Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    21-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    PERSBERICHT

    20 | 05 | 2022

    Opheffing rook- en vuurverbod in provincie Antwerpen, maar blijf waakzaam in bossen, natuur- en heidegebieden.

    Vandaag stelt het Agentschap voor Natuur en Bos opnieuw risicocode geel in voor provincie Antwerpen. Sinds 20 april was code oranje van kracht wegens het hoge brandgevaar in de Antwerpse natuur – en heidegebieden en bossen.  Omwille van de hevige regenval van gisteren en de te verwachten neerslag tijdens de komende dagen wordt het rook- en vuurverbod dat sinds 4 mei van kracht was in de provincie Antwerpen opgeheven.  Wel blijven alertheid en waakzaamheid aan de orde. Het is nog steeds droog in de natuurgebieden, en daardoor blijft het risico op natuurbranden groot.


    Op 20 april kondigde het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) code oranje af voor de provincie Antwerpen omwille van het hoge brandgevaar in de natuur- en heidegebieden en bossen. Op 4 mei kondigde gouverneur Cathy Berx een politiebesluit af dat een rook – en vuurverbod oplegde in de natuur- en heidegebieden en bossen in provincie Antwerpen, evenals een verbod om er een kampvuur of vuur in open lucht te maken. Nu het Agentschap voor Natuur en Bos opnieuw overschakelt op risicocode geel voor de provincie, tekent gouverneur Cathy Berx vandaag een politiebesluit om het rook- en vuurverbod van 4 mei op te heffen.

     

    Risicocode geel

    Vanaf vandaag geldt code geel voor onze provincie. Dat betekent dat er nog steeds gevaar is, en dat voorzichtigheid en waakzaamheid aan de orde blijven. De natuur is nog steeds droog, wat het risico op natuurbrand vergroot.

     

    https://www.natuurenbos.be/brandfase-antwerpen

     

    Gouverneur Cathy Berx: “Ondanks de hevige neerslag van gisteren, blijft het ten zeerste aangewezen om in bossen, natuur- en heidegebieden voorzichtig en verstandig om te gaan met alles wat vuur kan veroorzaken. Het risico op brand in natuurgebieden en elders blijft immers hoog, aangezien de bodem en toplaag van de grond nog steeds erg droog zijn.  Blijf daarom altijd waakzaam.”

     

     

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen vernietigen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering. Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en crisisbeheer.

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht PITO
    Provincie Antwerpen

    16 | 5 | 2022

    Twee nieuwe destillatietorens van PITO Stabroek grote troef voor opleiding tot chemische procesoperator
    Met de hypermoderne destillatietorens kunnen leerlingen van PITO en cursisten van SIRA vzw zich nog beter voorbereiden op een job in de chemiesector.

    Op maandag 16 mei werden in het laboratorium van PITO Stabroek twee nieuwe destillatietorens ingehuldigd in aanwezigheid van Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs en Jan Remeysen, CEO van BASF Antwerpen. De nieuwe installaties kwamen er na een intensieve samenwerking tussen PITO, het Duitse bedrijf Pilodist en enkele onderwijsprofessionals onder leiding van Bart Roggeman, leerkracht chemie in PITO Stabroek. De kosten van het project, zo’n 150.000 euro per kolom, werden gedragen door SIRA vzw, een opleidingscentrum voor procesoperators chemie, BASF Antwerpen en de provincie Antwerpen.

     

    Bijna dag op dag één jaar geleden gaf Jan Remeysen, CEO van BASF, een gastcollege aan een aantal zesdejaarsklassen van PITO Stabroek. Hij bezocht toen ook het laboratorium van de school en maakte kennis met de leerkrachten en leerlingen van de opleiding Chemische Procestechnieken. Uit die kennismaking en met de ondersteuning van SIRA VZW ontstond een project dat resulteerde in een unieke chemische installatie die leerlingen in een veilige omgeving klaarstoomt voor een job als procesoperator.

     

    V.l.n.r. Jan Remeysen (BASF), Luk Lemmens (gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs), Bart Roggeman (PITO), Katrien Dingemans (BASF), Daniëlle Segers (PITO) en Margo Carvers (SIRA vzw) - Copyright: Provincie Antwerpen

     

    Afstemming op de arbeidsmarkt

     

    Het provinciaal onderwijs werkt al jaren intensief samen met de bedrijfswereld”, vertelt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Onderwijs. “Als bovenlokale partner hebben we een goed zicht op de regiospecifieke context en noden en dat geldt zeker voor de chemiesector in de Antwerpse haven. Door goed af te stemmen en voortdurend te innoveren willen we kwalitatieve opleidingen aanbieden die zowel aan wensen en noden van de arbeidsmarkt tegemoet komen als aan de noden van leerlingen. Met deze nieuwe chemische installatie in PITO Stabroek maken we deze ambitie ook echt waar.

     

    Bart Roggeman geeft al 30 jaar chemie in PITO Stabroek en is de bezieler van het project: “Eigenlijk zijn we al 20 jaar naar deze destillatietorens toe aan het werken”, vertelt hij. “Onze eerste installatie werd gebouwd door de leerkrachten chemie zelf. Daarmee hadden we regelmatig problemen die eigen zijn aan het werken in een onderwijscontext; de veiligheid is natuurlijk prioritair maar ook het materiaal moet tegen een stootje kunnen. Deze nieuwe destillatietorens hebben het allemaal: de leerlingen kunnen op een veilige manier de processen leren beheersen zonder in aanraking te komen met gevaarlijke producten. Bovendien is de installatie zo opgebouwd dat een fout in één deel van het proces niet de hele keten in gevaar brengt. Er werden heel wat veiligheidsstappen ingebouwd die dat voorkomen zoals een nieuwe generatie pompen en de verwarming die zichzelf uitschakelen in gevaarlijke omstandigheden.”

    De leerlingen van het 7de jaar Chemische Procestechnieken leggen uit hoe ze de nieuwe installatie gebruiken tijdens hun opleiding - Copyright: Provincie Antwerpen


    Win-win situatie door samenwerking onderwijs en industrie


    Niet alleen de leerlingen van PITO zullen hun vaardigheden kunnen aanscherpen met behulp van de nieuwe destillatietorens. Ook heel wat cursisten van SIRA vzw, een organisatie die werkzoekenden omschoolt naar procesoperatoren, worden opgeleid in het labo van PITO. En met succes. De afgelopen 34 jaar heeft SIRA 1258 studenten aangeworven en 81% daarvan slaagde voor de opleiding. Een groot gedeelte van deze geslaagden werkt bovendien nog steeds in de chemie. Door bij te dragen aan de realisatie van de nieuwe destillatiekolommen bevestigt de organisatie haar vertrouwen in PITO als onderwijspartner.

     

    Ook chemiereus BASF stapte mee in het project. Jaarlijks biedt het bedrijf zo’n 200 stageplaatsen en duale werkplekken aan. Zo’n 80% van de procesoperators van het bedrijf komt daaruit voort en PITO is een van de hofleveranciers. Jan Remeysen, CEO van BASF Antwerpen, benadrukte nog het belang van een goede samenwerking tussen de bedrijfswereld, de overheid en het onderwijs: “We hebben vandaag in Vlaanderen en zeker ook bij BASF dringend nood aan goed opgeleide STEM-profielen. Het is de maatschappelijke verantwoordelijkheid van iedereen in Vlaanderen om meer jongeren te stimuleren om te kiezen voor een STEM-opleiding. En als we ze die richting uitsturen, dan moeten we ook zorgen voor moderne apparatuur en lesmateriaal en de begeleiding van gedreven en enthousiaste lesgevers. De leerlingen van het 7de jaar Chemische Procestechnieken die we vandaag in het labo van PITO aan het werk zien, staan morgen bij ons op de werkvloer. We zien bij BASF dus elke dag dat de samenwerking tussen onderwijs en industrie zijn vruchten afwerpt.”

     

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    16 mei van 9u tot 10u

    Waar:
    PITO Stabroek, Laageind 19, 2940 Stabroek
    T 03 561 05 00
    https://www.pitostabroek.be

     

    Beeldmateriaal: meer foto’s via WeTransfer

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs

    Communicatie PITO Stabroek
    Raf Van Bergen, pedagogisch directeur









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Uitgever: Natuurpunt Hobokense Polder vzw
    www.hobokensepolder.be/Groenpoort

    16 mei 2022

     

     

    Onze strijd tegen hoogbouw is niet ten einde

     

    Op 10 december 2021 tekenden Natuurpunt Hobokense Polder vzw en Natuurpunt vzw bij de provincie beroep aan tegen de omgevingsvergunning voor de bouw van een Maritieme Campus. Ondanks negatieve adviezen van zowel de Vlaamse als de provinciale administraties wees de Deputatie van de provincie Antwerpen het beroep af en bevestigde ze de vergunning. Natuurpunt overweegt om opnieuw beroep aan te tekenen, nu bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

     

    De provincie keurt de aanvraag van MCA goed

    Natuurpunt Hobokense Polder vzw en Natuurpunt vzw gingen in beroep bij de provincie tegen de goedkeuring door de stad van de omgevingsvergunning voor Reslea (vastgoedpoot van CMB) voor de bouw van een Maritieme Campus op een enclave in de Hobokense Polder.

    Ons dossier was opgebouwd met sterke juridische argumenten. Bovendien gaven zowel ANB (Agentschap voor Natuur en Bos) als VMM (Vlaamse Milieumaatschappij) tijdens het verdere onderzoek negatieve adviezen. Ook de POVC (Provinciale Omgevingsvergunningscommissie) die het hele onderzoek moet voeren, gaf een negatief samenvattend advies.

    Op 5 mei moest de provincie uiterlijk uitspraak doen. Op 13 mei werden de notulen officieel gepubliceerd. Een dag eerder, dus voor de betrokken partijen op de hoogte werden gebracht, deelde député Luk Lemmens echter al de beslissing aan een journalist van Belga mee. De vergunning werd tegen de eigen administratie (de POVC) in toch gegeven! Straf dat men zich uitlaat tegenover de pers, terwijl de partijen nog onwetend zijn…

    Op ATV gaf député Lemmens als motivering voor de goedkeuring: “We hebben hierbij maatschappelijke en economische afwegingen gemaakt. De Maritieme Campus wordt een unieke hub zonder gelijke op internationaal niveau. Er zal baanbrekend onderzoek worden geleverd.” Natuurpunt betwist het maatschappelijk en economisch belang van een Maritieme Campus helemaal niet. We verzetten ons wel tegen de keuze van de locatie. Daar is de deputatie blijkbaar overheen gestapt. Ook over onze juridische argumenten blijft men vaag.

     

    Raad voor Vergunningsbetwistingen

    De beslissing van de provincie kan je integraal terugvinden op onze website. Onze advocaten zullen deze teksten analyseren. We moeten nu onderzoeken of onze juridische argumenten afdoende tegengesproken worden. Indien dit niet het geval is, maken we een goede kans bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. We hebben een termijn van 45 dagen om ons aan te melden bij deze instantie. We houden er sterk rekening mee dat dit noodgedwongen onze volgende stap zal zijn.

     

    Alternatief?

     

     

    Intussen blijven we open staan voor dialoog. Reeds een jaar geleden deden we een voorstel. Een alternatief plan hield de splitsing in tussen hoogbouw en R&D-faciliteiten. De hoogbouw verschoven we naar de noordkant van Blue Gate, terwijl de onderzoekscentra ter plaatse konden blijven in overdekte hallen met groendaken. In een open brief aan de Stad Antwerpen hebben we dit natuurvriendelijk alternatief uitvoerig toegelicht. Helaas hebben we nooit reactie gekregen, noch van de projectontwikkelaar, noch van de stad.

     

     

    Fonds tegen hoogbouw

     

     

    De juridische procedures hebben al een flinke duit gekost. En ook nu lopen advieskosten verder op. Maar dankzij de financiële steun van vele sympathisanten en sponsors konden we tot hiertoe de kosten dragen, waarvoor zeer hartelijk dank. Uw gift is tevens een grote morele steun, die ons aanmoedigt om de strijd te blijven verder zetten.

    U kan ons nog steeds steunen door een storting op rekening BE81 5230 8065 0424 van Natuurpunt Hobokense Polder vzw met vermelding "Fonds tegen hoogbouw". Elke bijdrage, hoe klein ook, wordt zeer gewaardeerd.
     

    P.S. Onze petitie tegen MCA is op dit moment al meer dan 15.000 ondertekend.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!