Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    19-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Provincie Antwerpen

     


    Provincie Antwerpen

    18 | 03 | 2022

    Duaal lesgeven succesverhaal in PITO Stabroek
    PITO verwelkomt tweede werknemer uit chemische sector

    PITO Stabroek stapte begin dit schooljaar in het project ‘duaal lesgeven’: door werknemers enkele uren per week voor de klas te zetten, hoopt de chemische- en farmaceutische sector meer leerlingen warm te maken voor wetenschappelijke en technische studies of beroepen. Mirthe Vernijns van BASF mocht in september de spits afbijten. Onlangs verwelkomde de school met Dimitri Lenaerts nog een tweede professional, deze keer vanuit chemiebedrijf INEOS.Met meer dan 3000 werknemers is het bedrijf één van de grootste werkgevers in de Belgische chemiesector.

    De chemische- en farmaceutische industrie vinden steeds moeilijker goed geschoold personeel. Te weinig jongeren kiezen vandaag voor een diploma van een STEM-richting (Science, Technology, Engineering, Mathematics) en daardoor geraken heel wat vacatures moeilijk ingevuld”, verduidelijkt gedeputeerde voor Onderwijs Luk Lemmens. “Bedrijven investeren reeds in onze duale leertrajecten waarmee we leerlingen de kans bieden om, mits individuele begeleiding op de werkvloer, waardevolle ervaring op te doen in een professionele context. Het duaal lesgeven is hierop een sterk, complementair aanbod. Leerlingen toetsen niet enkel hun kennis af aan de professionele realiteit, maar leren ook nieuwe technieken en technologieën kennen.”

     

    Vakleerkracht Bart Roggeman haalt nog een ander voordeel aan: “De komst van Mirthe en Dimitri als co-teachers zorgt ervoor dat we de kwaliteit en de veiligheid van onze opleidingen kunnen blijven garanderen. Ze zijn met andere woorden ook een antwoord op het lerarentekort. Daardoor kunnen we onze leerlingen de aandacht geven die ze verdienen. Na een moeilijke periode met veel zelfstudie omwille van de coronapandemie doet het echt deugd om de leerlingen weer op een kwaliteitsvolle manier praktijklessen aan te kunnen bieden.”


    Om de kloof tussen het onderwijs en de bedrijfswereld te overbruggen, startte sectororganisatie Essenscia begin dit schooljaar met een proefproject. Zes chemie- en farmabedrijven laten enkele van hun werknemers een aantal uren per week lesgeven aan leerlingen in het middelbaar onderwijs. De lesgevers volgen vooraf een driedaagse didactische opleiding. PITO Stabroek stapte in het project en haalde Mirthe Vernijns van BASF aan boord.

     

    Na zes maanden in het proefproject ziet Mirthe voordelen voor zowel de leerlingen als zichzelf: “Door mijn job in de chemische sector kan ik de theoretische kennis uit de handboeken dichter bij de leefwereld van de jongeren brengen. Ik hoop de leerlingen te motiveren door de link te leggen tussen de theorie en de praktijk en door hen te tonen hoe ze de leerstof later kunnen gebruiken in hun job. Zelf heb ik gemerkt dat lesgeven veel meer is dan enkel leerstof overbrengen. De klasmanagement skills die ik op school bijleer, komen ook op de werkvloer van pas.”

     

    Tweede professional voor de klas

    Sinds enkele weken heeft PITO nu ook een tweede professional voor de klas staan. Dimitri Lenaerts is Production Engineer bij INEOS en startte net voor de krokusvakantie. Op woensdagmiddag geeft hij les aan de leerlingen van het zevende jaar van de opleiding Chemische Procestechnieken.

     

    Dimitri Lenaerts (rechts) begeleidt leerlingen van PITO Stabroek (vlnr: Deniz Oflaz Jarne Romijnders en Bernard Buitink) tijdens een les over regeltechnieken

    Dimitri werkt ondertussen al tien jaar in de chemische sector. Hij ervaart zijn lesopdracht als een mooie kans om kennis door te geven aan jongeren: “Als scholier vroeg ik me wel eens af wat het nut van bepaalde leerstof was. Vandaag begrijp ik dat maar al te goed en die inzichten deel ik graag met mijn leerlingen. Als lesgever kun je toekomstige werknemers van de chemische sector heel wat concrete tips geven waarmee ze straks op de werkvloer een streepje voor hebben. Op die manier kan ik leerlingen motiveren en dat zorgt dan weer voor goed gekwalificeerde sollicitanten.”

     

    Dimitri en Mirthe geven een halve dag per week les. Zij behouden tijdens de duale lesopdracht het loon van hun werkgever. Per gepresteerd lesuur betaalt PITO met middelen van de Vlaamse overheid en het Provinciaal Onderwijs Antwerpen een vergoeding aan BASF en INEOS.

     

    Naast duaal lesgeven blijven investeren in duaal leren

     

    Naast het voor de klas zetten van professionals uit de sector zet het provinciaal onderwijs sinds enkele jaren sterk in op de leervorm duaal leren. Dat is de combinatie van werken en studeren. PITO Stabroek bouwde de afgelopen jaren aan een uitgebreid netwerk van bedrijven. BASF Antwerpen bijvoorbeeld biedt jaarlijks 200 stages en duale leerwerkplekken aan. Alleen al van het 7de jaar Chemische Procestechnieken kunnen 12 van de 30 PITO-leerlingen bij BASF terecht voor hun stage.

    Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor het Provinciaal Onderwijs Antwerpen, ziet ook heel wat voordelen in de samenwerking tussen het onderwijs en de industrie: “Door nauw samen te werken met de bedrijfswereld kunnen we ons onderwijs nog beter afstemmen op de reële noden van de arbeidsmarkt. We houden zo onze vinger aan de pols en dat zorgt voor een kwaliteitsimpuls voor het onderwijs. Maar het is ook interessant voor de bedrijven. Via ons onderwijs komen zij in contact met potentiële werknemers en vaak leidt dat tot een goede match.

     

    De school organiseert ook een jobbeurs om bedrijven in contact te brengen met laatstejaarsstudenten. Op 21 april zullen niet minder dan 52 bedrijven uit de haven en de chemie maar ook  tuinbouwbedrijven, groenbedrijven en zelfs banken aanwezig zijn.

     

    Grote vraag naar geschoold personeel

    De nood aan personeel in de farma- en chemische sector is groot. Uit de jaarlijkse Jobbarometer van sectororganisatie Essenscia bleek vorig jaar dat de sector jaarlijks 2000 nieuwe medewerkers zal moeten aanwerven om de groei van de activiteiten te volgen. Daarnaast gaf driekwart van alle bevraagde bedrijven aan openstaande vacatures te hebben, zo’n 1500 in totaal. Voor 600 van die vacatures zoeken bedrijven specifiek technisch TSO-talent.

     

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    PITO Stabroek, Laageind 19, 2940 Stabroek
    T 03 561 05 00

    Meer info:
    https://www.pitostabroek.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs

    Communicatie PITO Stabroek
    Inge Galle






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

     

    Provincie Antwerpen

    18 | 03 | 2022

    Mee Op Stap echt van start!
    Aanbod voor betaalbare en toegankelijke uitstappen en vakanties gebundeld in brochure

    Op vrijdag 18 maart presenteerde Mee Op Stap zijn eerste brochure, op een kennisdelingsevent met sectororganisaties. Mee Op Stap is een initiatief van de provincie Antwerpen met de steun van Toerisme Vlaanderen, dat het aanbod voor betaalbare en toegankelijke uitstappen en vakanties wil bundelen. Zo kunnen organisaties die werken met en voor mensen met beperkte mobiliteit en middelen, makkelijk informatie vinden en delen.

    Wandelen geeft ademruimte en helpt je om even weg te zijn uit je werk- of thuissituatie. Wandelen is goed voor je gezondheid en wandelen in gezelschap verbreedt het sociale leven. Dat weten we allemaal, maar het is niet voor iedereen zo eenvoudig om dagelijks of wekelijks gemakkelijke schoenen aan te trekken en te genieten van een uitstapje in de rust van de natuur.Mee op Stap wil iedereen met een drempel een duwtje in de rug geven om samen met een wandelbegeleider PLUS in kleine groepjes op stap te gaan om de rijkdom van onze provincie te ontdekken.  Het project Mee op Stap onderzocht welke drempels mensen ervaren om mee op stap te gaan en wat de specifieke noden zijn om hen te enthousiasmeren. Er werden dit voorjaar ook 20 enthousiaste wandelbegeleiders PLUS opgeleid.  Een nieuwe gedetailleerde brochure met informatie over toegankelijke uitstapjes is de afsluiter van het ‘Mee Op Stap’-project.

     

    Netwerk uitbouwen, kennis delen, kansen geven


    De nieuwe brochure werd voorgesteld op een kennisdelingsevenement op het Kempens Landschap domein De Beddermolen. De provincie Antwerpen wisselde er met Rap Op Stap-kantoren, Wandelcoaches PLUS, sectorverenigingen en organisaties uit het werkveld informatie en ook de resultaten van het onderzoek uit. De organisaties leerden elkaars aanbod nog beter kennen en deelden persoonlijke invalshoeken. Na het formele gedeelte werd de brochure meteen getest en trokken de deelnemers erop uit in drie verschillende wandellussen.

    Copyright: provincie Antwerpen

    Mee Op Stap in de domeinen

    Mireille Colson, gedeputeerde voor Vrije Tijd, Toerisme, Groen- en recreatiedomeinen, is verheugd over de nieuwe brochure: “Dankzij deze brochure kunnen we van het project Mee Op Stap duurzaam beleid maken. Het wegwerken van mogelijke drempels, of dit nu gaat over bereikbaarheid, toegankelijkheid of toegang tot informatie is voor de provincie Antwerpen een belangrijk aandachtspunt. We willen zoveel mogelijk mensen laten genieten en profiteren van ons recreatief en toeristisch aanbod, en Mee Op Stap is één van de manieren waarop we dat nu en in de nabije toekomst willen doen”.

     

    MEER INFO

    Meer info over het project Mee Op Stap:

    www.provincieantwerpen.be > Mee Op Stap

    Beleidsverantwoordelijke:
    Mireille Colson, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Vrije Tijd, Toerisme, Groen- en recreatiedomeinen

    Dienst:
    Sabine Denissen
    Dienst Vrijetijds- en Landschapsbeleving









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arboretum Kalmthout

     


    Evenementenkalender
    Arboretum Kalmthout

    Lente in Arboretum Kalmthout
    familietips voor de paasvakantie - maart & april 2022

    De lente komt er in sneltempo aan, en dat is ook te merken in het provinciaal groendomein Arboretum Kalmthout. Kerselaars en magnolia's openen hun geurige bloemen. Fris loof, jonge blaadjes en bolgewasjes lichten de borders op. De zachte temperaturen zijn ideaal om te genieten van een lentewandeling in de arboretumtuin.

     

    In de paasvakantie verwent Arboretum Kalmthout kinderen en hun familie met een paasspeurtocht. Plantenliefhebbers kunnen op zondag 10 april weer terecht op de eerste plantendag van het jaar. 

    Paasvakantie

    Paasspeurtocht

    26 maart > 18 april 2022, 10-17 uur

    Tijdens de paasvakantie kunnen kinderen en hun familie samen genieten van de eerste lentedagen en meespelen met een leuke paasspeurtocht. Overal in de arboretumtuin hebben de tuiniers kleurrijke afbeeldingen van paaseieren verstopt. Met een speurkaart in de hand tellen de jonge speurders zoveel mogelijk eieren bij elkaar. Als beloning wacht hen een chocolade verrassing. En ook de striphelden Suske & Wiske brengen vanuit het Kalmthouts Suske en Wiske Kindermuseum extra opdrachten mee. Pret verzekerd voor jong en oud!

     

    Kinderen jonger dan 12 jaar bezoeken de tuin gratis, een speurkaart kost € 2,50.

    Info & tickets:www.arboretumkalmthout.be of kalenderbericht

      In de paasvakantie trekken opnieuw honderden kinderen erop uit om eitjes te tellen in de tuin van Arboretum Kalmthout. Dit keer in het gezelschap van enkele paashazen en de Kalmthoutse striphelden Suske & Wiske.
      Copyright: Arboretum Kalmthout

    Plantendag
    zondag 10 april 2022, 10-17 uur

    Arboretum Kalmthout verwelkomt plantenliefhebbers op zondag 10 april 2022 met de eerste plantendag van het jaar. Gespecialiseerde standhouders uit België en Nederland presenteren er hun mooiste en meest bijzondere tuinplanten. Voorjaarsbloeiers, kruiden, éénjarigen, bloembollen, vaste planten, kleinfruit, struiken en bomen … Voor elke tuin, gevel, terras of vensterbank valt er wel een aanwinst te ontdekken. In het kader van de prachtige arboretumtuin kun je meteen ook inspiratie opdoen.
    Wie zin heeft om het 13,5 ha domein met een gids te verkennen, kan elk uur aansluiten bij één van de rondleidingen, gratis en zonder reserveren.

     

    Tickets voor de plantendag zijn vooraf online te koop en geven voorrang aan de ticketcontrole. De toegang tot de tuin is inbegrepen.

    Info & tickets:www.arboretumkalmthout.be of kalenderbericht

      Als oudste plantenbeurs van België is de Plantendag van Arboretum Kalmthout een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber.

    Copyright: Arboretum Kalmthout

    Themawandeling: Feestdagen en rituelen in bomensymboliek
    zondag 17 april 2022 (Pasen), 14-15.30 uur

    Ter gelegenheid van Pasen vertelt gids Miet Wymeersch over de symboliek van de bomen. Bomen hebben altijd een centrale rol vervuld in het leven van de mens. Heilige bomen vindt men door de eeuwen heen bij alle volkeren en in alle werelddelen. We beseffen het misschien niet meer, maar in ons dagelijks leven vinden we nog vele rituelen en symbolen uit het voorchristelijke natuurgeloof. Bijna al onze kerkelijke en burgerlijke feestdagen hebben een Keltisch-Germaanse oorsprong die verwijst naar een boom. Iedereen kent de kerstboom. Maar wat zijn geboortebomen, meibomen en spijkerbomen?


    Info & tickets:www.arboretumkalmthout.be of kalenderbericht

    Seizoenswandeling: lente
    maandag 18 april 2022 (paasmaandag), 14-15.30 uur

    De arboretumtuin schittert in ieder seizoen. In deze seizoenswandeling toont gids Gerlinde Van der Auwera je de mooiste plekken in het 13,5 hectare groendomein. Ze vertelt daarbij over de boeiende ontstaansgeschiedenis en de plantencollectie van Arboretum Kalmthout. Maak een heerlijke lentewandeling langs Japanse esdoorns en geniet van de bloesems van bijzondere kerselaars en andere vrolijke voorjaarsbloeiers. Je krijgt interessante weetjes over het leven van bomen en planten doorheen de vier seizoenen.


    Info & tickets:www.arboretumkalmthout.be of kalenderbericht

    Vanaf nu

    De kerselaars bloeien
    > tot en met 30 april 2022, 10-17 uur

    Iets meer dan 60 jaar geleden plantten Jelena en Robert De Belder, grondleggers van Arboretum Kalmthout, de eerste Japanse kerselaars in de arboretumtuin. Het zijn nu oude en monumentale sierkersen. Later introduceerden ze vele nieuwe en vaak eigen selecties. Door de grote variatie aan Japanse kerselaars staan er op ieder moment van de lente wel in bloei! Een uitgestippelde route langs de mooiste exemplaren leidt bezoekers doorheen de lentetuin.

    Info & tickets:www.arboretumkalmthout.be of kalenderbericht

      Bezoekers volgen de kerselaarsroute doorheen de arboretumtuin en laten zich betoveren door wolken van bloesems.
      Copyright: Arboretum Kalmthout

    Vanaf april

    Workshop botanisch tekenen
    28 april 2022, 9.30-16 uur

    Waar beter een workshop botanisch tekenen volgen dan in een botanische tuin? Schilder Jenny Van Gimst leert beginners en gevorderden verschillende teken- en aquareltechnieken aan. Inspiratie is er uiteraard in overvloed te vinden in de arboretumtuin.


    Meer info:www.arboretumkalmthout.be of kalenderbericht

    Extra data: 16 juni en 15 september 2022

    Piknikfabrik
    1 april > 30 september 2022, 10-17 uur

    Zin in een gezellige picknick, een babbel met familie of vrienden en een wandeling door de arboretumtuin? De Piknikfabrik levert kant-en-klare lunchpakketten voor groepen van 8 tot 20 personen in het paviljoen van de vlindertuin. Hapjes en drankjes worden met zoveel mogelijk (bio-)producten uit de korte keten bereid. Picknicks zijn steeds vooraf te reserveren, contacteer hiervoor rechtstreeks de Piknikfabrik.


    Meer info:www.piknikfabrik.be

    ALGEMENE PRAKTISCHE INFO

    Contact- & bezoekadres
    Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
    T +32 (0)3 666 67 41
    E info@arboretumkalmthout.be

    Openingstijden
    Dagelijks van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen.

     

    Vragen? Lees de FAQ’s

    Op de website vind je een overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen.

    Bereikbaarheid
    Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.
    De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.
    Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.
    Meer informatie bereikbaarheid op de website

    Website
    www.arboretumkalmthout.be


    Social media
    www.facebook.com/arboretumkalmthout
    twitter.com/arboretumkalmt

    www.instagram.com/arboretumkalmthout

    #arboretumkalmthout










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    De Schorre
    Provincie Antwerpen

    17 | 03 | 2022

    Fietsbelevingspunt De Velodroom lanceert Podcast “Koerstrui”
    Vanaf donderdag 17 maart 2022

     

    Fietsbelevingspunt De Velodroom pakt dit voorjaar uit met een gloednieuwe podcast. In “Koerstrui” gaat Ruben Van Gucht het gesprek aan met verschillende bekende namen uit de wielerwereld. De centrale gast kiest zijn/haar 3 favoriete koerstruien uit de collectie van De Velodroom en de verhalen volgen automatisch. Bekijk de podcast gratis op Youtube of luister op Spotify of Apple Podcast.

     

    Wielrennen is, meer dan welke sport ook, een sport van verhalen. Het is de maatschappij op twee flinterdunne bandjes: geluk, verdriet, bedrog, combines, woede, pijn, … noem maar op.

    Aan iedere wielertrui ooit gedragen in het peloton hangt niet alleen zweet, er hangen vooral verhalen aan vast.

    Al die verhalen worden vanaf nu gebundeld in de gloednieuwe podcast Koerstrui”, zegt gedeputeerde Mireille Colson. In elke aflevering gaat Sporza-presentator Ruben Van Gucht met een bekende naam uit de wielerwereld op zoek naar het verhaal achter de trui. “Kijkers, luisteraars en bezoekers van wielermuseum De Velodroom krijgen op die manier geen stuk textiel voorgeschoteld, wel een stuk erfgoed waar allerlei emoties en herinneringen aan vast hangen”.

     

    In Koerstrui kiest de centrale gast telkens zijn/haar 3 favoriete koerstruien uit de grootste collectie wielertruien die er in Vlaanderen is. Elke aflevering gaat over 1 specifieke trui en de verhalen die erbij horen. De eerste aflevering met Johan Museeuw kan je nu al beluisteren en bekijken. Abonneer je op ons kanaal op Spotify, Apple Podcast of Youtube en ontvang elke dinsdag een melding wanneer er een nieuwe aflevering online komt.

     

    Visual Podcast Koerstrui – Copyright: De Schorre

     

    Bezoek wielermuseum De Velodroom

    Heb je na het beluisteren van de podcast zin gekregen om de wielertruitjes ook in het echt te bekijken? Plan dan een een bezoek aan wielermuseum De Velodroom. Het uithangbord van het fietsbelevingscentrum blijft de ruime collectie aan wieleritems, met méér dan 1500 wielertruien, 40 fietsen, 3000 boeken en nog zoveel andere fietsschatten. Naast een selectie uit deze collectie, ontdek je in De Velodroom ook de geschiedenis van de lokale wielerhelden en de Boomse velodroombouwersfamilie Apostel-Mampaey, zij bouwden wielerpistes over heel West-Europa. Momenteel kan je ook de tijdelijke tentoonstelling “Van Michaux tot Merckx” bekijken.

    Een bezoek aan het museum kost 2,7 euro en je kan online reserveren via www.develodroom.be.   

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Vanaf donderdag 17 maart 2022


    Waar:

    Gratis tebeluisteren op Apple Podcast of Spotify en te bekijken op Youtube
    Fietsbelevingspunt De Velodroom, Hoek 129, Boom (ter hoogte van fietsknooppunt 26)

    Meer info:
    https://www.deschorre.be/develodroom/podcast-koerstrui.html , develodroom@deschorre.be, T 03 880 76 16.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Mireille Colson, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen

    Dienst:
    Kathleen Vandendriessche

    Provinciaal Recreatiedomein De Schorre

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


    Provincie Antwerpen

    17 | 03 | 2022

    Deputatie schenkt € 20.000 aan Oekraïne 12-12


    De deputatie van provincie Antwerpen heeft beslist om 20.000 euro te schenken aan Oekraïne 12-12. Daarmee steunt de deputatie de oproep van het Consortium 12-12 ten voordele van de slachtoffers van de crisis in Oekraïne. Daarnaast biedt de provincie Antwerpen ook ondersteuning aan de lokale overheden door het in kaart brengen van opvangaccommodaties binnen het eigen patrimonium, zoals het  Vormingscentrum Malle.

    De zeven hulporganisaties die verenigd zijn in het Consortium 12-12(CaritasInternational België, het Belgische Rode Kruis, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam België, Plan International en UNICEF België) willen met de fondsen hulpprogramma’s opzetten op het vlak van dringende gezondheidszorg, voeding, watervoorziening, hygiëne, onderwijs, psychosociale begeleiding en bescherming.

    Eerste gedeputeerde Luk Lemmens, woordvoerder van de deputatie, licht toe: “De provincie Antwerpen heeft Vormingscentrum Malle al voor de opvang van de eerste Oekraïense vluchtelingen ter beschikking gesteld. Wij maken verder werk van het in kaart brengen van accommodaties die we al dan niet tijdelijk ter beschikking kunnen stellen voor opvang. Maar daarnaast willen we ook de opvang van vluchtelingen in Oekraïne en de buurlanden ondersteunen. De betrokken hulporganisaties werken vanuit hun eigen expertise in deze regio niet alleen aan de meest acute noden zoals onderdak, gezonde voeding en hygiëne, maar zorgen tevens voor psychosociale ondersteuning en training van de lokale hulpverleners.

    Het provinciaal Vormingscentrum in Malle - Copyright: provincie Antwerpen

     

     

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, woordvoerder van de deputatie

       






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    De Schorre
    Provincie Antwerpen

    16 | 03 | 2022

    Themawandelingen in De Schorreover natuur en mythes
    Vanaf 27 maart 2022,Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, Boom

     

     

    Wil je De Schorre en haar natuur op een andere manier leren kennen? Schrijf je dan in voor één van de unieke wandelingen met huisgids Jan Vaeck. Tijdens de eerste wandeling op 27 maart neemt hij je mee op wandel door de apotheek van de goden. Hij vertelt je alles over het gebruik van planten door de eeuwen heen voor genezing en het verhelpen van kwaaltjes. Inschrijven via www.deschorre.be.

     

    “Jan werkte 30 jaar in De Schorre en kent het domein dan ook als zijn broekzak”, zegt gedeputeerde Mireille Colson. “Hij kent de namen van alle planten en bloemen, vertelt je meer over geneeskrachtige planten en neemt je mee in de wereld van de (planten)mythologie”. Dit jaar staan er al zeker 5 themawandelingen op de planning: op 27 maart neemt Jan je mee op wandel door de apotheek van de goden, op 8 mei vertelt hij meer over mythes en volksgeloof en op 11 juni leer je bij over lustopwekkende planten. Op 11 september heeft Jan het over de oogst uit het paradijs en op 29 oktober kan je deelnemen aan de avondwandeling over de oorsprong van Halloween.

     

    De wandelingen beginnen en eindigen bij Wielercafé De Musette. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voorzie hiervoor dus de gepaste kledij. Elke wandeling duurt ongeveer 2 uur en je moet op voorhand inschrijven via www.deschorre.be want er kunnen maximaal 20 personen deelnemen.  

    Jan Vaeck - Copyright: De Schorre (rechtenvrij)

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Zondag 27 maart 2022, om 13.30 uur: “Wandelen door de apotheek van de goden”

    Zondag 8 mei 2022, om 13.30 uur: “Mythes en volksgeloof”

    Zaterdag 11 juni 2022, om 13.30 uur: “Wandelen door het lusthof van Venus en Satyr”

    Zondag 11 september 2022, om 13.30 uur: “De oogst uit het paradijs”

    Zaterdag 29 oktober 2022, om 20 uur: avondwandeling “Samhain of de oorsprong van Halloween”

    Waar:
    Verzamelen bij Wielercafé De Musette, Hoek 129, Boom (bij fietsknooppunt 26)

    Deelnameprijs:
    € 5,7 per persoon per wandeling

    Inschrijven op voorhand is verplicht.


    Meer info:
    www.deschorre.be, onthaal@deschorre.be, 03 880 76 00

    Beleidsverantwoordelijke:
    Mireille Colson, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor recreatiedomeinen


    Dienst:
    Kathleen Vandendriessche – communicatie
    Provinciaal Recreatiedomein De Schorre






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!