NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  28-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIEREN LEED

  Beste dierenvriend,

  Heeft u het goede nieuws al gehoord?

  Deze week heeft de Waalse Regering de allereerste Waalse dierenwelzijnswetgeving, de zogenaamde 'Code wallon du Bien-Etre animal’, in eerste lezing goedgekeurd. In eerste lezing betekent echter dat de overwinning nog niet helemaal binnen is. De Code Wallon moet nog naar de Raad van State, besproken worden in de Commissie Leefmilieu en pas daarna kan ze definitief goedgekeurd worden in plenaire zitting. We bekijken het positief: die tijdspanne geeft ons de kans om alles nog straffer en sterker te maken!

  De Code Wallon is een initiatief van Waals Minister van Dierenwelzijn Carlo Di Antonio (cdH) – waar wij al sinds de start van zijn legislatuur nauw mee samenwerken - en bevat tal van maatregelen waar dierenvrienden zoals u en ik al jaren voor strijden.

  KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER DE CODE WALLON

  Beste dierenvriend, het klinkt misschien allemaal te mooi om waar te zijn. Laat ik u daarom overtuigen door even de belangrijkste maatregelen op een rijtje te zetten.            

  • Gevangenisstraffen tot 10 à 15 jaar en geldboetes tot 10 miljoen euro voor de ergste wreedheden en dierenmishandelingen
  • Een verbod op kermispony’s vanaf 2023
  • Een verbod op batterijkooien voor leghennen
  • Een verbod op dolfinaria
  • De installatie van CCTV-camera's in slachthuizen
  • Een verbod op het levend plukken van dieren voor dons, vnl. eenden en ganzen
  • Een verbod op wrede lijmvallen
  • Een verbod om dieren permanent vast te binden
  • De ontwikkeling van een strategie voor de afbouw van het proefdiergebruik
  • Verbod op dierproeven voor schoonmaakproducten en afgewerkte biociden of hun ingrediënten

  Geweldig toch, beste dierenvriend?

  Een ding is zeker: deze allereerste Waalse dierenwelzijnswetgeving zet Wallonië op de kaart als een van de meest vooruitstrevende regio's in Europa en ver daarbuiten op het gebied van dierenwelzijn. Een prachtige week voor de dieren dus!

  In naam van alle dieren: een dikke merci! Het is dankzij de onvoorwaardelijke steun van dierenvrienden zoals u dat wij een stem kunnen geven aan zij die geen stem hebben.

  Maar ons werk zit er nog lang niet op want helaas gelden alle maatregelen enkel voor Wallonië. Laten we dus samen verder strijden om ook Vlaanderen op het vlak van dierenwelzijn verder op de kaart te zetten!

  WORD LID VAN GAIA

  Bent u nog geen lid van GAIA? Sluit u dan nu aan bij de grootste dierenvriendenfamilie van België en help ons te strijden voor een samenleving waarin geen enkel dier nog hoeft te lijden.

  Bedankt voor uw onvoorwaardelijke steun!

  (Dier)vriendelijke groet,

  Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA    

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof Ter Linden

  Kindvriendelijke brasserie Hof Ter Linden opent de deuren

  Eerste restauratiefase van het Edegemse kasteeldomein bijna achter de rug

   

  De eigenaars van Hof Ter Linden (Kempens Landschap, de gemeente Edegem en het Agentschap voor Natuur en Bos) en horeca-uitbater Serge De Groof openden met trots de nieuwe brasserie in het westelijk koetshuis van het Edegemse kasteeldomein. Aan de restauratie van het koetshuis werd een jaar lang intensief gewerkt, net als aan de restauratie van het domein zelf. De kasseien van het binnenplein werden herlegd, de balustrade van de kasteelbrug en de trap naar de vijver aangepakt en ook het oostelijk koetshuis onderging een metamorfose. Eind mei staat ook de beeldbepalende poort van het domein weer op zijn plaats.

   

  Wat voorafging

   

  Het kasteeldomein van Hof Ter Linden in Edegem werd in 2012 aangekocht door Kempens Landschap, de gemeente Edegem en het Agentschap voor Natuur en Bos, met steun van de provincie Antwerpen. De eigenaars hadden van bij het begin de ambitie om het parkdomein te ontwikkelen tot een grotendeels toegankelijk park waar zoveel mogelijk bezoekers van kunnen genieten.

   

  Om het kasteel en de koetshuizen een mooie rol te geven in het geheel wilden de eigenaars samenwerken met private partners. Ze gingen op zoek naar private commerciële projecten met een meerwaarde voor de gemeenschap en op het vlak van recreatie/toerisme. Voor het westelijk koetshuis vonden de eigenaars een geschikte partner bij Serge De Groof. Serge is uitbater van onder andere De Melkerij in het Nachtegalenpark en de Riddershoeve in Schoten.

   

  Brasserie Hof Ter Linden

   

  Na een ruim jaar van restauratiewerken, mogen we vandaag onze ‘brasserie Hof Ter Linden’ tonen aan het publiek”, vertelt een enthousiaste Serge De Groof. “De nadruk ligt in onze zaak op kindvriendelijkheid en een lage drempel. Daarom staan op onze kaart een tiental kindergerechten, is er speelgelegenheid en een luiertafel, maar zijn er even goed aangepaste toiletten voor mindervaliden. Voor ons is dat even belangrijk als een vlotte en vriendelijke bediening, democratische prijzen en goede kwaliteit.”

   

  Klanten kunnen zich installeren in drie zalen: een hoofdverbruikszaal, een salon met open haard en een veranda, samen goed voor ongeveer 150 zitplaatsen met elk hun afzonderlijke sfeer. De zalen lopen naadloos in elkaar over in een interieur met warme kleuren en natuurlijke materialen. Op de bovenverdieping is er een conciërgewoning, wat goed is voor de permanentie en het toezicht op het domein.”

   

  Het terras in de tuin zal is nog eens goed voor 120 plaatsen”, gaat Serge De Groof verder. “Voor de allerkleinsten zijn er daar enkele kleine speelelementen. Die zijn bewust niet te hoog, want het beschermde karakter van Hof Ter Linden is voor ons belangrijk. Het maakt onze brasserie zo waardevol. De grootsten kunnen ravotten in het bos aan het einde van de tuin”.

   

  De eigenaars en Serge De Groof voor Brasserie Hof Ter Linden, copyright: vzw Kempens Landschap

   

  Einde van de werken aan de koetshuizen en pleinen

   

  Met de opening van de brasserie rondt ook het tijdperk van de werken aan de koetshuizen en de pleinen bijna af. Enkel de monumentale poort moet nog terugkomen, dan is het plaatje terug compleet”, vertelt gedeputeerde Inga Verhaert, covoorzitter van Kempens Landschap. “De beide gebouwen werden gerestaureerd met respect voor de erfgoedwaarden. Hoewel ze nu een nieuwe invulling krijgen, kan je binnen nog een beeld vormen van hoe het er vroeger was. In het rechtse, oostelijke koetshuis stonden de paarden op stal. De koetsen werden geparkeerd in het koetshuis waar de brasserie opent. Iets leuk om bij stil te staan als je er een koffietje komt drinken of heerlijk komt tafelen.

   

  De eigenaars van Hof Ter Linden werkten voor deze restauratiewerken nauw samen. De gemeente Edegem was bouwheer van de werken en financiert ze samen met het Agentschap voor Natuur en Bos. “Kempens Landschap nam vanuit haar expertise met heel wat andere kasteeldomeinen de coördinatierol mee op en zorgde voor heel wat belangrijke subsidies. Zo werden de werken gesubsidieerd met een Vlaamse restauratiepremie en door het toepassen van een vooruitstrevende isolatietechniek, kwam er ook financiële steun vanuit het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland project DEMI MORE, dat de energie-efficiëntie in de erfgoedsector wil verbeteren. Ook op het vlak van innovatie en milieu is deze restauratie dus voorbeeldstellend,” verduidelijkt gedeputeerde Peter Bellens, covoorzitter van Kempens Landschap.

   

  De nieuwe uitvalsbasis voor een wandeling door het park

   

  Brasserie Hof Ter Linden wordt ongetwijfeld een belangrijke nieuwe ontmoetingsplaats voor onze Edegemnaren, maar ook mensen van buiten onze gemeente zullen hier kunnen komen genieten van het park. De uitbater koos voor  ruime openingsuren en binnenkort vind je in de onthaalruimte ook informatie over het domein, de publieksactiviteiten en toeristische informatie over de streek”, licht burgemeester Koen Metsu toe.

   

  Onze inwoners maken nu al volop gebruik van het oostelijk pad dat sinds het najaar 2016 de verbinding maakt tussen natuurdomeinen Fort 5 en Hof Ter Linden. Binnen enkele weken start ook de aanleg van een tweede pad langs de westkant van het domein. Beide paden zorgen ervoor dat je een wandeling van vijf kilometer kan maken door een 90 hectare groot gebied,” legt schepen voor parken Goedele Van der Spiegel uit. “En die deugddoende tocht door open velden, bossen, militair en adellijk erfgoed eindig je vanaf nu met een pannenkoek of een drankje in de brasserie. Iets waar menig Edegemnaar al lang naar uit keek.”

   

  Marleen Evenepoel, administrateur generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos, is erg tevreden over het resultaat dat de partners samen bereikten. “Hof Ter Linden is een prachtig geheel van gebouwen, bossen en landbouwvelden. Dankzij de waardevolle fauna en flora, de open ruimte rond het kasteelpark en de mooie zichtassen heeft het een hoge belevingswaarde. De natuur zorgt ervoor dat het domein elk seizoen de moeite waard is om te bezoeken. De nieuwe brasserie is daarmee in perfecte harmonie.”

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen  27| 04 | 2018

  Hoe ziet onze provincie er op lange termijn uit?
  Naar een nieuwe ruimtelijke visie

  Onze ruimte geraakt stilaan opgebruikt. Willen we in de toekomst voor iedereen ruimte om te wonen, te werken en te leven, dan moeten we daar nu al over nadenken. De provincie Antwerpen bereidt een nieuwe visie over ruimtelijke ordening voor. Ze doet dat via participatie op alle niveaus. Momenteel ligt er een ontwerp-Nota Ruimte op tafel.

  Hoe zullen onze kinderen en kleinkinderen wonen? Staan zij met hun auto in de file? Hebben zij bossen en weiden om in te spelen? Kopen zij nog lokale groenten, fruit en vlees? Onze ruimte geraakt stilaan opgebruikt. Hoog tijd dus om afspraken te maken over hoe we in de toekomst zullen leven. “We zoeken een antwoord op actuele vragen zoals: Hoe kunnen we onze ruimte efficiënt vormgeven? Waar voorzien we ruimte voor landbouw, recreatie, werken, wonen en natuur? Hoe combineren we die functies in de beperkte ruimte?” legt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening, uit. “Als modern en transparant bestuur hechten we veel belang aan participatie op alle niveaus. In een eerste stap brachten we de betrokken instanties samen: al onze gemeentebesturen, de Vlaamse administraties, provincieraadsleden, experten en een aantal middenveldorganisaties. Samen werkten we aan een toekomstvisie voor de ruimtelijke planning in onze provincie. De provincieraad keurde gisteren de ontwerpversie van die Nota Ruimte goed. In een volgende stap bevragen we de bevolking.”

  Onze ruimte geraakt stilaan opgebruikt - Copyright: provincie Antwerpen

  4 ruimtelijke principes
  De ontwerp Nota Ruimte gaat uit van vier ruimtelijke principes:

  1. Zuinig ruimtegebruik, om meer te doen met dezelfde ruimte.
  2. Veerkracht, zodat we flexibel zijn bij verrassingen zoals een overstroming.
  3. Nabijheid en bereikbaarheid, zodat we ons duurzaam verplaatsen.
  4. Eigenheid, want de ene gemeente is de andere niet.

  Concreet komt het erop neer dat we niet meer uitgaan van gescheiden functies maar ze verweven waar het kan” gaat Luk Lemmens verder. “Het huidige gewestplan gaat uit van gescheiden functies en activiteiten. Het geeft aan elke zone één specifieke bestemming: wonen, industrie, natuur, landbouw. In de toekomst moeten we onze ruimte efficiënter gebruiken en dus functies met elkaar verweven. Een bedrijventerrein is een mooi voorbeeld: de gebouwen en parkings staan daar buiten de werkuren leeg. We kunnen zoeken naar mogelijkheden om ze ’s avonds en in het weekend ook te gebruiken voor bijvoorbeeld sport en ontspanning.

   

  Burgerbevraging
  De provincie Antwerpen is benieuwd hoe haar inwoners daarover denken en hoe zij in de toekomst willen leven. “We nodigen iedereen, jong en oud, uit om zijn of haar mening te geven. Surf naar www.provincieantwerpen.be/notaruimte, beantwoord 20 meerkeuzevragen en teken mee de ruimte van de toekomst,” aldus Luk Lemmens. “De resultaten van de burgerbevraging nemen we mee in de uitwerking van de definitieve Nota Ruimte. We hopen die begin volgend jaar af te ronden.

   

  Beleidsverantwoordelijke:
  Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Ruimtelijke Ordening


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provincieraadsverkiezingen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  ..

  sp.a stelt lijst provincieraadsverkiezingen Antwerpen voor

   

  Vanavond werden in Herentals de lijsten van sp.a voor de provinciale verkiezingen van 14 oktober voorgesteld en goedgekeurd. Inga Verhaert die vandaag gedeputeerde is voor de provincie Antwerpen trekt samen met gedeputeerde Rik Röttger de lijst in het kiesarrondissement Antwerpen. Antwerpen krijgt bovendien een sterk duo dat de lijst duwt met Monica De Coninck en voormalig rector van de UA Alain Verschoren. In kiesarrondissement Mechelen trekt Murat Öner de lijst en is Maya Detiège duwer, Tomas Sergooris is dan weer lijsttrekker in arrondissement Kempen met Caroline Gennez en Jan Bertels als duwers.

  Onder luid applaus stemden de aanwezigen vanavond in met de lijst en het

  kader waar sp.a mee naar de provincieraadsverkiezingen trekt in oktober.

  Fauzaya Talhaoui, huidig fractieleider Frank Geudens en provincieraadslid Greet Van Gool vervolledigen de top vijf op de lijst in het kiesarrondissement Antwerpen op plaats drie, vier en vijf.

  Gedeputeerde Inga Verhaert over de duwers op de lijst:

  “Ik ben heel erg blij met Monica en Alain op de provinciale lijst. Ik ken ze beiden als ernstige beleidsmensen die weten wat het is om te besturen en ook het provinciale niveau naar waarde schatten. Los daarvan heb ik voor beiden ook persoonlijk een grote waardering. Alain ken ik als  een van mijn eerste leidinggevenden die ook mee aan de wieg stond van een eengemaakte universiteit Antwerpen. Mijn respect voor Monica is bijzonder groot, ze is zonder meer een ijzersterke dragende kracht binnen de partij.”

  Voormalig minister en huidig federaal parlementslid Monica De Coninck duwt de lijst:

  “In mijn vorige functies heb ik het belang van de provincie gezien. Ze zijn groot en klein tegelijk en dienen als proeftuin voor inspirerende projecten bijvoorbeeld op vlak van onderwijs. Op vlak van mobiliteit of waterbeleid spelen ze een verbindende rol tussen lokale besturen en andere stakeholders.”

  Gedeputeerde Rik Röttger is opgetogen:

  “Van Kalmthout tot Boom. Boven, onder of in ’t Stad. Met deze lijst presenteren we een pak ervaring en enthousiasme, maar bovenal engagement voor een beter bovenlokaal beleid. We werken aan kwaliteit van onze omgeving. We werken ook aan duurzame mobiliteit, groene stroom en belevingsvolle landschappen want die zorgen voor gezonde mensen. We geven kansen aan jonge Antwerpenaren op de arbeidsmarkt en voor het leven. Voor dat tikkeltje meer in de provincie zijn socialisten nodig.”

   

  Harde werkers in de achtergrond

  Al sinds 1968 leverde sp.a telkens provincieraadsleden en bestuurders in de provincie Antwerpen. Met een duidelijke visie op onderwijs, groene energie, mobiliteit en klimaat- en waterbeleid liet de sp.a fractie zich afgelopen zes jaar opmerken. Ook voor de komende zes jaar wil sp.a zich inzetten voor de provincie die fungeert als stuwende streekmotor. Als legitiem verkozen bovenlokaal bestuur is de provincie Antwerpen de regisseur en aanjager van het gebiedsgericht beleid, zonder het beleid van Vlaanderen uit het oog te verliezen en altijd in nauwe samenwerking met lokale besturen en intercommunales.

  Foto © Sacha Jennis: https://drive.google.com/file/d/1juLvC6p11K_owH4PyJP2p6oLCIjLRKBt/view?usp=sharing

  Charis De Craene | Woordvoerder

  Ommeganckstraat 47 – 49 | 2018 Antwerpen

  +32 486 732 421

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASPERGES

  ASPERGES 2018

  Antwerpse deputatie krijgt hoog bezoek
  Donderdag 26 april 2018, 11.30 uur, onthaalruimte Hof van Leysen, PIVA, Antwerpen

  Op donderdag 26 april laat het Graaflijk Genootschap van de Klein-Brabantse asperge de eerste Vlaamse, witte asperges proeven aan gouverneur Cathy Berx, provinciegriffier Danny Toelen en gedeputeerden Luk Lemmens, Ludwig Caluwé, Inga Verhaert, Jan De Haes, Peter Bellens en Rik Röttger.

   

  Eén van de Grootmeesters van het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges, de heer Ludo Ivens, draagt speciaal voor deze bijzondere gelegenheid zijn traditionele klederdracht.

  Eerste schepen Hilde Van der Poorten, ereschepen Harry Beuckelaers van Puurs en het afdelingshoofd vrije tijd en samenleven van de gemeente Puurs Pieter Van Keymeulen wonen de ceremonie bij.

  Het is al langer geweten dat Puurs de bakermat is van de Vlaamse, witte asperges. Op dit persmoment krijgt deze edele groente de aandacht die ze verdient.

  www.aspergefestival.be - www.725puurs.be  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurpunt Hobokense Polder

  .

   

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw

  24 april 2018

  In deze flits:

  • Bezoek onze webwinkel
  • Voor Teug en Meug
  • Onze bieren in de Novonov
  • Noteer in je agenda

  Hobokens Wild: bezoek onze webwinkel

  Ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van onze vereniging en natuurgebied de Hobokense Polder hebben we ons eigen bier laten brouwen: 'Hobokens Wild'. Straf, wild bier met biologische kruiden in 3 biertypes: fris blond, sterk amber en kruidige tripel.

  We voorzien verschillende formules: per 6 of per 12, per type of een mix van de drie biersoorten, ...  Eveneens wordt er tijdelijk pittige gembersiroop aangeboden.

  Meer info over deze dranken vind je hier.

  De verkoop van onze Hobokense bieren loopt als een trein. Door onverwacht verkoopsucces zitten we zelfs tijdelijk door onze stock. We hebben we onze brouwer Brunn gevraagd een nieuwe voorraad te brouwen. Dit wordt met zorg en vakkennis artisanaal gebrouwen en neemt even tijd. Daardoor is levering pas vanaf juni opnieuw mogelijk. Maar bestellingen kan je steeds plaatsen in onze webwinkel.

  Wil je de bieren proeven? Kom naar één van onderstaande activiteiten!

  do 3 mei

  Voor Teug en Meug

  Het Hobokens ‘biergenietschap’ Voor Teug en Meug presenteert deze avond onze vers gebrouwen Natuurpuntbieren Hobokens Wild.

  Voor Teug en Meug werd begin 2014 opgericht, ter ere van de goede smaak. Wat we niet doen, is het zwelgen van grote plassen bier. Wat we wel doen, is een zoektocht naar culinair genot: de ideale combinatie van lekker bier (de teug), met een lekker hapje (de meug).

  Culinaire vrienden Piet en Luc serveren bij de 3 verschillende Hobokens Wild bieren telkens een klein gerechtje, waardoor de smaken nog beter tot hun recht komen. Een waar smaakfestijn en een gezellige avond gegarandeerd! Onze huisbrouwer geeft er graag ook een woordje uitleg bij.

  Praktisch:
  Wil je erbij zijn op deze foodpairing, graag inschrijven uiterlijk 26 april via pietbrits7@gmail.com
  Bier + hapje kost je 5 euro en reken je af ter plaatse.
  Afspraak donderdag 3 mei om 20 u in CC Moretus, Berkenrodelei 36, Hoboken

  vr 25 mei

  Hobokens Wild in de Novonov

  Ken je de Novonov in Hoboken al? Check zeker deze website eens: www.novonov.be. Elke vrijdagavond is de bar geopend en regelmatig zijn er optredens of andere culturele events. 
  Deze avond doen de vrijwilligers van Natuurpunt een heuse tap-take-over ... Uitzonderlijk kan je Hobokens Wild drinken op café! We serveren zowel blond, amber en tripel.
  Bij mooi weer kan je bijbabbelen en genieten in de grote tuin, niet te missen dus. Perfect om het weekend in te zetten!

  Adres: Antwerpsesteenweg 61 Hoboken
  Vrijdag 25 mei doorlopend van 18 u tot middernacht.

  Steun onze teams Expeditie Natuurpunt 2018

  75 teams zetten zich in voor de natuur. Ze zamelen minimum 1500 euro in voor hun favoriete natuurgebied. Op 23 en 24 juni trekken ze er zelf op uit in de Vlaamse natuur. Twee dagen lang. Al wandelend, fietsend of kanoënd. Een fantastisch avontuur!
  Twee teams schreven zich in om sponsorgelden voor de Hobokense Polder te verzamelen. Moedig deze teams aan met een gulle gift.
  Voor elke gift van 40 euro ontvang je een fiscaal attest. Daarmee recupereer je 45% van het bedrag. Handig, niet?

  Team Nello & Patrasche

  Koen, Raf, Lieve en Marnix, begeleid door coach Luk, stappen en kanoën van Meerhout naar Mechelen, een tocht van 70 km. Moedig je hen aan? Natuurbeheer vergt gereedschap en machines, zoals een zitmaaier. Daar gaan we dit jaar voor.
  Elke euro steun van jou betekent een stapje dichter bij hun droom en uw natuurbeleving.

  Steun ons

  Noteer in je agenda

  We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda
   
  Copyright © 2018 Natuurpunt Hobokense Polder vzw, Alle rechten voorbehouden.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zorgbedrijf

  is het een sport of gewoon een hobby om oude auto’s te hebben – restaureren?

  Of zijn de rally’s die wereldwijd worden georganiseerd toch ook sport? Ook binnen onze redactie zijn er meningsverschillen. Moeten we dit als sportindekijker.be op de website zetten of gewoon negeren?

  We waren enige tijd terug aanwezig bij de start van de Antwerp Classic tour & Antwerpen GT Tour  in Brasschaat. De oude wagens die wegens te vervuilend niet meer in Antwerpen mochten vertrekken, krijgen nu een mooi natuurlijk vertrek  in een groene wereld. Brasschaat park met aanliggend het “peerdsbos”, de groene long van Antwerpen, kan dat aan. Volgende start is voorzien op 4,5 en 6 mei 2018.

   

  Vandaag  zaterdag wordt op de oude terreinen van Bell telefonie, nu dienstencentrum Groen Zuid, een bijeenkomst van oldtimers gehouden. Eén laatste bijeenkomst voor de grote start begin mei. Mensen die een ritje wilden maken mochten dat, als bijrijder weliswaar. Het dure speeltje laten ze niet door zomaar iedereen besturen. De eigenaars zijn ook bijzonder trots op hun oldtimer. Herstellingen gebeuren door eigenaar en supporters, wisselstukken zijn moeilijk te verkrijgen en meestal komen deze uit Engeland. Daar zie je ze nog veelvuldig rondtoeren en zijn de wetten niet zo streng als hier. Ook worden de stukken zelf gemaakt en dat vergt wel uitzonderlijke handigheid.

  tekst – Marc Demartin

  Foto – Georges Peeters

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!