Lekkere Vlaamse kost met koolrabi: puree en biefstuk
De puree heeft wat weg van een bloemkoolpuree, maar je proeft toch een verschil. Je kan aan dit gerecht ook nog worteltjes en/of tijm aan toevoegen. Ik vind het in ieder geval een echte aanrader voor een koude avond! Ingrediënten (4personen): 1 kg aardappelen, 2 koolrabi's, 3 el melk, 1 el boter, 250ml room, peper, zout, 2 tl nootmuskaat, 1 bouillonblokje, 4 steaks, Olijfolie Kook de aardappelen en de koolrabi gaar in ongeveer 20 minuten. Smeer de steaks in met olijfolie en kruid met peper en zout. Neem een grillpan en bak de steaks. Giet ondertussen de room in een apart pannetje en voeg er het bouillonblokje aan toe. Kruid af met veel peper. Roer goed met een garde. Giet de aardappelen af en pureer. Voeg er de boter en de melk aan toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Meng goed onder elkaar. Werk af met rucola. Serveer de puree met de steaks en de pepersaus. Smakelijk!