Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    19-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    17 | 3 | 2017

    Zilvermeer stapt mee in groene energie
    Deputatie huldigt 429 zonnepanelen op strandgebouw Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in

    Op het dak van het strandgebouw van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer zijn 429 fotovoltaïsche panelen geplaatst, goed voor een oppervlakte van 697m². Gedeputeerden Bruno Peeters en Inga Verhaert huldigden ze op donderdag 16 maart officieel in. Het Zilvermeer zet al lang in op ecologie en duurzaamheid, onder meer door waterrecuperatie en groendaken. Met de zonnepanelen breiden ze hun groene visie nog verder uit.

    De zonnepanelen produceren bijna 100.000 kWh oftewel 5 procent van de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van het Zilvermeer. De investering van ruim 140.000 euro zal na 9 jaar terugverdiend zijn.

    Gedeputeerde Bruno Peeters: “Het Zilvermeer zet al lang inop ecologie en duurzaamheid. Voor onze inspanning werden we onder meer beloond met een Blauwe Vlag en een Groene Sleutel, Europese erkenningen die in ons land door de Bond Beter Leefmilieu worden uitgereikt. Ook op het vlak van bewustmaking leveren we inspanningen, onder meer op de camping en tijdens een evenement als Pennenzakkenrock. De nieuwe zonnepanelen zijn dus een logische volgende stap om ons domein zo duurzaam mogelijk te maken.”

    Met de plaatsing van de zonnepanelen werd er rekening gehouden dat het strandgebouw nog steeds op optimale wijze ter beschikking kan worden gesteld. Het uitzicht van het Zilvermeer zal niet veranderen.

    Gedeputeerde voor energie Inga Verhaert: "Met het klimaatplan 2020 zet de provincie Antwerpen in op hernieuwbare energie. We plaatsten al zonnepanelen op de daken van onze scholen, bijvoorbeeld op de gebouwen van de AP Hogeschool in Antwerpen, PITO Stabroek en PTS Mechelen. Maar ook op provinciale gebouwen zoals het vormingscentrum in Malle en Campus Vesta in Emblem. De site van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer is een logische stap want het leent zich perfect tot deze klimaatvriendelijke maatregel.".

    Gedeputeerden Bruno Peeters en Inga Verhaert, directeur Zilvermeer Toon Claes - Copyright: Tommy Maes

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

    Meer info:
    www.zilvermeer.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Recreatie- en groendomeinen
    Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor energie







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL

                                                                                                        

               gs-hoboken-beker-van-belgie-magiczurenborg-antwerpen4---6                                                    

    vrijdag 17 maart 2017 – 21:15 uur

    sporthal Kiel

    Wedstrijdverslag:
    HB Zurenborg Antwerpen – GS Beobank Hoboken

    Leuke en boeiende zaalvoetbalavond op het Kiel. Met een gunstige afloop voor GS Beobank Hoboken…

    Spetterende openingsscène

    De thuisploeg stond voor de lastige opdracht om een kloof van twee eenheden uit de heenwedstrijd te overbruggen. Een vroeg doelpunt van Steven Dillien en Hicham Chourak zorgde reeds voor een aanstekelijke beker- en derbysfeer op de goed gevulde tribunes (1-1). Sensatie ook toen deze laatste een pegel tegen de staak werkte.

    De vertoning ging op sprankelende wijze heen-en-weer waarbij de Zurenborgers blijk gaven van een onafgebroken inzet. Hicham Channouf keilde een lateraal afgelegde vrijschop van Xavier Potvin in de kruising (1-2) maar deze schitterende treffer kon het lokale enthousiasme niet temperen. Een misverstand in de Hobokense verdediging werd ei zo na afgestraft, op een hoekschop van Youssef El Hadji mocht de ongedekte Hicham Chourak met de bal in doel draven (2-2).

    GS Beobank Hoboken kwam nadrukkelijker in de wedstrijd en deed de blauwe foutenlast van de zwart-witten tot het maximum oplopen. Een splijtend ééntweetje tussen Terry Caudron en Steven Dillien eindigde niet naar wens, Xavier Potvin stuurde een krachtige vrije trap op het doelhout. Net voor de rust greep Rafik Kaddouri naar de noodrem om de oprukkende Steven Dillien af te stoppen, Yannis Van Parys kende vanop negen meter geen genade (2-3).

    Zelfde spelbeeld in het tweede bedrijf

    Tijdens de tweede speelhelft wijzigde de teneur niet. Nog steeds gingen onze Antwerpse buren volop in het offensief, niet altijd rekening houdend met de daaraan verbonden risico’s. Illustratief hiervoor was een bliksemsnelle uitworp van Birger Maes die Yannis Van Parys de gelegenheid schonk om de Hobokense schaapjes op het droge te schieten (2-4). Of toch niet helemaal, want Mohcine Bouayad scoorde onmiddellijk tegen (3-4). Imad Amazou antwoordde direct met een droge knal (3-5), Khaled Oulichki, die de aanvoerdersband droeg in de plaats van de wegens familiale omstandigheden verontschuldigde Antoine Lemaire, nam alle twijfel weg met een puike streep in de verste hoek op een diepe assist van Steven Dillien (3-6).

    Niettemin bleef de tweedeklasser moedig aandringen. Younes Ben Kaddour wist te milderen (4-6) en Ismail El Hadji werd zelfs als meespelende doelman in de aanval geworpen. Birger Maes bleek echter onvermurwbaar en waagde enkele trapoefeningen in de richting van de onbewaakte HB-doelmond. Eénmaal kon hij bijna juichen, het projectiel donderde evenwel tegen de bovenkant van de dwarsligger…

    Alzo kwalificeerde GS Beobank Hoboken zich terecht voor de halve finale van de Beker van België, waarin onze jongens het zullen opnemen tegen FT Bornem-Puurs.

    Volgende opdracht

    Aanstaande vrijdag gaat onze club weer aan de slag in de reguliere competitie met een bezoek aan LART Bruxelles Futsal Club dat zich in de middenmoot van het klassement ophoudt.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERCHEM

    VIERING SPORTLAUREATEN BERCHEM





































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgbedrijf Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Dag van de Zorg op zondag 19 maart: Ontdek de nieuwbouwdienstencentra, -serviceflats en -woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen


    De zorgsector zet op zondag 19 maart de deuren open tijdens de Dag van de Zorg. Bij Zorgbedrijf Antwerpen is iedereen welkom op liefst 7 locaties in Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Merksem en Wilrijk. Vooral de nieuwbouwprojecten staan dit jaar in de kijker: woonzorgcentrum Sint Anna/Ruytenburg, woonzorgcentrum Gitschotelhof, woonzorgcentrum Sint Bartholomeus, woonzorgcentrum Melgeshof en serviceflats en dienstencentrum Oosterveld.

     

    Op de Dag van de Zorg nodigt Zorgbedrijf Antwerpen iedereen uit om een kijkje te komen nemen van 10 tot 17 uur op tal van locaties. Enkel voor een bezoek aan de nieuwbouwserviceflats Oosterveld in Wilrijk, moet men vooraf inschrijven.

     

    Sint Bartholomeus in Merksem: officiële opening vernieuwde vleugel

    Bij woonzorgcentrum Sint Bartholomeus werd de vleugel aan de Jaak De Boeckstraat volledig vernieuwd en uitgebreid. Ondertussen zijn de werken klaar en genieten de bewoners van hun nieuwe stek in de eenpersoonskamers in het woonzorgcentrum en in de serviceflats. Op de Dag van de Zorg kunnen mensen het bestaande en het nieuwe gebouw bezoeken, een kamer ontdekken en tijdens de officiële opening genieten van een optreden van Gunther Neefs. Radio Minerva zendt de hele namiddag live uit vanuit het woonzorgcentrum. Ook dienstencentrum De Zeelbaan zet de deuren open met rondleidingen in de serviceflats en een optreden van Juul Kabas.

     

    Ook de pers is welkom op de officiële opening van de nieuwe vleugel in aanwezigheid van Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen, met een gastoptreden van Gunther Neefs en aansluitend een meet-and-greet, op zondag 19 maart van 14 tot 16 uur in woonzorgcentrum Sint Bartholomeus, Jaak de Boeckstraat 6, 2170 Merksem.

     

    Oosterveld in Wilrijk: serviceflats voor de eerste keer te bezoeken

    In de groene omgeving van het Wilrijkse Middelheimpark kunnen bezoekers de serviceflats Oosterveld ontdekken. De parktoren met 72 flats en het dienstencentrum zullen dit najaar klaar zijn. De serviceflats hebben 1 of 2 slaapkamers en een lichte leefruimte met een terras dat kan worden afgesloten, zodat bewoners langer kunnen genieten van het buitengevoel. Er zijn ook een ingerichte keuken, handige berging en badkamer met alle comfort. De flats zullen te huur en te koop zijn vanaf 27 maart 2017.

     

    Op de Dag van de Zorg kan iedereen een bezoek brengen aan het project en de kijkflat op de tweede verdieping. Om alles vlot te laten verlopen op de werf, moeten geïnteresseerden wel vooraf inschrijven bij de klantendienst van Zorgbedrijf Antwerpen.

     

    Sint Anna/Ruytenburg in Berchem: nieuwbouw en bestaand woonzorgcentrum

    De bewoners hebben al hun intrek genomen in de nieuwbouw bij woonzorgcentrum Sint Anna/Ruytenburg in Berchem. Ze wonen er in leefgroepen van een tiental personen met een gezellige leefkamer en elk een comfortabele eenpersoonkamer met badkamer. Iedere afdeling in de nieuwbouw is genoemd naar een Europese stad. Iedereen is welkom om zijn reisherinneringen delen met bewoners en bezoekers door een souvenir mee te brengen.

     

    Ook kunnen mensen op 19 maart een huiskamer en kamer bezoeken in de nieuwbouw en een kamer in het bestaande gebouw. Op vrijdag 17 maart krijgen Radio1-luisteraars trouwens al een voorproefje: dan zendt Hautekiet van 9 tot 10 uur live uit vanuit woonzorgcentrum Sint Anna/Ruytenburg.

     

    Gitschotelhof in Borgerhout en Melgeshof in Merksem: nieuwbouw-woonzorgcentra

    Ook in Borgerhout en Merksem bouwt Zorgbedrijf Antwerpen aan het comfort van senioren. Bij woonzorgcentra Gitschotelhof en Melgeshof wordt volop gewerkt aan nieuwe gebouwen. Ook hier zullen bewoners in kleine leefgroepen wonen met elk een eenpersoonskamer met eigen sanitair en alle comfort.

     

    Bezoekers kunnen zowel bij Gitschotelhof als bij Melgeshof een bezoek brengen aan een modelkamer. Bij Melgeshof kunnen ze ook een modelflat bezoeken.

     

    Fitnesstuin bij woonzorgcentrum Lozanahof en dienstencentrum Van Schoonbeke

    Lozanahof en Van Schoonbeke nodigen op de Dag van de Zorg iedereen uit om het woonzorgcentrum en dienstencentrum in het centrum van de stad te bezoeken. In het Vinkenparkje huldigen ze bovendien officieel de fitnesstoestellen in die speciaal zijn aangepast om senioren actief te houden. Alle bewoners en buurtbewoners zijn voortaan welkom om er gebruik van maken.

     

    Ook de pers is welkom op de officiële opening van de fitnesstuin in het Vinkenpark op zondag 19 maart om 11 uur in aanwezigheid van Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen en Samuel Markowitz, Antwerps districtschepen van Sport bij woonzorgcentrum Lozanahof, Van Schoonbekestraat 54, 2018 Antwerpen.

     

    Woonzorgcentrum Bilzenhof en dienstencentrum Seefhoek zetten de deuren open

    Nog in het district Antwerpen heten woonzorgcentrum Bilzenhof en dienstencentrum Seefhoek iedereen welkom met rondleidingen, lekker eten en leuke activiteiten.

     

    Ook kandidaat-medewerkers welkom

    Zorgbedrijf Antwerpen is voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Kandidaat-medewerkers zijn dan ook van harte welkom om op de Dag van de Zorg een bezoekje te brengen aan een van de locaties en hun gegevens achter te laten in de bussen die overal staan. In woonzorgcentrum Sint Bartholomeus is er bovendien een infostand over werken bij Zorgbedrijf Antwerpen.

     

    Dag van de Zorg, zondag 19 maart van 10 tot 17 uur

    Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen achter de schermen. Meer informatie en het programma vinden geïntereseerden op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/dagvandezorg.

    Inschrijven voor de rondleidingen in dienstencentrum en serviceflats Oosterveld kan bij de klantendienst op het telefoonnummer 03 431 31 31 of via klantendienst@zorgbedrijf.antwerpen.be.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN


    15 | 03 | 2017

    Je weren kan je leren
    Vrouwen leren tijdens cursus weerbaarheid neen zeggen tegen geweld

    1 vrouw op 3 in Europa – 62 miljoen vrouwen – wordt het slachtoffer van lichamelijk en/of seksueel geweld. De provincie Antwerpen organiseert samen met Fempower op verschillende plaatsen een cursus zelfverdediging en weerbaarheid. De cursus in Antwerpen start op 27 april, die in Mechelen op 22 mei.

    Wat houdt de cursus in?
    Slachtoffers van geweld vragen vaak aan hulpverleners hoe ze zich verbaal, maar indien nodig ook fysiek beter kunnen verdedigen. Deze cursus komt daaraan tegemoet. Deelnemers krijgen een aantal eenvoudige tips & tools die ze kunnen inzetten wanneer ze zich niet op hun gemak, bang of bedreigd voelen. De cursus is een mix van mentale en fysieke weerbaarheidstechnieken.  

    Wat komt er zoal aan bod?  

    • situaties beter aanvoelen en inschatten
    • gevaarsignalen opmerken en ernstig nemen
    • grenzen duidelijk aangeven en afbakenen met woorden en lichaamstaal
    • angst omzetten in woede/ woede uiten in plaats van in te slikken 
    • een confrontatie aangaan in plaats van te negeren of hulp te vragen
    • je stem gebruiken om te brullen in plaats van om te gillen
    • de kwetsbare plekken van een agressor en hoe je ze kunt raken
    • bevrijdingen uit enkele eenvoudige grepen

    Provinciale aanpak tegen geweld

    De strijd tegen intrafamilaal geweld is één van de speerpunten in het welzijnsbeleid van de provincie Antwerpen. Daarbij wordt niet alleen ingezet op preventie, maar ook op efficiënte hulpverlening. In het Veilig Thuis/Family Justice Center (FJC) Antwerpen kunnen slachtoffers van geweld na doorverwijzing onder meer terecht voor psychosociale hulp, ondersteuning, opvang… Complexe dossiers worden er behandeld door een team van experten. Medewerkers van justitie, politie, algemeen welzijnswerk, geestelijke gezondheidszorg, jeugdhulp… delen allemaal dezelfde werkplek. Dit zorgt ervoor dat slachtoffers én daders niet het gevoel hebben dat ze voortdurend van het kastje naar de muur worden gestuurd. Bovendien kunnen hun dossiers op die manier efficiënter worden opgevolgd. Over enkele maanden opent een soortgelijk centrum in Mechelen en later ook in Turnhout.

     

    Wie slachtoffer is van intrafamiliaal geweld, kan bellen naar het gratis nummer 1712.

    Er worden dit jaar verschillende cursussen georganiseerd, dit zowel in Antwerpen, Mechelen als Turnhout. Elke cursus omvat 4 sessies van telkens 3 uur (behalve als de cursus op zaterdag wordt georganiseerd, dan zijn het 2 sessies van telkens 6 uur). De cursus kost 20 euro voor de hele reeks. 

     

    Meer info en inschrijven via de provinciale website.

    Beleidsverantwoordelijke:

    Peter Bellens, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Welzijn en Gezondheid





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad Antwerpen

       

     

     

    De zin van je leven op Schrijfdag 2017

    Tijdens de Schrijfdag op 25 maart 2017 maakt Creatief Schrijven vzw ‘De zin van je leven’ bekend. Met filmpjes waarin bekende auteurs als Kristien Hemmerechts, Jeroen Olyslaegers en Lize Spit hun favoriete zin verklappen, riep Creatief Schrijven vzw iedereen op om een eigen zelfgeschreven zin in te sturen. De organisatie ontving meer dan 300 inzendingen. Vakjuryleden Gerda Dendooven, Stijn Vranken en Tom de Cock (MNM) selecteren de tien mooiste zinnen. Die maakt Creatief Schrijven vzw vanaf 1 maart één voor één bekend op haar Facebookpagina. De winnende zin wordt feestelijk onthuld op de Schrijfdag.

     

    Feest der zinnen

    Creatief Schrijven vzw, het expertisecentrum voor al wie graag schrijft, brengt jaarlijks in een andere provincie schrijfliefhebbers uit alle hoeken van het land samen tijdens deSchrijfdag. Dit jaar vindt het evenement plaats op 25 maart in het Felix Pakhuis in Antwerpen.Tijdens de tiende Schrijfdag delen auteurs - onder wie Jeroen Olyslaegers, Katrijn Van Bouwel en Kristien Hemmerechts - hun kennis tijdens workshops en lezingen. Malin-Sarah Gozin geeft een inkijk in het schrijfproces van Beau Séjour en andere scenaristen gunnen geïnteresseerden een blik in dewriters’ room.

     

    Dit jaar trekt Creatief Schrijven vzw voluit de kaart van inclusie en diversiteit. Door samenwerking met de Vlaamse Federatie voor Gehandicapten zijn de sessies toegankelijk voor mensen met en zonder beperking. Samen met het Huis van het Nederlands biedt de organisatie ook twee workshops aan voor anderstalige nieuwkomers.

     

    Sascha Reunes, publiekswinnaar BK Poetry Slam 2012, organiseert een impro-workshop waarbij beweging en woord centraal staan. Pascal Biras laat de deelnemers aan de workshop ‘Schrijven zonder pen en papier’ gezamenlijk tot een verhaal komen. Biras heeft door zijn jarenlange ervaring als docent Frans aan anderstaligen een creatieve methodiek ontwikkeld.

     

               Zin van je leven

    Om de tiende verjaardag van deSchrijfdag te vieren pakt Creatief Schrijven vzw uit met de ‘De zin van je leven’. Bekende auteurs stellen in een filmpje ‘De zin van hun leven’ voor. In aanloop naar de Schrijfdag verspreidt de organisatie deze filmpjes op socialmediakanalen: facebook, twitter (@creatiefschrijv) en instagram.

    Vakjuryleden Tom de Cock (MNM), Gerda Dendooven en Stijn Vranken selecteren een shortlist van tien zinnen en kiezen ook de winnaar. Op zaterdag 25 maart tijdens het slotmoment van de Schrijfdag onthult Creatief Schrijven vzw de winnende zin. Die krijgt een plaats in de openbare ruimte. Wie wil, kan op de Schrijfdag één van de tien zinnen laten aanbrengen als tijdelijke tatoeage.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken Nieuws

    HOBOKEN

     

    Dropping

    Vorige zaterdag had de 40ste editie van onze jaarlijkse dropping plaats – ook dit jaar namen weer ruim 80 personen aan dit event – De Thyssen behaalden de 1ste prijs, met Apollo Power en De Nachtvlinders op een mooie 2de en 3de plaats.
    De uitslag kan u hier vinden.


    Spelletjesavond

    Wie heeft er zin om nog eens lekker te kaarten, Cluedo te spelen of zijn brein te testen met Rummikub?
    Wij zorgen voor een aantal spelletjes, maar je mag zeker zelf je lievelingsspelletje meebrengen.
    Uiteraard worden ook hapjes voorzien

    Afspraak volgende week vrijdag 17 maart om 20 u in het zaaltje van De Schorren.


    Paaseierentocht

    Geen brunch, maar Pasen laten we niet voorbij gaan zonder onze paaseierentocht.

    Wil je erbij zijn? Hier is de uitnodiging!

    BIN-BERICHTEN

    1. Dit jaar werden reeds een 200-tal  inbraken gepleegd in kelders/bergingen van nieuwe appartementsgebouwen. Hiervan vonden ongeveer de helft plaats in regio Centrum. Het gaat over clusters waarbij in één keer 8 tot zelfs 32 feiten worden gepleegd. Feiten lijken zich eerder af te spelen tussen 01u00 en 09u00.

      Opvallend is de zeer specifieke schade aan de inkomdeuren (kleine inkeping t.h.v. de sluiter) en er wordt voornamelijk prijzige goederen gestolen.””

     Welke preventieve maatregelen kunnen worden genomen:

     - toegangsdeur van zowel privaat kelder/berging als algemene toegangsdeur tot deze ruimte voorzien van degelijk hang en sluitwerk

    - weet steeds wie je in het gebouw toelaat (identificatiebadge)

    - markeer en registreer uw goederen (serienummer, type, e.d.)

    - waardevolle goederen elders bewaren

    - verdachte gedragingen melden via 0800/123  12

     Ook voor de algemene delen van een appartementsgebouw kan er een gratis diefstal preventie advies worden aangevraagd bij de preventiedienst (preventie@politie.antwerpen.be)

      

    2. Opvallend veel, en over het ganse grondgebied van de stad Antwerpen, inbraken in lichte vrachtwagens (type camionette). Doel van de inbraak is telkens de diefstal van werkmateriaal.

     

    Welke preventieve maatregelen kunnen er genomen worden?

    - Het voertuig liefst op een beveiligde locatie parkeren (bv. garage), indien dit niet mogelijk is op een goed zichtbare plaats parkeren

    - voertuig zo veel als mogelijk leeg maken, zeker niets zichtbaar in het voertuig achterlaten

    - Al het werkmateriaal (en andere goederen) registreren (serienummer, e.d.)

    - extra sloten aanbrengen op het voertuig

    - verdachte gedragingen steeds melden via het nummer 0800/123 12

     

    Verslagen Bufferzone en Blue Gate Antwerpen

    Enige tijd geleden werden de plannen onthuld in verband met de gracht in de bufferzone achter de Van Traynellaan en Wissenboslaan. Tevens werd een infovergadering hieromtrent gehouden voor de bewoners.

    Het verslag hiervan vind je hier.

    WIJ WENSEN TE BENADRUKKEN DAT WIJ IN VERBAND MET DE GEPLANDE WERKEN GEEN STANDPUNT INNEMEN – PETITIES OF ANDER MAILVERKEER IS HET INITIATIEF VAN INDIVIDUELE BEWONERS.

    Tevens hierbij vind je het verslag van de laatste vergadering over Blue Gate Antwerp, de industriezone die zal worden ontwikkeld op de gronden van Petroleum Zuid.

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:http://blog.seniorennet.be/images/buttons/Oranje/toevoegen.png
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Infotentoonstelling aanleg F11 in Mortsel en Boechout
    vrijdag 24 maart, 19 tot 21 uur doorlopend, stadhuis Mortsel

    De F11 is de fietsostrade tussen Antwerpen en Lier. De aanleg ervan maakt in die filegevoelige regio van de fiets een volwaardig alternatief voor de wagen. De F11 zal fietsers op een half uurtje van Lier naar Antwerpen brengen.

     

    In Mortsel loopt de F11 vanaf de Luchthavenlei langs de noordzijde van de spoorweg. Ter hoogte van de Pater Renaat De Vostunnel en park Savelkoul zal de fietsostrade de sporen kruisen door middel van een fietsbrug. In Boechout loopt de F11 verder door de Victor Heylenlei en de Oude Steenweg richting Lier.

     

    Bekijk op vrijdag 24 maart 2017 het voorstel voor de aanleg van de fietsostrade F11 door Mortsel en Boechout, inclusief fietsbrug bij Hof Savelkoul. De infotentoonstelling is doorlopend van 19 tot 21 uur geopend. Stel je vragen en geef je opmerkingen aan de projectmedewerkers.

    Fietsostrade F11 in Boechout - Copyright: provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    vrijdag 24 maart 2017, doorlopend van 19 tot 21 uur

    Waar:
    Stadhuis Mortsel, Stadsplein, Mortsel

    Website:
    www.antwerpenfietsprovincie.be

    Meer info:
    Steunpunt Fiets provincie Antwerpen, E fietsen@provincieantwerpen.be

    Beleidsverantwoordelijken:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde voor Mobiliteit, provincie Antwerpen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Suske en Wiske - Kindermuseum

    Er was eens…
    3 – 7 april en 10 – 14 april van 10u tot 17u , Kalmthout

    Na het grote succes van ‘Er was eens…’ in de krokusvakantie, beleef je tijdens de paasvakantie opnieuw een bijzondere sprookjeswereld. Het Suske en Wiske – Kindermuseum geeft aan bekende verhalen een onverwachte draai. Zo zijn sprookjes niet alleen leuk voor de allerkleinsten maar ook grappig en spannend voor de hele familie!

     

    Tijdens weekdagen van 3 tot 14 april is het Suske en Wiske – Kindermuseum geopend voor gezinnen. Na een sprookjesachtige museumrondleiding ontdek je wat er nu eigenlijk echt in het mandje van Roodkapje zit, versla je de draak uit Doornroosje en stap je mee op het vliegend tapijt van Ali Baba. Maar dat is niet alles… Want tijdens een halfuur durende show worden groot en klein ontvangen door een echte tovenaar die je meeneemt in een magisch verhaal met verschillende sprookjesfiguren.

     

    Er was eens… is tijdens de paasvakantie een ideale uitstap voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Inschrijven is wel een must, want per rondleiding zijn er maar 50 plaatsen. Wees dus zeker van je plaats en bel naar T 03 666 64 85. De rondleidingen starten om 10, 13 en 15 uur. 

    Sprookjesbos in het Suske en Wiske - Kindermuseum - Copyright: provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    3 – 14 april (m.u.v. weekend) van 10 tot 17 uur

    Waar:
    Suske en Wiske – Kindermuseum, Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout

    Deelnameprijs:
    € 4 per kind en € 8 vanaf 18 jaar

    Website:
    www.provincieantwerpen/be > Suske en Wiske - Kindermuseum

    Social media:
    www.facebook.com/SWKindermuseum


    Meer info:
    T 03 666 64 85

    E suskeenwiske@provincieantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Smakelijk!
     

    Inhoud grote pakketten:

    • rapen van de Wriemeling
    • boerenkool van de Wriemeling
    • boskoop appelen van de Wriemeling
    • asiamix van de Wriemeling
    • kervel van de Voldoening
    • prei van de Voldoening

    De tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse, enkel de asiamix wordt vervangen door bloemkool van de Wriemeling.

    Inhoud kleine pakketten:

    • rapen van de Wriemeling
    • boerenkool van de Wriemeling
    • kervel van de Voldoening
    • prei van de Voldoening

     

    De kleine tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

    Warme groet vanop de boerderij! 

    Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

             

    Provincie Antwerpen

    13 | 3 | 2017

    Creatieve jongeren brengen woordkunst naar de bib
    Voorrondes TXT-ON-STAGE wedstrijd Naft voor Woord in de bibliotheken van Balen en Boom

    Op donderdag 16 en vrijdag 17 maart vinden de eerste voorrondes plaats van de TXT-ON-STAGE wedstrijd Naft voor Woord. Het strijdtoneel van de jonge kandidaten bevindt zich op donderdag in de bibliotheek in Balen en op vrijdag in de bibliotheek in Boom. Toeschouwers kunnen er vanaf 19.30 uur gratis komen genieten van woordkunst in een jong jasje.  

    Deze week vinden voor het tweede jaar op rij de eerste voorrondes plaats van Naft voor Woord, het voormalige Frappant TXT. Voor deze wedstrijd meldden 89 enthousiaste kandidaten aan tussen 18 en 30 jaar die hun eigen teksten graag in de schijnwerpers willen zetten. Uit die groep selecteerde een professionele jury 42 kandidaten voor de voorrondes. Hun strijd voor een plaats in de finale op 6 mei begint donderdag!  

     

    Winnares Naft voor Woord 2015-2016: Jill Marchant – Foto: Lisa Deckers

    Donderdag 16 maart: voorronde 1 in Balen

    Tijdens de eerste voorronde die plaatsvindt in de bibliotheek in Balen, strijden acht performers voor een plaats in de finale. Uit deze kandidaten zal de jury er twee kiezen die naar de finale mogen: Anke Verschueren (23 jaar, Morkhoven), Robine Van Roy (25 jaar, Westerlo), Chloe Ramaekers (24 jaar, Maasmechelen), Bo Goovaerts (22 jaar, Edegem), Michiel Van Opstal (24 jaar, Antwerpen), Marjan De Ridder (28 jaar, Zwijndrecht), Dimitry Veyt (19 jaar, Antwerpen) en Tomas Van Balen(18 jaar, Mortsel).

    Benieuwd wie de jury zal kiezen? Heeft Chloe Ramaekers echt een streepje voor omdat ze vorig jaar ook al in de voorrondes van Naft voor Woord stond? Kom het ontdekken in de bibliotheek in Balen en geniet niet alleen van prachtige teksten, maar ook van een gratis Gouden Carolus. Tijdens de pauze zorgt NBRSKA N LOEWAK voor een muzikaal intermezzo.   


    Vrijdag 17 maart: voorronde 2 in Boom

    Vrijdagavond verplaatst het strijdtoneel zich naar de bibliotheek in Boom. Daar zal de jury uit tien kandidaten de twee beste kiezen. Volgende kandidaten warmen momenteel hun stembanden al op: Chantal Wauters (24 jaar, Boom), Amir-Alexandre D’Hoore (30 jaar, Hemiksem), Dorien de Vylder (28 jaar, Sin-Amandsberg), Adriana Kobor (29 jaar, Antwerpen), Matthias Corneillie (23 jaar, Antwerpen), Juicy Dune IJsselmuiden (21 jaar, Antwerpen), Hans Depelchin (25 jaar, Antwerpen), Laura Vander Kerken (24 jaar, Antwerpen), Annelies Leysen (29 jaar, Antwerpen), Matilde Quirynen (21 jaar, Wuustwezel).

    Speelt Chantal Wauters een thuismatch in haar gemeente Boom? Of weet Annelies Leysen de jury te overtuigen dankzij de ervaring die zij vorig jaar opdeed tijdens de voorrondes? Mis het oordeel van de jury niet en kom ook in Boom genieten van de teksten van deze jonge performers en een gratis Gouden Carolus. Tijdens de pauze is er een muzikaal programma door Adriaan Adriaensen. Deze jonge Schellenaar veroverde samen met David Ngyah de eerste plaats op de Kunstbendevoorronde te Antwerpen. We krijgen in Boom alvast een voorsmaakje voor ze de strijd aangaan om de eerste plaats in de finale van Kunstbende 2017.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Donderdag 16 maart, 19.30 uur (Balen)
    Vrijdag 17 maart, 19.30 uur (Boom)

    Waar:
    Bibliotheek Balen, Vredebaan 1, 2490 Balen
    Bibliotheek Boom, Antwerpsestraat 100, 2850 Boom

    Gratis toegang

    Meer info:
    www.ikwilnaft.be
    https://www.facebook.com/events/567562646771166/ (Balen)
    https://www.facebook.com/events/665842310265072/ (Boom)

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Inga Verhaert, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Jeugd






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    Wereldmeerdaagse in Boom lokt 5000 deelnemers
    Dinsdag 14 maart, Rondleiding 15 uur, Congrescentrum De Pitte in Boom

    De Wereldmeerdaagse is een mondiaal educatieproject en een interactieve wereldmarkt voor leerlingen uit de 1ste graad secundair onderwijs. Gedurende een halve schooldag leggen de jongeren een traject af tussen een aantal interactieve themastanden. Ze kruipen in de huid van straatkinderen, ervaren hoe het leven is als bootvluchteling of leren om zelf hernieuwbare energie op te wekken. Op deze manier maken de leerlingen op een educatieve en creatieve manier kennis met mondiale uitdagingen en milieuvraagstukken.

    De Wereldmeerdaagse is al 10 edities lang een vaste waarde in Brasschaat om leerlingen uit de 1ste graad secundair onderwijs kennis te laten maken met mondiale thema’s. Het enthousiasme rond dit evenement groeit jaar na jaar. Daarom besloot de provincie het succesvolle initiatief uit te breiden naar Mechelen en de Rupelstreek. Het evenement vindt plaats van 6 tot 16 maart in De Schorre in Boom.
    Rik Röttger, gedeputeerde bevoegd voor Mondiaal Beleid is erg tevreden met de grote opkomst: “5000 leerlingen uit de regio worden ondergedompeld in actuele thema’s zoals migratie, klimaatverandering en genderdiversiteit. De scholen reageren enthousiast. Het is een bijzondere ervaring voor de jongeren, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers.”

    Ter gelegenheid van deze eerste editie in Boom organiseert de Wereldmeerdaagse op 14 maart om 15 uur een rondleiding. Gedeputeerde Rik Röttger geeft een korte toelichting. Dr. Jelle Boeve-de Pauw van Universiteit Antwerpen geeft uitleg bij een impactonderzoek over de wereldmeerdaagse.

     

    Leerlingen leren mondiale thema’s kennen aan de hand van de vele standjes

    Wanneer:
    14 maart 2017, 15 uur tot 16.30 uur

    Waar:
    Congrescentrum De Pitte
    Schommelei 1
    2850 Boom
    Programma:

    15.00 uur:

    Rondleiding

    16.00 uur:

    Korte toelichting door gedeputeerde Rik Röttger, bevoegd voor Milieu, Mondiaal Beleid en Duurzame Ontwikkeling

    16.15 uur:

    Voorstelling impactonderzoek Wereldmeerdaagse door Dr. Jelle Boeve-de Pauw, Universiteit Antwerpen

    16.30 uur:

    Receptie


    Beleidsverantwoordelijke:
    Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Milieu, Mondiaal Beleid en Duurzame Ontwikkeling






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     Tom Delange  de 27 jarige Politieinspecteur van Ippon Zwijndrecht
    Belgisch kampioen -69kg Fighting in Pepenstir.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sport laureaten

    Van: Leon.verbraeken  

    Onderwerp: Fwd: Sportviering 2016 in Knokke Heist in casino van Knokke


    >
    > Ian Lodens werd verkozen tot Sportman van het jaar 2016 links op de
    foto.Zijn broer Ryan tot beloftevolle jongere. Beide Ju-Jitsukas zijn lid
    van Ippon Zwijndrecht. Hier samen  met trainer coach Leon Verbraeken op de
    foto. Er waren maar liefst 450 etende feestvierders op de Gala avond! In het
    casino van Knokke. Beide atleten zijn ook Karate Toppers. Zij maken 2
    avonden per week de verplaatsing naar Zwijndrecht.
    > Dikke Proficiat!





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWARTE PANTER

    DE ZWARTE PANTER





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concert Hans Primus

    CONCERT OP 26 AUGUSTUS 2017

    En enkele foto's van de concerten in 2015-2016

    Laatste plaatsen voor 240-koppig koor akoestisch liveconcert K’s Choice

     

    K’s Choice staat 26 augustus 2017 in de Antwerpse deSingel voor een eenmalig akoestisch liveconcert.Dirigent en organisator Hans Primusz verzamelde een 240-koppig pop-upkoor rond K’s Choice om samen geschiedenis te schrijven. Er zijn nog enkele zeer gegeerde plaatsjes vrij voor de snelle beslissers die mee willen zingen. Wie wil komen kijken, kan vanaf nu kaartjes bestellen!

     

    Een team van professionele coaches zal het grootse pop-upkoor intensief begeleiden en klaarstomen voor een bruisende performance. De groep bestaat uit vier koren van telkens 60 zangers. Ze bereiden zich voor in verschillende steden tijdens intensieve zang- en performanceworkshops. Je vindt twee pop-upkoren in Antwerpen, één in Gent en één in Leuven.

     

    Hans Primusz, dirigent en organisator van In Koor: “Ik organiseer dit project al voor het zevende jaar op rij, telkens met andere artiesten. Editie 2017 wordt met K’s Choice een nieuw hoogtepunt. Nog nooit zullen we met zo veel zangers op het podium van de Antwerpse deSingel hebben gestaan. Elke stadskoor zingt ook enkele liedjes apart met de artiest. De apotheose van het concert wordt ongetwijfeld het moment waarop de vier koren samen met K’s Choice op het podium staan.”

     

    De workshops vinden plaats in augustus 2017 en iedereen die van zingen houdt en met K’s Choice het podium wil delen kan deelnemen. Je moet zelfs geen noten kunnen lezen, al helpt dat natuurlijk wel. Momenteel worden de laatste plaatsen voor het pop-upkoor ingevuld, dus als je nog wil meedoen is snel zijn de boodschap. “Het worden intense workshops waarin je je grenzen zal verleggen en je enorm veel zal bijleren”, aldus Primusz.

     

    Meer over pop-upkoren

    In Koor 2017 is een initiatief van de Antwerpse organisatie Zaterdag Zondag die gekend is voor zijn pop-upkoren. Dat zijn koren in alle mogelijke maten en vormen die enkel voor een tijdelijk project opduiken. Hans Primusz, artistiek leider, zorgt voor koorarrangementen op de originele liedjes van de artiesten. Afgelopen jaren werkte hij al samen met o.a. Lady Linn, Pieter Embrechts, Frank Vander linden en Spinvis.

     

    Meer over K’s Choice

    In 2015 verrasten Sarah en Gert Bettens muziekminnend België met een meer dan stevige rockplaat: 'The Phantom Cowboy', die vrijwel unaniem als de beste plaat uit hun oeuvre werd bestempeld. Alain Johannes, een vaste kompaan van Foo Fighters-frontman Dave Grohl, had de productie voor zijn rekening genomen en liet er gewillig een heerlijk grunge-sausje op los.

     

    Wie het basisduo van K’s Choice een beetje kent, weet dat broer en zus twee muzikale gezichten hebben. Zo hebben Sarah en Gert in het verleden ook al bewezen dat ze met het grootste gemak de meer intieme toer kunnen opgaan. Voor de In Koor 2017 duikt de familie Bettens in hun rijkgevulde 'rugzak' van smaakmakende songs, oud en nieuw, aangevuld met een aantal fraaie en verrassende covers.


     

    Noteer in je agenda

     

    In Koor 2017

     

    Workshops: augustus 2017 in Antwerpen, Gent of Leuven

    Concert: K’s Choice in Koor: 26 augustus 2017

    om 20.00 uur in deSingel Antwerpen

     

    Info workshops & tickets concert: www.zaterdagzondag.beof infolijn 0489 63 62 62

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     


































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

    Provincie Antwerpen

    8 | 3 | 2017

    Gedeputeerde Ludwig Caluwé feliciteert Antwerpse Trends Gazellen
    Pauwels Sauzen (Oelegem), Den Berk Délice (Merksplas), Komono (Zwijndrecht) zijn snelst groeiende bedrijven in de provincie Antwerpen

    Woensdagavond werden de Trends Gazellen 2017 bekend gemaakt in de AED Studios in Lint. De Gazellen zijn de snelst groeiende bedrijven van de provincie Antwerpen. Pauwels Sauzen uit Oelegem is verkozen tot ambassadeur bij de grote bedrijven. Bij de middelgrote bedrijven gaat het ambassadeurschap naar Den Berk Délice uit Merksplas, terwijl Komono uit Zwijndrecht de eer krijgt bij de kleine bedrijven. Gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé feliciteert hen uitdrukkelijk namens de provincie Antwerpen, die al jarenlang partner is van de Trends Gazellen.

    Elk jaar selecteert het financieel-economisch weekblad Trends per provincie de 200 snelst groeiende en financieel gezonde bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de dynamiek, werkgelegenheid en innovatie in hun regio. Woensdagavond werden in de AED Studios in Lint de snelst groeiende bedrijven in de provincie Antwerpen bekendgemaakt. Uit de lijst van geselecteerde bedrijven werd per categorie 1 onderneming als Trends Gazellen Ambassadeur verkozen: 1 kleine onderneming (omzet minder dan 1 miljoen), 1 middelgrote onderneming (omzet tussen 1 en 10 miljoen) en 1 grote onderneming (omzet meer dan 10 miljoen). Daarbij werd gekeken naar de groei van de omzet, het personeelsbestand en de cashflow.

    De trofeeën kwamen uit handen van Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie in de provincie Antwerpen: “Wij zijn reeds jarenlang een trouwe partner van de Trends Gazellen, omdat op deze manier ondernemerschap positief in de kijker wordt gezet. De goede resultaten van de bedrijven in onze regio zijn belangrijk voor onze economische groei, maar ze enthousiasmeren ook andere ondernemers. Die dynamiek zorgt ervoor dat we als provincie Antwerpen bij de Europese topregio’s horen. Volgens de EU Regionale Competitiviteitsindex 2016 staat de provincie Antwerpen te pronken op de 21e plaats als één van de meest competitieve regio’s van Europa. Dit is voornamelijk te danken aan een zeer goede score op infrastructuur en innovatie. De provincie Antwerpen telt het grootste aantal nieuwe ondernemingen van alle Belgische provincies, namelijk 17 procent. Met tal van initiatieven blijven we inzetten op het stimuleren van ondernemerschap”, verduidelijkt Caluwé.

    Gedeputeerde bevoegd voor economie Ludwig Caluwé feliciteert de Antwerpse Gazellen 2017: Links naar rechts: Komono (Ambassadeur kleine bedrijven), Pauwels Sauzen (Ambassadeur grote bedrijven), Ludwig Caluwé (provincie Antwerpen), Den Berk (Ambassadeur middelgrote bedrijven) -

    Copyright: Koen Fasseur

    De winnaars

    Pauwels Sauzen is verkozen tot ambassadeur Trends Gazellen bij de grote bedrijven. De Oelegemse sauzenproducent kende de voorbije jaren een snelle groei dankzij innovatie in smaken en verpakkingen. De wortels van Pauwels Sauzen uit Oelegem gaan terug tot 1909. Het bedrijf maakte onlangs een kwantumsprong, dankzij de focus op innovatie en een succesvolle overname van Vleminckx uit Herent. België, Frankrijk en Groot-Brittannië zijn de kernmarkten, maar Sauzen Pauwels is ook actief buiten Europa, vooral in West-Afrika. Het bedrijf telt bijna 300 medewerkers en is goed voor een geconsolideerde omzet van zowat 150 miljoen euro.

    In de categorie middelgrote bedrijven is Den Berk uit Merksplas de ambassadeur. De tomatenkweker kweekt er cherrytrostomaten en kleine snoeptomaatjes. Den Berk werd eind 2006 opgericht door Luc Beirinckx en Koen Lauwerysen. Samen met hun eigen kwekerijen en Benteltom, het bedrijf van Hans Van Gool, verenigden ze zich in 2015 tot Den Berk Délice dat een teeltoppervlakte van 42 hectare bezit en lid is van Coöperatie Hoogstraten cv. Met dezelfde hoeveelheid energie en meststof zorgt de investering in een innovatieve glassoort voor een stijging van de productie met 8 à 10 procent op dezelfde oppervlakte. Een ander speerpunt is het warmtekrachtkoppelingsysteem, waarbij elektriciteit wordt geproduceerd voor de eigen stroombehoefte en voor ruim 15.000 gezinnen.

    Komono uit Zwijndrecht is de ambassadeur bij de kleine bedrijven. Het merk van zonnebrillen en horloges kon zich aanvankelijk ontwikkelen in de schoot van Hurray, distributeur in de Benelux voor modeartikelen als kleding, schoenen en accessoires. Komono is aanwezig in 4500 winkels in 75 landen en opent eind april in Antwerpen een eigen winkel.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Economie






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

    Creatief met wintergroenten!
     

    Pasta met spruitjes en zalm
    Wat heb je nodig (voor 4 personen):

    - 350 gr spruitjes
    - 400 gr pasta
    - 250 gr zalm
    - 2 sjalotjes
    - 2 tenen look
    - 1 citroen peper zout
    - eventueel 1 tl chilivlokken)

     Zo maak je het:

    - Kook de pasta met een beetje zout.
    - Kruid de zalm met peper en zout en bak in een pan met olijfolie.
    - Snijd in kleine stukjes en leg even opzij.
    - Snijd de look en de sjalotjes fijn en bak in een hete pan met olijfolie.
    - 'Pel' daarna de spruitjes en bak ze mee met de sjalotjes en de look. Bak 2 à 3 minuten
    - Voeg er de gekookte pasta, de room, het peper en zout aan toe. Voeg er het sap van 1 citroen aan toe.
    - Kruid goed af met peper en zout en eventueel ook met een theelepel chilivlokken voor een spicy toets.

     Hummus van aardpeer
    Wat heb je nodig:

    - 400 gr aardpeer, geschild
    - 1 blik kikkererwten
    - 4 teentjes look
    - 2 el tahini (sesampasta)
    - 2 el citroensap
    - 1 tl water (indien nodig kan je er meer aan toevoegen)
    - 1 tl komijn
    - 1 tl zout
    - peper

     Afwerking (deze ingediënten gaan niet in de blender):
    - 50 gr pijnboompitten
    - verse peterselie
    - Olijfolie
    - peper

     Zo maak je het:

    - Verwarm de oven op 200°c.
    - Rooster de aardperen met de gepelde look voor ongeveer 40-50 minuten.
    - Laat de aardpeer afkoelen
    - Mix alle ingrediënten met de afgekoelde aardpeer. Voeg er ook de teentjes look aan toe.
    - Als het niet goed mengt voeg je er telkens een eetlepel water aan toe. Proef en voel regelmatig tot je de gewenste structuur hebt.
    - Werk af met verse peper en giet er een beetje olijfolie over. Strooi er daarna fijngesneden peterselie en pijnboompitjes over
    - Serveer met een zelfgemaakt toastje of met een verse boterham.

    Smakelijk!

    Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgbedrijf Antwerpen

                                                                                                                       

    10 |03 | 17

    Meer dan 700 geïnteresseerden voor infosessies over nieuwe serviceflats Oosterveld (Wilrijk) van Zorgbedrijf Antwerpen


    De bouw van de serviceflats Oosterveld (Middelheim) in Wilrijk schiet goed op. Zorgbedrijf Antwerpen trekt er tegen het najaar een nieuw dienstencentrum en 72 serviceflats op. Meer dan 700 geïnteresseerden schreven zich ondertussen in voor de infosessies in maart over het bouwproject.

     

    Dienstencentrum en serviceflats Oosterveld liggen in de groene omgeving van het Middelheimpark en het Nachtegalenpark, op het kruispunt van de districten Antwerpen, Berchem en Wilrijk. Er komt een doorgang naar het park en de flats liggen ook vlakbij het Middelheimziekenhuis. Zorgbedrijf Antwerpen start binnenkort met de verhuur en verkoop van de flats.

     

    Serviceflats Oosterveld

    De nieuwbouwserviceflats hebben 1 of 2 slaapkamers en een eigen terras. Het terras kan worden afgesloten, zodat bewoners vaker en langer kunnen genieten van het buitengevoel. Alle flats hebben bovendien ruime raampartijen die voor veel lichtinval zorgen, een ingerichte keuken, een berging met ruimte voor wasmachine en droogkast, een badkamer met inloopdouche en het nieuwe persoonlijk alarmsysteem Vital van Zorgbedrijf Antwerpen. Het gebouw telt 12 verdiepingen en er is een ondergrondse parking. In het dienstencentrum op het gelijkvloers, kunnen bewoners en buurtbewoners terecht voor betaalbare maaltijden, activiteiten, cursussen en diensten. In het gebouw komt op het gelijkvloers ook een kinderdagverblijf.

     

    Flats te koop en te huur

    De nieuwbouwserviceflats van Oosterveld zijn te huur of te koop via een woonrechtcertificaat. Dat is vergelijkbaar met een obligatie (kasbon) waaraan een woonrecht voor 20 jaar is verbonden. Bij een verhuis naar een woonzorgcentrum, bij overlijden of uiterlijk na 20 jaar, krijgen de intekenaar of zijn erfgenamen het initieel geïnvesteerde kapitaal terug. Een serviceflat huren in Oosterveld kan vanaf 841 euro per maand. Een serviceflat aankopen kan vanaf 246.050 euro.

     

    Uitbreiding aanbod voor senioren in zuiden van Antwerpen

    Met het nieuwe dienstencentrum en de serviceflats breidt Zorgbedrijf Antwerpen zijn aanbod voor senioren in het zuiden van Antwerpen uit. Op dit moment zijn er in Wilrijk 3 dienstencentra (Oversnes, Romanza, Valaar) en 251 serviceflats. Met de site Oosterveld komt er een dienstencentrum en 72 serviceflats bij in het district.

     

    Zorgbedrijf Antwerpen gaat voorts in de Wilrijkse Neerland-wijk 79 nieuwbouw sleutel-op-de-deur serviceflats uitbaten. Die flats liggen schuin tegenover dienstencentrum Oversnes en maken deel uit van het woonproject ‘Neerlandpark’, bij het Park Van Eden aan de Krijgslaan. De flats zullen in het najaar van 2018 klaar zijn.

     

    Ook in de Oudestraat in Hoboken start Zorgbedrijf Antwerpen binnenkort met de bouw van  een dienstencentrum en een 60-tal serviceflats. Die moeten klaar zijn tegen het najaar van 2019.

     

    Met deze investeringsprojecten wil Zorgbedrijf Antwerpen ervoor blijven zorgen dat alle senioren in hun vertrouwde buurt kunnen blijven wonen en dat er ook in het zuiden van Antwerpen een gevarieerd aanbod serviceflats blijft, zowel voor wie wil huren als voor wie wil kopen.

     

    Infosessies Oosterveld

    Wie alvast een kijkje wil komen nemen bij de serviceflats Oosterveld is welkom op de infosessies. Tussen 13 en 25 maart zijn verschillende sessies gepland, zowel overdag als ’s avonds en op zaterdag. Wie wil langskomen, kan zich inschrijven bij de klantendienst.

     

    Op de Dag van de Zorg op zondag 19 maart kunnen geïnteresseerden de serviceflats Oosterveld bezoeken. Ook daarvoor kunnen mensen zich inschrijven via de klantendienst.

     

    Wie liever eerst meer informatie ontvangt, kan een gratis infobrochure aanvragen via de website of bij de klantendienst.

     

    Klantendienst Zorgbedrijf Antwerpen

     

    Meer info op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/serviceflatsoosterveld.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL

                                                                               

    Wedstrijdverslag:
    ARB Veidec Hamme – GS Beobank Hoboken

    GS Beobank Hoboken heeft in sporthal Meulenbroek meer dan verdiend één punt weggekaapt en kon daarbij zeker niet rekenen op de zegeningen van Dame Fortuna…

    Wat een pech!

    Zonder de geblesseerde Khaled Oulichki en Mustapha Aabbassi (deze laatste sedert weken buiten strijd) konden we ons terecht vragen stellen over de slaagkansen aan het Kaaiplein in Hamme. Onze jongens hadden echter een leuke verrassing in petto, zelfs al bleven ze niet gespaard van een overdosis pech!

    De start verliep op schitterende wijze: Imad Amazou schudde ter hoogte van de middencirkel alle tegenstand van zich af, scheurde onweerstaanbaar naar het lokale doel, plaatste Kenny Sergeant met een schijnbeweging op het verkeerde been en maakte het karwei rustig af (0-1)!

    De vreugde duurde niet lang want Birger Maes werd het zicht belemmerd op een schijnbaar onschuldig afstandsschot van Abdesamade El Hafid (1-1).

    Bovendien kregen de Beobankers een flinke hoeveelheid rampspoed over zich heen. Het drama begon met een jammerlijke own-goal van Antoine Lemaire (2-1), gevolgd door een streep van Terry Caudron en Yannis Van Parys die tegen de staak uitstierf. Aan de overkant perste Birger Maes een dubbele parade uit het lijf  om de steeds op de loer liggende Mohamed El Moussaoui het scoren te beletten en solliciteerde Soufian El Fakiri eveneens het doelhout.

    We sloegen onze ogen ten hemel toen een hoge, verre uitworp van Kenny Sergeant een misverstand uitlokte tussen Birger Maes en Antoine Lemaire, de Carolo werkte de bal voor de tweede maal erg ongelukkig in eigen doel (3-1).

    Pogingen van Xavier Potvin en Yannis Van Parys liepen spaak maar de gastheren lieten hun blauwe foutenlast tot het maximum opdrijven om aan de Hobokense druk te ontkomen. Toch diende Birger Maes nog een schicht van Mohamed El Moussaoui over de dwarsligger te tillen, vooraleer Ahmed El Hammouchi een zo goed als gemaakte treffer van Hicham Channouf in extremis voor de doellijn wist te verijdelen en Yannis Van Parys een glasheldere combinatie met Imad Amazou niet voluit op de slof kon nemen.

    GS Beobank Hoboken zet koppig door

    Ook bij de aanvang van de tweede periode zat het niet mee: Antoine Lemaire moest wegens een hielletsel aan de hervatting verzaken, doeltrappen van Hicham Channouf en Terry Caudron misten dat tikkeltje geluk, een sensationele raid van Steven Dillien werd op het laatste nippertje afgeblokt. De tweeënveertigste minuut was al te gek: een listig hakje van Yannis Van Parys en een pegel van Hicham Chanouf genoten als bij wonder geen succes. Even later zorgde Imad Amazou eindelijk voor gerechtigheid: pal voor doel draaide hij zich handig vrij en lepelde de bal meesterlijk over de vergeefs graaiende Kenny Sergeant (3-2). Om van te likkebaarden!

    De Hobokense pressing bereikte haar hoogtepunt, evenwel overschaduwd door een overtreding van Yannis Van Parys die het arbitrale duo Régis Bawin-Danny Desmit verplichtte om hem met een geel karton uit te wijzen. Hetzelfde lot was weggelegd voor assistent-coach Ivan Boey vanwege verbaal protest.

    Ondanks deze nieuwe aderlating, weigerde GS de handdoek te gooien. Nadat Birger Maes een staalharde vrije trap van Abdesamade El Hafid met een voetveeg onschadelijk had gemaakt, mocht Hicham Channouf een penalty wagen na handspel van Soufian El Fakiri in de strafschopzone. Kenny Sergeant ranselde de bal zowaar uit zijn kooi en weg was een unieke gelegenheid om langszij te komen! 

    De Oost-Vlamingen hadden ondertussen vijf blauwe kaarten verzameld en knepen hun billen dicht voor de niet-aflatende aanvalsdrift van de bezoekers. Niet verwonderlijk gunde ARB-coach Kristof Vermeir zijn spelers een time-out. In de slotfase gleed Imad Amazou voor open doel over een scherpe assist van Hicham Channouf en leek de nederlaag onafwendbaar. Steven Dillien dacht er echter anders over: op de rechterflank dolde hij met een lijfwacht, schoof de dikverdiende gelijkmaker netjes in de korte hoek en beloonde hiermee zijn ploeg voor de heroïsche volharding (3-3). Gewoonweg grandioos!

    Beeldverslag

    Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze boeiende partij alsook een interview met Imad Amadou kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsook op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

    Beker van België

    Aanstaande vrijdag volgt een korte verplaatsing naar sporthal Kiel waar de terugwedstrijd in de kwartfinale van de Beker van België tegen HB Zurenborg Antwerpen om 21:15 uur wordt aangevat met een batig saldo van twee doelpunten uit de heenmatch (4-2).








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!