NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Ringland
 • GEITENTROFEE 2018
 • Hoboken nieuws
 • PROVINCIE ANTWERPEN NIEUWS
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  30-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HANDBAL

  Opdracht volbracht !

  Sasja Antwerpen HC  -  ESTU Tournai   29 - 20

  Opdracht volbracht. Sasja speelt ook volgend seizoen mee in de Beneleague. In de laatste en alles beslissende match van playoff 2, won het oververdiend en met ruim verschil van Estu Tournai. De Hobokenaars speelden, misschien met uitzondering van de Bekerfinale, hun beste wedstrijd van de laatste maanden. Een mooie prestatie van gans de ploeg, waarin ook drie duidelijke uitblinkers: naast doelman Theyssens waren Yme Bertels (11) en Bert Bisschop (6) samen goed voor 17 doelpunten.

  Een volle tribune, met ook een honderdtal supporters van Tournai, zorgde al van bij aanvang van de partij voor de nodige sfeer. Trommels, toeters en bellen, het was er allemaal en iedereen op en naast het veld was zich bewust van het belang van deze wedstrijd. Sasja vocht voor het behoud in de Beneleague en Tournai wilde graag voor het eerst naar de hoogste reeks. Theyssens stopte de drie eerste aanvallen van Tournai en zo kwam Sasja vrij snel 2-0 voor. De bezoekers hesen zich langs Rosier wel terug op gelijke hoogte tot 3-3, maar dan bleek Sasja beter de zenuwen onder controle te houden. De Henegouwers wierpen zich te pletter op doelman Theyssens en Yme Bertels, Bert Bisschop en Quinten Colman brachten Sasja van 5-3  naar een 11-4 voorsprong na twintig minuten spelen. Tournai herpakte zich enigszins en kwam terug tot 13-8. Bertels en Bisschop bleven echter precies afwerken, zodat bij 16-9 kon gerust worden.
  Beide ploegen begonnen bijzonder nerveus aan de tweede helft, wat leidde tot heel wat gemiste kansen aan beide kanten. Hierdoor vielen er slechts drie doelpunten te noteren tijdens de eerste tien minuten na de pauze. Bij een stand van 18-10 schakelden de bezoekers over op een dubbele mandekking in verdediging, wat hen tweemaal balbezit opleverde en Tournai begon aan een kleine remonte. Die reikte echter niet verder dan 19-13 en Stijn Gijs zorgde tien minuten voor tijd voor een tienpunten kloof (23-13). Er volgde opnieuw een korte opflakkering bij de bezoekers die het verschil verkleinden tot 23-17, maar Sasja weerstond de druk. Rola en Jacobs scoorden tegen en Hans Lamberigts nam in de slotfase alle twijfel weg.
  Het behoud in de Beneleague heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk kon er dan toch nog een klein feestje gebouwd worden.

  Sasja 2 won daarvoor ook de belangrijke match voor het behoud tegen Union Beynoise, dus mogen we zonder meer spreken van een geslaagde zaterdagavond.

  20.15 staan onze jongens klaar voor de laatste en meest belangrijke wedstrijd van PO2.
  In Hoboken moeten ze het geweten hebben.
  Tot straks! 

  Wat zijn we apetrots op onze jongens!!
  Een prachtprestatie vanaf de eerste minuut tot de laatste.
  Sasja nam meteen voorsprong en heeft die niet meer uit handen gegeven. Er werd stevig verdedigd, snel gespeeld en gescoord.
  Doornik had deze keer geen antwoord op spel van onze ploeg.
   De sporthal barstte bijna uit zijn voegen. Hoboken moet diut gehoor hebben.
  Dus ook ne dikke merci aan jullie allemaal. De sfeer zat er helemaal in.
  En ik kan nu echt wel zeggen wie dit niet heeft meegemaakt heeft echt het beste gemist!
  Ook onze tweede ploeg kon gisteren winnen van Beyne. En door de winst van Sint Truiden tegen Amay zijn we hier ook zeker van het behoud in tweede nationale
  Dubbele winst dus gisteren. Het feestje kon niet meer kapot.
  Volgende zaterdag 6 mei  speelt onze tweede ploeg zijn laatste wedstrijd en worden ook onze miniemen en welpen gevierd die ook dit seizoen kampioen speelden.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  HOBOKEN PROEFT

  DE BIERPRALINE

   

   

  Zou men kunnen zeggen naar analogie met ‘Antwerpen proeft…’

   

  Mààr in Hoboken kan je  ‘BIERPRALINES’ proeven bij ABABBEL in de Kapelstraat 22 (donderdag gesloten)

   

  ‘Hoe ik op het idee kwam ?’ zegt ons Daisy Daems van Ababbel…

  ‘Toevallig kwam hier een vertegenwoordiger over de vloer die ‘onze’ flesjes bier zag staan – en die beweerde

  dat hij  met Nello’s Blond  en met Patraschebier lekkere ‘bier-pralines’ kon maken.

   

  Na enkele maanden uitproberen was het resultaat positief --- zelfs Tony (de bierbrouwer)- was heel enthousiast nadat hij de pralines

  geproefd had.

   

  ‘Waar wij begonnen zijn met één flesje zijn we nu zover dat wij de lekkere chocolade ‘vermengen’ met een bak van het bier…

  Maar de rest van het procedé is en blijft een te bewaren geheim door de chocolatier…

   

  Gezondheid

   

  En ga ze proeven en kopen bij ABABBEL!  

   

   

   

   

  Foto’s :Georges Peeters

  Tekst : Leo Spaey


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  Gouverneur Cathy Berx en deputatie ontvangen Puurse asperges uit volle grond
  Donderdag 27 april, 11 uur, restaurant Hof van Leysen, Provinciaal Instituut PIVA, Antwerpen

  De Grootmeesters van het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges overhandigen de eerste Vlaamse, witte asperges aan gouverneur Cathy Berx, aan de gedeputeerden en aan provinciegriffier Danny Toelen. De gouverneur, de provinciegriffier en gedeputeerden Luk Lemmens, Ludwig Caluwé, Inga Verhaert, Bruno Peeters, Peter Bellens en Rik Röttger verheugen zich al op dit gezonde geschenk.

  De Grootmeesters van het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges, de heren Louis Cools, Ludo Ivens en Ludo Daelemans, dragen speciaal voor deze bijzondere gelegenheid hun traditionele klederdracht.

  De Puurse schepen van evenementen Hilde Van der Poorten, ereschepen Harry Beuckelaers en het afdelingshoofd vrije tijd en samenleven van de gemeente Puurs Pieter Van Keymeulen wonen de ceremonie bij.

  Het is al langer geweten dat Puurs de bakermat is van de Vlaamse, witte asperges. Op dit persmoment krijgt deze edele groente de aandacht die ze verdient. www.aspergefestival.be

   

  Op zondag 30 april wordt gouverneur Cathy Berx om 16.30 uur tijdens het Aspergefestival geridderd in het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges. Na de riddering op het Dorpshart krijgen alle ridders een nie

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN NIEUWS

  ‘NELLO DROOMT’ VAN EEN MUSICAL De hond van Vlaanderen brengt voor een zesde editie 500 leerlingen op de been

  Hoboken, april 2017 Dat Nello en Patrasche een revival meemaken wordt in Hoboken erg toegejuigt, want ook in het zuiderdistrict leeft de geschiedenis van de jongen en zijn hond. Op 26 april wordt het verhaal voor de zesde keer gezongen door een zaal vol kinderen. 514 Hobokense leerlingen uit het derde leerjaar zingen die woensdagochtend in Extra Time de pannen van het dak in Nello’s musical. Dit op de tonen van de liedjes van, en begeleid door, Hobokenaar Theo Verschueren.

  Nello en Patrasche zijn op veroveringstocht. Nog niet zo lang geleden leefden de jongen en zijn hond enkel nog in de hoofden van de oudere Hobokenaars en een schare Japanse toeristen. Stilaan veroveren Nello en Patrasche nu opnieuw de harten van kinderen en volwassenen in Hoboken, Antwerpen en ver daarbuiten.

  Het verhaal van Nello en Patrasche is een oud verhaal. Anno 2017 zouden crowdfunding en de alomtegenwoordige social media de jongen en zijn hond niet aan hun lot over laten. Aan het einde van de negentiende eeuw waren de twee echter alleen in een harde, koude wereld. Maar armoede, hoop en (h)echte vriendschap zijn van alle tijden. Figuranten als Rubens en de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwkathedraal spelen belangrijke bijrollen die het verhaal een universele toets te geven.

  Hobokenaar Theo Verschueren wilde Nello en Patrasche doen herleven. Hij betreurde het feit dat de kinderen van Hoboken hun bekende dorpsgenoten uit het oog waren verloren; dat een duo dat Hoboken vroeger op de kaart zette, stilaan zijn rug keerde naar het zuiderdistrict.

  Het schrijven van de muziek begon voor Theo –die dit jaar 80 kaarsjes uitblaast- als vingeroefening, maar al snel merkte hij dat er een groot draagvlak was voor een revival van Nello en zijn hond. Hij sprak de scholen van Hoboken aan en ontdekte veel enthousiasme en een grote bereidwilligheid om deel te nemen aan een initieel klein project. En zo ontstond de Musical, met een eerste editie in 2012.

  Sindsdien werd het enthousiame alleen maar groter en sloten meer en meer basisscholen zich aan bij het project. Nello’s Team vormde zich rond Theo Verschueren en draagt bij aan de praktische omkadering van het project. Ook het district zet mee zijn schouders onder ‘Nello droomt’.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  Provincie en unief nemen erfgoed onder handen
  Studenten UAntwerpen tonen restauraties tijdens Erfgoeddag op zondag 23 april

  De provincie Antwerpen en de Universiteit Antwerpen sluiten een samenwerkingsakkoord om waardevolle historische stukken uit de provinciale collecties te restaureren. Tijdens de Erfgoeddag op zondag 23 april kan iedereen een kijkje komen nemen in de ateliers van de universiteit. Vandaag brachten Luk Lemmens, Herman Van Goethem en faculteitsdecaan Alex Vanneste een bezoek aan de ateliers van conservatie-restauratie in de Blindestraat. Ze bewonderden er onder meer twee prachtige 18de eeuwse hoekkasten met veduten.

  Het Antwerpse provinciebestuur beheert naast een boeiende kunstcollectie ook een divers historisch patrimonium van meubels, decoratiestukken, verlichtingsarmaturen en dergelijke. “De voorbije jaren werd deze organisch gegroeide collectie grondig onder de loep genomen en werd voor de meest waardevolle stukken een gepaste bestemming gezocht”, zegt gedeputeerde Luk Lemmens, onder meer bevoegd voor cultuur.

  Unieke stukken

  “Zo proberen we verschillende stukken uit onze depots te halen en een nieuw leven te geven, na een grondige behandeling weliswaar. De oudste stukken dateren uit het begin van de 19de eeuw. Het is dus niet onlogisch dat een restauratie zich hier en daar opdringt. We werken hiervoor al langer samen met UAntwerpen. De studenten krijgen de kans om unieke stukken onder handen te nemen en ons erfgoed krijgt een grondige opknapbeurt, een echte win-win dus.” besluit Luk Lemmens.

  Voor die restauratie-activiteiten sloot de provincie Antwerpen recent een samenwerkingsakkoord af  met de Universiteit Antwerpen. “De studenten van onze opleiding conservatie-restauratie nemen de restauratie van enkele historische stukken voor hun rekening”, vertelt rector Herman Van Goethem. “Onder meer voorwerpen uit het Provinciaal ModeMuseum, het Fotomuseum en het nieuwe diamantmuseum DIVA zullen door de studenten bestudeerd, gerestaureerd en gevaloriseerd worden.”

  Bezoek aan ateliers

  Vrijdag brachten Luk Lemmens, Herman Van Goethem en faculteitsdecaan Alex Vanneste een bezoek aan de ateliers van conservatie-restauratie in de Blindestraat. Ze bewonderden er onder meer twee prachtige 18de eeuwse hoekkasten met veduten.

  Tijdens de Erfgoeddag (dit jaar in het teken van ‘zorg’) op zondag 23 april kan iedereen een kijkje komen nemen op de Universiteit Antwerpen om de waardevolle stukken en het harde werk van de studenten te bewonderen.

  Zeker de moeite waard, aldus decaan Alex Vanneste. “Wij leren onze studenten omgaan met de zorg voor diverse vormen van erfgoed: van gebouwen tot schilderijen, van tradities tot gebroken vazen. Zondag leiden we alle geïnteresseerden rond in de boeiende wereld van de erfgoedzorg en haar sociale context.”

  Erfgoeddag:

  Zondag 23 april, van 10 tot 16 uur
  Conservatie-restauratie opent deuren tijdens Erfgoeddag 2017

  Locatie: Campus Mutsaard UAntwerpen, Blindestraat, 9, 2000 Antwerpen

  Beleidsverantwoordelijke:
  Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Erfgoed
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

  Provincie Antwerpen

  23 | 04 | 2017

  Antwerpse kunst palmt Den Haag in

  Zaterdag 22 april opende Belgisch ambassadeur in NederlandChris Hoornaert samen met gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens de expo ANTWERPEN.NL in zijn ambtswoning te Den Haag. De drie provinciale musea en het provinciebestuur tonen er collectiestukken van beloftevolle kunstenaars en gevestigde waarden.

  Het is sinds enkele jaren een traditie dat de Belgische ambassadeur in Nederland een provincie uitnodigt om in zijn ambtswoning kunst te presenteren. De voorbije jaren presenteerden respectievelijk Oost-Vlaanderen, Limburg, Luik en West-Vlaanderen kunst in Den Haag. In 2017 kleedt de provincie Antwerpen de residentie van ambassadeur Chris Hoornaert in. De provinciale kunst wordt zo een uithangbord van ons land voor de vele prominente bezoekers van de ambassadeur.  Gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens : “De provincie Antwerpen presenteert de komende maanden een selectie van werk van laureaten van de provinciale prijs voor Beeldende Kunst en collectiestukken uit het MoMu, FOMU en DIVA. Het initiatief van de ambassadeur geeft ons een mooie kans om onze artistieke troeven te tonen aan een internationaal publiek. De provincie zal ook verschillende streekproducten aanbieden aan de gasten van de gouverneur die we nadien met open armen in Antwerpen zullen ontvangen.”

  Zowel het Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant (DIVA), het Fotomuseum (FOMU) als het ModeMuseum (MoMu) als de provincie zelf zetten in de residentie graag Antwerpsekunst in de kijker.
  Naast bijzondere edelsmeedkunst en mode uit de provincie sieren ook werken van getalenteerde jonge fotografen en beeldend kunstenaars de residentie. De verscheidenheid aan stijlen en uitvoeringen toont hoe veelzijdig en rijk de toegepaste en beeldende kunsten van de provincie is.
  Naar aanleiding van deze tentoonstelling verschijnt er op beperkte oplage een unieke publicatie waarin alle deelnemende kunstenaars en hun werk worden toegelicht."

  v.l.n.r.:  Luk Lemmens (Gedeputeerde voor Cultuur provincie Antwerpen), Walter Rycquart (Departementshoofd Cultuur provincie Antwerpen) en Chris Hoornaert (Belgisch Ambassadeur in Nederland) © Pieter Wouters

  DIVA’s in huis

  In afwachting van het nieuwe museum in hartje Antwerpen, is onze DIVA maar wat graag te gast bij de ambassadeur.Ze brengt met creaties van Helena Schepens, George Cuyvers, Octave Vandeweghe, Leo Aerts en Rembrandt Jordan niet enkel betoverende juwelen maar ook schitterend edelsmeedwerk naar de residentie.

  Antwerpse mode in Den Haag

  De schilderachtige zitbank in de centrale hal van de residentie is een ontwerp van Dirk Van Saene, bedacht voor de tentoonstelling Rik Wouters & het huiselijk utopia in het provinciaal Modemuseum. De installatie krijgt in Den Haag een nieuwe, huiselijke omkadering en reflecteert de ijver van het MoMu om telkens speciale commissies te verwerken in de scenografie. De in-situ-installatie van A.F.Vandevorst transformeert de wintertuin van de residentie tot een bevreemdend en surrealistisch sanatorium, een plek voor zuivere contemplatie. De popjes met de afstudeersilhouetten van de Antwerpse Zes in het salon vertellen hoe het destijds allemaal begon voor de Antwerpse mode.

  Jonge en doorwinterde fotografen op bezoek

  Na vijf jaar postermagazine .tiff blikken we terug en kijkt het FOMU waar de gepubliceerde fotografen vandaag staan. Uit vijftig namen werden vijf opvallende talenten geselecteerd, die samen de verscheidenheid en dynamiek van het Belgisch fotografisch landschap vertegenwoordigen. In de ambassadeursresidentie krijgen de werken van Tom Callemin, Max Pinckers, Lara Gasparotto, Jan Rosseel en Camille Picquot de extra aandacht die ze verdienen. Dat jong talent complementeert mooi met de tegelijk tentoongestelde werken van Herman en Rik Selleslags.
  Selleslags is een van de bekendste fotografen van België en schonk hij zijn immense archief en dat van zijn vader Rik aan de collectie van het FOMU. Een eerste greep uit het magistrale en omvangrijke oeuvre van vader en zoon Selleslags geeft een impressie van wat er de komende jaren nog allemaal valt te ontdekken in dit archief.

  Prijsbeesten in de kijker

  De provincie Antwerpen kent een lange en rijke traditie in het ondersteunen van artistiek talent. Al decennia reikt de provincie tweejaarlijks een prijs uit aan een beeldend kunstenaar verbonden met de provincie Antwerpen.
  Dat bekroond talent vervolledigt de expo in de residentie met heel uiteenlopende werken van Michèle Matyn, Adrien Tirtiaux, Lieven Segers, Nadia Naveau, Boy & Erik Stappaerts, Panamarenko en Guillaume Bijl, zowel uit de provinciale kunstverzameling als uit enkele privé collecties.

  Beleidsverantwoordelijke:
  Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Cultuur


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ippon nieuqws

     

  Leden Ippon Zwijndrecht gehuldigd door Minister Muyters
   
  Op 18 april ontving Minister van Sport Muyters enkele Vlaamse sporters die de afgelopen maanden medailles behaalden op Europese- en Wereldkampioenschappen.
  Trainer en bondscaoch Leon Verbraeken was present samen met het duo Ben Cloostermans – Bjarne Lardon (zilver op het WK in de reeks duo men) en het duo Ian Lodens – Charis Gravensteyn (brons op het WK in de reeks duo mixed).
  Bovendien zullen beide duo’s deze zomer deelnemen aan de World Games in Wroclaw.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Media Markt press room Logo

  Vestiging in Wilrijk pakt uit met vernieuwde pilotstore

  MediaMarkt opent ‘de winkel van de toekomst’

  — Wilrijk, 24 april 2017 - MediaMarkt Wilrijk pakt, samen met de vestiging in het Nederlandse Eindhoven, uit met een geheel vernieuwde pilotstore. Bezoekers zullen hier kunnen kennismaken met een combinatie van innovatie, beleving, dienstverlening, online en offline shoppen. Deze nieuwe manier van winkelen maakt van MediaMarkt dé uitgelezen plek om inspiratie op te doen en te ontspannen, dat terwijl je de nieuwste elektronische snufjes leert kennen en uitprobeert. Beleving 2.0 of hoe een bezoekje aan MediaMarkt een uitstap an sich wordt.

  In de wereld waarin online shoppen hoogtij viert, wil MediaMarkt dat het meer dan ooit de moeite loont om je als klant naar de winkel te begeven. “MediaMarkt gelóóft in de combinatie van een fysieke winkel en online shoppen”, klinkt het bij Sven Degezelle, CEO MediaMarkt-Saturn Belux. “De winkel in Wilrijk is het perfecte antwoord op de noden en behoeften van de hedendaagse klant. De verschillende kanalen versterken elkaar. Het is een en-en-verhaal.”

  MediaMarkt gaat prat op beleving en daar gaan ze naar eigen zeggen ver in. “Wij willen onze klanten meer dan enkel een winkel aanbieden waar ze hun aankopen kunnen doen”, vervolgt Frederik De Vetter, winkelverantwoordelijke van Wilrijk. “Wie naar onze winkel komt, keert achteraf boordevol inspiratie en indrukken huiswaarts, dat garanderen we. Bezoekers worden geleid door verschillende paviljoenen. Zo kan je in de keukenafdeling een lekkere cappuccino degusteren gemaakt volgens de regels van de kunst door een échte barista. Hetzelfde voor de beautycorner. Wie dringend op zoek is naar een nieuwe look, kan terecht bij een professionele haarstylist die klanten met plezier onder handen neemt. Voor de keukenprinsen en –prinsessen onder ons is er zelfs live show cooking.”

  Binnen de verschillende paviljoenen krijgen jonge startups uit binnen- en buitenland de kans om hun laatste en nieuwste ideeën voor te stellen aan het grote publiek in het “innovatielab”. De Vetter: “Op die manier willen we jonge beloftevolle ondernemers ondersteunen en stimuleren. Ik denk hierbij aan de nieuwste innovaties rond bijvoorbeeld virtual reality. Hiervoor zal je in de gaming-afdeling moeten zijn.”

  Van innovatie gesproken. Wie naar MediaMarkt in Wilrijk komt, zal ter plaatse kunnen kennismaken met een robot die zelfstandig bestellingen van in de desbetreffende afdeling naar de kassa transporteert. Schrik dus niet indien u onderweg op een robot botst! Ook de bekende robot Pepper van het Oostendse Zora Bots zal er zijn opwachting maken en bezoekers op gepaste wijze verwelkomen.

  Met het multichannel-verhaal in het achterhoofd wil MediaMarkt inzetten op offline, maar ook online. Zo kan de klant vanachter zijn computer virtueel door de winkel lopen en dat 24 uur op 24. De klant kan bovendien via zijn smartphone een bestelling doen en die binnen de 30 minuten komen afhalen.

  Tot slot biedt MediaMarkt nog extra service aan huis. De Vetter: “Pas verhuisd en problemen met de Wifi-aansluiting? Wij zoeken het bij u thuis voor u uit. Ook voor onderhoud komen we éénmaal per jaar ter plaatse.”

  Of deze pilotstore op korte termijn de nieuwe standaard zal worden? CEO Sven Degezelle: “Het is een testcase. Er zitten uiteraard een pak nieuwe elementen in en als we merken dat die aanslaan bij het publiek zullen die zeker en vast worden opgepikt in andere vestigingen.”

  Op woensdag 26 april opent MediaMarkt voor het grote publiek. Voor de vroege vogels zijn er van 8 tot 10 uur speciale deals te rapen. Klanten die hun oog hebben laten vallen op een toestel dat niet voorradig is, kan trouwens ter plekke besteld worden en later worden afgehaald. Wie daar geen tijd voor heeft kan het thuis laten leveren.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

   

        

   

  25 april 2017

   

   

  Uitbater De Melkerij zal koetshuis Hof Ter Linden uitbouwen tot kwalitatieve, kindvriendelijke brasserie 

   

  De eigenaars van Hof Ter Linden hebben vandaag de handelshuurovereenkomst goedgekeurd die weldra zal worden afgesloten met Serge De Groof, uitbater van o.a. De Melkerij in het Nachtegalenpark en de Riddershoeve in Schoten. Hij zal het westelijke koetshuis uitbouwen tot een kindvriendelijke ontmoetingsplaats, die de belangrijke toeristisch-recreatieve functie van het kasteeldomein zal ondersteunen. In het voorjaar van 2018 zal de brasserie de deuren openen. Tegen dan zijn de restauraties van de koetshuizen en de verhardingen afgerond én is de nieuwe parking klaar.

   

  Van links naar rechts: Peter Bellens (gedeputeerde en covoorzitter van Kempens Landschap), Philippe  de Backer (directeur Kempens Landschap), Inga Verhaert (gedeputeerde en covoorzitter Kempens Landschap), Goedele Van der Spiegel (schepen Edegem), uitbater Serge De Groof, Koen Metsu (burgemeester Edegem) – Copyright: Kempens Landschap

   

   

  Wat vooraf ging

  Het kasteeldomein van Hof Ter Linden in Edegem werd in 2012 aangekocht door de gemeente Edegem, Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur en Bos, met steun van de provincie Antwerpen. De eigenaars hadden van bij het begin de ambitie om het parkdomein te ontwikkelen tot een grotendeels toegankelijk park waar zoveel mogelijk bezoekers van kunnen genieten.

   

  Om het kasteel en de koetshuizen een mooie rol te geven in het geheel wilden de eigenaars samenwerken met private partners. Ze gingen op zoek naar private commerciële projecten met een meerwaarde voor de gemeenschap en op het vlak van recreatie/toerisme. Voor het kasteel is er al een samenwerking met bvba Neuf, die er een businessclub runt en de locatie verhuurt voor feestelijkheden. Tijdens de afgelopen maanden werden op basis van een open oproep gesprekken met kandidaten voor de twee koetshuizen gevoerd. De onderhandelingen met de kandidaat voor het oostelijk koetshuis zijn lopende. Door de eigenaars is nu wel al besloten dat Serge De Groof de brasserie in het westelijk koesthuis zal uitbaten.

   

  Werknaam ‘Melkerij Hof Ter Linden’

  “Wat we voor ogen hebben met de brasserie op Hof Ter Linden is een kindvriendelijke, laagdrempelige horecazaak waar jong en oud welkom zijn. Voorlopig hebben we voor onze zaak de werknaam ‘Melkerij Hof Ter Linden’. We voorzien een aangepaste kinderkaart, speelgelegenheid, een luiertafel, maar even goed aangepaste toiletten voor mindervaliden; voor ons is dat even belangrijk als een vlotte en vriendelijke bediening, democratische prijzen en een goede kwaliteit”, aldus een enthousiaste Serge De Groof.

   

  “We voorzien 3 zalen: een hoofdverbruikszaal, een salon met open haard en een nog te realiseren veranda, samen goed voor ongeveer 150 zitplaatsen met elk hun afzonderlijke sfeer. De zalen zullen naadloos in elkaar overlopen in een interieur met warme kleuren en natuurlijke materialen. Op de bovenverdieping komt er een conciërgewoning, wat goed is voor de permanentie en het toezicht op het domein.”

   

  “Het terras in de tuin zal nog eens goed zijn voor 120 plaatsen. Daarachter willen we graag enkele kleine speelelementen voor de allerkleinsten voorzien. Niet te hoog, want het beschermde karakter van Hof Ter Linden is voor ons heel belangrijk. Het maakt onze brasserie zo waardevol. De grootsten zullen kunnen ravotten in het speelbos met speeltoestellen aan het einde van de tuin”, gaat Serge De Groof verder.

   

  De nieuwe uitvalsbasis voor een wandeling door het park

  “De brasserie op Hof Ter Linden wordt uiteraard een belangrijke nieuwe ontmoetingsplaats voor onze Edegemnaren, maar ook mensen van buiten onze gemeente zullen hier kunnen komen genieten van het park. We zijn blij dat Serge de uitbating op zich zal nemen. Hij voorziet  ruime openingsuren en een locatie met informatie over het domein, de activiteiten die er zullen georganiseerd worden en toeristische info over de streek”, vertelt burgemeester Koen Metsu.

  “Vanaf het voorjaar van 2018 zal iedereen er welkom zijn. Dit najaar starten we met de aanleg van de nieuwe parking langs de kasteeldreef. We zullen alles in het werk stellen om daarmee klaar te zijn tegen de opening.”

   

  “We willen van het domein een trekpleister maken waar jong en oud geniet van de groene omgeving. De uitbater is alvast bereid om mee te werken aan onze eigen publieksactiviteiten zoals de Dag van het Park en samen te werken met lokale streekproducenten. Ik kijk alvast uit naar het moment waarop we op het terras kunnen zitten met een pannenkoek of een glas wijn”, gaat schepen voor parken Goedele Van der Spiegel verder.

  “In totaal voorziet de uitbater trouwens een serieuze investering. Zo zal onder andere het nieuwbouwvolume achter het koetshuis door hem gerealiseerd worden. De bouw ervan begint wellicht na de zomer.”

   

  Tom Embo, algemeen directeur van het Ondersteunend Centrum van het Agentschap Natuur en Bos, kijkt alvast uit naar het resultaat. “Hof Ter Linden is een prachtig geheel van gebouwen, bossen en landbouwvelden. Dankzij de waardevolle fauna en flora, de open ruimte rond het kasteelpark en de mooie zichtassen heeft het een hoge belevingswaarde. De natuur zorgt ervoor dat het domein elk seizoen de moeite waard is om te bezoeken. Het voorstel van de uitbater is daarmee in perfecte harmonie.”

   

  Samenwerking

  Tot een geschikte herbestemming van de koetshuizen en het kasteel komen is een boeiende uitdaging, die de partners in een nauwe samenwerking opnemen. De gemeente Edegem is bouwheer van de restauratiewerken en financiert samen met het Agentschap voor Natuur en Bos en met subsidie vanuit Onroerend Erfgoed alle nodige werken om de koetshuizen, pleinen en de parking tegen begin volgend jaar klaar te hebben. Vanwege haar expertise vanuit heel wat andere dossiers, nam Kempens Landschap een onderhandelingspositie met de uitbaters in en stuurt ze ook de restauratie mee aan.

   

  Kempens Landschap is zeer tevreden met het eindresultaat. “Vanaf het eerste moment was er het vertrouwen dat Serge een gedegen kandidaat was. De gesprekken met hem verliepen steeds constructief. We hebben dan ook vertrouwen in de verdere samenwerking”, aldus gedeputeerde Inga Verhaert, covoorzitter van Kempens Landschap.

  “Het contract dat de 3 eigenaars eerstdaags met Serge zullen ondertekenen is een handelshuur met een termijn van 15 jaar, dat tot drie keer verlengd kan worden met 9 jaar. We vinden het immers belangrijk om onze partners een solide toekomstperspectief te geven. Gelet op zijn grote investeringen betaalt Serge hiervoor tijdens de eerste 5 jaar 18.000 euro per jaar. Vanaf jaar 6 stijgt de prijs voor de brasserie en de conciërgewoning naar 30.000 euro per jaar, een marktconforme prijs.”, gaat Inga Verhaert verder.

   

  “De brasserie zal wellicht open gaan in maart van volgend jaar”, aldus gedeputeerde Peter Bellens, covoorzitter van Kempens Landschap. “Wij kijken alvast uit naar de openingsplechtigheid en naar de vele wandelaars en fietsers die er als dagjestoeristen zullen komen genieten aan de haard of in de tuin. Dat de brasserie in belangrijke mate zal bijdragen aan de bekendheid van Hof ter Linden binnen onze provincie, staat buiten kijf. We verwelkomen u er dan ook graag begin volgend voorjaar om samen met ons de opening te vieren!”

   

   

  Contactpersoon: Karolien Loriers - 0497 192 276 - Karolien.Loriers@provincieantwerpen.be

  • Peter Bellens, gedeputeerde bevoegd voor Welzijn en Gezondheid, Sociale economie, 


   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
   >> Reageer (0)
   Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN


   Agendatip
   Provincie Antwerpen

   Natuurfeest in Groendomein Vrieselhof: op avontuur in de natuur: schrijf in!
   Zaterdag 20 mei vanaf 17.30 uur en zondag 21 mei van 7 tot 18 uur, Provinciaal Groendomein Vrieselhof, Ranst (Oelegem)

    


   De provincie Antwerpen organiseert op zaterdag 20 en zondag 21 mei voor de tweede keer een natuurfeest in het Vrieselhof met als rode draad Op avontuur in de natuur. Tal van gratis activiteiten dompelen je tijdens het Natuurfeest onder in de soortenrijkdom van dit uniek stukje natuur. Aangezien Provinciaal Groendomein Vrieselhof aan het fort van Oelegem en de Antitankgracht grenst, kan je van het Natuurfeest naar de Fortengordel en weer terug. Inschrijven voor het Natuurfeest doe je via een digitaal deelnameformulier op www.provincieantwerpen.be.

    

   Het Natuurfeest laat je fauna en flora van dit gebied op een actieve manier beleven. Wat dacht je van een vleermuizenexcursie, een schemer- en avondwandeling op zaterdagavond of een landschapsfietstocht. Op 21 mei kan je al vroeg op pad met de domeinwachter om vogels te spotten of om een sessie (kinder-)yoga te volgen in de natuur.

    


   Op ontdekking in het kasteeldomein

   Je kan het waterleven in de kasteelvijver en een poel (amfibieën, waterplanten, kevers, … ) aan een onderzoek onderwerpen of op spinnentocht gaan in het kasteel. Er zijn excursies waar je alles over het recent beheerplan van het provinciaal domein te weten komt en over de merkwaardige bomen die er te vinden zijn. Voor de actievelingen is er een landschapsfietstocht waar de realisaties van het Regionaal Landschap en de Bosgroep de revue letterlijk passeren. De Heemkundige Kring van Ranst spijkert je bij over het militaire erfgoed dat in de omgeving te vinden is.

    

   Bezoekerscentrum ingericht als doe- en demoruimte

   In het bezoekerscentrum kan je onder een microscoop paddenstoelen, planten, insecten, enzovoort (her)ontdekken. Op de bezoekersmarkt snuister je tussen infostands met een vleugje folkmuziek op de achtergrond. Verenigingen en medewerkers van de provincie Antwerpen beantwoorden je vragen over bos, natuur en landschap. Een fototentoonstelling en natuurfilms in het kasteel laten je kennismaken met de biodiversiteit in deze regio. Voor kinderen zijn er natuurvertellingen en kinderyoga. Kortom: een feest om niet te missen voor het hele gezin! Alle activiteiten zijn gratis, maar vooraf inschrijven voor de excursies en workshops via www.provincieantwerpen.be is aangewezen. De plaatsen zijn beperkt.

   Amfibiefuiken uitzetten en daarna vangst determineren uit poel Vrieselhof - Copyright: provincie Antwerpen

   Vrijwilliger worden?

   Wie zich geroepen voelt om als vrijwilliger aan de slag te gaan tijdens het Natuurfeest mag zich melden bij de organisatie. Ook suggesties voor de organisatie van het Natuurfeest, horen we graag.

   PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

   Wanneer:
   Zaterdag 20 mei vanaf 17.30 uur en zondag 21 mei van 7 tot 18 uur

   Waar:
   Provinciaal Groendomein Vrieselhof, Schildesteenweg 95, 2520 Ranst (Oelegem)

   Deelnameprijs:
   gratis!
   Inschrijven doe je via www.provincieantwerpen.be/aanbod/dlm/samenwerkingsverbanden/2de_editie_natuurfeest-2017/deelnemersformulier.html

   Website:
   www.provincieantwerpen.be >Natuurfeest

   Programma zaterdag 20 mei:

   AVOND

    

   17.30 – 19 uur:

   Amfibiefuiken uitzetten

   20 – 22 uur:

   Lezing / natuurfilm ‘De wolf: terug van weggeweest?’

   20 – 22.30 uur:

   Schemer- en nachtwandeling (cameravallen ophangen)

   20.15 – 22.30 uur:

   Vleermuizen-infoavond in Fort van Oelegem


   Programma zondag 21 mei:

   VOORMIDDAG

    

   7 - 9 uur:

   Vroegevogelwandeling gevolgd door ontbijt

   9.15 – 9.45 uur:

   Yoga met kinderen in de natuur

   9.30 – 12 uur:

   Beheerplan Vrieselhof en hoe speelt het lopende natuurinrichtingsproject hierop in?

   10 - 12.30 uur:

   -         Workshop ‘Op stap met een natuurfotograaf’

   -         Korte lezing over bijen gevolgd door workshop ‘bijenhotels maken’

   10 – 12 uur:

   Landschapsfietstocht in omgeving Vrieselhof

   10 - 13 uur:

   Jozef Simonspad: natuurhistorische wandeling van 10 km

   10 – 12.30 uur:

   Tai Chi –wandeling: bewust bewegen in de natuur

   10.30 – 11.30 uur:

   Gerevalideerde dieren in de natuur loslaten en vogelringen - demo

   NAMIDDAG

    

   13 - 15 uur:

   Excursie ‘Dood (hout) doet leven’

   13.30 – 16 uur:

   Korte lezing over bijen gevolgd door workshop ‘bijenhotel maken’

   14 – 16 .30 uur:

   Beheerplan Vrieselhof en hoe speelt het lopende natuurinrichtingsproject hierop in?

   14 – 16 uur:

   -         Wandeling ‘Militaire relicten in Vrieselhof en aan Antitankgracht’

   -         Landschapsfietstocht in omgeving Vrieselhof

   14.30 – 16 uur:

   Op spinnensafari in en rondom het kasteel

   14.30 – 15.30 uur:

   Nachtopnamen van cameravallen bekijken

   15 – 17 uur:

   Merkwaardige bomen in het park: erfgoedbomen en veteraanbomen: korte lezing & wandeling

   15 - 18 uur

   Wat zit er in de amfibiefuiken? De vangst determineren en terug loslaten. (drie groepen, ieder uur een rondgang)


   Meer info:
   Koen Cuypers, T 03 240 59 88, E ankona@provincieantwerpen.be

   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
   >> Reageer (0)


   Archief per week
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015

   E-mail mij

   Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


   Gastenboek

   Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


   Blog als favoriet !


   Blog tegen de regels? Meld het ons!
   Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!