NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  29-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SJOELEN

  SJOELWEDSTRIJD

  DE WEDSTRIJD GING TUSSEN KLEIN HEIDE EN HUIZE BERCHEM

  DC huize Berchem kwam naar DC klein heide de vrolijke schuivers het was een gezellige namiddag

  de uitslag :klein heide             2778 punten

                  huize berchem        2711 punten

  Met een verschil in het voordeel van klein heide  67 punten gingen ze met veel moed naar huize berchem.

   

  de uitslag:huize berchem:3729  punten

               : klein heide       :3998 punten  

  De vrolijke schuivers van DC klein heide hebben gewonnen met over en weer spelen 336 punten 

                 

                 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.  28 | 10 | 2016

  750ste fuifbus rijdt tijdens chirofuif in Schilde
  Veilig vervoer fuifgangers blijft voor de provincie Antwerpen belangrijk

  De provincie Antwerpen vervoert al jaren fuifgangers veilig van en naar een fuif. Op zaterdag 29 oktober rijdt in Schilde de 80ste fuifbus van dit jaar.  De 750ste sinds het ontstaan van de fuifbussen in 2009.

  De provincie Antwerpen is voor fuiven, en ondersteunt organisatoren onder andere door het aanbieden van fuifbussen. Deze dienstverlening, die volledig gratis is, wordt sterk gesmaakt door de organisatoren. De fuifbussen zorgen voor een duurzaam en veilig vervoer, en dat is voor zowel de organisatoren als de fuifgangers (en hun ouders) toch een extra troef.

  ‘Ook na de overheveling van het provinciaal jeugdbeleid naar Vlaanderen blijven we provinciale fuifbussen inzetten,’ zegt Inga Verhaert, gedeputeerde voor jeugd. ‘Het inzetten van fuifbussen is namelijk een grondgebonden materie, gekoppeld aan mobiliteit, en dat mogen en zullen we dus ook na 2017 nog blijven doen’.

  Enthousiaste jongeren in de fuifbus – Foto door Lisa Deckers in opdracht van Naft voor Provincie

  Meer promo voor fuifbussen dankzij Naft voor Provincie

  Tim Uten, diensthoofd van de provinciale Jeugddienst: ‘Om deze boodschap kracht bij te zetten, hebben we met Lisa Deckers jong creatief talent van NAFT ingeschakeld om een korte promoreportage te maken. We hopen zo nieuwe fuiforganisatoren te overtuigen, want graag stappen we zelf nog onze 1.000ste fuifbus op.’ Het resultaat wordt dit weekend gelanceerd via onze website en sociale media.

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  29 oktober 2016

  Waar:
  Chirofuif: Lindencentrum Schilde

  Meer info:
  Promofilm fuifbus: https://youtu.be/b2S_uwHtp08

  Fuifbussen: www.provincieantwerpen.be en zoeken op “fuifbussen”

  Chirofuif: https://www.facebook.com/chirofuif.schilde

  PERSINFO & INTERVIEWS

  Beleidsverantwoordelijke:
  Inga Verhaert,  gedeputeerde bevoegd voor jeugd

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN  28 | 10 | 2016

  Inschrijvingen Pennenzakkenrock van start
  Eerste artiest is bekend

  Scholen kunnen vanaf maandag 7 november inschrijven voor de 23ste editie van het kinderfestival Pennenzakkenrock op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol. Die zal volgend jaar plaatsvinden op donderdag 29 juni 2017. Voor leerlingen tussen acht en veertien jaar en voor hun leerkrachten wacht weer een spetterend festival vol muziek, randanimatie en educatieve spelletjes. De organisatie kan als eerste artiest de deelname van Laura Tesoro bevestigen.

  Scholen kunnen inschrijven vanaf maandag 7 november aan het voordeeltarief van 7 euro per kind tot de laatste dag voor de paasvakantie. Na de paasvakantie is de ticketprijs 9 euro per leerling. Alle praktische informatie vind je op de website www.pennenzakkenrock.be.

  Pennenzakkenrock blijft een festival dat gaat voor kwaliteit en veiligheid. De organisatie werkt momenteel volop aan een sterke affiche en wil blijven verrassen met originele randanimatie, een uitgebreide educatieve twitterzone, teacherscorner en DJ-contest. Bovendien krijgt de festivalcamping in 2017 meer aandacht en ruimte. Niet alleen de capaciteit groeit, maar ook de aankleding, catering en animatie worden uitgebreid.

  Laura Tesoro op 22ste zonnige editie van Pennenzakkenrock 2016 – Copyright: Peter De Smedt (Showbizzsite.be)

  De voorbije drie jaren organiseerde het Zilvermeer een heus campingfestival waar ruim tweehonderd kinderen en hun leerkrachten de kans kregen om een nachtje te kamperen op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. Het succes bij de deelnemers was hartverwarmend groot. Daarom hernemen we ook dit jaar dit initiatief. Inschrijven om het échte festivalgevoel te beleven kan eveneens vanaf maandag 7 november via de inschrijvingsmodule op de vernieuwde website.

  Met het vrijgeven van de 1e artiestennaam licht Pennenzakkenrock reeds een tipje van de sluier. Er zal echter nog zo veel meer te beleven zijn. Om steeds de laatste nieuwtjes te kunnen delen, investeerde de organisatie alvast in een gloednieuwe website. Dit alles belooft nu al een geweldig einde van het schooljaar op donderdag 29 juni 2017.

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  29 juni 2017 van 8u tot 17u

  Waar:
  Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

  Meer info:
  www.pennenzakkenrock.be
  info@pennenzakkenrock.be

  PERSINFO & INTERVIEWS

  Beleidsverantwoordelijke:
  Bruno Peeters, gedeputeerde bevoegd voor Recreatie- en groendomeinen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht

  MARKANT SPEURT NAAR ROLMODELLEN IN EL SALVADOR

  Markant speurt naar rolmodellen in El Salvador
  Samen met twee vrijwilligers trekt Markant-voorzitster Lieve Droogmans naar El Salvador. De delegatie zal er in samenwerking met de Vlaamse ontwikkelingsorganisatie Trias de Womed Award Zuid voorbereiden en een project rond vrouwelijk ondernemerschap evalueren.
  Onder begeleiding van Trias zullen Lieve Droogmans, Geert Horsten en Sandra Van Reeth van 22 tot 30 oktober El Salvador doorkruisen. Ze gaan een evaluatie opmaken van een zogeheten mentoringtraject. Dit project brengt starters in contact met ervaren onderneemsters die bereid zijn om hun ervaring te delen.
  Womed Award Zuid
  Op het programma van de Markant-delegatie staan zes werkbezoeken aan vrouwelijke onderneemsters. Aan het eind van de reis zullen Lieve, Geert en Sandra drie finalistes selecteren voor de komende Womed Award Zuid, die plaatsvindt in het voorjaar van 2017.
  Met deze tweejaarlijkse award creëert Markant rolmodellen voor het vrouwelijk ondernemerschap in ontwikkelingslanden. De voorbije jaren werden onderneemsters uit Guinee, Ecuador en de Filipijnen in de bloeme tjes gezet.
  Trias Centraal-Amerika
  Dat ook de vrouwen in El Salvador steun kunnen gebruiken, lijdt geen twijfel. De reputatie van het Centraal-Amerikaanse land is niet fraai: armoede, werkloosheid en bendegeweld vieren hoogtij.
  El Salvador is niet bepaald vrouwvriendelijk, waardoor het voor vrouwen dubbel moeilijk is om op eigen benen te staan. Samen met lokale boeren- en vrouwenorganisaties bouwt het team van Trias Centraal-Amerika al 25 jaar aan een meer inclusieve samenleving.

  Lieve Droogmans, Geert Horsten en Sandra Van Reeth zijn beschikbaar voor interviews, zowel vóór als na hun reis in El Salvador:
  Lieve Droogmans (Londerzeel): 0496 028427
  Geert Horsten (Knokke): 0477 928332
  Sandra Van Reeth (Hoboken): 0475 870247
  Neem contact op met koen.symons@trias.ngo (02/548 01 20) voor sfeerbeelden van de reis. We proberen de eerste beelden ter beschikking te hebben vanaf 28/10.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  25 | 10 | 2016

  Provincie Antwerpen, Panathlon en PCU Antwerpen huldigen Paralympische atleten  
  Eveline Van Looveren, Kenneth Verwimp, Peter Genyn, Laurens Devos en Joyce Lefevre ambassadeurs voor G-sport

  Op woensdag 26 oktober huldigen de provincie Antwerpen, Panathlon en PCU Antwerpen de G-sportatleten uit onze provincie die deelnamen aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Van 7 tot 18 september 2016 leverden Eveline Van Looveren (G-paardrijden), Kenneth Verwimp (boccia), Peter Genyn (G-atletiek), Laurens Devos (G-tafeltennis) en Joyce Lefevre (G-atletiek) topprestaties in Brazilië. Met hun prestaties hebben ze G-sport verder op de kaart gezet en zijn ze echte ambassadeurs voor G-sport. In totaal brachten de Belgische atleten maar liefst 11 medailles mee naar huis, 3 daarvan waren afkomstig van de atleten uit onze provincie. De huldiging gaat door in Campus PIVA met de steun van CVO provincie Antwerpen.

  Van 7 tot 18 september namen zo’n 4.350 atleten uit 178 landen deel aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. 29 Belgische G-atleten, waaronder 5 atleten uit de provincie Antwerpen, gingen op zoek naar eeuwige roem én een medaille. De Paralympische Spelen in Rio waren voor ons land de meest succesvolle Spelen ooit. België behaalde maar liefst 11 medailles: vijf gouden, drie zilveren en drie bronzen. De vijf atleten uit de provincie Antwerpen kwamen uit Rio terug met drie gouden medailles.

   

  “Een sterk staaltje van pure topsport.”, aldus gedeputeerde voor sport Bruno Peeters. “Met hun prestaties gingen Eveline Van Looveren, Kenneth Verwimp, Peter Genyn, Laurens Devos en Joyce Lefevre tot het uiterste van hun kunnen. Ze zijn voor ons echte rolmodellen voor iedereen met en zonder handicap. Ware ambassadeurs die een engagement van onschatbare waarde opnemen voor de G-sportsector en meteen ook voor het succesvolle provinciale G-sportbeleid.” De provincie Antwerpen zet met het G-sportfonds al jarenlang in op G-sport. De provincie telt vandaag 269 sportclubs met een werking gericht naar sporters met een handicap, daarmee is ze koploper in Vlaanderen.

   

  Ook Luc Verguts van Panathlon Antwerpen beklemtoont de waardevolle prestaties van de G-sportatleten: “Sport staat symbool voor integratie, het verenigen van mensen, aangaan van vriendschappen en fair play. Stuk voor stuk waarden die je bij deze fantastische G-sporters aantreft, waarden waar wij als Panathlon maar al te graag mee onze schouders onder willen zetten. Zowel binnen de reguliere sportbeoefening, maar evenzeer en zelfs nog meer binnen G-sport.”

   

  Tijdens de huldiging op woensdag 26 oktober in Campus PIVA worden de G-atleten in de bloemetjes gezet en krijgen ze uit handen van gedeputeerde voor sport Bruno Peeters ook een persoonlijk aandenken aan hun prestaties tijdens de Paralympische Spelen. Jessica De Smet van Parantee vertelt over de facts en figures van de afgelopen Spelen. Het laatste woord is voor de atleten zelf die hun ervaring en beleving van de Paralympics delen met de aanwezigen. Zo’n 50 mensen tekenen present tijdens de huldiging.

  Drie medailles voor G-atleten uit de provincie Antwerpen
  De vijf G-atleten blonken allen in hun specifieke sporttak uit met absolute topprestaties. We zetten ze graag even op een rij:

   

  • De 16-jarige Laurens Devos raasde als een wervelwind door het tafeltennistoernooi, won daarbij al zijn wedstrijden op indrukwekkende wijze en pakte een gouden medaille. Mentaal is Laurens ijzersterk en hij zit nog niet aan zijn plafond.

   

  • Rolstoelatleet Peter Genyn veroverde goud op de 100 meter en haalde een week later opnieuw goud op de 400 meter. Knappe prestatie van de dubbele Paralympische kampioen, want de 39-jarige rolstoelracer veroverde tegelijkertijd een Paralympisch record. Peter Genyn is tevens ook ambassadeur van het G-sportfonds en staat samen met Eveline Van Looveren in het boek ‘Sporthelden met een beperking’. Het boek portretteert 40 atleten met een handicap die vertellen waarom ze vol passie sporten ondanks hun handicap.

   

  • Boccia-speler Kenneth Verwimp moest in de kwalificatierondes de duimen leggen tegen een Koreaanse tegenspeler. Hij nam ook met het landenteam deel aan de boccia-competitie.

   

  • De 28-jarige Joyce Lefevre nam voor het eerst deel aan de Paralympics en kwam uit op de 100 en 400 meter rolstoelsprint. Ze kon haar droom om aan de Paralympische Spelen deel te nemen waarmaken nadat Rusland en de Russische atleten geschorst werden naar aanleiding van een dopingschandaal.

   

  • Ook ruiter Eveline Van Looveren begon in Rio met haar paard Exelent aan haar eerste deelname aan de Paralympische Spelen. Ze deed het uitstekend met een 17de plaats in de dressuur en een vijfde plaats met het Belgische team.

   

  Je kunt als journalist aanwezig zijn op de huldiging van de Paralympische atleten. Je bent op woensdag 26 oktober om 19.30 uur welkom in Campus PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen. We voorzien een fotomoment met alle atleten. Indien je graag aanwezig bent, dan vragen we je om je komst vooraf te bevestigen op het nummer 0486 20 27 87.

  Beleidsverantwoordelijke:
  Bruno Peeters, gedeputeerde bevoegd voor sport


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN  Een Vlaams-Nederlandse erfgoedjury selecteerde drie genomineerden voor de Prijs voor Geschiedenis en Volkskunde 2016 van de provincie Antwerpen. Het gaat om Liesbeth Eysermans, Paul Peeters en het duo Eliane Van den Ende en Ronny Van de Velde. De winnaar wordt bekendgemaakt op 26 oktober in het Letterenhuis. De pers is hier van harte op uitgenodigd.

  “De provinciale prijs voor Geschiedenis en Volkskunde gaat op zoek naar een vernieuwende en frisse aanpak binnen het erfgoedveld in onze provincie. De vierkoppige jury telt leden van Heemkunde Vlaanderen, Familiekunde Vlaanderen, ETWIE en de voormalige coördinator van het Nederlandse Landelijk Contactpunt voor Museumconsulenten. Zij nomineerden drie kanshebbers op basis van hun verdiensten op het vlak van erfgoed, geschiedenis en volkskunde” legt gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens uit.

  Liesbeth Eysermans, coördinator van M.Art (de artistieke poot van het Molse Jeugdhuis TYDEEH), wordt geprezen voor de ontwikkeling van twee grensoverschrijdende projecten: M.Art interpreteert Jakob Smits en Urbex Kempen. Roerend erfgoed en hedendaagse kunstpraktijken; onroerend erfgoed en fotografie; jeugdwerking en erfgoed: het zijn combinaties waar Liesbeth Eysermans en de jongeren van M.art inventief mee omgaan.

   

  Paul Peeters, auteur van De Werelden van K.C. Peeters (1903-1975), wijdde vele jaren aan het redigeren van het imposante dubbelvolume over het leven van zijn vader Karel C. Peeters, journalist, stadssecretaris, heemkundige, conservator en professor. Een duizendpoot die met zijn brede invloed en activiteiten impact had op de Universiteit Gent, op de stad Antwerpen en op de heem- en volkskunde in Vlaanderen, tot Bokrijk toe met de heropbouw van de afgebroken Antwerpse historische huizen in de “Oude Stad.”

   

  Het duo Eliane Van den Ende, schrijver – journalist, en Ronny Van de Velde, galeriehouder – uitgever – bibliofiel – verzamelaar, werkten de voorbije jaren aan een dubbelproject: de documentatie en geschiedenis na restauratie van de historische hoedenwinkel Rossaert in het Sint-Pauluskwartier te Antwerpen en het grootse boek De Rossaert & zijn passanten waarin de buurt in beeld en woord tot leven komt, een buurt die sinds de renaissance gefrequenteerd werd door heel wat artistieke lui van ver voorbij de Belgisch grenzen; Albrecht Dürer, Eugène Delacroix, Otto Dix …

  Diversiteit aan projecten

  Luk Lemmens is enthousiast: “Het is mooi dat de drie genomineerden heel verschillende benaderingen van geschiedenis belichamen. Er is een coördinator in Mol die met jongeren werkt, een advocaat-auteur die op eigen houtje archivalisch onderzoek doet en een tandem journalist-galeriehouder die de geschiedenis van een Antwerpse ‘pettenwinkel’ doet herrijzen, letterlijk dankzij een restauratie en figuurlijk met een lijvig boek. Het is een mooi bewijs dat erfgoed leeft in onze provincie. De winnaar wordt op 26 oktober bekroond in het Letterenhuis.”

  DE WINAARS ZIJN :ELIANE  VAN DEN ENDE EN RONNY VAN DE VELDE

  Muzikale omkadering: Britt Truyts, sopraan & Karen Peeters, harpist

                                                                

  Jury Prijs Geschiedenis & Volkskunde 2016 – Provincie Antwerpen:

  • Agnes Vugts, Agnes Vugts Erfgoedprojecten – Goirle – Nederland
  • Fons Dierickx, voorzitter Raad van Bestuur Heemkunde Vlaanderen – Mechelen
  • Tijl Vereenooghe, medewerker, ETWIE vzw – Mechelen
  • Marc Van Den Cloot, voorzitter Familiekunde Vlaanderen – Merksem
  • Luk Lemmens, gedeputeerde voor Erfgoed van de provincie Antwerpen (voorzitter)


  Winnaars van de voorbije edities:

  2015: Herman Sterckx, coördinator van het Wereld Oorlog Een-project ‘Kempense Klaprozen’

  2014: Luc Rombouts, beiaardier, voor zijn publicatie ‘Zingend brons. 500 jaar beiaardmuziek in de Lage Landen en de Nieuwe Wereld’  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps bericht

  Sporting A zet de Antwerpse paralympiérs in de bloemen

   

  Op dinsdag 25 oktober om 18 uur in het stadhuis, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen
  Antwerpen is fier op zijn topsportatleten. Daarom zet Sporting A na de succesvolle Antwerpse Olympiërs ook de Antwerpse paralympiërs in de bloemen. De vier Antwerpse Paralympics-atleten worden officieel gehuldigd op ’t Schoon Verdiep in aanwezigheid van schepen voor sport Ludo Van Campenhout, schepen voor sociale zaken Fons Duchateau en voorzitter van de stedelijke sportraad Frans Van Den Wyngaert.

  De 16-jarige Laurens Devos raasde als een wervelwind door het tafeltennistoernooi, won daarbij al zijn wedstrijden op indrukwekkende wijze en pakte een gouden medaille. Mentaal is Laurens ijzersterk en hij zit nog niet aan zijn plafond.

   

  • Rolstoelatleet Peter Genyn veroverde goud op de 100 meter en haalde een week later opnieuw goud op de 400 meter. Knappe prestatie van de dubbele Paralympische kampioen, want de 39-jarige rolstoelracer veroverde tegelijkertijd een Paralympisch record. Peter Genyn is tevens ook ambassadeur van het G-sportfonds en staat samen met Eveline Van Looveren in het boek ‘Sporthelden met een beperking’. Het boek portretteert 40 atleten met een handicap die vertellen waarom ze vol passie sporten ondanks hun handicap.

   

  • Boccia-speler Kenneth Verwimp moest in de kwalificatierondes de duimen leggen tegen een Koreaanse tegenspeler. Hij nam ook met het landenteam deel aan de boccia-competitie.

   

  • De 28-jarige Joyce Lefevre nam voor het eerst deel aan de Paralympics en kwam uit op de 100 en 400 meter rolstoelsprint. Ze kon haar droom om aan de Paralympische Spelen deel te nemen waarmaken nadat Rusland en de Russische atleten geschorst werden naar aanleiding van een dopingschandaal.

  .

   

  Programma

  • verwelkoming en inleiding door de voorzitter van de stedelijke sportraad, Frans Van den Wyngaert
  • gelegenheidstoespraak van schepen voor sport Ludo Van Campenhout
  • gelegenheidstoespraak van schepen voor sociale zaken Fons Duchateau
  • huldiging van de atleten
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Derde editie ‘Week van de G-sportfan!’ van start
  26 G-sportprojecten gaan tot 30 oktober op zoek naar G-sportfans én financiële steun

  De derde editie van de ‘Week van de G-sportfan!’ zet tot 30 oktober de schouders onder 26 G-sportprojecten. Deze projecten gaan tijdens een brede sensibiliserings- en crowdfundingscampagne van het G-sportfonds van de provincie Antwerpen op zoek naar financiële steun en naar zoveel mogelijk G-sportfans. Het G-sportfonds neemt het engagement op om elke verzamelde euro die de projecten verzamelen te verdubbelen om zo alle kansen te geven aan sporters met een handicap. Ook dit jaar spelen trouwens tal van topsportclubs uit de provincie Antwerpen een thuiswedstrijd ten voordele van G-sport om de campagne mee in de kijker te zetten.

  Tijdens de ‘Week van de G-sportfan!’ die loopt tot 30 oktober 2016 zet het G-sportfonds de spot op 26 unieke G-sportprojecten en verhalen van sporters met een handicap. Ze vertellen ons waarmee ze bezig zijn en ze krijgen de kans om G-sportfans én fondsen te werven voor hun project. Met het ingezamelde geld kunnen ze dan sportmaterialen aanschaffen voor hun G-sporters, hun sporters vervoeren van en naar trainingen of aanpassingen realiseren aan hun sportinfrastructuur. Op deze manier wil het G-sportfonds drempels wegnemen zodat sporters met een handicap alle kansen krijgen om in de beste omstandigheden te kunnen sporten.

   

  Volgende 26 G-sportprojecten nemen deel aan de ‘Week van de G-sportfan!’. Het gaat om instellingen, scholen uit het buitengewoon onderwijs, actoren uit de ouderenzorg, G-sportclubs en ook één individu. Een gedetailleerde beschrijving van elk project en de betreffende contactpersoon vind je in de bijlage.

   

  • BW Flegado (Ruisbroek)
  • De Markgrave (Antwerpen)
  • Autigone (Rijmenam)
  • DVC Sint-Jozef (Kalmthout)
  • MPI Zonnebos (Schilde)
  • Vzw Steunpunt De Mast (Kasterlee)
  • Leerexpert Peerdsbos (Brasschaat)
  • BSO Tongelsbos (Westerlo)
  • OCMW Balen – woon- en zorgcentrum ZC Ter Vest (Balen)
  • Ter Kempen (Meerhout)
  • Jef Vandorpe (Niel)
  • De Leukste Thuis (Brecht)
  • Ruitersclub Tallaerthof (Koningshooikt)
  • Antwerp Phantoms Deurne (Deurne)
  • KFC Grobbendonk (Grobbendonk)
  • TC De Dageraad (Beerse)
  • MV De Heidebloem (Kalmthout)
  • Sailability (Mol)
  • Vzw Marjan (Duffel)
  • Sporcrea Deurne (Deurne)
  • Forest Wheels vzw (Sint-Katelijne-Waver)
  • Scabazoe (Zoersel)
  • Wapper vzw (Hoboken)
  • 2gether on wheels (Brasschaat)
  • Psylosclub Klimop Passage (Geel)
  • Project Lenny (Antwerpen)

  Word G-sportfan en help de 26 deelnemende G-sportprojecten
  Elk van de 26 deelnemende G-sportprojecten is op zoek naar minstens 250 G-sportfans voor hun project. Door G-sportfan te worden van een project geef je aan dat je het project een warm hart toedraagt. G-sportfan word je eenvoudig door een gratis registratie via de website www.gsportfonds.be. Sinds de lancering van het G-sportfonds in maart 2014 mocht het fonds al meer dan 21.000 G-sportfans verwelkomen.

   

  G-sportfonds verdubbelt elke euro die je doneert aan de 26 G-sportprojecten
  De ‘Week van de G-sportfan!’ wil breed sensibiliseren en laten zien dat je ook met een handicap perfect kunt sporten. Bovendien kan iedereen G-sport een vrijblijvend financieel duwtje in de rug geven. Het G-sportfonds neemt daarbij het engagement op om elke gedoneerde euro te verdubbelen. Via de website www.gsportfonds.be ontdek je jouw favoriete project waaraan je een vrijblijvende gift kunt schenken. Je kiest zelf het bedrag en stort op het rekeningnummer van het G-sportfonds BE74 7360 1164 4007 met de vermelding van de naam van het project waarvoor je doneert.

   

  Topsportclubs spelen thuiswedstrijd ten voordele van G-sport
  De ‘Week van de G-sportfan!’ zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Tot 30 oktober staat alles in het teken van G-sport. Verschillende topsportclubs uit onze provincie grijpen de ‘Week van de G-sportfan!’ aan om G-sport onder de aandacht te brengen. Zo spelen ze een thuiswedstrijd volledig in het teken van G-sport. Hockeyclub Braxgata beet eerder deze maand op 9 oktober al de spits af van een mooie reeks topsportwedstrijden waar G-sport centraal staat. Ook afgelopen weekend zetten tal van topsportclubs en topsportwedstrijden hun deuren open voor G-sport waaronder KFCO Beerschot-Wilrijk, KVC Westerlo, Topvolley Callant Antwerpen en het ATP-tennistornooi ‘European Open’ met een wedstrijd rolstoeltennis. Volgende clubs doen alvast ook nog mee:

   

  Zaterdag 29 oktober:

  • Thuiswedstrijd van DHW Antwerpen vs DB Gent: 20.15 uur – Sporthal Sorghvliedt – Hoboken

   

  Zondag 30 oktober:

  • Thuiswedstrijd van Royal Antwerp FC vs Tubeke: 12.30 uur – Bosuil – Antwerpen
  • Thuiswedstrijd van BBC Gembo – Brussel: 14.30 uur – Luysbekelaar - Borgerhout

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Feesten, beleving, je goed voelen...

  We hebben voedsel altijd centraal gesteld als belangrijkste pijler van onze boerderij om op te bouwen, maar deze boerderij kan veel meer zijn dan enkel dat. Afgelopen zondag stonden we met de uitbaters van ons cafeetje 'de Boerderij van Lizette' dan ook zo fier als een gieter op de trouwbeurs 'I do, I do' om deze plek voor te stellen als droomlocatie voor al wie wil feesten al genietend van de natuur en de beesten (feesten@stadsboerderijantwerpen.be).

  Voor zij die algemeen geïnteresseerd zijn in de toekomst van de boerderij, hou alvast zondagnamiddag 10 december vrij!

  En dan niet te vergeten; inhoud grote pakketten:

  • wortelen van Seizoensmaak
  • aardpeer van Seizoensmaak
  • witte kool van de Wriemeling
  • savooi van de Voldoening 
  • knolselder van de Voldoening
  • prei van de Voldoening

  De tweewekelijkse pakketten bevatten paksoi van de Stadsboerderij, groene selder, spitskool van De Wriemeling, aardappelen, wortelen en aardpeer van Seizoensmaak en savooi van de Voldoening. 

  Inhoud kleine pakketten:

  • wortelen van Seizoensmaak
  • aardpeer van Seizoensmaak
  • savooi van de Voldoening
  • knolselder van de Voldoening
  • witte kool van Stadsboerderij (veld Wommelgem) 

  De kleine tweewekelijkse pakketten bevatten knolselder van ons eigen veld in Wommelgem, wortelen, aardappelen en aardpeer van Seizoensmaak en andijvie van de Wriemeling.

  Warme groet vanop de boerderij!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL

     

  DE UITSLAGEN PREMINIEMEN TORNOOI

  i

  Preminiemen

  83019  

  ZO 

  23-10-16  

  1700  

  8222  

  GS BEOBANK HOBOKEN

  KRAS ANTWERP A  

  2 - 1

      

  83020  

  ZO 

  23-10-16  

  1730  

  8222  

  PROOST LIER A

  JFC ANTWERPEN  

  8 - 0

      

  83021  

  ZO 

  23-10-16  

  1800  

  8222  

  GS BEOBANK HOBOKEN

  OT UNITED  

  2 - 0

      

  83022  

  ZO 

  23-10-16  

  1830  

  8222  

  JFC ANTWERPEN

  KRAS ANTWERP A  

  0 - 3

      

  83023  

  ZO 

  23-10-16  

  1900  

  8222  

  PROOST LIER A

  GS BEOBANK HOBOKEN  

  6 - 0

      

  83024  

  ZO 

  23-10-16  

  1930  

  8222  

  KRAS ANTWERP A

  OT UNITED  

  4 - 1

      

   FOTO4S VAN GS BEOBANK HOBOKEN--KRAD ANTWERPEN


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SASJA-ANTWERPEN

  Op 24 oktober 2016 16:16 schreef secretariaat (Sasja) <secretariaat@sasja-antwerpen.be>:
  Voor allen die onze club een warm hart toedragen en ons willen steunen in onze werking.
  Schrijf in voor een gezellige avond met heerlijke jumbo mosselen via dit mailadres. Vrienden en familie zijn uiteraard ook mee welkom.
  We hopen jullie massaal te mogen begroeten.

  Mosselfestijn  Beste sympathisanten,

  We blijven het herhalen, afwezigen hadden alweer ongelijk..
  Het begin van het verslag van afgelopen weekend..
  Belangrijke zege voor Sasja

  Sasja Antwerpen – Achilles Bocholt  33 - 30

  Twee oud gedienden en één jong talent lagen grotendeels aan de basis van die overwinning. Door de afwezigheid van de doelmannen Theyssens (kwetsuur) en Mendes (stage), kwam good old Robbie Mestdagh tussen de palen en die ontpopte zich zowaar, zonder veel training, tot één van de uitblinkers bij Sasja. Ook Kevin Jacobs (topscorer met tien doelpunten) speelde een beresterke partij en dat mag ook gezegd worden van Yme Bertels, tot dusver bezig  aan een sterk seizoen. Het waren nochtans aanvankelijk Nemanja Kostic en Quinten Colman die in de beginfase Sasja telkens op voorsprong brachten, maar Spooren en Valkenborgh zorgden steeds weer meteen voor de gelijkmaker. Bij 6-6 kwam Bertels dan voor het eerst op de proppen met twee treffers, maar telkens was er de reactie van de bezoekers. Dat leverde een 9-9 stand op na vijftien minuten spelen. Ook in het tweede kwartier hielden beide teams elkaar perfect in evenwicht. Jacobs en Colman aan de ene kant en Bartosz Kedziora en Kittel aan de andere kant zorgden tenslotte voor 15-15 bij de rust.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!