Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    03-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouverneur Cathy Berx

    2 december 2020

     

    Aanpassingen politiebesluiten in Provincie Antwerpen

     

     

    Vanaf vandaag zijn er enkele aanpassingen aan de politiebesluiten met aanvullende maatregelen die eerder genomen werden door gouverneur Cathy Berx in de strijd tegen het coronavirus Covid-19.  Zo werd het eerdere politiebesluit over de mond-neusmaskers van  1 oktober 2020 aangepast en geactualiseerd in functie van het recente Ministerieel Besluit van 28 november 2020.  Verder werd het politiebesluit van 9 november over het verbod op kerstmarkten en evenementen tot en met 31 januari 2021 in provincie Antwerpen opgeheven, een beslissing die genomen werd op basis van de aangepaste maatregelen in het Ministerieel Besluit van 28 november 2020.

     

    Politiebesluit mond-neusmaskers

     

    Op 1 oktober 2020 tekende gouverneur Cathy Berx een politiebesluit over het dragen van mond-neusmaskers in de provincie Antwerpen.  Doel van dat besluit  was om duidelijke, uniforme en duurzame regels over het dragen van mond-neusmaskers in de provincie Antwerpen vast te leggen.  Dit besluit werd nu in functie van het zopas verschenen Ministerieel Besluit van 28 november aangepast en geactualiseerd.  Deze aanpassingen zijn formeel van aard: de locaties waar het dragen van een mond-neusmasker verplicht is, werden aangepast aan de inhoud van de maatregelen uit het MB.  Ook de verwijzing naar het nieuwe MB van 28 november werd opgenomen, dit om de correcte rechtsgrond van het politiebesluit op te nemen.

     

    Opheffing politiebesluit ‘kerstmarkten en evenementen’ van 9 november

     

    Gisteren tekende gouverneur Cathy Berx een politiebesluit dat het eerdere politiebesluit van 9 november over het verbod op kerstmarkten en evenementen tot 31 januari 2021 in provincie Antwerpen, opheft. Waar het vorige Ministerieel Besluit van 28 oktober een verbod op kerstmarkten en winterdorpen tot 13 december bevatte, bevat het nieuwe Ministerieel Besluit een formeel verbod op kerstmarkten en winterdorpen tot 15 januari, geldig in het hele land.  Na overleg met de Provinciale Crisiscel besliste gouverneur Cathy Berx om de maatregelen in provincie Antwerpen in overeenstemming te brengen met deze federale maatregelen.   Daardoor verandert ook de  einddatum op het verbod voor het organiseren van kerstmarkten en winterdorpen in provincie Antwerpen van  31 januari naar 15 januari.   

     

    Dit opheffingsbesluit draagt bij tot de eenvormigheid en duidelijkheid van de maatregelen voor zowel onze burgers als onze besturen.  Ook krijgen de inwoners van de provincie Antwerpen zo eenzelfde perspectief als elders.  Bovendien zullen zowel de Provinciale Crisiscel als het Overlegcomité de situatie en de cijfers grondig blijven monitoren, en kunnen de maatregelen al dan niet lokaal worden bijgestuurd wanneer dat nodig zou blijken. 

     

    Gouverneur Cathy Berx: “Ik ben tevreden dat er ook op federaal niveau een verbod op kerstmarkten en winterdorpen tot twee weken na de eindejaarsperiode wordt ingevoerd. Bij het begin van de maand november was het voor de Provinciale Crisiscel en onze lokale besturen al snel duidelijk dat, gezien de epidemiologische situatie en het snel stijgende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames, kerstmarken en winterhappenings en dergelijke nog niet wenselijk zouden zijn tijdens de kerstvakantie of in de periode vlak erna.  Het zou te veel mensen te snel weer bij elkaar brengen.  Om heldere en duidelijke richtlijnen te geven aan enerzijds de vele organistoren van kerstmarkten en winterdorpen en anderzijds ook aan onze lokale besturen die heel aanvragen kregen voor het organiseren van zulke kerstinitiatieven, voerden we toen in overleg met de burgemeesters het politiebesluit op 9 november in.”

     

     

    Bijlagen:

    • Politieverordening van de gouverneur van 1 december 2020 betreffende aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus Covid-19 (verplichting mond-neusmasker)
    • Opheffingsbesluit van 1 december betreffende het politiebesluit van 9 november (verbod op kerstmarkten en evenementen in provincie Antwerpen tot en met 31 januari 2021)

     

     

           

     

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen schorsen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering.  Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en rampenmanagement.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GAIA

    Gedaan met foie gras

    Beste dierenvriend, 

    Ik moet het u niet meer vertellen: foie gras is geen luxueuze delicatesse maar flagrante dierenmishandeling. Een foie gras-eend krijgt dagelijks tot een kwart van zijn eigen lichaamsgewicht aan maïspap ingepompt. Verschrikkelijk is het.

    Naar het einde toe is de eend zo ziek en vetgemest dat hij amper nog kan ademen of op zijn poten staan. Daarna wordt hij gepluimd, opengesneden en leeggehaald. In die volgorde.

    Gelukkig zijn we er samen in Vlaanderen in geslaagd een verbod in te voeren op dwangvoederen voor foie gras. Uiterlijk 1 december 2023 is het afgelopen met die barbaarse traditie! Dank u wel voor uw steun hierin!

    Hoewel er steeds meer mensen nee zeggen tegen foie gras zijn er nog te veel mensen die dat barbaarse product eten tijdens de eindejaarsperiode. Zelfs als mensen maar één keer per jaar foie gras eten, worden er eenden dwanggevoederd. We moeten dus blijven strijden! Door zelf geen foie gras meer te eten of te kopen, geeft u dan ook alvast een sterk signaal. U kan bovendien kiezen voor ons plantaardig alternatief: Faux Gras®de GAIA, nu ook te koop via onze webshop. In 2019 verkochten we maar liefst 400.000 potjes! En er is meer: ook onze kersttrui is vanaf deze week te koop in onze webshop. De opbrengst gaat integraal naar onze campagne tegen foie gras. Koop hem nu via shop.gaia.be en steun de eenden en de ganzen.

    Maar we kunnen meer doen. Wij willen dat er een handelsverbod komt op foie gras geproduceerd door dwangvoederen. Met andere woorden: geen martelfoie gras meer in onze winkelrekken! We zullen dat verbod niet van vandaag op morgen binnenhalen: dat vraagt heel veel werk. Maar geloof mij: achter de schermen strijden wij 100% hiervoor. Wij blijven druk uitoefenen! Helpt u ons?

     

    Beste dierenvrienden, we hebben al heel wat vooruitgang geboekt voor de eenden en de ganzen maar we moeten doorzetten tot dat vreselijke product definitief naar het verleden gekatapulteerd is.

    Ik wens u mooie en diervriendelijke kerstdagen toe!

    Michel Vandenbosch
    Voorzitter van GAIA

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen




    'Totemkunstwerk' C861926/2 blinkt weer als vanouds

    Het beeld C861926/2 van Bert De Leeuw kreeg deze zomer in de tuin van het provinciehuis opnieuw een plek. Het 4,5 meter hoge kunstwerk, dat enkele ton zwaar is, werd kort na de plaatsing omzwachteld om een grondige restauratie te ondergaan. Deze is voltooid en het kunstwerk blinkt nu als een trots boegbeeld aan de voorzijde van het provinciehuis.

    Het beeld, dat een soort van totem is, bevond zich sinds de afbraak van het voormalige provinciehuis in het open depot van het Middelheimmuseum. Deze zomer kwam er zwaar geschut aan te pas om het terug te brengen. Het bronzen beeld onderging vervolgens een grondige poetsbeurt en kleine beschadigingen werden hersteld. Door de behandeling heeft het nu opnieuw de kleur en glans zoals de kunstenaar het 40 jaar geleden heeft bedoeld. De sculptuur werd afgewerkt met een nieuwe vernislaag die het voor de komende decennia moet beschermen tegen weer en wind.

    Het kunstwerk heeft een sterke gelijkenis met een totempaal, die bij de vroegere indianenstammen een soort 'familie- of stamteken' was. Ik vind dit een mooie metafoor voor onze organisatie met haar diverse departementen. Elke departement werkt met glans vanuit haar eigen specialiteit, maar samen vormen we een sterke entiteit,” licht gedeputeerde Lemmens toe, bevoegd voor de Provinciale Kunstcollectie.



    De restauratiebehandeling werd uitgevoerd doorde firma Metafose, die recent ook een sculptuur van De Leeuw uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) onder handen nam.



    Bert De Leeuw

    Bert De Leeuw was een Antwerpse kunstenaar (1926 – 2007) die deel uitmaakte van de kunstenaarsgroep G58-Hessenhuis. Hij evolueerde van schilder naar beeldhouwer, met een uitgesproken voorliefde voor brons. Zijn humanitair-sociale bekommernis klinkt ook door in de zogeheten ‘totempalen’ die hij vanaf 1970 creëerde. Het zijn onderling hercombineerbare ensembles van meerledige, abstracte vormen die gebaseerd zijn op de kubus. Elke van de zichtbare zijden heeft een eigen ‘gezicht’ door steeds verschillende inkervingen en uitstulpingen. Door de wisselende stapelingen treden deze verschillende mensbeelden als het ware in contact met elkaar. Deze typische werken zijn onder meer opgenomen in de collecties van het KMSKA en het Middelheimmuseum. De sculptuur C861926/2 sluit aan bij dit concept van gestapelde blokken, ook al is het uit één deel vervaardigd.

     

    INFO


    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor de Kunstcollectie


     

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Provincie Antwerpen



    Provincie Antwerpen

    30 | 11 | 2020

    Tien gemeenten uit de provincie Antwerpen namen deel aan het schakelmoment verkeersveiligheid
    Tijdens het schakelmoment van vrijdag 27 november vierden we de afronding van het actieplan verkeersveiligheid in tien gemeenten, de provincie Antwerpen begeleidt hen de volgende jaren bij de uitvoering ervan.

    Tien gemeenten uit de provincie Antwerpen en hun politiezones namen afgelopen vrijdag deel aan het schakelmoment verkeersveiligheid: Arendonk, Berlaar, Bonheiden, Brasschaat, Herselt, Malle, Nijlen, Oud-Turnhout, Ranst en Westerlo. Het schakelmoment kaderde in het traject Verkeersveilige Gemeente waarbij gemeenten een actieplan verkeersveiligheid opstellen en uitvoeren onder begeleiding van de provincie Antwerpen.

    Met het traject Verkeersveilige Gemeente begeleiden we de lokale besturen en hun politiezones. Gemeenten werken aan de hand van vijf pijlers aan verkeersveiligheid: Beleid en organisatie, Educatie en communicatie, Infrastructuur, Handhaving en Monitoring en evaluatie. Het is een unieke samenwerking van de provincie Antwerpen met de federale diensten van de gouverneur, de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Na een diepgaande en gratis begeleiding, kunnen de gemeenten een SAVE-label en een label Verkeersveilige Gemeente behalen. Momenteel nemen 35 gemeenten actief deel aan het traject, de komende drie jaren stappen nog eens 21 gemeenten in.

    Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens licht toe: “Als provincie namen we tot nu een coördinerende rol op tijdens deze intensieve begeleiding in verschillende fases, die de gemeenten al deels doorliepen. We zetten het pad nu met hen verder en willen een goede ondersteuning garanderen bij het uitvoeren van het actieplan met onder andere gratis vormingen, een nieuwsbrief en infofiches. We werken hierbij zoveel mogelijk op maat, want elke lokale context vergt een eigen aanpak. Het team Verkeersveilige Gemeente van de provincie Antwerpen zal jaarlijks een werkbezoek doen en vanuit de lokale context mee nadenken over hoe de opgestelde actiepunten in een langeretermijnvisie passen.”

    Logo Verkeersveilige Gemeente

    Schakelmoment Verkeersveilige Gemeente

    Vertegenwoordigers uit Arendonk, Berlaar, Bonheiden, Brasschaat, Herselt, Malle, Nijlen, Oud-Turnhout, Ranst en Westerlo kwamen op 27 november samen voor een online schakelmoment. We rondden fase 1 van het traject, de verkeersveiligheidscoaching van studiebureau TRIDÉE in opdracht van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde af. Op basis van een zelfevaluatie door de betrokken gemeenten en politiezones krijgen we inzicht in de gemeentelijke werking binnen de vijf pijlers van verkeersveiligheid. De zelfscan en een inspiratielijst met mogelijke acties resulteert in een concreet actieplan voor alle tien gemeenten. Tijdens de bijeenkomst was het ook de bedoeling om bij elkaar te leren van de ‘good practices’.

    Werken aan verkeersveiligheid doe je niet alleen. Dat de 10 gemeenten en hun politiezones een concreet actieplan hebben en klaar zijn voor de begeleiding van de provincie Antwerpen motiveert. Zolang er doden en zwaargewonden vallen in het verkeer blijft de inzet op verkeersveiligheid cruciaal. Het doel is en blijft nul slachtoffers. Dat gemeenten en politiezones deze doelstelling massaal onderschrijven, betekent dat ze om de veiligheid van hun inwoners geven.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde voor Mobiliteit





     

     



     

     

     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Provincie Antwerpen




    Ontdek Europa door de ogen van een 10-jarige
    Winnaar Europese tekenwedstrijd krijgt brooddoos met tekening en taart voor de hele klas

    Met Pop Up Europa was de gemeente Retie van 21 september tot en met 2 oktober in de ban van de EU met heel wat activiteiten voor jong en oud. Zo konden de leerlingen uit het 4de leerjaar van de Retiese basisscholen deelnemen aan de tekenwedstrijd ‘Hoe ziet Europa er in jouw hoofd uit?’. Arne Leysen van de gemeentelijke basisschool is de winnaar van deze wedstrijd. Hij kreeg woensdag tijdens een virtuele prijsuitreiking een brooddoos met zijn tekening én een heerlijke taart voor de hele klas.

    Wat betekent Europa voor jou?
    Pop up Europa daagde de leerlingen uit het vierde leerjaar van de Retiese basisscholen uit om op papier te zetten hoe Europa er in hun hoofd uitziet. De kinderen gingen creatief aan de slag met een silhouet van hun eigen hoofd. Juryleden Kathleen Helsen (gedeputeerde voor Europese samenwerking) en Natalie Adriaensen (schepen voor Onderwijs) kozen uit alle inzendingen de winnende tekening.

    “Europa heeft een grote invloed op het leven van ons allemaal. Met deze tekenwedstrijd kunnen we kinderen daar op een ludieke manier over laten nadenken. Wat opviel is het internationale karakter van hun werkstukjes. Voor de meeste leerlingen staat de EU  duidelijk voor een grote verbroedering over de landsgrenzen heen,” steltgedeputeerdejurylid Kathleen Helsenvast.

    Woensdagochtend verrasten gedeputeerde Kathleen Helsen en schepen Natalie Adriaensen de klas van de winnaar. Tijdens een videogesprek vernam de 10-jarigeArne Leysen van de gemeentelijke basisschool dat hij de laureaat van de wedstrijd is. Hij krijgt een gepersonaliseerde brooddoos met de winnende tekening op. De hele klas deelde daarna in de vreugde en smulde samen van een Europese taart.

    Winnaar Arne Lysen met zijn klasgenoten - Copyright: Provincie Antwerpen

    Pop up Europa Retie

    Retie stond drie weken lang in het teken van Europa. Zo kroonden de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de Retiese scholen zich tot EUropa Xperten, ontdekten Retienaren Europa via de Europese tentoonstelling in GC Den Dries en gaf Hendrik Vos een update van de Europese actualiteit. Krassen is winnen tijdens Pop up Europa. De 11-jarige Jana Van Beers won de hoofdprijs van de kraslotenactie en rijdt vanaf nu rond op een knalblauwe Europafiets.

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info
    www.popupeuropa.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Kathleen Helsen, CD&V gedeputeerde bevoegd voor Europese samenwerking

         

     

     

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Arboretum Kalmthout



    Arboretum Kalmthout


    Knobbelstam schittert in historische coniferendreef
    Decembermaand toont pronkstukken uit coniferencollectie

    In december krijgen 29 coniferen van Arboretum Kalmthout opnieuw een eigen wandelroute waarin hun uitzonderlijke verhalen verteld worden. Maar dít jaar is het de knobbelstam van een omgevallen Californische cipres die de show steelt in de coniferendreef. Arboretum Kalmthout eert hem met een eigen monument.


    Van coniferenkwekerij naar arboretum

    Coniferen liggen aan de basis van Arboretum Kalmthout in 1856.Boomkweker Charles Van Geert vond de vochtige maar zure grond in zijn kwekerij –het huidige arboretum- ideaal om er nieuwe en trendy exotische naaldboomsoorten uit te testen. Netjes naast elkaar en in een lange laan, plaatste hij de verschillende soorten. Nu, bijna 165 jaar later, telt Arboretum Kalmthout meer dan 700 verschillende conifeersoorten. Sommige aardden niet in het Belgische klimaat, andere werden steeds dikker en hoger, enkele kregen bijzondere knobbels ...

    Gegeerde knobbels

    Pas onthuld is een sokkel voor een knobbelstam, het onderste deel van een in 2007 omgevallen Californische cipres, de Chamaecyparis lawsoniana ‘Fraseri’. Hoewel die soort op zich niet zo bijzonder is, is dit exemplaar opvallend omwille van een gezwel, ook wel een ‘warrel’ of simpelweg een ‘knobbel’ genoemd. Het is een vorm van wildgroei die ontstaat door een afwijking in de groeicellen door schimmelinfecties, insectenvraat, schade door kap, vorst, brand, overstroming ... Kenmerkend zijn de zwierige, vlammende patronen in het doorgezaagde hout, waardoor het zeer gegeerd is bij houtbewerkers. Vooral in de Verenigde Staten zijn metershoge exemplaren te vinden, en moeten parkwachters zelfs knobbelstropers bevechten!

     

    Een sokkel voor een knobbel

    De knobbelstam van Arboretum Kalmthout staat nu op een platform en krijgt er beschutting, zodat deze zeldzaamheid blijvend in al haar glorie te bewonderen is. Gilbert Uitdenhouwen tekende ontwerp van het monument. Hij is vrijwilliger in Arboretum Kalmthout en stelt regelmatig zijn artistieke en bouwkundige expertise ter beschikking van de arboretumtuin. Hij koos er bewust voor om zo weinig mogelijk verschillende materialen te gebruiken die bovendien goed te recycleren zijn.

     

    Op 13 november was er de onthulling, die om evidente redenen zonder genodigden doorging.Gedeputeerde Jan De Haes, bevoegd voor Recreatie- en Groendomeinen van de Provincie Antwerpen was erbij: “Een boeiend verhaal van een unicum uit de natuur verdient een podium. Een sokkel uit glas en staal past zich moeiteloos en discreet in deze unieke coniferenlaan in”, vindt hij.

      v.l.n.r. Conservator-directeur Abraham Rammeloo, Gilbert Uitdenhouwen en Jan De Haes, voorzitter van het agentschap en gedeputeerde van de provincie Antwerpen bij de onthulling van het monument voor de knobbelstam.
       

    Coniferenwandeling

    Veel coniferen -van sierstruik tot woudreus- zijn erg decoratief en wintergroen. En dat maakt december een ideale maand om ze te komen bewonderen. Bezoekers van Arboretum Kalmthout krijgen bij hun toegangsticket een boekje met een uitgestippelde wandelroute langs 29 uitzonderlijke coniferen in de arboretumtuin. De coniferenwandeling loopt langsheen de sokkel waar infopanelen het verhaal van de bizarre knobbel vertellen.

      Bezoekers van Arboretum Kalmthout krijgen in december bij hun toegangsticket een boekje met tuinplan om de uitgestippelde coniferenwandeling in de arboretumtuin te volgen langs 29 bijzondere collectiestukken.

      Copyright: Arboretum Kalmthout

    PRAKTISCHE INFO

    Contact- & bezoekadres
    Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
    T +32 (0)3 666 67 41
    E info@arboretumkalmthout.be

    Openingstijden
    Dagelijks van 10 tot 17 uur

    Toegangsprijzen
    Volwassenen 7 euro, studenten 5 euro, jaarkaarthouders, museumpas en kinderen -12 jaar gratis

    COVID-19 maatregelen: toegang tuin enkel met vooraf gereserveerde tickets en tijdslot

    Het plantencentrum en de cadeau- & boekenshop zijn vrij toegankelijk en elke dag open van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen. De cafetaria is tijdelijk gesloten.

    Bereikbaarheid
    Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.
    De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.
    Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.
    Meer informatie bereikbaarheid op de website

    Meer info
    www.arboretumkalmthout.be
    www.facebook.com/arboretumkalmthout
    https://twitter.com/arboretumkalmt @arboretumkalmt #arboretumkalmthout








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!