NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  23-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COUNTRY-LINE DANSEN

  COUNTRY-LINE DANSEN 

   Het country-line dansen zit in de lift ook door de herkenning van de ziekenfondsen zijnde een sport,daarom een goed gedacht om de senioren te motiveren om in de dienstencentrums of in clubs mee te doen
   Op 22 Oktober richtte de tower falcons country dansers een treffen in Edegem waar verschillende clubs aan deelnamen met het optreden van de artiesten Miss Lana en the Cockroach killers.
  Dat er gedanst werd was dus niet meer als normaal zelfs werd door jong en oud zelfs werd er een nieuwe dans aangeleerd voor je het wist was het 24 :OO uur gelukkig was er voldoende parkeerplaats wand openbaar vervoer was geen opzie na het dansen  voor mensen van Hoboken je moest eerst naar de Roosevelt plaats en vandaar uit naar Hoboken.
   
  Wat is nu country- line dansen deze dansvorm word in clubverband en met een groep gedanst word zonder partner gaat dit ook.
  Door het bewegen is het een gezonde sport er zijn wel niveaus ingedeeld nivo 1 beginners 3 de geoefende dansers.
  Er bestaan momenteel al zo denken we een 19500 dansen en er komen, er dagelijks bij.
  Wist je dat denkt dat het is ontstaan in het wilde westen maar ook de Ieren dit al deden denk maar aan hun Lord of the dance zelfs de Romeinen en Grieken kende al line-dansen

   .

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAALVOETBAL

  EUROFOOT TERVUREN -GS BEOBANK HOBOKEN 5-7

   

   

   

  De successenreeks gaat verder. Na de ophefmakende zeges tegen kleppers als Basic-Fit Bruxelles en Veidec ARB Hamme liet GS Beobank Hoboken weer een tweepunter optekenen.

   

  Echt gemakkelijk ging het nochtans niet, want neo-eersteklasser en huidige hekkensluiter Eurofoot Tervuren toonde zich in de prachtige sporthal Diependal een even taaie als positief voetballende tegenstrever. 

   

  De Hobokenaars namen dadelijk het initiatief. Het bleek echter geen eenvoudige opgave om het lokale bolwerk te ontmantelen. Pas in de 9’ moest Eric Simons zich echt reppen toen hij oog in oog met Mustapha Aabbassi kwam te staan.

   

  Bij een zeldzame tegenstoot stuurde Denis Ghys een diepe bal naar Tom Ytebrouck die de thuisploeg warempel op voorsprong schoot (1-0).

   

  Khaled Oulichki zag de gelijkmaker in laatste instantie afgeblokt, seconden later haalde Yannis Van Parys wel triomfantelijk uit (1-1). Denis Ghys reageerde met een poeier tegen de staak en een nieuwe poging waarmee Birger Maes het knap lastig had.

   

  Het doorlopende balbezit van goud-zwart oogstte vooralsnog onvoldoende doelgevaar. In de 21’ kwam hierin verandering toen Hicham Channouf in de penaltyzone foutief werd gestuit, Antoine Lemaire zette de stafschop feilloos om (1-2). Kort daarop was de Carolo een weifelende Sami Afkir te vlug af en mikte haarfijn in de benedenhoek (1-3).

   

  Een schitterende ééntijdscombinatie, op gang getrokken door Steven Dillien, belandde via Hicham Channouf tot bij Mustapha Aabbassi, deze laatste trof de paal. Ook een afleggertje van Imad Amazou voor Xavier Potvin verdiende een betere afloop.

   

  GS Beobank Hoboken ging bij de aanvang van de tweede speelhelft hoog druk zetten en zowel het tempo als de spelrichting bepalen. Hicham Channouf strafte een slordig inspelen van Tom Ytebrouck onverbiddelijk af (1-4), een sublieme punter van Steven Dillien verdween in de winkelhaak.

   

  Eén-vijf. Boeken toe. Of toch bijna, want de Vlaams-Brabanders bleven halsstarrig terugvechten, geholpen door de soms nonchalante defensie van de bezoekers. Hiervan maakte Dieter Van Tricht gebruik om te milderen (2-5).

   

  Een listige plaatsbal van Imad Amazou vergde een grandioze parade van Eric Simons, zijn overbuur moest een duiksprong uit de ledematen persen op een venijnige streep van Denis Ghys. Een strakke kogel van Steven Dillien pletste op de staander.

   

  Plotseling werden we getrakteerd op drie dolle minuten tijdens dewelke Ben Demeersman een persoonlijke inspanning met een ongrijpbaar stiftertje bekroonde (3-5), Steven Dillien uit de draai een snedige assist van Hicham Channouf in de netten verlengde (3-6) en een schijnbeweging van Denis Ghys de Hobokense afweer in de luren legde (4-6)!

   

  Even naar adem happen, maar Mustapha Aabbassi trapte de partij uiteindelijk in een beslissende plooi dankzij een loepzuivere laterale voorzet van Steven Dillien (4-7).

   

  ET-coach Kris Proost trachtte de schade te reduceren door kapitein Lars Hernalsteen afwisselend als vliegende doelman in een ultiem offensief te mengen. Net voor het laatste fluitsignaal van het arbitrale duo Marc Nihoul-Lucien Vrancken stak Tom Ytebrouck de ganse lengte van het speelveld over en bezorgde de moedige blauwhemden een meer dan eervol eindresultaat (5-7).

   

  Op maandagavond 24 oktober e.k. om 20:00 uur spelen onze jongens in sporthal De Komeet (Eeuwfeestlaan 183 - 2500 Lier) een oefenpot tegen ZVK Proost Lier (N1-Futsal). Op vrijdag 4 november a.s. hervatten zij de competitieactiviteiten met een verplaatsing naar Gijonesa Futsal Jette.

   

  samenstelling Eurofoot Tervuren:Eric Simons (d), Lars Hernalsteen (kpt), Tom Ytebrouck (2), Sami Afkir, Dieter Van Tricht (1), Ben Demeersman (1), Joris Willemans, Denis Ghys (1) en coach Kris Proost.

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire (kpt) (2), Hicham Channouf (1), Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi (1), Steven Dillien (2), Xavier Potvin, Yannis Van Parys (1), coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

   

  GS Beobank Hoboken B knoopte in de Vlaamse competitie (regio centraal) terug met een (klinkende) overwinning aan na een midweekwedstrijd bij ‘t Kliekske Steenokkerzeel (1-6). Op vrijdag 28 oktober a.s. om 20:00 uur binden onze beloften in sportcentrum Sorghvliedt de strijd aan tegen Solona De Ridder (tweede provinciale) in het kader van de 1/16de finales van de Beker van Antwerpen.

   

  De GS-preminiemen kan u aanstaande zondag 23 oktober vanaf 17:00 uur in onze thuisbasis komen aanmoedigen in een tornooiformule voor de VZVB-Jeugdcup 2016-2017 met deelname van Kras Antwerpen A, Proost Lier A, JFC Antwerpen en OT United. Om 18:00 uur beginnen onze miniemen in sporthal Fort VIIII aan hun opdracht tegen Kras Antwerpen A.

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

  GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

   

  - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

  - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25 - 0497 43 56

   

  Met sportieve groeten

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  Provincie Antwerpen

   

  Geheim leven op de heide?
  zondag 23 oktober 2016 om 10u30 en 13u30 – provinciaal domein Kesselse Heide (2560 Nijlen)

  Ssst … hoor je dat gefluister tussen de struiken? Spits de oren, snuif de geuren en laat je fantasie de vrije loop. In het zog van sprookjesvertellers en domeinwachters trek je langs slingerende zandpaden door bos en hei. Zo word je ondergedompeld in de verborgen wereld van fantastische natuurwezens en geraak je misschien wel overtuigd: er leven dwergen, trollen, elfen en alvermannen op de hei! 

   

  Dit kleine avontuur duurt ongeveer anderhalf uur en is geschikt voor kinderen en voor volwassenen. Afspraak op zondag 23 oktober 2016 om 10u30 of om 13u30 (aan jou de keuze) aan de parking van de Kesselse Heide langsheen de Lindekensbaan.

   

  Deelnemen is gratis maar vooraf telefonisch inschrijven is verplicht. Schrijf je bij de domeinwachters van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen op T 03 360 52 18.

   

   

  Copyright: provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  zondag 23 oktober 2016 om 10u30 en om 13u30. De activiteit duurt ongeveer anderhalf uur.

  Waar:
  Provinciaal groendomein Kesselse Heide in 2560 Nijlen. Afspraak aan Parking Lindekensbaan.

  Deelnameprijs:
  Gratis! Maar inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan bij de domeinwachters op T 03 360 52 18. Deze activiteit is geschikt voor kinderen en volwassenen.

  Meer info:
  www.facebook.com > Kesselse Heide

  www.provincieantwerpen.be > Kalender Kesselse Heide
  Domeinwachters T 03 360 52 18

  Beleidsverantwoordelijke:

  Bruno Peeters || bevoegd voor provinciale groendomeinen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Lekkere Vlaamse kost met koolrabi: puree en biefstuk
   
  De puree heeft wat weg van een bloemkoolpuree, maar je proeft toch een verschil. Je kan aan dit gerecht ook nog worteltjes en/of tijm aan toevoegen. Ik vind het in ieder geval een echte aanrader voor een koude avond! Ingrediënten (4personen): 1 kg aardappelen, 2 koolrabi's, 3 el melk, 1 el boter, 250ml room, peper, zout, 2 tl nootmuskaat, 1 bouillonblokje, 4 steaks, Olijfolie
  Kook de aardappelen en de koolrabi gaar in ongeveer 20 minuten. Smeer de steaks in met olijfolie en kruid met peper en zout. Neem een grillpan en bak de steaks. Giet ondertussen de room in een apart pannetje en voeg er het bouillonblokje aan toe. Kruid af met veel peper. Roer goed met een garde. Giet de aardappelen af en pureer. Voeg er de boter en de melk aan toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Meng goed onder elkaar. Werk af met rucola. Serveer de puree met de steaks en de pepersaus. Smakelijk!
   

  Copyright © 2016 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  21 | 10 | 2016

  Crossfestival knallend van start op het Zilvermeer
  Sofie van Accom geeft startschot op scholenveldloop basisonderwijs Wisselbeker Gouverneur

  Al vele jaren organiseren het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer en Vabco Mol het Crossfestival. Vabco Mol organiseerde in de jaren 1980 als eerste club een wedstrijd op het Provinciaal Recreatiedomein. Ze sloegen de handen in elkaar, wat uiteindelijk is uitgegroeid tot het Crossfestival. Het programma voor dit jaar oogt weer indrukwekkend. In totaal wordt er gerekend op 5000 deelnemers over het hele Crossfestival.

  Wisselbeker Gouverneur

  Voorbije woensdag 19 oktober vond de scholenveldloop Wisselbeker Gouverneur voor het secundair onderwijs plaats. Zoals elk jaar liepen de leerlingen afhankelijk van hun leeftijd een parcours gaande van 1 kilometer tot 2.6 kilometer. In samenwerking met Stichting Vlaamse Schoolsport was deze wedstrijd tevens het provinciaal kampioenschap veldlopen.

  De scholenveldloop Wisselbeker Gouverneur voor het basisonderwijs zal plaatsvinden op woensdag 26 oktober. Om 14u15 zal Sofie Van Accom, achtmaal Belgisch Kampioene, het startschot geven. Zij is gespecialiseerd in de middellange afstand en het veldlopen, Belgisch kampioen 1500 meter en ze werd vorig jaar 5e tijdens de Lotto Crosscup.

  Zonnige scholenveldloop secundair onderwijs Wisselbeker Gouverneur 2016

  Crossweekend

  Voorafgaand aan de Lotto Crosscup organiseert de lokale atletiekclub Vabco Mol op zaterdag 5 november de Vabco Stratenloop. Deze “Zilvermeerloop” omvat verschillende recreatieve joggingparcours voor een uiteenlopend publiek. Inschrijven kan ter plaatse. Om 14u starten de tochten van 10 kilometer. Vanaf 15u30 beginnen de 5 kilometer-lopers.

  Op zondag 6 november eindigt het Crossfestival met een hoogtepunt: de Lotto Crosscup. Deze wedstrijd wordt beschouwd als één van de beste Belgische veldlopen. De Belgen nemen het op tegen een aantal gerenommeerde buitenlandse atleten. De Lotto Crosscup start om 11u30. De dames zullen beginnen om 13u30, de heren om 14u.

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Woensdag 26 oktober 2016 vanaf 14u15 - Scholencross Basisonderwijs
  Zaterdag 5 november 2016 vanaf 14u - Vabco Stratenloop
  Zondag 6 november 2016 vanaf 11u30 - Lotto Crosscup

  Waar:
  Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

  Meer info:
  www.zilvermeer.be

  Beleidsverantwoordelijke:
  Bruno Peeters, gedeputeerde bevoegd voor Recreatie- en groendomeinen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

  21 | 10 | 2016

  Lokale ambtenaren op bezoek in de groenteregio van Europa

  Vandaag organiseerde de dienst Landbouw- en plattelandsbeleid van de provincie Antwerpen de tweede editie van Op het erf.  Deze studiedag over de land- en tuinbouw voor lokale overheden werd gecombineerd met een bedrijfsbezoek. Het is voor hen een unieke kans om de sector beter te leren kennen en zelf te ervaren hoe de moderne land- en tuinbouw nu werkt.

  Bij een bouw- of milieuvergunning, een aanvraag voor mestverwerking of een kapvergunning: als landbouwer kom je regelmatig terecht bij verschillende overheden en ambtenaren. Zij zijn vaak specialist in hun domein, maar niet noodzakelijk in de land- en tuinbouw. Om hen dichter bij de  landbouwsector te brengen, organiseert de dienst Landbouw- en Plattelandsbeleid van de provincie Antwerpen jaarlijks Op het Erf. Deze studiedag  over de land- en tuinbouw voor lokale overheden wordt gecombineerd met een bedrijfsbezoek. Dit jaar zakte een 50-tal lokale en provinciale ambtenaren af naar Sint-Katelijne-Waver, de groenteregio van Europa. 

  Bezoek aan glastuinbouwbedrijf Tompuur - Copyright: Provincie Antwerpen

  Telen en verwerken van tomaten

  Op het Erf start steeds met een bezoek aan een land- en tuinbouwbedrijf. Zo kunnen ze met eigen ogen zien en ervaren hoe een modern land- en tuinbouwbedrijf werkt. Dit jaar gingen ze langs bij tomatenbedrijf Tompuur in Sint-Katelijne-Waver. Zaakvoeders Marc en Kevin Vermaercke leidde hen rond op zijn bedrijf en vertelde voluit over hoe hij niet alleen tomaten teelt maar ook zelf verwerkt tot tomatensoep, -puree, … Nadien konden de deelnemers ook genieten van een degustatie met de producten van Tompuur. Aanvullend werd er een bezoek gebracht aan het Proefstation van de Groenteteelt onder leiding van directeur Raf De Vis. Hier sprong vooral de grote diversiteit aan groenten en het professioneel gehalte van de teelten in het oog.

  Meer inzicht in de land- en tuinbouwsector

  Tijdens het namiddaggedeelte werd de land- en tuinbouwsector in zijn juiste perspectief geplaatst. Gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé: “Onze moderne land- en tuinbouw is onbekend voor veel van onze burgers en beleidsmakers. Ze komen in contact met enkele, specifieke onderdelen en vormen zich hiermee een beeld van de sector, zonder het grote geheel te kennen. Met deze studienamiddag willen we de lokale ambtenaren verder laten kijken en een volledig beeld neerzetten van de landbouwsector.” Gastspreker Koen Symons (Innovatiesteunpunt) toonde de ambtenaren op een boeiende manier hoe twee landbouwbedrijven nooit identiek zullen zijn en hoe er in onze landbouwsector plaats is voor alle soorten bedrijfsvormen: van industriële megastallen tot CSA-bedrijven. Vervolgens toonden de medewerkers van de dienst Landbouw- en Plattelandsbeleid aan dat land- en tuinbouw een heel diverse sector is, economisch een sterk ‘agrocomplex’ vormt in onze provincie, landbouwverbreding troeven biedt en een netto groene stroomproducent is.

  Beleidsverantwoordelijke:

  Ludwig Caluwé,  gedeputeerde bevoegd voor Landbouw


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilrijk nieuws
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  21 | 10 | 16

  District laat dieren tijdelijk weghalen uit Wanninckhovepark


  Naar aanleiding van klachten van bezorgde buurtbewoners volgde een politiecontrole waarna het district Wilrijk besliste om de dieren uit het dierenparkje Wanninckhove tijdelijk weg te halen.

   

  In het Wanninckhovepark, tussen de Wanninckhovelaan en de Planetariumlaan in de Neerlandwijk, bevindt zich een dierenparkje met onder meer geiten, kippen en ganzen.

   

  Naar aanleiding van klachten bezocht de Lokale Politie op vrijdag 21 oktober het dierenpark en werd een verslag overgemaakt. Uit dit verslag blijkt dat de leefomstandigheden van de dieren onvoldoende waren, zeker met het oog op de komende herfst- en winterperiode.

   

  Het Wilrijkse districtsbestuur besliste daarop om het dierenpark met onmiddellijke ingang te sluiten. De dieren werden weggebracht naar het Vlaams Opvangcentrum (VOC) Brasschaat-Kapellen waar ze worden opgevangen.

   

  Het districtsbestuur zal onderzoeken in hoeverre een heropening van het dierenpark mogelijk is na de winterperiode. De rest van het Wanninckhovepark blijft open voor bezoekers.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevangenis

  De gevangenen omarmen


  Maandag 7 november 2016 om 15 uur stipt

  Begijnenstraat (en Sint-Rochusstraat, Nationalestraat, Aalmoezeniersstraat) Antwerpen
  In een kring rond de gevangenis
  ‘omarmen’ we de gevangenen. We zingen liederen
  om aan te geven dat we hen niet vergeten.

  Within-Without-Walls vzw en de pastorale ploeg van de Antwerpse gevangenis nodigen u van harte uit!

  Meer informatie en liedteksten & zang :
  www.prisoninfo.org /withinwithoutwalls@gmail.com

  Praktisch: ‘Gevangenen omarmen’ – Maandag 7 november ‘16

  14.45h Verzamelen in de Begijnenstraat ter hoogte van nr.42 om liederen in te zingen.
  15.00h Aanheffen van de liederen.
  15.20h Menselijke ketting maken rond de gevangenis.
  15.30h Einde van de activiteit.

  Draag een geel lint als herkenning.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilrijk nieuws
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  DE GEITENCORRIDA


  Geitencorrida loopt op zaterdag 26 november door centrum Wilrijk


  De 53ste editie van de ‘Geitencorrida – Memorial Jean Van Onselen’ vindt plaats op zaterdag 26 november. Door de stratenloop los te koppelen van het kerstweekend krijgt dit loopevenement voor jong en oud een nieuw elan.

   

  De Geitencorrida is een vaste afspraak op de Antwerpse loopkalender. Tot nu toe werd deze altijd gelopen tijdens het kerstmarktweekend in de eerste helft van december. Voor de 53ste editie koos de organisator Katholiek Sportverbond Antwerpse Handel (KSAH) in samenspraak met het district en de Wilrijkse middenstand voor een nieuwe datum.

   

  “We stelden samen vast dat het aantal inschrijvingen voor het loopevenement stagneert, hoewel soortgelijke wedstrijden overal in Antwerpen groeien. Dat kan heel wat oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld de sinterklaasperiode of examens”, stelt Wilrijks districtsschepen voor sport Robert Moens. “Samen met organisator KSAH en de middenstand beslisten we daarom om het evenement te verschuiven naar zaterdag 26 november. Er wordt gestart om 16 uur. We roepen alle Wilrijkenaars, scholen en sportverenigingen op om zich die dag van hun sportiefste kant te tonen.”

   

  De Wilrijkse middenstandsorganisatie WiZo steunt de vernieuwde Geitencorrida volop en plant die dag op het evenementenplein van de Bist extra animatie met drank- en eetkraampjes en andere leuke verrassingen.

   

  Het nieuwe tijdstip van de Geitencorrida zal na afloop van het evenement worden geëvalueerd door het district en de organisatoren in samenspraak met de Wilrijkse middenstand.

   

  Sportevenement voor jong en oud

  Aan de formule van het sportevenement wordt niets veranderd. De Geitencorrida blijft een stratenloop voor jong en oud door het centrum van Wilrijk met uiteenlopende afstanden. Om 16 uur vinden de wedstrijden voor de jeugd plaats over afstanden van 400 en 1200 meter. Vanaf 16.30 uur is het aan de jongeren vanaf 13 jaar en de volwassenen. Zij kunnen kiezen tussen 4500 of 7500 meter.

   

  De deelname is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Jongeren vanaf 13 jaar en volwassen betalen 4 euro vooraf of 6 euro op de wedstrijddag. Inschrijven kan nu al op www.wilrijk.be (klik op ‘Sport’) of via deze rechtstreekse link.

   

  Praktisch

  • 53ste ‘Geitencorrida Memorial Jean Van Onselen’
  • zaterdag 26 november 2016 vanaf 16 uur
  • start en aankomst: Heistraat ter hoogte van Bist
  • De winkels van het Wilrijkse centrum en de gratis parkings zijn maximaal bereikbaar tijdens het evenement.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SJOELEN

  Het was weer eens zover een sjoelwdestrijd tussen Dc kronenburg en Dc  klein heide

  Klein heide ging winnen bij kronenburg maar verloren thuis

  De uitslag kronenburg 2273 klein heide 5178

                   klein heide 2625  kronenburg 2689

  Toch bij de som van beide  heeft klein heide gewonnen met 216 punten


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  MARKANT SPEURT NAAR ROLMODELLEN IN EL

  SALVATOR

  Drie vrouwen van Markant - afkomstig uit Londerzeel, Knokke en Hoboken - reizen van 22 tot 30 oktober naar El Salvador.

   Onder begeleiding van Trias gaan ze ter plaatse het vrouwelijk ondernemerschap een duwtje in de rug geven.
  De dames zijn: 
  Lieve Droogmans (Londerzeel): Geert Horsten (Knokke) Sandra Van Reeth (Hoboken

  Samen met twee vrijwilligers trekt Markant-voorzitster Lieve Droogmans naar El Salvador. De delegatie zal er in samenwerking met de Vlaamse ontwikkelingsorganisatie Trias de Womed Award Zuid voorbereiden en een project rond vrouwelijk ondernemerschap evalueren.
  Onder begeleiding van Trias zullen Lieve Droogmans, Geert Horsten en Sandra Van Reeth van 22 tot 30 oktober El Salvador doorkruisen. Ze gaan een evaluatie opmaken van een zogeheten mentoringtraject. Dit project brengt starters in contact met ervaren onderneemsters die bereid zijn om hun ervaring te delen.
  Womed Award Zuid
  Op het programma van de Markant-delegatie staan zes werkbezoeken aan vrouwelijke onderneemsters. Aan het eind van de reis zullen Lieve, Geert en Sandra drie finalistes selecteren voor de komende Womed Award Zuid, die plaatsvindt in het voorjaar van 2017.
  Met deze tweejaarlijkse award creëert Markant rolmodellen voor het vrouwelijk ondernemerschap in ontwikkelingslanden. De voorbije jaren werden onderneemsters uit Guinee, Ecuador en de Filipijnen in de bloemetjes gezet.
  Trias Centraal-Amerika
  Dat ook de vrouwen in El Salvador steun kunnen gebruiken, lijdt geen twijfel. De reputatie van het Centraal-Amerikaanse land is niet fraai: armoede, werkloosheid en bendegeweld vieren hoogtij.
  El Salvador is niet bepaald vrouwvriendelijk, waardoor het voor vrouwen dubbel moeilijk is om op eigen benen te staan. Samen met lokale boeren- en vrouwenorganisaties bouwt het team van Trias Centraal-Amerika al 25 jaar aan een meer inclusieve samenleving.

  Lieve Droogmans, Geert Horsten en Sandra Van Reeth zijn beschikbaar voor interviews, zowel vóór als na hun reis in El Salvador:
  Lieve Droogmans (Londerzeel): 0496 028427
  Geert Horsten (Knokke): 0477 928332
  Sandra Van Reeth (Hoboken): 0475 870247
  Neem contact op met koen.symons@trias.ngo (02/548 01 20) voor sfeerbeelden van de reis. We proberen de eerste beelden ter beschikking te hebben vanaf 28/10. 

  *************************************************************

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultuurprijs

  19 | 10 | 2016

  Dries Van Noten ontvangt laatste Cultuurprijs
  Provincie Antwerpen eert mode-icoon voor rijke carrière

  Gisterenavond werd in het Bernarduscentrum in Antwerpen de laatste provinciale Cultuurprijs uitgereikt aan modeontwerper Dries Van Noten. Het Antwerpse mode-icoon werd gehuldigd omwille van zijn creativiteit en zakelijk succes in de mode. De jury maakte met deze laureaat een duidelijk statement voor de mode als kunstvorm.   

  Gedeputeerde voor Cultuur en juryvoorzitter Luk Lemmens verklaart de keuze voor Dries Van Noten: “De keuze voor Dries Van Noten is een statement van de jury voor de erkenning van de modesector als culturele sector. Dries Van Noten is een prachtig voorbeeld van een ontwerper die de mode als ambacht overstijgt en verheft tot kunstvorm. Denk maar aan de succesvolle tentoonstelling ‘Dries Van Noten - Inspirations’, de meest bezochte modetentoonstelling ooit in Vlaanderen. Het provinciaal ModeMuseum zet zich al meer dan tien jaar in om de modesector in beeld te brengen als een culturele sector met eigen stromingen en eigen sterren. Het laat geen twijfel dat Dries Van Noten één van deze sterren is.”

  De Cultuurprijs van de provincie Antwerpen is de laatste, aangezien het provinciebestuur vanaf 1 januari 2018 niet langer bevoegd zal zijn voor Cultuur. Daarom besliste de jury, bestaande uit Philip Heylen, Björn Siffer en Astrid Wittebolle (schepenen voor cultuur van Antwerpen, Mechelen en Turnhout), Prof. Dr. Annick Schramme (Universiteit Antwerpen) en Adriaan Raemdonck (galeriehouder en laureaat Cultuurprijs 2011) om een statement te maken en de modesector erkenning te geven als culturele sector.

   

  Dankwoord Dries Van Noten

  Dries Van Noten reageert opgetogen met de bekroning: “Ik ben zeer vereerd en erkentelijk dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen. Waardering in mijn eigen provincie en stad is uiteraard een fijn gevoel. Ik zou deze erkenning van creativiteit graag willen delen met de nieuwe generatie en daarom zou ik het geld verbonden aan de prijs willen schenken aan de modeafdeling van de Antwerpse Academie om deze jonge creatieve mensen extra te ondersteunen.”

  PRAKTISCHE INFO

  Over de Cultuurprijs van de provincie Antwerpen

  De Cultuurprijs van de provincie Antwerpen werd in 2005 ingesteld. De tweejaarlijkse prijs is bestemd voor een persoon die op uitzonderlijke wijze bijgedragen heeft tot het cultureel gebeuren in de provincie. De laureaten tot hier toe waren: Eric Antonis (2005), Ludo Simons (2007), Jerry Aerts (2009), Adriaan Raemdonck (2011) en Paul Schyvens (2013). Aan de prijs is een geldbedrag van 7.500 euro verbonden.

  Over Dries Van Noten

  Dries Van Noten genoot zijn eerste successen halverwege de jaren tachtig als één van de Zes van Antwerpen. Hij wordt vooral geprezen omwille van zijn exquise prints, zijn gul gebruik van textiel en zijn passie voor visuele en grafische kunst. Zijn dames- en herencollectie delen een exotische, elegante esthetiek die gekenmerkt wordt door expertise in pasvorm en een sensualiteit die ontstaat uit de combinatie van verschillende lagen contrasterende texturen, kleuren en patronen. Van Noten heeft verschillende eigen boetieks en wordt wereldwijd verkocht in zo’n vierhonderd winkels. Hij werkt vanuit Antwerpen, waar ook het hoofdkwartier van zijn bedrijf is ondergebracht. Meer info op www.driesvannoten.be

  Luk Lemmens,  gedeputeerde bevoegd voor Cultuur


  Gedeputeerde Luk Lemmens, laureaat Dries Van Noten en gouverneur Cathy Berx

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STADSBOERDERIJ

  Nieuw leven!

  We waren wat later uit bed dan normaal, want het was zondag. Beetje slenterend in de zon, startte ik mijn toer langs de dieren. Een vrijwilliger kwam ze eten geven, maar een check of iedereen zich goed voelt, is en blijft een must (en een heerlijke bezigheid). De Tamworth varkens stonden als eerste op mijn lijstje, want mevrouw de zeug was hoogzwanger en misschien had ze mijn hulp wel nodig. Belachelijk natuurlijk, want  Marlou had die nacht helemaal zelf negen biggen op de wereld gezet. Al helemaal proper gelikt en wankel op hun pootjes knorden ze me die ochtend tegemoet. Het begin van een zalige dag!

  Wees welkom om een kijkje te komen nemen!

  Hoofd een beetje in de wolken, maar voeten steeds op de grond, is hier ook de inhoud van jullie groentepakket. 

  Inhoud grote pakketten:

  • wortelen van Seizoensmaak
  • koolrabi  van Seizoensmaak
  • aardappelen van Seizoensmaak
  • boerenkool (mix) van de Wriemeling
  • koolraap van de Wriemeling
  • paksoi van Herdershof
  • rucola van Herdershof

  De tweewekelijkse pakketten bevatten witte -of spitskool van de Stadsboerderij, boerenkool (mix) en koolraaap van De Wriemeling, rucola van Herdershof en wortelen en koolrabi van Seizoensmaak. 

  Inhoud kleine pakketten:

  • wortelen van Seizoensmaak
  • koolrabi van Seizoensmaak
  • aardappelen van Seizoensmaak
  • andijvie van Herdershof
  • boerenkool (mix) van de Wriemeling
  • witte -of spitskool van Stadsboerderij (veld Wommelgem) voor zij die vorige week geen extra groente kregen

  De kleine tweewekelijkse pakketten bevatten witte kool van ons eigen veld in Wommelgem, wortelen, aardappelen en koolrabi van Seizoensmaak en boerenkool (mix) van de Wriemeling.

  Copyright © 2016 Stadsboerderij Antwerpen, All rights reserved


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN BERICHTEN

   4 POLITIEZONES(17 GEMEENTEN)

  WISSELEN INFOTMATIE UIT DANKZIJ 150 ANPR-TOESTELLEN AANGESLOTEN OP ééN  PROVINCIAAL SYSTEEM

   

  Op dinsdag 18 oktober stelden politiezones Regio Turnhout, Neteland, Voorkempen, Brasschaat en de Federale Politie Antwerpen samen met gouverneur Cathy Berx de bovenlokale ANPR-server aan ons voor. Deze gecentraliseerde server kan beelden en data van zowat 150 ANPR-toestellen uit de regio, verspreid over het grondgebied van 17 Antwerpse steden en gemeenten, raadplegen en verbinden.

   

   

  Wat zijn ANPR-toestellen?

  ANPR-toestellen zijn automatische nummerplaatherkenningscamera's (afgeleid van het Engels Automatic Numberplate Recognition). Een ANPR-systeem registreert alle voorbijrijdende voertuigen. Een technologie met tal van toepassingen,  uiteenlopend van aard.  Zo kunnen ANPR-toestellen ingezet worden voor trajectcontrole in functie van verkeershandhaving, maar ook om bijvoorbeeld niet-verzekerde, gestolen of geseinde voertuigen opsporen.

  De verwerking van geregistreerde gegevens gebeurt in een centraal systeem, de ANPR-server. De bovenlokale ANPR-server (BAS), technisch gerealiseerd door MACQ en Proximus, verbinden ze nu alle ANPR-camera’s van de  4 aangesloten politiezones.  BAS kan zo de data en beelden van de afzonderlijke zones consulteren én verbinden.  Als de testfase bij de 4 politiezones goede resultaten oplevert, dan breidt het centrale systeem in de toekomst verder uit.  ANPR-camera’s van andere politiezones  zullen dan kunnen aansluiten op deze server.

   

   

  Van de theorie naar de praktijk :

   

  Tijdens de persconferentie kreeg men een praktijkvoorbeeld: de politie onderschepte inderdaad een ‘verdacht’ voertuig – doorgegeven door bewoners aan het nummer 101…

                  
  GOUVERNEUR CATHY BERX PROVINCIE ANTWERPEN
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!