Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    15-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Agendatip
    Arboretum Kalmthout

    Hamamelisfeesten betoveren in Arboretum Kalmthout
    Wereldberoemde toverhazelaars in bloei, tot eind februari, 10-17 uur, Kalmthout

    De winterbloeiende toverhazelaars, Hamamelis, zijn het paradepaardje van provinciaal groendomein Arboretum Kalmthout. In de arboretumtuin vind je de grootste en de oudste collectie in Europa. Bezoekers kunnen er elke dag de betoverende wintersfeer opsnuiven en om 14 uur deelnemen aan een rondleiding.

    Elke winter toveren honderden Hamamelis-struiken de tuin om tot een zee van geel, oranje en rood. Hun bloempjes op kale takken zorgen niet alleen voor een spectaculair visueel effect, ze verspreiden ook een overweldigend, zoet parfum doorheen de tuin. Geen betere redenen dus voor een bezoek aan een écht Hamamelisfeest.

      De bloemen van de toverhazelaar, Hamamelis, bloeien meestal op kale takken. Oude exemplaren groeien hoog en breed, waardoor je tussen kleurrijke, geurige wolken wandelt.
      Copyright: Arboretum Kalmthout

    Ontdek de zoete wereld van de toverhazelaars

    Een uitgestippelde wandelroute brengt bezoekers langs de mooiste exemplaren uit de Hamamelis collectie. Bij het toegangsticket tot de tuin zit een routeplan dat bezoekers wegwijs maakt doorheen het 13,5 ha groendomein.

     

    Elke toverhazelaar draagt een naambordje met ook de Nederlandse naam, en de herkomstregio wanneer het een botanische soort is. De naambordjes staan langs de paden goed zichtbaar opgesteld. De collectie toverhazelaars van Arboretum Kalmthout omvat zo’n 140 verschillende variëteiten, waarvan sommige bijna 100 jaar oud zijn!

     

    Wereldwijd beheert Arboretum Kalmthout het stamboek van de Hamamelis-cultivarnamen. Alle nieuwe variëteiten worden hierin voor het eerst genoteerd. Hamamalis x intermedia 'Jelena' is een cultivar genoemd naar Jelena De Belder, stichter en grondlegster van Arboretum Kalmthout.

      Bezoekers kunnen de toverhazelaars van Arboretum Kalmthout op eigen gelegenheid ontdekken of aansluiten bij een rondleiding met een gids, dagelijks om 14 uur of op een tijdstip naar keuze via reservatie.
      Copyright: Arboretum Kalmthout

    Zo beleef je de Hamamelisfeesten:

     

    1. Door het volgen van een uitgestippelde wandelroute langs de mooiste toverhazelaars via pijlen eneen routeplan. Meer weten? De toverhazelaars vertellen hun verhalen zélf, dat kunnen de bezoekers onderweg in de tuin ontdekken.

     

    2. Door aan te sluiten bij een rondleiding om 14 uur. De arboretumgidsen staan elke dag van de Hamamelisfeestenklaar om bezoekers te ontvangen. Ze vertellen boeiende verhalen en anekdotes over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van de Hamamelis-collectie, die onlosmakelijk verbonden is met het kwekerijverleden van het domein en de passie van de grondleggers van het arboretum, Robert en Jelena De Belder.

    Tickets voor de rondleiding zijn vooraf online te koop, of aan de balie te verkrijgen (€ 3 / € 2 met jaarkaart of museumpas). De plaatsen zijn beperkt.

     

    3. Door een privérondleiding te boeken op een moment naar keuze voor maximum 25 personen. Er is keuze uit verschillende themawandelingen, waaronder toverhazelaars en winterbloeiende planten.De reguliere toegangsprijzen voor een bezoek aan de tuin zijn van toepassing, en vanaf 15 personen geldt een voordelig groepstarief. De bijdrage voor de gids bedraagt € 55 per rondleiding.

      “De mooiste toverhazelaartakken uit de tuinen en terrassen van Arboretum Kalmthout gaan in competitie tijdens Miss Hamamelis-verkiezing op zondag 29 januari 2023.
      Copyright: Arboretum Kalmthout

    Miss Hamamelis 2023

    Wie een bloeiende toverhazelaar in de tuin of op het terras heeft, kan op zondag 29 januari 2023 meedingen naar de titel ‘Miss Hamamelis 2023’. Daarvoor brengen deelnemers het mooist bloeiende takje op hun struik naar Arboretum Kalmthout. Een professionele jury beoordeelt de tentoongestelde inzendingen in verschillende categorieën, van de mooiste tot de best geurende, en ook bezoekers kunnen een stem uitbrengen in de publieksjury. Voor elke inzender van een winnend takje is er een passende prijs.

     

    > Takjes inleveren aan de balie op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari tijdens de openingsuren of op zondag 29 januari tot 10.30 uur. Prijsuitreiking op zondag 29 januari 2023 om 15 uur.

    Planten én Hamamelis-gin te koop

     

    Arboretum Kalmthout biedt tijdens de Hamamelisfeesten in het eigen plantencentrum een brede selectie toverhazelaars aan van tientallen variëteiten die je doorgaans niet in tuincentra aantreft. Ook voor advies over toverhazelaars kunnen bezoekers er terecht. Het plantencentrum is vrij toegankelijk en elke dag open van 10 tot 17 uur.

     

    De Hamamelisfeesten éxtra feestelijk maken? Dat doet Arboretum Kalmthout met een eigen gelimiteerde Arboretum Gin van Hamamelis. Deze unieke en ambachtelijke gin –gestookt door Sterkstokers- won in 2022 nog een zilveren medaille op de London Spirits Competition in het Verenigd Koninkrijk. De geurige bloempjes van de toverhazelaar werden met de hand geplukt uit de arboretumtuin. De opbrengst van de Arboretum Gin gaat integraal naar de 1 hectare tuinuitbreiding, die midden juni 2023 opent voor het publiek. Arboretum Gin is online en in de cadeau- & boekenshop van Arboretum Kalmthout te koop.

    www.hetarboretumgroeit.be

     

      Arboretum Gin met Hamamelis is een uitgesproken botanische gin op basis van 8 kruiden, bessen, bloemen, planten én bomen, waaronder dus ook toverhazelaar.
      Copyright: Arboretum Kalmthout

    BOTANISCH PARADIJS SINDS 1856

    Hamamelisfeesten

    5 januari tot en met 26 februari 2023, elke dag van 10 tot 17 uur

     

    Contact- & bezoekadres
    Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
    T +32 (0)3 666 67 41
    E info@arboretumkalmthout.be

    Toegangsprijzen tuin
    volwassenen € 9 (-12 jaar gratis, 12>17 jaar € 7, +65 jaar € 8) | online tickets met € 1 korting
    jaarkaart- en museumpashouders, RHS-leden gratis | UiTPAS met kansentarief en andere kortingen aan de kassa

     

    Ticket-webshop

    webshop.arboretumkalmthout.be


    Plantencentrum, cadeau- & boekenshop en cafetaria
    Het plantencentrum, de cadeau- & boekenshop en de cafetaria zijn vrij toegankelijk en elke dag open, ook op zon- en feestdagen (behalve 25/12 en 1/1), van 10 tot 17 uur.

     

    Vragen? Lees de FAQ’s

    Op de website vind je een overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen.

     

    Website
    www.arboretumkalmthout.be

    www.hetarboretumgroeit.be

    www.hamamelis.be


    Social media
    www.facebook.com/arboretumkalmthout
    twitter.com/arboretumkalmt

    www.instagram.com/arboretumkalmthout

    #arboretumkalmthout

    Bereikbaarheid
    Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.
    De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.
    Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.
    Meer informatie over bereikbaarheid op de website.

    BEELDMATERIAAL

    Download HR foto’s via wetransfer tot 7 dagen na de verzenddatum:

    https://we.tl/t-gH1wBrA2RD

     

    Contact materiaal
    Eva D’haenens,

     

    Interviews en foto- of filmreportages zijn steeds mogelijk op afspraak, ook buiten de openingstijden.


    Contact interviews

    Ir. Abraham Rammeloo BNT
    conservator-directeur Arboretum Kalmthout














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht
    Provincie Antwerpen
    Suske en Wiske Museum


    12 | 01 | 2023

    VIP-ontvangst voor klas 4A Andromeda Deurne bij Suske en Wiske Museum



    Op woensdag 23 november brachten Suske en Wiske een bezoek aan de leerlingen van klas 4A van basisschool Andromeda in Deurne. Als winnaars van de scholenwedstrijd ontvingen ze van hen niet alleen de volledige Suske en Wiske-collectie, ze wonnen ook een gratis klasbezoek en een ontmoeting met de tekenaar en scenarist van de stripreeks.



    Jaarlijks bezoeken duizenden schoolkinderen tussen 8 en 12 jaar de interactieve striptoer. Ze leren wat de ingrediënten zijn voor de creatie van een boeiend stripverhaal. Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het museum kregen klassen uit het lager onderwijs de kans deel te nemen aan een wedstrijd. De opdracht bestond erin om aan de slag te gaan rond het thema ‘Het Suske en Wiske Museum over 25 jaar’.

     

    De jury duidde de leerlingen van klas 4A van Andromeda Deurne als winnaar aan. Zij maakten een maquette met een rollercoaster die je van de ene museumruimte naar de andere brengt. Via een videoboodschap lichtten enkele leerlingen nog toe dat je in 2048 een stripverhaal kan maken in de ontwerpkamer, waarin je achteraf in een 10D ervaring met een treintje het verhaal zelf kan beleven. Hun originele idee en creatieve uitvoering sloot het best aan bij de opdracht en de visie van het museum. Het werk is nog tot aan de krokusvakantie te bewonderen in de inkomzone van het museum.

    Klas 4A van Andromeda met Luc Morjaeu en Peter Van G- Copyright: Provincie Antwerpen

    Als beloning kregen zij de volledige Suske en Wiske-collectie in de klas al overhandigd. Op donderdag 12 januari kwamen de 27 leerlingen als VIP te gast in het Suske en Wiske Museum. Na de interactieve striptoer kregen ze de eer tekenaar Luc Morjaeu en scenarist Peter Van Gucht te ontmoeten. Die vertelden hoe een Suske en Wiske-strip wordt gemaakt aan de hand van voorbeelden en tekeningen. De kinderen waren erg enthousiast en stelden honderduit vragen. Tenslotte was er ook nog tijd voor wat handtekeningen en een groepsfoto. Ook de tekenaars waren enthousiast over de ontmoeting. “Ik ben blij om te merken dat er nog zoveel kinderen Suske en Wiske’s lezen!”, aldus Peter van Gucht.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Gedeputeerde Luk Lemmens, N-VA, bevoegd voor Onderwijs en Educatie


    Dienst:
    Marleen van Houselt
    Suske en Wiske Museum

    E marleen.vanhouselt@provincieantwerpen.be





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

     


    Agendatip
    Provincie Antwerpen

    Exclusief - Vrijbroekpark wordt inclusief
    Maandag 23 januari, 19 uur, Mechelen

    De studenten van het postgraduaat Space & Service Design aan Thomas More hogeschool in Mechelen hebben heel wat ideeën voor het Provinciaal groendomein Vrijbroekpark bedacht om het park meer inclusief te maken voor alle bezoekers. De droom van het Vrijbroekpark is om een park te zijn dat alle mensen verwelkomt, een park dat toegankelijk is voor diverse groepen zonder fysieke en sociale barrières. Ze stellen hun ideeën graag voor aan iedereen die wil komen luisteren.

    Eerder dit jaar organiseerden zij een co-creatie workshop in het Vrijbroekpark waar ideeën werden uitgewisseld over hoe de inclusiviteit van spelen en vrije tijd in het park kan verbeteren. Sindsdien hebben ze hun projectideeën verder ontwikkeld en nu zijn ze verheugd om deze in januari voor te stellen. Ze nodigen je graag uit om hun voorgestelde ontwerpoplossingen te bekijken en je de kans te geven eventuele vragen te stellen. 

    De voorstelling van hun projecten gaat door op maandag 23 januari van 19 tot 21 uur in het bezoekerscentrum van het Vrijbroekpark. Deelname is gratis, je moet wel vooraf inschrijven via de website van het Vrijbroekpark, www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark.

    Workshop met de studenten van Thomas More - Copyright: Provincie Antwerpen

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Maandag 23 januari, van 19 tot 21 uur

    Waar:
    Bezoekerscentrum Vrijbroekpark,
    Ridder Dessainlaan 65,
    2800 Mechelen

    Deelnameprijs:
    gratis

    Website:
    https://www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark

    Meer info:
    Onthaal Vrijbroekpark,

    vrijbroekpark@provincieantwerpen.be

    Organisatie:
    Thomas More hogeschool, postgraduaat Space & Service Design

     BEELDMATERIAAL






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    13 | 1 | 2023

    Een koffer vol onvergetelijke vakantiemomenten
    De Warmste Kempen verwent kansarme families met vakantiecheques

    12.400 euro aan vakantiecheques voor kansarme families en 10.000 euro voor het fonds van De Warmste Week.

    Dat is het resultaat van De Warmste Kempen, de solidariteitsactie van Toerisme Provincie Antwerpen en Kempense vakantiemakers.

    Toeristische ondernemers doneerden vakantiebelevingen ter waarde van maar liefst 12.400 euro voor de webshop. Daarbij hebben gulle schenkers op de webshop van De Warmste Kempen deze vakantiebelevingen met 5000 euro extra gesponsord.

    Toerisme Provincie Antwerpen verdubbelde de opbrengst van de webshop en doneerde nog eens 5000 euro extra aan de Warmste Week.

    Onvergetelijke vakantiemomenten voor kansarme families: daar draaide De Warmste Kempen om, de solidariteitsactie van Toerisme Provincie Antwerpen en Kempense vakantiemakers.

    Tussen 15 november en 25 december kon je op de webshop van De Warmste Kempen een vakantie sponsoren, wat massaal gedaan werd en nog eens 5000 euro opbracht.

    Toeristische ondernemers doneerden vakantiebelevingen ter waarde van maar liefst 12.400 euro voor de webshop: van een meet & greet met alpaca’s tot een kampeervakantie in een indianentent.

    Vakantiemakers Joris en Nicky van Landgoed Omorika in Ravels: “Ontspanning in een groene omgeving: voor ons heel vanzelfsprekend, voor personen met beperkte reismogelijkheden jammer genoeg niet. Ook zij verdienen die heerlijke vakantie-ervaringen. Vandaar ons engagement voor De Warmste Kempen.”

    Toerisme Provincie Antwerpen verdubbelde de totale opbrengst van de webshop en schonk nog eens 5000 euro aan het fonds van De Warmste Week.

    gedeputeerde Mireille Colson en vrijwilligers Rap op Stapkantoren
    Copyright: Dieter Daniëls voor Toerisme Provincie Antwerpen

    Weg van de stress

    Gedeputeerde Mireille Colson, bevoegd voor Toerisme: “De Warmste Kempen paste naadloos in het actieplan ‘Drempelvrij Toerisme’, een reeks initiatieven om de vakantieparticipatie te verhogen bij tal van doelgroepen voor wie (vakantie)uitstappen niet vanzelfsprekend zijn. Behalve de drempel verlagen voor hen, wil de provincie ook ondernemers en vakantiegangers sensibiliseren over de drempels die kansarmoede met zich meebrengt. Kansarmoede heeft immers vele mogelijke oorzaken en gezichten. Aan de hand van zes persona’s op de webshop - fictief maar gebaseerd op concrete situaties - besliste je zelf wie je de vakantie cadeau deed.”
    De Rap op Stapkantoren in Antwerpen, Mechelen en Turnhout en het EVA-centrum in Ekeren verdelen op basis hiervan de cheques onder hun klanten.

    Iets om naar uit te kijken, getuigt Sophie Andelhofs, vrijwilliger bij het Rap op Stapkantoor in Turnhout: “Een vakantie of uitstap maakt echt een verschil. Je bent er even tussenuit, weg van de stress. Dank om kansarmoede onder de aandacht te brengen. Dank ook aan alle donateurs en iedereen die De Warmste Kempen mogelijk maakte.”

    Beleidsverantwoordelijke:
    Mireille Colson, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Toerisme


    Dienst:
    Mariel Rosier, persmedewerker Toerisme Provincie Antwerpen


    Digitaal beeldmateriaal:
    download sfeerbeelden overhandiging vakantiecheques in hoge resolutie





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.



    Provincie Antwerpen

    09| 01 | 2023

    avAnt breidt uit met 48 extra schoolbanken
    Vlaamse Regering investeert 229.000 euro in extra capaciteit voor avAnt

    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert € 28.399.212 in 1685 extra plaatsen in de klassen in Antwerpen, waaronder € 228.907 in avAnt Provinciaal Onderwijs. In lijn met het ‘masterplan scholenbouw 2.0’ verhoogt de Vlaamse Regering de capaciteit waar de noden het hoogst zijn. Dit is ook in Antwerpen het geval, zoals merkbaar is bij avAnt.

    We investeren daarvoor de komende twee jaar voor bijna € 157 miljoen in scholenbouw over heel Vlaanderen”, zegt minister van Onderwijs Ben Weyts. “We zetten de inhaalbeweging voor meer en betere schoolinfrastructuur onverminderd verder. Onze kinderen en jongeren hebben recht op kwaliteitsvol onderwijs op een kwaliteitsvolle plek.”

     

    Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor het Provinciaal Onderwijs Vlaanderen, beaamt dit: “We hebben deze legislatuur flink geïnvesteerd in een nieuw schoolgebouw voor avAnt, waar we een ruime waaier aan opleidingen aanbieden. Dat vertaalt zich ook in een stijgend leerlingenaantal. We zijn tevreden dat we met deze extra plaatsen nog meer leerlingen uit stad Antwerpen en omgeving een kans kunnen geven.”

     

    Vlaanderen voorziet deze regeerperiode een recordbedrag van € 3 miljard voor nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur – nog eens € 500 miljoen meer dan in de vorige regeerperiode, toen de inhaalbeweging werd ingezet. Ook het budget voorzien voor structurele extra plaatsen in bestaande scholen is met € 360 miljoen historisch hoog: nog eens de helft méér dan in de vorige regeerperiode.

    Heel wat steden en gemeenten worstelen met een veranderende demografie. De nood aan bijkomende schoolcapaciteit vormt daarbij een grote uitdaging. In verschillende steden en gemeenten is er in de toekomst nood aan extra schoolbanken, ook in Antwerpen. De capaciteitsmonitor dient als leidraad voor de investeringen in extra capaciteit. Die toont aan waar tegen schooljaar 2027-2028 een tekort wordt verwacht. Daarom focust de Vlaamse Regering bij de bouw van nieuwe schoolgebouwen in de eerste plaats op het secundair onderwijs, omdat de noden daar het hoogst zijn.

    Gedeputeerde Luk Lemmens bij avAnt

     

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Provinciaal Onderwijs Antwerpen


    avAnt:
    Joke Van Craen, algemeen directeur

       








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!