Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    23-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Tips voor scheutjesbroccoli en raapstelen
     


    Kipschotel met scheutjesbroccoli Wat heb je nodig (voor 4 personen): 3 grote kipfilets 250 g scheutjesbroccoli 250 g krielaardappelen 2 takjes rozemarijn  70 ml volle melk  3 el bloem  350 ml kippenbouillon  4 dunne citroenschijfjes   2 el gehakte peterselie   peper en zout olijfolie paprikapoeder Stappenplan: - Snijd de aardappelen in twee en kook ze in gezouten water beetgaar.  - Verwarm olijfolie in een grote pan. Klop de kipfilets een beetje plat en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Bak de filets goudbruin langs beide kanten en voeg de rozemarijn toe.  - Haal het vlees uit de pan en bedek met aluminiumfolie.  - Snijd de onderkanten van de steel van de steeltjesbroccoli en blancheer 2 à 3 minuten. Spoel af met koud water. Snijd daarna in stukjes. - Verwarm nog een beetje olie en bak de aardappelen goudbruin. Meng de melk met de bloem.  - Giet de bouillon in de pan.  - Giet er dan de melk bij en roer even goed door. Voeg de citroenschijfjes en de scheutjesbroccoli toe. Kruid met peper en zout. Laat 6 minuten sudderen. - Doe de kip terug in de pan en laat nog eens 4 minuten sudderen. Bestrooi voor het serveren met peterselie.   Pasta pesto van raapsteeltjes en avocado Wat heb je nodig (voor 4 personen): 2 handjevol raapsteeltjes + extra voor garnituur 2 avocado's 75 gr parmezaan + extra voor garnituur  50 gr pijnboompitten+ extra voor garnituur 1 à 1,5 dl olijfolie (is een beetje aanvoelen + afhankelijk van de smerigheid van de avocado) 2 teentjes look verse bieslook halve citroen peper zout 400 gr pasta Stappenplan: - Kook de pasta gaar. - Mix alle andere ingrediënten buiten het peper en zout. Proef eerst en kruid dan naar smaak met peper en zout.  - Schep de pasta in een grote kom en voeg er de pesto aan toe. Meng alles goed onder elkaar. - Verdeel over de borden en werk af met parmezaanschilfers, pijnboompitjes en strooi er nog wat raapsteeltjes over. Smakelijk!
    Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COUNTRY-LINE DANSEN




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Trots

    Rob en ik hebben echt een serre rechtgezet deze week. Een gevecht tegen de machtige wind, dat we overigens eigenlijk niet konden winnen. Maar ze staat er, in al haar glorie. De tweede is in de maak en zo zetten we elke dag stappen naar lekkere, verse groenten van eigen veld. Daar word ik nu eens blij van!

    Deze week (donderdag 23 maart) leveren we de grote en de kleine pakketten en de tweewekelijkse pakketten voor de klanten die zich inschreven voor de even weken.

    Inhoud grote pakketten:

    • postelein van Wijngaardhof
    • raapsteel van Wijngaardhof
    • Yacon van Wijngaardhof
    • savooi van Seizoensmaak
    • scheutjesbroccoli van Seizoensmaak
    • wortelen van Seizoensmaak

    De tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

    Inhoud kleine pakketten:

    • postelein van Wijngaardhof
    • raapsteel van Wijngaardhof
    • savooi van Seizoensmaak
    • scheutjesbroccoli van Seizoensmaak

     

    De kleine tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

    Warme groet vanop de boerderij!

    Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    22 | 3 | 2017

    Eerste vier finalisten Naft voor Woord bekend

    Naft voor Woord is een TXT-on-stage-wedstrijd voor 18 tot 30-jarigen uit de provincie Antwerpen. De vakjury met o.m. Carmien Michels, Peter Briers (GVA) en Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag) koos tijdens de voorrondes op 16 en 17 maart de eerste vier finalisten van Naft voor Woord: Dimitry Veyt, Hans Depelchin, Dorien De Vylder en Anke Verschueren treden op 6 mei aan tijdens de finale in Bibliotheek Permeke. Op 30 en 31 maart vinden de laatste twee voorrondes plaats in de bibliotheken van Malle en Mechelen. De wedstrijd, gecoördineerd door Creatief Schrijven vzw, is een springplank naar het professionele literaire circuit. Dit bewijzen ex-deelnemers Maarten Inghels, Maud Vanhauwaert, Lotte Dodion en Jill Marchant.

    Creatief Schrijven vzw, het Vlaamse steunpunt voor schrijfliefhebbers, coördineert Naft voor Woord in opdracht van de provincie Antwerpen. Jongeren van 18 tot 30 jaar die wonen, studeren of werken in de provincie Antwerpen nemen deel aan deze TXT-on-stage-wedstrijd. De jury bestaat uit Europees Kampioen Poetry Slam 2016 Carmien Michels, uitgever Rudy Vanschoonbeek en journalist Peter Briers. Zij selecteerden 38 jongeren. Tijdens een intensief workshopweekend stoomden de kandidaten zich klaar voor de vier voorrondes in Balen (16/3), Boom (17/3), Malle (30/3) en Mechelen (31/3).

    Winnaars voorronde Balen: Dimitry Veyt & Anke Verschueren  - Foto: Lisa Deckers

    Winnaars voorronde Boom: Hans Depelchin & Dorien De Vylder - Foto: Lisa Deckers

    Eerste vier finalisten

    Vorig weekend plaatsten de eerste vier finalisten zich; Dimitry Veyt, Hans Depelchin, Dorien De Vylder en Anke Verschueren treden aan tijdens de finale op 6 mei in Bibliotheek Permeke. De volgende vier finalisten worden gekozen tijdens de laatste twee voorrondes in de bibliotheken van Malle (30 maart) en Mechelen (31 maart). Per voorronde geven een 10-tal jonge schrijvers het beste van zichzelf. De vakjury geeft instant feedback op de performances van de kandidaten. Dichter Max Greyson presenteert en leidt elk om beurt de voorrondes in goede banen. Tijdens de pauze kan het publiek genieten van een gratis Gouden Carolus, lokale lekkernijen en een streepje muziek.

    Finale

    Per voorronde stoten er twee kandidaten door naar de finale. De acht geselecteerden worden individueel gecoacht om nog straffer uit de hoek te komen op het podium tijdens hun schittermoment: de finale. De finale vindt plaats in Bibliotheek Permeke op zaterdagavond 6 mei. De winnaar ontvangt een prijzenpot ter waarde van € 1.000 met o.a. een iPad en boeken. Kom alvast supporteren voor jouw favoriet en wie weet zie jij hem of haar terug in de finale. In dit filmpje vertellen de kandidaten waarom je naar de voorrondes moet komen.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Voorronde 3: donderdag 30 maart, 19.30 uur
    Voorronde 4: vrijdag 31 maart, 19.30 uur
    Finale: zaterdag 6 mei

    Waar:
    Voorronde 3: bibliotheek Malle, Lierselei 19, 2390 Malle
    Voorronde 4: bibliotheek Mechelen, Moensstraat 19, 2800 Mechelen
    Finale: bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen

    Meer info:
    www.ikwilnaft.be
    www.facebook.com/ikwilnaft
    www.flickr.com/photos/provant/albums
    www.youtube.com/user/creatiefschrijven

    Beleidsverantwoordelijke:
    Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Jeugd








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    22 | 03 | 2017

    Vlaanderen Fietsvakantieland
    Provincie Antwerpen coördineert nieuwe werkgroep meerdaagse fietsvakanties in Vlaanderen

    Vandaag zijn de populairste fietsvakanties op de internationale markt een trip langs de Donau of de Franse wijngaarden.

    Over drie jaar willen we ook in Vlaanderen dergelijke toppers aanbieden.

    Onder leiding van Toerisme Provincie Antwerpen slaan de vijf Vlaamse provincies de handen in elkaar om een gevarieerd aanbod aan meerdaagse fietsvakanties aan te bieden en Vlaanderen als fietsvakantieland op de kaart te zetten. 

    Comfortabele, soms zelfs luxueuze, fietsvakanties zitten in de lift. Zeker als ze fietsplezier combineren met nationale of regionale blikvangers. Zo groeiden de Donauradweg naar Wenen en de wijnroutes in Bourgondië of de Loirestreek de voorbije jaren uit tot absolute publiekstrekkers. Naast een sterke toeristische uitstraling leveren de fietsvakanties een grote economische meerwaarde voor de betrokken regio op

    .

    Gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters, de werkgroep ‘Fietsvakanties Vlaamse Provincies’ en tientallen vakantiespecialisten trappen het project op gang

    Samenwerking vijf Vlaamse provincies

    De nieuwe werkgroep ‘Fietsvakanties Vlaamse Provincies’ wil van Vlaanderen een topbestemming voor de meerdaagse vakantiefietser maken. Over drie jaar moeten de inspanningen concreet resulteren in een ruim aanbod aan fietsvakanties, met een stijgend aantal boekingen tot gevolg.

    De vijf Vlaamse provincies voorzien een budget van 378.625 euro. Toerisme Vlaanderen subsidieert het project met ruim 200.000 euro. Een projectmedewerker van Toerisme Provincie Antwerpen zal het project drie jaar coördineren.

    Bier, Vlaamse Meesters en Vlaamse toppers

    De vijf Vlaamse provincies zullen zelf geen fietsvakanties ontwikkelen of verkopen. Ze willen vooral hun knowhow delen met vakantiespecialisten in binnen- en buitenland: van touroperators tot populaire routeplatformen. Verder willen de provincies drempels in de productontwikkeling wegwerken. Zo kan samenwerking met innovatieve bedrijven o.a. bagagevervoer tussen logies vergemakkelijken.

    De werkgroep en de vakantiespecialisten zullen samen fietsvakanties uitwerken rond drie thema’s: bier, Vlaamse meesters en Vlaamse toppers. Touroperators en Toerisme Vlaanderen zullen die vervolgens op de internationale markt promoten.

    Kansen voor lokale ondernemers

    Tijdens het kick-offevenement in Stadsbrouwerij De Koninck bleek dat de markt van de meerdaagse fietsvakanties in Vlaanderen een enorme economische groeimarge heeft. Gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters ziet veel kansen voor lokale ondernemers: “De provincie Antwerpen heeft een rijke biertraditie, met zowel internationale spelers als dynamische huisbrouwerijen. Het initiatief biedt ook heel wat mogelijkheden voor uitbaters van logies en horeca in de buurt van het fietsknooppuntennetwerk. Hetzelfde geldt voor attracties, bezienswaardigheden en musea in onze kunststeden Mechelen en Antwerpen. Bedrijven die diensten zoals fietsverhuur aanbieden, kunnen eveneens hun graantje meepikken. Kortom, een veelbelovend project waar zowel de toerist als de ondernemer beter van wordt.”

    Beleidsverantwoordelijke:
    Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor toerisme

       

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Bosgroep Antwerpen Noord
    provincie Antwerpen

    Samen met de Bosgroep verkennen boseigenaars De Merel
    23 maart – 16 tot 18.45 uur –Brecht

    Op donderdag 23 maart verkennen de leden van de Bosgroep Antwerpen Noord het gebied De Merel. Meer dan 40 boseigenaars ontdekken de rijke historische geschiedenis van heide en mestpacht, en krijgen uitleg over het huidige lokale bosbeheer met de recent uitgevoerde aanplantingen. Pers is welkom op de wandeling.

    De jaarlijkse Algemene Vergadering van de Bosgroep Antwerpen Noord vzw wordt voorafgegaan door een gegidste wandeling doorheen het groene gebied van de Merel in Brecht. We gaan in op die bijzondere geschiedenis van het gebied, en kijken ook naar de recente realisaties. Zo vonden in 2016 twee succesvolle aanplantingen plaats samen met de gemeente Brecht. Zo’n 4000 boompjes zoals eik, hazelaar, esdoorn, meidoorn,…werden geplant door schoolkinderen en gezinnen als deels geboortebos voor zo’n 1.8ha nieuw bos.

    Meer dan 40 leden-boseigenaars uit het hele werkingsgebied van de Bosgroep gaan mee op stap om te genieten van deze groene omgeving, voor velen nog een ongekend parel.

    Bosgroep Antwerpen Noord ondersteunt en adviseert boseigenaars bij een duurzaam bosbeheer met aandacht voor natuur en maatschappelijke relevantie. Verhoogde betrokkenheid en inzet van boseigenaars en hun omgeving draagt bij tot een verantwoorde en gedragen toekomst. Het werkingsgebied van de Bosgroep Antwerpen Noord bevat de stad Antwerpen en de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wuustwezel, Zoersel, Zwijndrecht. www.bosgroep.be

    Copyright: Bosgroep Antwerpen Noord vzw 

    Wanneer:
    Donderdag 23 maart 2017 van 16 tot 18.45 uur


    Waar:
    start wandeling aan Camping De Groene Linden, Schotensteenweg 62-64, Brecht

    Beleidsverantwoordelijke:
    Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Leefmilieu, Natuur en Landschap








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turnfeest

    VRIJDAG 25 MAART 2017






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JU-JITSU

    Onderwerp: WK Ju-Jitsu Athene 2017

    Hey Ruben,

    Hier een verslag over het voorbije WK Ju-Jitsu te Athene dit weekend:


    Ian (18) en Ryan (16) Lodens zijn beiden lid van Ippon Zwijndrecht Ju-Jitsu
    Club. De broers behaalden vorig jaar al een wereldtitel in Madrid. Ook in
    2017 behoorden ze zaterdag in Athene tot de beste ter wereld.

    In de categorie duo system classic U21 was het duo goed voor een gouden
    medaille. In hun categorie waren er elf teams. Het duo uit Knokke-Heist
    versloeg in de finale een Zwitsers duo (Dario Francioni/Janik Arnet), met
    een duidelijk verschil.

    Op de laatste dag van de wereldkampioenschappen voor junioren en aspiranten
    waren de broers in duo mix aan de beurt. Ryan won met Marion Decrop bij de
    junioren een gouden medaille door een Nederlands duo (Eady Roelandschap/Job
    Weel) met 90,5 tegen 84 te verslaan. De Nederlanders hadden eerder Ian
    Lodens en Charis Gravensteyn naar de kleine finale om het brons verwezen
    (over deze wedstrijd valt veel te discussiëren). Ian en Charis haalden op
    hun beurt wel vlotjes een bronzen medaille binnen. Het duo neemt komende
    zomer (20-30 juli) deel aan de World Games in Wroclaw in Polen. Deze top
    duo's werden allemaal begeleid en getraind door bondscoach Duo System Leon
    Verbraeken, die deze dromen door al het harde werk en training voor hen
    kon
    waarmaken.
    G.m. Ter info. 2x Goud en 1x Brons voor Ippon Zwijndrecht. Met de Broers Ian 19 jen Ryan Lodens moet nog 17j worden van Ippon Zwijndr. en met Ryan en Maron Decrop van JJC Bredene in de Mix. In deze cat. pakten Ian Lodens het Brons met Charis Gravensteyn 20j van JJC Bazel. Verder behaalde Marion Decrop ook nog een Brons met Nikiya Dams van JJC Antwerpen bij de Duo Dames. Marion 18j en Nikiya moet nog 17 worden. Deze meisjes trainen nog maar een 4 tal maanden met elkaar.Voor mezelf was het 4/4.👍
    Groeten.
    Leon







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    20 MAART 2017:Eedaflegging nieuwe burgemeesters Herentals en Herenthout bij gouverneur Cathy Berx.

    Op maandag 20 maart 2017 worden de heren Jan Bertels (Herentals) en Patrick Heremans (Herenthout) uitgenodigd om de eed van burgemeester af te leggen in handen van gouverneur Cathy Berx. 

    In Herentals stond burgemeester Jan Peeters sinds 2001 aan het roer van de stad.  Nu geeft hij de fakkel door aan de heer Jan Bertels, die al 10 jaar als schepen actief is in Herentals.  Ook in Herenthout nemen de inwoners afscheid van hun burgervader. Na 10 jaar burgemeesterschap gaat de heer Roger Gabriëls met pensioen, en geeft hij de sjerp door aan de heer Patrick Heremans, cultuurschepen in Herenthout. 

    • HERENTALS :  Jan Bertels  (sp.a) volgt huidig burgemeester Jan Peeters (sp.a) op.
    • HERENTHOUT : Patrick Heremans ( GemeenteBelangen Herenthout) volgt huidig burgemeester Roger Gabriëls ( GemeenteBelangen Herenthout)  op.

    Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans tekende zopas de benoemingsbesluiten van de nieuwe burgemeesters van Herentals en Herenthout.  Na de eedaflegging bij gouverneur Cathy Berx kunnen Jan Bertels en Patrick Heremans officieel aantreden als burgemeester van hun stad en gemeente.

    Gouverneur Cathy Berx dankt de aftredende burgemeesters Jan Peeters en Roger Gabriëls voor de goede samenwerking tijdens de voorbije jaren.   

     CathyBerx dat het in deze tijd een zware verantwoordelijkheid is een burgemeester te zijn met de toenemende vergrijzing en de armoede en de besturing van de gemeenten en steden maar men kan wel altijd beroep doen op de provincie en de colleges dus heren u staat er niet alleen voor en wens je een goede ambstermijn toe

     



































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilrijk nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17 | 03 | 17

    Oudebaan krijgt grondige facelift


    Op 20 maart start de heraanleg van de Oudebaan. De werkzaamheden verlopen in twee fasen en duren tot het einde van het jaar.

     

    Het district plant samen met Rio-Link een grondige vernieuwing van de Oudebaan, die de Moerelei verbindt met de Boomsesteenweg en de Dynamicalaan. De straat krijgt een gescheiden rioleringsstelsel, nieuwe voet- en fietspaden, een vernieuwde rijweg en afgebakende parkeerzones met bomen.

     

    De kant van de Dynamicalaan (het doodlopende gedeelte van de Oudebaan) wordt heringericht als woonerf. Aan de Moerelei komt er een verkeersplatform en nieuwe bushaltes die het in- en uitstappen comfortabeler maken (ook voor minder mobiele personen).

     

    De heraanleg start op 20 maart en verloopt in twee fases. De aannemer werkt tot het bouwverlof (juli) op het gedeelte tussen de Boomsesteenweg en huisnummer 116. Vanaf augustus verschuiven de werkzaamheden naar het gedeelte tussen huisnummer 116 en de Moerelei. Als alles goed verloopt, is de heraanleg afgerond tegen het einde van 2017. De timing kan echter opschuiven als gevolg van onvoorziene omstandigheden of slecht weer.

     

    Tijdens de werkzaamheden wordtin een omleiding voorzien voor doorgaand verkeer. Er kan zich lokaal hinder voordoen bij op- en uitritten; de aannemer doet het nodige om deze hinder tot een minimum te beperken.

     

    “De Oudebaan bevindt zich in een uniek gebied dat een grote economische bedrijvigheid combineert met een unieke groen- en recreatiecluster”, zegt Kristof Bossuyt, de voorzitter van het Wilrijkse districtscollege. “Daarom is het belangrijk dat we erin geslaagd zijn om in de vernieuwde Oudebaan heel wat bomen te plaatsen, in combinatie met behoud van het grote aantal parkeerplaatsen voor personenvoertuigen in deze straat”.Districtsschepen voor openbare werken Werner Theuns vult aan: “De parkeervakken zijn zo ingericht dat grote vrachtwagens er niet mogen parkeren, wat minder overlast betekent voor de bewoners. Met deze heraanleg maken we van de Oudebaan tegen begin 2018 een ‘nieuwe’ baan.”

     

    Meer informatie over de werkzaamheden aan de Oudebaan is te vinden op www.wilrijk.be (klik door naar ‘openbare werken’) of via deze rechtstreekse link.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    17 | 3 | 2017

    Pieter Lesage Antwerpse Jonge Ondernemer 2017
    Provincie Antwerpen hoopt dat zaakvoerder Studio Dott ook de Vlaamse finale naar zijn hand zet

    De KBC-toren in Antwerpen was op donderdag 16 maart het decor van een strijd der titanen. Uiteindelijk haalde Pieter Lesage van Studio Dott de titel van Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar binnen. De andere genomineerden waren Ellen Kegels (LN Knits), Bruno Van Gils (Café Costume) en Bavo De Cock (ESAS).


    Pieter Lesage, zaakvoerder van Studio Dott, kreeg de trofee van Antwerpse Jonge Ondernemer van 2017 uit handen van gedeputeerde bevoegd voor Economie Ludwig Caluwé. “Met deze ondernemersaward wordt een jonge ondernemer als een positief rolmodel voor andere bedrijven in de kijker gezet. Op deze manier hoop ik dat ook andere jonge mensen zich aangetrokken voelen tot het ondernemerschap. Door het verspreiden van deze succesvolle verhalen is ondernemen realistischer in beeld gebracht. Het belang van ondernemen in onze maatschappij valt niet te onderschatten. Laat ons hopen dat Pieter de Antwerpse eer met verve verdedigt tijdens de Vlaamse finale,” verduidelijkt Caluwé.

     

    Juryvoorzitter Tom Simonts: “Het was voor de jury moeilijk kiezen, want het werd uiteindelijk een nek-aan-nekrace. Dat is niet verwonderlijk, aangezien JCI vier sterke kandidaten had geselecteerd. Durf, doorzettingsvermogen en ondernemerszin waren doorslaggevende criteria waarop de jury zich heeft gebaseerd om de trofee van Antwerpse Jonge Ondernemer toe te kennen aan Pieter Lesage van Studio Dott.”

     

    Pieter Lesage, ceo van Studio Dott had naar eigen zeggen “één kans op vier om de titel in de wacht te slepen”. Hij was dan ook blij verrast en fier toen hij de trofee kreeg van gedeputeerde bevoegd voor Economie Ludwig Caluwé. “Dit is echt een prijs voor heel het team. Zonder hen stonden we niet waar we vandaag staan. Bedankt.”

    Winnaar Pieter Lesage van Studio Dott (midden) en gedeputeerde Ludwig Caluwé (tweede van links) –

    Copyright: Lies Verschraegen voor provincie Antwerpen


    Vlaamse finale op 19 mei in Sint-Truiden

    Pieter Lesage richtte Studio Dott op in 2000 tijdens zijn studies productontwikkeling in Antwerpen. Vandaag is Studio Dott een allround creatief designbureau met kantoren in Antwerpen en Hong Kong. Het bedrijf is in volle groei, waardoor zich binnenkort een verhuis aandient. “We hebben er wel voor gekozen om absoluut in Antwerpen te blijven. Ik wil niet weg uit deze stad.”

     

    De award is een initiatief van Junior Chamber International (JCI) District Antwerpen en bekroont een individuele jonge ondernemer. Pieter Lesage neemt het in de Vlaamse finale op tegen de laureaten van de vier andere Vlaamse provincies. Op 19 mei wordt de JCI Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar gekozen in Stayen te Sint-Truiden.

    PRAKTISCHE INFO VLAAMSE FINALE JCI JONGE ONDERNEMER 2017

    Wanneer:
    Vrijdag 19 mei 2017, 18 > 23 uur

    Waar:
    Stayen, Tiensesteenweg 168, 3800 Sint-Truiden

    Meer info:
    www.jongeondernemervanhetjaar2017.be/antwerpen

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Economie






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    17 | 3 | 2017

    Zilvermeer stapt mee in groene energie
    Deputatie huldigt 429 zonnepanelen op strandgebouw Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in

    Op het dak van het strandgebouw van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer zijn 429 fotovoltaïsche panelen geplaatst, goed voor een oppervlakte van 697m². Gedeputeerden Bruno Peeters en Inga Verhaert huldigden ze op donderdag 16 maart officieel in. Het Zilvermeer zet al lang in op ecologie en duurzaamheid, onder meer door waterrecuperatie en groendaken. Met de zonnepanelen breiden ze hun groene visie nog verder uit.

    De zonnepanelen produceren bijna 100.000 kWh oftewel 5 procent van de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van het Zilvermeer. De investering van ruim 140.000 euro zal na 9 jaar terugverdiend zijn.

    Gedeputeerde Bruno Peeters: “Het Zilvermeer zet al lang inop ecologie en duurzaamheid. Voor onze inspanning werden we onder meer beloond met een Blauwe Vlag en een Groene Sleutel, Europese erkenningen die in ons land door de Bond Beter Leefmilieu worden uitgereikt. Ook op het vlak van bewustmaking leveren we inspanningen, onder meer op de camping en tijdens een evenement als Pennenzakkenrock. De nieuwe zonnepanelen zijn dus een logische volgende stap om ons domein zo duurzaam mogelijk te maken.”

    Met de plaatsing van de zonnepanelen werd er rekening gehouden dat het strandgebouw nog steeds op optimale wijze ter beschikking kan worden gesteld. Het uitzicht van het Zilvermeer zal niet veranderen.

    Gedeputeerde voor energie Inga Verhaert: "Met het klimaatplan 2020 zet de provincie Antwerpen in op hernieuwbare energie. We plaatsten al zonnepanelen op de daken van onze scholen, bijvoorbeeld op de gebouwen van de AP Hogeschool in Antwerpen, PITO Stabroek en PTS Mechelen. Maar ook op provinciale gebouwen zoals het vormingscentrum in Malle en Campus Vesta in Emblem. De site van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer is een logische stap want het leent zich perfect tot deze klimaatvriendelijke maatregel.".

    Gedeputeerden Bruno Peeters en Inga Verhaert, directeur Zilvermeer Toon Claes - Copyright: Tommy Maes

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

    Meer info:
    www.zilvermeer.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Recreatie- en groendomeinen
    Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor energie







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL

                                                                                                        

               gs-hoboken-beker-van-belgie-magiczurenborg-antwerpen4---6                                                    

    vrijdag 17 maart 2017 – 21:15 uur

    sporthal Kiel

    Wedstrijdverslag:
    HB Zurenborg Antwerpen – GS Beobank Hoboken

    Leuke en boeiende zaalvoetbalavond op het Kiel. Met een gunstige afloop voor GS Beobank Hoboken…

    Spetterende openingsscène

    De thuisploeg stond voor de lastige opdracht om een kloof van twee eenheden uit de heenwedstrijd te overbruggen. Een vroeg doelpunt van Steven Dillien en Hicham Chourak zorgde reeds voor een aanstekelijke beker- en derbysfeer op de goed gevulde tribunes (1-1). Sensatie ook toen deze laatste een pegel tegen de staak werkte.

    De vertoning ging op sprankelende wijze heen-en-weer waarbij de Zurenborgers blijk gaven van een onafgebroken inzet. Hicham Channouf keilde een lateraal afgelegde vrijschop van Xavier Potvin in de kruising (1-2) maar deze schitterende treffer kon het lokale enthousiasme niet temperen. Een misverstand in de Hobokense verdediging werd ei zo na afgestraft, op een hoekschop van Youssef El Hadji mocht de ongedekte Hicham Chourak met de bal in doel draven (2-2).

    GS Beobank Hoboken kwam nadrukkelijker in de wedstrijd en deed de blauwe foutenlast van de zwart-witten tot het maximum oplopen. Een splijtend ééntweetje tussen Terry Caudron en Steven Dillien eindigde niet naar wens, Xavier Potvin stuurde een krachtige vrije trap op het doelhout. Net voor de rust greep Rafik Kaddouri naar de noodrem om de oprukkende Steven Dillien af te stoppen, Yannis Van Parys kende vanop negen meter geen genade (2-3).

    Zelfde spelbeeld in het tweede bedrijf

    Tijdens de tweede speelhelft wijzigde de teneur niet. Nog steeds gingen onze Antwerpse buren volop in het offensief, niet altijd rekening houdend met de daaraan verbonden risico’s. Illustratief hiervoor was een bliksemsnelle uitworp van Birger Maes die Yannis Van Parys de gelegenheid schonk om de Hobokense schaapjes op het droge te schieten (2-4). Of toch niet helemaal, want Mohcine Bouayad scoorde onmiddellijk tegen (3-4). Imad Amazou antwoordde direct met een droge knal (3-5), Khaled Oulichki, die de aanvoerdersband droeg in de plaats van de wegens familiale omstandigheden verontschuldigde Antoine Lemaire, nam alle twijfel weg met een puike streep in de verste hoek op een diepe assist van Steven Dillien (3-6).

    Niettemin bleef de tweedeklasser moedig aandringen. Younes Ben Kaddour wist te milderen (4-6) en Ismail El Hadji werd zelfs als meespelende doelman in de aanval geworpen. Birger Maes bleek echter onvermurwbaar en waagde enkele trapoefeningen in de richting van de onbewaakte HB-doelmond. Eénmaal kon hij bijna juichen, het projectiel donderde evenwel tegen de bovenkant van de dwarsligger…

    Alzo kwalificeerde GS Beobank Hoboken zich terecht voor de halve finale van de Beker van België, waarin onze jongens het zullen opnemen tegen FT Bornem-Puurs.

    Volgende opdracht

    Aanstaande vrijdag gaat onze club weer aan de slag in de reguliere competitie met een bezoek aan LART Bruxelles Futsal Club dat zich in de middenmoot van het klassement ophoudt.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERCHEM

    VIERING SPORTLAUREATEN BERCHEM





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgbedrijf Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Dag van de Zorg op zondag 19 maart: Ontdek de nieuwbouwdienstencentra, -serviceflats en -woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen


    De zorgsector zet op zondag 19 maart de deuren open tijdens de Dag van de Zorg. Bij Zorgbedrijf Antwerpen is iedereen welkom op liefst 7 locaties in Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Merksem en Wilrijk. Vooral de nieuwbouwprojecten staan dit jaar in de kijker: woonzorgcentrum Sint Anna/Ruytenburg, woonzorgcentrum Gitschotelhof, woonzorgcentrum Sint Bartholomeus, woonzorgcentrum Melgeshof en serviceflats en dienstencentrum Oosterveld.

     

    Op de Dag van de Zorg nodigt Zorgbedrijf Antwerpen iedereen uit om een kijkje te komen nemen van 10 tot 17 uur op tal van locaties. Enkel voor een bezoek aan de nieuwbouwserviceflats Oosterveld in Wilrijk, moet men vooraf inschrijven.

     

    Sint Bartholomeus in Merksem: officiële opening vernieuwde vleugel

    Bij woonzorgcentrum Sint Bartholomeus werd de vleugel aan de Jaak De Boeckstraat volledig vernieuwd en uitgebreid. Ondertussen zijn de werken klaar en genieten de bewoners van hun nieuwe stek in de eenpersoonskamers in het woonzorgcentrum en in de serviceflats. Op de Dag van de Zorg kunnen mensen het bestaande en het nieuwe gebouw bezoeken, een kamer ontdekken en tijdens de officiële opening genieten van een optreden van Gunther Neefs. Radio Minerva zendt de hele namiddag live uit vanuit het woonzorgcentrum. Ook dienstencentrum De Zeelbaan zet de deuren open met rondleidingen in de serviceflats en een optreden van Juul Kabas.

     

    Ook de pers is welkom op de officiële opening van de nieuwe vleugel in aanwezigheid van Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen, met een gastoptreden van Gunther Neefs en aansluitend een meet-and-greet, op zondag 19 maart van 14 tot 16 uur in woonzorgcentrum Sint Bartholomeus, Jaak de Boeckstraat 6, 2170 Merksem.

     

    Oosterveld in Wilrijk: serviceflats voor de eerste keer te bezoeken

    In de groene omgeving van het Wilrijkse Middelheimpark kunnen bezoekers de serviceflats Oosterveld ontdekken. De parktoren met 72 flats en het dienstencentrum zullen dit najaar klaar zijn. De serviceflats hebben 1 of 2 slaapkamers en een lichte leefruimte met een terras dat kan worden afgesloten, zodat bewoners langer kunnen genieten van het buitengevoel. Er zijn ook een ingerichte keuken, handige berging en badkamer met alle comfort. De flats zullen te huur en te koop zijn vanaf 27 maart 2017.

     

    Op de Dag van de Zorg kan iedereen een bezoek brengen aan het project en de kijkflat op de tweede verdieping. Om alles vlot te laten verlopen op de werf, moeten geïnteresseerden wel vooraf inschrijven bij de klantendienst van Zorgbedrijf Antwerpen.

     

    Sint Anna/Ruytenburg in Berchem: nieuwbouw en bestaand woonzorgcentrum

    De bewoners hebben al hun intrek genomen in de nieuwbouw bij woonzorgcentrum Sint Anna/Ruytenburg in Berchem. Ze wonen er in leefgroepen van een tiental personen met een gezellige leefkamer en elk een comfortabele eenpersoonkamer met badkamer. Iedere afdeling in de nieuwbouw is genoemd naar een Europese stad. Iedereen is welkom om zijn reisherinneringen delen met bewoners en bezoekers door een souvenir mee te brengen.

     

    Ook kunnen mensen op 19 maart een huiskamer en kamer bezoeken in de nieuwbouw en een kamer in het bestaande gebouw. Op vrijdag 17 maart krijgen Radio1-luisteraars trouwens al een voorproefje: dan zendt Hautekiet van 9 tot 10 uur live uit vanuit woonzorgcentrum Sint Anna/Ruytenburg.

     

    Gitschotelhof in Borgerhout en Melgeshof in Merksem: nieuwbouw-woonzorgcentra

    Ook in Borgerhout en Merksem bouwt Zorgbedrijf Antwerpen aan het comfort van senioren. Bij woonzorgcentra Gitschotelhof en Melgeshof wordt volop gewerkt aan nieuwe gebouwen. Ook hier zullen bewoners in kleine leefgroepen wonen met elk een eenpersoonskamer met eigen sanitair en alle comfort.

     

    Bezoekers kunnen zowel bij Gitschotelhof als bij Melgeshof een bezoek brengen aan een modelkamer. Bij Melgeshof kunnen ze ook een modelflat bezoeken.

     

    Fitnesstuin bij woonzorgcentrum Lozanahof en dienstencentrum Van Schoonbeke

    Lozanahof en Van Schoonbeke nodigen op de Dag van de Zorg iedereen uit om het woonzorgcentrum en dienstencentrum in het centrum van de stad te bezoeken. In het Vinkenparkje huldigen ze bovendien officieel de fitnesstoestellen in die speciaal zijn aangepast om senioren actief te houden. Alle bewoners en buurtbewoners zijn voortaan welkom om er gebruik van maken.

     

    Ook de pers is welkom op de officiële opening van de fitnesstuin in het Vinkenpark op zondag 19 maart om 11 uur in aanwezigheid van Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen en Samuel Markowitz, Antwerps districtschepen van Sport bij woonzorgcentrum Lozanahof, Van Schoonbekestraat 54, 2018 Antwerpen.

     

    Woonzorgcentrum Bilzenhof en dienstencentrum Seefhoek zetten de deuren open

    Nog in het district Antwerpen heten woonzorgcentrum Bilzenhof en dienstencentrum Seefhoek iedereen welkom met rondleidingen, lekker eten en leuke activiteiten.

     

    Ook kandidaat-medewerkers welkom

    Zorgbedrijf Antwerpen is voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Kandidaat-medewerkers zijn dan ook van harte welkom om op de Dag van de Zorg een bezoekje te brengen aan een van de locaties en hun gegevens achter te laten in de bussen die overal staan. In woonzorgcentrum Sint Bartholomeus is er bovendien een infostand over werken bij Zorgbedrijf Antwerpen.

     

    Dag van de Zorg, zondag 19 maart van 10 tot 17 uur

    Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen achter de schermen. Meer informatie en het programma vinden geïntereseerden op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/dagvandezorg.

    Inschrijven voor de rondleidingen in dienstencentrum en serviceflats Oosterveld kan bij de klantendienst op het telefoonnummer 03 431 31 31 of via klantendienst@zorgbedrijf.antwerpen.be.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN


    15 | 03 | 2017

    Je weren kan je leren
    Vrouwen leren tijdens cursus weerbaarheid neen zeggen tegen geweld

    1 vrouw op 3 in Europa – 62 miljoen vrouwen – wordt het slachtoffer van lichamelijk en/of seksueel geweld. De provincie Antwerpen organiseert samen met Fempower op verschillende plaatsen een cursus zelfverdediging en weerbaarheid. De cursus in Antwerpen start op 27 april, die in Mechelen op 22 mei.

    Wat houdt de cursus in?
    Slachtoffers van geweld vragen vaak aan hulpverleners hoe ze zich verbaal, maar indien nodig ook fysiek beter kunnen verdedigen. Deze cursus komt daaraan tegemoet. Deelnemers krijgen een aantal eenvoudige tips & tools die ze kunnen inzetten wanneer ze zich niet op hun gemak, bang of bedreigd voelen. De cursus is een mix van mentale en fysieke weerbaarheidstechnieken.  

    Wat komt er zoal aan bod?  

    • situaties beter aanvoelen en inschatten
    • gevaarsignalen opmerken en ernstig nemen
    • grenzen duidelijk aangeven en afbakenen met woorden en lichaamstaal
    • angst omzetten in woede/ woede uiten in plaats van in te slikken 
    • een confrontatie aangaan in plaats van te negeren of hulp te vragen
    • je stem gebruiken om te brullen in plaats van om te gillen
    • de kwetsbare plekken van een agressor en hoe je ze kunt raken
    • bevrijdingen uit enkele eenvoudige grepen

    Provinciale aanpak tegen geweld

    De strijd tegen intrafamilaal geweld is één van de speerpunten in het welzijnsbeleid van de provincie Antwerpen. Daarbij wordt niet alleen ingezet op preventie, maar ook op efficiënte hulpverlening. In het Veilig Thuis/Family Justice Center (FJC) Antwerpen kunnen slachtoffers van geweld na doorverwijzing onder meer terecht voor psychosociale hulp, ondersteuning, opvang… Complexe dossiers worden er behandeld door een team van experten. Medewerkers van justitie, politie, algemeen welzijnswerk, geestelijke gezondheidszorg, jeugdhulp… delen allemaal dezelfde werkplek. Dit zorgt ervoor dat slachtoffers én daders niet het gevoel hebben dat ze voortdurend van het kastje naar de muur worden gestuurd. Bovendien kunnen hun dossiers op die manier efficiënter worden opgevolgd. Over enkele maanden opent een soortgelijk centrum in Mechelen en later ook in Turnhout.

     

    Wie slachtoffer is van intrafamiliaal geweld, kan bellen naar het gratis nummer 1712.

    Er worden dit jaar verschillende cursussen georganiseerd, dit zowel in Antwerpen, Mechelen als Turnhout. Elke cursus omvat 4 sessies van telkens 3 uur (behalve als de cursus op zaterdag wordt georganiseerd, dan zijn het 2 sessies van telkens 6 uur). De cursus kost 20 euro voor de hele reeks. 

     

    Meer info en inschrijven via de provinciale website.

    Beleidsverantwoordelijke:

    Peter Bellens, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Welzijn en Gezondheid





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad Antwerpen

       

     

     

    De zin van je leven op Schrijfdag 2017

    Tijdens de Schrijfdag op 25 maart 2017 maakt Creatief Schrijven vzw ‘De zin van je leven’ bekend. Met filmpjes waarin bekende auteurs als Kristien Hemmerechts, Jeroen Olyslaegers en Lize Spit hun favoriete zin verklappen, riep Creatief Schrijven vzw iedereen op om een eigen zelfgeschreven zin in te sturen. De organisatie ontving meer dan 300 inzendingen. Vakjuryleden Gerda Dendooven, Stijn Vranken en Tom de Cock (MNM) selecteren de tien mooiste zinnen. Die maakt Creatief Schrijven vzw vanaf 1 maart één voor één bekend op haar Facebookpagina. De winnende zin wordt feestelijk onthuld op de Schrijfdag.

     

    Feest der zinnen

    Creatief Schrijven vzw, het expertisecentrum voor al wie graag schrijft, brengt jaarlijks in een andere provincie schrijfliefhebbers uit alle hoeken van het land samen tijdens deSchrijfdag. Dit jaar vindt het evenement plaats op 25 maart in het Felix Pakhuis in Antwerpen.Tijdens de tiende Schrijfdag delen auteurs - onder wie Jeroen Olyslaegers, Katrijn Van Bouwel en Kristien Hemmerechts - hun kennis tijdens workshops en lezingen. Malin-Sarah Gozin geeft een inkijk in het schrijfproces van Beau Séjour en andere scenaristen gunnen geïnteresseerden een blik in dewriters’ room.

     

    Dit jaar trekt Creatief Schrijven vzw voluit de kaart van inclusie en diversiteit. Door samenwerking met de Vlaamse Federatie voor Gehandicapten zijn de sessies toegankelijk voor mensen met en zonder beperking. Samen met het Huis van het Nederlands biedt de organisatie ook twee workshops aan voor anderstalige nieuwkomers.

     

    Sascha Reunes, publiekswinnaar BK Poetry Slam 2012, organiseert een impro-workshop waarbij beweging en woord centraal staan. Pascal Biras laat de deelnemers aan de workshop ‘Schrijven zonder pen en papier’ gezamenlijk tot een verhaal komen. Biras heeft door zijn jarenlange ervaring als docent Frans aan anderstaligen een creatieve methodiek ontwikkeld.

     

               Zin van je leven

    Om de tiende verjaardag van deSchrijfdag te vieren pakt Creatief Schrijven vzw uit met de ‘De zin van je leven’. Bekende auteurs stellen in een filmpje ‘De zin van hun leven’ voor. In aanloop naar de Schrijfdag verspreidt de organisatie deze filmpjes op socialmediakanalen: facebook, twitter (@creatiefschrijv) en instagram.

    Vakjuryleden Tom de Cock (MNM), Gerda Dendooven en Stijn Vranken selecteren een shortlist van tien zinnen en kiezen ook de winnaar. Op zaterdag 25 maart tijdens het slotmoment van de Schrijfdag onthult Creatief Schrijven vzw de winnende zin. Die krijgt een plaats in de openbare ruimte. Wie wil, kan op de Schrijfdag één van de tien zinnen laten aanbrengen als tijdelijke tatoeage.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken Nieuws

    HOBOKEN

     

    Dropping

    Vorige zaterdag had de 40ste editie van onze jaarlijkse dropping plaats – ook dit jaar namen weer ruim 80 personen aan dit event – De Thyssen behaalden de 1ste prijs, met Apollo Power en De Nachtvlinders op een mooie 2de en 3de plaats.
    De uitslag kan u hier vinden.


    Spelletjesavond

    Wie heeft er zin om nog eens lekker te kaarten, Cluedo te spelen of zijn brein te testen met Rummikub?
    Wij zorgen voor een aantal spelletjes, maar je mag zeker zelf je lievelingsspelletje meebrengen.
    Uiteraard worden ook hapjes voorzien

    Afspraak volgende week vrijdag 17 maart om 20 u in het zaaltje van De Schorren.


    Paaseierentocht

    Geen brunch, maar Pasen laten we niet voorbij gaan zonder onze paaseierentocht.

    Wil je erbij zijn? Hier is de uitnodiging!

    BIN-BERICHTEN

    1. Dit jaar werden reeds een 200-tal  inbraken gepleegd in kelders/bergingen van nieuwe appartementsgebouwen. Hiervan vonden ongeveer de helft plaats in regio Centrum. Het gaat over clusters waarbij in één keer 8 tot zelfs 32 feiten worden gepleegd. Feiten lijken zich eerder af te spelen tussen 01u00 en 09u00.

      Opvallend is de zeer specifieke schade aan de inkomdeuren (kleine inkeping t.h.v. de sluiter) en er wordt voornamelijk prijzige goederen gestolen.””

     Welke preventieve maatregelen kunnen worden genomen:

     - toegangsdeur van zowel privaat kelder/berging als algemene toegangsdeur tot deze ruimte voorzien van degelijk hang en sluitwerk

    - weet steeds wie je in het gebouw toelaat (identificatiebadge)

    - markeer en registreer uw goederen (serienummer, type, e.d.)

    - waardevolle goederen elders bewaren

    - verdachte gedragingen melden via 0800/123  12

     Ook voor de algemene delen van een appartementsgebouw kan er een gratis diefstal preventie advies worden aangevraagd bij de preventiedienst (preventie@politie.antwerpen.be)

      

    2. Opvallend veel, en over het ganse grondgebied van de stad Antwerpen, inbraken in lichte vrachtwagens (type camionette). Doel van de inbraak is telkens de diefstal van werkmateriaal.

     

    Welke preventieve maatregelen kunnen er genomen worden?

    - Het voertuig liefst op een beveiligde locatie parkeren (bv. garage), indien dit niet mogelijk is op een goed zichtbare plaats parkeren

    - voertuig zo veel als mogelijk leeg maken, zeker niets zichtbaar in het voertuig achterlaten

    - Al het werkmateriaal (en andere goederen) registreren (serienummer, e.d.)

    - extra sloten aanbrengen op het voertuig

    - verdachte gedragingen steeds melden via het nummer 0800/123 12

     

    Verslagen Bufferzone en Blue Gate Antwerpen

    Enige tijd geleden werden de plannen onthuld in verband met de gracht in de bufferzone achter de Van Traynellaan en Wissenboslaan. Tevens werd een infovergadering hieromtrent gehouden voor de bewoners.

    Het verslag hiervan vind je hier.

    WIJ WENSEN TE BENADRUKKEN DAT WIJ IN VERBAND MET DE GEPLANDE WERKEN GEEN STANDPUNT INNEMEN – PETITIES OF ANDER MAILVERKEER IS HET INITIATIEF VAN INDIVIDUELE BEWONERS.

    Tevens hierbij vind je het verslag van de laatste vergadering over Blue Gate Antwerp, de industriezone die zal worden ontwikkeld op de gronden van Petroleum Zuid.

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:http://blog.seniorennet.be/images/buttons/Oranje/toevoegen.png
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Infotentoonstelling aanleg F11 in Mortsel en Boechout
    vrijdag 24 maart, 19 tot 21 uur doorlopend, stadhuis Mortsel

    De F11 is de fietsostrade tussen Antwerpen en Lier. De aanleg ervan maakt in die filegevoelige regio van de fiets een volwaardig alternatief voor de wagen. De F11 zal fietsers op een half uurtje van Lier naar Antwerpen brengen.

     

    In Mortsel loopt de F11 vanaf de Luchthavenlei langs de noordzijde van de spoorweg. Ter hoogte van de Pater Renaat De Vostunnel en park Savelkoul zal de fietsostrade de sporen kruisen door middel van een fietsbrug. In Boechout loopt de F11 verder door de Victor Heylenlei en de Oude Steenweg richting Lier.

     

    Bekijk op vrijdag 24 maart 2017 het voorstel voor de aanleg van de fietsostrade F11 door Mortsel en Boechout, inclusief fietsbrug bij Hof Savelkoul. De infotentoonstelling is doorlopend van 19 tot 21 uur geopend. Stel je vragen en geef je opmerkingen aan de projectmedewerkers.

    Fietsostrade F11 in Boechout - Copyright: provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    vrijdag 24 maart 2017, doorlopend van 19 tot 21 uur

    Waar:
    Stadhuis Mortsel, Stadsplein, Mortsel

    Website:
    www.antwerpenfietsprovincie.be

    Meer info:
    Steunpunt Fiets provincie Antwerpen, E fietsen@provincieantwerpen.be

    Beleidsverantwoordelijken:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde voor Mobiliteit, provincie Antwerpen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Suske en Wiske - Kindermuseum

    Er was eens…
    3 – 7 april en 10 – 14 april van 10u tot 17u , Kalmthout

    Na het grote succes van ‘Er was eens…’ in de krokusvakantie, beleef je tijdens de paasvakantie opnieuw een bijzondere sprookjeswereld. Het Suske en Wiske – Kindermuseum geeft aan bekende verhalen een onverwachte draai. Zo zijn sprookjes niet alleen leuk voor de allerkleinsten maar ook grappig en spannend voor de hele familie!

     

    Tijdens weekdagen van 3 tot 14 april is het Suske en Wiske – Kindermuseum geopend voor gezinnen. Na een sprookjesachtige museumrondleiding ontdek je wat er nu eigenlijk echt in het mandje van Roodkapje zit, versla je de draak uit Doornroosje en stap je mee op het vliegend tapijt van Ali Baba. Maar dat is niet alles… Want tijdens een halfuur durende show worden groot en klein ontvangen door een echte tovenaar die je meeneemt in een magisch verhaal met verschillende sprookjesfiguren.

     

    Er was eens… is tijdens de paasvakantie een ideale uitstap voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Inschrijven is wel een must, want per rondleiding zijn er maar 50 plaatsen. Wees dus zeker van je plaats en bel naar T 03 666 64 85. De rondleidingen starten om 10, 13 en 15 uur. 

    Sprookjesbos in het Suske en Wiske - Kindermuseum - Copyright: provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    3 – 14 april (m.u.v. weekend) van 10 tot 17 uur

    Waar:
    Suske en Wiske – Kindermuseum, Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout

    Deelnameprijs:
    € 4 per kind en € 8 vanaf 18 jaar

    Website:
    www.provincieantwerpen/be > Suske en Wiske - Kindermuseum

    Social media:
    www.facebook.com/SWKindermuseum


    Meer info:
    T 03 666 64 85

    E suskeenwiske@provincieantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!