NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • ONZE FRANK
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  16-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad Antwerpen

  PERSBERICHT

  Kandidaat-burgemeester voor Open Vld Philippe De Backer en Anthony Pierards, voorzitter van Open Vld district Antwerpen, pleiten voor lastenverlaging en administratieve vereenvoudiging voor de horeca.


  Eerder deze week raakte bekend dat ondernemers in Vlaanderen enorm veel belastingen betalen. Uit de cijfers blijkt dat zeker de horeca hier enorm onder lijdt. In Antwerpen betalen ondernemers gemiddeld 17 verschillende belastingen aan de stad.


  “De horeca is zeer belangrijk voor onze stad”, zegt Anthony Pierards, voorzitter van Open Vld Antwerpen en zelf general manager van Tryp by Wyndham hotel in Antwerpen. Horeca-uitbaters in Antwerpen hebben te kampen met torenhoge belastingen. Voeg daarbij alle hinder waarmee ze te maken krijgen door de vele openbare werken, en je komt al snel tot de conclusie dat je zeer stevig in je schoenen moet staan om een horecazaak te starten in onze stad. Wij willen daarom werk maken van lagere belastingen en administratieve vereenvoudiging voor onze Antwerpse ondernemers.”

  Kandidaat-burgemeester van Open Vld Philippe de Backer zegt: “Laat ons in de eerste plaats al het vestigingsgedeelte van de horecabelasting op 0 houden voor ondernemingen tot 100 vierkante meter. Bovendien pleiten wij er ook voor het terrasgedeelte van de horecabelasting op 0 te houden vanaf aanvang van openbare werken tot 1 jaar na het afronden van openbare werken in de nabije omgeving van de zaak. Op die manier besparen de ondernemers jaarlijks ook weer een mooie som. Trouwens, als er grote openbare werken plaatsvinden in de straat of voor de deur kunnen de ondernemers helemaal geen gebruik maken van hun terras. Het terras is dan ook niet rendabel. Lokale ondernemers zijn de motor van onze stad, die mogen we niet droogleggen.”


  Horeca-uitbaters kunnen nu al een vrijstelling van het terrasgedeelte aanvragen wanneer hun terras niet kan geplaatst worden. Philippe De Backer:  “Deze vrijstelling moeten we gewoon automatisch toekennen. De stad weet waar openbare werken plaatsvinden. Het is dus gewoon een kwestie van efficiënt bestuur om mijn voorstel onmiddellijk door te voeren.”


  Open Vld Antwerpen pleit ten slotte ook voor het afschaffen van het bijkomend forfait voor danshoreca en privéhoreca voor zaken tot 100 personen. Dat bespaart die zaken 5.825 euro per jaar. Het is ook de ideale manier om het nachtleven in het centrum van de stad nog meer leven in te blazen. De teneur van de liberalen is dus duidelijk: belastingen verlagen en administratieve vereenvoudiging voor de motor van onze stad.

   

  PERSCONTACT

  Caroline Leys

  0497/737.917

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

  Start to moestuin!
  zondag 18 maart 2018 om 10u en om 13u in provinciaal groendomein Rivierenhof (2100 Deurne).  Tof in de hof

  Wil je starten met een moestuin maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Of wil je het beter doen dan vorig jaar? Op de Kinderboerderij Rivierenhof krijg je waardevolle tips tijdens een praktische workshop op het erf.

   

  De harken en schoffels gaan de grond in op zondag 18 maart 2018. Je kan deelnemen om 10u of om 13u. Plaats van afspraak is de Kinderboerderij Rivierenhof, op de Parkweg z.n. (omgeving Rozentuin) in 2100 Deurne.

   

  Reserveer je plekje online!

  Deelnemen aan deze leerrijke activiteit is gratis, maar je vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dat kan vanaf aanstaande maandag 19 februari 2018 online via www.provincieantwerpen.be > Rivierenhof Start to moestuin.

   

  Meer info?

  De domeinwachters staan je graag te woord op T 03 360 52 18.

  Het voorjaar? Geen komkommertijd in de moestuin! - Copyright: PGRA voor provincie Antwerpen.

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:

  Zondag 18 maart 2018 van 10u tot 12u30 of van 13u tot 15u30.

   

  Waar:

  Afspraak op de Kinderboerderij Rivierenhof, gelegen langsheen de Parkweg in het provinciaal groendomein Rivierenhof, bereikbaar via Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne.

  Deelname:

  Gratis, maar vooraf inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan vanaf 19 februari 2018 online via www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof Start to moestuin

  Website:

  www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

  Social media:

  www.facebook.com  > Rivierenhof

   

  Meer info nodig?

  De domeinwachters staan je graag te woord op het nummer T 03 360 52 18.

   

  Beleidsverantwoordelijke:

  Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor groendomeinen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poldsderflits

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw

  14 februari 2018

  In deze flits:

  • Wespvlinders (correctie)

  Do 22 februari om 20u

  Wespvlinders

  Correctie van de dag (22/2 is een donderdag)
  Over het voorkomen en de verspreiding van wespvlinders kan nog veel worden ontdekt. Hoe herken je de Belgische soorten, wat is hun levenswijze en hoe inventariseer je ze? Voor het zoeken naar soorten van deze familie wordt dikwijls gebruik gemaakt van feromonen.
  Ook in ons land zijn er nog bijzonder leuke vondsten te doen. Hopelijk ga jij na deze boeiende avond zelf ook gericht op zoek!
  De lesavond wordt gegeven door Theo Garrevoet van de Vlaamse Vereniging voor Entomologie.
  Praktisch: Afspraak in de bovenzaal van CC Moretus, Berkenrodelei 36 2660 Hoboken
  Inkomprijs: 2 euro/persoon (ter plaatse te betalen)
  Einde omstreeks 22 u


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS

  IJSSTADION ANTARCTICA

  Kom eens schaatsen waar in het ijsstadion ANTARCTICA moerelei 119-121 grote parking is voorzien 

  Wat bieden we vrij schaatsen,disco skating,leren schaatsen in 10 lessen,verjaardag feestjes vieren,bedrijfsfeestjes met gourmet,winkelen in de schaatswinkel of iets drinken en eten in de ruime cafetaria....Het kan er allemaal

  Scholen zijn er welkom ook mensen met een handicap

  Dus met zijn allen er heen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIERENLEED

  Blitsactie bij Carrefour

  U kent vast het motto van GAIA: niet opgeven en de strijd verderzetten! Welnu, we hebben onlangs weer eens de daad bij het woord gevoegd met onze blitsactie voor de Carrefour in Drogenbos.

  Waarom? Sinds de start van onze actie in juni vorig jaar en ondanks de duizenden protestmails, blijft de supermarktketen nog steeds doof voor onze oproep om kooieieren te bannen uit de verwerkte producten van hun huismerk (koekjes, deegwaren, desserten, sauzen en bereide gerechten).

  Duizenden leghennen blijven nog altijd veroordeeld tot een ellendig leven in krappe kooien, zonder ooit een streepje daglicht te zien.

  PROTESTEER BIJ CARREFOUR

  Met deze actie willen we de druk op Carrefour opvoeren. We willen de keten ervan overtuigen tegemoet te komen aan de uitgesproken wens van de consumenten en geen kooieieren meer te gebruiken in hun eigen producten.

  Onze samenwerking met de supermarktketens Colruyt, Lidl, Albert Heijn en onlangs ook Delhaize en de groep Metro legde ons geen windeieren – deze winkels kopen enkel nog eieren bij leveranciers die een beter dierenwelzijn waarborgen, of hebben zich daar uitdrukkelijk toe geëngageerd – waarom volgt Carrefour dan niet?

  Wacht niet langer en kom in actie: elk verzonden bericht kan het verschil maken. Stuur in één muisklik een pasklare protestmail vanuit onze website.

  Deel dit bericht met al uw vrienden en familieleden!

  Van harte bedankt voor uw actie.

  Met diervriendelijke groeten,

  Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA

  PS: De lijst van ondernemingen die geen kooieieren meer willen gebruiken in hun producten, wordt steeds langer. Domino's Pizza is dit jaar een van de nieuwkomers. Alle merken die de kip uit de kooi hebben gelaten.

  ZO KAN HET OOK  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:https://blog.seniorennet.be/images/buttons/Oranje/toevoegen.png
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

  12 | 2 | 2018

  Het eksoskeletonpak, een grote stap vooruit voor mensen met dwarslaesie
  Mobilab stelt resultaten van twee jaar “stappersonderzoek” voor in het postrevalidatiecentrum REVAlution.

  In de zorg voor mensen met een fysieke beperking spelen hoogtechnologische revalidatietoepassingen een steeds grotere rol. Een eksoskeletonpak of staprobot biedt heel veel perspectieven voor mensen met een dwarslaesie en voor patiënten die revalideren na een beroerte. Dat blijkt uit een onderzoek van Lieven De Maesschalck van Mobilab, het expertisecentrum van Welzijn en Technologie van de Thomas More-hogeschool. Hij onderzocht wat een staprobot kan betekenen voor mensen met een ernstige fysieke beperking over twee jaar. Dit onderzoek maakt deel uit van het EFRO-project To Walk Again Postrevalidatiecentrum.

  Van actieve revalidatie…

  Wie door een ongeval of een beroerte plots met een ernstige fysieke beperking

  geconfronteerd wordt, wacht een moeilijke en soms lange periode van actieve revalidatie. Als die eenmaal achter de rug is, wacht hem of haar een nieuwe uitdaging: voor zichzelf zorgen en zich opnieuw integreren in de samenleving. Heel veel patiënten hebben het daar moeilijk mee en vallen voor en met hun zorgen terug op hun naaste omgeving.

  …Naar postrevalidatie…

  Ons land telt veel gerenommeerde revalidatieziekenhuizen, maar er is een tekort aan een bewegingsaanbod en paramedische opvolging na de intensieve periode van actieve

  revalidatie. Er is nood aan een breed aanbod van sport en beweging voor mensen met een fysieke beperking en aan nieuwe zorgtechnologie, die hen helpt om medische complicaties te vermijden, om zelfstandig te leven en de draad van hun oude leven zo goed mogelijk weer op te pakken.

   

  Het nieuwe postrevalidatiecentrum REVAlution, verbonden aan het AZ Herentals gaat die uit-daging aan. Het postrevalidatiecentrum is een samenwerking tussen To Walk Again, Mobilab van Thomas More, Orthopedie Van Haesendonck en het AZ Herentals en focust op de ontwikkeling van hoogtechnologische revalidatietoepassingen om secundaire complicaties zoals blaasproblematiek, osteoporose, drukwonden … aan te pakken.

   

  Het postrevalidatiecentrum REVAlution is gerealiseerd met steun van Europa

  (€ 1.194.418,86-) en de provincie Antwerpen (€ 150.000,00-),” stelt een trotse Peter Bellens, gedeputeerde voor Europese Samenwerking. “Het past volledig in onze ambitie om de Kempen op de kaart te zetten als een topregio in zorginnovatie. Niet enkel een toplocatie om te revalideren is hiervoor noodzakelijk, maar ook het nodige onderzoek zoals dat van Mobilab om nieuwe zorgtechnologieën te ontwikkelen en uit te testen. Als je ziet wat voor maatschappelijke uitdagingen er op ons afkomen, is dat meer dan nodig. Bovendien levert dit extra bedrijvigheid en jobs op voor de streek.”

   V.l.n.r. Lieven De Maesschalk - onderzoeker Mobilab/Thomas More, Christophe Jardon - stapper, Kris Goos - To Walk   Again en Peter Bellens - gedeputeerde voor Europese Samenwerking  - Copyright: Provincie Antwerpen

   

  …met een staprobot

  Zo deed Mobilab, het expertisecentrum van Welzijn en Technologie van Thomas More, als onderdeel van het EFRO-project onderzoek naar het gebruik van eksoskelotons bij personen met een dwarslaesie en bij personen na een herseninfarct (beroerte). In het stappersonder-zoek werden 18 patiënten tussen 25 en 70 jaar oud twee jaar gevolgd, wanneer ze in hun postrevalidatieproces opnieuw leerden stappen met een eksoskeletonpak.

   

  Onze eerste conclusies na drie maanden follow up zijn spectaculair!”, vertelt Lieven De Maesschalck van Mobilab, die het onderzoek leidt. “Er is winst op fysiek, psychisch en sociaal vlak. Personen met een dwarslaesie vertonen minder spasticiteit en er is onder meer een verbetering van de blaasfunctie en het stoelgangpatroon. Wij stellen dat niet alleen vast, de patiënten rapporteren dat ook zelf via betrouwbare en valide vragenlijsten. Uit onze bevragingen blijkt bovendien dat de patiënten zich beter in hun vel voelen, dat ze een groter zelfvertrouwen hebben en dat hun sociale contacten verhogen. Kortom het komt hun totale zijn ten goede”.

   

  Bij personen met een beroerte wordt na enkele stapsessies een duidelijk beter stappatroon waargenomen. Positieve resultaten op bloedwaardes, botdensiteit, uithouding en levenskwaliteit worden verder opgevolgd en maken deel uit van toekomstig wetenschappelijk onderzoek.

   

  Dat de resultaten over de gehele lijn positief zouden zijn, hadden de onderzoekers niet verwacht. Verdere opvolging dient dit uiteraard nog te bevestigen en ook de effecten op lange termijn worden onderzocht. In de toekomst kan je hier dus meer nieuws over verwachten.

   

  Niet alleen de onderzoekers zijn tevreden. Ook de patiënten die deelnamen aan het onderzoek zijn dat. Eén van de deelnemers drukte het als volgt uit: “Dankzij deze nieuwe mogelijkheden, heb ik een tweede leven gekregen”.

   

   

  Een unieke samenwerking in de Kempen

  Uniek aan de samenwerking in het EFRO-project To Walk Again Postrevalidatiecentrum is dat door het unieke partnerschap dit onderzoek mogelijk is.

   

  In het ziekenhuis AZ Herentals kan er multidisciplinair gewerkt worden in een reële zorgomgeving. De onmiddellijke nabijheid van meerdere zorg- en geneeskundige disciplines is een sterke troef. De keuze voor Herentals als uitvalsbasis was evident, gezien de naam en faam die het ziekenhuis op vlak van orthopedie door de jaren heen heeft opgebouwd.

   

  Daarnaast is er een natuurlijke symbiose met To Walk Again. Een organisatie die

  onuitputtelijke kracht en zichtbaarheid geeft aan de ondersteuning van personen met een beperking.

   

  De wetenschappelijke omkadering wordt geboden door Mobilab, het expertisecentrum van Thomas More op het raakvlak van technologie en zorg in de domeinen biomedische technologie, orthopedische technologie, sport- en revalidatie en levenslang zelfstandig wonen. Dit onderzoekscentrum is toonaangevend op nationaal en internationaal vlak. Bovendien is er een nauwe band met het onderwijs én beschikt Thomas More over een unieke opleiding orthopedie voor Vlaanderen. De nieuwe professionele bacheloropleiding Sport en Bewegen met aandacht voor G-sport startte in 2015 met succes.

   

  Het To Walk Again Postrevalidatiecentrum REVAlution functioneert dan ook als proeftuin voor revalidatie-technologisch en orthopedisch onderzoek.

   

  De kern het samenwerkingsverband wordt aangevuld met de KMO Orthopedie Van
  Haesendonck. Dit bedrijf zorgt ervoor dat alle ontwikkelingen onmiddellijk worden getoetst aan hun economische haalbaarheid en dat de zorgsector zowel langs de profit als de non-profit zijde bij het project betrokken is.

  PRAKTISCHE INFO

  Meer info over dit onderzoek?

  Lieven De Maesschalck, Mobilab/Thomas More:  0479 91 19 74

  Luc Damen, woordvoerder Thomas More, 0478 32 23 71

  www.mobilab.be

   

  Meer informatie over EFRO en ander Europese programma`s?

  www.provincieantwerpen.be

   

  Beleidsverantwoordelijke:
  Peter Bellens, CD&V gedeputeerde bevoegd voor Europese samenwerking
  Perscontact: Johny Geerinckx
  M 0485 99 72 97
  E johny.geerinckx@provincieant

   

   

                                                        

   


                                          

   

   

   

                                            


   

   

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!