NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Ringland
 • GEITENTROFEE 2018
 • Hoboken nieuws
 • PROVINCIE ANTWERPEN NIEUWS
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  05-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

      

  Provincie Antwerpen

  Workshop rozen snoeien
  Vrijdag 17 en zondag 19 maart, 14 uur, Vrijbroekpark Mechelen

  Het zonnetje komt af en toe al eens piepen. Maar het is nog even wachten voor je van de rozenpracht kunt genieten. Voor het zover is, moeten de rozen nu eerst goed verzorgd worden. De vroege lente is het ideale moment om rozen te snoeien. Heb je ook rozen in je tuin, maar weet je niet goed hoe je aan de snoei moet beginnen? Volg dan één van onze workshops rozen snoeien.

  Op vrijdag 17 maart en zondag 19 maart leggen onze stielmannen je graag uit hoe zij onze rozentuin zo mooi onderhouden. Het is een praktische workshop, na een korte theoretische uitleg ga je zelf aan de slag. Breng dus zeker je snoeischaar en handschoenen mee!
  De workshop start om 14 uur aan het bezoekerscentrum en eindigt daar om 17 uur.
  Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven is wel nodig. Dit doe je via de website: www.provincieantwerpen.be. Zoek op ‘Vrijbroekpark – kalender’.

  Workshop rozen snoeien in het Vrijbroekpark - Copyright: Provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  Vrijdag 17 maart en zondag 19 maart, van 14 uur tot 17 uur

  Waar:
  Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark,
  Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

  Deelnameprijs:
  gratis

  Meer info:
  Onthaal Vrijbroekpark
  015 45 13 80
  vrijbroekpark@provincieantwerpen.be


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  05 | 03 | 2017

  Ooievaars welkom in het Prinsenpark
  Provinciaal Groendomein Prinsenpark in Retie plaatst een ooievaarsnest

  Op diverse plaatsen in Vlaanderen, o.a. het Zwin en Planckendael, zijn er al enkele decennia broedplaatsen voor ooievaars. Recent worden de vogels ook gespot in de omgeving van het Prinsenpark in Retie. Het provinciaal domein plaatste op 1 maart een ooievaarsnest om de vogels aan te trekken. De omgeving is alvast ideaal geschikt voor de dieren, nu is het enkel nog wachten op het eerste broedpaar.

  De ooievaarspopulatie in België is nog heel beperkt. Door de hoge sterfte van de jongen en zonder immigratie uit de buurlanden is er onvoldoende aangroei om een leefbare populatie in stand te houden.

  Willen we een stijgende trend in het aantal broedparen en jongen behouden in Vlaanderen, dan moeten er meer nestgelegenheden komen. In de regio rond het Prinsenpark worden de laatste tijd regelmatig ooievaars gespot, reden genoeg voor het domein om een eigen ooievaarsnest te plaatsen.

  Prinsenpark is een ideale thuisbasis voor ooievaars
  Het ooievaarsnest in het Prinsenpark wordt op een ideale broedplek geplaatst: een open weidegebied met veel prooien en in de nabijheid van mensen.

  Ook de timing is nu ideaal. Sommige ooievaars trekken in de herfst naar hun overwinteringsgebied in West-Afrika/Zuid-Europa en leggen zo elk najaar en voorjaar 5.000 km af. De trek start in de periode februari-maart, vanuit Afrika duurt de tocht naar Vlaanderen een 5-tal weken.

  Andere ooievaars hebben zich aangepast aan een bestaan als standvogel en brengen de winter in België door.

  Een ooievaarsnest voor het Prinsenpark© Provincie Antwerpen

  Waarnemingen ooievaars rond Retie en Geel

  Recent werden er heel wat ooievaars gespot in de regio Retie en Geel:

  • 4/2 is er 1 ooievaar gezien boven het Prinsenpark
  • 12/2 1 op Ten Aard (omgeving Hooibeekhoeve)
  • 17-18/2 zaten er 4 in het Prinsenpark, dichtbij de nestlocatie
  • 20/2 vlogen er 20 over Ten Aard


  Nu is het afwachten tot het eerste broedpaar arriveert in het Prinsenpark. Ooievaars zijn trouw aan hun nestplaats en ook jonge ooievaars proberen zo dichtmogelijk bij hun geboorteplaats een stekte vinden. Als alles meezit zullen de ooievaars dus de volgende jaren de weg naar het domein vlot vinden.

  PRAKTISCHE INFO

  Waar:
  Provinciaal Groendomein Prinsenpark, Kastelsedijk 5, 2470 Retie

  Beleidsverantwoordelijke:
  Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Recreatie- en Groendomeinen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SJOELEN

  DE VROLIJKE SCHUIVERS TEGEN DE MEERMIN

  KLEIN HEIDE GEWONNEN MET EEN VERSCHIL VAN 204 PUNTEN  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL

                                                  

  Wedstrijdverslag:
  GS Beobank Hoboken – Eurofoot Tervuren

  GS Beobank Hoboken behaalde vanavond een logische overwinning tegen rode lantaarn Eurofoot Tervuren…

  Vinnige start

  De Hobokenaars, met nieuwkomer Zakaria Daali maar zonder de geel geschorste Steven Dillien in de rangen, lieten niets aan het toeval over en grepen de tegenstander dadelijk bij het nekvel. Het resulteerde in twee flitsende acties waarbij Imad Amazou telkens voor de eindtoets zorgde (2-0).

  Minder bijval genoot Xavier Potvin aan het slot van een tweetal uitgespeelde kansen, op gang getrokken door Zakaria Daali. Ook een verraderlijke trap uit de draai van Khaled Oulichki en een dribbelnummer van Hicham Channouf verdienden een betere afloop.

  Tussendoor kwam Eurofoot Tervuren de neus even aan het venster steken: Birger Maes moest zich voor het eerst breed maken op een vrijschop van Tom Ytebrouck en mocht op de medewerking van de staak rekenen toen dezelfde schutter stevig uithaalde.

  Zakaria Daali bekroont zijn geslaagd debuut

  Even voorbij het eerste kwartier verdween een weergaloze punter van Antoine Lemaire hoog in de touwen (3-0), gevolgd door een aflegger van Hicham Channouf tot bij Yannis Van Parys die zijn schot rakelings over de dwarsligger zag zoeven.

  Nadat Birger Maes tweemaal gepast uit zijn doel was gerend om aanstormend gevaar te bezweren, stal Zakaria Daali de show met een sensationele raid langs de rechterflank, besloten met een listig stiftballetje (4-0). Zijn maidenmatch in de goud-zwarte kleuren kon niet meer stuk! 

  Net voor de rust hield onze goalie een poeier van Tom Ytebrouck niet klemvast, in de rebound kon Dieter Van Tricht milderen (4-1).

  Birger Maes: rots in de branding

  Deze treffer gaf de Vlaams-Brabanders vleugels want bij de aanvang van de tweede speelhelft werd Birger Maes duchtig op de korrel genomen. Hij verrichtte een vracht onwaarschijnlijke tussenkomsten met als hoogtepunt een dubbele redding op repeteervuur uit de voeten van Sami Afkir en Joris Willemans.

  De tanende fysieke weerbaarheid en het gebrek aan maturiteit begon de moedige Tervurenaars echter parten te spelen. Een razendsnel uitgevoerde krachttoer van Hicham Channouf vormde de inleiding tot hun teloorgang (5-1).

  Toch zou Birger Maes nog in de kijker lopen dankzij drie verbazingwekkende saves alvorens GS Beobank Hoboken naar een rijkelijke zege zou evolueren. Sami Afkir werd met een verwittiging van het arbitrale duo Régis Bawin-Claude Dubois wel erg mild gesanctioneerd voor een aanslag op Hicham Channouf en smeerde hiermee zijn ploeg een vijfde blauwe kaart aan.  Doelpogingen van Amine Boulayoune, Xavier Potvin en Yannis Van Parys misten  de juiste richting tot Zakaria Daali een pegel van Imad Amazou tegen de staander succesvol hernam (6-1).

  Nog éénmaal toonde Birger Maes zijn ongeëvenaard keeperstalent. Nadien stuurde Antoine Lemaire een diepe assist in de loop van de onstuitbare Yannis Van Parys (7-1) om uiteindelijk een negenmetertrap spijkerhard binnen te rammen (8-1).

  Volgende wedstrijd

  Aanstaande vrijdag wacht een erg belangrijke en moeilijke opdracht bij ARB Veidec Hamme, concurrent in de jacht op een ticket voor de play-offs en ongetwijfeld op revanche belust, de forse nederlaag uit de heenwedstrijd indachtig.

  Ploegopstellingen

  GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt) (2), Hicham Channouf (1), Imad Amazou (2), Khaled Oulichki, Yannis Van Parys (1), Xavier Potvin, Amine Boulayoune, Zakaria Daali (2), coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

  Eurofoot Tervuren: Eric Simons (d), Lars Hernalsteen (kpt), Sami Afkir, Dieter Van Tricht (1), Ben Demeersman, Joris Willemans, Tom Ytebrouck en coach Kris Proost.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps bericht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Reispas en kids-ID tijdig aanvragen


  Wie in de paasvakantie op reis gaat naar het buitenland heeft mogelijk nog een reispas of kids-ID nodig. Beide documenten moeten tijdig aangevraagd worden. Dat kan in elk stadsloket, na afspraak via www.antwerpen.be of  03 22 11 333.

   

  Reispas

  In sommige landen is een internationaal paspoort (reispas) nodig. Reispassen (voor volwassenen) die vanaf vandaag worden aangevraagd zijn zeven jaar geldig. De stad Antwerpen reikt biometrische paspoorten uit. Daarop staan naast de handtekening en foto van de aanvrager, ook zijn vingerafdrukken. Wie een nieuwe reispas moet hebben, maakt het best snel een afspraak bij een stadsloket naar keuze. Het paspoort aanvragen en afhalen, gebeurt bij hetzelfde stadsloket. De aanvraagtijd voor een reispas kan oplopen tot drie weken.

   

  Praktisch

  • Afspraken kunnen gemaakt worden via www.antwerpen.be/afspraakof 03 22 11 333.
  • De oude reispas wordt ingeleverd als de nieuwe wordt uitgegeven.
  • De aanvrager neemt een recente kleurenpasfoto (gesloten mond en neutrale gezichtsuitdrukking) met witte achtergrond mee. Elk stadsloket is uitgerust met een handige fotocabine waarin burgers correcte pasfoto’s kunnen nemen. Zes pasfoto’s kosten 5 euro. Betalen kan met Bancontact of gepast geld. De fotocabine is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.
  • Een reispas voor minderjarigen kost 35 euro, meerderjarigen betalen 70 euro. Dit bedrag is bij voorkeur elektronisch te betalen met Bancontact of een kredietkaart.

   

  Kids-ID

  De kids-ID is een reisdocument om de identiteit van een kind te bewijzen. Het dient voor kinderen tot 12 jaar en wordt alleen op aanvraag afgeleverd aan een stadsloket (op afspraak). Ook hier is het aangeraden het document tijdig aan te vragen: de aanvraagtijd bedraagt normaal gezien twee weken maar kan tijdens drukke periodes oplopen tot drie weken.


  De kids-ID is geldig in Europa en in landen waar geen internationaal paspoort verplicht is. Kinderen die al een internationaal paspoort hebben, hebben geen kids-ID nodig. De kids-ID kost 6,30 euro.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Persoonlijke noot en pakket

  Dag iedereen. Ik, Lis, trek me even terug uit de boerderij en ga met mijn handen in de aarde ploeteren op ons veld in Wommelgem. Soms moet een mens even herbronnen. Fijn dat ik tegelijkertijd mee voor overheerlijke groentjes kan zorgen!

  Inhoud grote pakketten:

  • prei van Seizoensmaak
  • wortelen van Seizoensmaak
  • groene kool van Seizoensmaak
  • rode biet van Seizoensmaak
  • aardpeer van Seizoensmaak
  • grondwitloof van Seizoensmaak
  • aardappelen van Seizoensmaak

  De tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

  Inhoud kleine pakketten:

  • aardappelen van Seizoensmaak
  • groene kool van Seizoensmaak
  • rode biet van Seizoensmaak
  • prei van Seizoensmaak
  • grondwitloof van Seizoensmaak

  De kleine tweewekelijkse pakketten worden identiek gevuld als de wekelijkse.

  Warme groet vanop de boerderij!

  Copyright © 2017 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  Provincie Antwerpen

  28 | 2 | 2017

  Amfibieën op liefdespad rond Hertberg

  Sinds 20 februari worden in de buurt van Provinciaal Groendomein Hertberg in Herselt ’s nachts padden en andere amfibieën veilig de straat overgezet door de domeinwachters en enthousiaste vrijwilligers. Zij doen een warme oproep om de wegomlegging te volgen en zo verkeersslachtoffers onder de diertjes tot een minimum te beperken.

   

  Zodra de temperaturen in het voorjaar optimaal zijn, ontwaken padden, kikkers en salamanders en migreren ze om zich voort te planten. De trek gebeurt massaal en duurt een paar weken. Al enkele jaren worden er aan de Goordijk in Blauberg (Herselt) amfibieën overgezet tijdens de jaarlijkse migratie naar de paringsplaatsen. Sinds dit jaar gebeurt dit in samenwerking met de provincie Antwerpen.

   

  Wegomlegging spaart minstens 350 amfibieën per nacht

  De straten Veerlepad en Goordijk zijn tussen 19 uur ’s avonds en 8 uur ’s morgens ontoegankelijk voor het autoverkeer. Dit om de amfibieën een veilige nachtelijke oversteek van de wegen te garanderen naar de poel Rode Vis en de Witput. Aan de Witputstraat en de straat Bremheide werden paddenschermen geplaatst om de dieren op te vangen en manueel naar de overzijde van de straat te verzetten.

   

  Elke ochtend en avond met geschikte weersomstandigheden (niet te koud en voldoende vochtig) worden op deze drie locaties de amfibieën geteld en overgezet door de wachters van Hertberg en een aantal enthousiaste vrijwilligers.

  Paddentrek rond Provinciaal Groendomein Hertberg © Hans Limet


  Gemiddeld worden op de 3 overzetplaatsen samen 350 dieren per nacht overgezet. Het zijn niet enkel padden die worden verplaatst, maar ook bruine en groene kikkers en leden van de salamanderfamilie (alpenwatersalamander, kleine watersalamander en vinpootsalamander).

   

  Spijtig genoeg vallen er ondanks de wegomlegging toch nog veel verkeersslachtoffers…

  Zo werden er sinds het begin van de telperiode (20 februari) al meer dan 600 padden doodgereden.

   

  Op termijn wil de provincie Antwerpen op de kritieke punten vaste oversteektunnels voorzien, zodat het aantal slachtoffers nog vermindert. Maar dankzij de inzet van de vrijwilligers en wachters is de volgende generatie amfibieën nu al een stuk zekerder van de toekomst!

  PRAKTISCHE INFO

  Waar:
  Provinciaal Groendomein Hertberg, Diestsebaan 28, 2230 Herselt

   

  Meer info:
  domeinwachter Hans Limet

  M 0470 20 57 69

  E hans.limet@provincieantwerpen.be

  PERSINFO & INTERVIEWS

  Beleidsverantwoordelijke:
  Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Recreatie- en Groendomeinen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   

  Wedstrijdverslag:
  GS Beobank Hoboken – HB Zurenborg Antwerpen

  GS Beobank Hoboken heeft geen volkomen geruststellende uitgangspositie verworven met het oog op de terugwedstrijd in deze kwartfinale van de Beker van België.

  Jeugdig enthousiasme

  Gedurende de ganse partij legden de jonge gasten een bewonderenswaardige geestdrift aan de dag. Zelfs wanneer hun situatie er allesbehalve rooskleurig uitzag. Het stond in schril contrast met de zelfgenoegzaamheid waaraan sommige GS-spelers zich bezondigden.

  Birger Maes moest in de aanvangsfase tweemaal gepast reageren toen Mohcine Bouayad en Soufiane Ben Kaddour voor hem opdoken. Ook in defensief opzicht trokken de zwarthemden meer dan behoorlijk hun streng want de thuisploeg slaagde er niet in om uitgespeelde kansen te creëren. Het lokale gevaar bleef voornamelijk beperkt tot een reeks niet gekadreerde afstandsschoten. Het verwonderde dan ook niemand dat onze jongens pas uit een stilstaande fase voor de eerste keer succes wisten te boeken: Hicham Channouf stuurde een vrijschop naar de ongedekte Yannis Van Parys die genadeloos toesloeg (1-0).

  Mohamed Chourak maakte een ferme trap van Antoine Lemaire met een spectaculaire voetveeg onschadelijk, hij bleef zonder verhaal toen Imad Amazou de roekeloze Mohcine Bouayad aftroefde, alleen op avontuur ging en de bal keurig in de tent schoof (2-0).

  Nonchalance grijpt om zich heen

  Vlak na de hervatting verlengde Khaled Oulichki een fraaie assist van Steven Dillien pardoes in het mandje (3-0). Deze laatste lag eveneens aan de basis van een schitterende dubbelpas met Imad Amazou waarmee de bezoekende verdediging compleet werd opgerold (4-0). Daarna sijpelde een verregaande nonchalance in de Hobokense gelederen.

  Hiervan profiteerde Hicham Chourak om het verdiende tegendoelpunt te lukken (4-1). Tot overmaat van ramp scoorde Xavier Potvin jammerlijk tegen eigen kamp (4-2). Ook de uitwijzing van Soufiane Ben Kaddour wegens truitjetrek zette geen domper op de gretigheid van de tweedeklasser. Dankzij een verbluffende redding hield Birger Maes de aansluitingstreffer van Youssef El Hadji uit zijn doelvlak.

  GS Beobank Hoboken ontwaakt (te laat)

  Vijf minuten voor tijd plofte een schicht van Hicham Chourak tegen de staak. Die deed de goud-zwarten alsnog ontwaken en opveren. Verwoede doelpogingen van Imad Amazou, Antoine Lemaire en Steven Dillien brachten echter geen wijziging in het doelsaldo.

  Bij het eindsignaal van de fluiteniers Marc Nihoul en Denis Van Laeken mocht HB Zurenborg Antwerpen zich fier op de borst kloppen. De moedige buren behouden een sprankeltje hoop op een stunt in sporthal Kiel waar de return binnen drie weken betwist zal worden.

  Volgende wedstrijd

  Aanstaande vrijdag om 21:15 uur verwachten we in sportcentrum Sorghvliedt de komst van Eurofoot Tervuren dat met Ergo Flémalle en Gijonesa Futsal Jette in een hevige worsteling verwikkeld zit om van de rode lantaarn verlost te worden. We zijn stellig overtuigd dat GS Beobank Hoboken zich dan met een ander gelaat zal vertonen…

  Ploegopstellingen

  GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou (2), Khaled Oulichki (1), Steven Dillien, Yannis Van Parys (1), Xavier Potvin (og), Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

  HB Zurenborg Antwerpen: Mohamed Chourak (d), Ayoub Dahchour (d), Younes Ben Kaddour (kpt), Hicham Chourak (1), Soufiane Ben Kaddour, Mohcine Bouayad, Ismail El Hadji, Youssef El Hadji, Rafik Kaddouri, coach Morad Bousba en assistent-coach Saleh Ben Kaddour.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  23 | 2 | 2017

  Eindelijk compromis over kosten Aartsbisdom
  Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk gewest betalen restauratiekosten na 20 jaar terug

  Zojuist keurde de provincieraad van Antwerpen een overeenkomst tussen de provincie Antwerpen, de provincie Vlaams-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest goed. Deze overeenkomst bepaalt dat de twee laatste overheden de provincie Antwerpen respectievelijk 1,1 miljoen en 2,9 miljoen euro zullen terugbetalen voor de jarenlange onderhoudswerken aan het patrimonium van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. “Deze overeenkomst maakt een einde aan een procedureslag die al meer dan twintig jaar duurt.”, aldus een tevreden gedeputeerde Luk Lemmens. 

  Als gevolg van diverse historische decreten en wetten hebben de provincies verplichtingen tegenover bepaalde geloofsgemeenschappen, waaronder de Rooms-Katholieke kathedrale kerkfabrieken en de aartsbisschop. Omdat het aartsbisdom Mechelen-Brussel zowel een deel van het grondgebied van de provincie Antwerpen, als het volledige grondgebied van de provincies Vlaams- en Waals-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bestaat er sinds 1995 discussie over de verdeling van de kosten voor de restauratie en het onderhoud van het patrimonium van het aartsbisdom.

  Concreet gaat het om vijf gebouwen: de Sint-Michiel-en-Goedelekathedraal (Brussel), de Sint-Romboutskathedraal (Mechelen), het Aartsbisschoppelijk paleis (Mechelen), het Refugium van Sint-Truiden (Mechelen) en de aartsbisschoppelijke residentie (Brussel).”, legt gedeputeerde Luk Lemmens uit. “Via een verdeelsleutel werd er bepaald hoeveel elke overheid moet bijdragen in de kosten voor het onderhoud en de restauratie van deze gebouwen. Omwille van onenigheid tussen de verschillende overheden is het merendeel van de kosten echterjarenlang op de schouders van de provincie Antwerpen terecht gekomen.”

   

  Het Refugium van Sint-Truiden in Mechelen – copyright provincie Antwerpen

  Patstelling

  Het gevolg was een patstelling die meer dan 20 jaar heeft aangesleept. Sinds 1995 maakt de provincie Antwerpen aanspraak op een terugbetaling vanwege Vlaams- en Waals-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In 2008 is dit zelfs voor de rechtbank gebracht, die het Antwerps provinciebestuur gelijk gaf.


  Luk Lemmens: “Nu is er dus eindelijk een compromis. Dit brengt een einde aan meer dan twintig jaar van procedures tussen overheden. De provincie Vlaams-Brabant zal ons 1,1 miljoen euro terugbetalen voor de werken van de laatste 20 jaar en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 2,9 miljoen euro. Van de provincie Waals-Brabant verwachten we dit voorjaar nog een overeenkomst ter waarde van 421.000 euro. In totaal een mooie financiële opsteker voor het provinciebestuur en dan toch een happy ending voor wat lang een never ending story leek.”

  Beleidsverantwoordelijke:
  Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Erfgoed en Erediensten


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps bericht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nieuw seizoen zadenbibs van start


  Eind februari openen de 5 Antwerpse zadenbibs opnieuw de deuren. De aftrap van het nieuwe seizoen wordt gegeven op zaterdag 25 februari met allerlei groene activiteiten in verschillende districten. Vanaf die dag tot 31 maart (of zo lang de voorraad strekt) zijn er in de zadenbibs ook kits voor bodemanalyse van moestuinen of kippenrennen te koop aan een zacht prijsje.

   

  Wie groene vingers heeft, kan in een zadenbib zelfgeoogste zaden binnenbrengen en meenemen. In ruil vraagt de bib om zelf zaden te oogsten en een deel terug te schenken. Er zijn zadenbibs op 5 locaties: het Antwerpse EcoHuis, bibliotheken De Poort en De Vertellerij (Berchem), bib Driehoek (Ekeren) en bib Bist (Wilrijk).

   

  Op zaterdag 25 februari heropenen de zadenbibs met een zadenruilbeurs, verschillende workshops en lezingen met praktische tips om zelf te tuinieren. Het volledige programma staat op www.antwerpen.be/zadenbib, klik hier voor de rechtstreekse link.

   

  Bodemanalyses voor moestuin of kippenren

  Vanaf 25 februari tot 31 maart, of zo lang de voorraad strekt, kunnen Antwerpenaars in het Ecohuis en de zadenbibs terecht voor een bodemanalyse van hun moestuin of kippenren. Met dit nieuwe initiatief van de stad Antwerpen en de OVAM wordt snel duidelijk of de bodem van een tuin geschikt is om gezond groenten te kweken of kippen te houden.

   

  “Het heeft altijd zin om meer groen te creëren binnen de stad. Met deze kits die we vanuit de stad en OVAM ter beschikking stellen, willen we duidelijk maken dat tuinieren ook een plaats heeft binnen de stad. Tuinieren binnen de stad kan op een gezonde manier, via deze kits willen we dan ook de nodige ondersteuning bieden aan onze burgers”, aldus schepen Ait Daoud. Wie zo’n analyse laat uitvoeren, krijgt tuinadvies op maat en hoort of er maatregelen nodig zijn om op een veilige manier te tuinieren of kippen te houden.

   

  Praktisch

  • vanaf 25 februari tot en met 31 maart 2017, of zo lang de voorraad strekt
  • kostprijs: 20 euro, 10 euro voor A-kaart met VT-statuut, 2 euro korting per analyse met een A-kaartbon
  • EcoHuis Antwerpen, zadenbibs van Berchem, Ekeren en Wilrijk.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN


  27 │ 2 │ 2017

  Zilvermeer vernieuwt grootste stripbibliotheek van Vlaanderen
  1200 vernieuwde stripverhalen worden door oprichter Vic Van Roosbroeck in het Zilvermeer voorgesteld

  De bibliotheek in het administratieve gebouw van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer is al 40 jaar een vaste waarde op het domein voor de kampeerders. Vanaf 1 april, bij de opening van het toeristische seizoen, zal de vernieuwde stripcollectie toegankelijk zijn voor iedereen die op het domein logeert. Met een investering van 6000 euro werden de oude stripverhalen in een nieuw kleedje gestoken. Doorheen het hele seizoen zal de nieuwe collectie verder met nieuwe strips aangevuld worden, zodat steeds van elke reeks het recentste exemplaar ter beschikking is. De jarenlange uitbater en oprichter “Vic van de Bib” kwam persoonlijk de nieuwe collectie voorstellen.

  Zo’n 40 jaar geleden startte Vic Van Roosbroeck, ondertussen 90 jaar, met zijn initiatief. Hij wilde een stripbibliotheek op de camping waar hij zo graag verbleef. Over de jaren heen verzamelde hij zelf stripverhalen en romans en ondertussen bezit de bibliotheek meer dan 5000 exemplaren en deze collectie groeit nog steeds. Met een minimum aan middelen heeft Vic de bib doen groeien tot de enige en unieke campingbibliotheek van Vlaanderen, met klassiekers zoals Jommeke, Suske en Wiske, De Kiekeboes, de Rode Ridder en ga zo maar door.

  De beschermkaft die Vic jaren geleden heeft ontworpen om de stripverhalen te beschermen tegen de tand des tijds en de ruwe kinderhand begint nu stilaan te verslijten. Daarom besloot het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer de meest gehavende exemplaren uit de collectie te vernieuwen. De soms waardevolle oude exemplaren zullen met zorg gearchiveerd worden.

  Met deze vernieuwing kent de bibliotheek 2 afdelingen: de stripverhalen en de romans. De stripverhalen zitten in moderne houten bakken en de romans staan op gloednieuwe rekken. De inrichting kreeg een frisse look, de stripverhalen werden netjes gesorteerd en het geheel werd aangekleed met levensgrote striphelden die goedkeurend toekeken.

  De fiere oprichter Vic Van Roosbroeck en directeur van het Zilvermeer Toon Claes

  PRAKTISCHE INFO

  Meer info:
  www.zilvermeer.be

  Beleidsverantwoordelijke:
  Bruno Peeters, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Recreatie- en Groendomeinen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DHW united Antwerpen

  DHW  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!