Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    30-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crazy Crochet

    De organisatoren van heel dit gebeuren zijn:
    Kathy Vanden Broek

    crazycrochetbelgium@gmail.com +32 (0) 486 22 11 45

    Yves Bisschops

    yves.bisschops@vzwvillamax.be +32 (0) 486 44 27 60


    Het 'project' heeft de naam "Crazy Crochet" gekregen.

    Mijn persoonlijk aandeel in dit project = om zoveel mogelijk mensen op te roepen om mee te haken. Ik heb het ook gedaan gekregen dat het district Hoboken op zijn digitale kranten langs de kant van de wegen een oproep hebben gezet van: "Hoboken haakt voor het goede doel. Haak jij mee? Elke dinsdag vanaf 13:30u in Fort 8 te Hoboken in de kantine van de vissersclub ten voordele van www.vzwvillamax.be"


    Verder heb ik U gesproken over een bijeenkomst in Antwerpen aan de Veritas:


    * Op 8 juni, tijdens de wereld brei- en haakdag, krijgt Crazy Crochet een unieke kans om nôg meer bekend te worden bij een nog groter publiek en dit dankzij Veritas LEYSSTRAAT (aan Meir). We zijn op zoek naar veel Crazy hakers. Van 10u00 tot 18u30 haken we dekentjes aan elkaar en geven we extra info over het project. Hier zullen de organisatoren Yves en Kathy aanwezig zijn.

    * Op woensdag 5 juni organiseert Crazy Crochet, samen met Het Kleine Atheneum Hasselt een eerste inzamelmoment in de provincie Limburg.


    * Op zondag 5 mei was de allereerste inzameling van de provincie Antwerpen in Brasschaat, waar reeds 700 dekentjes zijn binnengebracht (Ik heb daar foto's van)


    * Op woensdag 19 juni om 16:00u is er een inzamelingsactie in Lebbeke bij Nell Koffie- en snackbar.

    Er is nog een volgende wijziging:


    * Het hoofddoel van het haken van deze dekentjes is de verkoop voor De Warmste Week van 2019 ten voordelen van vzw Villa Max te Hemiksem.


    * Maar... tegelijkertijd willen we ook een wereldrecord bereiken van "Grootst gehaakt deken" zodat we in het "Guinness World Records Book" komen. Doch... Op het moment dat het project op poten werd gezet (einde december 2018) was toen het wereldrecord: 11.149 m² Onlangs hebben we vernomen dat dit record inmiddels verbroken werd door een Zuid Afrikaanse organisatie en staat het wereldrecord nu op 17.189 m² Er is toen een pol gedaan naar alle haaksters die nu reeds aan het haken zijn en 83% heeft er voor gekozen om te blijven haken tot we het record verbroken hebben met 18.000 m² Wat wil zeggen dat we 12.000 dekentjes dienen te haken van 1 meter op 1,5m. Al de affiches waren reeds gedrukt en daar staat natuurlijk 12.000 m² op...


    Heel mooi nieuws is dat alle reeds opgehaalde en binnengebrachte dekentjes worden gestockeerd op de militaire basis Kwartier West te Brasschaat


    We zijn echter nog steeds op zoek naar een heel grote locatie waar we in december (of later) het volledige deken van 18.000 m2 kunnen openleggen, zodat het met een drone of andere, kan gefilmd worden en de deurwaarder officieel kan vaststellen dat we het wereldrecord hebben verbroken.


    Gezien Yves en Kathy eigenlijk de organisatoren zijn van het project Crazy Crochet en ik mij dus bezig houd met het oproepen tot nog héél vele medehaaksters en ik normaal elke dinsdag in Fort 8 ga haken, zou ik het toch heel fijn vinden als U in het artikel wilt oproepen tot: "Wie haakt er mee voor het goede doel?" en dat U de bijeenkomst van Fort 8 ook wil vermelden?


    Inmiddels zijn er over heel Vlaanderen reeds meer dan 110 gemeenten die meehaken en verschillende adressen waar mensen samenkomen om te haken. Natuurlijk haken er ook mensen gewoon individueel thuis. Er zijn zelfs reeds medehaaksters in 4 continenten!


    Van mee te haken met Crazy Crochet blijken velen een beetje crazy te worden en kom je ons overal tegen: op terrasjes zitten we te haken, in de wachtkamer van de tandarts, in de wachtkamer van de huisdokter, in de wachtzaal van een ziekenhuis, in de auto als je een kwartier moet stilstaan wegens een betoging... En ik vrees dat het nog "Crazyer" zal worden ha ha ha















    Bijlagen:
    001.jpg (1 MB)   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kasteel d’Ursel


    Kasteel d’Ursel

    27 | 5 | 2019

    Zomer in kasteel d’Ursel

     

    Opendeurdagen

    Deze zomer zetten we de deuren van het kasteel wagenwijd open. Van 30 juni tot 9 september 2019 kan je elke zon- en feestdag van 13 tot 18 uur alle verdiepingen bezoeken. We vertellen het verhaal van het kasteel, van de familie d’Ursel en van hun stadsresidentie in Brussel. Tegelijk zie je ook hoe dit uitzonderlijke monument de voorbije jaren opnieuw tot

    leven is gekomen. De toegang is gratis, maar na afloop vragen we graag een vrije bijdrage voor het onderhoud en de werking van het kasteel.

     

    Zomerzoektocht

    Op zijn hoogtepunt omvatte het hertogelijke domein in Hingene bijna 300 hectare. Onze zomerzoektocht leidt je door het park en de polders, langs de Scheldedijk en het paviljoen De Notelaer. Onderweg herken je zoveel mogelijk foto’s en beantwoord je een reeks vragen. De winnaar van de zoektocht krijgt een prachtige prijs: een gratis weekend voor acht personen in het Atelier van Antonine! Download de opgave vanaf 29 juni via www.kasteeldursel.be. Je kan de zoektocht volgen op een dag naar keuze en uiteraard

    zonder inschrijving.

     

    Parkbar

    Naar goede gewoonte verschijnt er deze zomer opnieuw een pop-upparkbar. Elke zon- en feestdag kan je er van 13 tot 18 uur komen genieten van een ijsje, een drankje en natuurlijk de onvolprezen Cuvée Antonine.

     

    Kasteelbivak

    Al meer dan 10 jaar lang pakt de provincie Antwerpen elke zomer uit met Terra Nova: betaalbare, verrassende en avontuurlijke activiteiten dicht bij huis en verspreid over de volledige provincie. Tijdens onze kasteelbivak reis je met familie of vrienden terug naar de tijd van Napoleon en zijn tegenstanders op het slagveld, het 7de Bataljon Infanterie van Linie. Je brengt je eigen tent mee en bereidt samen met de soldaten je avondmaal in de veldkeuken. Je leert marcheren en exerceren op de oprijlaan voor het statige kasteel en als afsluiter van de avond zing je soldatenliederen bij het kampvuur. ’s Ochtends staat iedereen weer paraat voor een keizerlijk ontbijt in de spiegelzaal van het kasteel. En garde soldaatjes!

     

    Vrijdag 26 of zaterdag 27 juli 2019,

    telkens van 18 uur tot 10.30 uur de volgende dag

    25 euro voor volwassenen

    (20 euro voor kinderen t.e.m. 12 jaar)

    Tickets via www.terranova.be

     

    Beleidsverantwoordelijke kasteel d’Ursel:

    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor toerisme, recreatie- en groendomeinen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Provincie Antwerpen

    Verken het boskapellenpad en Hulstmansbos met gids!
    Gegidste wandeling boskapellenpad, zondag 9 juni, 13u30, Kontich

    Op zondag 9 juni neemt de Streekvereniging Zuidrand je mee langs de mooiste plekjes van Kontich. Samen met een gids volgen we de wandelroute ‘het boskapellenpad’ (10 km). De wandeling brengt je langs de Babbelse plassen, prachtige boskapelletjes, het Hulstmansbos, het station van Waarloos, de Pauwhoeve en Schapenhagen. Het Hulstmansbos is uitzonderlijk geopend voor deze wandeling.

     

    We starten om 13u30 en sluiten af om 17u30, onderweg is er tijd voor een pauze met een drankje. Inschrijven is verplicht en kan via info@dezuidrand.be (opgelet: het is aangeraden een lange broek en aangepast schoeisel te voorzien).

     

    Meer wandelen in De Zuidrand? Op www.dezuidrand.be/wandelkaart-zuidrand lees je waar je de wandelkaart van Streekvereniging Zuidrand en provincie Antwerpen kan kopen.

    PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

    Wanneer:
    Zondag 9 juni, 13u30 – 17u30

    Waar:
    Start aan kerk Kontich-kazerne: Holle weg 2, Kontich

    Deelnameprijs:
    Gratis, inschrijven via info@dezuidrand.be (vermeld je naam en het aantal personen)

    Website:
    https://www.dezuidrand.be/gegidste-wandeling-boskapellenpad-kontich

    Social media:
    https://www.facebook.com/StreekverenigingZuidrand/

    Meer info:
    www.dezuidrand.be of info@dezuidrand.be

    contact:
    Lotte Meuleman, medewerker natuur en landschap Zuidrand

    Provincie Antwerpen






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Fietsdag Deurne’
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Deurne beloont fietsers met gratis ontbijt


    Tijdens de ‘Fietsdag Deurne’ op woensdag 29 mei bedankt het district alle fietsers. Ze worden ’s morgens aan het kasteel Sterckshof getrakteerd op een gratis ontbijt.

     

    Veel Antwerpenaars verplaatsen zich in de stad regelmatig of altijd met de fiets. Zeker in een stad als Antwerpen met een hoge bevolkingsdichtheid, een bloeiende handel en een groot aantal openbare werken, is het belangrijk dat zoveel mogelijk verplaatsingen per fiets gebeuren. Fietsen is bovendien gezond en beter voor het milieu en is vaak sneller dan andere vervoersmiddelen. Tijdens de ‘Fietsdag Deurne’ op woensdag 29 mei wil het district Deurne daarom alle fietsers belonen en nog meer bewoners aanzetten om hun verplaatsingen met de fiets te doen.

     

    Fietsers worden van 7.30 tot 9.30 uur ter hoogte van het kasteel Sterckshof getrakteerd op een gratis ontbijt (koffiekoek, fruit, koffie, thee en fruitsap).

     

    Praktisch

    • Fietsdag Deurne
    • woensdag 29 mei van 7.30 tot 9.30 uur
    • Kasteel Sterckshof - Hooftvunderlei (t.h.v. oversteekplaats aan Rivierenhof)
    • gratis (let op: ontbijt zolang de voorraad strekt)
    • Alle info staat ook op www.deurne.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!