Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    06-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. district Antwerpen


    Overname van de bekende Antwerpse bruidswinkel “Le Chapeau”
    door het duo achter de bruidsboetiek “The Ivory Club”! 

    De winkel sluit voor enkele weken de deuren wegens grondige renovatiewerken.
    Heropening van “Le Chapeau 2.0” gepland voor vrijdag 16 augustus! 

     

     

    Antwerpen, 6 juni 2019 – Laura Valkiers en Stéphanie Bosten, het jonge duo achter de succesvolle bruidsboetiek “The Ivory Club”, jagen hun droom verder na en nemen de bekende Antwerpse bruidswinkel “Le Chapeau” aan de Frankrijklei over. Na een spannend jaar met de opstart van hun eerste boetiek “The Ivory Club” gelegen aan de Mechelsesteenweg, runnen ze voortaan twee Antwerpse bruidsboetieks: de éne bruidswinkel voor een eerder ‘niche’ publiek met heel specifieke designer merken, zijnde The Ivory Club, en de andere met een ruim, hedendaags aanbod van bruidsmode, Le Chapeau. Hierdoor kunnen ze binnenkort eender welk genre bruidje aan een droomjurk helpen: van unieke designer labels tot commerciële bruidsmerken. Het duo is erg opgetogen om de winkel een nieuwe, hedendaagse boost te geven en om het merk, en alles daarrond, de zuurstof te geven die nodig is om bruidjes anno 2019 een magisch moment te bezorgen bij de zoektocht naar hun perfecte bruidsjurk. Naast het imago en de ‘rebranding’ (van logo, fotografie, website tot de social media) zal dus ook de winkel in een nieuw kleedje gestoken worden. Vanaf vandaag sluit Le Chapeau dan ook de deuren voor verbouwingswerken. Le Chapeau 2.0 wordt een jonge, frisse versie van de initiële winkel waarbij de ‘beleving’ centraal zal staan. De heropening van Le Chapeau staat gepland voor vrijdag 16 augustus. Tegen dan zal ook het nieuwe logo, de nieuwe website e.a. op punt staan. Klanten kunnen tot 15 augustus nog in de winkel in de Carnotstraat terecht. Verdere info volgt in een latere berichtgeving.

     

    Serendipity
    Bij toeval zijn Laura en Stéphanie elkaar in 2018 tegen het lijf gelopen en ontdekten ze heel snel dat ze dezelfde visie, passie en droom hadden en er nog geen bruidswinkel in België bestond met het concept dat ze wilden lanceren. Het sympathieke duo bouwde op korte termijn een bloeiende zaak uit, en lokte razendsnel veel bruidjes naar hun winkel via verschillende kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest, laaiend enthousiaste bruidjes die ‘The Ivory Club hype’ mondeling de wereld in promoten,… zijn hierbij allemaal erg impactvol geweest. En alsof hun sprookje van één knappe bruidsboetiek nog niet genoeg was, zijn ze een goed jaar later – ook heel toevallig – in contact gekomen met de mensen van Le Chapeau. Al van bij het eerste gesprek was er een klik en al snel daarna is de bal aan het rollen gegaan voor de overname. Laura Valkiers en Stéphanie Bosten zijn dan ook heel blij: “Le Chapeau is een begrip in Antwerpen en omstreken. Moeders en grootouders van bruiden kennen de zaak. Voor ons is de overname een unieke kans om op grote schaal bruiden aan te spreken met een ruim, hedendaags aanbod van bruidsmode. We kijken er al erg naar uit om samen met ons dynamisch team de zaak te heropenen.”

    Vernieuwing

    Vanaf vandaag sluit Le Chapeau voor de start van de verbouwingswerken die tot midden augustus zullen duren. Laura en Stéphanie doen hierbij beroep op een bevriende interieurarchitect, Jim Dierckx[1], die de meisjes goed kent, en perfect aanvoelt wat ze willen. Het doel is om een tijdloos decor te realiseren waar de nieuwe generatie bruiden zich volledig thuis voelt. Zo vertelt Stéphanie: “We willen op alle vlakken een frisse wind laten waaien door Le Chapeau: zowel qua concept als qua branding (van logo, fotografie, website tot de social media) én de beleving in de winkel. De winkel moet een voorbeeld worden van de bruidswinkel van de toekomst. Kortom, we willen een sterk verhaal en imago creëren, zowel online als offline, waar bruiden zichzelf in kunnen vinden. We willen met een frisse en jonge uitstraling zowel de traditionele als de hippere, trendy bruid aanspreken. Het hele verhaal moet kloppen: van aanbod tot de beleving in de winkel. Bruidjes komen niet alleen naar ons voor de jurken, maar ook voor de sfeer. Onze persoonlijke aanpak zal dus ook bij Le Chapeau 2.0 in alles voelbaar zijn. Daarop is ook het succes van The Ivory Club gebaseerd.”

    Bij de nieuwe Le Chapeau zal je een origineel merkenaanbod vinden waaronder zowel nog relatief onbekende merken die Laura en Stéphanie op bruidsbeurzen ontdekt hebben alsook betoverend mooie Belgische bruidsmerken. Kortom, een mix van creatieve, trendy merken tegen een correcte prijs. Daarnaast is er ook een sterke focus op de accessoires van de bruid; van schoenen, juwelen tot sluiers. Bruidjes kunnen voor heel het totaalpakket bij Le Chapeau gaan. Naast bruidskledij kan je ook suitekledij tussen de bruidsrekken spotten.

    Geschiedenis Le Chapeau

    In 1926 startten Maria Van Qualle, een hoedenmaakster en styliste avant-la-lettre, en Joseph De Vlieger, een ondernemer pur sang, de zaak in Antwerpen. Van een kleine winkel met hoeden en accessoires voor bruiden evolueerde het na verloop van tijd naar een groothandel met bruidsaccessoires. Daarna volgde tevens de verkoop van een eerste bruidscollectie geïnspireerd op de Parijse bruidsmode die toen in Antwerpen zeer vooruitstrevend was. En dat was het begin van een zeer succesvolle zaak. “Vanaf de start was Le Chapeau een zaak met een toekomstvisie en strategie. Wij kijken er enorm naar uit om vanaf midden augustus het succesverhaal van Le Chapeau verder te zetten,” aldus Stéphanie Bosten.

    Zaakvoerders
    In 2017 kenden Laura Valkiers (31 jaar) en Stéphanie Bosten (30 jaar) elkaar nog niet. Dat jaar zijn ze allebei getrouwd en kampten ze met hetzelfde probleem: een toffe trouwjurk vinden. Een gemeenschappelijke kennis stelde hen in 2018 aan elkaar voor en enkele maanden nadien was de magnifieke bruidsboetiek “The Ivory Club” een feit. En niet zo heel veel later stortten ze zich in een nieuw avontuur en zullen ze in augustus 2019 “Le Chapeau” heropenen. Zowel Laura als Stéphanie zijn dolgelukkig met hun nieuwe roeping, en vinden het subliem om bruidjes te adviseren. Zo vertelt Stéphanie: “Het is inderdaad nog maar dik één jaar geleden dat we van start gingen met The Ivory Club en nu komt Le Chapeau erbij. Op deze manier kunnen wij nog meer bruiden aanspreken! We doen nu echt ons eigen ding. Zalig. We hebben allebei een lange weg afgelegd om onze passie te vinden. We are now living the dream! Fijn is ook om met zijn tweeën te werken. De ene dag flipt de één, de andere dag de ander (lacht).”

    Contact & info
    De winkel sluit vanaf vandaag de deuren voor een grondige renovatie. Klanten kunnen tot 15 augustus nog in de winkel in de Carnotstraat terecht. De heropening van Le Chapeau op de Frankrijklei staat gepland voor vrijdag 16 augustus. Meer info hieromtrent volgt nog in een latere berichtgeving.  


    LE CHAPEAU
    Frankrijklei 72 
    2000 Antwerpen
    Instagram: lechapeau.antwerpen








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. district Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Districtscollege gidst nieuwe inwoners door de wijken van het district


    Bewoners die onlangs naar het district Antwerpen verhuisden vanuit een ander district of een andere gemeente krijgen op woensdag 19 juni om 19 uur een buurtwandeling met aansluitend een onthaalmoment met infomarkt aangeboden. Ze ontvingen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Ook de pers is welkom op deze buurtwandelingen. Gelieve tegen maandag  17 juni door te geven welke wandeling u wil volgen aan alain.aerts@antwerpen.be.   

     

    De nieuwe inwoners van het district gaan samen met een lid van het districtscollege op verkenning in een buurt naar keuze. Elke wijkwandeling start om 19 uur:

     

    • Universiteitsbuurt met districtsburgemeester Paul Cordy

    Startpunt: Stadswaag  

    • Antwerpen-Noord met districtsschepen Tom Van den Borne

    Startpunt: het Oude Badhuis, Stuivenbergplein

    • Stationsbuurt met districtsschepen Samuel Markowitz

    Startpunt: inkom ZOO Antwerpen

    • Historisch Centrum met districtsschepen Charlie Van Leuffel

    Startpunt: Het Steen

    • Sint-Andrieswijk met districtsschepen Femke Meeusen

    Startpunt: CoStA

     

    Nieuwe burgers (inwoners van het district die recent de Belgische nationaliteit verwierven)worden op donderdag 20juni om 19 uur uitgenodigd op een onthaalmoment met infomarkt.
    De pers is welkom op dit onthaalmoment in het districtshuis Antwerpen (Arenbergstraat 7, 2000 Antwerpen).

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe woordvoerder AP Hogeschool

    Nieuwe woordvoerder AP Hogeschool

    3 juni 2019  -  Antwerpen                                                                                                 

    Karolien Loriers is sinds kort de nieuwe woordvoerder van de AP Hogeschool in Antwerpen.

    Ze brengt heel wat ervaring in woordvoering en communicatie mee. Zo was ze persverantwoordelijke bij de Provincie Antwerpen en AZ Klina.  Daarvoor was ze lange tijd actief als eindredacteur en journalist bij de Antwerpse televisiezender atv.

    De nieuwe woordvoerder is bovendien een oud-student van de hogeschool. Ze studeerde Journalistiek aan de toenmalige Plantijn Hogeschool.

    karolien.loriers

     

     

    AP (Artesis Plantijn) is een hogeschool met zo'n 12.000 studenten, 19 graduaatsopleidingen, 28 professionele bachelor- en 8 artistieke opleidingen, verdeeld over 4 departementen en 2 Schools of Arts (de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen).








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!