https://www.visuris.be/zwemmen).

    In bijlage:

    • Tekst van het politiebesluit 20/08/2020

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Provincie Antwerpen

    21 | 08 | 2020

    Provincie Antwerpen brengt Europa op de regionale televisie

    Enkele beelden uit de reeks - Copyright: Provincie Antwerpen


    Van 24 tot 28 augustus toont ‘Europa bij ons’ op ATV en RTV resultaten van Europese projecten


    Op maandag 24 augustus gaat de reeks ‘Europa bij ons’ van start op RTV en ATV. In negen afleveringen worden, verdeeld over beide zenders, evenveel Europese projecten uitgediept. Daarnaast lanceert de provincie Antwerpen de website www.europabijons.be, hier kunnen burgers op een kaart bekijken wat Europa zoal bij ons in de buurt doet.

    Met de reeks ‘Europa bij ons’ brengt de provincie Antwerpen concrete voorbeelden van Europese projecten tot bij de burger. De reeks wil op een toegankelijke manier tonen wat Europa zoal bij ons doet. De afleveringen tonen projecten uit hele provincie met diverse thema’s zoals mobiliteit, duurzaamheid en zorginnovatie. Samen met de reeks lanceert provincie Antwerpen ook de website www.europabijons.be. Hier ontdek je wat Europa doet bij ons in de provincie Antwerpen.



    “Via het Europese cohesiebeleid investeerde Europa de afgelopen 6 jaar meer dan 100 miljoen euro in de provincie Antwerpen. Wij zijn als provinciebestuur nauw betrokken bij de uitvoering van de Europese programma’s en daar worden wij allemaal beter van. De Europese projecten die we samen realiseren zorgen voor onder andere extra tewerkstelling, een betere mobiliteit, extra natuurontwikkeling en investeringen in onderzoek en innovatie.”, vertelt Kathleen Helsen, gedeputeerde voor Europese samenwerking.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus

    Waar:
    ATV en RTV – Elke avond vanaf 18u30

    Meer info:
    www.europabijons.be

     

    Over Europa bij ons:

    Met deze reeks brengt de provincie de resultaten van de afgelopen programmaperiode naar het brede publiek. Deze reeks kwam tot stand met financiële steun van EFRO Vlaanderen en Interreg Vlaanderen Nederland.

     

    Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Vlaanderen ondersteunt onderzoek en innovatie in Vlaanderen. Het wil ook bijdragen aan de ontwikkeling van Vlaanderen als een competitieve, koolstofarme en KMO-vriendelijke economie. Hierbij is er speciale aandacht voor stedelijke gebieden.

     

    Interreg-Vlaanderen Nederland is een programma van de Europese Unie, gericht op de samenwerking aan de Vlaams-Nederlandse grens. Het streeft naar slimme, duurzame en inclusieve groei in de grensregio, door innovatie, vergroening en een betere benutting van het arbeidspotentieel.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN


    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    Zomerzoektocht ‘in het spoor van de eekhoorn’
    t/m 13 september 2020 in het provinciaal groendomein Rivierenhof (2100 Antwerpen Deurne)

    Deze zomer zet het Rivierenhof voluit in op betaalbare staycation-activiteiten voor een veilige vakantie dichtbij huis. Tijdens de zomerzoektocht ‘in het spoor van de eekhoorn’ beleef je op je eentje of met je bubble uren speurplezier in de tofste tuin van de Antwerpse metropool.

    Verwarde pluimstaart leidt speurders naar Rivierenhof

    Eekhoorn Skwirrel viel uit een boom en lijdt aan geheugenverlies. Help jij de onfortuinlijke parkbewoner weer op weg? Via een boeiende zoektocht ontdek je de mooiste en meest verrassende hoekjes van het Rivierenhof. Voor slechts vijf euro haal je de brochure bij de domeinwachters en beleef je ontzettend veel plezier in de natuur.

     

    Zomerzoektocht ‘in het spoor van de eekhoorn’

    • tot 13 september 2020
    • aankoop en startpunt: Infopunt Domeinwacht, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne
    • balie open elke dag tussen 9u en 18u
    • 5 euro per boekje (gepast cash of elektronisch betalen)
    • voor iedereen en alle leeftijden (6+)

     

    Meer info nodig?

    De domeinwachters van het Rivierenhof staan je graag te woord via T 03 360 52 18.

     

    Laatste weken! Wie helpt de onfortuinlijke parkbewoner Skwirrel weer op weg? - Copyright: provincie Antwerpen









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Peter Mertens start als kabinetschef bij gouverneur Cathy Berx

    20 augustus 2020

    Over enkele dagen gaat Peter Mertens aan de slag als kabinetschef bij gouverneur Cathy Berx.  Van de vele kandidaten die reageerden op de vacature die in maart werd uitgeschreven, kwam hij als beste kandidaat naar voren. Gouverneur Cathy Berx is bijzonder  verheugd dat Peter Mertens haar team komt versterken.

    Na een opleiding in Politieke en Sociale Wetenschappen, legde Peter Mertens zich toe op het vakgebied van communicatie. Met 18 jaar dienst bij het Nationaal Crisiscentrum als woordvoerder en directeur communicatie heeft hij heel wat relevante ervaring.  Zowel samenwerken met verschillende overheden in eigen land en onze buurlanden als netwerking en overleg zijn hem erg vertrouwd. Binnen het Nationaal Crisiscentrum  kreeg hij de kans om de dienst communicatie uit te bouwen, en kan hij terugblikken op heel wat mooie realisaties en vernieuwende initiatieven, zoals het verwittigingssysteem BE-Alert en de oprichting van Team D5 ter ondersteuning van overheden in de informatie aan de bevolking bij noodsituaties.

    Voor Peter Mertens, afkomstig uit Puurs, zijn onze provincie en de gouverneur geen onbekende.  Zo droegen hij en zijn team al meermaals bij aan de crisiscommunicatie van gemeenten en van de gouverneur.

    Peter Mertens: “Graag zet ik me verder in voor de dienstverlening aan de burger, in een functie waar ik mee richting kan geven aan de dynamiek van de organisatie. Om mee te werken aan oplossingen. Om de gouverneur te ondersteunen in haar opdrachten, samen met een geolied team.”

    Gouverneur Cathy Berx: “De voorbije jaren heb ik Peter Mertens leren kennen als een buitengewoon toegewijde en professionele steunpilaar van het Nationaal Crisiscentrum. Als teamspeler met een scherpe geest en veel ervaring is hij de juiste persoon om mijn kabinet voortaan te leiden. Tegelijk dank ik Sara Claes meest hartelijk voor de uitstekende wijze waarop zij als  kabinetschef a.i. het kabinet rechthield in zeer uitdagende tijden”.  

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN


    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    Wandel mee over de paarse heide
    zondag 6 september 2020 om 10u – provinciaal domein Kesselse Heide (2560 Nijlen)

    Bloeiende Calluna vulgaris kleurt heidevlakte paars

    Wanneer de zomer ten einde loopt, is de Kesselse Heide op haar mooist. De struikheide staat in bloei en de open heidevlakten kleuren paars. De gids vertelt je hoe dit landschap is ontstaan en waarom er zoveel inspanningen worden geleverd om het in stand te houden. Je ontdekt ook welke planten en dieren de heide zo uniek maken. Trek je stapschoenen aan en wandel mee! Afspraak op zondag 6 september 2020 om 10u aan de parking Kesselse Heide, Lindekensbaan in 2560 Nijlen.

     

    Reserveer jouw deelname online

    Deelnemen aan deze gegidste natuurwandeling is gratis. Reserveer echter tijdig je deelname via www.provincieantwerpen.be > Kalender Kesselse Heide want volzet is volzet.

     

    Meer info nodig?

    Contacteer de domeinwachters via T 03 360 52 18.

     

     

    Struikheide (Calluna vulgaris) kleurt de Kesselse Heidepaars - Copyright: PGRA voor provincie Antwerpen.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer en waar:

    Zondag 6 september 2020 om 10u.

    Afspraak op de parking van de Kesselse Heide, Lindekensbaan in 2560 Nijlen.

     

    Deelnemen:

    Gratis! Vooraf inschrijven verplicht.

    Reserveer je deelname vanaf vandaag via www.provincieantwerpen.be > Kalender Kesselse Heide

    Meer info bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.

     

    Website:

    www.provincieantwerpen.be > Kalender Kesselse Heide

     

    Social media:

    https://www.facebook.com/kesselseheide/

    www.twitter.com > DeDomeinen

     

    Beleidsverantwoordelijke:

    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen

    Helke Verdick, woordvoerder Jan De Haes

    T 03 240 58 95  
    E helke.verdick@provincieantwerpen.be



      

    Algemene persinfo provincie Antwerpen| Uitschrijven






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOGESCHOOL

     

     

     

     

    Persbericht 17 augustus2020

    Opvallend meer inschrijvingen voor opleiding Verpleegkunde

     

    Terwijl de opleiding Verpleegkunde het al enkele jaren moeilijker had om nieuwe studenten aan te trekken, lijkt er tijdens deze gezondheidscrisis bij AP Hogeschool Antwerpen een kentering aan de gang. Momenteel staat de teller op bijna dubbel zoveel inschrijvingen als vorig jaar. De coronacrisis zorgt duidelijk voor een andere kijk op het beroep.

     

    “De 4-jarige bacheloropleiding Verpleegkunde leidt studenten op tot professionals in een knelpuntberoep. Werkzekerheid is dus zeker een grote troef voor deze opleiding en verklaart voor een deel de verhoogde belangstelling. Maar er lijkt dit jaar meer aan de hand,” aldus Eva Van der Linden, opleidingshoofd Verpleegkunde bij AP Hogeschool. 

     

    In vergelijking met dezelfde periodevorig jaar noteert AP Hogeschool Antwerpen nu bijna dubbel zoveel inschrijvingen voor de bachelorVerpleegkunde.

     

    “Het beroep van verpleegkundige is de afgelopen weken volop in beeld gekomen. Ook de spannende, dringende kant van de job werd plots erg zichtbaar. Het grote publiek heeft daardoor een ander beeld van het beroep gekregen. Bovendien zijn onze studenten Verpleegkunde ook altijd, vrijwillig en met veel enthousiasme in de frontlinie blijven staan. Tijdens de lockdown liepen ze verder stage in de ziekenhuizen, en momenteel bemannen ze het Covid-testdorp in Antwerpen. Dat engagement trekt jongeren blijkbaar opnieuw aan.”

     

     

    De inschrijvingen voor alle opleidingen aan de hogeschool verlopen dit jaar grotendeels online. Ook dat lijkt kandidaat studenten niet af te schrikken. Voorlopig heeft de corona-crisis geen invloed op de inschrijvingen bij AP Hogeschool.

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EKEREN

    17 | 08 | 20

     

    Kandidaten gezocht voor uitbating cafetaria De Schinde in Ekeren

     

    AG VESPA is op zoek naar een gemotiveerde uitbater voor de cafetaria aan zwembad De Schinde in Ekeren.

     

    Zwembad De Schinde ligt in het centrum van Ekeren en maakt deel uit van een sportsite in het Hagelkruispark. Dit park wordt intensief gebruikt door sporters, scholen en buurtbewoners. Naast het zwembad is er een voetbalveld, een atletiekpiste en een sportgebouw voor gym en dans. Verder is er ook een speeltuin die zichtbaar is vanop het terras van de cafetaria. Voor deze cafetaria wordt nu een nieuwe uitbater gezocht.

     

    De cafetaria beschikt over een multifunctionele verbruiksruimte van 181 m² met gebruiksklare toog, een keuken van 19 m², een berging van 35 m² en sanitaire voorzieningen. Als enige gebouw op de sportsite heeft de cafetaria ook een terras (85 m²). De keuken en de verbruiksruimte met zicht op het zwembad hoeven alleen nog ingericht worden door de nieuwe uitbater.

     

    De concessie wordt afgesloten voor een periode van negen jaar en gaat in op 1 december 2020. De minimumvergoeding bedraagt 12.000 euro per jaar, exclusief btw. Een belangrijke voorwaarde van de overeenkomst is dat de concessiehouder zelf de cafetaria uitbaat. Het is niet toegestaan om de cafetaria te verhuren of een onderconcessie af te sluiten.

     

    Kandidaten die de cafetaria wensen uit te baten kunnen hiervoor een bod met projectvoorstel onder gesloten omslag indienen uiterlijk op vrijdag 9 oktober 2020 om 14 uur. De bundel en inschrijvingsformulieren zijn terug te vinden op www.agvespa.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. provincie Antwerpen

    12 augustus 2020

    Morgen captatieverbod op nagenoeg alle Antwerpse onbevaarbare waterlopen

    Vanaf 13 augustus 2020 wordt het captatieverbod op onbevaarbare waterlopen binnen de provincie Antwerpen uitgebreid.

     

    De Antwerpse gouverneur Cathy Berx kondigt via politiebesluit een uitbreiding van het captatieverbod voor onbevaarbare waterlopen af. Het verbod is nodig ter bescherming van het (grond)watersysteem en de valleigebieden die zeer gevoelig zijn voor de gevolgen van droogte.

    Op basis van peil- en debietmetingen, uitgevoerd door de provincie Antwerpen en de Vlaamse milieumaatschappij (VMM), blijkt dat de waterpeilen de afgelopen weken sterk gedaald zijn. De ecologische toestand van alle waterlopen gaat zienderogen achteruit en verschillende waterlopen zijn zelfs gedeeltelijk drooggevallen.

     

    Op een aantal waterloopsegmenten is vissterfte vastgesteld en zijn kleinschalige reddingsacties opgezet om vissen te verplaatsen naar een nabijgelegen waterloop waarin wel nog voldoende water aanwezig is. Er zijn echter nog maar weinig waterlopen met  voldoende water om te dienen als toevluchtsoord voor de beekfauna.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Foto 1: Tappelbeek droog sinds 27 juli 2020                                    Foto 2: Vissterfte Rode Loop (Oud-Turnhout)

    Het door de Vlaamse droogtecommissie geadviseerde kader “ecologische kwetsbaarheid van onbevaarbare waterlopen bij droogte” is toegepast op de huidige hydrologische toestand van de onbevaarbare waterlopen in de provincie Antwerpen. Hieruit volgt dat een captatieverbod voor nagenoeg heel de provincie Antwerpen is aangewezen.

     

    Voor de precieze locatie van de afgebakende stroomgebieden wordt verwezen naar de kaart hieronder of de online kaarten op onderstaande links. De stand van zaken van de captatieverboden en een interactieve kaart zijn te raadplegen via www.cathyberx.be, www.provincieantwerpen.be/waterlopen of de twitteraccount van de provinciale dienst Integraal Waterbeleid.

    Wat is een captatieverbod?

    Dit captatieverbod betekent dat er geen water uit gecategoriseerde waterlopen mag opgepompt worden. Het captatieverbod geldt niet voor hulpdiensten bij noodgevallen, het beperkt capteren van drinkwater voor vee of voor het beperkt capteren van aanmaakwater voor gewasbeschermingsmiddelen. Het provinciaal captatieverbod is niet van toepassing op bevaarbare waterlopen, waarvoor de richtlijnen gelden van De Vlaamse Waterweg.

     

    Algemeen spaarzaam watergebruik tot zeker eind augustus

    Het is altijd belangrijk om spaarzaam om te gaan met ons kostbaar water en niet-essentiële toepassingen te vermijden. Door de huidige algemene droogtetoestand is het extra belangrijk om zeker tot het einde van de maand augustus 2020 geen water te gebruiken voor het sproeien van gazon, wassen van auto’s, kuisen van verharde oppervlaktes, en andere toepassingen die kunnen worden uitgesteld. Het gaat hierbij niet alleen om drinkwater maar om alle types van water.

     

    De provincie Antwerpen monitort de toestand voortdurend. Op 7 mei 2020 stelde gouverneur Cathy Berx een captatieverbod in voor onbevaarbare waterlopen. Er volgden uitbreidingen op 21 mei en 3 juni 2020. Op 16 juli 2020 werd dit verbod deels opgeheven omdat voor een aantal specifieke waterlopen de debieten en waterpeilen voldoende waren hersteld dankzij de neerslag van begin juli.

     

    In bijlage:

    • Politiebesluit uitbreiding captatieverbod 12/08/2020
    • FAQ captatie
    • Overzichtskaart gebieden captatieverbod provincie Antwerpen
    • Foto’s uit persbericht (Tappelbeek en vissterfte Rode Loop) als extra bijlage










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GAIA

    GAIA

    We dienen klacht in tegen wrede Reuzegommers


    Beste dierenvriend,

    Levende vissen naar binnen werken. Een big dettol laten drinken en nadien het arme dier afknallen. Een aal de kop afbijten en opeten. Een levende muis in de blender tot moes herleiden. Klinkt het te gruwelijk om waar te zijn? Niet voor een aantal leden van Reuzegom. Voor hen zijn dat allemaal normale dooprituelen. Ze zijn er zelfs fier op.

    In 2009 dienden we al klacht in tegen een aantal psychopaten van Reuzegom die een biggetje, Spekkie, mishandeld hadden. Ze sleurden het arme dier van kot naar kot, lieten hem dettol drinken en knalden Spekkie daarna af met een karabijn. Daarna vonden ze het nog grappig om het arme dier een sigaret in de mond te steken terwijl het geroosterd werd. Ik lach daar niet mee, beste dierenvriend. Ik vind dat psychopathisch gedrag van individuen zonder enig normbesef.
     

     

     

    Weet u wat nog het ergste van allemaal is? Ze konden toen misschien gestopt worden indien ze een strenge straf hadden gekregen. De realiteit? Ze betaalden elk 400 euro, erkenden dat de toen gepleegde feiten strafbaar zijn en in ruil verzekerden ze er zich zo van dat de feiten niet zouden voorkomen in hun strafregister (en dus geheim zouden blijven voor toekomstige werkgevers).

    Bovendien hadden de leden van Reuzegom in 2013, op hun communiezieltje, aan het parket, moeten beloven geen gewervelde dieren meer te betrekken in hun dooprituelen en in overleg met ons moest de Antwerpse Gilde van studentenverenigingen, waaronder Reuzegom valt, een charter uitwerken dat het gebruik van dieren bij dooprituelen verbiedt. We hebben het herhaaldelijk gevraagd, het is nooit gebeurd. Helaas is er nu een mensenleven verloren gaan. Onze gedachten gaan dan ook uit naar de familie en vrienden van Sanda Dia.

     

    Maar ook de inbreuken op de dierenwelzijnswetgeving moeten serieus genomen worden. Wij stellen ons dan ook burgerlijke partij want anders neemt niemand het op voor de dieren die wreed mishandeld werden. Wij willen dat diegenen die verantwoordelijk zijn voor wrede dierenmishandeling, zich moeten verantwoorden voor de rechtbank en deze keer werkelijk gestraft worden.

    Zo is er Jef S. die de ‘schachtenpap’ prepareerde door onder meer een levende muis door de blender te halen. Beste dierenvriend, behalve het vreselijke feit dat er nu een mensenleven te betreuren valt, werden opnieuw dieren mishandeld en wreedheden gepleegd. Alle strafbare feiten moeten vervolgd worden.

    De gepleegde dierenmishandelingen mogen niet onder de mat geveegd worden. Daarom wil GAIA deze keer effectief vervolging, ook voor de wrede mishandelingen van dieren tijdens die walgelijke dooprituelen. Geen minnelijke schikkingen meer. Wij willen echte gerechtigheid! 

    Mag ik rekenen op uw steun?

    Met (dier)vriendelijke groet

    Michel Vandenbosch
    Voorzitter van GAIA

    PS Er is ook goed nieuws. Nadat GAIA hem gewezen had op de aanslepende schande van weidedieren in de hitte zonder beschutting, heeft Vlaams dierenminister Ben Weyts (N-VA) officieel meegedeeld dat hij de wettelijke verplichting op beschutting zal uitbreiden naar alle weidedieren. De woorden zijn er, nu de daden nog.

    Beste dierenvriend, ziet u dieren in de weide zonder beschutting, zonder vers water, die in nood zijn? Aarzel dan zeker niet om de Dienst Dierenwelzijn (1700 en dierenwelzijn@vlaanderen.be) en de lokale politie te verwittigen. U mag ook steeds alle info (beeldmateriaal, locatie, …) doorgeven aan ons via info@gaia.be. Helaas kunnen wij zelf niet ingrijpen ter plaatse (hoe graag we ook zouden willen) maar we kunnen wel proberen mistoestanden aan de kaak te stellen en de zaak mee op te volgen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Gouverneur vaardigt algemeen vuur- en rookverbod uit voor natuurgebieden in provincie Antwerpen, kampvuurverbod in hele provincie

     

      

    Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigde code oranje af voor de provincie Antwerpen. Doordat het erg droog is in onze natuur -en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er erg groot. Daarom geldt er vanaf vandaag opnieuw een rook -en vuurverbod in deze gebieden. Omdat het ook elders in de provincie droog en brandgevaarlijk is, zijn kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie verboden. Van 20 mei tot 4 juni was er al een eerste keer zo’n verbod ingesteld in onze provincie.

    Wat betekent code oranje?
    Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) paste de brandwaarschuwingsindex voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen deze week aan naar fase oranje: ORANJE: Hoog gevaar. Wees voorzichtig! Als er een brand uitbreekt rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens in de Kalmthoutse Heide en op het Groot Schietveld worden elke dag bemand.

    Een rook- en vuurverbod in natuurgebieden, open vuren overal verboden
    Om bos- en natuurbranden te voorkomen, kondigt gouverneur Cathy Berx vandaag een politiebesluit af dat een absoluut rookverbod oplegt in de natuur- en heidegebieden en bossen in de provincie Antwerpen, alsook een verbod om vuur in open lucht te maken. Dat verbod geldt voor het volledige grondgebied in de provincie: het is nergens toegestaan een open vuur/kampvuur te maken.

    Politiebesluit in bijlage

    Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen: ‘Aan al wie tijdens het tropische weekend buitenkomt en gaat ontspannen in de natuur: doe dat verstandig en op veilige afstand, met maximale aandacht voor de extra maatregen die in onze provincie van kracht zijn tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19. Bovendien vraag ik aan iedereen om maximaal waakzaam en alert te zijn voor vuur in de natuur. Zorg goed voor jezelf, voor anderen, én ook voor onze bossen en heide- en natuurgebieden.’

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hemel

     

    bericht

      vallende sterren

    Meer vallende sterren tussen 8 en 14 augustus

     

    Jaarlijks trekt de aarde door de Perseïdenzwerm, een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle. Heel wat stofdeeltjes botsen dan met de dampkring van de aarde, en veroorzaken kortstondig een lichtstreep aan de hemel. Dit verschijnsel is een vallende ster of meteoor.

     

    Vanaf 8 augustus stijgt de activiteit van de Perseïden sterk tot aan het maximum in de nacht van 12 op 13 augustus. Door de hoge stand van de radiant (de plaats vanwaar de meteoren van een zwerm vandaan te lijken komen) aan de hemel, is het grootste aantal Perseïden in de tweede helft van de nacht te zien. 

     

    Om deze meteoren waar te nemen is geen telescoop of verrekijker nodig: het volstaat om met het blote oog een kwartiertje te kijken naar een willekeurige plaats aan de hemel, bij voorkeur in een donkere omgeving met weinig lichtvervuiling. Vanuit een stedelijke omgeving (met veel lichtvervuiling) zal het zichtbare aantal meteoren een stuk lager zijn. 

     

    De Maan zal dit jaar minder storen. Het beste moment om Perseïden waar te nemen is rond 4u00. Dan kan je op een donkere plaats tientallen meteoren per uur waarnemen.  

     

    Voor meer info over de Perseïdenzwerm, kijk ook hier naar: https://youtu.be/H3-YhNikyEY

     

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    Nota voor de pers

    •             Voor vragen kunt u terecht bij Urania-directeur Marc Van den Broeck (mvdb@urania.be of 0475/29 11 31)

    •             Actuele sterrenkundige nieuwtjes kunt u ook volgen via Twitter (@urania_hove)

             

    Dit project wordt ondersteund binnen het Actieplan Wetenschapsinformatie en Innovatie, een initiatief van de Vlaamse Gemeenschap

     

     

     

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Provincie Antwerpen


    Provincie Antwerpen

    7 | 08 | 2020

    Deputatie provincie Antwerpen, UNIZO en het Neutraal Syndicaat van Zelfstandigen willen samenwerken aan positieve economische beeldvorming
    Deputatie neemt nieuwe stappen om de economische gevolgen van de coronamaatregelen in te dijken

    De Antwerpse deputatie blijft bezorgd over de sociaaleconomische gevolgen die de extra coronamaatregelen in de provincie veroorzaken. De impact blijft zwaar wegen op onze bedrijven. In eerste lijn zijn het onze ondernemers in de horeca, de toeristische sector en onze winkeliers die zwaar getroffen worden.

     

    Vandaag hebben UNIZO en NSZ de bezorgdheid en de grieven van hun ondernemers bij de deputatie aangekaart. De deputatie deelt hun bezorgdheid. Voor de drie partners blijven  gezondheid en veiligheid van alle inwoners belangrijk. Maar zij concluderen samen dat de economische gezondheid van bedrijven niet uit het oog mag verloren worden. 

    De deputatie, UNIZO Provincie Antwerpen en het  Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen werken vanaf nu samen aan een positieve economische beeldvorming in de provincie Antwerpen. Met de horecasector was er eerder al rechtstreeks contact en vanaf volgende week vervoegen zij het partnerschap.

     

    De Antwerpse deputatie overlegde deze voormiddag ook met de Vlaamse Regering. Samen bespraken ze de economische impact voor de provincie Antwerpen. De deputatie is alvast tevreden dat de Vlaamse regering is ingegaan op de vraag om de steunmaatregelen te versterken en te verlengen tot eind 2020. Zo krijgen alle getroffen bedrijven meer ademruimte.

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Politieverordening van de gouverneur van 5 augustus 2020 betreffende aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus COVID-19 Feiten en context Naar aanleiding van de zeer snelle verspreiding van het coronavirus COVID-19 in België en de naburige landen werd op 13 maart 2020 reeds beslist om in België dringende maatregelen te nemen, die ondertussen verstrengd en opnieuw versoepeld werden. De maatregelen werden getroffen om de verspreiding van de epidemie tegen te gaan ter bescherming van de openbare gezondheid. Door het invoeren van een reeks maatregelen via de diverse Ministeriële besluiten houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, daalden de cijfers van het aantal besmettingen met COVID-19 gestaag. Sinds medio juli 2020 nemen de cijfers inzake de besmettingen met het coronavirus COVID-19 opnieuw toe. Uit de cijfers van Sciensano blijkt bovendien dat het aantal besmettingen het snelst en sterkst stijgt in de provincie Antwerpen. Zonder rekening te houden met een eventuele vertraging in de verwerking van de gegevens nam het aantal positieve gevallen in de week van 18 tot 24 juli 2020 toe met 1100 nieuwe gevallen. Dat is een stijging met 120% in vergelijking met de week voordien. De toestand is ernstig en zorgwekkend, in het bijzonder in de meest getroffen zone Aartselaar, Antwerpen, Boechout, Boom, Borsbeek, Brasschaat, Edegem, Hemiksem, Hove, Kapellen, Kontich, Lint, Mortsel, Niel, Ranst, Rumst, Schelle, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem en Zwijndrecht. Naar aanleiding van deze zeer snelle toename van het aantal besmettingen in de provincie Antwerpen drong de Nationale Veiligheidsraad van 27 juli 2020, die de situatie in Antwerpen besprak in aanwezigheid van de gouverneur, aan op zeer kordate en krachtdadige maatregelen om de situatie in Antwerpen zo snel als mogelijk onder controle te krijgen, ter bescherming van de volksgezondheid en om een nieuwe algemene lockdown maximaal te vermijden. Om de verdere toename van het coronavirus COVID-19 in te dijken, besliste de gouverneur in overleg met de Provinciale Crisiscel, in aanwezigheid van de Directeur-Generaal van het Nationaal Crisiscentrum, aansluitend op de Nationale Veiligheidsraad om, overeenkomstig art. 23 van het ministerieel besluit van 30 juni 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, bovenop de federale maatregelen, in een aantal bijkomende maatregelen te voorzien. De gemeenten kunnen deze maatregelen, rekening houdend met de epidemiologische situatie op het grondgebied en de verdere risico-inschatting en/of bijkomende afwegingen, verder verfijnen en desgevallend verstrengen na overleg. Wanneer bijkomende reactieve maatregelen een impact hebben op andere gemeenten en/of de inzet van bovenlokale middelen vereisen, vindt voorafgaand overleg plaats met de gouverneur en de regionale gezondheidsdienst.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie Antwerpen

    29 juli 2020

    Bijkomende maatregelen provincie Antwerpen van kracht

    Zonet ondertekende gouverneur Cathy Cathy Berx de Politieverordening met daarin de aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus COVID-19 voor de provincie Antwerpen.  Dat betekent dat deze bijkomende maatregelen vanaf nu van kracht zijn op het grondgebied van de provincie.  Deze bijkomende maatregelen zijn, samen met de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad eerder deze week aankondigde, essentieel om de sterke stijging van het aantal besmettingen in de provincie in het algemeen en in stad en regio Antwerpen in het bijzonder, terug te dringen. Deze maatregelen hebben tot gevolg dat we ons sociaal leven de komende 4 weken drastisch moeten reorganiseren.  

    Welke maatregelen gelden voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen?

    • In de provincie geldt een avondklok in die zin dat het openbaar sociaal leven stopt tussen 23.30u en 6.00u. Iedereen moet thuis zijn tussen 23.30u en 6.00u, behalve voor essentiële, niet-uitstelbare verplaatsingen zoals bijvoorbeeld:
    • om dringende medische redenen;
    • verplaatsingen van of naar het werk;
    • bij vertrek naar of terugkeer uit vakantie.

              Cafés en restaurants sluiten om 23.00 uur.

     

    • Mond-neusmaskers. Iedereen boven de leeftijd van 12 jaar moet altijd op het openbaar domein en elke private maar voor het publiek toegankelijke plaats verplicht een masker dat de mond en de neus bedekt of elk ander alternatief in stof bij zich hebben.

     

    • Mond-neusmaskers. In provincie Antwerpen is iedereen boven 12 jaar verplicht om een mondneusmasker te dragen op het publiek domein én op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd.
    • Deze verplichting geldt niet tijdens het nuttigen van eten en drinken en in de private sfeer (thuis).
    • Gelet op het advies van de Wereld Gezondheidsorganisatie dat intensief sporten met mondneusbedekking een gezondheidsrisico inhoudt, geldt deze verplichting evenmin tijdens het intensief sporten.  Dit op voorwaarde dat de sport beoefend wordt in daartoe bestemde sportinfrastructuur en/of op plaatsen en momenten waarop het risico op overdracht van het virus nagenoeg nihil is door de kortstondigheid van het eerder occasioneel kruisen of passeren van een personen.

     

    • In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand van anderhalve meter tussen de gezelschappen te allen tijden gegarandeerd zijn, tenzij de gezelschappen van elkaar gescheiden zijn met een plexiglazen wand of een gelijkwaardig alternatief, met een minimale hoogte van 1,8 meter.
    • In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot vier personen of tot een gezelschap dat bestaat uit personen die behoren tot eenzelfde gezin.
    • Individuele registratie in horecazaken is verplicht. Om contactonderzoek mogelijk te maken moeten deze gegevens gedurende vier weken worden bijgehouden.
    • Voor markten, met inbegrip van de brocante- of rommelmarkten, gelden dezelfde regels als voor winkels. Marktbezoekers winkelen individueel –of slechts in het gezelschap van minderjarige kinderen of een begeleider wanneer men hulpbehoevend is - en niet langer dan 30 minuten. Kramen die gericht zijn op consumptie ter plaatse zijn verboden.
    • Telewerk wordt verplicht, behalve wanneer dit omwille van de aard van de activiteit en functie, volstrekt onmogelijk of onwenselijk is.
    • Alleen contactloos sporten is toegestaan. Sporten in groepsverband met meer dan 10 personen worden verboden voor sporters boven de 18 jaar.
    • Het verkopen van alcohol voor meeneem-gebruik is verboden tussen 22.00 uur en 06.00 uur.

     

    • Samenscholingen van meer dan tien personen zijn verboden in de openbare ruimte.

     

    In de meest getroffen zone (Aartselaar, Antwerpen, Boechout, Boom, Borsbeek, Brasschaat, Edegem, Hemiksem, Hove, Kapellen, Kontich, Lint, Mortsel, Niel, Ranst, Rumst, Stabroek, Schelle, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Zwijndrecht) worden daarenboven nog bijkomende maatregelen genomen.

    • Alle publieksevenementen en feesten zijn verboden en feestzalen moeten sluiten, tenzij voor uitvaartceremonies.
    • Alle kermissen zijn verboden.
    • Alle fitnesscentra sluiten.

    Voormelde zone is bepaald op basis van de evolutie van de verspreiding het virus.   De Provinciale Crisiscel zal elke dag vergaderen om de epidemiologische toestand in de provincie strikt op te volgen evenals de effecten van deze maatregelen strikt op te volgen.

     

    Al deze maatregelen hebben als doel om de veiligheid en gezondheid van iedereen in de provincie Antwerpen zo goed mogelijk te kunnen verzekeren en een verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan.

     

    In bijlage:

     

    • Politieverordening van 29 juli betreffende aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus COVID-19

     

    Voor de volledige tekst kan u ook terecht op www.cathyberx.be, waar ook spoedig een bijkomende, verduidelijkende FAQ verschijnt.

     

     

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen schorsen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering.  Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en rampenmanagement.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    PROVINCIE ANTWERPEN

    CORONA MAATREGELEN

    25 juli 2020

     

    Provinciale Crisiscel Antwerpen: striktere maatregelen om de curve te buigen

    Het is ook aan jou!

     

    Zonet vergaderde de Provinciale Crisiscel van Antwerpen onder leiding van gouverneur Cathy Berx.

     

    De federale gezondheidsinspecteur, artsen en specialisten gaven toelichting bij de huidige epidemiologische toestand in de provincie. Het reproductiegetal of de R-waarde nadert de 2, wat wijst op een exponentiële toename van het aantal besmettingen. Een betere naleving van de maatregelen door een ieder zijn dringend noodzakelijk.

     

    Enkel als iedereen zich consequent aan alle maatregelen houdt, kunnen we er samen in slagen om over 4 weken een sterkte daling van het aantal besmettingen te zien in de grafieken. We roepen iedereen op om zeer creatief te zijn in het verslaan van het virus en niet in het omzeilen van de maatregelen. Een strikte naleving van de bestaande en lokaal strengere maatregelen in combinatie met consequente en strenge handhaving zal ervoor zorgen dat we geen discussie of overleg moeten voeren over een softe lockdown.  Dat scenario willen wij, wil iedereen absoluut vermijden. 

     

     

     

     

    Sociale contacten beperken door strengere maatregelen.

     

    • De sociale bubbel wordt beperkt tot 10 vaste contacten voor de komende 4 weken. Iedereen wordt met aandrang verzocht om 10 contacten (naam, adres en telefoonnummer) op te schrijven.

     

    • Niemand mag met meer dan 10 personen samenkomen op het publieke domein. 

     

    • Respecteer de fysieke afstand ook binnen uw sociale bubbel.

     

    • Stel uw privéfeesten uit.

     

    Mond-neusmaskers

     

    • Het dragen van mond-neusmaskers wordt verplicht op alle drukke publiek toegankelijke plaatsen voor alle personen boven de 12 jaar.

     

    Testing

     

    Huisartsen en spoeddiensten in het bijzonder in de stad Antwerpen zien een sterke toeloop van het aantal mensen dat wil of moet worden getest. Ook deze problematiek is na een toelichting door de Antwerpse ziekenhuizen en een vertegenwoordiging van de huisartsen besproken.

     

    De Provinciale Crisiscel adviseert om zo snel als mogelijk, bij de organisatie en uitvoering van de testing een onderscheid te maken tussen mensen die volgens de casusdefinitie om medische redenen dringend moeten worden getest en asymptomatische mensen die om een test verzoeken om persoonlijke redenen (ongerustheid na contact met een covid-positief getest persoon, vakantie, op vraag van de werkgever).

     

    Beide stromen moeten dringend en accuraat worden gescheiden. Ook wordt gevraagd om bedrijfsartsen in te schakelen voor testen op de werkvloer.

     

    Met onmiddellijke ingang zijn een aantal huisartsenwachtposten versterkt om de komende dagen ondersteuning te bieden bij het testen.

     

    Handhaving

     

    Behalve op een beperking van sociale contacten en strengere maatregelen, zetten we ook in op een strengere en striktere handhaving van de nationale en de strengere lokale maatregelen.

     

    De politie zal daarbij vooral focussen op de naleving van de maatregelen door de horeca (afstandregels, mond-neusmaskers en registratieplicht), de mond-neusmaskers en de overige specifieke lokale maatregelen.

     

    Omwille van de efficiënte handhaving dragen we alle gemeenten op om deze maatregelen op te nemen in lokale politiereglementen zodat ze met het instrument van de Gemeentelijke Administratieve Sancties gehandhaafd kunnen worden.

     

    Advies aan de lokale besturen

     

    Om de effectiviteit en efficiëntie van de contacttracing te optimaliseren, roepen we de lokale veiligheidscellen om de registratieplicht eventueel uit te breiden tot buiten de horeca, zoals in fitnesszaken en bioscoopzalen.

     

    Protocollen en richtlijnen

     

    De Provinciale Crisiscel roept de hogere overheden op om de bestaande protocollen en richtlijnen systematisch te evalueren en aan te passen aan de epidemiologische toestand.

     

     

    De Provinciale Crisiscel blijft aansturen op de snellere beschikbaarheid van up to date testresultaten en gedetailleerde gegevens op niveau van de statistische sector.

     

    Omwille van de vele vragen, volgende bijkomende verduidelijking over de bubbel van 10 waarvan sprake in het persbericht:

     

     

    Het gaat om maximum 10 externe contacten per gezin in de private sfeer die opgesteld of samengesteld worden door het gezin, en dus niet per gezinslid (deze contacten staan los van werk en de georganiseerde vrije tijd, zoals sportclubs, zomerscholen, jongerenkampen. In die context zijn de contacten sowieso gekend) voor de komende 4 weken.

     

    Concrete voorbeelden:

     

    Gezin van 2 volwassenen en 3 kinderen: 3 contactpersonen per kind en 1 voor de 2 volwassenen.  

    Gezin van 1 volwassene en 2 kinderen: 4 voor de volwassene en 3 per kind.

    Een alleenstaande: 10 vaste externen.

     

     

     

    Bart De Wever                                                             Cathy Berx

    Burgemeester Antwerpen                                         Gouverneur Antwerpen

     

            



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincie antwerpen

    22 juli 2020

    Gouverneur in gesprek met Umicore over toekomstige veiligheidsinspanningen –en maatregelen

     

    Vandaag overlegde Cathy Berx met de directie van Umicore over de verschillende incidenten op de site in Hoboken. De focus lag vooral op de preventieve maatregelen om de veiligheid en gezondheid van de buurtbewoners en medewerkers te garanderen. 

    Umicore Hoboken is een hogedrempel Seveso bedrijf dat zware metalen behandelt. Het bedrijf recycleert onder andere kostbare metalen uit laptops en smartphones en levert dus een belangrijke bijdrage aan een duurzame en energiezuinige samenleving. De vestiging bevindt zich midden in een woonwijk waar veel gezinnen met kinderen wonen.

     

    Verschillende incidenten op de site leidden de voorbije jaren vaak tot conflicten en onbegrip bij de buurtbewoners. Gouverneur Cathy Berx ging hierover vandaag open, streng maar  constructief in gesprek met de directie en veiligheidsmanager van Umicore.  Bij het overleg waren ook schepen van stad Antwerpen Fons Duchateau, medewerkers van de federale dienst Noodplanning van de gouverneur en Bert Brugghemans, zonecommandant Brandweer Antwerpen, aanwezig.

     

    Gouverneur Cathy Berx: “Omdat de werkzaamheden bij Umicore gevaarlijk kunnen zijn én omdat zij midden in een woonwijk zijn gevestigd, moet de lat extra hoog liggen wat betreft veiligheid en milieuzorg. Indien er zich toch een incident voordoet, moet het bedrijf hier op een correcte manier mee omgaan. Dit betekent dat er een perfect werkend noodplan is, dat de transparantie naar de overheden maximaal is en dat het bedrijf snel, open en correct communiceert naar de buurtbewoners.”

     

    Voor het bedrijf en de overheden kan er slechts één streefdoel zijn: zero incidenten in de toekomst. Umicore zal hier verder actief en intensief werk van maken, lichtte directeur Luc Gellens uitvoerig toe. Zo zullen de komende maanden en jaren forse investeringen gebeuren op vlak van veiligheid, gezondheid en milieuzorg.  Eén van die investeringen op korte termijn is het plaatsen van slimme sirenes. Die sirenes zullen de buurt onmiddellijk alarmeren in geval van een incident en informeren over de te nemen reflexmaatregelen, zoals het sluiten van deuren en ramen. 

     

    Het bedrijf engageert zich om de NC 112 meteen te verwittigen bij elk incident. Dit kan ertoe leiden dat brandweer Antwerpen soms sneller zal uitrukken dan mogelijk noodzakelijk is. Maar de boodschap is: liever enkele keren te snel, dan een keer te laat. Deze werkwijze, die zal worden opgenomen in een protocol, sluit evenwel niet uit dat een – maximaal te voorkomen- incident, bijv. een dakbrand, toch sneller wordt opgemerkt door de buurt dan door een medewerker of het detectiesysteem van het bedrijf.  

     

    Om de veiligheidscultuur en de interne noodplanning te versterken, zal  ingezet worden op veiligheidsoefeningen in samenwerking met de diensten noodplanning van stad en gouverneur en met de brandweer van Antwerpen.

     

    Tot slot zal over de uitvoering van alle afspraken en veiligheidsmaatregelen een maandelijks overleg plaatsvinden tussen Umicore en de federale dienst noodplanning van de gouverneur en de stad.  Er zal systematisch worden geëvalueerd of deze maatregelen effectief zijn en volstaan om het aantal incidenten tot nul te beperken en de buurt snel en correct te informeren en te waarschuwen bij elk incident (zonder dat dit afbreuk doet aan de noodzaak om deze tot nul terug te brengen door doortastende maatregelen). 

     

    Ook over de problematiek van het stijgend lood-in-bloedgehalte is gesproken. Dit wordt verder opgenomen met het Provinciaal Instituut voor Hygiëne dat de metingen en onderzoeken uitvoert, en verder bilateraal besproken tussen de stad en Umicore.

           

     

    Kabinet gouverneur Cathy Berx:
    Sara Claes

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen schorsen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering.  Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en rampenmanagement.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    17 | 07 | 20

     

    Hoboken lanceert wandelkaart met vijf verrassende routes

     

    Van park tot polder: zo luidt de titel van de gloednieuwe Hobokense wandelkaart. De vijf uitgestippelde routes lopen langs gevarieerde landschappen en zijn gericht op uiteenlopende doelgroepen. Zo is er een avontuurlijke route voor gezinnen met kinderen, maar ook routes die focussen op geschiedenis, sportieve uitdagingen bieden of gewoon rust. Voor iedereen die de zomer in eigen streek doorbrengt, is dit dus een uitgelezen kans om een van de groenste districten van Antwerpen eens te verkennen.

    Er valt voor iedereen wel iets te beleven in Hoboken, dat bewijzen de vijf wandelingen op de nieuwe wandelkaart. Zo is er de Avonturentocht, gericht op gezinnen met kinderen. Dankzij de bossafari, fitnesstoestellen en speeltuinen onderweg leven de allerkleinsten zich 3,5 kilometer lang uit. Het Kuierpad is dan weer obstakelvrij. Zo kunnen ook personen die minder mobiel zijn zorgeloos genieten van de natuur. Verder zijn er nog Route 2660, een hardlooproute langs onbekende plekjes in Hoboken. Groene geheimen biedt dan weer kilometers aan prachtige natuur. De Hoboken-historie ten slotte is een historische wandeling door het district.

     

    Voor die laatste wandeling bracht het district Hoboken bij alle interessante haltes op de route een paaltje met een QR-code aan. Wie die met zijn smartphone scant, krijgt het verhaal achter het monument te lezen. Zo kom je te weten waarom er op de Kioskplaats helemaal geen kiosk staat of wat er zich vroeger achter de deuren van de Hobokense kastelen afspeelde. De Hoboken-historie is dan ook ideaal voor wie houdt van geschiedenis of op wandel is met tieners die zich snel vervelen.

     

    Districtsschepen voor toerisme Carolyn Krekels: “Onbekend is onbemind. Hoboken is een heel groen district waar je heel mooi kan wandelen én we hebben ook voor kleine wandelaartjes en voor liefhebbers van geschiedenis heel wat te bieden. De zomer van 2020 wordt sowieso een zomer waarin veel gewandeld zal worden. Met de nieuwe wandelkaart kunnen zowel Hobokenaars als wandeltoeristen ons district wat beter leren kennen. Ook onze terrasjes in het centrum en daarbuiten staan klaar om hen te ontvangen!”

     

    De wandelkaart praktisch: digitaal of gratis af te halen

    Geïnteresseerden kunnen de wandelkaart gratis ophalen aan het onthaal van het zwembad aan de Krijgsbaan 20 of de bibliotheek in Hoboken in de Kapelstraat 64 tijdens de openingsuren, in het cultuurcafé in de Berkenrodelei 36 in Hoboken elke dag vanaf 14 uur en in de stadswinkel op de Grote Markt 13 tijdens de openingsuren. Ze kan ook digitaal geraadpleegd worden op www.wandeleninhoboken.be. Klik hier voor meer info.

     

    Het is wel noodzakelijk dat deelnemers tijdens de wandelingen rekening blijven houden met de geldende veiligheidsvoorschriften in het kader van de coronamaatregelen: het bewaren van een afstand van 1,5 meter, het vermijden van drukke momenten, het gebruik van hand- en ontsmettende gels, …

     

    Antwerpenstraalt.be

    De wandelkaart wordt ook vermeld op www.antwerpenstraalt.be. De stad verzamelde op dit platform heel wat coronaproof tips voor jong en oud. Je kan er ontdekken hoe je van de zomermaanden kan genieten in eigen stad en ook nieuwe dingen en bijzondere plekjes leren kennen. Zoeken kan op basis van vijf thema’s, de negen districten, datum of periode, leeftijd en budget (betalend of gratis). Zo is er voor elk wat wils op het vlak van kunst en cultuur, shoppen, natuur, sport, eten en drinken,… Bij elke plaats of activiteit staat ook een kaart om er vanaf de eigen locatie makkelijk en veilig te geraken.

     

    Verantwoordelijke districtsschepen: Carolyn Krekels, districtsschepen voor toerisme

     

    .

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale(Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen schorsen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering.  Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en rampenmanagement.

    17 juli 2020

    Gedeeltelijke opheffing captatieverbod op onbevaarbare waterlopen in provincie Antwerpen

    Vanaf 17 juli 2020 wordt het captatieverbod op onbevaarbare waterlopen in de provincie Antwerpen aangepast.

     

    Naar aanleiding van de neerslag van afgelopen weken is het  waterpeil in  een aantal onbevaarbare waterlopen  gestegen tot boven het vooropgestelde drempelpeil. Door de heterogeen verspreide neerslag is die stijging niet overal in de provincie waar te nemen,  waardoor het geldende captatieverbod in een aantal stroomgebieden nog van kracht blijft.

    Op 4 juni 2020 stelde gouverneur Cathy Berx een tweede uitbreiding van het captatieverbod in voor onbevaarbare waterlopen. Op basis van peil- en debietmetingen, uitgevoerd door de provincie Antwerpen en de Vlaamse milieumaatschappij (VMM), blijkt dat de waterpeilen in de afgelopen 6 weken in een aantal stroomgebieden zijn gestegen tot boven de vooropgestelde drempelpeilen.

     

    De neerslag van afgelopen weken was echter niet gelijk verdeeld over de provincie Antwerpen, en bij uitbreiding over Vlaanderen. Er is in detail voor elk stroomgebied beoordeeld of de waterpeilen en debieten voldoende structureel hersteld zijn. Uit de analyse volgt dat voor bepaalde stroomgebieden het geldende captatieverbod kan worden opgeheven maar dat het captatieverbod behouden blijft voor stroomgebieden waar het waterpeil onvoldoende is hersteld of waar zich ecologisch zeer kwetsbare waterlopen in bevinden.

     

    De gedeeltelijke opheffing van het captatieverbod geeft de mogelijkheid aan sectoren die afhankelijk zijn van oppervlaktewater uit de betrokken stroomgebieden om opnieuw beperkt water te capteren. De gouverneur benadrukt dat het algemene watersysteem slechts beperkt is hersteld en dat overdreven captaties de waterpeilen snel onder druk kunnen zetten. De provinciale dienst Integraal Waterbeleid volgt door middel van automatische peilmeters continu de waterpeilen op. Zodra het vooropgestelde drempelpeil opnieuw wordt bereikt kan het captatieverbod terug worden ingevoerd. Hierbij wordt steeds het door de Vlaamse droogtecommissie geadviseerde kader “ecologische kwetsbaarheid waterlopen bij droogte” toegepast.

     

    Het captatieverbod is van toepassing op gecategoriseerde waterlopen in volgende stroomgebieden: Groot Schijn (gedeeltelijk), Weerijs (gedeeltelijk), Mark (gedeeltelijk), Maasbekken, Netebekken Kleine Nete (gedeeltelijk), Grote Nete (uitgezonderd segment 1e categorie), Vrouwvliet en Antitankgracht. Het captatieverbod is niet van toepassing op bevaarbare waterlopen. Hiervoor gelden wel de richtlijnen van de beheerder, De Vlaamse Waterweg. Voor de exacte locatie van de afgebakende stroomgebieden wordt verwezen naar de kaart hieronder of de online kaarten op onderstaande links. De stand van zaken van de captatieverboden en een interactieve kaart zijn te raadplegen via www.cathyberx.be, www.provincieantwerpen.be/waterlopen of de twitteraccount van de provinciale dienst Integraal Waterbeleid.

     

    Dit captatieverbod betekent o.a. dat er geen water mag opgepompt worden om velden en tuinen te beregenen. Het captatieverbod geldt niet voor hulpdiensten bij noodgevallen, het beperkt capteren van drinkwater voor vee of voor het beperkt capteren van aanmaakwater voor gewasbeschermingsmiddelen.

     

    Algemeen spaarzaam watergebruik

    Het blijft belangrijk om spaarzaam om te gaan met ons water en niet essentiële toepassingen te vermijden. Water is een kostbaar en schaars goed. Denk steeds minstens 2x na alvorens u het gebruikt en probeer het zoveel als mogelijk te hergebruiken.

     

    In bijlage:

    • Politiebesluit gedeeltelijke opheffing captatieverbod 16/07/2020
    • FAQ captatie
    • Overzichtskaart gebieden captatieverbod provincie Antwerpen

     

           

    Kabinet gouverneur Cathy Berx:
    Sara Claes

    Kabinetsadviseur – communicatieverantwoordelijke
    T: 03 240 50 52 M : 0476 50 55 91
    E: Sara.Claes@provincieantwerpen.be

     

     

     

     










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!