Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    26-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Groetjes uit Borgerhou
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    25 | 06 | 20

     

    Met ‘Groetjes uit Borgerhout’ kunnen Borgerhoutenaren op reis in eigen wijk

     

    Vandaag start de zomercampagne ‘Groetjes uit Borgerhout’ zodat Borgerhoutenaren een goedgevulde zomer kunnen beleven in hun wijk. Op de website www.groetjesuitborgerhout.beworden alle zomeractiviteiten van het district, de stad en partners gebundeld

     

    Onder het motto ‘je zomerbestemming ligt om de hoek’ wil het district Borgerhoutenaren die deze zomer thuis blijven een mooie en veilige zomer bezorgen. De pleinen, speelplaatsen van Borgerhoutse scholen, het districtshuis en Spoor Oost vervangen deze zomer de Ardennen, de Provence of een dagje aan zee.

     

    De Borgerhoutenaren kunnen gratis of voor eenzachte prijs deelnemen aan heel wat uiteenlopende activiteiten. Voor de jongsten zijn er de Speltrappers van de jeugddienst, voor de iets ouderen de cultuurwandelingen voor 55-plussers. Ook aan muzikaal amusement is er geen gebrek met bijvoorbeeld Muziek in de Wijk op het Krugerplein, de Torensessies op het Moorkensplein en Bollywood-dansen in de Peperbuskerk. Nog een greep uit het aanbod: Zen in de Zomer, wandelzoektochten, kunst in het Te Boelaarpark, het luisterspel ‘de Bode van Borgerhout’ in het districtshuis, openluchtcinema op Spoor Oost …

     

    Marij Preneel, districtsburgermeester Borgerhout: “Deze zomer wordt anders dan anders omdat veel mensen thuis blijven. Met speelstraten en een fijn en gratis aanbod hier in de buurten van Borgerhout maken we er samen een mooie zomer van.”

     

    Het hele aanbod aan lokale zomeractiviteiten van juli tot en met september is terug te vinden op www.groetjesuitborgerhout.be. Lastminute-informatie wordt gegeven op www.facebook.com/district.borgerhoutof Instagram @district.borgerhout. Met vragen en voor meer info over het aanbod kan u mailen naar district.borgerhout@antwerpen.beof bellen op het nummer 03 338 17 77 (maandag t.e.m. vrijdag van 9 uur tot 16.30 uur)

     

    Veiligheidsmaatregelen

    Het district respecteert de veiligheidsregels die op het moment van de activiteiten gelden en past aan waar nodig. Ook het aanbod op de site wordt aangepast naargelang de geldende coronamaatregelen. Het is wel noodzakelijk dat deelnemers rekening blijven houden met de geldende veiligheidsvoorschriften in het kader van de coronamaatregelen: het bewaren van een afstand van 1,5 meter, het vermijden van drukke momenten, het gebruik van hand- en ontsmettende gels, …

     

    Antwerpenstraalt.be

    Activiteiten die je individueel kan doen en de leukste plekjes in Borgerhout zijn ook te vinden op www.antwerpenstraalt.be. De stad verzamelde op dit platform heel wat coronaproof tips voor jong en oud. Je kan er ontdekken hoe je van de zomermaanden kan genieten in eigen stad en ook nieuwe dingen en bijzondere plekjes leren kennen. Zoeken kan op basis van vijf thema’s, de negen districten, datum of periode, leeftijd en budget (betalend of gratis). Zo is er voor elk wat wils op het vlak van kunst en cultuur, shoppen, natuur, sport, eten en drinken,… Bij elke plaats of activiteit staat ook een kaart om er vanaf de eigen locatie makkelijk en veilig te geraken.

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AP Hogeschool

     

     

     

     

     25 juni 2020 

    AP Hogeschool verwelkomt alle studenten weer op campus

     

    In het nieuwe academiejaar wil AP Hogeschool Antwerpen alle studenten opnieuw maximaal op de campussen verwelkomen. De focus ligt daarbij op de eerstejaars, de kunstenopleidingen en de vele praktijklessen. 

     

    Na enkele drukke maanden van online en contactluw lesgeven kan de focus stilaan verlegd worden naar het volgende academiejaar. Daarbij liggen er verschillende scenario’s klaar naargelang de situatie rond het coronavirus evolueert.

     

    “We hebben de laatste maanden grote stappen gezet in de digitalisering van ons onderwijs. De online lessen zullen zeker voor de theorievakken een blijvend gegeven worden.” legt algemeen directeur Pascale De Groote uit. “Bij AP Hogeschool leggen we echter ook de klemtoon op praktijkgericht lesgeven en dat willen we natuurlijk niet loslaten. Daarom willen we ervoor zorgen dat elke student zo veel als mogelijk, en uiteraard binnen de veiligheidsmaatregelen, op de campus labo’s, practica, ateliers en projectwerking kan volgen. Vooral voor de eerstejaars is dat ook erg belangrijk om elkaar en de hogeschool te leren kennen. Zij zullen dan ook het vaakst op de campus aanwezig zijn. ”

     

    Naast de bacheloropleidingen doen meer dan 25 graduaatsopleidingen bij AP intensief aan werkplekleren in de sector. In nauw overleg met het werkveld zal deze praktijkgerichte werkvorm veilig georganiseerd kunnen worden. Ook voor de kunstenopleidingen van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten is het uiteraard erg belangrijk dat er zoveel mogelijk op de campus les wordt gegeven.

     

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


    Provincie Antwerpen

    23 | 06 | 2020

    Sterrenklas smult van Europese cupcakes
    Klas 6B van De Vesten uit Herentals ontvangt beloning voor overwinning Sterrenklas-wedstrijd

    Twee weken geleden werd klas 6B van basisschool De Vesten uit Herentals als winnaar van Sterrenklas, de jaarlijkse Europa-wedstrijd van Europa Direct provincie Antwerpen, geloot. Omdat de geplande daguitstap naar zee niet kon doorgaan door corona, werd er hen een alternatieve verrassing beloofd. Vandaag namen de leerlingen die in ontvangst.

     

     

    De schooldag eindigde bijzonder voor de leerlingen van klas 6B van basisschool De Vesten uit Herentals. Om 15 uur verraste Europa Direct provincie Antwerpen hen met cupcakes met een Europese vlag, een rugzakje vol Europese gadgets en een certificaat. “Vooral de Kahoot-quizzen in Sterrenklas waren superleuk” vertelt Miles Vekemans, een leerling van de klas.

    Met Sterrenklas kunnen leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar op een leuke manier kennismaken met Europa. Gewoonlijk verloopt Sterrenklas via een mix van online en offline opdrachten, maar door de coronacrisis werd deze editie omgebogen tot een volledig digitale wedstrijd op www.wordsterrenklas.be. 40 klassen uit de provincie Antwerpen brachten de wedstrijd tot een goed einde en klas 6B van De Vesten uit Herentals werd als winnaar geloot.

     

    De leerlingen van klas 6B met hun prijzenpakket - Copyright: Provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO

    Over Europa Direct provincie Antwerpen

     

    Sterrenklas is een initiatief van Europa Direct van het Antwerpse provinciebestuur in samenwerking met andere Vlaamse provinciebesturen. Europahuis Ryckevelde is de auteur van Sterrenklas. Europa Direct provincie Antwerpen is een informatiecentrum over de EU, opgericht door de provincie Antwerpen in samenwerking met de Europese Commissie en FOD Buitenlandse Zaken. Een belangrijke pijler van deze dienst is het aanbod voor scholen met workshops, vormingen en lesmaterialen. In de EU zijn er 400 van die Europa Direct informatiecentra. Ze beantwoorden vragen en organiseren acties om het Europese bewustzijn aan te wakkeren en burgers te betrekken bij de toekomst van de EU.

    Meer info:
    www.wordsterrenklas.be 

    Beleidsverantwoordelijke:
    Kathleen Helsen, CD&V gedeputeerde bevoegd voor Europese samenwerking






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    Provincie Antwerpen deelt corona-doe-het-zelfpakketten uit voor de Zomer van de Korte Keten
    Zomerse campagne met focus op lokaal lekkers gestart bij producenten in Geel en Aartselaar

    Geen week, maar een volledige Zomer van de Korte Keten in 2020. Landbouwers, verenigingen en steden en gemeenten organiseren nog tot eind september tientallen activiteiten om hun buren, leden en inwoners meer vertrouwd te maken met verschillende vormen van korteketenverkoop op land- en tuinbouwbedrijven én om hen een fijne belevenis te bezorgen met lokaal geproduceerd voedsel. Om dat op een vlotte en veilige manier te laten verlopen, bezorgt de provincie Antwerpen de deelnemende ondernemers een pakket met materialen om zich aan te passen aan de geldende coronamaatregelen.

    Op vrijdag 19 juni werdop twee plaatsen in de provincie Antwerpen de officiële start gegeven van de Zomer van de Korte Keten: op een melkveebedrijf in Aartselaar, waar ze met dagverse koemelk hoeve-ijs en rijstpap maken, en bij een asperge- en aardbeiteler in Geel.

    “Hiermee willen we zoveel mogelijk landbouwers, verenigingen en gemeentebesturen in onze provincie enthousiasmeren om de volgende weken hun aanbod op een verfrissende, zomerse en vooral leuke manier te presenteren aan iedereen die wil proeven van lokaal lekkers,” verklaart gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé. “Al die activiteiten verschijnen op de campagnewebsite www.zomervandekorteketen.be. Je vindt daar nu al een eco- en boerenmarkt, een smikkeltocht, een museum waar je lokale producten kunt ophalen, enzovoort. Dat aanbod zal de volgende dagen steeds meer aangroeien. Het loont dus de moeite om geregeld een kijkje te nemen, want in ieders buurt valt er wel wat te beleven.” 

    De keuze voor een hele zomer met lekkere activiteiten in plaats van een week, zoals de voorbije jaren het geval was, is een rechtstreeks gevolg van de COVID-19-epidemie. De campagne was in volle voorbereiding toen het coronavirus uitbrak in ons land. Omdat de situatie op lange termijn niet te voorspellen was, beslisten de initiatiefnemers om het roer helemaal om te gooien en in plaats van een korte intensieve campagne te gaan voor een lange periode waarin op een veilige manier minstens evenveel mensen bereikt kunnen worden.

    Veilig door de Zomer van de Korte Keten

    Voor de korteketenverkoop heeft de coronacrisis een onverwacht gevolg. Veel producenten hebben hun omzet de voorbije weken zien stijgen. Meer dan ooit kiezen consumenten in de provincie Antwerpen voor lekkers uit eigen streek; omdat het voedsel veilig en makkelijk traceerbaar is, omdat ze zo drukke supermarkten kunnen vermijden en de lokale economie ondersteunen én omdat ze er een gezonde uitstap van kunnen maken.

     

    Veiligheid staat voorop in deze Zomer van de Korte Keten,” stelt gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Kathleen Helsen. ”Wie als producent of organisator aan de campagne deelneemt, kan bij de provincie Antwerpen terecht voor een gratis doe-het-zelf-pakket om bedrijfsbezoeken en andere activiteiten netjes volgens de coronamaatregelen te laten verlopen. Het bevat materiaal dat aanmaant om afstand te houden, de juiste wandelrichting aan te houden, bij voorkeur elektronisch te betalen, enzovoort.”

     

    In het pakket zit verder onder andere een liter handgel vanSterkstokers uit Hoogstraten, een korteketenproducent die naar aanleiding van de coronacrisis zijn productie heeft omgegooid en nu 500 liter ontsmettingsalcohol per dag produceert.

    Gedeputeerde Caluwé en Ilse Cornelis van de Vluchtenburghoeve demonstreren het communicatiemateriaal uit de corona-doe-het-zelf-pakketten - Copyright: Robin Fasseur voor provincie Antwerpen

     

    De families Lievens-Blockx , asperge- en aardbeitelers uit Geel, en Cornelis–Van der Auwera van de Vluchtenburghoeve in Aartselaar ontvingen op vrijdag 19 juni de eerste doe-het-zelfpakketten uit handen van de gedeputeerden. Alle andere deelnemers aan de Zomer van de Korte Keten kunnen zo’n pakket aanvragen bij de Dienst Landbouw- en Plattelandsbeleid van de provincie Antwerpen.

     

    De Zomer van de Korte Keten is een initiatief van de Vlaamse provincies in samenwerking met de Vlaamse overheid, de Vereniging van Vlaamse Provincies, het Steunpunt Korte Keten en VLAM (het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing).

      

     

    Gedeputeerde Kathleen Helsen gaf het startschot voor de Zomer van de Korte Keten bij asperge- en aardbeiteler Lievens – Blockx in Geel - Copyright: Koen Fasseur voor provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO ZOMER VAN DE KORTE KETEN

    Wanneer:
    tot en met 30 september 2020

    Waar:
    op verschillende locaties in de provincie Antwerpen

    Meer info:
    www.zomervandekorteketen.be – E zomervandekorteketen@provincieantwerpen.be

    www.aardbeien-asperges.be  
    www.vluchtenburghoeve.be

    www.sterkstokers.be

    Beleidsverantwoordelijken:
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde voor Landbouw

     

                 







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    23 | 06 | 20

     

    Gratis yoga, tai chi en zumba in de openlucht

     

    Om in beweging te blijven tijdens de zomermaanden biedt het district Hoboken gratis proeflessenaan in juli en augustus. Hobokenaars maken zo kennis met de sporten yoga, tai chi en zumba op de terreinen van voetbalclub RVC Hoboken in de  Lumbeeckstraat.

     

    Districtsschepen Carine Leys: “Dit jaar hebben we er alles aan gedaan om de lessen coronaproof te maken. Zelfs de locatie is gewijzigd. Ik ben erg blij dat onze sportclubs mee hebben nagedacht om een geschikte locatie te vinden voor onze initiaties. Mijn dank gaat uit naar voetbalclub RVC Hoboken voor het openstellen van hun terreinen.”

     

    Praktisch

    Yoga vindt plaats op de zondagen 5, 12, 19 en 26 juli en op 2, 9, 16, 23 en 30 augustus, telkens om 11 uur. Tai chi op de zaterdagen 4, 11, 18 en 25 juli en 1, 8, 15, 22 en 29 augustus, steeds om 10 uur. Ten slotte vinden de lessen zumba plaats op de zondagen 19 en 26 juli en 2, 9, 16, 23 en 30 augustus, altijd om 10 uur.

     

    Omwille van de coronamaatregelen moeten deelnemers zich vooraf inschrijven via stefan.hameau@antwerpen.be. Deelnemers trekken sportieve kledij aan en brengen voor de yogasessie een matje of strandlaken mee. Ze moeten steeds de social distancing van 1,5 meter tussen elkaar respecteren, de handen en het materiaal ontsmetten voor en na het sporten en mogen het materiaal van anderen niet aanraken.

     

    Deze sportsessies zijn ook terug te vinden op www.hoboken.be. Klik hier voor meer info.

     

    Stefan Hameau, tel. 0474 69 33 54, stefan.hameau@antwerpen.be

    Verantwoordelijke: Carine Leys, districtsschepen bevoegd voor sport

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilrijkse kinderen

     

    24 | 06 | 20

     

    ‘Blijf in je buurt’-boekje en gevarieerd zomeraanbod voor Wilrijkse kinderen

     

    De zomervakantie gaat er dit jaar anders uitzien dan normaal. Opdat alle kinderen zich ook in eigen district kunnen vermaken, voorzien de Wilrijkse jeugddienst en het district in heel wat activiteiten. In het 'Blijf in je buurt'-boekje vinden ze bovendien nog extra tips om te spelen in de eigen buurt. Er is ook extra aandacht voor de veiligheid: de Wilrijkse jeugdienst ondersteunt de scouts- en chiroverenigingen met pakketten met hygiënisch materiaal.

     

    Districtsschepen voor jeugd Hans Ides: “Kinderen en jeugdverenigingen verdienen al onze aandacht na deze speciale periode. Vandaar dat we op korte tijd een heel intensieve en laagdrempelige zomer voor de Wilrijkse kinderen in elkaar hebben gestoken. Een hele zomer kunnen kinderen op een veilige manier bij ons terecht en ook voor de jeugdkampen doen we een extra inspanning door hen van alle mogelijk hygiënisch materiaal te voorzien.”

     

    Districtsburgemeester Kristof Bossuyt vult aan:  "Het is belangrijk dat onze Wilrijkse jeugd terug volop kan genieten van een meer dan verdiende zomervakantie, zeker in deze bijzondere corona-periode. Met het 'Blijf in je buurt'-boekje speelt Wilrijk daar dan ook volledig op in."

     

    WILdebras: meer dan 100 jeugdactiviteiten

    Zoals elke zomer voorziet de Wilrijkse jeugddienst in een activiteitenaanbod voor kinderen. Dat draagt vanaf dit jaar de naam WILdebras. Tussen 7 juli en 28 augustus vinden meer dan 100 activiteiten plaats, van knutselactiviteiten en filmvoorstellingen tot uitstappen. Daarbij worden de corona-maatregelen steeds gerespecteerd. De activiteiten van WILdebras richten zich hoofdzakelijk op kinderen tussen 4 en 12 jaar, maar dit jaar komen ook jonge tieners tot 14 jaar aan hun trekken. Inschrijven kan met een A-kaart via www.antwerpen.be/akaartjeugd.

     

    Een 'Blijf in je buurt'-boekje voor elk Wilrijks kind

    Wilrijkse kinderen tussen 6 en 12 jaar houden bij de start van de zomervakantie het best de brievenbus in de gaten. Vanaf de week van 29 juni vallen de 'Blijf in je buurt'-boekjes in de bus. In deze publicatie, ontwikkeld door de koepel voor Vlaamse jeugdcentra Bataljong vzw, geeft Dieter Coppens 60 ideeën om in de eigen buurt te spelen, bewegen en genieten. Wilrijk telt in totaal 3652 kinderen tussen 6 en 12 jaar, zij ontvangen allemaal hun eigen exemplaar van het doeboekje. 

     

    District ondersteunt jeugdbewegingen

    Wilrijk telt 7 scouts- en 5 chiroverenigingen. Momenteel zijn deze volop bezig met de voorbereiding van de zomerkampen. Uiteraard komen daarbij heel wat extra corona-spelregels kijken. De Wilrijkse jeugddienst ondersteunt de jeugdverenigingen met gratis pakketten met hygiënisch materiaal. Elk pakket bevat onder meer mondmaskers, ontsmettingsspray, handgel en latexhandschoenen. De grootte van de pakketten is berekend op de omvang van de groep.

     

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLEIN HEIDE

    Bericht naar het zorgbedrijf Antwerpen

    Renee de Cnodder  En nog steeds geen communicatie van jullie uit. Hebben jullie dan niets geleerd uit de corona crisis. Waar zit jullie samenwerking , Verdienen jullie de naam ZORGbedrijf nog wel ? Mensen die dringend behoefte hebben aan sociaal contact en die NIET in staat zijn zich te verplaatsen naar een ander dienstencentrum vanwege te grote afstand die ze nog te voet moeten doen ( WANT BLIJKBAAR HEBBEN JULLIE HIER GEEN OREN NAAR of WILLEN JULLIE DIT NIET BEGRIJPEN ) . HOE ASOCIAAL van jullie en dit vlak na de corona lockdown . Eten kan nog wel gebracht worden wat een mooi gebaar van jullie en dat levert dan nog wat extra's op in jullie kassa ( 2€ duurder ) .Klein Heide zou perfect kunnen open gaan met hulp van de andere dienstencentra's hier in Hoboken en ons team en de vrijwilligers. Maar NEE .Jullie cijfertjes zijn belangrijker dan het welzijn van de ouderen hier. Reken dit jaar maar niet op beste zorgorganisatie van Vlaanderen. En dan hoor ik zeggen 1 September zou het terug kunnen, DE WERELD OP ZEN KOP. Dus juist de zomer periode waar we het zonlicht,vit D en de meeste sociale contacten kunnen hebben worden wij hier opgesloten. SCHAAM jullie. ALLE klanten van KLEIN HEIDE verwachten van jullie DUIDELIJKE informatie dus tijd om eens goed te gaan brainstormen.

     

    Dus om 14 uur  waren een 50 tal gebruikers van Klein Heid aanwezich voor de poort van het dienstencentrum om te protesteren over de sluiting van het dienstencentrum en waarom.De heer JOHAN DE MUNCK DIRECTEUR VAN HET ZORGBEDRIJF was aan wezig om uitleg te geven verontschuldigde zich voor de slechte communicatie naar de mensen vooraf we hebben een volledige uiteen zetting gekregen op onze vragen .

























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN

     

     

     

    15 | 06 | 20

     

    Stad lanceert website met alle troeven voor een goedgevulde Antwerpse zomer

     

    Vandaag start de campagne ‘Antwerpen straalt’ om de zomer in eigen stad te beleven, dan wel in juli of augustus de Scheldestad te bezoeken. Op de website www.antwerpenstraalt.be vinden bewoners en bezoekers meer dan 400 tips om veilig op verkenning te gaan in de stad en haar districten. Ook in onder meer Wallonië en Nederland zet Antwerpen haar zomerse troeven in de kijker.

     

    Van de zomermaanden genieten in eigen stad en ook dingen doen die je anders niet doet en bijzondere plekjes (her)ontdekken? De stad verzamelde op www.antwerpenstraalt.be heel wat coronaproof tips voor jong en oud. Zoeken kan op basis van vijf thema’s, de negen districten, datum of periode, leeftijd en budget (betalend of gratis). Zo is er voor elk wat wils op het vlak van kunst en cultuur, shoppen, natuur, sport, eten en drinken, … Bij elke plaats of activiteit staat ook een kaart om er vanaf de eigen locatie makkelijk en veilig te geraken. Fietstoerisme wordt daarbij actief gepromoot.

     

    De stad vult de website voortdurend aan met andere te ontdekken plekjes en nieuwe evenementen. Er komen bovendien een 50-tal blogposts over onder meer bier, chocolade, wereldkeuken, op wereldreis in Antwerpen, verborgen parels, avontuur, een literair dagje, baden in luxe en duurzaam shoppen.

     

    Koen Kennis, schepen voor middenstand en toerisme: ”De laatste weken zagen we de stad heropleven met de heropening van de winkels en horeca. Wat mij daarbij opviel is de creativiteit van onze ondernemers, die garant staan voor heel wat beleving op onze straten en pleinen. De stad ligt er ook meer dan ooit fiets- en wandelvriendelijk bij. Ik kijk uit naar de zomer in Antwerpen!”

     

    Claude Marinower, schepen voor communicatie en digitalisering: “Meer mensen gaan nu voor een staycation of een vakantie niet te ver van huis. Hier zetten we op in met een sterke marketingcampagne, zowel online als offline. We maken iedereen warm om onze geweldige stad en al haar troeven te (her)ontdekken.”

     

    Om de website www.antwerpenstraalt.be te promoten, voert de stad ook een communicatiecampagne. Zo start deze week een onlinecampagne via sociale media en verschijnt onder meer een eerste reeks van affiches met QR-codes in het Antwerpse straatbeeld. De stad werkt voor de promotie samen met kranten en tijdschriften. In lijn met de campagne ‘Vlaanderen Vakantieland’ van de Vlaamse overheid brengt Antwerpen zijn zomertroeven ook in Wallonië en de buurlanden onder de aandacht.

     

     

     


     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    18 | 06 | 20

     

    Negen fotozoektochten voor negen Hobokense wijken

     

    Om alle leuke plekjes in Hoboken te leren kennen, stippelde het district Hoboken negen fotozoektochten uit, geschikt voor alle leeftijden.

     

    Wandelaars kunnen voortaan kiezen uit negen fotozoektochten om het district Hoboken tot in de kleinste details te ontdekken. Deze keer worden de ogen niet op de grond gericht maar in de lucht, op de muur of op prachtige monumenten. De opdracht bestaat erin om de plaatsen te vinden die op de foto te zien zijn. Antwoorden kunnen doorgemaild worden voor 1 september naar sportantenne.hoboken@antwerpen.be. Deelnemers maken zo kans op een lekkere Hobokense verrassing. Geïnteresseerden kunnen de negen fotozoektochten downloaden via www.hoboken.be.

     

    Het is wel noodzakelijk dat deelnemers tijdens de wandelingen rekening blijven houden met de geldende veiligheidsvoorschriften in het kader van de coronamaatregelen: het bewaren van een afstand van 1,5 meter, het vermijden van drukke momenten, het gebruik van hand- en ontsmettende gels, …

     

    Een overzicht van de verschillende wandelingen:

    • De ‘Blikfabriekexpeditie’ neemt wandelaars op ontdekkingstocht door het noorden van Hoboken.
      start en aankomst in de Krugerstraat
    • Tijdens de ‘Polderspeurtocht’ lopen deelnemers door de Hobokense Polder.
      start en aankomst aan het station in de Berkenrodelei
    • Op de ‘Hollebeekreis’ volgen wandelaars de Hollebeek doorheen Hoboken.
      start en aankomst in de Schoonselhoflei
    • Deelnemers wandelen van het kasteel Meerlenhof richting Stuivenbergwijk op de ‘Kasteel Meerlenhofwandeling’.
      start en aankomst in de Meerlenhoflaan
    • De ‘Draaiboomzoektocht’ brengt wandelaars van het centrum naar de Draaiboomwijk en terug.
      start en aankomst aan de kerk op de Kioskplaats
    • De ‘fotozoektocht door Hydepark’ verkent het kleine verborgen parkje.
      start en aankomst in de Hydeparkstraat
    • De wijk Moretusburg staat centraal tijdens de ‘ontdekkingsreis door Moretusburg’.
      start en aankomst in de Lumbeeckstraat
    • Met de ‘Gravenhoftocht’ wandelen deelnemers door het centrum van Hoboken de nieuwe wijk Groen Zuid in.
      start en aankomst in de Louisalei
    • De ‘Sporthal Sorghvliedtqueeste’ gaat door de hoofdstedenwijk.
      start en aankomst in de Krijgsbaan

     

    Districtsschepen Carine Leys: “Bekijk Hoboken door een andere bril en verken ons district deze zomer al wandelend. Interessant om te doen met het hele gezin maar het kan ook perfect gedaan worden op eigen houtje. Goed voor de gezondheid, gratis én u kan er een mooie prijs mee winnen!”

     

    Deze info staat op www.hoboken.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

     

    Antwerpenstraalt.be

    De fotozoektochten zijn ook te vinden op www.antwerpenstraalt.be. De stad verzamelde op dit platform heel wat coronaproof tips voor jong en oud. Je kan er ontdekken hoe je van de zomermaanden kan genieten in eigen stad en ook nieuwe dingen en bijzondere plekjes leren kennen. Zoeken kan op basis van vijf thema’s, de negen districten, datum of periode, leeftijd en budget (betalend of gratis). Zo is er voor elk wat wils op het vlak van kunst en cultuur, shoppen, natuur, sport, eten en drinken,… Bij elke plaats of activiteit staat ook een kaart om er vanaf de eigen locatie makkelijk en veilig te geraken.

     

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.¨PROVINCIE ANTWERPEN

    .

     


    Persbericht
    Arboretum Kalmthout

    18 | 06 | 2020

    Historische site Vangeertenhof in ere hersteld
    Nieuwe erfgoedpublicatie zet kwekerijverleden in de kijker

    Met het einde van de werken aan het Vangeertenhof, krijgt de renovatie van deze historische site van Arboretum Kalmthout haar sluitstuk. De provincie Antwerpen en Arboretum Kalmthout investeerden samen ruim 1 miljoen euro in deze grondige en respectvolle renovatie van het gebouw en de site. Het Vangeertenhof kan opnieuw dienst doen als uithangbord voor het provinciaal groendomein.

    Na de aanleg van de ingang en de parkeerplaats (2015) en het omvormen van de cottage tot dienstwoning (2017), krijgt de straatzijde van het domein met het gerenoveerde 19de–eeuwse Vangeertenhof een volledige herwaardering. Want ook de voortuin van het Vangeertenhof en de historische doorkijkhaag uit de tijd van de kwekerij van stichter Charles Van Geert, zijn teruggebracht. Zij verbinden de buitenkant van het domein visueel met de tuin zelf, het heden met het verleden.

     

    “Een feestelijke inhuldiging van het Vangeertenhof was komend weekend voorzien, maar is omwille van coronaveiligheidsmaatregelen uitgesteld naar een latere, nog te bepalen datum. Bezoekers van Arboretum Kalmthout kunnen in afwachting wel al genieten van de gerenoveerde façade tijdens hun wandeling in de arboretumtuin”, licht gedeputeerde Jan De Haes toe, bevoegd voor Recreatie- en Groendomeinen.


    Werken in drie fasen
    Het departement Logistiek van de provincie Antwerpen stond garant voor deze tweeënhalf jaar durende renovatiewerken onder leiding van projectarchitect Laura Joosten. Na drie jaar voorbereiding, startten de uitvoerende werken eind februari 2018, die in drie fasen verliepen: renovatie van het exterieur, omgevingswerken en interieurwerken.

     

    “De kost van het volledige project ligt zoals voorzien rond 1 miljoen euro, een investering die ook inkomsten voor Arboretum Kalmthout oplevert als exclusieve verhuurlocatie”, verduidelijkt gedeputeerde Jan De Haes, bevoegd voor Recreatie- en Groendomeinen.

     

    Terug naar een 19de-eeuwse uitstraling

    Voor de buitenrenovatie schakelde de provincie architectenbureau Vanhecke & Suls in, bijgestaan door aannemer PIT Kapellen, die eerder ook de renovatie van de cottage realiseerde. Doorheen de jaren, was het uitzicht van het Vangeertenhof wat afgevlakt. Bouwtechnische mankementen hielden zich verborgen achter de gevelbeplanting; de gevelbepleistering was aan dringend herstel toe. In navolging van het erfgoedbeleid, koos de provincie Antwerpen voor een renovatie die zo getrouw mogelijk was aan het 19de-eeuwse origineel, in zijn tijd ook al een opmerkelijk gebouw voor de Kalmthoutse regio. Dankzij oude postkaarten en foto’s, werden de stucwerk gevelornamenten met plantenmotieven boven de ramen opnieuw geproduceerd, en ook de zinken dakbekroning werd naar oud model gereconstrueerd.    .

      "Het resultaat is exemplarisch voor een erfgoedaanpak waarin het provinciebestuur sterk gelooft: een duurzame renovatie, met respect voor de erfgoedwaarden”, Serge Migom, auteur ‘Ter plekke 1 – Arboretum Kalmthout’, Provincie Antwerpen.
    Foto: ©
    Provinciebestuur Antwerpen - Foto Stefan Dewickere

    Groter terras, verbeterde toegankelijkheid

    De belangrijkste ingreep was het herstel naar het oorspronkelijke bouwvolume uit 1885, wat resulteerde in een uitbreiding van het buitenterras op zowel het gelijkvloers als op de eerste verdieping. Het weghalen van de orangerie maakte het mogelijk om de benedenruimte te heroriënteren en om de overgebleven ruimtes gebruiksvriendelijker te maken en maximaal te benutten als multifunctionele tentoonstellings- en vergaderruimte. Het gelijkvloers is bovendien toegankelijk gemaakt voor rolstoelen en kinderwagens.

     

    Verblijf voor buitenlandse studenten

    Verdere omgevingswerken door aannemer Aertsen uit Stabroek omvatten de afbraak van het aanpalende garageblok waarin ook een studentenstudio gevestigd was. Deze is nu ondergebracht op de zolderverdieping, en zal vanaf de zomer opnieuw buitenlandse stagiairs aantrekken die zich in Arboretum Kalmthout in de manier van tuinieren willen bekwamen.

     

    Verhuurlocatie

    De uitstraling van het Vangeertenhof leent zich uitermate tot verhuur, met als grote troeven het uitzicht op de tuin en de optimale bereikbaarheid langs de Fietsostrade F14 en het treinstation Kalmthout recht voor de deur. Zowel particulieren als verenigingen kunnen het Vangeertenhof huren voor het organiseren van tentoonstellingen, vergaderingen, recepties en feesten … Ook Arboretum Kalmthout zelf zal de tentoonstellingsruimte opnieuw kunnen benutten voor onder meer het Tomatenfestival, dat als eerste publieksactiviteit in het Vangeertenhof op 5 en 6 september kan plaatsvinden.

      "Een Perzische slaapboom met de toepasselijke cultivarnaam Tropical Dream voelt zich al helemaal thuis in de zuiderse voortuin van het gerenoveerde Vangeertenhof in Arboretum Kalmthout.”
    Foto: ©
    Arboretum Kalmthout

    Historische doorkijkhaag is terug

    Arboretum Kalmthout investeerde verder in de aanleg en de herinrichting van het terras van het Vangeertenhof, de voortuin en de historische hekwerken. De doorkijkhaag uit de beginjaren van de kwekerij, toen zowat het visitekaartje, is ook terug maar in een nieuwe vorm.

     

    Zuiderse beplanting aanwinst voor de collectie

    Voor de beplanting van de voortuin en het bekostigen van de omgevingswerken kreeg Arboretum Kalmthout financiële steun vanuit de Belgische Federatie Groenvoorzieners, B.T.A. Antwerpen. De beplantingskeuze ging naar planten en zomerbloeiers met krachtige kleuren die in de zuidgeoriënteerde voortuin goede overlevingskansen hebben, en dus bestand zijn tegen hoge temperaturen en droogte.

     

    “De verschillende soorten yucca zorgen voor een exotisch gevoel, passend bij de tijdsperiode van het gebouw, en zijn helemaal aangepast aan de extreme groeiplaats”, Abraham Rammeloo, conservator-directeur Arboretum Kalmthout.

    Eerste erfgoedpublicatie ‘Ter Plekke’

    Arboretum Kalmthout is gekend voor zijn uitzonderlijke plantencollecties, in het bijzonder de toverhazelaars. Wereldwijd draagt de arboretumtuin een hoge reputatie uit dankzij de mensen die sinds 1856 het groendomein gevormd hebben, van kwekerij tot arboretum en groendomein: Charles Van Geert, Antoine Kort, Jelena en Robert De Belder.

     

    Samen met de renovatie van het Vangeertenhof, presenteert Dienst Erfgoed van de provincie Antwerpen zijn gloednieuwe erfgoedreeks ‘Ter Plekke’, geschreven door Serge Migom.

     

    “Deze publicatiereeks brengt het verhaal van het erfgoed, de mijlpalen en de mensen achter vertrouwde gebouwen en domeinen in de provincie Antwerpen. Arboretum Kalmthout mag als eerste deel de reeks openen; andere provinciale sites en groendomeinen zullen volgen”, gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Erfgoed.

     

    De gids telt 64 pagina’s en is rijkelijk geïllustreerd met foto’s en archiefbeelden. Vanaf 19 juni is de gids te koop in de cadeau- en boekenshop van Arboretum Kalmthout.

     

     

     

    Cover publicatie ‘Arboretum Kalmthout. De mijlpalen, de mensen, het erfgoed’. Eerste deel uit de reeks Ter Plekke.
    Copyright: Provinciebestuur Antwerpen

    Het Vangeertenhof, de mijlpalen

    • 1856: de Antwerpse kweker Charles Van Geert vestigt zijn boom- en bloemkwekerij aan de spoorlijn in Kalmthout
    • 1885: de bouw van het Vangeertenhof wordt opgeleverd door architect Jozef Boen. Het Vangeertenhof wordt het buitenverblijf voor de familie Van Geert, en doet dienst als ontvangstgebouw voor klanten en handelspartners van de kwekerij
    • 1897: de kwekerij breidt onder leiding van directeur Antoine Kort uit als naamloze vennootschap en staat in de Kalmthoutse regio bekend als ‘den Horticole’, verwijzend naar het opschrift op de gevel ‘Société Anonyme Horticole de Calmpthout’ (bij de renovatie in 2020 teruggebracht).
    • 1952: de Antwerpse diamantairs Georges en Robert De Belder, en diens echtgenote landbouwingenieur Jelena Kovačič, redden de verwaarloosde kwekerijgronden en creëren ‘een oogstrelende, natuurlijke tuin’. De familie De Belder neemt haar intrek in het Vangeertenhof.
    • 1986: Arboretum Kalmthout wordt eigendom van het Provinciebestuur Antwerpen, en breidt het domein uit met 2 hectare. Met het bouwen van een bezoekersonthaal en de ontsluiting van de collectie, groeit ook het breed geïnteresseerde publiek van Arboretum Kalmthout.
    • 2001-2017: het Vangeertenhof wordt gebruikt als tentoonstellingsruimte en dienstwoning voor de conservator-directeur, maar ernstige en aanslepende vochtproblemen aan de binnenzijde van het gebouw, vragen om een grondige, energiezuinige renovatie.
    • 2018-2020: renovatie van het historische Vangeertenhof tot een multifunctionele verhuurlocatie, tentoonstellingsruimte en studentenverblijf.

     

     

      Het gerenoveerde Vangeertenhof van Arboretum Kalmthout straalt opnieuw en is vanaf augustus 2020 beschikbaar als verhuurlocatie, met zicht op de arboretumtuin.
    Foto: ©
    Provinciebestuur Antwerpen - Foto Stefan Dewickere

    PRAKTISCHE INFO

    Contact- & bezoekadres
    Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
    T +32 (0)3 666 67 41
    E info@arboretumkalmthout.be

    Openingstijden
    Dagelijks van 10 tot 17 uur

    Toegangsprijzen
    Volwassenen 7 euro, studenten 5 euro, jaarkaarthouders, museumpas en kinderen -12 jaar gratis

    COVID-19 maatregelen: toegang tuin enkel met vooraf gereserveerde tickets en tijdslot

    Bereikbaarheid
    Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.
    De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.
    Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.
    Meer informatie bereikbaarheid op de website

    Meer info
    www.arboretumkalmthout.be
    www.facebook.com/arboretumkalmthout
    https://twitter.com/arboretumkalmt @arboretumkalmt #arboretumkalmthout

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     




       

     


























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!