NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Ringland
 • GEITENTROFEE 2018
 • Hoboken nieuws
 • PROVINCIE ANTWERPEN NIEUWS
 • Nieuws uit Hoboken
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  17-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse haven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  17 mei 2018

  Driedaagse PortEx2018-rampenoefening focust op beveiliging van en terroristische dreiging in Antwerpse haven

   

  Van dinsdag 15 mei tot en met donderdag 17 mei 2018 organiseerden de Provinciale Dienst Noodplanning van de gouverneur van Antwerpen en het Havenbedrijf Antwerpen een multidisciplinaire noodplanoefening in samenwerking met vertegenwoordigers van de verschillende interventiediensten, de havenautoriteiten en tal van andere partners.

   

   

  Multidisciplinaire provinciale terro-oefening
  PortEx2018 was een multidisciplinaire, operationele terrein- en beleidsoefening die afrekende met een gewelddadig incident aan boord van een schip in de haven en een terroristische dreiging. Tijdens de eerste dag van de oefening lag de nadruk op informatiegaring en -deling. Op 16 mei, de tweede oefendag, stond een provinciale coördinatieoefening op het programma in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Voorafgaand aan deze tafeloefening vergaderden de Nationale Autoriteit Maritieme Beveiliging (NAMB) en het Lokaal Comité Maritieme Beveiliging (LCMB).  Op donderdag 17 mei volgde dan een operationele inzetoefening aan boord van een mijnenjager van Defensie op de Schelde (ten noorden van het Brits monument) waarbij de hulp- en interventiediensten ook effectief ter plaatse uitrukten.

  Samenwerking tussen verschillende (veiligheids)partners
  Aan de PortEx2018-oefening namen heel wat partners en disciplines deel waaronder de Brandweer Zone Antwerpen, de Hulpverleningszone (HVZ) Waasland, de Maritime Incident Response Group (MIRG), de FOD Volksgezondheid, de federale en lokale politiediensten, de Civiele Bescherming, Defensie (Militair Commando Provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen), Federale diensten van de gouverneurs van Antwerpen en Oost-Vlaanderen, het Havenbedrijf Antwerpen, de FOD Mobiliteit, het Crisiscentrum, de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid (ADIV), de Staatsveiligheid (VSSE), stad Antwerpen, de gemeente Beveren, de Dienst Scheepvaartbegeleiding, de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit (GNA), de Veiligheidsregio Zeeland, North Sea Ports. Bijkomend verleenden een aantal bedrijven in de haven zoals PSA-MPET, Total en Exxon hun medewerking aan de oefening.

  Regelmatig oefenen is een goede voorbereiding op noodsituaties

  De PortEx2018-oefening werd voorbereid door een multidisciplinair planningsteam en zette in op vier algemene oefendoelen. Op de eerste plaats kwamen daarbij de International Ship and Port Facility Security (ISPS) en de maritieme beveiliging uitgebreid aan bod. Beide hebben tot doel de weerbaarheid van schepen en havenfaciliteiten tegen terroristisch geweld te verhogen. Op de tweede plaats stond de afstemming  tussen de verschillende KB’s Noodplanning (2006), Terro (2016) en de bijbehorende Wet en het KB Maritieme beveiliging (2007) centraal. Ten derde oefenden de verschillende overlegorganen (noodplanning, maritieme beveiliging, inlichtingendiensten,…) hun interne coördinatie en samenwerking. Tot slot stelde PortEx2018 de deelnemers in staat om de onderlinge bevoegdheden en communicatie tussen België en Nederland in te oefenen en nauwkeuriger op elkaar af te stemmen. Binnenkort volgt een grondige evaluatie van de PortEx2018-oefening door alle deelnemers. Dit alles zal ertoe bijdragen dat de verschillende disciplines n de toekomst nog beter voorbereid zijn bij eventuele incidenten of rampen. 

   

  Gouverneur Cathy Berx: ‘Vaak oefenen is de enige manier om als overheid goed voorbereid te zijn op noodsituaties en rampen. De uitwerking van een gevarieerd en zeer uitdagend oefenbeleid is een kerntaak bij uitstek van mijn Dienst Noodplanning.  Even cruciaal als het oefenen zelf, is de goede opvolging ervan.  Een grondige en kritische evaluatie van wat goed en voor verbetering vatbaar is, laat toe om onze nood- en interventieplannen met kennis van zaken bij te sturen. Geregeld oefenen draagt ertoe bij dat mensen elkaar goed leren kennen en vertrouwen. Dat is nodig voor een goede coördinatie, samenwerking en afstemming tussen de verschillende hulpdiensten en externe partners. De uitmuntende driedaagse PortEx2018-oefening met een terroristische dreiging in de haven als complex scenario, bevestigde dit.

   

   

  Perscontacten:

  Sara Claes

  Communicatieverantwoordelijke gouverneur Cathy Berx
  Sara.Claes@provincieantwerpen.be

  Nathalie Van Impe, Port of Antwerp
  Chief Communication & Marketing Officer

  E nathalie.vanimpe@portofantwerp.com 

  Jasmien O
  Brandweer Zone Antwerpen
  E jasmien.O@brandweerzone.antwerpen.be

  Thomas Fallentheyn
  Public Affairs Officer, Militair Commando Provincie Antwerpen
  E thomas.fallentheyn@mil.be

  Sarah Frederickx
  Perscoördinator
  Federale politie

  E sarah.frederickx@police.belgium.eu  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  16 | 05 | 18


  De markt komt terug naar de Bist


  Vanaf dinsdag 22 mei keert de wekelijkse markt terug naar de Bist. Ook de rijbaan op de Bist en de Kleinesteenweg heropent gedeeltelijk, wat ook voor de lokale handelaars goed nieuws is.

   

  Begin januari moest de markt tijdelijk plaats ruimen voor werken aan de Bist en de heraanleg van de Kleinesteenweg. Intussen is de rijbaan op de Bist en op de Kleinesteenweg tussen de Bist en de Vuurmolenstraat heraangelegd en klaar voor gebruik vanaf vrijdag 18 mei in de loop van de dag. Daardoor zijn de winkels opnieuw beter bereikbaar en kan ook de markt terugkeren.

   

  Bedankactie met koffie en shoppingtassen

  Vanaf 22 mei staat de markt elke dinsdag terug op haar vertrouwde plaats in het centrum van Wilrijk. Om dit te vieren, voorziet het districtsbestuur een gratis kopje koffie, vanaf 7.30 uur, voor alle marktkramers. Vanaf 8.45 uur zullen leden van het districtscollege aanwezig zijn om de marktkramers en -bezoekers te verwelkomen. Deze editie van de markt wordt opgevrolijkt door een muziekband.

   

  Ook de winkeliers van de Bist en Kleinesteenweg, die de afgelopen maanden hinder ondervonden van de werken, vieren graag mee. Op 22 mei krijgen klanten, zolang de voorraad strekt, een speciale winkeltas mee met een persoonlijk bedankkaartje bij aankoop van een product in volgende winkels aan de Bist en Kleinesteenweg. Een lijst van deelnemende handelszaken staat op de website van het district Wilrijk (www.wilrijk.be, klik hier voor de rechtstreekse link).

   

  Speeltuin heropent

  Om de gratis parking op de Bist bereikbaar te houden tijdens de werken, werd een tijdelijke tweede toegang voorzien vanuit de Heistraat. Vanaf vrijdag 18 mei wordt deze extra toegang opnieuw afgesloten. De parking is dan weer toegankelijk langs alle gebruikelijke toegangswegen. De speeltuin op de Bist is vanaf dan ook terug geopend.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERCHEM
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  15 |05 | 18

  Start heraanleg Arbeidersstraat


  Op 22 mei start in principe de heraanleg van de Arbeidersstraat in het district Berchem. Deze werken zijn het startschot voor een grondige vernieuwing van het publiek domein in de wijk tussen de Roderveldlaan en de Saffierstraat.

   

  Het district Berchem start binnenkort met de heraanleg van een hele reeks straten in de wijk tussen de Roderveldlaan en de Saffierstraat. Eerst wordt de Arbeidersstraat heraangelegd. Daarna is het de beurt aan de Woningenstraat, de Groenenhoekstraat en Lambert Briesstraat, de Spoorwegstraat en het Florent Cootmansplein .

   

  Water-link vervangt in samenwerking met Aquafin in elke straat de riolering, behalve in de Lambert Briesstraat, daar is de bestaande riolering nog in goede staat. Het district Berchem legt de straten opnieuw aan. Daarbij gaat er vooral aandacht naar meer groen, meer parkeerruimte en een vlotte en veilige verkeerscirculatie doorheen de wijk. In elke straat wordt de rijweg aangelegd in asfalt. De blikvanger in het project is het Florent Cootmansplein. Het plein wordt een groene zone die loopt tot aan de voortuin van de bewoners.

   

  “Fietspaden, meer dan 30 extra parkeerplaatsen en meer dan 140 nieuwe bomen zullen deze buurt doen opleven. We kijken ernaar uit”, vat districtsschepen voor publiek domein Bruno De Saegher het project samen.

   

  Heraanleg Arbeidersstraat

  In principe starten de werken in de Arbeidersstraat meteen na het pinksterweekend, op dinsdag 22 mei. Het district verwacht dat de heraanleg van de Arbeidersstraat tot het najaar zal duren. Tijdens de werken is de straat niet toegankelijk voor het autoverkeer. Het containerpark blijft wel bereikbaar langs de kant van de Roderveldlaan. Enkel naar het einde van de werken zal het containerpark tijdelijk sluiten. Meer communicatie hierover volgt nog.

   

  Het doorgaand verkeer volgt een omleiding via de Posthofbrug – Singel – Borsbeeksebrug en Diksmuidelaan (en omgekeerd in de andere richting).

   

  Informatie bewoners

  De bewoners werden tijdens een infomoment op 15 mei op de hoogte gebracht over het praktische verloop van de werken. Voordien werd een uitgebreid traject gelopen in de buurt:  sinds 2015 kwam het district regelmatig naar de buurt om met de buurtbewoners in dialoog te gaan over het project.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAANDEREN VAKANTIELAND

   

  FIETSVAKANTIE IN VLAANDEREN  15 | 05 | 2018

  Op koers richting Vlaanderen Fietsvakantieland
  Nieuw digitaal platform ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’ reikt fietsvakantiemakers content op maat aan

  Een sterk imago als fietsvakantieland, meer boekingen én extra omzet voor lokale ondernemers: dat is het opzet van het project ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’ van de vijf Vlaamse provincies. Met behulp van een gloednieuw digitaal platform stellen fietsvakantiemakers in België en Nederland voortaan gemakkelijk zelf aantrekkelijke arrangementen samen. Via netwerkmomenten stimuleren de vijf Vlaamse provincies de samenwerking tussen alle betrokken partners. Toerisme Vlaanderen zet haar expertise in voor een ambitieus promotieplan in binnen- en buitenland. 

  Fietsvakanties die de troeven van een regio in de verf zetten, winnen aan populariteit. Zo groeiden de Donauradweg en de wijnroutes in Bourgondië of de Loirestreek uit tot absolute publiekstrekkers. Naast een sterke toeristische uitstraling leveren dergelijke fietsvakanties ook een grote economische meerwaarde voor de betrokken regio op.

  Gebruiksvriendelijk platform

  Met de lancering van een business-to-business platform komt het project ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’ op kruissnelheid. Daarop vinden touroperators en andere fietsvakantiemakers zoals routeplatformen alle bouwstenen om gemakkelijk een gevarieerd aanbod aan fietsvakanties in Vlaanderen te ontwikkelen: van knooppuntenroutes tot logies, van toeristische attracties tot sfeerfoto’s.

  De vijf provincies kiezen bewust voor een provinciegrensoverschrijdende aanpak en focussen daarbij op drie thema’s die ook in het buitenland uitstekend scoren: bier, Vlaamse meesters en Vlaamse toppers.  

  Netwerk van partners

  Samenwerken en knowhow delen vormen twee belangrijke voorwaarden om het project te doen slagen. Daarom organiseren de vijf Vlaamse provincies op geregelde tijdstippen netwerkmomenten voor alle betrokken partners.

  Zo brengt het evenement op 15 mei in Antwerp Expo een honderdtal fietsvakantiemakers uit België en Nederland, lokale ondernemers en aanbieders van ondersteunende diensten samen. Touroperators ontmoeten er logiesmanagers, museumdirecteurs, uitbaters van fietsenverhuur of vertegenwoordigers van G-sport Vlaanderen. Een prima gelegenheid om kennis uit te wisselen en mogelijke drempels in de productontwikkeling weg te werken.

  Ambitieus promotieplan

  Halverwege de werkingstermijn (2017-2019) zit het project Fietsvakanties in Vlaanderen mooi op koers. Sjantal Sillius, coördinator werkgroep Fietsvakanties Vlaamse Provincies: “We zijn erg benieuwd hoe de vakantiespecialisten met het platform aan de slag gaan en hoe zich dat zal vertalen in hun concrete aanbod voor 2019. We zullen hun fietsvakanties ook actief promoten in binnen- en buitenland. Voor de buitenlandpromotie kunnen we rekenen op de expertise van Toerisme Vlaanderen. Een nieuwe, spannende etappe richting Vlaanderen Fietsvakantieland...”

  Bonus voor lokale ondernemers

  Fietstoerisme is big business. Vorig jaar genereerden de 7,6 miljoen tochtjes langs het fietsknooppuntennetwerk in de provincie Antwerpen 86,5 miljoen euro omzet. Een serieuze bonus voor de lokale ondernemers en goed voor 502 extra voltijdse banen in de horeca. Volgens gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes is er nog groeimarge: “Een fietsvakantieganger spendeert gemiddeld 109 euro per dag, aanzienlijk meer dan iemand die een dagtrip maak. Meer buitenlandse fietsers in onze regio’s en steden betekenen extra economische return. De provincie Antwerpen heeft de voorbije decennia fors geïnvesteerd in het fietsnetwerk. Het is fijn dat onze lokale ondernemers volop delen in het rendement.”

  Beleidsverantwoordelijke:
  Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Toerisme

  1


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!