Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    20-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

     

     

     


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    16 | 11 | 2022

    Winnaars scholenveldloop vallen in de prijzen tijdens Prijsuitreiking ‘Scholenveldloop Zilvermeer’
    Al voor de 34ste keer werd dit najaar gestreden voor de overwinning tijdens de ‘Scholenveldloop’ op Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer.

    Dankzij de samenwerking van MOEV, de Molse Atletiekclub Vabco en het Zilvermeer team is de scholenveldloop al jaren een vaste afspraak in de agenda van heel wat scholen.

    De ‘Scholenveldloop Zilvermeer’ blijft erin slagen om een uitzonderlijk hoog aantal deelnemers te motiveren om zich tijdens een vrije woensdagnamiddag sportief in te zetten.

    Dit jaar mochten we namelijk opnieuw meer dan 2600 jeugdige lopers ontvangen.

    Leerlingen van de derde graad uit het secundair onderwijs hadden de mogelijkheid om deel te nemen aan de Survival Trophy, een initiatief van Sport Vlaanderen.

     

    Samen met hun klasgenoten daagden de lopertjes zichzelf uit. Hoewel er per categorie natuurlijk maar één winnaar kan zijn, is het prachtig dat zovele scholieren uit het secundair en het basisonderwijs hun kans hebben gewaagd tijdens deze scholencross.

     

    Ook de leerkrachten en de ouders die hebben meegelopen verdienen een speciale vermelding. Een moedige beslissing!

     

    Sporttrofeeën gaan onder meer naar GBS De Meikever uit Dessel met het hoogste percentage deelnemers, deelnemende leerkrachten en ouders. Basisschool Sint-Bernadette uit Deurne sleept de extra prijs in de wacht voor school met de verste afstand tot Mol. Campus Rozenberg uit Mol tekende in met het hoogst aantal deelnemers. Een nieuwe trofee gaat dit jaar naar Saigo Sterrenbos, met het hoogste aantal lopertjes uit het buitengewoon onderwijs.

     

    Zilvermeer beloont bovendien enkele deelnemende scholen met een korting bij reservatie van een schoolsportdag.

      

    De scholencross basisonderwijs en secundair onderwijs vormen jaarlijks samen met de Vabco stratenloop en Crosscup, het Zilvermeer Crossfestival.

    Proficiat allemaal!

     

    Prijsuitreiking Scholenveldloop Zilvermeer - Copyright: Provincie Antwerpen

    Mireille Colson, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen: “Zelfs al bestaat de loop al 34 jaar, uit de zetel komen en sporten of de natuur in trekken is een actuele boodschap, zeker voor onze jongeren in deze bizarre tijden. Van een succes gesproken.”

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

    Meer info:
    www.zilvermeer.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Mireille Colson, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Provincie Antwerpen

    17 | 11 | 2022

    Bijna half miljoen euro voor 5 nieuwe dorpspunten
    Provincie investeert in het dorpsleven van Achterbroek, Massenhoven, Gompel, Donk en Morkhoven

    De deputatie van de provincie Antwerpen zet het licht op groen voor de oprichting van 5 nieuwe dorpspunten in de provincie. Een dorpspunt voorziet in een aantal basisvoorzieningen die eerder om diverse redenen uit het dorp waren verdwenen. Dat kan zeer divers zijn: een plaats voor ontmoeting, dienstverlening vanuit de lokale overheid, een beperkt winkel- of zorgaanbod, enzovoort. Elk dorpspunt is uniek. Voor de opstart van dorpspunten in Achterbroek, Massenhoven, Morkhoven, Mol Gompel en Mol Donk trekt de provincie in totaal 492.350 euro uit.


    Inwoners van kleinere dorpen en gehuchten zien al enkele jaren hoe buurtwinkels en cafés wegtrekken, dat het postkantoor sluit, de bankautomaat verdwijnt, het zorgaanbod verkleint, enzovoort. Vanuit haar dorpenbeleid zoekt de provincie Antwerpen daarvoor duurzame oplossingen, samen met de inwoners en de lokale besturen.

     

    “Een van de remedies is de oprichting van een dorpspunt,” vertelt gedeputeerde voor Dorpen- en Plattelandsbeleid Kathleen Helsen. “Dat is een fysieke plaats in het dorp die voorziet in een aantal verdwenen basisvoorzieningen zoals bijvoorbeeld ontmoeting, een lokaal zorgaanbod of winkelgelegenheid voor verse producten. Het is een aanbod op maat, want elk dorp is anders.”

     

    Die diversiteit blijkt uit de 5 initiatieven die voor de opstart kunnen rekenen op financiële steun van het provinciebestuur.

    • Het dorpshuis in het voormalige klooster van Achterbroek (Kalmthout) wordt uitgebouwd tot een dynamische plek waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, waar vrijwilligers aan de slag gaan met nieuwe inwoners en initiatieven kunnen opstarten rond eenzaamheid, diversiteit of armoede. (98.000 euro)
    • Het gemeenschapshuis in de vroegere kerk van Mol Donk wordt nog meer een plaats van ontmoeting, met een korte-keten-aanbod en extra dienstverlening vanuit het gemeentebestuur voor de inwoners van het dorp. (96.200 euro)
    • In Mol Gompel zal het dorpsteam samen met de buurtbewoners de werking van De Groene Wij in en om het oude parochiecentrum verder uitbouwen. Een reeks laagdrempelige activiteiten, de verkoop van lokale producten en een inclusief aanbod op maat van de verenigingen maken er een bruisende plek van. (98.150 euro)
    • Het voormalige gemeentehuis in Massenhoven (bij Zandhoven) wordt herbestemd tot een dorpspunt waar een deel van de gemeentelijke dienstverlening aangeboden kan worden én waar het verenigingsleven weer een stek kan vinden, na de sluiting van het laatste dorpscafé enkele maanden geleden. (100.000 euro)
    • Het stadsbestuur van Herentals plant een mobiel dorpspunt, een buurtbus die als rijdend salon zal fungeren voor de inwoners van Morkhoven, met een ruim aanbod aan activiteiten waar ook de inwoners van Noorderwijk bij betrokken zullen worden. (100.000 euro)

     

    We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Aan al deze initiatieven is een participatietraject voorafgegaan om de noden van het dorp te leren kennen,” voegt gedeputeerde Helsen er nog aan toe. “We vragen ook een ernstig engagement van het gemeentebestuur én van de lokale bevolking. Ieder project moet bovendien een duurzaam businessplan voor meerdere jaren voorleggen. Zo weten we zeker dat dit half miljoen goed besteed zal zijn.”

     

    Eerder ondersteunde de provincie Antwerpen met plattelandsmiddelen al de opstart van dorpspunten in de pastorij van Olmen (Balen) en ’t Fortun in Groot-Vorst (Laakdal).

    Beleidsverantwoordelijke:
    Kathleen Helsen, cd&v, gedeputeerde voor Dorpen- en Plattelandsbeleid

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    De Schorre

    10 redenen om naar Putteke Winter in De Schorre te komen

    9 & 10 december 2022, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom


    Putteke Winter, dat is gezelligheid troef en entertainment gegarandeerd. Provinciaal Recreatiedomein De Schorre wordt nagenoeg onherkenbaar gemaakt en omgetoverd tot een waar lichtjesparadijs. Lichtinstallaties, vuurshows en performances wisselen elkaar af om jong en oud een fantastische tijd te bezorgen. Bewandel de paden door deze wonderlijke wereld en warm even op met een hapje en drankje aan een vuurkorf.De 21e editie van Putteke Winter gaat door op vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2022. Tickets koop je in voorverkoop, kinderen t.e.m. 3 jaar mogen gratis binnen. Meer info en tickets op www.puttekewinter.be.  

     

    De tickets vliegen de deur uit, maar voor de mensen die nog twijfelen hebben we 10 redenen op een rijtje gezet waarom je Putteke Winter dit jaar niet mag missen:

     

    1. Bewegen is gezond! Wandel jezelf warm langs licht, vuur, water, dans en muziek!
    2. Dit jaar is het hele parcours toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met een kinderwagen.Iedereen kan dus meegenieten.
    3. Een nieuwe editie, een nieuwe route! Kom jij mee verkennen?
    4. Iedereen beroemd, ook jij! In december heb jij opnieuw de kans om geïnterviewd te worden door 1 van de presentatoren van Radio Rivierenland.
    5. Trouwe bezoeker? Zelfs jij zal verbaasd zijn door spectaculaire nieuwe acts. Een grote monoliet straalt een baken van licht de lucht in, een handbellenconcert betovert het bos, een wrak vaart tussen de mist, maar waar is de kapitein?
    6. Onderweg kan je de vingertopjes even ontdooien aan een knetterend vuurtje met een democratisch geprijsd hapje en drankje in de hand. Santé!
    7. Heb jij kleine kindjes, jonger dan 4 jaar? Die krijgen natuurlijk gratis toegang!
    8. Geef maar toe, zowel jij als je hond zijn die dagelijkse wandelroute helemaal beu. Ook je trouwe viervoeter is dus helemaal welkom om ons lichtgevend parcours te verkennen.
    9. Voor het eerst rijdt een klein treintje over 100 meter spoor en vervoert het de allerkleinsten. Ouders kunnen stoom afblazen in het station.
    10. Bij onze nieuwe bezienswaardigheden zit een metershoge steekvlam die sporadisch De Schorre doet schitteren. Het special effects team van Divi-Divi creëerde een vlam die 30 meter de lucht in schiet. Slaag jij erin deze kolom van vuur op foto te vangen?

     

    Putteke Winter in De Schorre werkt dit jaar enkel met online tickets in voorverkoop. Je betaalt 10 euro per ticket (gratis t.e.m. 3 jaar) en er wordt dit jaar opnieuw gewerkt met tijdslots. Dit wil zeggen dat je start binnen een vooraf bepaald tijdsblok (dat je zelf kan aangeven bij de aankoop van je tickets) om de bezoekers te spreiden.

    De vuurperformers van Sacred Places verlichten je pad tijdens Putteke Winter 2022.

    Copyright: Dirk Sevenants

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    vrijdag 9 december 2022, van 18 uur tot 23 uur.  

    zaterdag 10 december 2022, van 17 uur tot 23 uur.

    Waar:
    Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom

    Deelnameprijs:
    Ticket enkel in voorverkoop € 10
    Kinderen tot en met 3 jaar gratis

     

    Website:
    www.puttekewinter.be


    Sociale media:
    #puttekewinter

    PERSINFO & BEELDMATERIAAL

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    De Schorre

    10 redenen om naar Putteke Winter in De Schorre te komen

    9 & 10 december 2022, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom


    Putteke Winter, dat is gezelligheid troef en entertainment gegarandeerd. Provinciaal Recreatiedomein De Schorre wordt nagenoeg onherkenbaar gemaakt en omgetoverd tot een waar lichtjesparadijs. Lichtinstallaties, vuurshows en performances wisselen elkaar af om jong en oud een fantastische tijd te bezorgen. Bewandel de paden door deze wonderlijke wereld en warm even op met een hapje en drankje aan een vuurkorf.De 21e editie van Putteke Winter gaat door op vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2022. Tickets koop je in voorverkoop, kinderen t.e.m. 3 jaar mogen gratis binnen. Meer info en tickets op www.puttekewinter.be.  

     

    De tickets vliegen de deur uit, maar voor de mensen die nog twijfelen hebben we 10 redenen op een rijtje gezet waarom je Putteke Winter dit jaar niet mag missen:

     

    1. Bewegen is gezond! Wandel jezelf warm langs licht, vuur, water, dans en muziek!
    2. Dit jaar is het hele parcours toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met een kinderwagen.Iedereen kan dus meegenieten.
    3. Een nieuwe editie, een nieuwe route! Kom jij mee verkennen?
    4. Iedereen beroemd, ook jij! In december heb jij opnieuw de kans om geïnterviewd te worden door 1 van de presentatoren van Radio Rivierenland.
    5. Trouwe bezoeker? Zelfs jij zal verbaasd zijn door spectaculaire nieuwe acts. Een grote monoliet straalt een baken van licht de lucht in, een handbellenconcert betovert het bos, een wrak vaart tussen de mist, maar waar is de kapitein?
    6. Onderweg kan je de vingertopjes even ontdooien aan een knetterend vuurtje met een democratisch geprijsd hapje en drankje in de hand. Santé!
    7. Heb jij kleine kindjes, jonger dan 4 jaar? Die krijgen natuurlijk gratis toegang!
    8. Geef maar toe, zowel jij als je hond zijn die dagelijkse wandelroute helemaal beu. Ook je trouwe viervoeter is dus helemaal welkom om ons lichtgevend parcours te verkennen.
    9. Voor het eerst rijdt een klein treintje over 100 meter spoor en vervoert het de allerkleinsten. Ouders kunnen stoom afblazen in het station.
    10. Bij onze nieuwe bezienswaardigheden zit een metershoge steekvlam die sporadisch De Schorre doet schitteren. Het special effects team van Divi-Divi creëerde een vlam die 30 meter de lucht in schiet. Slaag jij erin deze kolom van vuur op foto te vangen?

     

    Putteke Winter in De Schorre werkt dit jaar enkel met online tickets in voorverkoop. Je betaalt 10 euro per ticket (gratis t.e.m. 3 jaar) en er wordt dit jaar opnieuw gewerkt met tijdslots. Dit wil zeggen dat je start binnen een vooraf bepaald tijdsblok (dat je zelf kan aangeven bij de aankoop van je tickets) om de bezoekers te spreiden.

    De vuurperformers van Sacred Places verlichten je pad tijdens Putteke Winter 2022.

    Copyright: Dirk Sevenants

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    vrijdag 9 december 2022, van 18 uur tot 23 uur.  

    zaterdag 10 december 2022, van 17 uur tot 23 uur.

    Waar:
    Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom

    Deelnameprijs:
    Ticket enkel in voorverkoop € 10
    Kinderen tot en met 3 jaar gratis

     

    Website:
    www.puttekewinter.be


    Sociale media:
    #puttekewinter

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     


    Provincie Antwerpen

     

    18 | 11 | 2022

    PIVA-leerling finalist voor Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux
    Benjamin Bergs geselecteerd voor prestigieuze kookwedstrijd op Horeca Expo


    Benjamin Bergs van het 6de jaar Horecain PIVA is één van de 5 geselecteerde jonge chefs voor de prestigieuze kookwedstrijd Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux op maandag 21 november op Horeca Expo in Gent.


    Benjamin Bergs (Hemiksem) werd geselecteerd door een leesjury met o.a. Ferdy Debecker van Eyckerhof op basis van zijn recepten in het wedstrijdthema paling en calamares. De Benelux-wedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens - 20 jaar op rij 19,5/20 in de restaurantgids Gault&Millau. De wedstrijd vindt plaats op Horeca Expo in Gent, al 30 jaar de grootste beurs voor de Belgische horecasector en grootkeukens.

     

    Benjamin Bergs behaalde in april 2022 zilver op AEHT Cornet Trophy in Hasselt en vorige maand brons op de internationale AEHT-wedstrijd in Senigallia in Italië. Hij heeft het wedstrijdritme te pakken: “Bij de AEHT-wedstrijden in Hasselt en Italië werkte ik in team met mensen die ik niet kende en moesten we de menu bijna à la minute uitwerken. Deze wedstrijd is iets totaal anders. Nu zijn we goed voorbereid en hebben we enkele weken getraind op de perfecte uitvoering van mijn recept. Mijn commis Noah D’haemer en ik hebben een stappenplan. Alles wordt afgewogen en we weten de volgorde waarin we moeten werken. En dat is ook nodig, want ter plekke hebben we ook maar 3 uur om twee gerechten tot in de puntjes te presenteren voor Peter Goossens – de Godfather van België - en de andere chefs in de jury.”

     

    Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Onderwijs, wenst Benjamin alvast veel succes: “Het verheugt me dat er dit jaar alweer een leerling van PIVA geselecteerd is als finalist voor ‘Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’. Het geeft hem de kans om zijn inzet, discipline en de fierheid op zijn verworven vaardigheden en vakkennis te tonen. Het provinciaal onderwijs gelooft sterk in het uitdragen van deze attitudes. Benjamin is voor ons dan ook een gedroomde ambassadeur. Ik wens hem een unieke ervaring toe.”

    Stijn Jammaers, Benjamin Bergs en Noah D’haemer

     

    Ook Stijn Jammaers, technisch adviseur hotel, moedigt Benjamin aan: “Het recept is van Benjamin. Mijn rol als coach is om tips en tricks mee te geven voor het wedstrijdmoment: proeven, proeven, proeven tot je smaakpapillen ontploft zijn.”

     

    Noah D’haemer (Mortsel) van het 6de jaar ‘Horeca’ zal hem tijdens de competitie ondersteunen als commis. Noah haalde vorig jaar de selectie van het Junior National Culinary Team Belgium.

     

    De winnaar van deze wedstrijd wordt begeleid en mag in 2023 deelnemen aan de internationale finale ‘Jeunes Talents Escoffier’.

     

    PRAKTISCHE INFO

    Horeca Expo loopt van 20 tot 24 november in Flanders Expo Gent.

    De wedstrijd vindt plaats op maandag 21 november van 10.30u achteraan hal 8.


    Meer info: https://www.horecaexpo.be/nl/activity/jong-talent-trophee-auguste-escoffier-benelux/

     

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs
    .
    Dienst:

    Stijn Jammaers, Technisch adviseur hotel PIVA, 
    E stijn.jammaers@provincieantwerpen.be


    Heidi Wittevrongel, communicatie PIVA, 
    E heidi.wittevrongel@provincieantwerpen.be

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     



    Arboretum Kalmthout

    16 | 11 | 2022

    BERICHT ONDER EMBARGO tot 17/11/2022 (6.00 uur)

    Arboretum Kalmthout winnaar RHS Overseas Partner Garden of the Year
    Royal Horticultural Society nomineert haar mooiste partnertuinen wereldwijd

    Royal Horticultural Society (RHS) roept voor het tweede opeenvolgende jaar Arboretum Kalmthout uit tot RHS Partner Garden of the Year 2022. In de buitenlandse categorie kwam het provinciaal groendomein als finalist ‘Feel Good Garden’ uit de bus.

    Afgelopen zomer lanceerde de Royal Horticultural Society opnieuw een publiekswedstrijd voor haar Partner Gardens. Met meer dan tweehonderd zijn ze, in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten. Arboretum Kalmthout maakte deel uit van de shortlist van prestigieuze tuinen en domeinen in het buitenland, en mag nu – dankzij het publiek dat stemde - een jaar lang de titel RHS Partner Garden of the Year 2022 – Overseas Finalist uitdragen. Een gedenkplaat zal mooi naast die van 2021 aan de ingang van de tuin komen te hangen.

     De Britse Royal Horticultural Society omschrijft Arboretum Kalmthout als "one of the world’s most prestigious botanic collections and one of Europe’s most beautiful gardens."
      Copyright: © 2022 Arboretum Kalmthout

    Gekozen uit meer dan 200 tuinen

    Arboretum Kalmthout is al meer dan twintig jaar trotse Partner Garden van de Royal Horticultural Society, een van de meest invloedrijke Britse organisaties wanneer het gaat over tuinen en tuinieren. De RHS communiceert niet alleen grondig over tuinieren, het beheert ook vijf eigen tuinen in het Verenigd Koninkrijk (Harlow Carr, Wisley, Hyde Hall, Rosemoor en Bridgewater). Daarenboven werkt de organisatie samen met meer dan tweehonderd tuinen in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten onder de noemer RHS Partner Gardens.

     

    RHS-leden krijgen in de RHS Partner Gardens gratis toegang en genieten van vele andere voordelen, ook in Arboretum Kalmthout. Arboretum Kalmthout is de enige RHS Partner Garden in de Benelux, maar is in goed gezelschap tussen een 20-tal andere overzeese tuinen, zoals de Franse tuinen van Château de Villandry aan de Loire of Hanbury Jardin Botanique aan de Côte d’Azur, de prachtige tuinen van Isola Bella en Isola Madre in het Italiaanse Lago Maggiore, het paleispark Monserrate in Portugal of de tuin Babylonstoren in Zuid-Afrika.

    Feel Good

    “We zijn bijzonder opgetogen om deze trofee van Feel Good Partner Garden of the Year in 2022 opnieuw in de wacht te slepen”, reageert conservator-directeur Abraham Rammeloo opgetogen. “Het doet ons plezier te horen dat onze bezoekers zoveel positieve energie halen uit hun wandeling, of ze nu alleen of met vrienden en familie komen. En opnieuw namen zij de tijd om in deze wedstrijd voor Arboretum Kalmthout te stemmen. Het is een échte publiekserkenning dus, die daarom eens zo waardevol is.”

     

    Gedeputeerde Mireille Colson, bevoegd voor Recreatie- en Groendomeinen en voorzitter van Arboretum Kalmthout, bevestigt deze vaststelling: “Positief dat mensen in hun vrije tijd ook na corona bewust voor onze groendomeinen kiezen. Dat uitgerekend het Arboretum in de Britse prijzen valt, is niet verwonderlijk. Dit hoogstandje van horticultuur blijft bezoekers verbazen in elk seizoen.

    We hebben trouwens opnieuw een recordjaar aan bezoekers in het vooruitzicht, op dit moment al 71.000 personen. En na deze prestigieuze prijs kunnen we alleen maar meer geïnteresseerden verwachten.”

     

    Een warme ontmoetingsplek

     

    “Ook in 2022 merkten wij dat bezoekers een wandeling in de tuin waardeerden”, gaat Abraham Rammeloo verder. “Tijdens de coronacrisis was Arboretum Kalmthout één van de weinige plekken waar individuen, gezinnen en families in een moeilijke periode elkaar toch op een veilige en ontspannen manier konden weerzien. En dat gevoel, en het (her)ontdekken van onze unieke arboretumtuin, is vele bezoekers bijgebleven. Zo kunnen kinderen zich in de schoolvakanties uitleven met speurtochten. Met de volgende winterspeurtocht ‘Op stap met kabouters’ hopen we opnieuw vele families aan te trekken en een warme ontmoetingsplek te zijn tijdens het eindejaar. Arboretum Kalmthout is het jaar rond open, elke dag van 10 tot 17 uur, met uitzondering van kerstdag en Nieuwjaar. Ook internationale bezoekers zijn meer dan welkom in onze 13,5 hectare tuin, waarin meer dan 11.000 verschillende plantensoorten van over de hele wereld te ontdekken zijn. We hopen –nu mensen opnieuw meer reizen- dat deze internationale erkenning een positief effect zal hebben op onze buitenlandse bezoekerscijfers.”

     

    Bezoekers over Arboretum Kalmthout

     

    “There are no footpaths. You can stroll and wander in the garden anywhere you like. Every time your view is different from last time. Even if you have visited the garden a lot of times. You notice the colour of a leaf, a flower which came out of its bud, the bark of a tree you didn’t noticed before. New wonders every time.”

     

    “This summer I visited it for the first time, and it is amazing... all the beautiful trees, butterflies, flowers, friendly people, relaxed atmosphere over there, a place where I, as a woman, can go alone with my camera and make pictures all day... safely… and that means all to me...”

     

    “I have visited the arboretum for the first time. It wasn’t what I expected. It was so much more! It is a very beautiful place. You can wander throughout the park and see so many trees and plants. The arboretum took my mind of things and I was totally relaxed. I have much respect and admiration for the team of the arboretum Kalmthout. That is why the Arboretum Kalmthout must become feel good garden of the year 2022!!!!!!!”

     Met het organiseren van speurtochten wil Arboretum Kalmthout gezinnen en families stimuleren om een frisse neus te halen in de arboretumtuin, waar zij energie kunnen putten én tegelijk tot rust kunnen komen.
      Copyright: © 2022 Arboretum Kalmthout

     Bij de prijsuitreiking van RHS Partner Garden of the Year 2021 hoorde ook een fotoreportage over Arboretum Kalmthout door Frederik Vercruysse. Hij maakte dit prachtige beeld van een Japanse esdoorn in herfstkleur.
      Copyright: © 2022 RHS Frederik Vercruysse

    Winnaars RHS Partner Garden of the Year 2022

    Algemene winnaar

    Nant y Bedd, Monmouthshire in Wales

     

    Finalisten per regio

    Dunvegan Castle and Gardens- Scotland

    Lullingstone Castle and The World Garden, South East and Channel Islands

    Holehird Gardens, North and Northern Ireland

    Fullers Mill Garden – Midlands and East-Anglia 

    Arboretum Kalmthout  - Overseas


    Bekendmaking finalisten RHS Partner Garden of the Year 2022

    https://www.rhs.org.uk/gardens/partner-gardens

     

    Een lijst van alle RHS Partner Gardens vind je hier:

    https://www.rhs.org.uk/gardens/partner-gardens/Find-a-Partner-Garden

     

    Foto’s, RHS persartikel en getuigenissen over de winnende RHS partnertuinen:

    download je bestanden tot en met 23/11/2022 (WeTransfer)

    PRAKTISCHE INFO

    Contact- & bezoekadres
    Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
    T +32 (0)3 666 67 41
    E info@arboretumkalmthout.be

    Toegangsprijzen tuin
    volwassenen € 7, senioren € 6, studenten € 5
    jaarkaart- en museumpashouders, RHS-leden en kinderen -12 jaar gratis


    Plantencentrum, cadeau- & boekenshop en cafetaria
    Het plantencentrum, de cadeau- & boekenshop en de cafetaria zijn elke dag open van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen (uitgezonderd 25 december en 1 januari).

     

    Kijk op de website voor een volledig overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen.

     

    Website
    www.arboretumkalmthout.be

    www.hetarboretumgroeit.be


    Social media
    www.facebook.com/arboretumkalmthout
    twitter.com/arboretumkalmt

    www.instagram.com/arboretumkalmthout

    #arboretumkalmthout

    Bereikbaarheid
    Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.
    De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein. Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout. Meer informatie bereikbaarheid op de website.










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     


    Provincie Antwerpen

    16 | 11 | 2022

    Grote stijging aantal cursisten volwassenenonderwijs
    Levenslang leren zit terug in de lift, coronadip is (bijna) volledig verteerd.  www.cvovitant.be

    4.533 cursisten startten met een opleiding bij CVO Vitant, het volwassenenonderwijs van de provincie Antwerpen. Dit is maar liefst een stijging van 7% inschrijvingen tegenover het eerste semester van vorig schooljaar.  “De coronacrisis zorgde de voorbije twee jaar voor een dip, maar het enthousiasme is nu helemaal terug,” vertelt gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor het Provinciaal Onderwijs Antwerpen. “Daarenboven pikken we ook heel wat jongeren op die via het volwassenenonderwijs hun diploma willen behalen. Op onze campus Nederlands Tweede taal zijn dan weer extraklassen gecreëerd om Oekraïners wegwijs te maken. Bij de voedingsopleidingen is er eindelijk terug een stijging van cursisten Slagerij met een opmerkelijke stijging van 40% tegenover het vorige semester.” De komende weken zijn er openlesavonden en infomomenten voor de opstart van de tweede semester in februari.

    CVO Vitant, het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs telt vijf campussen in Antwerpen, Berchem, Hoboken en Kapellen. Er zijn zowel dag- als avondmodules en de sterkte zit vooral in het op maat gemaakte traject van cursisten. Opleidingen kunnen ofwel intensief op een korte termijn ofwel op eigen tempo over een langere periode gevolgd worden. Cursisten kunnen starten in september of in februari.

    Horeca terug in de lift, Slagerij-cursisten stijgen met 40%

    Bij CVO Vitant campus PIVA stegen de inschrijvingscijfers met 5%. De Bakkerij-opleidingen en de nieuwe opleiding Sommelier waren eind juni al volzet. Alhoewel Horeca tijdens de coronamaatregelen veel te verduren kreeg, zijn deze modules terug in stijgende lijn. Met een volle klas van het intensieve éénjarig traject kok/kelner zal eind dit schooljaar CVO Vitant weer volwaardige koks afleveren. Coördinator Bonnie Peeters: “In het éénjarig traject volgen de cursisten overdag les van maandag tot en met vrijdag, dat is pittig maar de afgestudeerden zijn gegeerd op de arbeidsmarkt.  Dit schooljaar zorgen onze Slagerij-opleidingen voor de verrassing. Vorig schooljaar rondden we af met 55 inschrijvingen, nu hebben we er 78. Dat is een stijging van 40%. Hier zorgde de samenwerking met de Antwerpse Beenhouwersbond en slagerijen voor de omkeer van de steeds dalende cijfers.”.

    Cursist Slager distributie - Copyright: CVO Vitant

    Steeds meer jongeren halen ASO-diploma in het volwassenenonderwijs

    Op campus Maalboot in Hoboken richt de provincie zich vooral op tweedekansonderwijs. Vanaf 18 jaar kan je daar in het volwassenenonderwijs een diploma secundair onderwijs behalen.  “In onze regio verlaat 1 op 5 jongeren de schoolbanken zonder diploma”, vertelt gedeputeerde Luk Lemmens. “In het volwassenenonderwijs bieden wij hen een tweede kans. Opvallend is het aantal cursisten die gaan voor een ASO-diploma en dus verder mikken op hoger onderwijs. Ook de beroepsgerichte opleidingen doen het goed zoals Transport- en logistiek medewerker. De modeopleidingen verhuisden dit schooljaar van campus PIVA naar campus Maalboot zodat de we nog beter de combinatie kunnen maken met het behalen van een diploma.”

    Op 7 en 22 december organiseert CVO Vitant opnieuw infosessies rond het behalen van je diploma in het volwassenenonderwijs.

    Samenwerking met de sector voor technische profielen in Kapellen, Stabroek en Brasschaat

    Campus de Masten in Kapellen focust op technische opleidingen waaronder elektromecanicien en PLC-technieker. In samenwerking met ACTA in Brasschaat richt CVO Vitant het META-project in om onderhoudstechnici op te leiden. Twee opleidingen leiden cursisten op tot ook procesoperators chemie op: het traject 1825 i.s.m. ACTA en SIRA te PITO Stabroek. In totaal goed voor meer dan 100 cursisten. 

     

    Gedeputeerde Luk Lemmens: “Hier richten we ons op volwassenen tussen 18 en 25 jaar die in de chemie willen werken. Deze opleiding bestaat uit 35% les en 65% bedrijfspraktijk gedurende 1 schooljaar. We werken nu een voortraject uit met opstart in maart en waarbij jongeren kunnen proeven van verschillende technische opleidingen om dan in september een gerichte keuze te kunnen maken.”

    Extra klassen Nederlands Tweede Taal (NT2) voor Oekraïners

    Sinds de fusie in 2018 heeft het provinciaal volwassenenonderwijs ook een campus NT2. Maar liefst 159 modules Nederlands Tweede Taal zijn gevuld met 1464 cursisten. “We juichen de vraag naar Nederlandse taallessen alleen maar toe. Ook voor de opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne is de taal belangrijk om zinvol te kunnen deelnemen aan onze samenleving. Vanuit Atlas kregen we de vraag om extra klassen in te richten. Momenteel investeren we in een nieuwe campus voor NT2. Hiervoor wordt het Lozanagebouw, vlakbij het provinciehuis, verbouwd naar klaslokalen”, aldus gedeputeerde Lemmens. De provincie zoekt geregeld leerkrachten Nederlands, ook zij-instromers zijn hiervoor welkom.

    Online lessen Hebreeuws en Nederlands

    Naar aanleiding van de coronacrisis werd er volop geëxperimenteerd met online les. Voor al minstens twee richtingen blijft de provincie dit aanbieden. “Op Zurenborg hebben we onze campus die Hebreeuws geeft zowel op secundair als volwassenenonderwijs. Via online lessen bereiken we cursisten uit het Brusselse en uit Nederland. Voor Nederlands tweede taal zien we dan weer de nood aan de combinatie werk/studeren. Sinds vorig schooljaar bieden we daarom de module gecombineerd onderwijs NT2 aan, waarbij cursisten 85% online les volgen”, aldus Ann Cleemput, directeur CVO Vitant.

    Jongeren die hun diploma halen via het volwassenenonderwijs - Copyright: CVO Vitant

    Inschrijvingen semester 2 – februari tot juni

    Omdat CVO Vitant werkt met modules per semester kan je ook starten met je opleiding in februari. In het najaar organiseert CVO Vitant daarom infosessie en openlesavonden. Zo kan je op 22 en 24 november ‘s avonds de lessen op campus PIVA bezoeken en in december deelnemen aan de infoavonden rond diploma of een infosessie rond de VDAB-trajecten Slager-distributie en Hulpkok. Meer info op www.cvovitant.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs

    Meer info over het provinciaal volwassenenonderwijs: www.cvovitant.be








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Provincie Antwerpen

    15 | 11 | 2022

    De Warmste Kempen
    Samen tegen kansarmoede: schenk een… vakantie!

    Een originele gift waarmee je een kansarm gezin tweemaal helpt?

    Koop en doneer een stukje vakantie op de webshop van ‘De Warmste Kempen’.

    Je verwent een kansarme met een welverdiende vakantie én steunt het fonds van De Warmste Week 2022.

    Een gezamenlijke actie van Toerisme Provincie Antwerpen en Kempense vakantiemakers binnen het project ‘Drempelvrij Toerisme’.

    Dagje pretpark voor de kinderen of wellnessweekend met je liefste?

    Niet voor iedereen vanzelfsprekend: 20% van de Vlamingen kan zich geen jaarlijkse vakantie veroorloven. Terwijl vrije tijd en ontspanning toch een basisrecht vormen.

    Een onderbelicht facet van kansarmoede, het jaarthema van De Warmste Week.

    Daarom zet Toerisme Provincie Antwerpen ‘De Warmste Kempen: iedereen verdient vakantie’ op. De actie past naadloos binnen haar project ‘Drempelvrij Toerisme 2020-2025’, een reeks uiteenlopende initiatieven om de vakantieparticipatie te verhogen.

    Copyright: Toerisme Provincie Antwerpen

    Dubbele donatie

    De oproep van Toerisme Provincie Antwerpen wekt veel enthousiasme op.

    Tientallen toeristische diensten en uitbaters van logies, attracties, restaurants en cafés - alle actief in de Kempen - doneren gratis producten of belevingen.

    De vakantielijst op www.kempen.be/dewarmstekempen groeit nog elke dag.

    De webshop blijft online tot 24 december.

    Bijzonder is dat je het gekochte artikel meteen weer weggeeft aan een kansarm gezin of persoon. Lokale doelgroepenorganisaties overhandigen hen binnenkort de cadeaus.

    Ten slotte verdubbelt Toerisme Provincie Antwerpen het totale ingezamelde bedrag. Die som gaat integraal naar het fonds van De Warmste Week 2022.

    Alpacawandeling of kampeerweekend?

    Van lekkere traktaties tot (ont)spannende overnachtingen: de webshop bevat alles wat een vakantie in de Kempen zo plezant maakt.

    Met uiteraard tickets voor topattracties als De Lilse Bergen, Hidrodoe, Tabloo of Keiheuvel. Plus verrassende uitjes waaronder een meet & greet met alpaca’s, een ritje in een eTuktuk of een rondleiding op een saffraanboerderij. De overnachtingen klinken - typisch Kempen - avontuurlijk: van kampeerhut tot luxetipi.

    De vakantielijst bevat items in elke prijscategorie. Want ook een ijsje met discobollen en een navulbare waterfles horen bij je wandeling in de Kempen.

    Gedeputeerde voor Toerisme Mireille Colson: “Je kiest niet alleen wat je schenkt maar ook aan wie. Kansarmoede heeft vele gezichten. Help je graag een alleenstaande mama of steun je liever een familie met zware medische kosten? Bij De Warmste Kempen beslis je zelf wie je blij maakt. Trakteer een kansarm gezin op fijne vakantiemomenten in de Kempen. Inclusief de bijbehorende onvergetelijke herinneringen!”

    PRAKTISCHE INFO

    Hoe werkt de actie?

    1/ Surf naar de vakantielijst op www.kempen.be/dewarmstekempen.

    2/ Kies het voorbeeldgezin dat je graag ondersteunt.

    3/ Selecteer en schenk je cadeau.

    4/ Deel je gulle gift op sociale media zodat je je netwerk inspireert.

     

    Het aanbod op de webshop varieert voortdurend.

    ‘De Warmste Kempen: iedereen verdient vakantie’ loopt tot 24 december.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Mireille Colson, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Toerisme








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suske en Wiske Museum

     


    Reminder Agendatip
    Provincie Antwerpen

    Suske en Wiske Museum

    Suske en Wiske Museumviert 25 jaar!
    Op zaterdag 26 november van 13:30 tot 18 uur, Kalmthout

    Hoera! Eind november bestaat het Suske en Wiske Museum maar liefst 25 jaar! Kom met jouw familie samen met ons dit jubileum beleven op zaterdag 26 november. We vieren feest in het museum met een marktje, een expositie en allerlei animatie. Zo kan je luisteren naar een rasechte verhalenvertelster, een gekke karikatuur van jezelf laten tekenen of leuke verjaardagspelletjes spelen. In plaats van de striptoer kan je in de kamers van het museum zien hoe de voormalige villa van Willy Vandersteen er vroeger uitzag. Doe je liever mee in ons atelier waar je je creatief kan uitleven? Of wil je je favoriete album laten signeren door tekenaar Peter Van Gucht? Dat kan allemaal! Vier met ons mee op zaterdag 26 november: het feest start om 13.30 uur met doorlopend animatie en eindigt om 17.30 uur met een mysterieuze afsluiter!

    Alle strippersonages vieren mee!

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Zaterdag 26/11/2022, van 13.30 tot 18 uur

    Waar:
    Suske en Wiske Museum, Beauvoislaan 98, Kalmthout

    Deelnameprijs:
    gratis

    Website:
    https://www.suskeenwiskemuseum.be/event/25-jaar-suske-en-wiske-museum/

    Social media:
    https://www.facebook.com/SuskeWiskeMuseum






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!