Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    03-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.





    MEDEDELING

    Vrijdag 3 december 2021

     

    MEDISCHE WERKGROEP HOBOKEN

    Halfjaarlijks lood-in-bloed onderzoek bij kinderen van Moretusburg-Hertogvelden: opnieuw dalende waarden

     

    Sinds 1978 wordt in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid de loodblootstelling bij inwoners van de wijk opgevolgd via bloedonderzoeken. In de maand oktober van dit jaar werd een nieuwe meetcampagne uitgevoerd bij 232 kinderen van 1 tot 12 jaar uit de wijk Moretusburg-Hertogvelden. De hoge opkomst is vergelijkbaar met het voorjaar 2021 en bevestigt nogmaals dat buurtbewoners de opvolging belangrijk vinden. De gemiddelde bloedloodwaarde bedraagt 2,91 µg/dl en is de op één na laagste waarde ooit gemeten in de wijk. De historisch laagste waarde van 2,89 µg/dl dateert van het voorjaar 2019. Ondanks de positieve evolutie ten opzichte van de voorjaarscampagne, heeft nog steeds 3 op 10 kinderen die in de zone het dichtst bij de fabriek wonen een waarde boven de 5 µg/dl. De medische werkgroep stelt dat de aandacht voor loodblootstelling in de buurt van de industrie dus zeer belangrijk blijft.  

     

    Deelnamepercentage blijft hoog

    In het najaar 2021 werd opnieuw het halfjaarlijks bloedonderzoek bij kinderen van 1 tot 12 jaar uit de wijk Moretusburg-Hertogvelden in Hoboken uitgevoerd. Dit onderzoek gebeurt door onderzoekers van het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid. Er namen 232 kinderen deel aan het bloedonderzoek. Dat is – net als tijdens de voorjaarscampagne – bijna 65% van alle kinderen die in de wijk wonen, en is een zeer hoge deelname. Dit hoge deelnamepercentage kan verklaard worden doordat de deelnemers zowel via de school als via een persoonlijke uitnodiging werden gerekruteerd. Ook het feit dat de problematiek leeft in de wijk sinds de minder goede resultaten van het voorjaar 2020 en de daarbij horende ongerustheid kan hieraan hebben bijgedragen.

     

    Een lager gemiddeld loodgehalte ten opzichte van het voorjaar 2021

    De gemiddelde loodwaarde in het bloed van kinderen in de wijk bedraagt 2,91 µg/dl. Een positieve vaststelling is dat deze waarde verder gedaald is ten opzichte van het voorjaar 2021. Het gemiddelde loodgehalte bedroeg toen 3,42 μg/dl. De gemiddelde loodwaarde van 2,91 µg/dl evenaart daarmee de historisch laagste waarde van 2,89 µg/dl die dateert van het voorjaar 2019. Minder goed nieuws is dat deze waarde nog steeds hoger is dan de gemiddelde waarde van de controlegroep; deze bedraagt 1,11 µg/dl.

     

     

    Verdere opvolging blijft belangrijk

    De hoogste loodwaarden worden gevonden bij de kleuters en de peuters en bij de kinderen die het dichtst bij de fabriek wonen (0 tot 150 meter ten noorden van de fabrieksmuur). In de dichtstbijzijnde zone hebben 3 op 10 kinderen een loodwaarde boven de 5 µg/dl. Wanneer naar de totale groep wordt gekeken zijn er dat 1 op 8. Continue opvolging van kinderen blijft dus belangrijk om hun gezondheid te beschermen.

     

    Persbericht namens de medische werkgroep Hoboken die bestaat uit: Universiteit Antwerpen, Stad Antwerpen, PIH, Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, Vlaamse milieumaatschappij, Umicore, school en centra voor leerlingenbegeleiding, Kind en Gezin, huisartsen van Hoboken, districtsraad Hoboken, lokaal gezondheidsoverleg Antwerpen.

    De medische werkgroep geeft advies in verband met de gezondheidssituatie in de wijk Moretusburg-Hertogvelden.

     

    MEER INFORMATIE

    Alle deelnemers aan het onderzoek werden op de hoogte gebracht van hun persoonlijke resultaten en krijgen advies op maat.

     

    De bewoners krijgen de onderzoeksresultaten toegelicht tijdens een digitale infosessie die binnenkort zal plaatsvinden.

     

    Raadpleeg het volledige rapport op: www.provincieantwerpen.be/aanbod/dlm/pih/onderzoek/milieu-gezondheid/milieu-gezondheid/onderzoek-lood-in-bloed.html

     

     

    Vera Nelen, Provinciaal Instituut voor Hygiëne

     

     

     

    ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    Zorg en Gezondheid is een agentschap van de Vlaamse overheid. We gaan samen met u voor meer gezondheid en betere zorg. We nodigen mensen uit om gezond te leven en ondersteunen hen hierbij. We beschermen hen tegen besmettelijke ziektes en een ongezond milieu en maken de tijdige opsporing van een aantal ziektes mogelijk. We dragen bij tot een netwerk van kwaliteitsvolle zorg voor en rond mensen die het nodig hebben. Met de Vlaamse sociale bescherming brengen we de betaalbaarheid van de zorg in het bereik van onze medeburgers. Om dit alles te realiseren erkennen en financieren we organisaties, zorgverleners en voorzieningen. We doen alles in partnerschap en in gedeelde verantwoordelijkheid met hen, met andere overheden én met de mensen zelf. Extra aandacht gaat daarbij naar de meest kwetsbaren.

     

     

    ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    Het PIH is het kenniscentrum voor milieu en gezondheid van het Antwerpse provinciebestuur.  Het centrum is gevestigd in de Kronenburgstraat in Antwerpen. Het PIH ondersteunt gemeenten met een team van deskundigen en met laboanalyses. Burgers kunnen bij het PIH terecht voor onderzoek van putwater of van hun groentetuin. Het PIH heeft als taak het bevorderen van de gezondheid en van een kwalitatieve leefomgeving. Het PIH ondersteunt niet enkel het provinciale beleid maar ook de gemeenten, de Vlaamse overheid, de politiezones. Labo-onderzoek focust op water en bodem. Er is milieuexpertise rond water, bodem, milieuwetgeving, geluid en trillingen. Het PIH doet onderzoek naar de relatie tussen milieu en gezondheid en registreert aangeboren afwijkingen.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gouverneur Cathy Berx


    3 december 2021

     

    Politieverordening van de gouverneur Cathy Berx betreffende aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus COVID-19

     

    Verbod op indoor-evenementen van + 3 500 mensen in provincie Antwerpen met onmiddellijke ingang

     

    In de provincie Antwerpen gaat er met onmiddellijke ingang een politieverordening van kracht die indoor-evenementen met meer dan 3 500 aanwezigen verbiedt.  Door het hoge aantal besmettingen, hospitalisaties en de hoge bezettingsgraad op intensieve zorgen,  en door het alarmniveau 5 voor België als geheel, is deze dringende, bijkomende maatregel nodig om het hoofd te bieden aan de vierde golf van het coronavirus COVID-19. Tegelijk staat ook de eerstelijnszorg onder sterke druk, wat eveneens tot dit besluit bijdraagt. 

    Omwille van die reden beslist gouverneur Cathy Berx dat indoor-evenementen met meer dan 3 500 aanwezigen met onmiddellijke ingang verboden zijn. Gouverneur Cathy Berx nam deze beslissing in nauw overleg met burgemeester Bart De Wever, die zich eveneens bezorgd toont over indoor massaevenementen. Voor provincie Antwerpen geldt in het bijzonder dat dit besluit betrekking heeft op evenementen die in het Sportpaleis of in Lotto Arena worden georganiseerd. Dat betekent dat de activiteit die vanavond in het Sportpaleis gepland is –Studio 100 Rewind Party- niet zal doorgaan.  

     

    Gouverneur Cathy Berx: “Dit is een afgestemde, gezamenlijke en helaas dringend noodzakelijke beslissing. Elke bijkomende besmetting is en blijft er één te veel. De druk op onze gezondheidszorg moet zowel meteen als langdurig zakken om weer ruimte te geven aan de zorg. 

     

    Ik roep alvast iedereen met veel aandrang op om zich vandaag NIET naar het Sportpaleis te verplaatsen.  Dit om drukte in de buurt van het Sportpaleis en op het openbaar vervoer richting Sportpaleis ABSOLUUT TE VERMIJDEN.”

     

    Dank alvast aan de media om de oproep om vandaag niet naar het Sportpaleis te vertrekken zo ruim mogelijk en zo spoedig mogelijk te verspreiden.

    U vindt de tekst van de politieverordening in  bijlage. Deze politieverordening is met onmiddellijke ingang van kracht, en dit tot en met morgen 4 december.

     

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen vernietigen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering.  Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en crisisbeheer.

     

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.avAnt Onderwijs Antwerpe



    avAnt Onderwijs Antwerpen

    3 | 12 | 2021

    Leerlingen leren inpakken met Sinterklaascadeautjes voor kansarme kinderen
    Drie organisaties en avAnt Provinciaal Onderwijs helpen de Sint aan ingepakte cadeautjes voor kansarme kleuters.

    Twee klassen van avAnt Provinciaal Onderwijs helpen Sinterklaas met cadeautjes inpakken voor kansarme kinderen. Ze werken daarvoor samen met drie Antwerpse organisaties: Zenith vzw, Soroptimist International en Betonne Jeugd. Vanmiddag werden de cadeautjes opgehaald zodat de Sint ze binnenkort kan uitdelen.

    De leerlingen van het derde jaar Organisatie en Logistiek en het vierde jaar Kantoor zorgen mee voor een leuke Sinterklaas voor kansarme kleuters tot drie jaar. Dat doen ze door de cadeautjes in te pakken met vrolijk inpakpapier. De actie kadert in een les waarbij de leerlingen oefenen in het inpakken van producten. Oorspronkelijk wilde leerkracht verkoop Inge Huegens de kerstgeschenken van haar collega’s laten inpakken. De oproep om cadeautjes in te leveren kwam toevallig ook ter ore van vrouwenorganisatie Soroptimist International die meteen contact opnam met de school.

    De sinterklaascadeautjes zijn een donatie van Zenith vzw, die hulp verleent aan behoeftigen in Antwerpen. Ze worden door Soroptimist International aan Betonne Jeugd geschonken, een Antwerpse jeugdwerking. Die laatste zet zich momenteel in voor alleenstaande behoeftige ouders van kinderen tot drie jaar. Want, ook zij hebben recht op cadeautjes van de Sint. Voor het feestelijke verrassingseffect zijn er de leerlingen van avAnt Provinciaal Onderwijs die alle sinterklaascadeautjes inpakken.

    Leerkracht Inge Huegens in de verkoopklas met een leerling van het derde jaar Organisatie en Logistiek

    Sinterklaascadeautjes zijn onderweg

    Omdat Sinterklaas het erg druk heeft deze periode, helpen de leerlingen van avAnt een handje. Zo dragen ook zij hun steentje bij aan een feestelijke eindejaarsperiode voor kinderen die anders misschien uit de boot zouden vallen. Alle cadeautjes werden vrijdagmiddag keurig ingepakt en opgehaald om terug aan de Sint te geven. Nu nog drie keer slapen, en dan is het eindelijk zover!  

    Inge Huegens is trots op haar leerlingen: “Leren inpakken is veel leuker met echte cadeautjes, en al helemaal als ze voor een goed doel zijn. Ik ben heel trots op het engagement en het enthousiasme van mijn leerlingen en natuurlijk op het eindresultaat.”

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    avAnt provinciaal onderwijs, Brialmontlei 45, 2018 Antwerpen

    Meer info:
    Contactpersoon: Inge Huegens, M 0497 258860 E  ihuegens@avantonderwijs.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouverneur Cathy Berx


    3 december 2021

    Gouverneur Cathy Berx spreekt openingsrede 2021 uit:

    Machtig vuur: over de kracht van vuur en de beheersing ervan in sterk verander(en)de tijden

     

     

    Vandaag om 14.30u, aan de vooravond van het feest van de Heilige Barbara en beschermster van de brandweer en andere hulpverleners, spreekt gouverneur Cathy Berx haar jaarlijkse ‘state of the province’ uit voor een – omwille van het Covid-19-virus – opnieuw hybride provincieraad. Dit jaar presenteert ze haar rede:  Machtig vuur: over de kracht van vuur en de beheersing ervan in sterk verander(en)de tijden.  

     

    De persuitnodiging met daarin de link om de openingsrede 2021 digitaal te volgen (http://tv.provincieantwerpen.be/) alsook het programma en het overzicht van de sprekers van de rede vindt u als bijlage bij deze mail.

     

    Machtig Vuur: over de kracht van vuur en de beheersing ervan in sterk veranderde/veranderende tijden gaat uiteraard over de gevaren, maar ook – zonder afbreuk te doen aan de genadeloosheid ervan- over de kracht van vuur als bron van vernieuwing en innovatie in ons denken en doen.  Bij de gesproken rede hoort steeds ook een uitgebreide publicatie waarin het thema verder verkend en uitgediept wordt.  Na de inleiding van gouverneur Cathy Berx volgen er boeiende bijdragen van verschillende coauteurs die dieper ingaan op de vele aspecten van het thema vuur:

     

    • Professor Dr. Anne Bergmans, verbonden aan het Instituut voor Milieu en Duurzame Ontwikkeling (IMDO) en van de master Veiligheidswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen schrijft over de risico- en onzekerheidssamenleving en de ambiguïteit ervan. Ze schetst een conceptueel denkkader dat theoretische diepgang geeft aan deze rede. Aan de hand van enkele, in het bijzonder vuurgerelateerde, voorbeelden maakt ze de theorie concreet.

     

    • De vijf zonecommandanten van de respectievelijke hulpverleningszones van onze provincie, Bert Brugghemans, Koen Bollen, Katrien De Maeyer, Luc Faes en Philippe Maudens leverden een bijdrage over vuur in een sterk veranderende stad en regio met meer hoogbouw, meer hernieuwbare energie, nieuwe vormen van mobiliteit, … Ook Ralf Bruyninckx, CEO FPC Risk, schreef eraan mee. Zeer veel aandacht gaat naar het belang van preventie in huis. Bijzonder is de aandacht voor de correlatie tussen de sociaaleconomische kwetsbaarheid van mensen en hun risico om door brand ernstig gewond te geraken, te overlijden of hebben en houden door brand te verliezen. Vuur discrimineert.

     

    • Maya Gijselaar van de Federale Diensten van de Gouverneur (FDG) gaat dieper in op vuur in de natuur. Ook verduidelijkt zij hoe bos- en natuurbranden kunnen worden voorkomen. De klimaatverstoring en de stikstofproblematiek, waardoor extra brandbare gewassen weliger tieren, vergroten in onze regio het risico op grote natuur- en bosbranden. Arrondissementscommissaris Bram Abrams verzorgde het inleidend gedeelte van dit hoofdstuk.

     

    • Niels Vanlaer, Business Continuity Manager van Havenbedrijf Antwerpen schreef een uitgebreid stuk over brand in de haven en in de industrie. Voor een regio met de tweede grootste petrochemische cluster ter wereld en veel gespreide industrie in onder meer regio Kempen kan het belang van diepgaande kennis over brand- en vuurgerelateerde risico’s in Seveso- en andere bedrijven onmogelijk worden overschat.

     

    • Professor Dr. Hugo Marynissen en researcher Steven van den Oord formuleren antwoorden op vragen als: hoe kan de brandweer in deze wijzigende context uitstekende dienstverlening blijven waarborgen én vooral ook bijdragen tot een gedragswijziging bij de hele gemeenschap? Voorts benadrukken ze ook het belang van netwerken, samenwerking en eventuele schaalvergroting door slimme regiovorming.

     

    • Het voorlaatste hoofdstuk handelt over de samenwerking tussen de vele actoren en de aandachtspunten van – heel in het bijzonder – de zonecommandanten.

     

    Afsluiten doet gouverneur Cathy Berx zoals steeds met zo concreet mogelijke actiepunten. Evenzeer vormen ze min of meer 9 concrete opdrachten waarop zij met alle partners en stakeholders zal werken.

    1. We ondersteunen en versterken samen met lokale besturen sensibiliseringscampagnes om de veiligheids- en risicocultuur te versterken en te verscherpen. Zo maken we buurtbewoners bewust van de mogelijke impact van hun woningen en gedrag op aanpalende gevoelige infrastructuur, zoals scholen, kribbes of historische gebouwen, evenals in voorkomend geval op aanpalende natuurgebieden.
    2. Vergunningsaanvragen voor nieuwe gebouwen en eventuele ontwikkelingsinitiatieven, in het bijzonder in de buurt van gevoelige infrastructuur en/of natuurgebieden, worden onderworpen aan een verscherpt brandweeradvies.Daarbij wordt niet enkel gekeken naar de woning an sich, maar ook en waar nodig naar de bredere omgeving.
    3. Tegen ten laatste 2025 zijn alle appartementsgebouwen en sociale woningen waar de brandveiligheid (nog) niet het gewenste niveau bereikt in kaart gebracht.
    4. Ten laatste vanaf 2025 voeren de hulpverleningszones in de zonet vermelde gebouwen de noodzakelijke veiligheidsaudits uit. Deze audits worden uitgevoerd in overleg en/of samenwerking met de diensten die de verantwoordelijkheid zijn voor deze gebouwen. De hulpverleningszones maken concrete afspraken en kijken toe op de opmaak en uitvoering van een stappenplan om de brandveiligheid in deze gebouwen te verhogen.
    5. Waar echt nodig beperken/verbieden gemeentelijke politiereglementen het gebruik van vuur in tuinen nabij kwetsbare natuur tijdens de vuurgevaarlijke periodes. Voor onze kwetsbare natuur is het vuurverbod inmiddels geregeld, voor de omliggende tuinen nog niet. Het doel is duidelijk: vermijden dat een brand die start in een tuin overslaat naar een aanpalend natuurgebied.
    6. De hulpdiensten voorzien we van uniforme kaarten. Goede en voor iedereen dezelfde cartografie is immers de noodzakelijke basis om natuurbranden zo snel en veilig mogelijk onder controle te krijgen.
    7. De vijf hulpverleningszones in provincie Antwerpen borgen de bestaande goede samenwerking op een structurele wijze. We dragen bij tot die goede samenwerking door jaarlijks interzonale oefeningen te organiseren. Zo blijven de verschillende brandweerzones - zowel operationeel als organisatorisch- op elkaar ingespeeld en zijn ze één ploeg op het moment van een grootschalig incident.
    8. We blijven aansturen op een eengemaakte operationele bevelstructuur die geactiveerd wordt bij grootschalige noodsituaties. De beleidsopschaling: van gemeentelijke, provinciale tot federale fase maakt deel uit van de vertrouwde ruggengraad van het crisisbeheer in ons land. Alsnog ontbreekt het aan een eengemaakte operationele bevelstructuur voor de optimale operationele coördinatie van de capaciteit aan mensen en middelen in het geval van een grootschalige federale noodsituatie. Wat geldt voor grootschalige overstromingen geldt allicht onverminderd voor een grootschalig en langdurig inferno in uitgestrekte of uiterst kwetsbare gebieden zoals natuur- en havengebieden.
    9. De geïntegreerde samenwerking tussen de hulpverleningszones en bedrijfsbrandweereenheden, wordt structureel verankerd.

    U kan de integrale tekst van de openingsrede en de toespraak na afloop nalezen op de webstek: https://www.gouverneurantwerpen.be.

     

    Ik bezorg u beide documenten alvast in bijlage.

     

    Opgelet: Op deze teksten rust een embargo tot en met 15u vandaag, 3 december.  
    Ik dank u alvast om deze afspraak te respecteren.

     

     

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen vernietigen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering.  Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en crisisbeheer.

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!