NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
 • MERKSEM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  07-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  05 |01 | 18

  Kerstboomophaling in januari


  Van maandag 8 tot en met vrijdag 26 januari haalt de stad Antwerpen kerstbomen op. Burgers mogen hun kerstboom buitenzetten op dezelfde dag als de gewone huisvuilophaling. Ook bewoners van gebieden met sorteerstraatjes kunnen hun kerstboom aanbieden.

   

  Antwerpenaars kunnen de tweede, derde en vierde week van januari hun kerstboom meegeven met de huisvuilophaling. De kerstboomophaling gebeurt van maandag 8 tot en met vrijdag 26 januari op dezelfde dag als de gewone huisvuilophaling en volgens dezelfde regeling.

   

  Wie een dagophaling heeft, zet zijn boom buiten tussen 20 uur 's avonds en 7 uur ’s ochtends. Wie een nachtophaling heeft, zet de kerstboom buiten tussen 18 en 21.30 uur. Bij twijfel kan men de ophaalkalender 2018 raadplegen, deze werd eind vorig jaar gebust. Indien men er geen heeft ontvangen, kan die bekeken worden via www.antwerpen.be/ophaalkalenderof via de recycle-app (Recycle!) op de smartphone of kan men een exemplaar halen in het districtshuis.

   

  Bewoners met sorteerstraatjes

  Voor bewoners van een gebied waar er verplicht sorteerstraatjes gebruikt worden, is er in een aparte ophaling voorzien voor de kerstbomen. Deze worden op de volgende dagen opgehaald:

   

  • Groen kwartier (Militair Hospitaal): maandag 8, 15 of 22 januari
  • Eksterlaar: maandag 8, 15 of 22 januari
  • Nieuw Zuid: dinsdag 9, 16 of 23 januari
  • Dam: woensdag 10, 17 of 24 januari
  • Linkeroever: woensdag 10, 17 of 24 januari
  • Neerland: woensdag 10, 17 of 24 januari
  • Kiel: donderdag 11, 18 of 25 januari
  • Groen Zuid: vrijdag 12, 19 of 26 januari
  • Haantjeslei en Zuidervelodroom: vrijdag 12, 19 of 26 januari

   

  Leg de kerstboom zonder versiering, aarde of bloempot voor de gevel. Zorg ervoor dat er voor voetgangers steeds een doorgang beschikbaar blijft van 1,5 meter.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen

   

  05 | 01 | 2018

  Nieuw overstromingsgebied biedt mee oplossing voor wateroverlast in Mol en Balen

  Op 8 januari starten de werken in en rond het gebied tussen de Molse en Oude Nete in Balen

  De Molse Nete treedt geregeld buiten haar oevers. Dat veroorzaakt soms zowel plaatselijk als in het centrum van Mol waterellende. De aanleg van een overstromingsgebied tussen de Molse en Oude Nete is één van de maatregelen van de provincie om het water uit de getroffen zones te houden. Door de komst van het overstromingsgebied wordt de omgeving ook een mooi wandelgebied rijker.  

  De vallei van de Molse Nete is een gebied dat van nature reeds overstroomt. Nu de vergunning rond is, kan de provincie er door een aantal aanpassingen een gecontroleerd overstromingsgebied aanleggen. De buffercapaciteit van het valleigebied zal hiermee aanzienlijk toenemen. Met in- en uitlaatconstructies kan de Molse Nete haar teveel aan water kwijt in het gebied, dat daarna vertraagd wordt afgevoerd naar de Oude Nete

  .

  Plan van de werken – voorjaar 2018

  Waar water geborgen ligt, krijgen natuur en zachte recreatie kansen

   

  De dijken die de provincie moet aanleggen, zullen gebruikt worden als wandelpaden. Dankzij een nieuwe brug en houten knuppelpaden door het moerasachtige gebied kunnen omwonenden gemakkelijk de weg vinden naar dit stukje mooie natuur. Deze aanpak typeert de provinciale manier van werken. Rik Röttger beaamt: “De provincie is beheerder van de meeste onbevaarbare waterlopen. Vanuit onze integrale visie beoefenen wij een waterbeleid dat niet alleen burgers beschermt tegen wateroverlast. Waar het kan, richten we onze projecten namelijk zo in dat de natuur en zachte recreatie er ook op kunnen vooruitgaan.”

   

  PRAKTISCHE INFO

  Planning van de werken:

  Vanaf 8 januari start aannemer Van Raak uit Ravels met de rooiwerkzaamheden. Die moeten klaar zijn voor het broedseizoen. Daarna legt hij de dijken en de in- en uitstroomconstructies aan.

   

  Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werken ongeveer 5 à 6 maanden in beslag nemen.

   

  We proberen de hinder te beperken. Op bepaalde momenten zullen sommige trajecten niet of moeilijker toegankelijk zijn. Belangrijke informatie met betrekking tot tijdelijke omleidingen staat op www.provincieantwerpen.be/waterlopen.

   

  Kostprijs van de werken:

  De kostprijs bedraagt ongeveer €490.000.

   

  Meer info?

  Vind je op www.provincieantwerpen.be/waterlopen

   

   

   

  Beleidsverantwoordelijke:

  Rik Röttger, s.pa, gedeputeerde bevoegd voor Leefmilieu


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILRIJK NIEUWS:: Wintervonk

   

   GEITETROFEE 2017

   Geitetrofee 2017


  Elk jaar reikt het district Wilrijk de Geitetrofee uit. Voor 2017 zijn er drie genomineerden: Lydia Baeck, Hubert De Ranter en Sarina Ahmad. De Wilrijkenaren verkiezen de winnaar op de nieuwjaarsdrink van het district op woensdag 3 januari 2018.

   

  De jury, bestaande uit leden van de Wilrijkse districtsraad, het districtscollege en de lokale pers, selecteerde drie personen voor de Geitetrofee. Allen hebben ze zich het afgelopen jaar ingezet voor het district en zijn inwoners of Wilrijk op een positieve manier in het nieuws gebracht.

   EERSTE PLAATS:                           Sarina Ahmad is de kleindochter van Jommeke-tekenaar (en Wilrijkenaar) Jef Nys. Ze maakte het ontwerp van de gigantische Jommeke-stripmuur die in november werd onthuld aan de Heistraat. De stripmuur bevat heel wat verwijzingen naar het Wilrijkse erfgoed  

  TWEEDE PLAATS:                           Lydia Baeck bezoekt maandelijks 35 eenzame ouderen en zieken voor de in 2017 opgerichte ‘Warme Buurt Valaar’. Zij doet al 60 jaar actief vrijwilligerswerk in Wilrijk en maakt er haar werk van dat nieuwe bewoners zich thuis voelen in de buurt. De vroegere kleuterjuf van de Johannesschool is een echte spilfiguur in de wijk.

                                 

   DERDE PLAATS:                             Hubert De Ranter is al 25 jaar actief binnen de jumelage van het district Wilrijk met de Duitse gemeenten Niedernhausen en Ilfeld. Via de vzw WNI zet hij tal van activiteiten op, waarvan het jaarlijkse kerstmarktweekend de meest bekende is.

   .

  De stemming voor de Geitetrofee vindt plaats tijdens de nieuwjaarsdrink van het district Wilrijk. Die vondt plaats woensdag 3 januari 2018 op de Bist in Wilrijk. Tussen 17 en 19 uur kon elke bezoeker zijn stem uitbrengen op een van de drie kandidaten. In ruil voor hun stem kregen de bezoekers een gratis drankje, een hartverwarmend geschenk en versnaperingen uit een van de foodtrucks aangeboden. De Geitetrofee wordt meteen na de stemming in de concerttent uitgereikt door het Wilrijkse districtscollege.

   

  Aansluitend op deze uitreiking werdt het feestelijke startschot gegeven van de tweede editie van Wintervonk. Dit meerdaags familiefestival loopt van 3 tot en met 7 januari. Meer informatie over dit festival vindt u op www.wintervonk.be.

           

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  foto@georges peeters


  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  foto@georges peeters

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen nieuws
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stad bereidt zich voor op stormweer: parken dicht, waterkeringspoorten sluiten woensdagvoormiddag


  De stad neemt verschillende veiligheidsmaatregelen met het oog op het aangekondigde stormweer. De parken worden vanaf dinsdagavond gesloten en in de loop van woensdagvoormiddag gaan de waterkeringspoorten aan de Scheldekaaien dicht. Daardoor blijven tal van kramen en attracties van ‘Winter in Antwerpen’ gesloten.

  De laatste weersvoorspellingen kondigen stormweer aan. Het KMI geeft voor Antwerpen een code oranje vanaf dinsdagavond. Dat betekent hevige rukwinden rond de 100 kilometer per uur en kans op ontwortelde bomen en schade aan gebouwen. Daarom neemt de stad enkele veiligheidsmaatregelen.

   

  Stedelijke parken en groendomeinen afgesloten

  De stedelijke parken en groendomeinen worden in de loop van dinsdagavond 2 januari preventief gesloten omwille van de voorspelde slechte weersomstandigheden en de sterke rukwinden. De kans op afbrekende takken is te groot zodat de veiligheid van de parkbezoekers niet gegarandeerd is.

   

  Daarmee gaat een toegangsverbod van kracht voor parkbezoekers, sportclubs en concessiehouders. Waar mogelijk worden aan hoofdingangen infoborden en hekwerken geplaatst. Deze veiligheidsmaatregelen blijven van kracht tot het einde van het zware weer. Dit zal waarschijnlijk aanhouden tot donderdagmorgen.

   

  Waterkeringsmuur sluit in de loop van woensdagvoormiddag

  De laatste prognoses voor het voor vannacht en morgen aangekondigde stormweer wijzen erop dat Antwerpen woensdagnamiddag wellicht met stormtij zal worden geconfronteerd. De hoogste waterstanden worden in Antwerpen verwacht in de loop van de namiddag.

  De waterkeringspoorten aan de rand van de Scheldekaaien zullen uit voorzorg gesloten worden tegen woensdagmiddag. Automobilisten verwijderen best zo snel mogelijk hun geparkeerde wagens voor woensdagochtend.

   

  Wie bij gesloten waterkeringspoorten toch de parking af wil rijden, kan dat tot woensdagmiddag langs de nieuwe helling ter hoogte van de Fortuinstraat. Het is sterk afgeraden om te voet de waterkeringsmuur over te steken tijdens of onmiddellijk na hoogwater.

  Kramen en attracties ‘Winter in Antwerpen’ op Steenplein woensdag dicht

  De sluiting van de waterkeringspoorten heeft ook gevolgen voor het stadsfestival ‘Winter in Antwerpen’. Een deel van de attracties, zoals het reuzenrad, de spiegeltent en de tubing-piste, bevindt zich op en rond het Steenplein tussen de Schelde en de waterkeringspoorten. Deze attracties en de omliggende kramen blijven woensdag gesloten. Ook alle activiteiten van ‘Winter in Antwerpen’ woensdag op het Steenplein worden geannuleerd.

   

  Meld stormschade via het e-formulier

  De brandweer adviseert om losse zaken in de tuin vast te maken of binnen te halen. Er wordt ook aangeraden om de wagen niet in de buurt van hoge bomen te parkeren. Wie toch schade ondervindt van het stormweer, kan dit melden via het e-formulier. Surf naar www.antwerpen.be  en zoek op ‘stormschade’ of klik hier voor de rechtstreekse link. Vanaf 20 uur activeert Binnenlandse Zaken ook het nummer 1722 voor de melding van stormschade.

  Indien er sprake is van gewonden of dreigend gevaar, kan men het noodnummer 112 bellen.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!