Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    16-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Jeugdverenigingen planten eerste bomen toekomstig bos in Park Groot Schijn


    In Park Groot Schijn aan de Ruggeveldlaan in Deurne werden vandaag de eerste bomen geplant van het toekomstige bos met open speelplekken.

     

    Park Groot Schijn is de laatste jaren uitgegroeid tot een echt park, een plek voor iedereen in Deurne en omstreken. De afgelopen periode verhuisden een aantal sportvelden van het gebied achter de atletiekpiste naar de zone naast de Ruggeveldlaan. De vrijgekomen ruimte in dat gebied wordt nu ingericht als een bos met heel wat open speelplekken, ideaal voor gezinnen met kinderen en voor jeugdverenigingen. De scouts van de 17e Prins Albert en de 43ste Sint Rumoldus plantten daar vandaag in aanwezigheid van schepenen Ludo Van Campenhout en Jinnih Beels en districtsschepen Elke Brydenbach een tiental bomen.

     

    De aanleg van dit bos is onderdeel van de tweede fase van de parkaanleg. Er wordt, net zoals in de rest van het park, een mengeling van inheemse bomen aangeplant. Die kunnen daarna uitgroeien tot een bos dat mooi aansluit op de reeds bestaande natuur langs het Schijn.

     

    Jeugdverenigingen zetten de natuur in de kijker

    Voor de jeugdverenigingen in het park is het groeiende park een heus speelparadijs. Omdat zij het behoud en de verdere groei van de natuur daar belangrijk vinden, staken ze mee de spade in de grond voor het nieuwe bos.

     

    Ludo Van Campenhout, schepen voor sport vertelt: “Met deze actie benadrukken we dat Park Groot Schijn niet enkel bestemd is voor de vele sportclubs en verenigingen die er hun plek hebben. Het is een park waar iedereen uit Deurne en omstreken kan komen wandelen of spelen in het groen en de natuur.”

     

    “Op termijn krijgen de jeugdverenigingen hier in de buurt, rond de historische Master Schmidt-hoeve, hun eigen ‘kamer’ als uitvalsbasis voor hun activiteiten” vult Jinnih Beels, schepen voor jeugd aan. “Het ontwerp en de invulling van de jeugdkamer zijn opgemaakt in nauw overleg met alle betrokken jeugdverenigingen.”

     

    Een park voor iedereen

    Het masterplan Park Groot Schijn legt in het hele gebied ‘kamers’ vast waarbinnen een bepaalde activiteit kan plaatsvinden. De kamers worden met elkaar verbonden door ‘groene voegen’ waarin wandelpaden, wadi’s, zit- en ligplaatsen en de natuur een plek vinden. Het hoofdpad, dat zeven meter breed is, ligt in het verlengde van de centrale dreef in het Rivierenhof. Dit pad maakt van oost naar west een fiets- en voetgangersverbinding doorheen het park.

     

    Vandaag zijn het speelbos, de eerste sportkamer, het centrale plein met skatepark, de volkstuinen in het zuidelijke deel en een groot deel van de natuuraanleg en parkpaden in het park al klaar. De jeugdkamer, de tweede sportkamer, de derde fase van de parkaanleg, de hondenkamer en de vernieuwing van het woonwagenterrein staan nog op de planning.

     

    Het plan kreeg vorm door een unieke samenwerking tussen alle betrokkenen binnen het gebied, de ontwerpers, de stad en het district Deurne. Voor dit participatietraject won de stad Antwerpen in 2010 de prestigieuze Vlaamse Ruimtelijke Planningsprijs. De groei van Park Groot Schijn is mede mogelijk door de steun van EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    Meer info over dit bericht:
    Eveline Leemans, 0476 83 76 88, eveline.leemans@antwerpen.be

    Verantwoordelijken: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport – Jinnih Beels, schepen voor jeugd - Elke Brydenbach, districtsschepen voor sport en jeugd

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Province Antwerp nieuws

    Provincie Antwerpen

    15 | 03 | 2019

    Europa, hoe leg ik dat uit?
    Unieke handleiding bij de EU voor leerkrachten voorgesteld in basisschool De Vesten in Herentals

    De provincie Antwerpen heeft een unieke handleiding ontwikkeld voor leerkrachten uit de derde graad van het lager onderwijs. Die stelt hen in staat om hun leerlingen te laten kennismaken met de geschiedenis en de werking van de EU. De provincie Antwerpen komt daarmee tegemoet aan de steeds toenemende vraag uit het onderwijsveld naar informatie op maat en concrete werkvormen rond dit thema. Kennis over de EU behoort in Vlaanderen tot de eindtermen voor het basisonderwijs.

     

    Europa Direct van de provincie Antwerpen organiseert al verscheidene jaren de Europaweken, waarbij leerlingen uit de derde graad een halve dag lang worden ondergedompeld in een Europees bad. Deze interactie workshop omhelst onder meer een rollenspel, waarbij de leerlingen een Europese ministerraad naspelen.

     

    “Jaarlijks bereikt Europa Direct op die manier zo’n 3.000 leerlingen uit 80 scholen, verspreid over het hele grondgebied van de provincie Antwerpen. Maar de vraag is groter dan het aanbod. Er is nu al een wachtlijst van 60 scholen,” verklaart gedeputeerde voor Europese Samenwerking Kathleen Helsen. “Met deze kant-en-klare-handleiding kunnen de leerkrachten met dezelfde inhoud en methodieken zelf aan de slag in hun eigen klas.”

     

    België is één van de weinige lidstaten waar de EU in de eindtermen opduikt en dat al vanaf het basisonderwijs. Dat er nu ook een kant-en-klaar-lespakket wordt aangeboden is helemaal uniek in Europa. De officiële voorstelling vond plaats in basisschool De Vesten in Herentals.

     

    “Om deze Europa-les in de klas te brengen heb je maximaal een halve lesdag nodig,” gaat gedeputeerde Helsen verder. “De inhoud sluit aan bij de eindtermen voor het lager onderwijs.de vakken Wereldoriëntatie en Nederlands. De leerlingen verwerven niet alleen kennis over Europa maar leren ook een aantal vaardigheden en attitudes aan. Zo leren ze onder andere een mening vormen en er voor opkomen.”  

     

    Juf Gitte Geysens van het 5de leerjaar en juf Vanessa Vranken van het 6de leerjaar van basisschool De Vesten in Herentals krijgen het 1ste exemplaar van de handleiding uit handen van gedeputeerde Kathleen Helsen.                   

    Deze handleiding voor leerkrachten verschijnt in eerste druk op 1500 exemplaren. De papieren versie is af te halen in het provinciehuis in Antwerpen, bij DocAtlas in Turnhout, in het Vrijbroekpark in Mechelen en tijdelijk in de steden en gemeenten waar Pop Up Europa langskomt. Of je kan ze gratis aanvragen via de website van de provincie Antwerpen, waar je ook een digitale versie kunt downloaden.

    Het pakket omhelst alle inhoudelijke achtergronden, de verschillende werkvormen, een kant-en-klare powerpoint, de onderwerpen en de methodiek voor het rollenspel, enz. Leerkrachten die hun klas helemaal in een Europees kleedje willen stoppen, kunnen bovendien bij Europa Direct extra materiaal uitlenen, van vlaggetjes van alle Europese landen tot een grote kaart van Europa.

    Over Europa Direct

    Europa Direct provincie Antwerpen is een informatiecentrum over de EU, opgericht door de provincie Antwerpen in samenwerking met de Europese Commissie en FOD Buitenlandse Zaken. Een belangrijke pijler van deze dienst is het aanbod voor scholen met workshops, vormingen en lesmaterialen. In de EU zijn er 400 van die Europa Direct informatiecentra. Ze beantwoorden vragen en organiseren acties om het Europese bewustzijn aan te wakkeren en burgers te betrekken bij de toekomst van de EU.

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    Leerkrachten kunnen de handleiding aanvragen en/of downloaden via www.provincieantwerpen.be/europaindeklas.  

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Kathleen Helsen, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Europese samenwerking





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    PERSBERICHT- 14 maart 2019

    De Gemeenschap van Sant’Egidio wenst haar christelijk medeleven te betuigen aan de familie en de ganse kerkgemeenschap bij het heengaan van kardinaal Godfried Danneels.

    Als aartsbisschop van Mechelen-Brussel en als voorzitter van de bisschoppenconferentie was hij drie decennia lang het gezicht van de katholieke kerk in ons land en een zwaargewicht in de wereldkerk.

    Het was een delicate overgangstijd voor kerk en samenleving, waar hij altijd rustig onder bleef en weigerde te dramatiseren, in het geloof dat uiteindelijk alles goed zou komen.

    Zijn trefzekere pen maakte van zijn herderlijke brieven echte pareltjes.

    Meermaals ging hij de jaarlijkse dankviering van Sant’Egidio voor, waarbij hij steeds bemoedigende woorden in huis had.

    Rond een aantal initiatieven werkte Sant’Egidio intensief samen met de kardinaal, zoals toen haar Interreligieuze Vredessamenkomst plaatsvond in Leuven en Brussel in september 1992, of voor het project Allerheiligen 2006 over stadsevangelisatie.

    De uitverkiezing van paus Franciscus in 2013 was voor hem een moment van grote vreugde.

    Sant’Egidio is hem dankbaar voor al het goede dat hij in zijn pastorale dienstwerk heeft bewerkstelligd.

    Requiescat in pace cum sanctis.
     
    14 maart 2019

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Persbericht 13 maart 2019

    Geen afbeeldingen? Webversie

      

    Eerste drie projecten uit oproep 4 krijgen groen licht

     

    Interreg Vlaanderen-Nederland keurt de eerste projecten uit haar vierde oproep goed: Fotonica pilootlijnenagrEUfood en Circulair Onderhoud

    Met deze nieuwe goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, in totaal 7.5 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt de helft uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De teller staat zo op 65 goedgekeurde projecten waarmee in totaal ruim 134 miljoen euro vanuit het EFRO fonds werd geïnvesteerd in de grensregio. 

    Het volledige persbericht leest u hier.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    16 maart: markt terug op Kioskplaats

    Door de werken aan de Kioskplaats moest de wekelijkse markt tijdelijk verhuizen naar de Van Amstelstraat. Vanaf zaterdag 16 maart staat de wekelijkse Hobokense markt terug op de Kioskplaats.

     

    Parkeerverbod

     

    Hou er rekening mee dat u zowel op zaterdag- als maandagochtend niet op de Kioskplaats mag parkeren. Het parkeerverbod geldt nog steeds. 

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!