Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    06-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

     


    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    1 km/u wandelingen en bosbaden in Vrijbroekpark
    22 mei, 12 en 21 juni, Vrijbroekpark Mechelen

    Wandelen en tijd doorbrengen in de natuur is gezond, dat hoeven we je vast niet meer te vertellen.  Maar soms is het niet gemakkelijk om na een werkweek - volgestouwd met taken en to-do lijstjes - de knop om te draaien en de drukte van ons af te laten glijden. Als natuur- en bosbadgids bedacht Els Van Roey daarom de 1km/u sessie, een laagdrempelige manier van mindful wandelen, waarbij mensen die de drempel tot meditatie en andere spirituele zelfzorg wat te hoog vinden, toch heerlijk kunnen ontspannen in het groen.

     

    In de 1 km/u sessie wandel je op vier zondagen samen met Els drie uur lang traag en bewust door het provinciaal groendomein Vrijbroekpark. Je wandelt in stilte en met de gsm uit. Met aangescherpte zintuigen en volle verwondering kijk je naar al het moois dat de natuur te bieden heeft.  Aan de hand van een aantal uitnodigingen ontdek je hoe zalig en rustgevend het is om in het park te 'zijn' in plaats van er gewoon door te wandelen. Want traag, zo leert Els je, beleef je meer. Elke sessie krijgt een thema naargelang het seizoen en de planten en bloemen die op dat moment een hoofdrol spelen in het park. De wandeling wordt afgesloten met thee en een versnapering.

     

    Op zondag 22 mei van 9 tot 12 uur kun je een 1 km/u sessie meevolgen. Het thema is de lindeboom, die het symbool is van de liefde. Verder word je ondergedompeld in de kleurenpracht van alles wat groeit, zoemt en bloeit. De kostprijs bedraagt € 18. Meer info en inschrijven via de website van het Vrijbroekpark, www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark. 

    Bosbaden in Vrijbroekpark - Copyright: Provincie Antwerpen

    Bosbaden

    Op zondag 12 juni van 8.30 tot 11.30 uur en op dinsdag 21 juni van 20 tot 23 uur neemt Ilse Simoens je mee op stap voor een rustgevende sessie bosbaden. Je leert de technieken van het bosbaden kennen die je vertragen en je dichter bij de natuur en jezelf brengen.

     

    In een kleine groep trekken we in stilte het park in. Het langzame tempo zorgt ervoor dat je alle facetten van de natuur intens beleeft. Je ervaart hoe het bos je kan helpen om bewuster in het moment te staan. Je komt dieper in contact met je intuïtie. Bosbaden geeft je energie, ruimte en inspiratie voor frisse ideeën.

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Zondag 22 mei van 9 tot 12 uur
    Zondag 12 juni van 8.30 tot 11.30 uur
    Dinsdag 21 juni van 20 tot 23 uur

    Waar:
    Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark,
    Ridder Dessainlaan 65,
    2800 Mechelen

    Deelnameprijs:
    € 18, met UiTPAS met kansentarief € 3,5

    Website:
    www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark

    Social media:
    https://www.facebook.com/Vrijbroekpark

    Meer info:
    Onthaal Vrijbroekpark

    015 45 13 80

    vrijbroekpark@provincieantwerpen.be


    Organisatie:
    Trees of Belgium, https://www.facebook.com/treesofbelgium

    Academie voor Helende Natuur, https://www.academie-voor-helende-natuur.be/






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    PERSBERICHT

    05 | 05 | 2022

    Tijdelijke uitbreiding van het onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen voor stroomgebieden “Kleine Aa” en “De Aa” in provincie Antwerpen

    Sinds 1 januari 2022 geldt er een permanent onttrekkingsverbod voor stroomgebieden van ecologisch zeer kwetsbare kleine beken. Door het droge weer en de zeer lage waterstand in de waterlopen kondigt gouverneur Cathy Berx nu  een uitbreiding van dat onttrekkingsverbod voor onbevaarbare waterlopen af. Deze uitbreiding is van toepassing op de stroomgebieden van de “Kleine Aa” en “De Aa” en zal vanaf morgen van kracht zijn.

     
    Provincie Antwerpen en de Vlaamse milieumaatschappij (VMM) voeren geregeld peil- en debietmetingen uit in onze waterlopen.  Uit die metingen blijkt nu dat de waterpeilen in heel de provincie de afgelopen weken sterk daalden. De ecologische toestand wordt hierdoor aanzienlijk bedreigd.

     

    Het door de Vlaamse droogtecommissie geadviseerde kader “ecologische kwetsbaarheid van onbevaarbare waterlopen bij droogte” wordt nu toegepast op de huidige hydrologische toestand van de onbevaarbare waterlopen in de provincie Antwerpen.

     

    De debietmetingen voor de stroomgebieden van de “Kleine Aa” en “De Aa” van afgelopen 14 dagen tonen aan dat het vereiste ecologische minimum niet wordt gehaald. Bovendien wordt op basis van de huidige weersvoorspellingen geen verbetering van de toestand verwacht op korte termijn. Om de ecologie in deze waterlopen te beschermen is een onttrekkingsverbod voor deze stroomgebieden essentieel.  Dit verbod blijft van kracht zolang de droogte aanhoudt. De waterbeheerders in de provincie Antwerpen zullen de droogtetoestand voortdurend opvolgen.

     

    Sinds 1 januari 2022 geldt een permanent onttrekkingsverbod op alle ecologisch zeer kwetsbare kleine beken in de provincie Antwerpen. Dit verbod blijft van toepassing.

    De Aa te Oud-Turnhout op 3 mei 2022

     

    De exacte locatie van de afgebakende stroomgebieden kan u raadplegen op onderstaande kaart of via de online kaarten op onderstaande links. De stand van zaken van de onttrekkingsverboden en een interactieve kaart zijn te raadplegen via www.gouverneurantwerpen.be,https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dlm/dienst-integraal-waterbeleid/droogte/onttrekkingsverbod.html#actueel of de twitteraccount van de provinciale dienst Integraal Waterbeleid.

     

    (Let wel: omdat de uitbreiding van het onttrekkingsverbod morgen ingaat, zullen deze online kaarten pas vanaf morgen geactualiseerd zijn.)

     

    Locatie van de afgebakende stroomgebieden in de provincie Antwerpen

    Wat is een onttrekkingsverbod?

    Zo’n verbod betekent dat er geen water uit een onbevaarbare waterloop mag worden opgepompt. Er zijn wel enkele uitzonderingen, zoals voor hulpdiensten bij noodgevallen of in beperkte gevallen voor het drenken van vee dat in de weide staat en voor de aanmaak van gewasbeschermingsmiddelen. De precieze voorwaarden zijn opgenomen in het besluit van de gouverneur.

     

    Het provinciaal onttrekkingsverbod is niet van toepassing op bevaarbare waterlopen, maar onttrekkers dienen zich wel te houden aan de richtlijnen van De Vlaamse Waterweg.

     

    Algemeen spaarzaam watergebruik

    Het is altijd belangrijk om spaarzaam om te gaan met ons kostbaar water en om niet-essentiële toepassingen te vermijden. De huidige drinkwatervoorraden en de toestand van het watersysteem vereisen op dit moment nog geen maatregelen ter beperking van het leidingwaterverbruik.

     

    In bijlage

    • Politiebesluit ‘Tijdelijke Uitbreiding Onttrekkingsverbod provincie Antwerpen’
    • Kaart afgebakende stroomgebieden
    • FAQ uitbreiding onttrekkingsverbod

     



    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen vernietigen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering. Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en crisisbeheer.










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havencentrum


    Havencentrum
    Provincie Antwerpen

    05 | 05 | 2022

    Door nieuw programma Port Xpert ontdekken jongeren bedrijven en jobkansen in de haven

    Havencentrum, provincie Antwerpen en VOKA Platform Industrie lanceren een nieuw programma om 5de- en 6de- jaars te laten kennismaken met de havenindustrie en haar jobkansen

    Jongeren laten kennismaken met de jobkansen in de industrie en hen inspireren voor hun studiekeuze. Dat is de doelstelling van Port Xpert Industrie, een nieuw programma dat het Havencentrum en Voka Platform Industrie ontwikkelden voor studenten uit het 5de en 6de jaar middelbaar onderwijs. 31 leerlingen uit de doorstroomrichting techniek-wetenschappen en wiskunde-wetenschappen van GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen testten het programma vandaag uit. Na een doe-opdracht in het Havencentrum gingen ze op bedrijfsbezoek bij BASF. Vanaf september kunnen scholen inschrijven voor het nieuwe programma.

     

    Het Havencentrum brengt de haven dichter bij jongeren. Door hen uit te dagen met opdrachten en te inspireren met verhalen, ontdekken ze dediverse beroepen in onze wereldhaven. Met Port Xpert stelt het Havencentrum een nieuw programma voor, op maat van het 5de en 6de jaar middelbaar onderwijs.

     

    Ons Port Xpert-programma werkt als een drietrapsraket”, zegt Luk Lemmens, voorzitter van het Havencentrum. “Het kaartspel Cardgo, dat de jongeren spelen in de klas, laat hen kennismaken met de haven en wat hier gebeurt. De thematische doe-opdracht dompelt hen onder in de sector aan de hand van een virtualreality-omgeving en het gerichte bedrijfsbezoek laat hen kennismaken met de praktijk op de vloer en de mensen die er werken. Elk van deze activiteiten is op maat van de jongeren gemaakt zodat we hen kunnen enthousiasmeren voor de haven en haar sectoren, en hun interesse wekken in de vele jobkansen en diverse beroepsprofielen die hier zijn. Overigens zetten wij vanuit het provinciaal onderwijs hier ook sterk op in. Dit doen we met duale leertrajecten zowel in het secundair als hoger onderwijs, samen met bedrijven uit de havengemeenschap, en door investeringen in nieuwe technologie en/of machines in de scholen”.

     

    Luk Lemmens (voorzitter Havencentrum), Luc Luwel (CEO van Voka Kamer van Koophandel van Antwerpen-Waasland) en Rudi De Meyer (directeur Havencentrum)  - Copyright: provincie Antwerpen - Havencentrum

    In gesprek met een laborant

     

    Vandaag vond de laatste try-out plaats van het eerste thema van Port Xpert: industrie. Maar liefst 31 leerlingen uit de doorstroomrichting techniek- wetenschappen en wiskunde-wetenschappen van GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen bezochten, na een thematische doe-opdracht, de site van BASF in de haven van Antwerpen. Tijdens dit bedrijfsbezoek maakten de leerlingen kennis met het bedrijf en gingen ze in gesprek met enkele medewerkers. Een laborant, industrieel ingenieur elektromechanica, burgerlijk ingenieur, E&I technieker en procesoperator stonden hen te woord.

     

    Nood aan technische profielen

     

    “Het initiatief van het Havencentrum sluit perfect aan bij onze ambitie om STEM-scholen en bedrijven dichter bij elkaar te brengen”, zegt Luc Luwel, CEO van Voka Kamer van Koophandel van Antwerpen-Waasland. “De industriële sector, waaronder de chemiecluster in de haven van Antwerpen, kampt met een nijpend tekort aan technische en STEM profielen. Dankzij de samenwerking tussen het Havencentrum en het Platform Industrie van onze Kamer, zorgen we voor een betere omkadering van onze bedrijfsbezoeken. We koppelen de educatieve expertise van het Havencentrum aan de vraag van onze leden om jongeren te laten kennismaken met de beroepsprofielen die voor de industrie onmisbaar zijn.”

     

    De economische motor van Vlaanderen

     

    Ook Antwerps schepen Annick De Ridder, bevoegd voor haven, onderschrijft het belang van het project: "De Antwerpse haven is de economische motor van Vlaanderen. Uitdagende jobs bij de vleet! Jongeren de haven en alle mogelijke jobs binnen de haven leren kennen, kan daarom niet genoeg worden aangemoedigd. Zo leiden we de werkkrachten van morgen naar de haven van de toekomst.”Het Havenbedrijf Antwerpen financiert daarom het busvervoer van de leerlingen tijdens de bedrijfsexcursie.

    Een laborante van BASF in gesprek met de leerlingen van GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen
    - Copyright: provincie Antwerpen - Havencentrum

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info

    Port Xpert Industrie bestaat uit

    • een voorbereidingstraject in de klas (aan de hand van het spel Cardgo)
    • een thematische doe-opdracht in het Havencentrum (aan de hand van een VR-programma die een industriële omgeving simuleert)
    • een bezoek aan een bedrijf in de haven (BASF, Covestro of Lanxess)

    Port Xpert Industrie is het eerste thema, het thema Port Xpert shipping is nog in ontwikkeling.

     

    Inschrijven

    Scholen kunnen hun klassen van het 5de en 6de jaar middelbaar inschrijven vanaf september via www.havencentrum.be. Schrijf je in op de nieuwsbrief Haven in de klas om op de hoogte te blijven.
    Meer info: T 03 569 90 12, E reservatie@havencentrum.be, www.havencentrum.be

     

    Voka Platform Industrie

    Het Platform Industrie is een onafhankelijk orgaan van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, aangestuurd door de industrie met volgende stuurgroepleden: Actemium, Air Liquide, Arlanxeo, Atlas Copco, BASF, Bayer crop science, Belgium Scrap Terminal, Bilfinger ROB, Borealis, Covestro, Engie Electrabel, Evonik, ExxonMobil, INEOS, Lanxess, Renewi, Suez, Total Antwerp Olefins, Total Refinery Antwerp, Umicore, Waterlink-Induss.

    Beleidsverantwoordelijke:

    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor het Havencentrum






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

      .



    04 | 05 | 2022

    VUUR GEVAAR

    Vuur- en rookverbod van kracht in en rond natuur –en heidegebieden en bossen in provincie Antwerpen 

    Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigde op 20 april 2022 code oranje af voor de provincie Antwerpen. Doordat het droog is in onze natuur -en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er hoog. Bovendien wordt er de komende dagen weinig neerslag verwacht, waardoor het  risico op branden verder toeneemt. Daarom geldt er vanaf vandaag een rook -en vuurverbod in en rond deze gebieden, net als een verbod om er kampvuren te maken.

     

    Wat betekent code oranje?

    Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) paste op 20 april 2022 de risicocode voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen aan naar oranje: ORANJE: Hoog gevaar. Wees voorzichtig!

    Voor meer informatie : https://www.natuurenbos.be/brandfase-antwerpen


    Een rook- en vuurverbod en kampvuurverbod in en rond natuur –en heidegebieden en bossen

    Om bos- en natuurbranden te voorkomen kondigt gouverneur Cathy Berx met onmiddellijke ingang een politiebesluit af dat een absoluut rookverbod oplegt in de natuur- en heidegebieden en bossen in provincie Antwerpen, evenals een verbod om er een kampvuur of vuur in open lucht te maken. Dit verbod geldt voor alle bossen, natuur- en heidegebieden in de provincie, alsook voor het gebied dat er onmiddellijk aan grenst.  Concreet houdt dit in dat deze verboden ook in een straal van 30 meter rond de natuur- en heidegebieden en bossen van toepassing zijn.  


    Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen: “In 2021 werd in provincie Antwerpen het eerste rook –en vuurverbod van dat jaar afgekondigd op 24 april, naar aanleiding van de verwoestende brand op het Groot Schietveld in Brecht. Ook dit voorjaar is het erg droog in onze provincie, met daardoor helaas ook een verhoogd risico op natuurbranden.  Wees dus maximaal waakzaam en alert voor vuur in de natuur, en voor alles wat vuur kan veroorzaken.”

     

    Politiebesluit in bijlage

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen vernietigen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering. Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en crisisbeheer.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!