NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  26-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PIVA

  CVO PROVINCIE ANTWERPEN

  PIVA

  12 mensen met een beperking gaan dankzij CVO provincie Antwerpen aan de slag in de horeca

  12 volwassen cursisten met een beperking (o.a. met het syndroom van Down) een volwaardige basisopleiding horeca aan CVO Provincie Antwerpen. Met de ondersteuning van hun begeleiders van vzw Rotonde en de expertise van de docenten van CVO Provincie Antwerpen leerden ze de kneepjes van het vak. De cursisten hadden meer tijd nodig om keukencompetenties te verwerven dan in het regulier onderwijs, maar hun leerresultaten zijn na een half jaar opleiding verbluffend.

  Op 24 maart behalen ze hun deelcertificaat basis zaal en basis keuken. Ze leerden onder meer vis fileren, groenten reinigen en versnijden en basissoepen en –sauzen maken. Ze zijn dan ook klaar om aan de slag te gaan in bistro Perron Noord in Brasschaat, een initiatief van vzw Rotonde. Sommige van de cursisten kunnen onder het statuut van ‘begeleid werken’ ook terecht in de horecasector of ze kunnen doorstromen naar de opleiding Hulpkok.

  Op 24 maart verzorgden de 12 cursisten vanaf 19 uur een receptie als sluitstuk van hun opleiding. Daarna krijgen ze hun deelcertificaten en mogen ze samen met hun familieleden genieten van een feestmaal bereid en opgediend door de cursisten van het eenjarig traject Hotelbedrijf.

  CVO provincie Antwerpen – project Rotonde

   

  Onder de deskundige begeleiding van vier coaches  -HAMBARTSOUMIAN Marianna

                                                                                               -LAENEN Gustave

                                                                                                -UWAERTS Brigiet

                                                                                                 -VALENTEYN  Helen

   ONER LEIDING VAN ONZE VAKLEERKRACHTEN.CHEF WOUTER DE SMET EN MAITRE D'HOTEL LEEN LEYS

  bekwamen volgende personen het zeer gegeerde certificaat:onder  

  Bamps Mike

  De Boeck Nicole

  De Kort Giselle

  Goetgebuer Peter

  Goffin Lise

  Lancel James

  Marievoet Sabine

  Maxim   Andreea

  Plas Pieter-Jan

  Slootmaekers Ben

  Spaas Marc

  Vanhecke Jeroen

   

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Even laten zien als we werken  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PIVA

  PIVA-CVO PROVINCIE ANTWERPEN

  INFO MOMENT DOOR DIRK DE WILDE 

  Adjunct directeur

   

  Word kok en kelner in één jaar tijd

  Eenjarig traject HOTELBEDRIJF

   

  Tijdens het schooljaar 2014 - 2015 breidde het opleidingsaanbod van CVO Provincie Antwerpen uit met een eenjarige voltijdse dagopleiding Hotelbedrijf, uniek binnen de provincie Antwerpen. Enkel in Brugge en Koksijde kan je de opleiding Hotelbedrijf ook in één jaar voltooien. Het Centrum voor Volwassenenonderwijs komt hiermee tegemoet aan een duidelijke vraag van volwassenen die in 1 jaar een integrale opleiding Horeca (keuken- en restaurantpraktijk) willen volgen. Voor de ene cursist een carrièreswitch, voor de andere de verwezenlijking van een oude droom.

   

  Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor onderwijs: "Tijdens een intensief schooljaar doorloop je bij CVO Provincie Antwerpen achtereenvolgens de modules hulpkok en kok, hulpkelner en kelner en keuken- en zaalverantwoordelijke. Na deze veelzijdige opleiding kom je als allroundmedewerker met het secundair diploma Hotelbedrijf terecht in een restaurant of hotel. Van bereidingstechnieken tot zaalversnijdingen, over desserten, wijnkennisen inspirerende studie-uitstappen: het zit allemaal vervat in een eenjarige opleiding. Een stage in een klasserestaurant vormt het sluitstuk van het studietraject Hotelbedrijf."

   

  CVO provincie Antwerpen zet sterk in op opleidingen voor knelpuntberoepen.  Volwassenen kunnen op campus PIVA of campus AP Meistraat zowel overdag als ’s avonds opleidingen volgen voor knelpuntberoepen zoals slager, kok, kelner, bakker en leraar.

   Op zaterdag 22 april kan je een infomoment over deze populaire eenjarige opleiding volgen. Sinds de start van de opleiding in september 2014 studeerden al 33 studenten af. Ze gingen bijna allemaal aan de slag in een horecabedrijf, minstens twee van hen startten al hun eigen zaak. 

   INSCHRIJVINGEN bonnie.peeters@cvoprovincieantwerpen.be

   

  onze website ( www.cvoprovincieantwerpen.be )voor volwassenen die graag zelf een opleiding voeding bij ons zouden willen volgen en ook een uitnodiging naar onze opendeurdag op zaterdag 22 april van 11 tot 17u, adres campus PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen.

   

   

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Tips voor scheutjesbroccoli en raapstelen
   


  Kipschotel met scheutjesbroccoli Wat heb je nodig (voor 4 personen): 3 grote kipfilets 250 g scheutjesbroccoli 250 g krielaardappelen 2 takjes rozemarijn  70 ml volle melk  3 el bloem  350 ml kippenbouillon  4 dunne citroenschijfjes   2 el gehakte peterselie   peper en zout olijfolie paprikapoeder Stappenplan: - Snijd de aardappelen in twee en kook ze in gezouten water beetgaar.  - Verwarm olijfolie in een grote pan. Klop de kipfilets een beetje plat en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Bak de filets goudbruin langs beide kanten en voeg de rozemarijn toe.  - Haal het vlees uit de pan en bedek met aluminiumfolie.  - Snijd de onderkanten van de steel van de steeltjesbroccoli en blancheer 2 à 3 minuten. Spoel af met koud water. Snijd daarna in stukjes. - Verwarm nog een beetje olie en bak de aardappelen goudbruin. Meng de melk met de bloem.  - Giet de bouillon in de pan.  - Giet er dan de melk bij en roer even goed door. Voeg de citroenschijfjes en de scheutjesbroccoli toe. Kruid met peper en zout. Laat 6 minuten sudderen. - Doe de kip terug in de pan en laat nog eens 4 minuten sudderen. Bestrooi voor het serveren met peterselie.   Pasta pesto van raapsteeltjes en avocado Wat heb je nodig (voor 4 personen): 2 handjevol raapsteeltjes + extra voor garnituur 2 avocado's 75 gr parmezaan + extra voor garnituur  50 gr pijnboompitten+ extra voor garnituur 1 à 1,5 dl olijfolie (is een beetje aanvoelen + afhankelijk van de smerigheid van de avocado) 2 teentjes look verse bieslook halve citroen peper zout 400 gr pasta Stappenplan: - Kook de pasta gaar. - Mix alle andere ingrediënten buiten het peper en zout. Proef eerst en kruid dan naar smaak met peper en zout.  - Schep de pasta in een grote kom en voeg er de pesto aan toe. Meng alles goed onder elkaar. - Verdeel over de borden en werk af met parmezaanschilfers, pijnboompitjes en strooi er nog wat raapsteeltjes over. Smakelijk!
  Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COUNTRY-LINE DANSEN
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Trots

  Rob en ik hebben echt een serre rechtgezet deze week. Een gevecht tegen de machtige wind, dat we overigens eigenlijk niet konden winnen. Maar ze staat er, in al haar glorie. De tweede is in de maak en zo zetten we elke dag stappen naar lekkere, verse groenten van eigen veld. Daar word ik nu eens blij van!

  Deze week (donderdag 23 maart) leveren we de grote en de kleine pakketten en de tweewekelijkse pakketten voor de klanten die zich inschreven voor de even weken.

  Inhoud grote pakketten:

  • postelein van Wijngaardhof
  • raapsteel van Wijngaardhof
  • Yacon van Wijngaardhof
  • savooi van Seizoensmaak
  • scheutjesbroccoli van Seizoensmaak
  • wortelen van Seizoensmaak

  De tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

  Inhoud kleine pakketten:

  • postelein van Wijngaardhof
  • raapsteel van Wijngaardhof
  • savooi van Seizoensmaak
  • scheutjesbroccoli van Seizoensmaak

   

  De kleine tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

  Warme groet vanop de boerderij!

  Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  Provincie Antwerpen

  22 | 3 | 2017

  Eerste vier finalisten Naft voor Woord bekend

  Naft voor Woord is een TXT-on-stage-wedstrijd voor 18 tot 30-jarigen uit de provincie Antwerpen. De vakjury met o.m. Carmien Michels, Peter Briers (GVA) en Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag) koos tijdens de voorrondes op 16 en 17 maart de eerste vier finalisten van Naft voor Woord: Dimitry Veyt, Hans Depelchin, Dorien De Vylder en Anke Verschueren treden op 6 mei aan tijdens de finale in Bibliotheek Permeke. Op 30 en 31 maart vinden de laatste twee voorrondes plaats in de bibliotheken van Malle en Mechelen. De wedstrijd, gecoördineerd door Creatief Schrijven vzw, is een springplank naar het professionele literaire circuit. Dit bewijzen ex-deelnemers Maarten Inghels, Maud Vanhauwaert, Lotte Dodion en Jill Marchant.

  Creatief Schrijven vzw, het Vlaamse steunpunt voor schrijfliefhebbers, coördineert Naft voor Woord in opdracht van de provincie Antwerpen. Jongeren van 18 tot 30 jaar die wonen, studeren of werken in de provincie Antwerpen nemen deel aan deze TXT-on-stage-wedstrijd. De jury bestaat uit Europees Kampioen Poetry Slam 2016 Carmien Michels, uitgever Rudy Vanschoonbeek en journalist Peter Briers. Zij selecteerden 38 jongeren. Tijdens een intensief workshopweekend stoomden de kandidaten zich klaar voor de vier voorrondes in Balen (16/3), Boom (17/3), Malle (30/3) en Mechelen (31/3).

  Winnaars voorronde Balen: Dimitry Veyt & Anke Verschueren  - Foto: Lisa Deckers

  Winnaars voorronde Boom: Hans Depelchin & Dorien De Vylder - Foto: Lisa Deckers

  Eerste vier finalisten

  Vorig weekend plaatsten de eerste vier finalisten zich; Dimitry Veyt, Hans Depelchin, Dorien De Vylder en Anke Verschueren treden aan tijdens de finale op 6 mei in Bibliotheek Permeke. De volgende vier finalisten worden gekozen tijdens de laatste twee voorrondes in de bibliotheken van Malle (30 maart) en Mechelen (31 maart). Per voorronde geven een 10-tal jonge schrijvers het beste van zichzelf. De vakjury geeft instant feedback op de performances van de kandidaten. Dichter Max Greyson presenteert en leidt elk om beurt de voorrondes in goede banen. Tijdens de pauze kan het publiek genieten van een gratis Gouden Carolus, lokale lekkernijen en een streepje muziek.

  Finale

  Per voorronde stoten er twee kandidaten door naar de finale. De acht geselecteerden worden individueel gecoacht om nog straffer uit de hoek te komen op het podium tijdens hun schittermoment: de finale. De finale vindt plaats in Bibliotheek Permeke op zaterdagavond 6 mei. De winnaar ontvangt een prijzenpot ter waarde van € 1.000 met o.a. een iPad en boeken. Kom alvast supporteren voor jouw favoriet en wie weet zie jij hem of haar terug in de finale. In dit filmpje vertellen de kandidaten waarom je naar de voorrondes moet komen.

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Voorronde 3: donderdag 30 maart, 19.30 uur
  Voorronde 4: vrijdag 31 maart, 19.30 uur
  Finale: zaterdag 6 mei

  Waar:
  Voorronde 3: bibliotheek Malle, Lierselei 19, 2390 Malle
  Voorronde 4: bibliotheek Mechelen, Moensstraat 19, 2800 Mechelen
  Finale: bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen

  Meer info:
  www.ikwilnaft.be
  www.facebook.com/ikwilnaft
  www.flickr.com/photos/provant/albums
  www.youtube.com/user/creatiefschrijven

  Beleidsverantwoordelijke:
  Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Jeugd
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  22 | 03 | 2017

  Vlaanderen Fietsvakantieland
  Provincie Antwerpen coördineert nieuwe werkgroep meerdaagse fietsvakanties in Vlaanderen

  Vandaag zijn de populairste fietsvakanties op de internationale markt een trip langs de Donau of de Franse wijngaarden.

  Over drie jaar willen we ook in Vlaanderen dergelijke toppers aanbieden.

  Onder leiding van Toerisme Provincie Antwerpen slaan de vijf Vlaamse provincies de handen in elkaar om een gevarieerd aanbod aan meerdaagse fietsvakanties aan te bieden en Vlaanderen als fietsvakantieland op de kaart te zetten. 

  Comfortabele, soms zelfs luxueuze, fietsvakanties zitten in de lift. Zeker als ze fietsplezier combineren met nationale of regionale blikvangers. Zo groeiden de Donauradweg naar Wenen en de wijnroutes in Bourgondië of de Loirestreek de voorbije jaren uit tot absolute publiekstrekkers. Naast een sterke toeristische uitstraling leveren de fietsvakanties een grote economische meerwaarde voor de betrokken regio op

  .

  Gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters, de werkgroep ‘Fietsvakanties Vlaamse Provincies’ en tientallen vakantiespecialisten trappen het project op gang

  Samenwerking vijf Vlaamse provincies

  De nieuwe werkgroep ‘Fietsvakanties Vlaamse Provincies’ wil van Vlaanderen een topbestemming voor de meerdaagse vakantiefietser maken. Over drie jaar moeten de inspanningen concreet resulteren in een ruim aanbod aan fietsvakanties, met een stijgend aantal boekingen tot gevolg.

  De vijf Vlaamse provincies voorzien een budget van 378.625 euro. Toerisme Vlaanderen subsidieert het project met ruim 200.000 euro. Een projectmedewerker van Toerisme Provincie Antwerpen zal het project drie jaar coördineren.

  Bier, Vlaamse Meesters en Vlaamse toppers

  De vijf Vlaamse provincies zullen zelf geen fietsvakanties ontwikkelen of verkopen. Ze willen vooral hun knowhow delen met vakantiespecialisten in binnen- en buitenland: van touroperators tot populaire routeplatformen. Verder willen de provincies drempels in de productontwikkeling wegwerken. Zo kan samenwerking met innovatieve bedrijven o.a. bagagevervoer tussen logies vergemakkelijken.

  De werkgroep en de vakantiespecialisten zullen samen fietsvakanties uitwerken rond drie thema’s: bier, Vlaamse meesters en Vlaamse toppers. Touroperators en Toerisme Vlaanderen zullen die vervolgens op de internationale markt promoten.

  Kansen voor lokale ondernemers

  Tijdens het kick-offevenement in Stadsbrouwerij De Koninck bleek dat de markt van de meerdaagse fietsvakanties in Vlaanderen een enorme economische groeimarge heeft. Gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters ziet veel kansen voor lokale ondernemers: “De provincie Antwerpen heeft een rijke biertraditie, met zowel internationale spelers als dynamische huisbrouwerijen. Het initiatief biedt ook heel wat mogelijkheden voor uitbaters van logies en horeca in de buurt van het fietsknooppuntennetwerk. Hetzelfde geldt voor attracties, bezienswaardigheden en musea in onze kunststeden Mechelen en Antwerpen. Bedrijven die diensten zoals fietsverhuur aanbieden, kunnen eveneens hun graantje meepikken. Kortom, een veelbelovend project waar zowel de toerist als de ondernemer beter van wordt.”

  Beleidsverantwoordelijke:
  Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor toerisme

     

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  Bosgroep Antwerpen Noord
  provincie Antwerpen

  Samen met de Bosgroep verkennen boseigenaars De Merel
  23 maart – 16 tot 18.45 uur –Brecht

  Op donderdag 23 maart verkennen de leden van de Bosgroep Antwerpen Noord het gebied De Merel. Meer dan 40 boseigenaars ontdekken de rijke historische geschiedenis van heide en mestpacht, en krijgen uitleg over het huidige lokale bosbeheer met de recent uitgevoerde aanplantingen. Pers is welkom op de wandeling.

  De jaarlijkse Algemene Vergadering van de Bosgroep Antwerpen Noord vzw wordt voorafgegaan door een gegidste wandeling doorheen het groene gebied van de Merel in Brecht. We gaan in op die bijzondere geschiedenis van het gebied, en kijken ook naar de recente realisaties. Zo vonden in 2016 twee succesvolle aanplantingen plaats samen met de gemeente Brecht. Zo’n 4000 boompjes zoals eik, hazelaar, esdoorn, meidoorn,…werden geplant door schoolkinderen en gezinnen als deels geboortebos voor zo’n 1.8ha nieuw bos.

  Meer dan 40 leden-boseigenaars uit het hele werkingsgebied van de Bosgroep gaan mee op stap om te genieten van deze groene omgeving, voor velen nog een ongekend parel.

  Bosgroep Antwerpen Noord ondersteunt en adviseert boseigenaars bij een duurzaam bosbeheer met aandacht voor natuur en maatschappelijke relevantie. Verhoogde betrokkenheid en inzet van boseigenaars en hun omgeving draagt bij tot een verantwoorde en gedragen toekomst. Het werkingsgebied van de Bosgroep Antwerpen Noord bevat de stad Antwerpen en de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wuustwezel, Zoersel, Zwijndrecht. www.bosgroep.be

  Copyright: Bosgroep Antwerpen Noord vzw 

  Wanneer:
  Donderdag 23 maart 2017 van 16 tot 18.45 uur


  Waar:
  start wandeling aan Camping De Groene Linden, Schotensteenweg 62-64, Brecht

  Beleidsverantwoordelijke:
  Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Leefmilieu, Natuur en Landschap
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turnfeest

  VRIJDAG 25 MAART 2017


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JU-JITSU

  Onderwerp: WK Ju-Jitsu Athene 2017

  Hey Ruben,

  Hier een verslag over het voorbije WK Ju-Jitsu te Athene dit weekend:


  Ian (18) en Ryan (16) Lodens zijn beiden lid van Ippon Zwijndrecht Ju-Jitsu
  Club. De broers behaalden vorig jaar al een wereldtitel in Madrid. Ook in
  2017 behoorden ze zaterdag in Athene tot de beste ter wereld.

  In de categorie duo system classic U21 was het duo goed voor een gouden
  medaille. In hun categorie waren er elf teams. Het duo uit Knokke-Heist
  versloeg in de finale een Zwitsers duo (Dario Francioni/Janik Arnet), met
  een duidelijk verschil.

  Op de laatste dag van de wereldkampioenschappen voor junioren en aspiranten
  waren de broers in duo mix aan de beurt. Ryan won met Marion Decrop bij de
  junioren een gouden medaille door een Nederlands duo (Eady Roelandschap/Job
  Weel) met 90,5 tegen 84 te verslaan. De Nederlanders hadden eerder Ian
  Lodens en Charis Gravensteyn naar de kleine finale om het brons verwezen
  (over deze wedstrijd valt veel te discussiëren). Ian en Charis haalden op
  hun beurt wel vlotjes een bronzen medaille binnen. Het duo neemt komende
  zomer (20-30 juli) deel aan de World Games in Wroclaw in Polen. Deze top
  duo's werden allemaal begeleid en getraind door bondscoach Duo System Leon
  Verbraeken, die deze dromen door al het harde werk en training voor hen
  kon
  waarmaken.
  G.m. Ter info. 2x Goud en 1x Brons voor Ippon Zwijndrecht. Met de Broers Ian 19 jen Ryan Lodens moet nog 17j worden van Ippon Zwijndr. en met Ryan en Maron Decrop van JJC Bredene in de Mix. In deze cat. pakten Ian Lodens het Brons met Charis Gravensteyn 20j van JJC Bazel. Verder behaalde Marion Decrop ook nog een Brons met Nikiya Dams van JJC Antwerpen bij de Duo Dames. Marion 18j en Nikiya moet nog 17 worden. Deze meisjes trainen nog maar een 4 tal maanden met elkaar.Voor mezelf was het 4/4.👍
  Groeten.
  Leon  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  20 MAART 2017:Eedaflegging nieuwe burgemeesters Herentals en Herenthout bij gouverneur Cathy Berx.

  Op maandag 20 maart 2017 worden de heren Jan Bertels (Herentals) en Patrick Heremans (Herenthout) uitgenodigd om de eed van burgemeester af te leggen in handen van gouverneur Cathy Berx. 

  In Herentals stond burgemeester Jan Peeters sinds 2001 aan het roer van de stad.  Nu geeft hij de fakkel door aan de heer Jan Bertels, die al 10 jaar als schepen actief is in Herentals.  Ook in Herenthout nemen de inwoners afscheid van hun burgervader. Na 10 jaar burgemeesterschap gaat de heer Roger Gabriëls met pensioen, en geeft hij de sjerp door aan de heer Patrick Heremans, cultuurschepen in Herenthout. 

  • HERENTALS :  Jan Bertels  (sp.a) volgt huidig burgemeester Jan Peeters (sp.a) op.
  • HERENTHOUT : Patrick Heremans ( GemeenteBelangen Herenthout) volgt huidig burgemeester Roger Gabriëls ( GemeenteBelangen Herenthout)  op.

  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans tekende zopas de benoemingsbesluiten van de nieuwe burgemeesters van Herentals en Herenthout.  Na de eedaflegging bij gouverneur Cathy Berx kunnen Jan Bertels en Patrick Heremans officieel aantreden als burgemeester van hun stad en gemeente.

  Gouverneur Cathy Berx dankt de aftredende burgemeesters Jan Peeters en Roger Gabriëls voor de goede samenwerking tijdens de voorbije jaren.   

   CathyBerx dat het in deze tijd een zware verantwoordelijkheid is een burgemeester te zijn met de toenemende vergrijzing en de armoede en de besturing van de gemeenten en steden maar men kan wel altijd beroep doen op de provincie en de colleges dus heren u staat er niet alleen voor en wens je een goede ambstermijn toe

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!